Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
estagfirullah ben cok sukur iyim en azindan daha iyi oldum
ya ben boyle mutlu ve huzurluyum yani parduse giyindigim zaman bile boyle huzrlu degildim..
onun icin boyle devam edecem insaALLAH sonucta alisik olmadigim bisey degil ben normal zamanlarda bile disari cikarken susulenen biri degilim zaten..ve ilk kapandigim gunden beride cok sukur pardusemi giyiniyordum..simdide feraca giyindim ve rabbim biliyor feracami cok ama cok seviyorum..yani bu kadar parduse aldim ama feracami sevdigim kadar hic sevmedim :)
basimida omuzlarima kadar kapatigim zaman kendimi cok daha iyi hisse diyorum..daha mutlu daha huzurlu daha guvende daha tesetturlu hissediyorum..insaAllah hep oyle devam edebilirim..

MAŞALLAH sana canım ya ah sizler gibi olabilsem bende... canım inan hiç birşey iç huzurundan daha önemli değil hiç düşünme kimseyi sen nasıl mutluysan öle yap... çok güçlüsün ne mutlu sana Allah yolundasın daha sı varmı.... insanlara bakma sen garip bir milletiz biz baştan aşağı simsiyah olup kendini kiliseye kapatan rahibeleri taktir eder müslüman olduğumuz halde hakkıyla kapanan müslüman kardeşimize yobaz der eleştiririz inşallah kendin gibi düşünen biriyle evlenirsin canım benim

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İslamiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İslamiyet'in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!

Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Bacımın Örtüsü Gül

Öfkemin asırlardır kapanmayan yarasına Kurşun sıkıyorlar yine şüheda!
Ülkemde örtülerim çekiliyor başımdan, Başörtülülerle boğuluyorum her gece
İlmik ilmik boğazıma düğümleniyor hıçkırığım, Haykırmak istesem de sesim
çıkmıyor ,Hafakanlar ortasında kaldım, Biçareyim şüheda!..
Bugün yine zulüm yağıyor, Akan gözyaşlarım üstüne, Birileri başörtümü
istiyor, Birileri ölüm istiyor şüheda!..
Yitik sevdamı yok etmek için, Darağaçlarında... Bak bir Zeyneb çıkmış
şüheda!.. ONURUMDUR ÇİĞNETMEM! diyor... Birilerinin dili dışarıda,hayvanca
saldırıyor... Bir Sümeyye çıkıyor Her fırsatta karşılarına... Ve direnişin
sancağı, Başörtümüz oluyor!... Dalgalandıranlara selam olsun!... Öfkemin
yarasına intikamlar yağıyor şüheda!..
Beyazıt Meydanında yakılan, İsyan ateşi bile içimi ısıtmıyor!... Buz
kesildim utancımdan şüheda!...
Kan-ter içinde kaldım, titriyorum; Öfkelerin ayazında... Bak bir Aişe
çıkıyor
;ŞEREFİMDİR ÇİĞNETMEM! diyor!.. Birileri hayasızca, Peruk teklif ediyor...
Bir Zehra direnişi çıkıyor, iğrenç teklifin karşısına!.. Ve direnişin
sancağı, Başörtümüz oluyor!.. Koruyanlara selam olsun!.. Beynimin
dehlizlerine, Bakışların düştü yine şüheda!.. Gelmek istesem tel örgüler
bırakmıyor, Uykularım bölünüyor bin berzah ötesinde... Keşke diyorum,
keşke... Ama yok, yok işte... Arasatta kalmış gibiyim, Biçareyim şüheda!..
İntizarın düşüyor gönlümün vuslatlarına, Kelepçeli ellerimi semaya
kaldırarak, Yitik sevdamın örtülü çiçeklerine Adıyorum dualarımı!..

İslam için öleceksem ey kılıçlar alın canımı..!

"Kızımın örtüsü batmakta reziLin gözüne Acırım tükrüğe biLLahi tükürsem
yüzüne...!"(Mehmet Akif Ersoy)

KIZIMIN ÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE
ACIRIM TÜKÜRÜĞE BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
MAŞALLAH sana canım ya ah sizler gibi olabilsem bende... canım inan hiç birşey iç huzurundan daha önemli değil hiç düşünme kimseyi sen nasıl mutluysan öle yap... çok güçlüsün ne mutlu sana Allah yolundasın daha sı varmı.... insanlara bakma sen garip bir milletiz biz baştan aşağı simsiyah olup kendini kiliseye kapatan rahibeleri taktir eder müslüman olduğumuz halde hakkıyla kapanan müslüman kardeşimize yobaz der eleştiririz inşallah kendin gibi düşünen biriyle evlenirsin canım benim

Estagfirullah olurmu insanin en basta yureginin boyle guzel olmasi herseyden cok onmelidir..
bence siz sizde boyle bir yurek oldugu icin heran rabbime sukredin..ne guzel yureginizde hisse diyorsunuz
bu konuda kendinizi hakli gormuyorsunuz bi cok insan ben en azindan kaaliyim diyor bu bile yeter diyor neyse kimse yargilamak hadim degil..dilerim Rabbimden en kisa zamanda ben feraca giyindim dersiniz hepimizi bu haberle mutlu edersiniz..ya inanin insan yeterki cani gonulden istesin rabbim hic supesiz bir kapi acacaktir..
biz aciz kullar ey rabbim deriz mevlam ise buyur ey kulum der bize bu kadar yakinken ne oluyor bize hic anlamiyorum..
aynen cok guzel soylemisiniz :)
Amiiin Allah razi olsun duaniza butun yuregimle Amin diyorum
:)

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
Repsol:)cok mutlu oldumya kaç gündür senden bır haber beklıyodum hadi inşallah başarırsın bende yapabılırım inşallah canım yaaa.hadı buraya yazalım guzel haberlerımızı:)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Çok doğru söyledin canım. Şu yobazlık kavramı var yaaaa...
Öyle çok duyduk ki.. 1-2 SENE ÖNCE başıma bir olay geldi..
Çok şaşırmıştım.. Yolda arkadaşımla yürüyorduk..
O da siyah ferace ve uzun siyah eşarplı bir arkadaşımdı..
Yanımızdan bir kadın geçiyor.. Önce bize bakıp, gerizekalılar dedi. Biz şok oldk.
Biz arkadaşımla hiçbir şey söylemedik. Kadın ilerledi. meydanın daha kalabalık olduğu bir yerde de; Allah'ım hangi günlere kaldık diye sesini yükseltti. Biz cevap vermedik ama çok şaşırdık.. İlk defa başımıza böyle bir hadise geldi.. Rabbim ıslah eylesin ne diyebiliriz ki başka..

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
mehtap kardeşim Allah razı olsun inşallah

setenay_eslem

Kayıtlı Kullanıcı
Yanımızdan bir kadın geçiyor.. Önce bize bakıp, gerizekalılar dedi. Biz şok oldk.
Biz arkadaşımla hiçbir şey söylemedik. Kadın ilerledi. meydanın daha kalabalık olduğu bir yerde de; Allah'ım hangi günlere kaldık diye sesini yükseltti. Biz cevap vermedik ama çok şaşırdık.. İlk defa başımıza böyle bir hadise geldi.. Rabbim ıslah eylesin ne diyebiliriz ki başka..
ALLAH ıslah etsin o kişiyide inşallah.

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Repsol:)cok mutlu oldumya kaç gündür senden bır haber beklıyodum hadi inşallah başarırsın bende yapabılırım inşallah canım yaaa.hadı buraya yazalım guzel haberlerımızı:)

inşallah canım çok sağol biziim gibi bekleyenler muradına erecek inşallah Allahım büyük gönülden istendimi verir yeterki şüphe olmasın dua ederken yalnız Rabbimi düşünüyorum Allahım sen ol dersen herşey olujr benim içinde ol de diye

repsol

Kayıtlı Kullanıcı

kendini bilmez o kadar çok ki benim en yakın arkadaşlarımdan biri görümcesinin kayınvalkidesi için bişey söylemişti sürekli ALLAH diiyormuş sıkıntı bastı içime demişti kimbilir görümcem ne kadar bunalıyordur demişti şok olmuştum Allahı anmak kadar güzel bürşey var mı cahillik işte buda bilseler böyle davranmazlar bilmiyorlar belkide böylesi işlerine gerliyo bilemiyorum açıklık modernlik ya dediğin gibi Rabbim ıslah etsin en başta benim babamı ve baba tarafı akrabalarımı ç oakadr üzülüyorum ki anlşatamam namaz nedir bilmez ömründe oruç tutmamış inşanlar sürekli bişeyler anlatmaya çalıştığım hgalde dinlemiyorlar

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Estagfirullah olurmu insanin en basta yureginin boyle guzel olmasi herseyden cok onmelidir..
bence siz sizde boyle bir yurek oldugu icin heran rabbime sukredin..ne guzel yureginizde hisse diyorsunuz
bu konuda kendinizi hakli gormuyorsunuz bi cok insan ben en azindan kaaliyim diyor bu bile yeter diyor neyse kimse yargilamak hadim degil..dilerim Rabbimden en kisa zamanda ben feraca giyindim dersiniz hepimizi bu haberle mutlu edersiniz..ya inanin insan yeterki cani gonulden istesin rabbim hic supesiz bir kapi acacaktir..
biz aciz kullar ey rabbim deriz mevlam ise buyur ey kulum der bize bu kadar yakinken ne oluyor bize hic anlamiyorum..
aynen cok guzel soylemisiniz :)
Amiiin Allah razi olsun duaniza butun yuregimle Amin diyorum
:)
caanım haklısın ben yetinemedim garip oldum kapanmak bile zor gelirken pardesüm olmadan nasıl dışarı çıkarım demeye başladım inşallah değişecek herşey değişecek ve biz daha iyi olacaz dualarınızı eksik etmeyin nolur daha yolun başındayız canımız yanıyor gördüklerimize..... sen niyetini öle tut canım inşallah karşına senin gibi biri çıkacak
hadi canım senden de bekliyoruz güzel haberler yapabilirim deme bi cesaret de ve yapp inşallah

çarşaf hep abartı gelirdi bana evet pardesü çok güzel ama çarşaf hayır derdim:( feraceyi bilmezdim yaşadığım yerde görmedim ki hiç sonra feraceyi öğrendim hayran kaldım şimdi ise çarşaflıları gördükçe imreniyorum maşallah diyorum nasıl bir hükümdür nefse nasl bir başarı nasıl bir aşktır helal olsun diyorum.... evet biz kimilerine göre yobaz olalım bizi seveni biliyoruz yetmezmi insanlar garip geliyor bana artık cahil habersiz gafillllllll ne bileyim canım yazık yazık çok yazık

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
kendini bilmez o kadar çok ki benim en yakın arkadaşlarımdan biri görümcesinin kayınvalkidesi için bişey söylemişti sürekli ALLAH diiyormuş sıkıntı bastı içime demişti kimbilir görümcem ne kadar bunalıyordur demişti şok olmuştum Allahı anmak kadar güzel bürşey var mı cahillik işte buda bilseler böyle davranmazlar bilmiyorlar belkide böylesi işlerine gerliyo bilemiyorum açıklık modernlik ya dediğin gibi Rabbim ıslah etsin en başta benim babamı ve baba tarafı akrabalarımı ç oakadr üzülüyorum ki anlşatamam namaz nedir bilmez ömründe oruç tutmamış inşanlar sürekli bişeyler anlatmaya çalıştığım hgalde dinlemiyorlar

Es selamu aleykum canım.
Evet canım aynen öyle..
Ben aşırı katı olamıyorum bu tarz düşünen insanlara karşı..
Küçüklüğümden bu yana, hep bu tarz insanların arasında yetiştim, büyüdüm..
Hiç bir şey bilmiyorlar. Bilmedikleri gibi yorum yapıyorlar..
Onlar da bazı şeyleri bilseler, yapmayacaklar belki de..
Anlatıyoruz bazı şeyleri ama inanmak istemiyorlar.. Burada en büyük rol nefs ve şeytanda..
Çok yüzeysel BAKIYORLAR.. Sanki dünya sonsuz bir dünya ve hep burada kalacaklarmış gibi yaşıyorlar..
İdrakler kapalı, bilinçsiz, şuursuz, koşturmaca içersinde geçen hayatlar..
Gaflet içerisinde geçen zamanlar..
Bizim akraba çevresinde de durum aynı..
Evlenmek benim için büyük bir hicret..
Evlenip istediğim hayata kavuştum. Rabbime ne kadar şükretsem az gelir..
Şimdi elhamdülillah herşey istediği gibi. Arkadaş çevremden memnunum..
Misafirlerimiz geldiğinde bayan erkek ayrı oturuyoruz, çok rahatız..
Rabbimize şükürler olsun..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaşlar akşam eşim benimle uzun uzun konuştu tesettür hakkında kapanmak istiyosun ama yapacaksan tam yapacaksın dedi dar pardesü giymeyeceksin bol kıyafetler giyeceksin başörtünü düzgün takacaksın tvde örnek göstererek bunlar gibi kapanmanı istemem dedi böyle olacaksa hiç olmasın dedi bir yarışma programında bi kapalı vardı ama kapalı demeye bin şahit ister benim ama cım zaten layıkıyla yapmak inşallah dedim dünden beri uçucam sanki o konuşma bile bana yetti az kaldı biliyorum inşallah Rabbimin izniyle

Ve aleykum selam canım.. Cevap veremedim sana..
İnan yazdıklarına çok sevidim.. Eşinden de Rabbim razı olsun..
Rabbim hayırlısıyla rızasına uygun bir şekilde örtünmeni nasip etsin..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
çarşaf hep abartı gelirdi bana evet pardesü çok güzel ama çarşaf hayır derdim:( feraceyi bilmezdim yaşadığım yerde görmedim ki hiç sonra feraceyi öğrendim hayran kaldım şimdi ise çarşaflıları gördükçe imreniyorum maşallah diyorum nasıl bir hükümdür nefse nasl bir başarı nasıl bir aşktır helal olsun diyorum.... evet biz kimilerine göre yobaz olalım bizi seveni biliyoruz yetmezmi insanlar garip geliyor bana artık cahil habersiz gafillllllll ne bileyim canım yazık yazık çok yazık

Ben de feraceyle 2009 yılında tanıştım.. O zamanlarda hiç kimsede göremiyordum..
Bir müşterimin üzerinde görüp nereden aldığını sordum ve koyuldum yollara..
Kasım Aralık aylarındaydık.. Havalar da soğuktu.. O zaman ilk feracemle tanıştım..
Feraceden önce hep siyah renk pardüse giydim.. Ben araştırdıkça öğrendim..
Çarşaf giymeyi çok istiyorum. İstemekle oluyor. İcraate geçmem lazım ama aşırı tereddütlerim var..
Başörtüm çok uzun olduğu için şu anki gibimimi çarşafa benzetenler çok..
Sadece yüzüm açık.. Tereddütüm var.. Eşim de istiyor ama, bilemiyorum..
Buranın halkından çok çekiyorum :(
Rabbim hayırlısını versin..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de feraceyle 2009 yılında tanıştım.. O zamanlarda hiç kimsede göremiyordum..
Kasım Aralık aylarındaydık.. Havalar da soğuktu.. O zaman ilk feracemle tanıştım..
Çarşaf giymeyi çok istiyorum. İstemekle oluyor. İcraate geçmem lazım ama aşırı tereddütlerim var..

Feraceyi önce burda duydum sonra baktım nette çok beğendim ama giymek sanırım hazır değilim... şuan pardesü giyiorum öle aşırı renkli eşarbım yok zaten genelde büyük şallardan yapıyorum onlarda koyu renkli... çarşaf çok zor ve ağır geliyor bana garip bi duygu kınamıyorum farklı görmüyorum taktir ediyorum sadece.... hakkında hayırlısı canım bu sadece senin vereceğin bir karar giyinipte çıkarmak yapamamak daha kötü olur sanırım o yüzden tam karar vermen gerekir

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Modern dünyanın insanlara bir günlük değer biçme gibi güzel bir hasleti (!) var. En kıymetli varlık olan anneye bile yılın koskoca bir günü ayrılmış haklarını yememek lazım. Maddi bir çıkar elde etmeyi umdukları şahıslar üstünden mübarek günler üretmişler. Geri kalmış toplumlar da sahiplenmiş bu kutsal günleri, unutmamış sevdiklerini ,hediyelere boğmuş, zoraki sevgi sözcükleri söylemiş. Yapmayanlar sabıkalanmış, ayıplanmış. 8 mart 1857’de ABD ‘de çıkan olaylar neticesinde bizim dünyanın merhametli insancıkları da kadınlara hak verme yarışına girip 8 Mart’ı dünya kadınlar günü ilan etmiş.

Kadına değer vermek nedir peki? Reklamlarda boy boy afişe etmek mi? Bütün sanayi ürünleri için denek tahtası yapmak mı? Reklamları izleyin , yüzde doksan kadınlar için piyasaya sürülmüş ürünleri göreceksiniz. Kozmetik , giyim , gıda , temizlik, ayakkabı, çanta , cüzdan , başörtüsü vs. Hepsi kadınlara hitap eder . Erkelerin traş bıçağı reklamında bile kadınlar boy gösterir. Son model araba reklamlarında arzı-ı endam eder kadın. Kadına değer vermek bu değildir bizim kitabımızda .Kadın; annedir, bacıdır, evladdır. Kapı ardında bekleyen, değer verilmeyen, sözü dinlenmeyen , ağzını açtığında bir yumrukla bertaraf edilmeyendir.

Bediüzzaman Said Nursî“ Kadının en cazibedar, en tatlı güzelliği kadınlığa mahsus bir letâfet ve nezaket içindeki hüsn-ü sîretidir. Ve en kıymettar ve en şirin cemâli ise, ulvî, ciddî, samimî, nuranî şefkatidir.” der. Buna binâen Bediüzzaman Hazretlerinin kadın konusuna bakış açısı asra damgasını vuracak şekildedir. Bir çok erkeğin gözünü sakınamadığı göz önüne alınırsa onun bu bakış açısı çok manidârdır. Hislerin galeyanda olduğu gençlik yıllarında bile, Van’da misafir olarak kaldığı Vali Ömer Paşanın konağında ya da İstanbul’un meşhur Kâğıthane gezintilerinde cins-i lâtif olan kadınlarla ilgilenmemiş “İlmin izzeti mani oluyor!” diyerek kadınlara bakmamıştır.

Ama hiç kimse kadınlara Efendimiz kadar kıymet vermemiştir. Minicik kız çocuğunu toprağa acımasızca gömen, bir kız çocuk müjdesi aldığında yüzü öfkeden simsiyah kesilen adamcağızlara “dur bir dakika" diyen bir MERHAMET SULTANIYDI O (sav).

Bana dünyadan 3 şey sevdirildi bunlardan biri de kadındır der EFENDİMİZ (sav). Bu birtakım akl-ı nâkısların anladığı gibi farklı mecralara çekilecek bir “kelam-ı kibar” değildir. Canavarca, kendi evladını öldürecek kadar gözü dönmüş bir topluma inceden ayar verme, elden kaçırılan değere dikkat çekme ,ezilen ,horlanan insana yani kadına karşı merhamet duygusunun izhârıdır.

Kadının insan olup olmadığı ,ruhunun var olup olmadığı konusunda koca koca adamların kavga ettiği bir devirde bütün zırvaları elinin tersiyle çöplüğe yuvarlayan ,adamlığı bilmeyenlere adamlık dersi veren, hâd bildiren bir Râsul vardır. Kadına miras hakkını veren , dizinin dibinde çağlara hitap edecek fakihe, muhaddise, müfessire , şaire bir kadını, Aişe anamızı yetiştiren ve başlı başına bir sûreye ad olacak kadar değer verilen kadını dinleyen onlara zaman ayıran, develerin üzerinde kadınlar olduğu halde onları hızlıca yürütenlere karşı “dikkat edin kırarsınız” diyen, kızı Fatıma geldiğinde oturduğu minderi ona veren, teheccüd namazına kalktığında Sevgilisiyle buluşmak için bile eşinden izin alan, haftanın bir gününü Mescid-i Nebevi’de kadınların sorularına ayıran, elinden tutan aklî melekesi olmayan yaşlı kadının işini halletmek için Medine-i Münevvere sokaklarında kavurucu sıcağın altında saatlerce dolaşan emsal bir baba, eş, elçi, kardeş yani ekmel insan modeliydi . “ Sizin en hayırlınız eşlerine karşı en merhametli olanınızdır , ehline karşı en hayırlı olanınız benim” diyen bir elçiydi O (sellallahu aleyhi ve sellem). Allah hakkından sonra ana hakkını zikreden, hayır yapmaya en layık olanın bir kadın olan anne olduğunu vurgulayan kız çocuklarına Allah’ın emaneti olarak bakan bir Nebi.

Şimdi ise kadın bir metâdır artık. Hem başkaları harcar onu hem kendisi kendisini harcar Allah’ın ona verdiği kıymeti çok ucuza düşürerek. Bugün hangi kıyafeti giysem diye kıvranan , hangi makyaj malzemesi saçımın ,kıyafetimim rengine uyar diye uykuları kaçan , geç saatlere kadar arkadaşlarına takılan, maneviyat dışında her şeye sahip olan , odasına çekilip kendi yavan dünyasıyla başbaşa kalan, tesettürden nefret eden , erkek arkadaşları kapısını aşındıran bir kadın profili durur önümüzde. Ve İNSAN ALDANMIŞTIR artık. Sözü dinlenmeyen , huzurevi köşelerinde huzursuz ölen tesirsiz duâların sahibi anneler var. Sanal alemde ucuzca kurulan dostlukların sahte kahramanı , podyumları sokaklara taşıyan , tornadan çıkmışgibi tek tip başörtü modellerinin hedef kitlesi ve bunlara özenen özendiğini de yüzüne gözüne bulaştıran fakir fukaranın özgüven fukarası cahil kızları.

Kadına büyük payelerin verildiği kutsal günlerin üretcisi ,savunucusu , fedaisi olan ve kadına hakettiği değeri biz verdik diyen çağdaş ülkelerde (!) kim demiş ki babalar artık evlatlarını diri diri gömmüyor toprağa. Yanında gururla gezdirdiği, kimselerden kıskanmadığı açık saçık ,nâmahreme süslenmiş, namazdan niyazdan bîhaber yetiştirdiği kızını kendi eliyle atmıyor mu ateşlere . Hâl diliyle feryat eden bu kadar kız çocuğunun sesini duymuyor musunuz ALLAH aşkına. Artık erkek çocukları da gömülüyor bataklıklara. Kim diyor ki iffet insanlarda baş tacı, her şey onun etrafında dönüyor. Kim diyor ki anneler ve bablar evladlarının eğitim hayatını düşündüğü kadar cennetini düşünüyor merhametkârâne.

Modernite , sekülerleşme emziriyor (!) anneler evlatlarına. ALLAH 'ı Peygamberi bilmeden kaç çocuk büyüyor bu diyarda ve kaç anne ölüyor O'nu anlatamadan. Ve mezarlar cennet bahçesi olmaktan çok uzak görünüyor şimdi.

Hadi şimdi gel de kutla “mübarek 8 Mart Kadınlar Gününü”. Eğer bir Rasulullah yoksa hayatımızda ne kadın ne çocuk ne anne ne baba kıymetlidir aslında. Değil mi ki tüm değerleri bana Allah vermişse o yoksa olmasın kıymeti ve kerameti kendinden menkul yavan , ruhsuz ve riya kokan kutsal günler de hayatımızda.

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak hakkında kendimden hiç şüphem yok. Allah'ın emrine girmeyi nasıl istemem? Annemlerle konuyu konuştuk gençliği yaşa biz yaşayamadık dedi ben böylede yaşarım dedim. Bir de etekle gidilecek yer var gidilmiycek yer var dedi. Nefsim arttı biraz. Kapanmak bir hüküm bu değiştirilemez buna biz hanımlar evlide bekarda olsak uymak zorundayız gerisini Allah verecektir inşallah. Okulda başım açık kalıyor altımda hep etek olur üstüme ne giyebilirim ah keşke kapandım deyince hemen kapanmış olsak. Kapanmaya başladığımda Allah'a namazla duayla sabır isteyeceğim. Kapanırsam kısıtlama olur mu mesela arkadaşlar, akraba ziyareti keşke hemen şimdi kapansamda şeytanda vesvese vermese :(

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı

evet yaa tahmin edebiliyorum neler düşüneceklerini.benim küçük görümcem 2008 yılında buraya taşınmıştı kendisi kapalı imanlı birisidir allah razı olsun inşallah,hatırlıyorumda burda (mersinde) çok sıkıntı çekmişti ısınamamıştı buraya maneviyat çok az burada,yaşayanda gizli saklı yaşamaya çalışıyor allah yardımcımız olsun ve en önemlisi buradaki erkeklere çook üzülüyorum rabbim hepsinin nefsine hakim olmalarına yardımcı olsun.... edepten hayadan yoksun kadın çok fazla burda... :(

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak hakkında kendimden hiç şüphem yok. Allah'ın emrine girmeyi nasıl istemem? Annemlerle konuyu konuştuk gençliği yaşa biz yaşayamadık dedi ben böylede yaşarım dedim. Bir de etekle gidilecek yer var gidilmiycek yer var dedi. Nefsim arttı biraz. Kapanmak bir hüküm bu değiştirilemez buna biz hanımlar evlide bekarda olsak uymak zorundayız gerisini Allah verecektir inşallah. Okulda başım açık kalıyor altımda hep etek olur üstüme ne giyebilirim ah keşke kapandım deyince hemen kapanmış olsak. Kapanmaya başladığımda Allah'a namazla duayla sabır isteyeceğim. Kapanırsam kısıtlama olur mu mesela arkadaşlar, akraba ziyareti keşke hemen şimdi kapansamda şeytanda vesvese vermese :(

bu yaşta bunları idrak edebilmen ne kadar güzel...sen böyle konuşunca kendimden çok utandım.. geç kaldım diye .
gençliğini kapanınca yaşayamıyosun da nasıl bir laf. asıl senin yaptığın gençliğini değerlendirmektir. nefsini dinleme hiç. Rabbim ne kadar da çok sever sevinir rızamı nefsine tercih eden bir kulum var diye... kapanırsan evet kısıtlama olur.. ama günahlardan kısıtalma olur.. günahlara hooop diye :) atlayamazsın. mesela girdiğin ortamlara konuştuun laflara sonra hareketlerine dikkat edersin.. şeytan herzaman vesevese verir.. ama işte güzellik de burada zaten.... o vesveseler karşı direnmektir başarı... vesveseler olmasa zaten melek olurduk.... Allaha emanet.....Rabbim güzel düşüncelerinden ayırmasın..selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt