Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Evet olabilir canım.. Bazıları başından dolayıp yanda iğneliyor ya çok hoşuma gidiyor.. Bir de simsiyah.. Allahım heyecanlandım bir an çok güzeller çoook :)

iste onlari genelde mahmut efendi cemaati diye adlandiriyorlar...soyle soyleyeyim cubbeli hocanin cemaati var belki daha iyi anlarsiniz..bilmiyorum nerde oturuyorsunuz..istanbul carsambada oturuyor geneli ve inanin orayi gordugunuzde cok hayret ediyorsunuz sanki baska bir dunya :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
nasil ayiriyorlar ki canim anlamdim inan..ya ona bakarsan herkez kendi cemaatini hak goruyor digerlerini neyse..bu konuda susuyorum...
ehli sünnet olduktan sonra doğru olduktan sonra hangisine yapışırsan yapış canım:)Kur an ve sünnetlere tam riayet ettikten sonra...

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
gerçekten çok yakışıyor.bu kısa zamanda ne kadar değişmişsiniz ayrıca kardeşim.kspsnmsk düşüncelerin değişmesi..tebrik ederim:)

Değiştiren Rabbime hamd olsun kardeşim.. Düşüncelerim zaten böyleydi ama tesettürle birleşince çok daha iyi oldu.. :)
Çok sağolun :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
tanımaz olur muyuz efendim..kuranı kerim'e ettiği hizmetlerden biliriz kendisini doğu illerinden edirneye kamyonla kuranı kerim öğretmesi bana çok tesir etmiştir..Ama bildiğim kadarıyla mübarek halife bırakmadı geride..başka bir mürşidi kamil aramayı hiç düşündünüz mü? bunu kesinlikle art niyetli bir soru olarak almayınız lütfen..
düşünmedim kardeşim.çünkü aklen gördüğüm birini mükemmelleştiremeyebilirim. bir hatasını görsem biter benim için.böyle iyi:)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
ehli sünnet olduktan sonra doğru olduktan sonra hangisine yapışırsan yapış canım:)Kur an ve sünnetlere tam riayet ettikten sonra...
yok canim ya ben bu konuda pek kimseye lafim yok zaten ne bir cemaate nede bir tarikata uyeyim..sadece begendim yazilari kitaplari ve dini sohbetleri izlerim o kadar..hizmet Allah yolunda oldugumuz icin saygimiz sonsuz.. :)

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
iste onlari genelde mahmut efendi cemaati diye adlandiriyorlar...soyle soyleyeyim cubbeli hocanin cemaati var belki daha iyi anlarsiniz..bilmiyorum nerde oturuyorsunuz..istanbul carsambada oturuyor geneli ve inanin orayi gordugunuzde cok hayret ediyorsunuz sanki baska bir dunya :)

Edirnede oturuyorum. malesef çok uzak o tarz şeylere burası.. buradaki zihniyeti bilirsiniz.. :)
Ama okulumda 1 tane kardeşimi gördüm ve bayıldım, gidip başörtüsünü nasıl yaptığını dahi sordum. :)

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
düşünmedim kardeşim.çünkü aklen gördüğüm birini mükemmelleştiremeyebilirim. bir hatasını görsem biter benim için.böyle iyi:)

kardeşim ne kadar yanlış düşünüyorsunuz olur mu öyle şey mürşidi kamil gördünüz mü hayatınızda hiç bilmiyorum ama şöyle söyliyeyim bir kimsenin mürşidi kamil olabilmesi için en azından fenafir-resul makamında olması lazımdır yani efendimiz aleyhisselatu vesselamda fani olması gerekir böyle bir kimse büyük günah işlemez ki..nefis makamlarını biliyorsunuzdur mürşidi kamiller en azından nefsi mutmainne makamındadır.Bakınız Allah-u zülcelal bana bu kapıyı nasip etti elhamdülillah layık değilim bunun da farkındayım ama şunu söyliyeyim mürşidimin kesinlikle bir kusurunu görmedim ben ki sizin gibi düşünen bir insan..isterseniz daha detaylı da konuşabiliriz kardeş.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Edirnede oturuyorum. malesef çok uzak o tarz şeylere burası.. buradaki zihniyeti bilirsiniz.. :)
Ama okulumda 1 tane kardeşimi gördüm ve bayıldım, gidip başörtüsünü nasıl yaptığını dahi sordum. :)

Inan oyle degil yani soyledigin zihniyet sadece oraya ait degil,heryerde var,hmm eger bugun istanbula yolun duserse,sizi orayi goturmek isterim..ve inanin gozlerinize inanamicaksiniz..ya bakin gercekten oyle bir hizmete bulunuyorlar ki..yani ordan bir hoca kizim gel bizim cemaate oku..hic bir ucret almadan seni okutalim demisti..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim ne kadar yanlış düşünüyorsunuz olur mu öyle şey mürşidi kamil gördünüz mü hayatınızda hiç bilmiyorum ama şöyle söyliyeyim bir kimsenin mürşidi kamil olabilmesi için en azından fenafir-resul makamında olması lazımdır yani efendimiz aleyhisselatu vesselamda fani olması gerekir böyle bir kimse büyük günah işlemez ki..nefis makamlarını biliyorsunuzdur mürşidi kamiller en azından nefsi mutmainne makamındadır.Bakınız Allah-u zülcelal bana bu kapıyı nasip etti elhamdülillah layık değilim bunun da farkındayım ama şunu söyliyeyim mürşidimin kesinlikle bir kusurunu görmedim ben ki sizin gibi düşünen bir insan..isterseniz daha detaylı da konuşabiliriz kardeş.
bunu kesinlikle yanlış kabul etmiyorum zaten kardeşim.hiç yaşayan bir kamidi mürşid görmedim.görenleri de tanıyamadım.çevremde de hiç öyle kimseler yok.onun için bana çok değişik geliyor.doğru kabul ediyorum kesinlikle yanlış değil bunu biliyorum ama hani biraz daha derin kardeşim.şu ana sitede söyleyemeyeceğimiz şeyler var.kısaca tanımadığım çevremde de öyle kişiler olmadığı için farklı geliyor sedece kardeşim.yanlış değil

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Inan oyle degil yani soyledigin zihniyet sadece oraya ait degil,heryerde var,hmm eger bugun istanbula yolun duserse,sizi orayi goturmek isterim..ve inanin gozlerinize inanamicaksiniz..ya bakin gercekten oyle bir hizmete bulunuyorlar ki..yani ordan bir hoca kizim gel bizim cemaate oku..hic bir ucret almadan seni okutalim demisti..

Anladım kardeşim doğru diyorsun her yerde var bu zihniyetten..
Ama bir ferace giydim öcü gibi bakıyorlar gözleri alışacak ne yapalım :)
Ne kadar güzel, inşallah yolum düşer de görürüm =)

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
bunu kesinlikle yanlış kabul etmiyorum zaten kardeşim.hiç yaşayan bir kamidi mürşid görmedim.görenleri de tanıyamadım.çevremde de hiç öyle kimseler yok.onun için bana çok değişik geliyor.doğru kabul ediyorum kesinlikle yanlış değil bunu biliyorum ama hani biraz daha derin kardeşim.şu ana sitede söyleyemeyeceğimiz şeyler var.kısaca tanımadığım çevremde de öyle kişiler olmadığı için farklı geliyor sedece kardeşim.yanlış değil

peki kardeşim Allahu zülcelal bu yol üzere daim eylesin bizleri..keşke yardımcı olabilseydik.

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
nasıl yardımcı olmak isterseniz olabilirsiniz kardeşim:)

ya HU kardeşim inanın ki bazen bayan olsaymışım diyorum kendi kendime, okuduğum üniversitede de aynı sizin gibi temiz kalpli kardeşlerimiz var bayan onlara çok yardımcı olamıyoruz karşı cins olduğumuz için..başı açık bayan arkadaşımız bile mürşidimi ziyaret etmek istiyor. Yani günah olmasa bayanlar bu konuda daha meyilli Allah sohbetlerine anlatırız ama işte daha biz kendi nefsimizi tezkiye edemediğimiz için kendime güvenip anlatamıyorum bayanlara..ama buradan yine bi nebze daha az günah olur diye düşünüyorum onun için sizin aklınızdaki soru işaretlerini merak ediyorum onları öğrenmemin mahzuru var mı?

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
ya HU kardeşim inanın ki bazen bayan olsaymışım diyorum kendi kendime, okuduğum üniversitede de aynı sizin gibi temiz kalpli kardeşlerimiz var bayan onlara çok yardımcı olamıyoruz karşı cins olduğumuz için..başı açık bayan arkadaşımız bile mürşidimi ziyaret etmek istiyor. Yani günah olmasa bayanlar bu konuda daha meyilli Allah sohbetlerine anlatırız ama işte daha biz kendi nefsimizi tezkiye edemediğimiz için kendime güvenip anlatamıyorum bayanlara..ama buradan yine bi nebze daha az günah olur diye düşünüyorum onun için sizin aklınızdaki soru işaretlerini merak ediyorum onları öğrenmemin mahzuru var mı?
evet sanırım bayanlar daha ılımlıtanımıyorum.tanımadığı bilmediği bir şeyde de soru soramıyor insan.tanımak isterim ama tanımak için ne sormalıyım bilmiyorum.ama şu merak ettiğim birşey.kamili mürşidin elini falan öpüyor kadınlar.sizde de böyle birşey var mı.varsa bu ne kadar doğru

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

masaAllah kardesim gercekten,gercekten yazdiklarini okudugumda cok etkilendim..ya neden bir dergi yada kucuk bir gazte seklinde yayinlayip dagitmiyorsunuz en cok tesetturu ifade eden yazilar..yani kusuruma bakmayin sadece oneri..cok guzel olmazmiydi..en azindan belkide boyle yardimci olabilirdiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt