Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Amin. inşaALLAH kardeşim.
Hocam lütfen aklınıza takılan sual olursa sorun biliyorsak söyleriz bilmiyorsak araştırırız.ben mühendislik okuyorum ama çok meraklıyımdır elhamdülillah dini araştırmalara..hatta bu hafta cenaze olmasaydı arkadaşın mezhepler konusundaki çalışmam tüm türkiyede 1 hafta anlatılcaktı ev sohbetlerinde(bizim cemaatin) :)

Deniz-derya

Kayıtlı Kullanıcı
Hocam lütfen aklınıza takılan sual olursa sorun biliyorsak söyleriz bilmiyorsak araştırırız.ben mühendislik okuyorum ama çok meraklıyımdır elhamdülillah dini araştırmalara..hatta bu hafta cenaze olmasaydı arkadaşın mezhepler konusundaki çalışmam tüm türkiyede 1 hafta anlatılcaktı ev sohbetlerinde(bizim cemaatin) :)

MaşaAllah kardeşim. Güzel bir şey hem okuyup hem de dini araştırmalarda bulunmak. Allah başarılarını arttırsın inşaALLAH. Teşekkür ederim. Sorum olursa elbette sizlere bildiririm. Saolun.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum ve rahmetullah herkese.

Bir suredir yoktum, tesettur tebligimi de kendi ozel hayatimda devam ettiriyordum. Simdi yine aranizdayim. Nasilsiniz ? Ben gideli guzel haberler duymusuzdur insaAllah. Bende suan bir kardesimle ilgilenmekteyim. O da kapanmak istiyor. Annesi kapali, hemsire.. Ama kendisine bu konuda ogretilmesi gerekenleri ogretmemis. Ona burayi tavsiye ettim, hala da konusuyoruz. Bana beni daha cok sevdigini, mir_erhan, berat05 , Kalbun Kesir ve kardele gibi basimin ustunde yeri olan ve insaAllah cennette bulusmak istedigim insanlara hayran kaldigini anlatti.

Yine buralardayim, Allah hepinizden insaAllah.

Teblig ve tesetture devam.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Başını örtenler:
Eğer inanmadan örtünüyorsanız, başörtüsünü çıkarınız.
Eğer siyasi simge olarak örtüyorsanız, çıkarınız.
Eğer mahalle baskısı ile örtüyorsanız çıkarınız.
Eğer babanızın baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.
Eğer kocanızın baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.
Eğer ağabeyinizin baskısı ile örtüyorsanız, çıkarınız.
Eğer yaşadığınız ortamda prim yaptığı için örtüyorsanız, başörtünüzü çıkarınız.
Eğer gelenek olduğu için örtüyorsanız, çıkarınız.
Eğer sizi güzelleştirdiği için başınızı örtüyorsanız, çıkarınız.
Eğer Allah için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz.
Eğer inandığınız için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz.
Eğer dini gereklilik için örtüyorsanız, sizi tebrik ederiz devam ediniz. Ancak artık özgür olmadığınızı unutmayın. Başörtüsü ile sakız çiğneyerek dolaşamazsınız. Karşı cinsle sarmaş dolaş olamazsınız. Artık temsil ettiğiniz bazı değerlerin var olduğunu unutmayınız.
Eğer inandığınız için örtünüyorsanız içini doldurunuz. Dürüstlüğünüz, çalışkanlığınız, hoşgörünüzle örnek olurken; ahlakî anlayışınız, oturup kalkışınızda da daha dikkatli olmalısınız.
Çünkü başörtüsü sizin için hem bir hak hem bir değerdir.
Haktır; çünkü sonradan çıkarılmış bir kavram değildir. 1400 yıllık bir geçmişi vardır. O halde örtündüğünüz gibi yaşayın. Yaşadığınız gibi örtünün.
Karşı çıkanlar:
Başörtüsüne size ölümü hatırlattığı için karşıysanız, vazgeçiniz. Ölüm vardır ve gerçektir.
Başörtüsüne din karşıtlığınız sebebiyle muhalifseniz, vazgeçiniz. Dinin teselli etme ve hayata anlam katma gücünü yok edemezsiniz.
Başörtüsüne korktuğunuz için karşıysanız, korkunuzu analiz ediniz.
Korkunuz dini bir veriden kaynaklanıyorsa, o veriyi tartışınız.
Korkunuz dinin yanlış yorumlarından kaynaklanıyorsa, doğru yorum bulmak ya da oluşturmak için mücadele ediniz.
Korkunuz küçük kentler ve Anadolu’daki mahalle baskısı ile insanlarla diyologa giriniz. Birlikte yaşama bilincini oluşturmak gibi bir misyon üstleniniz. Yasağı yasakla gidermek çözüm olamaz.
Korkunuz İran gibi olmaktan kaynaklanıyorsa, başörtüsüne karşı çıkmak yerine radikalliğe karşı çıkınız.
Korkunuz Atatürkçülüğün tehlikede olmasından kaynaklanıyorsa hangi Atatürk’ü savunduğunuzu sorgulayınız.
Korkunuz Cumhuriyetin tehlikede olmasından kaynaklanıyorsa “Tek Parti Cumhuriyeti”ni mi, “Çok Partili Cumhuriyeti” mi savunduğunuzu sorgulayınız.
Korkunuzun sebebi özgürlüklerin kaybolması ise, ise herkese özgür yaşayacağı ortam sağlayacak çözümler üretiniz.
Korkunuz laikliğin tehlikede olmasından ileri geliyorsa, laiklikle din karşıtlığını karıştırıp karıştırmadığınızı sorgulayınız.
Korkunuz sahip olduklarınızı yitirmekse, elde ettiğiniz varlıklara “düşünceye karşı düşünce” yöntemiyle mi mücadele ediyorsunuz, bunu sorgulayınız.
Başörtülü birini gördüğünüzde size ‘dinsiz’ denildiğini hissediyorsanız, vazgeçiniz. Çünkü bu sizin algınız olabilir. Niyet okuyarak hükme varmak, insanı realite körlüğüne götürür.
Başörtülü bir kadını gördüğünüzde, ‘dinde böyle bir uygulama yok’ diye düşünüyorsanız, bırakınız onu konunun uzmanları söylesin. Bilimsel cahillik yapmayınız.
Başörtüsünü ‘gericilik’ olarak değerlendiriyorsanız, asıl gericiliğin öğrenme hakkını engelleme olduğunu görünüz. Gericilikle mücadele cehaletle mücadeledir; dinle mücadele değildir.
Başörtülüleri ‘kendilerini kısıtlayan insanlar’ olarak görüyorsanız, inandığı değerler için zevklerinden vazgeçenlere saygı duyunuz.
Başörtülüler size ‘Usame Bin Ladin’i hatırlatıyorsa, zihin haritanızı değiştiriniz. Radikal din anlayışının, İslam dininin ilk doğuşunda üç halifeyi öldürdüğünü unutmayınız.
Başörtüsünü görünce ‘dinî faşizm’den korkuyorsanız, Hitler’den hareketle ‘bütün Almanlar faşisttir’ deme adaletsizliğini yapmayınız.
Başörtülüler, size ‘tehdit altında olduğunuz’ izlenimini veriyorlarsa, kendinize konuyu kişiselleştirip kişiselleştirmediğinizi sorunuz. Başörtülülerle konuşmayı deneyiniz. Önyargıları, diyaloglar aydınlatır.
Bir insanın başının zorla kapatılmasından yana iseniz, ceberutsunuz. İslam tarihinde selefi, harici radikalizm yorumu bunu öngörmüştür.
Bir insanın başını zorla açtırıyorsanız yine ceberutsunuz. Bu durum, din karşıtlığını dogma haline getirdiğinizin ispatıdır: Kendinizle yüzleşiniz. Belki de ‘Modern Tiran’lığı savunuyorsunuz.
Güç kullanarak kendi dogmalarınızı kabul ettirmek istiyorsanız, siz Ortaçağ’a aitsiniz. Dinî görünümlü ya da modern görünümlü olmanız fark etmez.
Siyasî talebi olmayan bir genç kızın inançlarının gereğine göre yaşamasına karşı çıkıyorsanız, laikliğe de karşı çıkıyorsunuz demektir.
Siyasî talebi olmayan bir ailelerin çocuklarına dinin öngördüğü ahlakî normları öğretmeyi, din dersi vermelerini laikliğe aykırı görüyorsanız; bu davranış bilimsel, çağdaş, ilerleme ve aydınlanmaya uygun değildir. Alternatif üretiniz.
Siyasî talebi olmayan ama dinini yaşamak isteyen doktora, mühendise, subaya karışmayınız. Aydınlanmanın Descartes döneminde takılıp kalmışsınız demektir. Allah’a hesap verme duygusu yaşayan bir subay ya da doktor ülke için şanstır.
Siyasî talebi olmayan ama dinin teselli gücünü, yaşama anlam katma özelliğini ve ölümden sonraki hayatı öngörme fikrini bilimle birleştirenlere karşıysanız, bilimsel gelişmeye ve düşüncenin ilerlemesine de karşısınız demektir.
Başörtüsüne ‘bazı siyasîler sahip çıkıyor’ diye karşıysanız, demokratlığınızı sorgulayınız.
‘Başörtüsü istismar ediliyor’ diye düşünerek muhalefet ediyorsanız, istismar edenle etmeyeni anlamanın en iyi yolunu deneyiniz.
Bu konuyu istismar edeni etmeyenden, önyargılı olanı olmayandan ayıran laboratuar, sosyal alanlardır. Üniversitelerde serbest bırakın. Üç, beş sene gözlemleyin. Eğer kamu düzeni bozulursa ve başı açıkların hakları ellerinden alınırsa, aptallık yapmayın; mücadelenizi verin.
Eğer askerseniz ve sezgileriniz, Türkiye’nin geleceğini tehdit edecek bir tehlikeyi haber veriyorsa; üniversiteler sizin için birer sosyal psikoloji laboratuarı olacak. Böylece siz de deneyecek ve göreceksiniz: Kamu düzeni, provokasyonlara rağmen bozuluyor mu bozulmuyor mu?
İnsan davranışlarının dilini, yalan söylenip söylenmediğini, niyetleri anlamayı ve korkuları yenmeyi gösterecek en iyi yol, deneme sınamadır.
Deneme-sınama yöntemi her zaman risklidir, ancak radikalliği önlemek için bu riski göze almak gerekir.
Adalet, cesaret istediği gibi doğruları bulmakta, risk almayı gerektirir.
Özgürlük ve barış tarihte hiç kolay elde edilmemiştir.
Bazıları başının dışını örtüyor, bazıları içini örtüyor. Bunun için sosyal psikoloji laboratuarı en etkili bilimsel deney ve gözlem yeridir.
Türkiye kendi modernizmini geliştirmek dünyaya model olma şansını yakalayabilir.
Bu konuda da rehberimiz akıl ve bilim olmalıdır.
Bilim inancı taklit etmez ama tehdit de etmez. İnceler, rapor eder ve tarih sahnesine sunar. Özellikle üniversiteler hiçbir fikre kapısını kapamazlar. Analiz ederler, yorumlarlar. Evrensel yaklaşım bu olmalıdır.
İnanç bilimsel kategoridir. Üniversitelerin sosyal psikolojik laboratuvar olması fırsatını kaçırmayalım. Türkiyemiz bu sınavı dünyaya örnek olacak şekilde aşması dileğiyle…
Prof. Dr. Nevzat TARHAN

Deniz-derya

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Tesettürde yalnızca çarşaf mı giymek gerekli. Ya da ferace de olabilir mi? Çünkü bu konu hakkında diyanet işlerine de danıştım. Ferace de olabilir dendi. Ancak bazıları yalnızca çarşaf olması gerektiğini söylediler. Bazı kesimler de çarşafa kesinlikle karşılar. Bana bu konuda yardım edebilir misiniz. Bir yıldan beri bu konu hakkında kafam karışıyor. Ve çarşafı savunanlar , feraceyi savunanlar veya ikisini de savunmayanlar bana ayetlerle bu konuyu açıklamaya çalıştırlar. Her kesim de kendi haklılığını savunuyor. Bana yardım eder misini?

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. Tesettürde yalnızca çarşaf mı giymek gerekli. Ya da ferace de olabilir mi? Çünkü bu konu hakkında diyanet işlerine de danıştım. Ferace de olabilir dendi. Ancak bazıları yalnızca çarşaf olması gerektiğini söylediler. Bazı kesimler de çarşafa kesinlikle karşılar. Bana bu konuda yardım edebilir misiniz. Bir yıldan beri bu konu hakkında kafam karışıyor. Ve çarşafı savunanlar , feraceyi savunanlar veya ikisini de savunmayanlar bana ayetlerle bu konuyu açıklamaya çalıştırlar. Her kesim de kendi haklılığını savunuyor. Bana yardım eder misini?

Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin” umduğunuza nail olasınız” (en-Nûr, 24/31).

Allah bizden vücut hatlarımızı belli etmeyecek giysiler giymemizi istiyor, bize bunu emrediyor. İstersen ferace de giyme, çarşaf da giyme... Vücut hatlarını belli etmeyen, sade bir şekilde giyinmelisin, o kadar...

Ben ne çarşaf , ne de ferace giyme zorunluluğunu ayet veya hadislerden gördüm. :)

Deniz-derya

Kayıtlı Kullanıcı
Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin” umduğunuza nail olasınız” (en-Nûr, 24/31).

Allah bizden vücut hatlarımızı belli etmeyecek giysiler giymemizi istiyor, bize bunu emrediyor. İstersen ferace de giyme, çarşaf da giyme... Vücut hatlarını belli etmeyen, sade bir şekilde giyinmelisin, o kadar...

Ben ne çarşaf , ne de ferace giyme zorunluluğunu ayet veya hadislerden gördüm. :)

Teşekkür ederim kardeşim. Allah razı olsun :)

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı

Ben açıkçası şuan soğuk olduğu için pardesü giyiyorum bir beden büyük aldım bilerek.
Ama bana soracak olursan rahat mısın diye, değilim.Ferace düz, hatlarını asla belli etmeyen bir elbise gibi.Tesettüre en uygun bulduğum odur.
Belden oturtmalı, kurdeleli, fiyonklu, renkli modeller, renkli eşarplar tesettür olamaz... Bu benim şahsi görüşüm.
Allahın izniyle yeni bir ferace alıp giymeyi düşünüyorum içime kalın kazak giyerek... Özgürlük bu olsa gerek :)

Deniz-derya

Kayıtlı Kullanıcı
Ben açıkçası şuan soğuk olduğu için pardesü giyiyorum bir beden büyük aldım bilerek.
Ama bana soracak olursan rahat mısın diye, değilim.Ferace düz, hatlarını asla belli etmeyen bir elbise gibi.Tesettüre en uygun bulduğum odur.
Belden oturtmalı, kurdeleli, fiyonklu, renkli modeller, renkli eşarplar tesettür olamaz... Bu benim şahsi görüşüm.
Allahın izniyle yeni bir ferace alıp giymeyi düşünüyorum içime kalın kazak giyerek... Özgürlük bu olsa gerek :)

yorumun için teşekkürler. Senden de Rabbim razı olsun kardeşim :)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı

Bir suredir yoktum, tesettur tebligimi de kendi ozel hayatimda devam ettiriyordum. Simdi yine aranizdayim. Nasilsiniz ? Ben gideli guzel haberler duymusuzdur insaAllah. Bende suan bir kardesimle ilgilenmekteyim. O da kapanmak istiyor. Annesi kapali, hemsire.. Ama kendisine bu konuda ogretilmesi gerekenleri ogretmemis. Ona burayi tavsiye ettim, hala da konusuyoruz. Bana beni daha cok sevdigini, mir_erhan, berat05 , Kalbun Kesir ve kardele gibi basimin ustunde yeri olan ve insaAllah cennette bulusmak istedigim insanlara hayran kaldigini anlatti.

canım benim güzelim hoşgeldin merak etmiştim seni iyisin çok şükür

canım herkes herşeye karşı bakıyorumda ben çarşafa karşı olmadım hiç ama yapabilirmiyim bilmiyorum kendi adıma onu yapanlar gözümde öle yüceki feraceyi çok beğeniyorum çok özel ve güzel daha dersen başladınmı pardesü bile giymiyorum çok dikkat ediyorum allahım nasip etsin inşallah.... soruna gelince benim bildiğim dış giyisinin şart olduğu bunada en yakın çarşaf ve ferace olduğu seçim senin canım hakkında hayırlısı olsun inşallah ama eğer istiyorsan örtünü geciktirme bekledikçe zaman geçiyor ben keşke senin yaşında kapansaydım diyorum ailem çevre birsürü bahane işte hadi bi gayret bi cesaretttttttt

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
DERYA DENİZCİM BERAT ABLAMIZIN ÇOK GÜZEL BİR YAZISI YOL GÖSTERİR UMARIM SANA

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

HEP BİRLİKTE
TEBLİĞ VE DESTEĞE
DEVAM İNŞAALLAH..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleykum Selam ve Rahmetullah Katre'm..
Hoş geldin.. Bizler elhamdülillah iyiyiz. Sen de iyisindir inşaAllah..
Rabbim yardımcın olsun, vesilelerini arttırsın inşaAllah..
Rabbim seni hayırda kullandığı kullarından eylesin canım..

mir_erhan

Moderator

Çalışıyorum...

ve Feraceliyim....

Gönül gözüyle bakana zor değil....Yadırgamalar ,burun kıvırmalar, dikkat etmeleri ise hiç önemli değil....

Aşk bu.... Bir başkasının anlamasını beklersem bu aşkı yaşamadan ölür giderim...

Allah Celle Celeluhu aşkı....

Kimin ne dediği ne önemli.... ?

Beni gönül gözüyle görebilene "AŞK" olsun inşallah....

EyvALLAH Ablam.
Kalemine yüreğine sağlık...

''...Aşk bu.... Bir başkasının anlamasını beklersem bu aşkı yaşamadan ölür giderim...''

Güneşi bir elime ayı da bir elime verseler ben Bu davamdan.. bu AŞK tan vazgeçmeyeceğim demedi mi 1400 yıl Önce En SEVGİLİ...
Altından DAĞlar dizseler önüme... DAĞlanmıştır yürek en tutkulu yerinden...
Bu AŞK altınları iter elin tersiyle...Tereddütsüz.
Haz. Ebubekir i Sıddık makamına ulaştıran Bir an bile tereddüt etmeden inanmak değilmiydi...
İşte bu AŞK bir an bile düşündürmez...''Muhammed Diyorsa Doğrudur...detirdir...

Selam olsun.. Herkese...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar araboy eteği siyah çorapla giymek tesettüre uygun mudur?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt