Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ablamm.
Ben daha küçüğüm Ama Üniversite hayatına adım attığımda kapanmayada adım atmak istiyorum..Bana kalsa şuan bile kapanırım ama okul şartlarım:(( Olsun herşeyin bir yaşı varmış.Bende sabredicem ve muradıma ericem Rabbimin İzniyle.ALlah ban ve herkese bu duyguyu yaşatsın.Dünyadaki en güzel duygu bu olsa gerek diye düşünüyorum.Haksızmıyım ? :)

Haklısın canım benim.Ama okul şartları ne olursa olsun bu Rabbimizin bize bir emri..
Şimdiden başlayarak bilinçli bir şekilde örtünürsen eminim her şey daha güzel olacaktır..
Ben daha yeni örtündüm mesela ve senin yaşlarında örtünmeyi çok isterdim.. Çok pişmanım..
Ayrıca her şeyin bir yaşı olabilir ama ölümün yaşı yoktur bunu da unutma güzel kardeşim:)
Rabbimize ne kadar erken itaat etmeye başlarsak, bir okadar iyi olur diye düşünüyorum.:)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Evet ablacım çok haklısınız.ZAten benim içimde hep vardı halada var..Bende en yakın zmanda kapanmak istiyorum.Kısmet işidir diyorum.Ama aklımdan çıkmıyor..Rabbim inşallah nasip eder ablam. :)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Orda ben yanlış yazdım.Şu yaşta kapanmak banda farzıdır.İnşallah allah nasip eder.

imported_zeynep_k

Kayıtlı Kullanıcı
S.a arkadaşlar... 1 ay önce sizinle tanışıp kendime yepyeni bir yol çizmiştim ve şimdi farkediyorum ki bugun 1 ay olmuş kapanalı.. O kadar benimsemişim, o kadar huzurluyum ki sanki hep böyleydim. Geçenlerde beni ilk defa yeni gören bir tanıdığım hayırlı olsun dedi şaşırdım neden dedim, örtümü gösterdi. O zaman anladım ki kapanmama diyormuş :) Rabbim isteyen herkese nasip etsin ve kesinlikle gönlünüze düşünce ertelemeyin. Bu mutluluğa erişmek için beklemeye hiç gerek yok..

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Akıl derki sakın,gelme oyuna
Girme....Şu şeytanın dümen suyuna
Ok çıkınca geri dönmez yayına,
Şu andan tezi yok,ver artık karar,
Bü gün,yarın derken,geç kalmakta var.

Selam ve selametle kalınız .Saygılarımla

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ben önceleri çok önceleri nur suresini gördüğümde okumazdım bile.. çünkü okduğumda yüzüme çarpacaktı açıklığımı.. ( halbuki bu nasıl bişey bütün ayetlerini kabul edip de bir ayetinden kaçmak. böyle müslümanlık olur muydu)sonraları hayır dedim kendime kapanmasam da okuyacağım nur suresini....nur suresiyle karşılaştığımda görmemezlik yapmadım artık gördüm okudum ama gene kapanmadım.. çünkü o kadar zor bişeydiki benim için..namaz kılıyordum oruç tutuyordum bişeyler için çabalıyordum ama kapanmıyordum.. ama yeter artık daha fazla kaçamadım o mübarek sureden nur suresinden nurumdam daha fazla kaçamadım zorladım nefsimi yaptım başardım inşalllah. Rabbimin her ayeti güzel her ayeti bizim için. Sanki kapanınca haşa Rabbimin büyüklüğümü artacak değil hayır Rabbim bizim iyiliğimiz için istiyor bunu..

nur suresi ismi bile o kadar güzel ki.....

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ben anlamıyorum, kusura bakmayın, kapanma deyince Feraceyle mi olurmuş? yada çarşaf olmazsa olmazmış, yada pardösü giyilmezse müslüman sayılmaz mış ?
Ya Rab emrin bu muymuş??
Dikkat çekmeden , belli kıyafet olmadan el, yüz müstesna örtülü olsa olmuyormuymuş?
Yahu çıplak gezenler utanmıyormuş, kıytırık kıyafetle müslüman oluyormuş
Tekstil dünyasına pirim vermeden olmuyormuymuş??
Kat, kat giy, kim memnun oluyormuş? Rabbim bu tesettürde ne zor oluyormuş?
Rabbim bağışla, fetva verenler artık çok oluyormuş...
Oh be rahatım şimdi, aklımı seveyim aklımı (özür dilerim Rabbim aklım senden, senden gelen ilham ile tesettür harika oluyormuş)
Kalbinizi ve aklınızı birleştirin Rabbime sorun en doğrusunu o öğretir (garip onlar bundan anlamaz) o zaman çekelim tekstil dünyasının yükünü:a28:

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Orda ben yanlış yazdım.Şu yaşta kapanmak banda farzıdır.İnşallah allah nasip eder.

hayır bitanem sen küçük değilsin aslında biz büyüğüz bizler geç kaldık çok geç kaldık hem de kapanmak için... sen bizler gibi hiç bulaşmadan haramlara örtün bitanem.. okulunu felan düşünme bu yüzden erteleme biz erteledik noldu.. çok mu şey kazandık.. hadi diyelim dünyalık çok şey kazandık hangisi Rabbimin rızasından daha kıymetli ki... sen küçük değilsin bitanem biz geç kaldık...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ablamm.
Ben daha küçüğüm Ama Üniversite hayatına adım attığımda kapanmayada adım atmak istiyorum..Bana kalsa şuan bile kapanırım ama okul şartlarım:(( Olsun herşeyin bir yaşı varmış.Bende sabredicem ve muradıma ericem Rabbimin İzniyle.ALlah ban ve herkese bu duyguyu yaşatsın.Dünyadaki en güzel duygu bu olsa gerek diye düşünüyorum.Haksızmıyım ? :)

incinurum seni yerim ben birtanem nasılda yazmışsın daha küçüğüm diye! tatlım sen hepimizden daha büyüksün biliyor musun? benim gibi burada birçok ablan değil 13 yaşında 18-19-20 yaşlarında bile kapanmayı düşünmüyorduk. o yuzden sn çok büyüksün ve eminim çok da güzelsin ve sana başörtü çok yakışacaktır. okul şartlarını bilemiyorum tatlım ama hep Allah'ım içimdeki kapanma aşkını alma diye dua et olur mu? okul şartlarında uygun hale geldiğinde (bilmiyorum şuan şartlarını) erteleme!! öpüyorum seni bitanem Rabbime emanet ol

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
UTANDIM ÇOK UTANDIM.... çarşıda dolaşırken kendime baktım vitrinlerde sonra etrafımdakilere utandım... bu nasıl kapalılık dedim gördüğüm insanlarda.. ya olamaz böle bişey yok kafalar kocaman, kızın biri allahım affet kınamak değil ben çok mu düzgünüm ama resmen 5 kiloluk çuvala 20 kilo patates sığdırmaya çalışır gibi giyinmişti parlement maivisi bir tayt onu içine koyduğu tüylü abartılı ve topuklu çizmeler ve kısacık bir montun üstünde eşarbı dondum kaldım yanlış gördüm dedim bi daha baktım sonra kendime vitrinde uzun eteğim kapım ve örtüm kendimi sorguladım yinede şükür dedim daha bilinçliyim ne kadar çoktular daracık pantolonların üstüne hiç bişey giymeden sokağa dökülenler bu muydu kapanmak bumuydu örtü onlara baktıkça yüzüm kızardı utandım evet utandım ben utandım.... kızım böle olmayacak ben daha iyi olacam dedim...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
S.a arkadaşlar... 1 ay önce sizinle tanışıp kendime yepyeni bir yol çizmiştim ve şimdi farkediyorum ki bugun 1 ay olmuş kapanalı.. O kadar benimsemişim, o kadar huzurluyum ki sanki hep böyleydim. Geçenlerde beni ilk defa yeni gören bir tanıdığım hayırlı olsun dedi şaşırdım neden dedim, örtümü gösterdi. O zaman anladım ki kapanmama diyormuş :) Rabbim isteyen herkese nasip etsin ve kesinlikle gönlünüze düşünce ertelemeyin. Bu mutluluğa erişmek için beklemeye hiç gerek yok..

Ve aleykum selam kardeşim.. Rabbim mübarek eylesin.. Rabbim huzurunu daim eylesin..
Çok güzel söylemişsiniz.. Rabbim gönlümüze düşürmüşse elhamdülillah demeli, ertelemeden hayata geçirmeliyiz.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Hayırlı Cumalar..

Kaan Erdem

Yönetici
Tabiri izahınıza çok güldüm patates ve çuval olayı:)

UTANDIM ÇOK UTANDIM.... çarşıda dolaşırken kendime baktım vitrinlerde sonra etrafımdakilere utandım... bu nasıl kapalılık dedim gördüğüm insanlarda.. ya olamaz böle bişey yok kafalar kocaman, kızın biri allahım affet kınamak değil ben çok mu düzgünüm ama resmen 5 kiloluk çuvala 20 kilo patates sığdırmaya çalışır gibi giyinmişti parlement maivisi bir tayt onu içine koyduğu tüylü abartılı ve topuklu çizmeler ve kısacık bir montun üstünde eşarbı dondum kaldım yanlış gördüm dedim bi daha baktım sonra kendime vitrinde uzun eteğim kapım ve örtüm kendimi sorguladım yinede şükür dedim daha bilinçliyim ne kadar çoktular daracık pantolonların üstüne hiç bişey giymeden sokağa dökülenler bu muydu kapanmak bumuydu örtü onlara baktıkça yüzüm kızardı utandım evet utandım ben utandım.... kızım böle olmayacak ben daha iyi olacam dedim...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün ister istemez karşısında olacaksın kaçtıklarının..

Dua et o gün mahşer olmasın..

Cahit Zarifoğlu

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
çok doğru söylemişsin canım benim ağzına sağlık... Ben bunun mantığını anlamıyorum

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı

Kapanan bayan sayısı cogaldıkca kaliteli kapanmak azaldı malesef..Moda diye birşeyler cıkardılar ,bugün sokaga cıkıyoum herkes aynı matbaadan cıkmıs kitaplar gibi.. hani diyorsun sen böyle mi kapalısın ,böyle mi örnek olacaksın millete.Cogu bilincsiz ,şuursuz kapalılar.. çoğuda bilmiyor.. Allah affetsin ,Allah o bilinci bizlerde dahil hepimize versin inşallah..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim tamam ben doğrumuyum yooo hayır bir dolu yanlışım var ama ya çok tuhaf çok... benim annem açık hatta kapanmama çok tepki gösterirdi ama herkese söylediği birşey varki haklı O EŞARBA YAKIŞMAK LAZIM yoksa örtmenin sana yakışıyor diye taşımanın alemi yok.. buda böle işte

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim tamam ben doğrumuyum yooo hayır bir dolu yanlışım var ama ya çok tuhaf çok... benim annem açık hatta kapanmama çok tepki gösterirdi ama herkese söylediği birşey varki haklı O EŞARBA YAKIŞMAK LAZIM yoksa örtmenin sana yakışıyor diye taşımanın alemi yok.. buda böle işte

İşte canım bizler usulüyle kapanacagız cevremizdekilerde öyle görecek ki birileri örnek alabilsin ya da birilerini etkileyebilelim.. başka türlü her ergenlıkten cıkan genc başına örtü takıp altına pantol çekerse kapalıları ayak altına alanda cok olur..
Anlatıcaz,örnek olucaz,öyle nesiller yetiştirecegiz ki önünü alabilelim inşallah :)
Annecigin cok haklı eşarbında bir hakkı var ,ve o hak onumuze geldiginde bizde hakkını iade edebilmeliyiz,ama şöyle birşey var ki örnek olduk mu ya da uyardık mı bu da bizim üzerimize farz malum ..Allah yardımcısı olsun hepimizin inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt