Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum kardeşim.. Elhamdülillah babanın engel olmamasına çok sevindim..
Engel olan çevrendekiler tarafından nasıl karşılanacağını düşünüyor olman..
Bir de Rabbimiz tarafından nasıl karşılanacağını bir düşün..
Bir tarafta kendi nefsin, diğer bir tarafta Rabbimizin emri..
Ferace konusuna gelince.. Tesettüre girecek olan kardeşlerimize de çok güzel bir örnek teşkil etmiş olursun..
Her zaman da söylediğim gibi, hanımlar için tesettürü sağlayabilecek en güzel dış örtüsü
çarşaf veya feracedir.
Her ikisi de vücut hatlarını belli etmeyecek bollukta olan dış örtüsüdür..
Çevrendekiler ne derse desin.. Hepimiz zamanında bunlarla karşılaştık..
Bir yerden sonra herkes alışıyor. En güzeli de çevrendekilere, aile ve akrabalarına da vesile olabilmek..
Duruşunla, inanışınla, tavizsizliğinle ve imandan gelen güçlü iradenle onlara en güzel örnek olabilmek..
Rabbim nasip etsin. İnşaAllah bir an önce o huzura kavuşursun..
Rabbim yardımcın olsun. İçine tesettür aşkını nakış nakış işlesin..

Ve aleyküm selam ablacım.. İnşAllah başaracağım.İnanıyorum.Çok imreniyorum tesettürlü kişilere..
Okadar çok imreniyorum ki tesettürün hakkını veremem diye de korkuyorum açıkçası.
Feraceye gelince evet tam bir tesettür giysisi o. Bayılıyorum feraceye.Bayramda alacağım inşAllah.. Önce yavaş yavaş başla dedi annem.Uzun şeyler giy başını da öyle kapat dedi.Sonra feraceni giyersin dedi.İçim içime sığmıyor.Oysaki örtünmek farz olduğunda peygamber efendimizin etrafında bulunan hanımlar olsun tüm inanan hanımlar olsun, tereddüt etmeden örtünmüşlerdi.Onları düşününce kendimden çok utanıyorum.Hala düşünüyorum örtünsem mi diye.Ki bu Rabbimin emri..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam ablacım.. İnşAllah başaracağım.İnanıyorum.Çok imreniyorum tesettürlü kişilere..
Okadar çok imreniyorum ki tesettürün hakkını veremem diye de korkuyorum açıkçası.
Feraceye gelince evet tam bir tesettür giysisi o. Bayılıyorum feraceye.Bayramda alacağım inşAllah.. Önce yavaş yavaş başla dedi annem.Uzun şeyler giy başını da öyle kapat dedi.Sonra feraceni giyersin dedi.İçim içime sığmıyor.Oysaki örtünmek farz olduğunda peygamber efendimizin etrafında bulunan hanımlar olsun tüm inanan hanımlar olsun, tereddüt etmeden örtünmüşlerdi.Onları düşününce kendimden çok utanıyorum.Hala düşünüyorum örtünsem mi diye.Ki bu Rabbimin emri..

Rabbim içine bu aşkı vermiş kardeşim. Korkma.. Sen bir adım at, gerisi gelir Rabbimin izniyle..
Hayatına hayat katacak bir nur o.. Huzuru tarifsiz.. Geç kalmışlığını bile hissedeceksin..
Efendimizin mübarek eşleri ve tüm hanım sahabelerimizden Rabbim razı olsun.. Yollarını yolumuz eylesin..
Duyduk ve itaat ettik deyip, hiç tereddütsüz örtünmüşler..
Rabbim hepimize tesettürü ruhumuz ve bedenimizle, hakkıyla yerine getirenlerden eylesin..
Unutmayalım.. Bir tarafta nefsimizin şerri, diğer tarafta Rabbimizin açık emri..
Hepimiz hayırlı haberlerini bekliyoruz canım..
Rabbim yar ve yardımcın olsun..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Benim Başımda Taşıdığım
Yalnız Bir Kumaş Değil Şereftir..
Ki Siz Bilmezsiniz O Herşeyden Önce AYETTİR !!

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim içine bu aşkı vermiş kardeşim. Korkma.. Sen bir adım at, gerisi gelir Rabbimin izniyle..
Hayatına hayat katacak bir nur o.. Huzuru tarifsiz.. Geç kalmışlığını bile hissedeceksin..
Efendimizin mübarek eşleri ve tüm hanım sahabelerimizden Rabbim razı olsun.. Yollarını yolumuz eylesin..
Duyduk ve itaat ettik deyip, hiç tereddütsüz örtünmüşler..
Rabbim hepimize tesettürü ruhumuz ve bedenimizle, hakkıyla yerine getirenlerden eylesin..
Unutmayalım.. Bir tarafta nefsimizin şerri, diğer tarafta Rabbimizin açık emri..
Hepimiz hayırlı haberlerini bekliyoruz canım..
Rabbim yar ve yardımcın olsun..

Evet arkadaşlarım da hep keşke daha önce kapansaydık çok pişmanız diyorlar.Hatta yeni örtünen arkadaşım da aynısını söyledi.Ben de çok pişman olucam gibi geliyor.Upuzun etek giyince bile içim huzurla doluyor ki örtüyle düşünemiyorum havalara uçarım.. :a15: Biraz siz de anlatsanız aslında neler yaşadığınızı? Bana da cesaret olur:a45: Bu konuda yazanların hepsini okumadım, okusam iyi olacak aslında:a12:

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim.. Zaten bundan sonra fazla söz kalmıyor. Her şey bende bitiyor aslında. Babam da engel olmaktan çıktı çok şükür.Benim kararlarıma saygı duyuyor.Ben bu zamana kadar hep açıktım, bundan sonra nasıl karşılanırım nasıl yaparım, pes eder miyim onu düşünüyorum.İnşAllah pes etmem . Çünkü tek isteğim tam anlamıyla tesettürü yaşayabilmek. Altına dar kot, başına kısacık eşarp bağlayanlar gibi olmak istemiyorum. Ama mesela feraceyle evimin sokağına girdiğimde mahalle ne der demekten kendimi alamıyorum.Sanki Rabbimin emri yanında hafifmiş gibi(haşa) Tek istediğim o feraceyi giyebilmek.. Örtümün içinde kimseye aldırış etmeden özgür olabilmek

alnımdaki ışık adlı kitaptan bire alıntı: '' Kapanırsam komşu,arkadaş,eş,dost ne der diye düşündüm hep.. Yazıklar olsun bana ki 1 kez olsun açığım Allah ne der! demedim''

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
İSLAMİ TESETÜR NASIL OLMALI?

İmam-ı Zehebi buyuruyor ki: Erkeklere ziynetini gösteren kadınlara, mesela altın, inci gibi şeyleri örtüsünün üstüne takan, koku süren, renkli ve ipek kumaş örtünmü
ş olan, kol ağızları geniş olup kolları görünen ve bunlar gibi kendilerini erkeklere gösteren kadınlara Allahü teâlâ dünya ve ahirette azap edecektir. Bu kötülükler, kadınlarda çok olduğu için, Peygamber efendimiz, (Miraca çıktığım gece, Cehennemdekilerin çoğunun kadın olduğunu gördüm) buyurdu. (Tirmizi).

Avret yerleri açık olunca da, rahmet melekleri girmez. Erkeğin avret yeri göbek ile diz arasıdır. Kadının yüz ve el hariç her yeri avrettir. Kadın evde başı açık olunca, rahmet melekleri girmez. Hazret-i Hatice validemiz, Peygamber efendimize, (Saçımı açarım, melek ise gider, cin ise durur) demiştir.
Yabancı erkek ve fâsık kadın yok iken, kadının evinde başı açık durması caiz ise de, örtmesi iyidir. Yalnız iken de avret yerlerini örtmesi lazım mı diye soran zata, Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâdan utanmak, insanlardan utanmaktan daha lüzumludur) buyurdu. (Tirmizi, Nesai)

BU HADİSİ ŞERİFLERİ İYİ OKUYUN VE BUNU SÖYLEYN SIRADAN BİR İNSAN DEĞİL ALLAH'IN RESÜLÜ DEYİN O RUHLA OKUYUN SİZİN İLİKLERİNİZ İRKİLSİN BU HADİSİ ŞERİFLEERİ OKURKEN GÖZLERİNİZDEN YAŞ DÖKÜLSÜN, HİSSEDİN O RUHU BUNU SÖYLEYEN ALLAH RESÜLÜ DEYİN...

(Ahir zamanda ümmetimin kadınları vücutlarını gösterecek elbiseler giyecekler, saçlarını da deve hörgücüne benzetecek şekilde topuz yapacaklardır. Onlar lanetliktir.) [İbni Hibban]

"Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak, bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar cennete giremez, cennetin kokusunu bile alamazlar." (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52)

Resulullah (sallualeyhivesellem) buyurdular ki: "Ömrün biraz uzarsa ellerinde sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyan birtakım insanları çok geçmeden göreceksin. Onlar Allah'ın gadabına uğrayarak sabaha ererler, Allah'ın nefretine uğrayarak akşama ererler." Resulullah bir başka rivayette de: "Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar, giyinmiş, çıplak kadınlar ki bunlar Allah'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur" buyurdular.

Ravi :Ebu Hüreyre

Kaynak :Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128

BAZILARI BENİM AZ BELLİ OLUYOR ACABA TOPUZ OLUYOR MU DİYE SORUYORLAR ,YADA TOPUZ YAPMIYORUM AMA TOPUZ ZANNEDİYORLAR SAÇIMI ÜSTEN BAĞLIYORUM DİYEN VAR HADİSİ ŞERİFLER BU KONUDA ŞUNU DER ŞÜPHELİ ŞEYLERDEN SAKININ..

İki hadis-i şerif meali:
(Helal haram bellidir. Bu ikisi arasında şüpheli şeyler vardır. İnsanların çoğu bunları bilmez. Şüphelilerden sakınan şerefini ve dinini korumuş olur. Şüphelilere giren harama düşer. Bu, tıpkı koruluğun etrafında sürüsünü otlatan çoban gibidir. Her an o koruya dalabilir. Her sultanın bir koruluğu vardır. Allah’ın yeryüzündeki koruluğu da haram kıldığı şeylerdir.) [Kütüb-i sitte]

(Helal haram bellidir. Öyleyse şüphelilerden sakının, şüpheli olmayanları yapın.) [Taberani]

Bu hadis-i şerifler gösteriyor ki, şüphe edilen ve kalbi sıkan şeyi yapmamalı. Şüphe edilmeyeni yapmak caiz oluyor. Şüphelilerden sakınmayan, harama düşer.

(Bir kadın, güzel kokular sürünüp, [kürk ve deri gibi,cezbedici] göz alıcı güzel elbiseler giyerek, bir toplumun önünden geçerse, o kadın zina işlemiş gibi günaha girer.) [İbni Hibban]

(Herkes baksın diye [süslü] elbise giyen, onu çıkartıp atıncaya kadar, Allahü teâlânın rahmetinden uzak olur.) [Taberani]

(Kaşlarını cımbız veya başka bir âletle alanlar,
Yüzlerine güzellik vermek için yanaklarını çizerek
Allah’ın kendilerine verdiği şekli değiştirenler lânetlenmiştir.) [Buhari]

Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Açıkça günah işleyen fâsık kimseyi, zalim idareciyi ve bid’at ehlini gıybet etmek günah değildir.) [İbni Ebi-d-Dünya]
GİYİNMİŞ ÇIPLAKLAR AÇIKÇA GÜNAH İŞLEMEKTEDİRLER.

(Herkes baksın diye [süslü] elbise giyen, onu çıkartıp atıncaya kadar, Allahü teâlânın rahmetinden uzak olur.) [Taberani]

"Kim dünyada şöhret(MODA VE GÖSTERİŞ) için elbise giyerse, Allah ona kıyâmet gününde zillet elbisesi giydirir Sonra da onu cehennemin alevli ateşlerinde yakar" (Ebû Dâvud, Libas 5, h No: 4029, 4030)
‘Şöhret elbisesi’nden maksat, başkalarına câzip görünmek ve fors satmak için giyilen elbisedir(Şevkânî, Neylü'l-Evtâr, c 2, s 94)

TESETTÜR konusundaki Ayetleri, hadisi şerifleri, duymayan, okumayan mı var ? Neden kimse tınlamıyor acaba? Sanki hayatımız İslama göre değilde çevreye göre şekilleniyormuş gibi geliyor bana!!!
Elinin tersi ile itiyor ayet ve hadisi resmen ALLAH ve Resülü tesettürü bilememiş dercesine haşa!!! Başka yerlerde arıyor tesettürü! Biri güzelsin diyecek, sokakta milletin gözünün ününde salına salına yürüyecek, Gösterişli kıyafeti ile kendine süzüle süzüle baktıracak, Şimdi bu hadisi şerife ayete göre giyinmek mi???
Demek ki gaflet perdesi aralanamamış daha...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Evet arkadaşlarım da hep keşke daha önce kapansaydık çok pişmanız diyorlar.Hatta yeni örtünen arkadaşım da aynısını söyledi.Ben de çok pişman olucam gibi geliyor.Upuzun etek giyince bile içim huzurla doluyor ki örtüyle düşünemiyorum havalara uçarım.. :a15: Biraz siz de anlatsanız aslında neler yaşadığınızı? Bana da cesaret olur:a45: Bu konuda yazanların hepsini okumadım, okusam iyi olacak aslında:a12:

korkma gerçekten ,ben kapanalı 2 ay olacak 3 gün sonra ama :) aslında gözümüzde büyütmüşüz belki kapanmayı öyle zor bişey değil en fazla 1 ay zorlanırsın belki çünkü görüntün kendine yabancı gelir. sonrası mı benim gibi alışırsın mutlu olursun hayat daha bi güzel gelir. kuru kuruya iman ettik demekle kurtulamayacağız.. seviyorsak korkuyorsak bunu göstereceğiz değil mi? işte tam sırası nefsini ayaklarının altına başörtünü başına al. ama önce takvayı kalbine koy. Canım kardeşim yaparsın inan yaparsın.. ben de çok korkuyordum kapanmaktan önceki zamanlar .. ben yapamam diye.. zor olur diye... ama hani bak yaptım oldu işte. bir anlık bişey inan ki ..başına örtüyü al dışarı çık bakalım.. bu kadar basit aslında.. kafanda bu olayı böyle zorlaştıran büyüten hep kör olası o şeytan.. niye kafanda bu kadar büyütüyor biliyor musun çünkü çok büyük çok anlamlı bir ibadet olduğu için.. bence bir ticaret yap.. 2 günlük fani hayatı değil ebedi baki hayatı tercih et..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
basortusu.jpg

Ey Vazgeçilmez Sevdam..
Nasıl Çıkarırım Seni Başımdan..
Varlığının HELAL, yokluğunun HARAM
Olduğunu Bile Bile..

Bırakma Beni !
Kabrime Kadar Eşlik Et
Tabutumun Üstünde..

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
korkma gerçekten ,ben kapanalı 2 ay olacak 3 gün sonra ama :) aslında gözümüzde büyütmüşüz belki kapanmayı öyle zor bişey değil en fazla 1 ay zorlanırsın belki çünkü görüntün kendine yabancı gelir. sonrası mı benim gibi alışırsın mutlu olursun hayat daha bi güzel gelir. kuru kuruya iman ettik demekle kurtulamayacağız.. seviyorsak korkuyorsak bunu göstereceğiz değil mi? işte tam sırası nefsini ayaklarının altına başörtünü başına al. ama önce takvayı kalbine koy. Canım kardeşim yaparsın inan yaparsın.. ben de çok korkuyordum kapanmaktan önceki zamanlar .. ben yapamam diye.. zor olur diye... ama hani bak yaptım oldu işte. bir anlık bişey inan ki ..başına örtüyü al dışarı çık bakalım.. bu kadar basit aslında.. kafanda bu olayı böyle zorlaştıran büyüten hep kör olası o şeytan.. niye kafanda bu kadar büyütüyor biliyor musun çünkü çok büyük çok anlamlı bir ibadet olduğu için.. bence bir ticaret yap.. 2 günlük fani hayatı değil ebedi baki hayatı tercih et..

Ne güzel senin adına çok sevindim..:a45: Evet ben gerçekten korkuyorum, aslında korkmam gereken hiçbişey yokken.. Kitaplar okuyorum videolar izliyorum.. Mesela nuray canan bezirganın videolarını izledikçe daha da yürekleniyorum.. Çok basit evet alt tarafı başıma örtümü alıp çıkacağım.. Biliyorum basit olduğunu.Ah bir de yapabilsem! Kendimi beğenmicem gibi geliyor aynaya bakınca bambaşka bir ben olucak çünkü.. Alışmak, daha da dikkat etmek.. Okulda zorlanır mıyım acaba soruları vs. Bir de öğretmenlik okuyorum sürekli tahtada olacağım falan. Aslında hep bahaneler üretiyorum ama ne biliyim işte:A

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Ne güzel senin adına çok sevindim..:a45: Evet ben gerçekten korkuyorum, aslında korkmam gereken hiçbişey yokken.. Kitaplar okuyorum videolar izliyorum.. Mesela nuray canan bezirganın videolarını izledikçe daha da yürekleniyorum.. Çok basit evet alt tarafı başıma örtümü alıp çıkacağım.. Biliyorum basit olduğunu.Ah bir de yapabilsem! Kendimi beğenmicem gibi geliyor aynaya bakınca bambaşka bir ben olucak çünkü.. Alışmak, daha da dikkat etmek.. Okulda zorlanır mıyım acaba soruları vs. Bir de öğretmenlik okuyorum sürekli tahtada olacağım falan. Aslında hep bahaneler üsretiyorum ama ne biliyim işte:A

pekiyi canım,, sana bir soru soracağım.. şimdi kapanmazsan ne zaman kapanacaksın.. hakikaten soruyorum.. düşüncen nedir.. mesela mezun olduktan sonra mı mesala işe başlayınca mı mesela evlenince mi mesela yaşın bi 30 olunca mı mesela çocukların büyünce mi mesela emekli olunca mı mesela çocuklarını evlendirence mi mesela ölünce mi.. ne zaman ..????

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
pekiyi canım,, sana bir soru soracağım.. şimdi kapanmazsan ne zaman kapanacaksın.. hakikaten soruyorum.. düşüncen nedir.. mesela mezun olduktan sonra mı mesala işe başlayınca mı mesela evlenince mi mesela yaşın bi 30 olunca mı mesela çocukların büyünce mi mesela emekli olunca mı mesela çocuklarını evlendirence mi mesela ölünce mi.. ne zaman ..????

Hiç bilmiyorum:( Şuan bir kitap okuyorum Feyzullah Birışık'ın bir bayan niçin örtünmek istemez? diye.. Çok etkili gerçekten. Nefsimi yenemiyorum bir de görüntümü beğenmezsem diye içim içimi yiyor.Yarın inşAllah şal veya eşarp alıcam evime kapalı olarak gitmek istiyorum artık.Bayrama da kapalı olarak çıkmak istiyorum herkes böyle görsün bilsin... İnşAllah ben de derim: bu muymuş yani? Bu kadar kolay mıymış? Korktum okadar boşu boşuna.... Ahhhh bunları demek istiyorum

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
images

Tesettürlüyüm çünkü;
ALLAH'ı hatırlamak ve hatırlatmak için..

Tesettürlüyüm çünkü;
Yaratılış gayemin gereği..

Tesettürlüyüm çünkü;
Özel olduğum için .. Özel hissettiğim için .. İnsanların gözünde değil Rabbimin nazarında özel olduğum için.. Kulluğumun gereği.. Rabbimin rızasını kazanmak için..

Tesettürlüyüm çünkü;
Tesettürlüyken daha rahat olduğum için.. Dışarıda kendimi en rahat hissedebileceğim giyim şekli olduğu için.. ALLAH rızası için.. Birtakım kötü gözlerden koruduğu için..

Tesettürlü bir insan dış görünüşüyle değil de kişiliği ve ahlakıyla davranışlarıyla, düşünceleriyle ön planda olduğu için..

Tesettürlüyüm çünkü ;
Buna verilecek en iyi cevabım: İnancımın kanıtlarından biri TESETTÜRÜM..
İnanıyorum; emri başım üstünde her varlığa sevgi duyuyorum.. her varlık O na çıkıyor.. O nu seviyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
Rabbim bize zinet değerinde bakıyor ve ben bu zineti en iyi şekilde muhafaza etmek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
kadınlık vasfıyla değil, insan vasfıyla hayatta ilerlemek istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
Ehli imana zarar vermek istemiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
Tesettürün en baş vasfı başörtüsünü ilk önce kalbimde sonra kafamda taşıyorum..

Tesettürlüyüm çünkü;
İSLAMı yaşamayı kolaylaştırıyor, hayatımın her safhasına yaymamı sağlıyor..

Tesettürlüyüm çünkü;
Bana Rabbimi hatırlatıyor ve hatırlatanlardan olmak istiyorum..

Tesettürlüyüm çünkü ;
"KULUM" DİYE YADEDİLENLERDEN OLMAK İSTİYORUM..

Tesettürlüyüm çünkü;
Hürüm ben.. tesettürüm sayesinde namahremim, saygı duruşuna geçmek zorunda.. (öyle bir temsil etmeliyim ki, bu olmak zorunda)

Tesettürlüyüm çünkü;
HAKK böyle istiyor .. Hakk istedi mi, şek yok, şüphe yok, koşul yok,şart yok..

Tesettürlüyüm;
çünkü hürüm ben.. Budur sebebi örtümü başımda taşırken gözlerimin ışıması.. Gurur addetmeyiniz..

Tesettürlüyüm çünkü ;
DEĞERLİYİM!!

Tesettürlüyüm Çünkü..
ALLAH'a İtaat Ediyorum..

Tesettürlüyüm...
Çünkü ALLAH'a Teslim oldum..
Başörtüm Rabbimin emridir, dara çekseler açmam!
Mekke'de Sümeyye'yim ben , Ebu Cehil'den kaçmam !
Benim Kapalı Olmamı Yüce Rabbim Emrediyor. Peki Ya Senin Açık Olmanı Kim Emrediyor?
Gözünde "TESETTÜR" olmayan erkek, kadınları suçluyor..
Bedeninde "TESETTÜR" olmayan kadın, erkeklere ahlaksız diyor..
Herkes karşı tarafı suçlu buluyor..
Oysa ALLAH (celle celaluhu), karşı cinsi değil "KENDİNİ KORU" buyuruyor..

Hicap, öyle bir değerdir ki ona riayet etmek genç kıza paklık ve selamet bahşeder. Onu sedef içindeki inci gibi, afetlerin şerrinden, vesveselerden ve kötülüklerden korur ve Allah’a yakınlaştırır.

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
"Kabe’ye benzemek istemek kadar doğal ne olabilir ki.. O bile kaç asırdır sıkılmamışken siyahlardan.."

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Burada, avatarımdaki gibi başını bağlayan simsiyah giyinen var mı acaba? Ferace vb. Bir de bu bağlama usulünü bilen var mı?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Burada, avatarımdaki gibi başını bağlayan simsiyah giyinen var mı acaba? Ferace vb. Bir de bu bağlama usulünü bilen var mı?[/QUOTE
resimdeki kızın örtüsü çok büyük gibi ondan böyle bağlamıştır.. canım ben de kapandım ama simsiyah da giyinmiyorum..

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Burada, avatarımdaki gibi başını bağlayan simsiyah giyinen var mı acaba? Ferace vb. Bir de bu bağlama usulünü bilen var mı?[/QUOTE
resimdeki kızın örtüsü çok büyük gibi ondan böyle bağlamıştır.. canım ben de kapandım ama simsiyah da giyinmiyorum..

Anladım canım:) çok hoşuma gidiyor da ondan bir sorayım dedim.Simsiyah giyinmek şarttır diye düşünmüyorum ben de zaten.Erkeklerin ilgisini fazla çekmediği için giyiniyor olabilirler.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Paradisee adli kardesim (eger benden buyukse ablam),
Basortusunu kullanma teknigi konusunda buraya uzunca bir yazi yazmistim. Birinci sartta zaten olabildigince buyuk basortuleri secmek, sonrasi ise icini belli etmeden emre uygun (gogse ve omuzlara akacak sekilde) sekil vermek..

Sordugun soruya benim cevabim, basortusune evet, bende cogunlukla oyle yapiyorum, yada sallari oyle sekillendiriyorum. Ama surekli siyah degil ama genellikle ya cok koyu, yada hafif renkler giyiyorum.
Pardesum ve kapim da var elhamdulillah.
Bu yasta pardesu giymem, ilerde ferace alacak olmam birilerini rahatsiz etsede beni bulutlara cikariyor :)

Bu arada son birkac haftadir aramiza katildiginizi, aktif oldugunuzu goruyorum, Allah daim etsin :)
Bende yazin oldugu kadar cok olmasa da , girmeye calisiyorum. Kapanali 1 yil 2 ay 14 gun oldu , tecrubeli sayilirim ;) Elimden geldigince de yardimci olurum insaAllah.

Vesselam.

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
İnşAllah ben de derim: bu muymuş yani? Bu kadar kolay mıymış? Korktum okadar boşu boşuna.... Ahhhh bunları demek istiyorum

bence de aynen öyle diceksinn..
hatta neden daha önce yapmadım diye üzüleceksin..
güzel kardeşim beklemek şeytanın işi inan bana nefsini yen ve zaman geçirmeden örtün inan senden mutlusu,huzurlusu olmayacak :)

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Paradisee adli kardesim (eger benden buyukse ablam),
Basortusunu kullanma teknigi konusunda buraya uzunca bir yazi yazmistim. Birinci sartta zaten olabildigince buyuk basortuleri secmek, sonrasi ise icini belli etmeden emre uygun (gogse ve omuzlara akacak sekilde) sekil vermek..

Sordugun soruya benim cevabim, basortusune evet, bende cogunlukla oyle yapiyorum, yada sallari oyle sekillendiriyorum. Ama surekli siyah degil ama genellikle ya cok koyu, yada hafif renkler giyiyorum.
Pardesum ve kapim da var elhamdulillah.
Bu yasta pardesu giymem, ilerde ferace alacak olmam birilerini rahatsiz etsede beni bulutlara cikariyor :)

Bu arada son birkac haftadir aramiza katildiginizi, aktif oldugunuzu goruyorum, Allah daim etsin :)
Bende yazin oldugu kadar cok olmasa da , girmeye calisiyorum. Kapanali 1 yil 2 ay 14 gun oldu , tecrubeli sayilirim ;) Elimden geldigince de yardimci olurum insaAllah.

Vesselam.

Kardeşim diyeceğim ama maşAllah bu ne olgunluktur:) İmrendim sana canım..
Ben bu avatarımdaki şekli çok beğeniyorum.Dar eşarplar pek ilgimi çekmiyor.Başörtüsü dediğin omuzlara ve göğse düşmeli bence.
Yazdığın konunun da linkini yazabilir misin acaba? Okusam bilgi edinsem güzel olur.Bir de bu kadar büyük başörtüsünü nerede bulabilirim?
Bu arada feraceyi giymelisin bence, ilerde bile olsa.Ferace giyenlere "heh işte bu tam örtünmüş" diyorum nerede görsem:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt