Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Bence ilk başta kendini fazla sıkma derim. Yani biraz zaman tanı kendine.. Herşeyi yavaş yavaş yap...bir takım şeylerden yavaş yavaş vazgeç. Yoksa sana zor gelir kaldıramayabilirsin..

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Bende öle yapmaya çalışıyrum ama ne bileyim kapri kol gibiydi çıkamadım öle işte... Korkuyorum bende bunalmaktan ama kıyafetimi neredeyse hiç değişmedim zaten kapalı gibiydim işte daha çok dikkat ediyorum şimdi

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Iyi bakalım .. Olacak olacak bu iş...:)

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah canım ya garibim şimdi akşam işten çıkacam eve gidecem ve annemler beni yeni görecek babam ilçedekiler ayyyyyyyyyyyyyyy işte bu beni sıkıyo ya dua et bana olurmu

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah canım ya garibim şimdi akşam işten çıkacam eve gidecem ve annemler beni yeni görecek babam ilçedekiler ayyyyyyyyyyyyyyy işte bu beni sıkıyo ya dua et bana olurmu

iyi düşün iyi olsun diyelim... Tamam işte görecekler bitecek hepsi bu kadar..Allah yardımcın olsun...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Amin anneme söledim şimdi telefonda kızım demiş zaten iyi dedi bende anne hayırlı olsun deseydin bari dedim... öle mi demem gerekiyo diye güldü nebileyim iyi olacak inşallah sizin de dualarınızla.. çocuğun varmı senin

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Amin anneme söledim şimdi telefonda kızım demiş zaten iyi dedi bende anne hayırlı olsun deseydin bari dedim... öle mi demem gerekiyo diye güldü nebileyim iyi olacak inşallah sizin de dualarınızla.. çocuğun varmı senin

hayır henüz yeni evliyim .. hamileydim ama nasip kaybettim....

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
kapanıp dışarı çıkalı tam 1 ay oldu bugün ...
hiç başaramıcam sanıyodum.. şuan çok mutluyum..
paylaşmak istedim :) :)
darısı isteyipte yapamayan arkadaşlarımızın başına..
Rabbim hepinize nasip etsin inşallah
bir de benden küçük bir tavsiye; eğer aklınızda varsa geciktirmeden yapın ara ne kadar uzarsa şeytan o kadar vesvese veriyo..

selametle kalın....

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
kapanıp dışarı çıkalı tam 1 ay oldu bugün ...
hiç başaramıcam sanıyodum.. şuan çok mutluyum..
paylaşmak istedim :) :)
darısı isteyipte yapamayan arkadaşlarımızın başına..
Rabbim hepinize nasip etsin inşallah
bir de benden küçük bir tavsiye; eğer aklınızda varsa geciktirmeden yapın ara ne kadar uzarsa şeytan o kadar vesvese veriyo..

selametle kalın....

maaşallah 1ay olmuş ne güzel.. bundan snra kaç 1aylar gecicek fark etmiyceksin,daim olsun canım

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim :) zaten bu 1 ay bile nasıl geçti anlamadım...
ilk zamanlarda biraz sıkıntı oldu ilk görenlerin tepkisi tabi malum..:(
ama şuan ben de onlarda alıştık sanıyorum
artık inşallah bir sıkıntı olmazz...

mir_erhan

Moderator

ve Aleyküm selam ve Rahmetullah
Rabbim yüreğinizdeki isteği daim etsin inşallah...
bu isteği tam bir teslimiyetle yerine getirmeyi tesettür nuruyla nurlanmanızı nasip etsin...
Kuran_ı Kerim Rabbimizin Kelamı...bir nevi Rabbimizden gelen bir mektup..
Bizim de Bize gelen mektuptaki istekleri/emirleri yerine getirmemiz bir nevi cevap gibi..kutlu bir cevap..
kendi kendime düşündüğümde...Hepimiz Rabbimizi seviyoruz..dil ile kalp ile söylüyoruz...
Bizim sevgimizin Aşk'ımızın ölçüsü ne aslında bunu sorgulamalıyız..
kendi nefsime soruyorum..içime sesleniyorum..diyorumki ben Rabbimi çok sevdiğimi idia ediyorum...
sonra bana gelen kutlu mektubu okuyunca Rabbim cevap veriyor.. Sevgini beni sevenlere göre ölç..
görüyorum..ilk başta Hz.ibrahim as Putlarının kırılmasından dolayı öfkelenen inkarcılar, Hz. İbrahim'e şiddetle ve baskıyla karşılık vermeyi kararlaştırmışlardır. Bunun için de Hz.İbrahim'i ateşe atarak yakmak gibi büyük bir zalimliğe başvurmuşlardır:

Dediler ki: "Onun için (yüksekçe) bir bina inşa edin de onu çılgınca yanan ateşin içine atın." Böylelikle ona bir tuzak hazırlamak istediler. Oysa Biz, onları alçaltılmışlar kıldık. (Saffat Suresi, 97-98)
Başka bir ayette de Allah, kavminin Hz. İbrahim'e ne kadar düşmanca yaklaştığını, onu mutlaka öldürmek için tuzak hazırladıklarını şu şekilde bildirir:
Bunun üzerine kavminin (İbrahim'e) cevabı yalnızca:
"Onu öldürün ya da yakın" demek oldu. Böylece Allah onu ateşten kurtardı. Şüphesiz bunda, iman eden bir kavim için ayetler vardır. (Ankebut Suresi, 24)

İlk bakışta Hz. İbrahim'in çok sayıda inkarcı tarafından yakılarak öldürüleceği zannedilyor,
Fakat ölüm ancak Allah'ın dilemesiyle oluyor.Rabbimiz dilediğinde Ateş Yakma özelliğine sahip oluyor
Hz İbrahim as.ateş'e atılacak..tam bir teslimiyetle..Rabbimiz bu sevginin karşısında
, o an ateşe Hz. İbrahim'e karşı "soğuk ve esenlik" olmasını emrediyor…

Biz de dedik ki: "Ey ateş, İbrahim'e karşı soğuk ve esenlik ol." Ona bir düzen kurmak istediler, fakat Biz onları daha çok hüsrana uğrayanlar kıldık. Onu ve Lut'u kurtarıp içinde, alemler için bereketler kıldığımız yere (ülkeye) çıkardık. (Enbiya Suresi, 69-71)

Allah tüm elçilerine yardım ettiği gibi, Hz. İbrahim'e de bu zor anında en güzel şekilde yardım etmiştir. Hz. Musa'ya tam Firavun ve askerlerinin yetiştiği anda denizin yarılarak yol açılması ve arkasından Firavun ordusunun denizde boğulması gibi, Hz. İbrahim'e kurulan tuzak da büyük bir mucizeyle bozulmuştur. İbrahim Peygamber inkar edenlerin kurdukları bu tuzak karşısındaki dirayetiyle, cesaretiyle ve tevekkülü ile müminlere örnektir. Son derece güçlü bir imanı olduğu için başına gelen bütün olayların bir kader üzerine yaratıldığının, Allah'ın bir planı olduğunun şuurundadır. Bunun için olumsuz gibi görünen bir olayda da Allah'ın yardımının ve desteğinin her zaman müminlerin yanında olacağını bilmiştir. Çünkü bu Allah'ın vaadidir; Allah müminlerin aleyhine inkar edenlere yol vermez. (Nisa Suresi, 141)

Aslında inkarcılarda bu sevgi muhabbette şahit oluyor…Ama iman etmiyorlar nefislerine yeniliyorlar…
İman ne büyük nimet,kalbin anahtarı sevginin başladığı an Aşk’a Hakikate kutlu yolculuk..
Sevgi ölçülmeye devam ediyor
.bu seferde
Hz Hacer ra.validemizi..Nasıl bir teslimiyet..çocuğuyla birlikte geçen tam ortalama 8yıl..ama isyan yok...Rabbim böyle emrettiyse emrettiği gibi olacak diyor.. Rabbimiz bu seferde Hem Hz.Hacer ra. validemize hemde Hz ibrahim as.oğulları Hz. İmail as. Kurban etmelerini istiyor..
Kurban hadisesi,düşünüyorum
daha ortalama 6-8 yaşlarında bir çocuk…
Ama hepsinde,hiç düşünmeden kalben teslimiyet,
kendimi hacer validemiz yerine koymaya çalışıyorum…bir anne,şimdi anneler çocuklarını okulla götürürken ağlıyor…
ve ayet yürekleri burkan bir şekilde yüreklerimize iniyor

Biz de onu halim bir çocukla müjdeledik. Böylece (çocuk) onun yanında koşabilecek çağa erişince (İbrahim ona): "Oğlum" dedi. "Gerçekten ben seni rüyamda boğazlıyorken gördüm. Bir bak, sen ne düşünüyorsun." (Oğlu İsmail) Dedi ki: "Babacığım, emrolunduğun şeyi yap. İnşallah,
beni sabredenlerden bulacaksın."
Sonunda ikisi de (Allah'ın emrine ve takdirine) teslim olup (babası, İsmail'i kurban etmek için) onu alnı üzerine yatırdı. Biz ona: "Ey İbrahim" diye seslendik. "Gerçekten sen, rüyayı doğruladın. Şüphesiz Biz, ihsanda bulunanları böyle ödüllendiririz." Doğrusu bu, apaçık bir imtihandı. Ve ona büyük bir kurbanı fidye olarak verdik. (Saffat Suresi, 101-107)

Ve devamında

Sonra gelenler arasında ona (hayırlı ve şerefli bir isim) bıraktık. İbrahim'e selam olsun. Biz, ihsanda bulunanları böyle ödüllendiririz. Şüphesiz o, Bizim mü'min olan kullarımızdandır. (Saffat Suresi, 108-111)

YaRabb bu ne güzel bir sevgi ve muhabbet,Teslimiyet,
Teslimiyet karşısında sevgiyle karşılık veriliyor..
Sen çok yücesin Rabbimiz,
Bu ayetlerden sonra utanıyorum
Ya Rabb ben seni çok sevdiğimi söylüyorum ama biliyorumki seni benden çok sevenler var,
Beni onların yolunda eyle,ben emekleyen bebek gibiyim..belki o sevgi dolu yüreklerin 1zerresi bile olamam ama Rahmetini biliyorum..karınca misali gönülden bu yolda ölmeye talibim…diyorum ve susuyorum
Biz bize gelen mektubdan birkısmını okuduk..genelinde hep teslimiyet sevgi ve muhabbet var,Rabbim yol gösteriyor bize…Bizimde sevgimizin ölçülceğinden bahsediyor/ben öyle algılıyorum…
Ve …Nur suresi 31.ayet
Ey Muhammed! Mümin kadinlara söyle, gözlerini haramdan sakinsinlar, irzlarini ve namuslarini korusunlar, görünmesi zarurî olanlar hariç zinetlerini göstermesinler. Bas örtülerini yanlarina sarkitsinlar. Ziynetlerini kendi kocalarindan veya babalarindan veya kocalarinin babalarindan veya kendi ogullarindan veya kocalarinin ogullarindan veya kendi kardeslerinden veya kardeslerinin ogullarindan veya kiz kardeslerinin ogullarindan veya kadinlarindan veya sahip olduklari cariyelerden veya cinsi iktidari olmayan hizmetçilerden veya kadinlarin mahrem yerlerini henüz anlayacak çagda olmayan çocuklardan baskasina göstermesinler. Gizledikleri süslerini baskalarina bildirmek için ayaklarini da vurmasinlar. Ey müminler! Hepiniz Allaha tevbe edin ki, kurtulusa eresiniz"
Şimdi kendi nefsime ve yüreğime soruyorum..
Bendeki teslimiyet ne durumda ne kadar..
Şimdi Beni seven Rabbim Hz.ibrahim as. Ve Hz Hacer ra validemiz gibi benimde bir nebze olsun sevgimi ölçecek..bu büyük sevgiler karşısında ,benimde emekleme zamanım..
Şimdi sıra bende/bizde…
Bu bir tesettür emri namaz..ve bize gönderilen mektubta sevgimizi büyütecek istekler karşısında sadece kısa bir örnek…
Nefsimizi yenmemizde yol gösteren bir yol…
Azda olsa bizde bize gönderilen En Güzel mektuba cevap verme gayretinde olalım inşallah..
Sözü uzattım hakkınızı helal edin…
Güzel kardeşlerim…hiç beklemeyin..ertelemeyin..sevginizi hemen söyleyin…
Rabbim çok merhametli..sizin bu teslimiyetiniz karşısında..size inşallah güzel bir cevap gelecektir/yor..hisediyorsunuz inanın..Rabbimiz bizi okadar çok seviyorki O’nun celle celalühu sevgisi karşısında küçülüyoruz..lütufları karşısında Rabbim sen çok yücesin seni kendi lisanım ile çook seviyorum diyoruz
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmayı nasip etsin
Tesettürümüzü hakkıyla taşıyanlardan eylesin inşallah
Selametle kalın
Baki selam ve dualarımla
En Güzel’e Allah Celle Celalühu emanetsinizB)

Selamün Aleyküm..
Sevgili kardeşimiz Allah celle celalüh sizden razı olsun
Yüreğinize kaleminize sağlık.. sizin o güzel yazılarınızı tekrar görmek çok güzel...
Güzel olan bir şey daha var.. burda aramızda güçlü yürekler güçlü kalemler var...
gün geçtikçe büyüyoruz... Rabbimiz daim kılsın inşallah...

Tesettür Aşktır..
Tesettür AŞKA adanmaktır...
Teslimiyettir. hz.İsmail Gibi..
Dosta vefadır hz. İbrahim gibi
Sadakattir hz. Ebubekir gibi
Ölümüne direnmektir hz. SÜMEYYE gibi
Tevekküldür hz. HATİCE gibi....

Testtür NUR dur aslında...
Rabbden gelen..
Ak- Pak ve Dimdik duruştur TESETTÜR

imported_zeynep_k

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günler arkadaşlar. Cuma gecesi google' a kapanmak isteyipte kapanamayanlar diye yazdım ve karşıma pat diye burası çıktı. 2009 yılında yazılan yorumları gördüm, hemen okumaya başladım. Bir çok arkadaşın yaşadığı sıkıntılar ve herkese rağmen kapanmayı başaranlar beni daha çok kamçıladı. Sonlara geldiğimde konunun hala güncel olmasına çok sevindim ve hemen üye oldum. Ancak bugün onaylandığım için yeni yazıyorum. Ben de çok istiyorum ama nefsim ve kör olası şeytanı yenemiyorum. Ailem ve eşim arkamda olmasına rağmen hem de... Eşim çok istiyor, zaman zaman bunu dile de getiriyor ama yapamıyorum :(( Zaten öyle açık giyinen biri değilim, yapmam gereken sadece üzerime uzun bişey, başıma da başörtüsü takmak... Cuma gecesinden beri içime sıkıntı oldu resmen, yatıp kalkıp aklımda bu konu. Eşime de bahsedemiyorum, heveslenir ve yapamazsam daha çok üzülür diye korkuyorum. Ama her geçen gün benim için bir kayıp onu da biliyorum. Hakkımda hayırlısı olsun ve en kısa zaman da nefsime söz geçiririm inşallah diye dualar ediyorum.

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
ben de ilk öyle tanıştım islamiyet.gen ile :)
aynı şeyleri ben de yaşadım daha çok yeni zaten benimde az önce yazdım 1 ay oldu diye :)
ama hiç korkun olmasın kapandığın andan itibaren o kadar huzurlu oluyosun ki bunu neden yıllar önce yapmadım diye üzüleceksin bile..
bence hiç vakit kaybetmeden hemen kapan araya zaman girmesin
ilk düşündüğümde ben de yapamadım yapamadıkça baktım daha da zor oluyo neyi bekliyorum ki dedim ve bir anda kapandım :)
inşallah en kısa zamanda güzel haberlerini alırız..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim :) zaten bu 1 ay bile nasıl geçti anlamadım...
ilk zamanlarda biraz sıkıntı oldu ilk görenlerin tepkisi tabi malum..:(
ama şuan ben de onlarda alıştık sanıyorum
artık inşallah bir sıkıntı olmazz...

inşaALLAH cnm

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm..
Sevgili kardeşimiz Allah celle celalüh sizden razı olsun
Yüreğinize kaleminize sağlık.. sizin o güzel yazılarınızı tekrar görmek çok güzel...
Güzel olan bir şey daha var.. burda aramızda güçlü yürekler güçlü kalemler var...
gün geçtikçe büyüyoruz... Rabbimiz daim kılsın inşallah...

Tesettür Aşktır..
Tesettür AŞKA adanmaktır...
Teslimiyettir. hz.İsmail Gibi..
Dosta vefadır hz. İbrahim gibi
Sadakattir hz. Ebubekir gibi
Ölümüne direnmektir hz. SÜMEYYE gibi
Tevekküldür hz. HATİCE gibi....

Testtür NUR dur aslında...
Rabbden gelen..
Ak- Pak ve Dimdik duruştur TESETTÜR
Ve Aleyküm selam değerli abimiz
hüsnüzanda bulunmuşsunuz Rabbim sizden ebeden razı olsun...
Duanıza canı gönülden amin..
okurken çok duygulandım..ne güzel ifade etmişsiniz..
yüreğinize kaleminize sağlık..
Rabbim bizleri onların yolunda eylesin..
bize bıraktıkları emanetleri hakkıyla taşımayı nasib eylesin
Rabbim bütün Kardeşlerimize Tesettür nuruyla nurlanmayı nasib etsin..
baki selam ve dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz.​

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Canim kardesim.. N'olur dusun.. Seni boyle buyuk bir huzurdan, ibadetten, ayetten ayiran seyler daha mi ilerde Allah'in emrinden? Ya kapanamadan olursen ? O zaman ben ne yaparim ? O zaman biz ne yapariz ?

PEKI YA O ZAMAN SEN NE YAPARSIN ?

Gectiginde kurbani oldugum Rabbimin karsisinda, demeyecek mi saniyorsun ?

"Kulum.. Benim yarattiklarim, Benim sana, senin icin serdiklerim Benden ote mi gecti?"

Peki ya simdi kararsizligini yasadigin seyleri Rabbine de bu sekilde soyleyebilecek misin? Buna yuregin yetecek mi? Hani o imanini, Peygamber (s.a.v) askini icinden sokup atamadigin, bu atamayislarin yuzunden ,disaridaki gulluk gulistanlik (!) dunya hayatina dalamadigin imanini neden basina alamiyorsun?

Eminim ki ;

Zoruna gitmeyecek, Rabbinin emrini basina almak!
Hicbir kinayicinin kinamasi..
Garip bakislar..
"Ilkel" diyecekleri , ilkel dusunceleri..

Zoruna gitmeyecek Peygamber (s.a.v) 'in kizlarina ve esine Allah'tan soyledigi..
Fatima'nin gururu..
Aise'nin davasi..

Ve NEFSIM deyip, pesine dustugun neye surukluyor seni?

Allahin emrini ihlal etmeye, Peygamber sozune kulak tikamaya, gunaha ve yanlisa.. VE ATESE..

Her Musluman kizkardesimin sahip oldugu, dogarken alinlarina muhurlenmis o haya nurunu, atesle mi yakmak istiyorsun? Yoksa cennette, hurilerin ve nurdan yaratilmis meleklerin ozendigi, Peygamber kizlarinin tabiini mi olmak ?
Sen de, ozledigim ulkemdeki bazi modern (!) dusunceli insanlarin abuk sabuk dusuncelerine, televizyondaki moda programlarina, ustunde hicbir sey birakmayan defilelere gozlerini kapat !
Nefsinin agzina imanindan bir bez tika !

Ve.. Gonlunun derinliklerinde yatan, Rahman Rahmeti'nin fisiltisini dinle..

Ben oyle yaptim..
Simdi tek amacim, bu ayeti tasiyabilmek ve Allah'a layik kul, Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) layik bir ummeti olabilmek..
Ve simdi, simdilik bu genc ve 16 yillik omru, Azrail'e "Hos geldin" geride kalanlara "Allah razi olsun" dedirterek gitmeye ugrasiyorum..

Seni tanimiyorum , ama gonlunu biliyorum..

InsaAllah cennette, Aise, Fatima ve Hatice Validelerimiz gibi saliha kadinlarla, oksarken cennetin tatli ruzgari basortumuzu, el ele, can cana konusabilmek dilegiyle..

Guzel haberlerini can kulagiyla bekliyorum, tum kardeslerimle birlkte dualarim seninle..

Allah'a emanetsin..
Hepimizin oldugu gibi..

Esselamu aleykum ve rahmetullah.

Guncelleme.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı günler arkadaşlar. Cuma gecesi google' a kapanmak isteyipte kapanamayanlar diye yazdım ve karşıma pat diye burası çıktı. 2009 yılında yazılan yorumları gördüm, hemen okumaya başladım. Bir çok arkadaşın yaşadığı sıkıntılar ve herkese rağmen kapanmayı başaranlar beni daha çok kamçıladı. Sonlara geldiğimde konunun hala güncel olmasına çok sevindim ve hemen üye oldum. Ancak bugün onaylandığım için yeni yazıyorum. Ben de çok istiyorum ama nefsim ve kör olası şeytanı yenemiyorum. Ailem ve eşim arkamda olmasına rağmen hem de... Eşim çok istiyor, zaman zaman bunu dile de getiriyor ama yapamıyorum :(( Zaten öyle açık giyinen biri değilim, yapmam gereken sadece üzerime uzun bişey, başıma da başörtüsü takmak... Cuma gecesinden beri içime sıkıntı oldu resmen, yatıp kalkıp aklımda bu konu. Eşime de bahsedemiyorum, heveslenir ve yapamazsam daha çok üzülür diye korkuyorum. Ama her geçen gün benim için bir kayıp onu da biliyorum. Hakkımda hayırlısı olsun ve en kısa zaman da nefsime söz geçiririm inşallah diye dualar ediyorum.

hayırlı günler kardeşim, 2009 yılından bu yana yazılanları okumuşsun.. bu aşk için bazı kardeşlerimizin ne sıkıntılar çektıgını de biliyorsundur. ne şanslısın ki eşin ailen destek! ya yapamazsam diyorsun sonra açılırsam diyorsun bunları sen demiyorsun kardeşim şeytan fısıldıyor sana. ya açılırsam ya yapamazsam deme sen bi adım at bakalım inankı gerısi gelecektir. ztn nefsini yenip o huzura eriştiğin zaman yapamazsam demiş olmana güleceksin. bak bn bu yolda tektim!! desteğim olmadı ailemde karşı çıktı ama yenilmedm. çok sukur hakkıyla taşıyorum tesettürümü,pardüsemi giymediğimde garip hissediyorum kndımı dusun o safhaya geldim Rabbime binlerce şükür! gideceğin yol çıkmaz sokak mı varır mısın varmaz mısın? bunları yola çıkmadan bilemezsn! ama saglam adımla cıkacaksın yola bismillah deyip sert basacaksn adımlarını! öyle 2 diken 1 çamurda dönmeyeceksin yolundan..kalbinde iğne ucu kadar iman varsa -ki var oldugununa inanıyorum- başarırsın canm kardeşim. hem ne diye örtünmeyesin. senın sacın,tenın deersiz mi? biz değerlı esyalarımızı bile birşeye sarmaz mıyım? bi pakete koymaz mıyız? hadi yüreğim ha gayret de.. yavas yavas alısarak pardesü giyme oncelerı mesela bol giyin bol uzun hırkalar bnm tercihimdi. snra alıstıgında snden önce ruhun ister onu!! Allah yar ve yardımcın olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt