Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Ey peygamber hanımları! Siz diğer kadınlardan herhangi biri gibi değilsinizYolunuzu Allah ın kitabıyla bulmak istiyorsanız, yabancı erkeklere karşı,tatlı ve edalı bir şekilde davranarak, yumuşak söz söylemeyin ki, kalplerinde hastalık olanlar size karşı şehevi bir arzuya kapılmasınSözünüzü daima güzel, ölçülü, ağırbaşlı ve kuşkudan uzak bir şekilde söyleyinAHZAB SURESİ 33AYET
Peygamberlerin eşlerine ve diğer müslüman kadınlara; babaları,oğulları,müslüman kadınları ve yasal olarak elde edilen cariyelerine görünmelerinde bir sakınca ve vebal yokturYani bunlara karşı tamamen örtünmeleri gerekmezEy kadınlar! Yolunuzu , yordamınızı Allah ın kitabıyla bulmaya çalışınÇünkü Allah,herşeye yeterince şahittir
AHZAB SURESİ 55 AYET

Ey peygamber! Eşlerine,kızlarına ve öteki bütün mü'min kadınlara söyle bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman,dış kıyafetlerini baştan ayağa üzerlerine salıversinlerBu örtünme şekli onların,iffetli,kendini koruyan temiz kadınlar olarak tanınmalarını ve rahatsız edilmemelerini temib eder(ahzap süresi 59.ayet)
Cenabi Allah bu ayetlerde peygamber esleri diyor amma kitab bize indiği icin muhattabı artık biziz
Bunlarida ayrı paylaşmak istedim ins okuyup hakkıyla Rabbimin emrine tabi olanlardan oluruz selametleduaile:)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Zaten kötü durumda olduğumda aklıma hep sen, buradakiler ve bizim çektiklerimizi çekenler geliyor. O zaman kendime diyorum ki yalnız değilsin, onlar yapabiliyorsa sen de yapabilirsin.
Ne kürküdür, ne kolyesi, ne süsü
Bacıma şahsiyet veren örtüsüdür örtüsü:)

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Elİmİzde İslam Sancaklari
GönlÜmÜzde Umut Pariltilari
Hergeçen GÜn Kaybolan Ümİtlerle
Ben Bİr BaŞörtÜlÜyÜm

Paçavra Gİbİ Yerlere Atilan örtÜmÜz
Habİbİn Mİrasidir Bİze BaŞörtÜmÜz
İtİlİp çekİŞtİrİlmekle Geçen Bu ömrÜmÜz
SöylÜyorum Bİz BaŞörtÜlÜyÜz

İçİmİz Yaniyor Bu ZulÜmlere
AyŞe Fatma,zeyneplere...
Davamizdan Hİçbİr Zaman Vazgeçmeye
Taktiniz Sİzde Bİr BaŞörtÜye

İslam SancaĞi Elİmİzde
Kor Gİbİ TaŞiriz Onu YÜreĞİmİzde
Bu Mİrasdir Ebede GötÜrÜlen ömrÜmÜzde
Kuran ,sÜnnet, BaŞörtÜmÜzle

alintidir

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni
Desene hayvan senden daha medeni

Mehmet Akif Ersoy​

kalbinur

Kayıtlı Kullanıcı
"GüL AçTıKÇa, kAdIn KaPaNdIkçA gÜzElDiR!!!!"​
:):)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Amin canım Amin Rabbım hakkında hayırlı olanı gönlüne razı etsın gönlünün razı geldıgını de hakkında hayırlı eylesın..
bu arada kıtabın cıksa hemen alır okurum tabıki :) (ama bana önerıde bulunacagın bıkaç kitap olursa çok memnun olurum )
Allaha emanet ol nurun hiç eksik olmasın...

Amin insaAllah.

Ooo kitap deyince orda duracaksin, cok tavsiyem olur :)

Sozde Kizlar - Peyami Safa
Askin Gozyaslari serisi - Sinan Yagmur
Adab-i Muaseret
Od - Iskender Pala
Bir Genc Kizin Gunlugu (yazarinin ismini hatirlamiyorum, kitabim Turkiye'de kalmis)

CILE- Necip Fazil Kisakurek
COLE INEN NUR - Necip Fazil Kisakurek
Mesnevi -Mevlana
Hz. Amine - Ahmet Gunbay Yildiz

Ve favorilerimden

Aska Adanmis Bir Omur - Hz. Hatice - Nurdan Damla
Sibel Eraslan'in, Senaii Demirci'nin, Emine Senlikoglu'nun kitaplarini cok tavsiye ederim :)

yakamoz94

Kayıtlı Kullanıcı
Amin insaAllah.

Ooo kitap deyince orda duracaksin, cok tavsiyem olur :)

Sozde Kizlar - Peyami Safa
Askin Gozyaslari serisi - Sinan Yagmur
Adab-i Muaseret
Od - Iskender Pala
Bir Genc Kizin Gunlugu (yazarinin ismini hatirlamiyorum, kitabim Turkiye'de kalmis)

CILE- Necip Fazil Kisakurek
COLE INEN NUR - Necip Fazil Kisakurek
Mesnevi -Mevlana
Hz. Amine - Ahmet Gunbay Yildiz

Ve favorilerimden

Aska Adanmis Bir Omur - Hz. Hatice - Nurdan Damla
Sibel Eraslan'in, Senaii Demirci'nin, Emine Senlikoglu'nun kitaplarini cok tavsiye ederim :)

Allah razı olsun kardeş .... :)

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar benim için de dua edin gönlü güzel yüreği güzel kardeşlerim... evet ben kapanmakla en doğru kararı verdim. bunun farkındayım...fakat kapandıktan sonra şeytan ve nefis hiç bırakmıyor yakamı.. sanki içimde olduklarını hissediyorum.. 2 hafta oldu kapanalı 40 günden sonra alışırsın diyorlar... çalışıyorum iş yerine gidince ya da sokağa çıkınca nefis öyle yapışıyorki yakama..ben bile hayret ediyorum..akla hayale gelmez binlerce soru oluşuyor kafamda. şeytan öyle bişeyki hücrelerimde şu sıra inanın abartmıyorum...geçmişi özletiyor gelecekle korkutuyor. benim imanımda mı bir sorun var diyorum.. isteyerek şuurla nefsimi ayaklar altına alarak sadece Rabbimin rızasını düşünürek yaptığım ibadete bir sürü vesvese giriyor.. 2 ay oldu yeni evlendim. şimdi hamileyim... bir de kapanmak sana ağır geldi diyorlar.... ben yanlış yapmadım değil mi kardeşlerim.... lütfen bana destek olun dualarınızdan eksik etmeyin...Allaha emanet olun....

Mehtap58,
daha yolun basindasin ve bastan hersey kolay olacak diyede birsey yoktur. bende yaklasik 1,5 aydir kapaliyim bendede hersey cok ama cok hayirli ilerledi taki su son günlere kadar. Benim tesettürüme soru soranlara belkide hor görenlere yapabilecegim pek birsey yok su aralar fakat hep aklimda ve hicte cikmiyor, düsünsene biz insan haklari denilen, herkese özgürlügün verildigi bu zamanda yasiyoruz acaba diyorum bizim yasadigimiz sorunlar gercekten sorunmu? Ya Peygamber esleri neler yasamis olsalar gerek? yada sahabelerin esleri, imani tercih eden tüm kadinlar? Ben hep bunu düsünüp sükür ediyorum. Diyecegim o ki, insanlarin lafi hic tükenmez, simdi acili verse (Allah korusun!!) bak o kadarda imanli degilmis deyiverecekler belkide bu seferde dahada alcalacaksin gözlerinde. Ki insanlarin gözünde yükselmek veya alcalmak degildir asil gaye, kardesim sen insallah 2 haftadir Allah´in rizasini aliyorsun. bunu bir düsün...
ANladigim kadariyla esin sorun cikarmiyor?
SÜkür Allaha yuvani kurmusun ve evladin yolda daha ne istenilirki?? Bu Rahmet ugurunda ibadet etmisin farza uymusun cok mu kardesim?
Insallah esine daha merhametli bir es, evladinada guru duyacagi bir örneksin..YOlundan cayma..!

Attigin her adim dua ile olsun, duasiz yola cikan kilicsiz savasa giden gibidir...

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Resulü sallallahu aleyhi vesellem, kızların ergenlik çağına erdikleri zaman başlarını örtmelerini emreder, başını örtmeyenleri gördüğü zaman onlara başörtülük verirdi. [Ebu Davud, Müsned-5732]

Tesettürle ilgili ayet gelince Müslüman hanımlar, elbiselerinin etrafını kesip başörtüsü yaptılar ve onu iyice başlarına örttüler. [Buhârî, Ebu Davud] Bu emirle birlikte Müslüman hanımlar, başlarında sanki siyah kargalar varmış gibi giysilerine sıkıca bürünerek dışarıya çıkmaya başladılar. [Ebu Davud-5730, K.S.-5247]

Hz. Aişe: “Binekliler biz Allah Resulü’nün yanında ihramlı iken yanımızdan geçerlerdi. Bizi geçerken her birimiz, başından örtüsünü yüzüne indirirdi. Binekliler geçince yine açardık” buyurur. [Ebu Dâvûd-3246] Bundan anlaşılan, erkeklerin olduğu yerde, mü’minlerin anneleri yüzlerini kapatırdı.

Kadınların ince elbiseler giyinmesi yasaklanmıştır!

Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem, kadınların ince elbiseler giyinmesini şiddetle kınardı. “Giyinmiş ama çıplak kadınlar, Allah’a itaatten çıkmışlardır. Bunlar başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi alamazlar. Hâlbuki onun kokusu, şu şu kadar uzak mesafeden duyulur.” [Müslim, K.S.-5969]

Hz. Ebu Bekir’in kızı Esma, üzerinde ince bir elbise olduğu halde, Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem’in huzuruna çıkınca, ondan yüz çevirerek şöyle buyurdu: “Ey Esma! Kadın erginlik çağına vardığı zaman -el ve yüzünü göstererek- şu ve şu azası hariç diğer uzuvların gösterilmesi asla uygun olmaz.” [Ebu Davud-5731, K.S.-5248]

Hz. Peygamber ayrıca, ince elbiselerin altına da astar giymelerini emretmiştir. [Ebu Davud, K.S.-5249] Bayanların başlarını kat kat sarmalarını da gereksiz görürdü. [Ebu Davud-5733]

Ümmü Seleme validemiz, fazilet ümidiyle evde iken bile başörtüsünü çıkarmazdı. [Rezin, K.S.-5250] Peygamber Efendimiz, elbise veya eteklerinin altında şalvar veya başka bir şeyler giyinen hanımlara dua etmiştir. [Bezzar-5754]

Kadınlara, süslenmenin gerektiği vakitler!

Peygamber Efendimiz, kendi kocasından başkası için süslenip dışarı çıkanların, kıyamet gününde karanlık içinde nursuz olacağını belirtmiştir. [Tirmizi-5789]

Kadınların kocaları için süslenmeleri gerektiğini belirtmiştir. Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem, güzellik uzmanı Ümmü (Ra)’le’ye şu tavsiyede bulunmuştur: “Kadınları kocaları için tezyin et ve süsle!” [K.S.- c.7 s.493]

Allah Resulü sallallahu aleyhi vesellem, erkeklerin giyim konusunda eşlerine yardımcı olmalarını istemiştir. [Taberânî-5792]

Kadınların ziynete meyli…

Kadınların altın ve benzeri takılara fazla meyletmesinden hoşlanmazdı. Hz. Fatıma’nın elinde bir zincir takıyı görünce kızmış, o da onunla bir köle alıp azad etmiştir. [Nesai] Genel anlamda ailesinin, ehl-i beytinin bu gibi dünyevî süslerle süslenmesini istemez, diğer insanlara güzel örnek olmalarını isterdi. [Ebu Davud] “Eğer sizler cennet takılarını ve cennetin ipeğini seviyorsanız, bunları dünyada takınıp giymeyin!” [Nesai]

Kadınlara benzeyen erkekler ve erkeklere benzeyen kadınlar…

Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem, kadınlara benzeyen erkeklere ve erkeklere benzeyen kadınlara, Allah’ın lanet ettiğini belirtmiş, mü’minleri bu konuda uyarmıştır. [K.S.- c.7 s. 489]

Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem, metro seksüel erkeklere sürgün cezası vermiştir. Bir gün yanına getirilen bir kişinin, ellerine ve ayaklarına kına yaktığı söylenir. Bunun üzerine o adamın sürgün edilmesini emreder. [Ebu Davud, K.S.-2117]

Kadınlara mahsus kokuları sürünmeyi erkeklere yasaklardı. [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Nesai, Tirmizi]

Mütevazı giyinmek imandandır!

Resûlullah (sav) ümmetinin dünya nimetlerine dalmasını, aşırı süslenip püslenmesini hoş görmez, buna karşı uyarırdı. İnsanların mütevazı giyinmelerini isterdi. “Duymuyor musunuz? Mütevazı giyinmek imandandır, mütevazı giyinmek imandandır!” [Ebu Davud, İbn-i Mâce]

Elbiselerin boyunun topukları aşmaması gerektiğini, hatta biraz da yukarıda olması gerektiğini belirtirdi. Giyilen elbiselerin asla bir böbürlenme, kibir vesilesi olmamasını, kıyamet günü Allah’ın böyle yapanlara bakmayacağını hatırlatırdı. [Ebu Davud, Muvatta, Tirmizi, Nesai]

Kâfirlere muhalefet!

Resûlullah sallallahu aleyhi vesellem, kılık kıyafet yönünden de Müslüman olmayanlara benzemeyi, şöhret/gösteriş elbisesi giymeyi yasaklamıştır. [Ebu Davud]

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
hira06,

kim oldugunu bilmiyorum fakat yazini cok begendim Allah razi olsun kolay anlasilacak bir dilde anlatmisin.
LAkin yine üstüne basa basa soruyorum ki, erkeklere buyurulanlar nelerdir? Cogu zaman bayanlara buyurulan farzlardan konustuk, peki erkeklerin nelere dikkat etmesi gerektigini detaylica anlatabilecegine inaniyorum yazindan en azindan bunu düsündüm, bunlarada deginirsen cok sevinirim. Örnegin biliyorum ki erkekler kisa kollu, yani dirseklerine kadar olan gömlek giyinebiliyorlar, yinede esi tesettürlü olan bir erkegin kisa kol ile gezmesi bana nedense yanlis geliyor, bilhassa sicak günlerdeda uzun kollu giyinerek esine saygisini ve destegini göstermesi benim icimden gecendir.

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
hira06,

kim oldugunu bilmiyorum fakat yazini cok begendim Allah razi olsun kolay anlasilacak bir dilde anlatmisin.
LAkin yine üstüne basa basa soruyorum ki, erkeklere buyurulanlar nelerdir? Cogu zaman bayanlara buyurulan farzlardan konustuk, peki erkeklerin nelere dikkat etmesi gerektigini detaylica anlatabilecegine inaniyorum yazindan en azindan bunu düsündüm, bunlarada deginirsen cok sevinirim. Örnegin biliyorum ki erkekler kisa kollu, yani dirseklerine kadar olan gömlek giyinebiliyorlar, yinede esi tesettürlü olan bir erkegin kisa kol ile gezmesi bana nedense yanlis geliyor, bilhassa sicak günlerdeda uzun kollu giyinerek esine saygisini ve destegini göstermesi benim icimden gecendir.

Erkeğin kadına karşı vazifelerini İslam kitabları uzun uzun yazmaktadır Biz, buraya uygun, kısa ve faideli olduğunu görerek, Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretlerinin (ölümü: 1195: Siirt, Tillo), Marifetname kitabında olanı aynen aşağıda bildiriyoruz:

Ey aziz! Erkeğin hanımıyla görüşmesinde, otuz şeyi yapması lazımdır:

1- Ona karşı her zaman, güzel huylu olmalıdır

2- Ona karşı her zaman, yumuşak davranmalıdır

3- Eve gelince hanıma selam vermeli (yani selamün aleyküm demeli) ve nasılsın? diye hatırını sormalıdır
7- Çocukları terbiyede; ona yardım etmelidir Çünkü, bebek, anasına gece-gündüz ağlayıp, hiç rahat vermez Onu insafsızca üzen bir alacaklıdır O halde, ona imdat edene, Allahü teâlâ yardım eder

8- Hanımına, memlekette adet olan elbisenin, çamaşırın en kıymetlisini giydermelidir Ev içinde, her istediği güzel şeyleri giydirmelidir Sokağa çıkarken, bunları da örtmeli, yabancıya göstermemelidir

9- İyi şeyler yedirmelidir Zengin ise, helal olan herşeyi almalıdır Ona geniş, kullanışlı, sıhhi ve İslam hanımına yakışan elbise ve nefis ta'am te'min etmeyi, kendine borç bilmelidir

Nafakasını sıkmamalı, israf da etmemelidir Ailenin nafakasına verilen paranın sevabı, sadaka sevabından daha çoktur Peygamberimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" buyurdu ki: “Gaza için sarfedilen, köle azad etmek için, fakire sadaka vermek için ve evindekilerin nafakası için sarfedilen altınların en üstünü ve sevabı çok olanı, evin nafakasına verilen altının sevabıdır”

Hiç olmazsa haftada bir kere tatlı yedirmelidir Yemeği yalnız yememelidir, çoluk - çocukla yemek sevabtır En mühim şey, nafakayı, helalden kazanıp, helalden yedirmektir

10- Hanımını hiç dövmemelidr Dünya işlerindeki kusuru için, acı, sert söylememelidir Kadınların kalbleri ince, nazik ve akılları farklı olduğundan, birbirlerine haset edenleri çoktur Bu bakımdan, bilhassa yeni evliler, uyanık olmalı, ana, kızkardeş ve başka kadınların, hanımını çekiştirmelerine aldanmamalı, böyle şeyler söylemesine fırsat vermemelidir Böyle sözlere uyarak, hanımsini incitmekten çok çekinmelidir

Anası, kızkardeşleri için hanımının söylediklerine karşı da uynık olmalı Anaya eziyyet olunmasına hiçbir suretle göz yummamalıdır Anasına, kendisi, hanımı ve çocukları, herhalükârda saygı göstermelidir Ana-babaya, kayınvalide ve kayınpedere hürmet, hizmet edilmesi birinci vazife olmalıdır Büyüklerin rızasını, duasını almağa çalışmalı, hayır dualarını büyük kazanç bilmelidir

11- Allahü teâlâ'nın emirlerini yapmak hususunda olan kusuru için, bir günden çok dargın durmamalıdır

12- Hanımının huysuzluklarını, yumuşak karşılamalıdır Çünkü, kadınlar, eğri kaburga kemiğinden yaratılmıştır Akılları ve dinleri erkeklerden azdır Erkeğe emanet olunmuşlardır Gülerek tatlılıkla geçinmek için alınmışlardır

13- Hanımının ahlakında bir değişiklik görürse, kabahati kendinde bulup, ben iyi olsaydım, o da böyle olmazdı, diye düşünmelidir Evliyadan birinin hanımı, huysuz idi Buna hep sabreder, soranlara derdi ki, eğer onu başarsam, ona sabredemiyen biri alır da, ikisinin birden felakete düşmelerinden korkarım Büyükler buyurmuş ki, bir kimse ailesinin huysuzluğuna sabrederse, altı şey ziyandan kurtulur: Çocuk dayaktan, tabak-bardak kırılmaktan, ahırdakiler dövülmekten, kedi sövülmekten, misafir gücendirilmekten, elbise yırtılmaktan kurtulur

14- Hanımı kızınca, susmalıdır Böylece kadın, pişman olup, özür dilemeğe başlar Çünkü, o zayıftır Susunca mağlup olur

15- Hanımının iyiliği çoğalıp, her işi seve seve yapınca, ona dua etmeli ve Allahü teâlâ'ya şükür etmelidir Çünkü uygun bir kadın büyük ni'mettir

16- Hanımı ile öyle olmalıdır ki, kocam beni herkesten çok seviyor, bilsin!

17- Bakkal, kasap, çarşı, pazar işlerini asla ona bırakmamalı Evin idaresinde, onun fikrini sormalı Dışarıdaki büyük işleri söyleyerek, onu üzmemelidir

18- Hanımının cahilce hareketleri için, daima uyanık bulunmalıdır Çünkü Âdem babamız, ehli olan Havva anamızın daveti üzerine, yanlış iş işledi Evde hakim, amir, erkek olmalıdır Kadın değil

19- Hanımının, günah olmayan kusurlarını görmezlikten gelmelidir Günah iş ve sözden vazgeçmesini ve namaza, oruca ve gusül abdesti almağa devam etmesini tatlı ve yumuşak sözlerle nasihat etmelidir Kıymetli elbise ve ziynet eşyası alacağını va'dederek ibadetleri yaptırmalı, günahlarını önlemelidir

20- Hanımının ayıplarını, sırlarını, herkesten gizlemelidir

21- Hanımına latife, şaka yapmalı ve kadının seviyesine inip onu hoşnud etmelidir Nitekim, Allahü teâlâ'nın sevgilisi "sallallahü aleyhi ve sellem", ezvac-ı mutahharasına karşı, insanların en zarifi idi Hatta bir kerre Âişe radiyallahü anha ile yarış etti Âişe validemiz geçti Bir daha yarış ettiklerinde, Server-i alem (sallallahu aleyhi ve sellem) geçti Müslümanın ehli ile oynaması, boş ve günah değildir, sevaptır

22- Hanımını cadde üstünde, parklara, oyun yerlerine, spor sahalarına, mekteplere karşı olan evlerde oturtmamak, yabancı erkekleri görmesine, onlarla konuşmasına sebep olmamaktır Müslümanlar, ailesini, iyi havalarda, çayırlara, su kenarlarına, haram bulunmayan, kalabalık olmayan yerlere götürerek gezdirmeli, hava aldırmalıdır Tatil günlerinde, kalabalık zamanlarda gezdirmemelidir

23- Hanımını tahsile, vazifeye, fitneye sebep olan yerlere göndermemektir

24- Hanımına Kur'an-ı kerim okumasını, farzlardan, haramlardan ona lazım olanları, öğretmelidir

26- Hanım, yalnız evde, kocasına karşı süslenip, başka kimselere süslenmemelidir

27- Hanımından izinsiz sefere, hatta nafile hacca gitmemelidir Sefer, insanın adi yürüyüşü ile üç gün, üç gecelik yani 104 kmlik yoldur

28- Hanımı namaz kılıyor ve erkeğine itaat ediyorsa, ondan başka evlenmemelidir Zira hanımları arasında adalet ve eşitlik yapmıyanlar Cehenneme gideceklerdir Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "İki hanımı olup da, ikisine eşit bakmayan kimse, kıyamet günü, mahşer meydanına yarısı eğrilmiş olarak gelecektir"

29- Hanıma, gamını, kederini, düşmanlarını, borçlarını söylememelidir

30- Ona, yanında ve yanında olmadığı zamanlarda, hep hayır dua etmeli, fena dua etmemelidir Çünkü, gece-gündüz onun için çalışmaktadır Onun ekmekçisi, aşçısı, terzizi ve hamamcısı ve malının bekçisi ve yoldaşı ve munisi ve yarı ve nigarıdır (Ma'rifetnamenin yazısı burada tamam oldu)

İmam-ı Gazali buyuruyor ki, "Erkeğin vazifelerinden onikincisi, hanımını boşamamasıdır Zira Allahü teâlâ, bütün mübahlar [yani izin verdiği şeyler] içinde yalnız, talak vermeyi [yani boşanmayı] sevmez, zaruret olmadıkça, birini incitmek caiz değildir"

Dinini bilen ve seven erkekler, her hareketinde dine uyarak, hem kendilerine, hem de aile ve akrabasına ve bütün mahluklara hayırlı ve faideli olur Bunun için, kızını seven ve onun dünyada ve ahirette mes'ud olmasını isteyen, kızını Müslüman ve salih kimselere vermelidir Mal ve apartman ve mevki sahibi değil, din ve ahlak sahibi damat aramalıdır Peygamberimiz buyurdu ki, "Bir kimse, kızını fasıka verirse, Allahü teâlâ'nın emanetine hiyanet etmiş olur emanete hiyanet edenlerin gideceği yer, Cehennem'dir" Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki: "Kızını fasıka veren kimse, mel'undur".

Elimden geldiğince ifade etmeye çalıştım.. erkeğin uzun kollu giyip eşine destek olması gerekir diye geçirmişsin kalbinden. bu karşındaki erkeğe bağlı.. destek olmak için bunu yapar yada yapmaz.. mesela benim sözlüm kısa kollu giymiyor. giyseydi de bi diretme yapamazdım. Rabbim anlayış sahibi insanlarla karşılaştırsın inşaAllah :)

hacer_fatih

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşlerim çok şükür bende kapandım Rabbim mezara kadar bizi tesettürümüzden ayırmasın

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Benim Başımda Taşıdığım
Yalnız Bir Kumaş Değil Şereftir..
Ki Siz Bilmezsiniz O Herşeyden Önce AYETTİR !!

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Kardesim.. N'olur dusun.. Seni boyle buyuk bir huzurdan, ibadetten, ayetten ayiran seyler daha mi ilerde Allah'in emrinden? Ya kapanamadan olursen ? O zaman ben ne yaparim ? O zaman biz ne yapariz ?

PEKI YA O ZAMAN SEN NE YAPARSIN ?

Gectiginde kurbani oldugum Rabbimin karsisinda, demeyecek mi saniyorsun ?

"Seyma.. Benim yarattiklarim, Benim sana, senin icin serdiklerim Benden ote mi gecti?"

Peki ya simdi kararsizligini yasadigin seyleri Rabbine de bu sekilde soyleyebilecek misin? Buna yuregin yetecek mi? Hani o imanini, Peygamber (s.a.v) askini icinden sokup atamadigin, bu atamayislarin yuzunden ,disaridaki gulluk gulistanlik (!) dunya hayatina dalamadigin imanini neden basina alamiyorsun?

Eminim ki ;

Zoruna gitmeyecek, Rabbinin emrini basina almak!
Hicbir kinayicinin kinamasi..
Garip bakislar..
"Ilkel" diyecekleri , ilkel dusunceleri..

Zoruna gitmeyecek Peygamber (s.a.v) 'in kizlarina ve esine Allah'tan soyledigi..
Fatima'nin gururu..
Aise'nin davasi..

Ve NEFSIM deyip, pesine dustugun neye surukluyor seni?

Allahin emrini ihlal etmeye, Peygamber sozune kulak tikamaya, gunaha ve yanlisa.. VE ATESE..

Her Musluman kizkardesimin sahip oldugu, dogarken alinlarina muhurlenmis o haya nurunu, atesle mi yakmak istiyorsun? Yoksa cennette, hurilerin ve nurdan yaratilmis meleklerin ozendigi, Peygamber kizlarinin tabiini mi olmak ?

Ben bu soruyu kendime sordum. 15 yasinda olan her kiz gibi, seytan oyunlarinin, nefsimin bana soylediklerini dinledim ve dedim ki sol yanimdaki iblise "Senin dediklerin Rabbimin dedikleri yaninda bir sey mi ifade eder saniyorsun? "

Hem de boyle Fasli, Cezayirli ve Tunuslu Musluman genclerin, gunahla somuruldugu Fransa'da yasamaya baslamisken..

Onlari kinarken, giydikleri kiyafetleri, curetkat hareketlerini gorurken, hem de hristiyanlarsan ve ateistlerden beter hallerde onu izlerken.. "Ne yapiyorsunuz siz? " diye, Turk kizlarini dusunup, bunu onlara konduramiyorken..

Aynaya baktim..

"Senin onlardan ne farkin var? " dedim.. Turk kizlarinin, bunlardan farki ne? " sonra bir ciglik yankilandi yuregimde, aci ve aci gercek gibi vurdu yuzume.. "YOK !"

EVET YOKTU !
VE HER NASIL OLURSAN OL SENINDE YOK !

Okulda yasanilanlari kinayip, kendi okulumu gorememistim. Bizi farkli daha imanli zannettmistim. Biz yalnizca Ramazan'da hatirlamiyoruz Rabimizi ! dedim. Sonra iste.. Kadir gecesine niyetle, sabredemeyip Ramazan'in 1. gunu 1 Agustos'ta Allahin izniyle kapaniverdim. Hem de butun bunlara.. kapilsam kapilirim dedigim bu gunah ve gayri muslim ulkesine ragmen..

"Yurtdisina gidince degisir, onlara ozenir.. " diye ruhumu karartmaya calisanlara tagmen..

Sen de, ozledigim ulkemdeki bazi modern (!) dusunceli insanlarin abuk sabuk dusuncelerine, televizyondaki moda programlarina, ustunde hicbir sey birakmayan defilelere gozlerini kapat !
Nefsinin agzina imanindan bir bez tika !

Ve.. Gonlunun derinliklerinde yatan, Rahman Rahmeti'nin fisiltisini dinle..

Ben oyle yaptim..
Simdi tek amacim, bu ayeti tasiyabilmek ve Allah'a layik kul, Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) layik bir ummeti olabilmek..
Ve simdi, simdilik bu genc ve 15 yillik omru, Azrail'e "Hos geldin" geride kalanlara "Allah razi olsun" dedirterek gitmeye ugrasiyorum..

Seni tanimiyorum , ama gonlunu biliyorum..

InsaAllah cennette, Aise, Fatima ve Hatice Validelerimiz gibi saliha kadinlarla, oksarken cennetin tatli ruzgari basortumuzu, el ele, can cana konusabilmek dilegiyle..

Guzel haberlerini can kulagiyla bekliyorum, tum kardeslerimle birlkte dualarim seninle..

Allah'a emanetsin..
Hepimizin oldugu gibi..

Esselamu aleykum ve rahmetullah..

Guncelleme ...............

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Sanırım çarşaf isteğim de Kurban Bayramı gerçekleşiyor...

Bu ne böyle kapanmak istedim Ramazan Bayramı'nda oldu, çarşaf istiyordum o da Kurban Bayramı'nda mı olacak ?

İsteklerim de hep özel günlerde gerçekleşiyor he. :)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı

Bu ne böyle kapanmak istedim Ramazan Bayramı'nda oldu, çarşaf istiyordum o da Kurban Bayramı'nda mı olacak ?

E ozelsin demek ki guzel kucuk :)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

maşAllah canım ..diyecek bir şey bulamıyorum sana
bu ne hız

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
bu kadar çok istiyorsan niye olmasın ki canım.
GERÇEKTEN İSTİYORSAN BÜTÜN KAPILAR AÇILIR SANA.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt