Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (10 Kullanıcı)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak isteyip kapanamayan kardeslerim lutfen bu yaziyi okur musunuz...

Bir hoca abimizi yazmisti, cok etkili belki hayirlara vesile olur...

Evet Bacım artık kendine gelmelisin..!
Uyanmalısın, toparlanmalısın, Müslümanlığ'ınla ve örtünle övünmelisin.

Çekinerek, korkarak, utanarak değil.
Başını dimdik tutarak, örtünle övünerek, gururlanarak yürümelisin.

Çünkü Sen Zelil değil, AZİZSİN..!
Değersiz değil DEĞERLİSİN..!
Şerefsiz değil ŞEREFLİSİN..!
Onursuz değil ONURLUSUN..!

Sen ALLAH(c.c.)'a güvenen O'na dayanan, O'na ibadet eden değerli bir kimsesin.

Sen CENNETİ kuru sözlerle, cansız ibadetlerle veya bilgisiz ve şuursuzca yapılan işlerle kazanacağını mı zannediyorsun..?

HAYIR...HAYIR... HAYIR..!

CENNET ALLAH(c.c.)'ın malıdır ve ALLAH(c.c.)'ın malı zannettiğin kadar ucuz değildir.

Aksine paha biçilemez bir değerdir. Ve CENNET yanlız ALLAH(c.c.)'a ve Peygamberi Muhammed Mustafa(s.a.v.)'e itaat eden kimseler için hazırlanan bir yerdir.

Fakat sakın örtünmüş gibi yapma dinle alay etme. Başını deve hörgücü gibi yapma bunu yaparsan unutma CENNETİN kokusunu bile alamazsın.

Ebu Hureyre(R.a.)'dan Resulullah(s.a.v.) şöyle buyurdu:

''Cehennem ehlinden iki sınıf var ki ben onları görmedim: Sığır kuyruğu gibi kamçıları olan,bunlarla insanlara vuran bir topluluk ve elbise giyinmiş fakat ÇIPLAK olan, (erkekleri kendilerine meylettiren) salınarak yürüyen, başları DEVE HÖRGÜCÜ gibi (yapılmış) kadınlar... Bunlar Cennete giremezler ve Cennetin kokusunu da duyamazlar. Ebu Hureyre(R.a.)

Sen yanlız ALLAH(c.c.)'ın emrettiği gibi örtün..! Unutmaki kadın İSLAM'da şeref ve değer buldu ve buna yer gök ve arasındakiler de şahiddir ki cahiliyyede kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu da bu İslam'la yasaklandı ve kadının da bir insan olduğu ve hakları olduğu bildirildi. Buna karşılık izzeti zilletle değişenlere (örtüsüne sahip olamayanlara) sorarım, sizin RABBİ'nize şükrünüz teşekkürünüz kulluğunuz bu mudur..?

Resulullah(s.a.v) şöyle buyurur:

''Bir kadın koku sürünerek dışarı çıkar ve koku ulaşsın diye bir topluluğun yanına uğrarsa,zinaya bir adım atmış olur.'' (Tirmizi,Edep,35; Nesai,Zine,35)

''ALLAH(c.c.) bizleri İSLAM'la şereflendirdi, şayet izzeti başka yerde ararsak ALLAH(c.c.) bizi alemlere rezil kılar.'' Hz.UMEYR (R.a.)Evet kardeşlerim, durum öyle bir boyuta ulaştı ki, yerin altı yerin üstünden hayırlı oldu. Vahşi hayvanlarla yaşamak, bu insanlarla yaşamaktan güzel oldu.

Azgınların, şeytanlaşmış nefislerin, haddini aşmışların zulmünden dolayı denizde ve karada her yeri fesat kapladı. Bereketler gitti, ürünler azaldı. Pis amellerden, fahişelik ve ahlaksızlığın çoğalmasından gündüzün ışığı ve gecenin karanlığı ağladı. Bu bir azabın yaklaşma alametidir. Karanlığı uzun sürecek bir gecenin alameti..!

Şurası unutulmamalıdır ki, benim bacım, paha biçilmez değerdeki varlığını, şeytani gözlerin iğrenç bakışlarından korumak için giyindiği simsiyah çarşafıyla, imanla atan kalbiyle, irfanla çalışan aklıyla ve tavizsiz vakur karakteriyle eşsiz bir âbidedir..!

Benim Bacımın.;

Arkasına sığındığı örtü onun esaret zinciri değil, hürriyet belgesidir.

Evinde oturup sokaklara çıkmaması, açılıp saçılmaması onun kokuşmuşluğuna değil, korunmuşluğuna, asaletine ve temizliğne delalettir.

Kocasının getirdiği parayı yemesi, onun kapıdan karşılayıp güleryüzle içeri alması ekonomik bir zillet değil bilakis, ideal iş bölümünün gereklerini yerine getirmesidir.

O, alacağı bir kaç kuruş için, yolda, otobüste perişan olan; işyerinde ezilen, coğu zaman da küflleşen çağdaş kadından çok daha farklıdır.

Onun oturuşu miskince bir bekleyiş değil büyük bir istikbale hazırlanıştır.

Geleceğin mücahid erlerine ana olma istikbaline.

O, RABB'inin kendisine verdiği haklardan memnun ve fazlasıyla razıdır.

Kafirlerin daha büyük değerlerini elinden çekip almak için yem olarak önüne sürdükleri sahte hürriyetlere, haklara ihtiyacı yoktur.

Çünkü o, hiç bir sistemin yapamıyacağı kadar hür, hiç bir mükafatın edemiyeceği kadar mutludur.

O benim bacımdır.

Onun namusunu korumak ve İSLAM'ın koyduğu ölçüler dahilinde muhafaza etmek benim görevimdir.

O, benim bacımdır.
Onun namusunun dokunulmazlığı vardır. Namusunun ve namusuna gelinceye kadar en ufağından en büyüğüne bütün değerlerinin...

Onun dokunulmazlığının garantisi kalbimizdeki sönmez inancımızdır.

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Allah razi olsun..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
iyi dileklerin için Allah bin kere razı olsun inşallah en kısa zamanda imanımla kıyafetimi birleştiririm

Amiin kardeşim. Rabbim sizden de razı olsun inşaAllah.. Rabbim imanımızın temelini sağlamlaştırmayı, asıl yaratılış gayemizi, O'na (cele celaluhu) layık kul olabilmemizi, içimizi, dışımızı O'nunla (celle celaluhu), sevgisiyle, rızasıyla, haşyetiyle doldurmamızı, örtümüzü O'nun (celle celaluhu) razı olacağı bir biçimde, kendi nefsimize göre değil, O'nun rızasına uygun olarak örtünmeyi cümle mümin kardeşlerimize nasip eylesin..
Rabbim kapanmak isteyip de kapanamayan tüm kardeşlerimizin içine örtü aşkını nasip etsin..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bu forumun en bereketli konusu burası olsa gerek.. Elhamdülillah..
Rabbim konumuzun kurucusu
Burcu kardeşimizden razı olsun.
Dualarımızda onu da unutmayalım..

glshdgnctl

Kayıtlı Kullanıcı
Amiin kardeşim. Rabbim sizden de razı olsun inşaAllah.. Rabbim imanımızın temelini sağlamlaştırmayı, asıl yaratılış gayemizi, O'na (cele celaluhu) layık kul olabilmemizi, içimizi, dışımızı O'nunla (celle celaluhu), sevgisiyle, rızasıyla, haşyetiyle doldurmamızı, örtümüzü O'nun (celle celaluhu) razı olacağı bir biçimde, kendi nefsimize göre değil, O'nun rızasına uygun olarak örtünmeyi cümle mümin kardeşlerimize nasip eylesin..
Rabbim kapanmak isteyip de kapanamayan tüm kardeşlerimizin içine örtü aşkını nasip etsin..

amin inşallah

berat05

Yönetici
Kapanmak isteyen kardeşlerim,İSLAMI tam yaşamak için çalışmalıyız....

Kapanmak isteyen kardeşlerim,İSLAMI tam yaşamak için çalışmalıyız....

Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu "Kapanan KARDEŞLERİMİZDEN kapanmak için yanan kardeşlerimizden destek isteyen kardeşlerimizden " RAZI OLSUN

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

KAPANMAK İSTEYEN KARDEŞLERİM

Neden KORKUYORUZ?????

HAYDİ....

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
KAtre pare kardesim sagol sordugun icin, kapalilik iyi gidiyor gayet memnunum büyük bir askla kapaniyorum her sabah. Is yerindede, ki belediyedekilerin hala haberi yok, cocuklarimiz gayet olgun karsiladi bazilari bilhassa alman olanlar nedenini sordu bende acikladim, yani ne desem gercekten cocuk diyip gecmemek lazim o kadar olgun davraniyorlar ki keske bu olgunluktan biraz yetiskinlerde faydalansa. Hepsi beni ben oldugum icin kabul ediyor, velilerimizdende suana kadar olumlu tepkiler var insallah hep böyle olur. elbette bir gün olumsuz seylerlede karsilasacagim fakat elhamdülillah hic celiskiye düsmedim, bazilari icin inanilmasi zor ama ben örtümle daha özgürüm!
Ben bir kadinim ama kadinligimi belirlenmis modaya göre yasamak zorunda ve ön planda tutmak zorunda degilim. Giyimimde suan icin dedigim gibi aldigim yeni kiyafetlerimde var fakat tabiki elbise dolabimi bastan asaya yenileyemem bu yüzden etek-uzun kollu body,gömlek, veya bol pantalon ile en az diz kapagima gelen eski elbiselerimi tercih ediyorum. Ne kadar tuhaftirki dar giymek icimden gelmiyor artik, bol kiyafetlerde kendimi buluyorum, o zaman ben ben oluyorum. Gecenlerdede pardesülara bakindim ne kadar bol giyersem giyiyim üzerimde bir ceket ariyorum son zamanlarda benimkilerde en fazla diz üstü. Böyle yani. Bu arada artik kulaklarimda duyuyor :) Kapandigimdan beri degisen en güzel yanimda daha merhametliyim sanirim :) insallah isteyenlere de nasip olur ve insallah istemeyenlerinde kalplerine öyle bir ask düser ki bizlerden daha büyük bir askla kapananlardan olurlar insallah.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde
İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş sadece İbrahimleri tanır ve yakmaz!"
Hz. MEVLANA

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
KAtre pare kardesim sagol sordugun icin, kapalilik iyi gidiyor gayet memnunum büyük bir askla kapaniyorum her sabah. Is yerindede, ki belediyedekilerin hala haberi yok, cocuklarimiz gayet olgun karsiladi bazilari bilhassa alman olanlar nedenini sordu bende acikladim, yani ne desem gercekten cocuk diyip gecmemek lazim o kadar olgun davraniyorlar ki keske bu olgunluktan biraz yetiskinlerde faydalansa. Hepsi beni ben oldugum icin kabul ediyor, velilerimizdende suana kadar olumlu tepkiler var insallah hep böyle olur. elbette bir gün olumsuz seylerlede karsilasacagim fakat elhamdülillah hic celiskiye düsmedim, bazilari icin inanilmasi zor ama ben örtümle daha özgürüm!
Ben bir kadinim ama kadinligimi belirlenmis modaya göre yasamak zorunda ve ön planda tutmak zorunda degilim. Giyimimde suan icin dedigim gibi aldigim yeni kiyafetlerimde var fakat tabiki elbise dolabimi bastan asaya yenileyemem bu yüzden etek-uzun kollu body,gömlek, veya bol pantalon ile en az diz kapagima gelen eski elbiselerimi tercih ediyorum. Ne kadar tuhaftirki dar giymek icimden gelmiyor artik, bol kiyafetlerde kendimi buluyorum, o zaman ben ben oluyorum. Gecenlerdede pardesülara bakindim ne kadar bol giyersem giyiyim üzerimde bir ceket ariyorum son zamanlarda benimkilerde en fazla diz üstü. Böyle yani. Bu arada artik kulaklarimda duyuyor :) Kapandigimdan beri degisen en güzel yanimda daha merhametliyim sanirim :) insallah isteyenlere de nasip olur ve insallah istemeyenlerinde kalplerine öyle bir ask düser ki bizlerden daha büyük bir askla kapananlardan olurlar insallah.

Ne kadar guzel..
Eminim seni sokakta gorsem hayran hayran bakardim :)
Cok guzel dusuncelerin var hakikaten. Allah askini artirsin :)
Cok mutlu oldum senin adina, insaAllah Rabbim seni korusun.

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar guzel..
Eminim seni sokakta gorsem hayran hayran bakardim :)
Cok guzel dusuncelerin var hakikaten. Allah askini artirsin :)
Cok mutlu oldum senin adina, insaAllah Rabbim seni korusun.

Canim Benim! Allah razi olsun!
Inan su siteye üye oldugumdan beri keske yazisarak degilde bulusarak düsüncelerimizi paylassak diyorum.
Bana inan hayran hayran bakmazdin, cok sapsal bir halim var sokakta :) ya cok korkuyorum bas örtümün hakkini verememekten, hep kayiyormus gibi geliyor bana sürekli elim örtümde hatta bazen hafifce bir rüzgar esiyor ferahliyorum ama hemen aklima acaba örtümün bir yanimi acildi diye geliyor. Hayirlisi zamanla daha bir alisacagim insallah. Keske bana esarbinizi nasil bagladiginizi gösterebilseydiniz vallahi cok isime yarardi.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Canim Benim! Allah razi olsun!
Inan su siteye üye oldugumdan beri keske yazisarak degilde bulusarak düsüncelerimizi paylassak diyorum.
Bana inan hayran hayran bakmazdin, cok sapsal bir halim var sokakta :) ya cok korkuyorum bas örtümün hakkini verememekten, hep kayiyormus gibi geliyor bana sürekli elim örtümde hatta bazen hafifce bir rüzgar esiyor ferahliyorum ama hemen aklima acaba örtümün bir yanimi acildi diye geliyor. Hayirlisi zamanla daha bir alisacagim insallah. Keske bana esarbinizi nasil bagladiginizi gösterebilseydiniz vallahi cok isime yarardi.

Aynen :)
Ben kapanali 1.5 sene oldu ama bende hala oyleyim :)
Hatta "Alalh'im su ruzgar dursun da basortum acilmasin" diye dua ettigim zamanlar oldu. Ve inanir misin, ruzgar basima vurmayi birakti.
Esarbimizi nasil bagladigimi ben onceki sayfalarda bir ablaya tarif etmistim, bakabilirsin.
Allah'a emanet ol.

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
yenimi yazmistin nasil bagladigini? kiz 559 sayfa olmus nereden bulayim :)

mir_erhan

Moderator
Tüm kapanmak isteyen kardeşlerim için .......güncelleme

Hayat hep sorular ve cevapları aramakla geçer.....
Geçerkende nasıl geçtiğini anlayamayız...

Ha bugün ha yarın derken kendimizi mutlu etmediğimizi asıl çevre için yaşadığımızı anlamış oluruz.İş işten geçer....

Allah'ı Celle Celaluhu tanımak herşeyden önce ibadeti güzelleştirir..
Daha çok ibadet yapmayı,ibadet yaparken huşu içinde olmayı özendirir.
Başkaları için değil ALLAHÜTEALA için yaşamayı öğretir.
Sevdikçe daha çok araştırır,araştırdıkça daha çok severiz.
Rabbimiz bizim O' na yürümemize karşılık koşarak karşılık verir...
Gönlümüz sıkıntıdan kurtulur...
Herkese bu yolun ne kadar güzel olduğunu anlatır....
Bu bazen örtümüzle olur...
Bazense iman edenin nuruyla belli olur....

"Allah Celle Celaluhu nurunu tamamlayacaktır."

Rabbim bu yolda ayaklarımızı,
kalbimizi sabit kılsın,şaşırtmasın ...
Hidayette olup sapıtanlardan-saptıranlardan değil,
hidayete vesile olanlardan eylesin inşallah

KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..
Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?​

EyvAllah Ablam....
Çok güzel, göz dolduran bir yazı olmakla kalmayıp yüreklerimize dokunan,
kendimizi sorgulamayı düşündüren...
birimize değil hepimize bayana tek değil detaylarında en çok erkeğe hitab eden
hasassiyet dolu bir yazı olmuşşş..
Ellerine yüreğine sağlık ablam.. Allah razı olsun...
Bir kez daha nasipleniriz diye bir daha güncelledim...

selam ve dua ile

berat05

Yönetici
Allah Celle Celaluhu razı olsun değerli kardeşim....

Mahçup oluyorum...tek amaç yüreklerimize hitap edebilmesi bir parça olsun vesile olabilmek...

Sizler olmasınız ,destek olmasanız ,tebliğlerde buluşmasak sanırım çok önemi olmazdı..

Allah tüm kardeşlerimize hidayet nasip eylesin, vesile olabilmeyi nasip eylesin inşaALLAH

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Allah biliyor ya, bu yureklere dokunma gorevini yerine getirebilmek ornek olmak lazim. Cok cok sevdigim bir insan der ki "Musluman bir genc; oturusuyla, kalkisiyla, tavirlariyla, giyinisiyle, konusmasiyla ornektir."

Hakikaten de oyle, derin dusunmek lazim.
Hep sorarim kendime: Ornek olacak sekilde konusuyor muyum, tavirlarim ona gore mi, giyimim tesetture uygun mu?
Ozellikle karsi cinsle konusurken cok dikkatli olmak gerekiyor.
Bir kiz kardesimizle konusurkenki rahatligi, goz temasini, tebessumu gostermemek lazim.
Bu aralar adab_i muaseret ismli bir kitapta aklim.
Ne kadarda dogru soyluyor.
Ve bende hep soylerim.
"Tesetturu Fatima'dan (s.a.v) ornek almak lazim".

Ornek olabilmek, kul olabilmek dilegiyle..
Yureklere dokunabilmek umidiyle..
Vesselam.

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Ülkü87 bacım... KatrePare'nin başörtü bağlama şeklini ben not almıştım:) Ben onun ağzından sana paylaşayım...

KatrePare'den alıntı :)

Benimde boyle bir sorunum vardi 8 ay oncesine kadar.. Ama cozdum. Simdi herkes bana nasil yaptigimi soruyor

Anlatayim..

Oncelikle basortusu secerken buyuk olanlari tercih et ki sorun olmasin. Topuz yapma sakin, ensende topla saclarini. Peygamberimizin "deve horgucu gibi" tabirine nail olmayalim degil mi?
Baglarken de soyle yap, normal evde kullandiklarinin bir kenarini hicbir tarafini katlamadan (eger kalinsa ve icini belli etmiyorsa) basina al ve igneyle tuttur. Kalan taraflardan birini diger tarafta ufak bir yer kalana gogsune ort boyle yaparsan karin hizana kadar uzar ortun. Bunu yaparken de enseni acik birakmamak icin arkayi hafif bol birak. Aldigin tarafi diger biraktigin ufak tarafa tuttur. Eger boyle yaparsan hem emre uygun, hem de duzgun yapmis olursun. Kaymamasi icin bone kullan ve basinin ustunden ignele. Kenarlarindan hafifce kivir, igneyle tuttur, oyle yapinca kesin tutar.

Sallarda zaten daha kolay yapmasi.. Yukaridaki tarifimi daha basit sekilde uygulayabilirsin.

Kaygan esarplarda da fazla kivirmadan ayni teknikle basini yapabilirsin.

InsaAllah yardimci olabilmistir

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Ülkü87 bacım... KatrePare'nin başörtü bağlama şeklini ben not almıştım:) Ben onun ağzından sana paylaşayım...

KatrePare'den alıntı :)

Benimde boyle bir sorunum vardi 8 ay oncesine kadar.. Ama cozdum. Simdi herkes bana nasil yaptigimi soruyor

Anlatayim..

Oncelikle basortusu secerken buyuk olanlari tercih et ki sorun olmasin. Topuz yapma sakin, ensende topla saclarini. Peygamberimizin "deve horgucu gibi" tabirine nail olmayalim degil mi?
Baglarken de soyle yap, normal evde kullandiklarinin bir kenarini hicbir tarafini katlamadan (eger kalinsa ve icini belli etmiyorsa) basina al ve igneyle tuttur. Kalan taraflardan birini diger tarafta ufak bir yer kalana gogsune ort boyle yaparsan karin hizana kadar uzar ortun. Bunu yaparken de enseni acik birakmamak icin arkayi hafif bol birak. Aldigin tarafi diger biraktigin ufak tarafa tuttur. Eger boyle yaparsan hem emre uygun, hem de duzgun yapmis olursun. Kaymamasi icin bone kullan ve basinin ustunden ignele. Kenarlarindan hafifce kivir, igneyle tuttur, oyle yapinca kesin tutar.

Sallarda zaten daha kolay yapmasi.. Yukaridaki tarifimi daha basit sekilde uygulayabilirsin.

Kaygan esarplarda da fazla kivirmadan ayni teknikle basini yapabilirsin.

InsaAllah yardimci olabilmistir

ben birseyi daha merak ediyorum, ben sacima bonenin altindan esarplarla topuz yapmiyorum bunun dinimizce uygun olmadigini biliyorum fakat ensedende baglayamiyorum cok terletiyor beni. esarplarla topuz yapmadanda normal bagilayinca ufak bir topuz olusuyor diyeyim, bu dogrumu?

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
ben birseyi daha merak ediyorum, ben sacima bonenin altindan esarplarla topuz yapmiyorum bunun dinimizce uygun olmadigini biliyorum fakat ensedende baglayamiyorum cok terletiyor beni. esarplarla topuz yapmadanda normal bagilayinca ufak bir topuz olusuyor diyeyim, bu dogrumu?

Oncelikle umut_cicegi ablama cok tesekkurler. Beni onure ettin not almis olmakla.. Ulku ablamiza yardim etmekle de buyuk iyilik ettin. Allah ebeden razi olsun.
Soruna gelince, bence yapabiliyorsan enseden topla. Ama yapamiyorsan saclarini baglayabilecegin sekilde kisalt. ( Mesela omuzlarina kadar) . Sonra yine normal topla. Allah senin iyi niyetini biliyor, yapabildigin kadar dikkat cekmeyecek sekilde, "devehorgucu" olmayacak sekilde olmali bu..
Ama ben yine soyle dusun derim:
Ensende bagladiginda cehennem atesinin, Peygamberin sana darilmasinin acisini bir terle atacaksin. Boyle bir acida olmayacak insaAllah :)
S
Allah'in selameti uzerine olsun.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Benim Başımda Taşıdığım
Yalnız Bir Kumaş Değil Şereftir..
Ki Siz Bilmezsiniz O Herşeyden Önce AYETTİR !!

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Berat05 ablamizin kalbime attigi iman tohumlariyla, mir_erhan agabeyimin "kalplere dokunma sevdamiza" bagliligiyla ve tabii ki Kalbun_Kesir ablamizin her turlu destek ve gonul birligiyle yeniden yaziyorum..

Ben 15'imdeydim kapandigimda.
Mevsimlerden Ramazan..
Gunlerden ilk gun..

Tesetturumun dogum gunuydu 1 Agustos.
Gafletten, cehaletten, inkardan ve yarim kalmisliklardan kurtuldugum gundu.
O gun sahura kalktigimizda kalbimin cikacak gibi atmasi yalnizca Nur Suresi'nin ayeti, Peygamber hanimlari ve kizlarinin sunneti , kisacasi Allah rizasi icindi.
Ben o basortusunu basima aldigimda neleri de beraberinde yuregime kazigimi dusundum.
Davami alnima,
Imanimi gonlume,
Teblihi kalemime ve sozume kusandim.

Bir gun bir Mus'ab annesi, Talha esi, Omer yolcusu, Ali yoldasi, Osman kolesi olabilmek icin..

O buyuk gunde Lbak Ya Rabbim. Kulun emrini omrunce basinda tasiyor" demek icin..

Fatima olmak icin !!
Resulullah'in nazarina nail olabilmek icin..

ALLAH rizasi icin tesettur !!

Icim disi aslani gibi Uhud'un.
Gonlum Hende'teki cukurlara dusmus gibi.

Ama biliyorum ki:

Hakkiyla basimda tasidigim surece RABBIM, emrini tasidgim bedenimi ve basimi atese koymaz. Cunku O Hakk'tir.
Hakki birakmaz.

Elhamdulillahi rabbil alemiyn.

Esselam.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt