Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (7 Kullanıcı)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm.
Maşallah Katrepare kardeşim.
çok güzel bir Cümle;
''Hedefim Yüreklerine Dokunmak'' Eyvallah ellerine sağlık.
Asıl olan da o değilmi. Konuşma laf işini herkes yapar ama
önemli olan Duruşumuzla hareketlerimizle birilerine ince bir dokunuş sağlamak.
Elbette en büyük amacımız Kul olmak
ama Tebliğ de şart olursa elimizden geleni yapmamız lazım.

Allah cellecelalüh seni hedefine şaşırmadan ulaşanlardan eylesin.

Benim için de öyle olacak kardeşim. İster erkek olalım iste Bayan

'' Hedefimiz Yüreklerine Dokunmak olsun.''

Selam ve dua ile

Ve aleykum selam agabey, Allah razi olsun.
Bir kitap yazdim sirf bu yuzden. Ozendikleri Avrupa'da 1.5 senedir duruyorum sonuc koca bir ahlaksizlik !
Insaallah kitabim cikarsa -ki su anda degerlendirme de - yazmaya devam edecegim insaallah.
Desteklerinizi bekliyorum :)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşlerime;

Yürüyeceksin...
ağlayacaksın belki,
belki ağlatacaklar seni,
ama sen gözyaşını azığın yapıp yürüyeceksin....
belki kıymetin bilinmeyecek,
belki halin sorulmayacak,
belki vefasızlar seni unutacak ama,
sen en vefalı dostun yolunda yürüyeceksin...

mir_erhan

Moderator
...
......
Yürüyeceksin...
ağlayacaksın belki,
belki ağlatacaklar seni,
ama sen gözyaşını azığın yapıp yürüyeceksin....
belki kıymetin bilinmeyecek,
belki halin sorulmayacak,
belki vefasızlar seni unutacak ama,
sen en vefalı dostun yolunda yürüyeceksin...

EYVALLAH... Kardeşim.
Ellerine ve emeğine sağlık..

HAYIRLI CUMALAR kardeşlerime.
Allah celle celalüh bu kutlu günün hürmetine
YARDIMCINIZ olsun inşallah..

selam ve dua ile

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.
Mırerhan kardeşim.
Yolumuz açık bereketli ve nurlu olsun inşallah.
Selametle kalın.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Renk, model, sekir vs. umrumda degil !
Rabbimin dedigine uyuyor mu, tamam!
Don yuru ve onune bak, bana degil !

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...

önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Berat ablamızdan alıntıdır..
Rabbim kendisindeN ve desteğini esirgemeyen tüm kardeşlerimizden razı olsun..

Güncelll...........

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

HEP BİRLİKTE

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam
İnşAllah

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ölümü düşünün her daim
dünyadaki zahmetinizin karşılığı olarak cenneti arzulayın
ve gerçek anlamda Allah'tan korkun.
Rabbim bütün GÖNÜL DOSTLARININ yardımcısı olsun İnşallah

SELAMETLE KALIN.

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm kardeşlerim
Sıcakların kendini iyice hissettirmeye başladığı bu günlerde
Hep Beraber Yine Yüce KELAM gölgesinde
Yüce Bir ayet Dalıyla serinlenelim istedim.

"Gevşeklik göstermeyin,üzüntüye kapılmayın.Eğer inanmışsanız üstün gelecek olan sizsiniz" (Ali İmran suresi-139)

Selam ve dua ile

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim
sıcakların kendini iyice hissettirmeye başladığı bu günlerde
hep beraber yine yüce kelam gölgesinde
yüce bir ayet dalıyla serinlenelim istedim.

"[sıze=3]gevşeklik göstermeyin,üzüntüye kapılmayın.eğer inanmışsanız üstün gelecek olan sizsiniz[/sıze]" (ali imran suresi-139)

selam ve dua ile
ALEYKÜM SELAM,
RAHMETULLAHU VE BEREKETUHU
Allah razı olsun .
Kıymetli kardeşim.
Allaha emanet olun.
Selametle kalın.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Kadın bir mücevherdir..
Siz mücevherinizi açıkta bırakırmısınız?
Onları en güvenli kasalarda saklarsınız..
Başörtümüzde bizi kötülüklerden koruyan bir kasa gibidir.
Örtümüze ve dinimize sahip çıkalım...
Allaha emanetsiniz

mir_erhan

Moderator

'' De ki : Ey nefislerine karşı (günah işlemiş) aşırı giden kullarım!
Allahın Rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Çünkü Allah (şirk koşanlar ve inkar edenler dışında, dilediği kimseler için)
Bütün günahları bağışlar. Şüphesiz O, çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.''
( ZÜMER 53)

Selamün Aleyküm.
Bu güzel Ayeti belki hatırlarsınız.
Efendimizin Vahşiyi İslama Davetinin ardından
Hz Vahşinin bitmeyen tereddüt dolu mektuplarından 3.süne
Allah benide Affeder mi? sorusuna
Rabbimizin indirdirdiği ve Bütün insanlığa adeta armağan hediye dolu bir Ayet.

Biz neyiz kimiz ki Sen Yüce Ulu Azim Olan Allah Bizi muhattab alıp adeta konuşuyor
sıkıntılarımıza sorularımıza çare ve cevaplar indiriyorsun.
Bizi Affetmek için o kadar çok sebepler yarattın ki ...
...
Tövbe edip en güzel şekliyle başlamayı
teslim olup hakkıyla kul olabilmeyi nasip eylesin Rabbimiz. amin

selam ve dua ile

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Bu paylaşımı yapandan allah razı olsun..bnde kapandım daha yeni bir kaç gün oluyor..bştan annem karşı cktı kapanmama türlü laflar syledi..kapananlar salak oluyormş beyni yokmuş dedi bide insan içine ckamam seninle dedi..ya başını acarsın öyle gezmelere gideriz ya da acınmazsan seninle gezmeye gitmeyiz dedi..bnde tamm gitmeyiz dedm.. hçkıra hçkıra ağladım zaten 1 senedir istiyordum kapanmak cesaret edemiodm bugüne nasipmiş şükür...ne kadar karrlı olduğumu görsün diye evi terk ettim gittim annenenmlere..snra babam aradı ne oldu dedi bnde bşörtüsü yüzünden kvga ettiğimi syledim..tamam bn akşam annenle knuşurm dedi..bakalım yarın ne olacak..ona inat acnmayacağım..kbl eden byle etsin beni eedemiyorsa bnde çeker giderim.. şmidilik tek sorun eşarp bğlamayı beceremiyorum..videolar izledim olmuyor...ne ypmam lazım?

Zindanda_Mahkum

Kayıtlı Kullanıcı
Bu paylaşımı yapandan allah razı olsun..bnde kapandım daha yeni bir kaç gün oluyor..bştan annem karşı cktı kapanmama türlü laflar syledi..kapananlar salak oluyormş beyni yokmuş dedi bide insan içine ckamam seninle dedi..ya başını acarsın öyle gezmelere gideriz ya da acınmazsan seninle gezmeye gitmeyiz dedi..bnde tamm gitmeyiz dedm.. hçkıra hçkıra ağladım zaten 1 senedir istiyordum kapanmak cesaret edemiodm bugüne nasipmiş şükür...ne kadar karrlı olduğumu görsün diye evi terk ettim gittim annenenmlere..snra babam aradı ne oldu dedi bnde bşörtüsü yüzünden kvga ettiğimi syledim..tamam bn akşam annenle knuşurm dedi..bakalım yarın ne olacak..ona inat acnmayacağım..kbl eden byle etsin beni eedemiyorsa bnde çeker giderim..

İnşallah bu güzel huydan vazgeçmezsin kardeşim.(İnancın uğruna aile meydan okumanı kast ettim)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah bu güzel huydan vazgeçmezsin kardeşim.(İnancın uğruna aile meydan okumanı kast ettim)

İnşAllah vazgecmicem..ve İnşallah bi ömür böyle devam eder... cidden burdaki pylaşılanlar içimi rahatlattı.1 hftadır evde ağlıyordum bi çıkış kapısı arıyordumm..allaha dua ediyordum..sonunda burası aklıma geldi bi bakayım dedim..yazılanları okuyunca yalnız olmadığımı gördüm ve çok sevndim..içim rahatladı..ve çok huzurluyum..inşallah bundan sonra bi sorun çıkmaz da başörtümü hiç çkarmam..

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

deniz14 kardeşim...

Öncelikle Allah Celle Celaluhu sizden razı olsun..

Genç yaşta buna karar kılıp istekle ALLAH Celle Celaluhu rızası için kapanmak güzel...

Bırakın Babanız annenizle konuşsun...Ama siz evinizden ayrılmayın...sizin ne kadar istekli olduğunuzu ve bunu severek taşınıdığınızı ancak yine siz gösterirsiniz hem annenize hem de çevrenize.

En fazla 1 hafta sürer insanların şaşkın bakışları..sonra da sizin azminizi gören size özenmeye başlar...yapamadıklarında laf söylerler ...iradenizi ölçmeye başlarlar...

Sizn yapmanız gereken ALLAH Celle Celaluhu için attığınız adımı sabır ve tevekkülle devam ettirmektir.

Annenize karşı bu konuda yumuşamamalı ama saygıda da kusur etmemelisiniz..Bırakın oda sizin bu halinize alışsın...zamanla kendisi siznle dışarı çıkmak isteyecektir...Ama en azından sizin kararınızda ki netliği görmesine yardımcı olun...

İslamı yaşamak bu devirde kolay değildir.Hem çevreden yayılan dedikodular hem cahilliklerimizden kaynaklanan,bilinmeyenler üzerine korkulan tabuya dönüşmüştür İSLAM...sanki bunu yaşayan kötü birşey yapmışçasına azarlanır yada dışlanır..

SİZ bunları - eğer ki bu forumda bu konuyuda okumuşsanız- bilip hazırlıklı olmanız gerekir..Eğer her size kızıp sizden vazgeçmeye çalışan kişiye küserseniz sizin cesaretinizi kırmalarına hem izin verir hem de belirli bir zaman sonra onların istediğine ermelerini sağlarsınız..

Bir adım atmışsınız...Sanmayın Yalnızsınız..Allah Celle Celaluhu sizinle...Sadece kendinizi O'na bırakın...

Dualarınıza devam edin..:İSLAMA uygun KAPALILIK nasıl olur ? bunları araştırın...gerçek anlamda ibadet etmeyi öğrenin ve uygulamaya çalışın...

SABIR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ SEVGİLİ KARDEŞİM...

KIZARAK BU İŞ YÜRÜMEZ...Sabır edip,sevgiyle,anlatmayla bazen göstermeyle bazense yaşayarak karşı tarafınızdakilerin sizi anlamasına izin verin...

Bırakın sizin mutluluğunuzu onlarda yaşasın...önce kızacaklar ,anlam veremeyecekler,sorgulayacaklar belki kaçacaklar ama öğrenecekler bilecekler ki siz bu işi seviyorsunuz...zorla değil yani....

Kaçan SİZ OLMAYIN...SİZ bekleyin ve sabredin....

Ahiret kazanmak adına bir parça çekmek ço zor olmamalı güzel kardeşim...

Sizden haberler bekliyeceğiz....

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
bu paylaşımı yapandan allah razı olsun..bnde kapandım daha yeni bir kaç gün oluyor..bştan annem karşı cktı kapanmama türlü laflar syledi..kapananlar salak oluyormş beyni yokmuş dedi bide insan içine ckamam seninle dedi..ya başını acarsın öyle gezmelere gideriz ya da acınmazsan seninle gezmeye gitmeyiz dedi..bnde tamm gitmeyiz dedm.. Hçkıra hçkıra ağladım zaten 1 senedir istiyordum kapanmak cesaret edemiodm bugüne nasipmiş şükür...ne kadar karrlı olduğumu görsün diye evi terk ettim gittim annenenmlere..snra babam aradı ne oldu dedi bnde bşörtüsü yüzünden kvga ettiğimi syledim..tamam bn akşam annenle knuşurm dedi..bakalım yarın ne olacak..ona inat acnmayacağım..kbl eden byle etsin beni eedemiyorsa bnde çeker giderim.. şmidilik tek sorun eşarp bğlamayı beceremiyorum..videolar izledim olmuyor...ne ypmam lazım?

hayırlı cumalar diliyorum.
Ve seni kutluyorum.
Rabbim ölene kadar bu yoldan ayırmasın.
Her şey bu yolda güzel ve anlamlı.
Allaha emanet olun.
Dselametle kalın.

mir_erhan

Moderator
Selmün Aleyküm. Hayırlı Cumalar diliyorum.

Sevgili Berat Ablamız. kardeşimizin yazdıklarını okuduğumda sizin gibi düşünüp cevap yazacaktım ki
Sizin o güzel Ve muhteşeme yazınızı gördüm.
Maşallah Ellerinize yüreğinize sağlık.
O kadar Güzel sığdırıp özetlemişsiniz ki. Kesinlikle ve kesinlikle size katılıyorum.
Allah celle celalüh sizden razı olsun.

Bende Kardeşime ve kardeşlerimize sizin yazdıklarınıza ilaveten şunu belirtmek istiyorum.

Yüca Rabbimiz Lokman Suresi 14. Ayeti Kerime de Mealen :

'' Biz insana anne ve babasını(n hakkını gözetmeyi)tavsiye ettik. annesi onu, kat kat güçlük (ve zahmetler)le taşıdı. onun(sütten) ayrılması da iki yıl içinde (olmuştur). (işte Bunun için) Bana, anne ve babana şükret, dönüş ancak banadır (dedik.).''

Hemen arkasından da çok önemli Şu Ayet geliyor :

'' Eğer (onlar ) seni, hakkında bilgin olmayan şeylerde bana ortak koşmaya zorlarlarsa, onlara itaat etme! (fakat ) dünya işlerinde onlarla iyi geçin ve bana yönelen müminlerin yoluna uy. Sonra Dönüşünüz ancak banadır. Sonra bende yaptıklarınızı ve karşılığını size haber vereceğim''

Sevgili kardeşimiz Berat Ablamızın dediği gibi kaçmayacaksın. Duruşuna hergün Allahı (celle cellalüh) hatırlatacaksın onlara
hem kendini kurtarırken hem el uzatacaksın bir kardeşine vesile olmaya çalışacaksın.
Belki Cahiliye devri kadar ileri giden bir toplum olamaya doğru gidiyoruz
biliyorum ki çok zordur dik durmak.
Ama bizler Efendisine Canla başla ne yer demişler ne yurt ne mal ne mülk ne servet ne güzellik
her şeyi elinin tersiyle bir an bile teredüt etmeden iten Şanlı bir Sahabenin hayatı iyi biliyoruz.
Bir an bile tereddüt etmeden Muhammed demiş se doğrudur diyen Sadık Dost Ebubekiri biliyoruz.
Taifte Taşlanırken kendini ölüme atan Zeydi biliriz.
Her güzellik serveti iten Musablar biliriz.
Allah cellecelalüh her birinden razı olsun. Saymakla bitiremeyeceğimiz Ashab var.

Rabbimiz bu güzel günün hürmetine
Seni vekardeşlerimizi yolundan dim dik yürüyen
Duruşu ve yürüyüşüyle Allahı hatırlatanalardan eylesin amin.

selam ve dua ile

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun sizden..bugün annemle cktım dışarı..önce tepki verdi snra bnm kararlı olduğumu görnce birşey demedi..beraber dışarı cıktık..şmdilik bi sorun yok gibi..inşallah bndan snrada bi sorun olmaz..fakat bi sorunum var..eşarbı bağlıyorum ama boğazımı sıkıyor boğulacak gibi oluyorum..gevşetiyorum gene fayda vermio..ne ypmam lazm...şal mı kullansam acaba..inan bugün zor durdum dışarda..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt