Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (2 Kullanıcı)

P

pınar.pınar

Aynen elifcim ilk günler insanlar ne sölücek acaba kapandığımi görünce diyodum bunun tedirginligini yaşadım ama genelde olumlu şeyler duydum bi kaç tane çıkıyo evlendin mı diyen falan takılmamak gerekiyo Rabbimin rızasını var işin ucunda değil mi, arada vesvese geliyor bana ama inanıyorumki aşıcam bunu da bol bol dua edelim birbirimize inşallah..

P

pınar.pınar

Aynen elifcim ilk günler insanlar ne sölücek acaba kapandığımi görünce diyodum bunun tedirginligini yaşadım ama genelde olumlu şeyler duydum bi kaç tane çıkıyo evlendin mı diyen falan takılmamak gerekiyo Rabbimin rızasını kazanmak var işin ucunda değil mi, arada vesvese geliyor bana ama inanıyorumki aşıcam bunu da bol bol dua edelim birbirimize inşallah..

yagmurgazi

Kayıtlı Kullanıcı
dogru soluosun kardsım ama şöyle bısı war kadınların dındekı gorevlerı bellı bıze dunya hayatı derken okul dıye belırtmıo ılım ogrencez tabı ama bu okulda tek olmaz wala ablacım ben gunlerce haftalarca aylarca dusundum ama bı sonuca waramadım su an bıle dusunuyorum we en sonunda buraya baktım yorumlarını gordum allah razı olsun soledklerın ıcın ama benım meslegm ogretmenlık degl kı arkeolog bu ıste kapanmak dahada zor okullarda da basortusu yasak olunca bende bırakmayı dusundum we hala bı karar weremıyorum
açık ögretim düşün ...olmaz mı bnu bende dsunuyorum bugunlerde...

bortulubocek

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum kardeslerim,
hanimlara tesetturu sevdirme amacli bir calismada tesetture giris oykulerinizi de paylasmak isterim, ancak sizlere tek tek ulasmam mumkun gorunmuyor. Paylasmak isteyen arkadaslarim ...........dan ulasirlarsa cok cok cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.
Selam ile...

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

Selamunaleykum kardeslerim,
hanimlara tesetturu sevdirme amacli bir calismada tesetture giris oykulerinizi de paylasmak isterim, ancak sizlere tek tek ulasmam mumkun gorunmuyor. Paylasmak isteyen arkadaslarim ...........dan ulasirlarsa cok cok cok sevinirim. Simdiden tesekkur ederim.
Selam ile...

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Değerli kardeşimiz

Mail adresi vermek yasaktır..BU yüzden eğer çalışmanıza katılmak isteyen kardeşlerimiz var ise bunu
burdan tel yada mail adresi vermeden yazılarını kopyalayarak yada tekrar yazarak belirtebilirler...AMA KENDİ RIZALARI DOĞRULTUSUNDA PAYLAŞABİLİRİLER..Allah'ın Celle Celaluhu emrini yerine getirmenin öncesi ve sonrasındaki hislerini -yaşadıklarını paylaşarak eğer isterlerse başka bayan kardeşlerimize vesile olabilirler...SİZ DE BURDAN ALINTILARINIZI YAPABİLİRSİNİZ

Bu sayede bunuda paylaşıma sunmak istedim.
Selametle

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimiz Fıtratımıza Yerleştirdiği Hazinenin
Görkeminden Haberdar Olmamızı
O muhteşem hazineye Sahip Çıkmamızı istiyor
Rabbim Tesetürümüzü Hakkıyla Taşıyanlardan eylesin bizleri..

HAYIRLI SABAHLAR DİLİYORUM.
ALLAHA EMANET OLUN.
SELAMETLE KALIN.

ELİF_CEREN

Kayıtlı Kullanıcı

Afferim size...böyle güçlü , Rabbine tevekkülle gidecek,sorgulayan bakışları bilgisiyle cevaplayacak,islami terbiyesiyle,duruşuyla tebliğe bıkmadan davet edecek kardeşlerimi burda görmek istiyorum...

KARDEŞİM dualarım sizlerle...ALLAH Celle Celaluhu size güç kuvvet versin ki İslamı yaşamayı öğrenmeyi ve öğretmeyi başarabilesiniz.
Siz bu şekilde durursanız inanın size laf söyleyenler az bir zaman sonra saygıyla karşınızda duracak...Yeter ki öğrenin-öğretin ve İslam için çalışın...

Selametle değerli kardeşim.

çok teşekkür ederim kardeşim. İnşallah Cümlemize güç kuvvet verir rabbim

ELİF_CEREN

Kayıtlı Kullanıcı
Aynen elifcim ilk günler insanlar ne sölücek acaba kapandığımi görünce diyodum bunun tedirginligini yaşadım ama genelde olumlu şeyler duydum bi kaç tane çıkıyo evlendin mı diyen falan takılmamak gerekiyo Rabbimin rızasını kazanmak var işin ucunda değil mi, arada vesvese geliyor bana ama inanıyorumki aşıcam bunu da bol bol dua edelim birbirimize inşallah..

Dualarım sizinle kardeşlerim. Ben çok acayip şeyler duyuyorum. Ama hissettiğim manevi huzur yetiyor. Rabbim tamamına erdirir inşallah.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bırakın başkalarını şu an siz kendi kendinize ALLAH'ı hatırlatmıyor musunuz? Hatta iyice bakın etrafa odanızın atmosferi değişti değil mi? Çünkü şu anda orda melekler var, dilinizde ALLAH olduğu müddetçe,ALLAH'ı hesaba katma,ALLAH'ı dikkate alma düşüncesi olduğu müddetçe onlar sizinle olacak.Herşeyden önce siz şu ana kadar size bakan gözlere dişiliğinizi,cinselliğinizi,dış görüntünüzü sunuyordunuz,sizinle karşılaşanlar ister istemez bunlarla karşılaşıyordu.
Şimdiyse cesedinizi perde ardına çektiniz ruhunuzu sundunuz.O ALLAH'ın üflediği ruhunuz..

Şöyle bir kendinizi yoklayın bir emri yerine getirdiniz ve neler değişti. İnsani, melekut alemine ait duygularınız ön plana çıktı değil mi? Öyle ya bastırılan bu erdemleri kendiniz bile görememiştiniz.

Siz şu anda ALLAH'ı hatırlatan bir işaretsiniz.Muhatap olduğunuz herkesi İslama çağırıyorsunuz,hiç konuşmadığınız halde.Ne yazık ki sizinle muhatap olan bir takım zavallı nasipsizlerin kalplerinde ki marazları artacak,dertleri depreşecek.İç dünyalarında savaş başlayacak,kimisi sözleriyle kimisi gözleriyle sataşacak,güçleri neye yetiyorsa onu yapacaklar.

Ama siz ALLAH'ın yakınlığını,sıcaklığını,muhabbetini kazanacak ve bunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz,özel olmanın ayrıcalıklı olmanın tadına varacaksınız..

ALINTI_
Güncelleme..​

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
"Gevşemeyin üzülmeyin; eğer (gerçekten) iman etmişseniz en üstün olan sizlersiniz"

(Al-i İmran 139)‏

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,
işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimin emrinden daha ileri ne olabilir ki?
Ya da O bana bunu soylemisken, diger insanlarin degeri ne kadar olur yanimda?
Kuluz, Rabbime basim kurban olsun vesselam:)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Örtüsüzlük bir hayat tarzı,yaşam biçimidir.

Örtüsüzlük bir düşüncenin,bir felsefenin yaşama geçirilmiş halidir.

Verilmiş bir kararın düşünülerek varılmış bir kararın uygulanmaya konulmasıdır, bilinçli bir tercihtir.

Örtüsüzlük başka bir yoldur, başka yolda seyretmektir.

Dahası örtüsüz hayat tarzı bir bütündür birazını alıp birazını bırakma imkanınız yok gibidir.

Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,

Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!
Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayı bütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..
ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır,vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleri haramdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdır..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirler.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

Nurşahh

Kayıtlı Kullanıcı
Aynen elifcim ilk günler insanlar ne sölücek acaba kapandığımi görünce diyodum bunun tedirginligini yaşadım ama genelde olumlu şeyler duydum bi kaç tane çıkıyo evlendin mı diyen falan takılmamak gerekiyo Rabbimin rızasını var işin ucunda değil mi, arada vesvese geliyor bana ama inanıyorumki aşıcam bunu da bol bol dua edelim birbirimize inşallah..[/QUOTE

Ah o evlenme meselesi yok mu duyunca çileden çıkıyorum. Zaten ailemin özellikle de annemin başımı örtmemi istemeyişindeki sebeplerden birisi. Neden olduğnu tahmin edersiniz herhalde. Şu anda halihazırda nişanlım vs de yok.
Oysa bana sorarsanız derdim değil. Başım açık diye beni beğenecek kişiyle ne işim olabilir ki ya da öyle fikre sahip bir kaynana, kayınbabayla. Ben nasıl anlaşabilirim öyle kişilerle? Bi süre anlaştım diyelim, ne kadar sürebilir sizce? Gün gelir bi yerden patlak vermez mi, tartışma çıkmaz mı? Soruyorum size ÇAĞDAŞLIK bu mu? Bunun adı çağdaşlıksa ben geri kafalı olmaya razıyım. ALLAH bizi takva sahibi, 'zan' dan uzak duran insanlarla muhatap etsin inşallah.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Aynen elifcim ilk günler insanlar ne sölücek acaba kapandığımi görünce diyodum bunun tedirginligini yaşadım ama genelde olumlu şeyler duydum bi kaç tane çıkıyo evlendin mı diyen falan takılmamak gerekiyo Rabbimin rızasını var işin ucunda değil mi, arada vesvese geliyor bana ama inanıyorumki aşıcam bunu da bol bol dua edelim birbirimize inşallah..[/QUOTE

Ah o evlenme meselesi yok mu duyunca çileden çıkıyorum. Zaten ailemin özellikle de annemin başımı örtmemi istemeyişindeki sebeplerden birisi. Neden olduğnu tahmin edersiniz herhalde. Şu anda halihazırda nişanlım vs de yok.
Oysa bana sorarsanız derdim değil. Başım açık diye beni beğenecek kişiyle ne işim olabilir ki ya da öyle fikre sahip bir kaynana, kayınbabayla. Ben nasıl anlaşabilirim öyle kişilerle? Bi süre anlaştım diyelim, ne kadar sürebilir sizce? Gün gelir bi yerden patlak vermez mi, tartışma çıkmaz mı? Soruyorum size ÇAĞDAŞLIK bu mu? Bunun adı çağdaşlıksa ben geri kafalı olmaya razıyım. ALLAH bizi takva sahibi, 'zan' dan uzak duran insanlarla muhatap etsin inşallah.

insaAllah :) Ne guzel sozler soylediniz.:)

Nurşahh

Kayıtlı Kullanıcı
KatrePare sağol canım benim, desteklerin için tesekkürler.

Manevi olarak destek veren herkese teşekkürler. ALLAH razı olsun hepinizden.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye devam
İnşAllah

Rabbim bizleri gercek manada ''razı'' olacagi sekilde örtünenlerden eylesin..

SHAHADAT

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.shahadat.net

Kapanmak önemli değil, önemli olan kalbinin temizliği.!
“KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL”...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt