Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (4 Kullanıcı)

Maneviyatci

Kayıtlı Kullanıcı
Maneviyatci adli kardesim Allah razi olsun :) bizde dinimize tutunan erkek kardeslerimizle iftihar ediyoruz..yagmurgazi kardesim cok sevindim. :) Kac yasindasin? Allah daim etsin.. Bende kapanali dort ay on dort gun oldu. Ramazanin ilk gunu Agustosun birinde kapandim. Ne guzel..

Tesekkurler, KatrePare kardesim.

Yagmurgazi kardesim : Sevindim kapandigina.

Keske yuksekogretimde ve ortaogretimde, kapanmak isteyenler kapanabilseler. Cunku biliyorum, oyle yapmak isteyen cok kisi var.

Kendime bir elestiri getireyim. Hicbir zaman tesettur karsiti olmadim ama son 1 seneye kadar filan bu konuda biraz, nasil diyeyim, 'vurdumduymaz'dim. Ama artik tesetturun oneminin farkindayim ve kapanan hanimlarimizi cok takdir ediyorum. Keske cevremdeki bayan arkadaslarim da kapansalar ama tabi, once, onlarin kendilerinin tesetturun onemini kavramalari onemli.

Hayirli gunler.

yagmurgazi

Kayıtlı Kullanıcı
ben 18 yasındayım :):) annemler kucuk oldumu vs.. soledılerde :) eee ıste ben dayanamadım atık.. hanı namaz kılıosun ama acıksın ne bılem kuran ı keımde teseddur ayetını okusun ama acıksın.. ole bı vıcdandı kı ıcımdekı annemleı pek dınlemedım kapandım. onlardan uzakta oldun ıcın da gormedıler benı aradım soledım :):) bsey demedıler :) da cok ne alalım sana ne eksıgın var vs.. :):) hersey super.. senın adınada sevındım :) nasıl pekı kapanmak yanı 4 ayı gecömıssın :):) ınsallah yıllar olur kardesım :) senn ıcınde cok sevındım

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
ben 18 yasındayım :):) annemler kucuk oldumu vs.. soledılerde :) eee ıste ben dayanamadım atık.. hanı namaz kılıosun ama acıksın ne bılem kuran ı keımde teseddur ayetını okusun ama acıksın.. ole bı vıcdandı kı ıcımdekı annemleı pek dınlemedım kapandım. onlardan uzakta oldun ıcın da gormedıler benı aradım soledım :):) bsey demedıler :) da cok ne alalım sana ne eksıgın var vs.. :):) hersey super.. senın adınada sevındım :) nasıl pekı kapanmak yanı 4 ayı gecömıssın :):) ınsallah yıllar olur kardesım :) senn ıcınde cok sevındım

Canim kardesimm, ablam..
Kapanmak..
Allahin emrini yerine getirmek.. Basinda bir ayet tasimak.. Acikcasi cok buyuk bir gurur.. agustosun birinci gunu, ramazaninda ilk gunu olan o guzel gunden bu yana dort ay yirmi alti gun gecti.
bir kere bile neden kapandim, keske kapanmasaydim, acaba acilsam mi demedim. Sukur ki seninki gibi anne baba problemim yok. Tam tersi cok destekleyip takdir ettiler. Annemin esarplarina el koydugumdan biraz sikayetci ama olsun :)
yagmurda semsiye...
Guneste golge...
Tehlikede kalkan..
Kem gozlere koruyan..
Daha ne diyebilirim ki? Peygamber kizinin basindaki basimin taci iste... Her sabah okula girerken acciyorum ya.. Isste bu en cok canimi yakan..
Acarken besmele cekiyorum. Diyorum ki ismiyle basladigin Rabbine karsi bu yaptigin.. Acma diyor icim... Nedir bu zulum?
Bazen diyorum birak okulu falan Rabbinin emri var..
Yazar olabilirsem o bir meslek diyorum.

Ama anne ve babam okumam icin ck ugrasiyorlar.. Bilmiyorum ama tesetturumu seviyorum..
Ona yakisan gosterissiz ve hos kiyafetlerimi, biraz utancimla giyiniyorum :) utancimin nedeni belki goz aliyordur renkler vb. Yuzunden..

Boyle iste..
Seninkini biliyorum ve dua ediyorum, sukrediyorum. MasaAllah..

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm ben 19 yasindayim ve bende tabiki herkez gibi kapanmak istiyorum ama daha öncesinde kendimi gelistirmek istiyorum dini konularda ve ahlaken kapanma hissi var hep icimde insallah bir gün olur ... selam ve dua ile

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm ben 19 yasindayim ve bende tabiki herkez gibi kapanmak istiyorum ama daha öncesinde kendimi gelistirmek istiyorum dini konularda ve ahlaken kapanma hissi var hep icimde insallah bir gün olur ... selam ve dua ile

Aleykum selam Ayse abla :)
oncelikle sunu soylemeliyim ki herkes kapanmayi gonulden istemez. Isteyebilmek gercekten yurek ister.. Ortunmmek bilene buyuk bir ahlakin gostergesidir.. Zamanini biliyor musun vefatinin? Hayir... Once ortun sonra ogren diger konulari.. Olmaz mi? En kisa zamanda mujdeli haberlerini bekliyorum. Unutma ki seytanin en buyuk silahlarindan biri zamandir.

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam Ayse abla :)
oncelikle sunu soylemeliyim ki herkes kapanmayi gonulden istemez. Isteyebilmek gercekten yurek ister.. Ortunmmek bilene buyuk bir ahlakin gostergesidir.. Zamanini biliyor musun vefatinin? Hayir... Once ortun sonra ogren diger konulari.. Olmaz mi? En kisa zamanda mujdeli haberlerini bekliyorum. Unutma ki seytanin en buyuk silahlarindan biri zamandir.

INSALLAH olur ama ozamanda tekrar acilirim diye korkuyorum ...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Kim dünya hayatını ve onun çekiciliğini isterse, onlara yapıp ettiklerini onda tastamam öderiz ve onlar bunda hiçbir eksikliğe uğratılmazlar. İşte bunların, ahirette kendileri için ateşten başkası yoktur. Onların onda (dünyada) bütün işledikleri boşa çıkmıştır ve yapmakta oldukları şeyler de geçersiz olmuştur. (Hud Suresi, 15-16)

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
INSALLAH olur ama ozamanda tekrar acilirim diye korkuyorum ...

kendine guven lutfen.. Bunun Allahin emri oldugunu kafandan cikarma. Imani guclu olan supheye dusmez. Imanini guclendiren seyler yap. Sadaka ver, iyilikte bulun. Ibadetlerini yapmaya calis, dini kitaplar oku. Hanim sahabelerin, peygamber zevcelerinin hayatlari bize birer ornektir.. Kurani oku.. Canim kardesim..
Ne zaman olecegini bilemezsin..

Ayse_92_38

Kayıtlı Kullanıcı
kendine guven lutfen.. Bunun Allahin emri oldugunu kafandan cikarma. Imani guclu olan supheye dusmez. Imanini guclendiren seyler yap. Sadaka ver, iyilikte bulun. Ibadetlerini yapmaya calis, dini kitaplar oku. Hanim sahabelerin, peygamber zevcelerinin hayatlari bize birer ornektir.. Kurani oku.. Canim kardesim..
Ne zaman olecegini bilemezsin..

insallah kardesim ibadetlerimi yapmaya calisiyorum kurani kerim okuyorum camiye gidiyorum hocahanimimiz ders veriyor gidiyorum cok güzel ilim ögreniyorum allaha c.c. sükürler olsun ki ... dua edin bana ne olur selam ve dua ile hayirli cumalar

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
insallah kardesim ibadetlerimi yapmaya calisiyorum kurani kerim okuyorum camiye gidiyorum hocahanimimiz ders veriyor gidiyorum cok güzel ilim ögreniyorum allaha c.c. sükürler olsun ki ... dua edin bana ne olur selam ve dua ile hayirli cumalar

Ah canim kardesim.. Tabii ki de seninle dualarim..
Ne olur mujdeli haberler ver bana..

yagmurgazi

Kayıtlı Kullanıcı
Canim kardesimm, ablam..
Kapanmak..
Allahin emrini yerine getirmek.. Basinda bir ayet tasimak.. Acikcasi cok buyuk bir gurur.. agustosun birinci gunu, ramazaninda ilk gunu olan o guzel gunden bu yana dort ay yirmi alti gun gecti.
bir kere bile neden kapandim, keske kapanmasaydim, acaba acilsam mi demedim. Sukur ki seninki gibi anne baba problemim yok. Tam tersi cok destekleyip takdir ettiler. Annemin esarplarina el koydugumdan biraz sikayetci ama olsun :)
yagmurda semsiye...
Guneste golge...
Tehlikede kalkan..
Kem gozlere koruyan..
Daha ne diyebilirim ki? Peygamber kizinin basindaki basimin taci iste... Her sabah okula girerken acciyorum ya.. Isste bu en cok canimi yakan..
Acarken besmele cekiyorum. Diyorum ki ismiyle basladigin Rabbine karsi bu yaptigin.. Acma diyor icim... Nedir bu zulum?
Bazen diyorum birak okulu falan Rabbinin emri var..
Yazar olabilirsem o bir meslek diyorum.

Ama anne ve babam okumam icin ck ugrasiyorlar.. Bilmiyorum ama tesetturumu seviyorum..
Ona yakisan gosterissiz ve hos kiyafetlerimi, biraz utancimla giyiniyorum :) utancimin nedeni belki goz aliyordur renkler vb. Yuzunden..

Boyle iste..
Seninkini biliyorum ve dua ediyorum, sukrediyorum. MasaAllah..

merhabe tatlım :) buada herkes o kadar güzel sözcüklerle cümlerler kuruyokii :) bı ben yapamıyorum :) elbet okumalısın tatlım :) annenınde kapalı olması cok ıyı :) bnım oyle basortusunu odunc alcak kımsem yok :) hehe :) gurbetteyız ıste :) lisedesin sanırım...

yagmurgazi

Kayıtlı Kullanıcı

tekrar acılmakmı... canım bu ıcındekı suphe duser bu olur. ama kate e katılıyorum sureklı bı arastrma ıcınde ol. ayetlei hadıslerı oku. oku dusun. hangısı dogru.... hayırlı geceler..

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
ve ona de ki;

secde ettigin Allah'in Sevgilisi Muhammed Mustafa (s.a.v) 'nin kizi da ortuluydu..

berat05

Yönetici
vealeykümselamverahmetullahi ve berakatuhu - "TÜM KARDEŞLERİME YAZIYORUM "

vealeykümselamverahmetullahi ve berakatuhu - "TÜM KARDEŞLERİME YAZIYORUM "

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Sıkıcı olmayan herşey çok güzeldir....

ALLAH Celle Celaluhu'nun emir ve farzlarında ise sıkıcılık yoktur..

Doğruyu bilmediğimizden ,yanlış çevrelerde ve en önemliside eğitimsiz olduğumuzdan Din den ve DİNİ YAŞAMAKTAN korkarız..Bu korku sadece neler olacağı ile ilgili değil kişilerin neler diyeceğini düşünmektende ileri gelir..

Değerli kardeşlerim.... bu işi isteyerek,gönül vererek yapmalısınız...Başkaları istiyor diye değil....
ALLAH c.c. deyince kalbiniz çarpmalı...
Başınıza örtüyü zevkle takmalısınız....
Kendi tesettürünüzün önemini bilmelisiniz...
Gönlünüz o zaman mesut olur...Heyecanla çarpar...isteyerek adım atarsınız...

Buda paylaşımla olur...
Elinizde imkan var ise bu siteye girin...
Burdaki paylaşımları okuyabilirsiniz...

Bizlerde birçok sınavdan geçtik....Eşim bana evlenmeden önce bir kez sorduğunda cevabım çok netti...ikilemedi bile...Tek bir gün sormadı neden kapanmıyorsun diye...Onun baskı yapmayan kendisi ve ailesi benim için artı bir değer oldu..
Kapanmak için harekete geçtiğimde ve kapandığımda haberi olmadı ama sevincini gözlerinden okuabildim...Hem ailesinin hem de çevremde ummadığım kişilerden güzel tepkiler gelmişti.

En güzel cevapsa sizlere...bu konuda değerli kişilerle karşılaştırmak...ama zorlanmadan kendinizi baskı altında hissetmeden ...ruhununuza kalbinize islamı tam sevdirecek hocalar bulabilmek...Bol bol KUR'AN-I KERİM DİNLEMEK... SADECE SEVMEK -SEVDİRMEK olsun işiniz..
SABIRLI OLMALISINIZ....en büyük kazanç sabır...unutmayın....sabırla yapılan yatırımların sonucu çifte mutluluk oluyor...

berat05

Yönetici
Ertelemeyin....vazgeçmeyin kardeşlerim

Ertelemeyin....vazgeçmeyin kardeşlerim

Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu "Kapanan KARDEŞLERİMİZDEN kapanmak için yanan kardeşlerimizden destek isteyen kardeşlerimizden " RAZI OLSUN

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

KAPANMAK İSTEYEN KARDEŞLERİM
ANNESİNDEN AİLESİNDEN KORKAN KARDEŞLERİM

BİZİ KİM YARATTIKİ BAŞKALARIDAN KORKUYORUZ?????

HAYDİ....

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
ah berat ablam nerelerdesin?
Kendini ozlettin..
Iyi ki geldin :)

berat05

Yönetici

Değerli kardeşlerim...

İnşallah burda yazılanlar ,edilen dualar gönüllerde bir kıpırtı bir heyecan bir istek oluşturur..Çabalarımız bu yönde inşallah

Evlilikte demek sırf belli görevleri olan demek değildir..

Arkadaştır eş..yoldaştır insana...en büyük sırdaştır...En sevgilidir...insan içinde...yaşamdır...Yaşamaktır...

Hayatımızın en önemli zaman dilimlerini birlikte geçirdiğimiz EŞ lerimiz...

Sabır ve tatlı dil olmazsa inanın hiç birşey olmuyor...

Güzellikten güzellik geliyor...

Sabırla neler görüyoruz....hayatta

Ne katı kalbler yumuşuyor....olmazlar oluyor.....

SABIR....RABBİMİN EN SEVDİKLERİNDEN....DEĞİL Mİ ?

LA İLAHE İLLALLAH...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

Hz İbrahim (as)'ın Allah Celle Celalühu teslimiyetiyle herşeyi yakıp kavuran Ateş yakmaz oluyor...

Hz. İbrahim (a.s), Nemrud'un mancınığından fırlamış ateşe doğru uçmaktadır.

Allah Celle Celalühu Hz. Cebrail'e emreder:

''Yetiş, dostumu kurtar da ateşe düşmesin''der..

Cebrail yetişir.

Hak dostunu tutar. Hz.İbrahim ise kaşlarını çatarak sorar:

''Benim bu halimden O'nun haberi var mı?''

''Evet''der, Cebrail..

Bu cevap üzerine İbrahim; ''Öyleyse çekil aradan''diye devam eder.

Dost, bir kere daha dostluk sınavını başarıyla geçmiştir.

Allah Celle Celalühu bu kez ateşe emreder:

''Ey ateş! İbrahim'ime karşı serin ve selametli ol" (Enbiya-69)

İbrahim ayağını bastığı anda ateş,bir gül bahçesine dönüşür......

Bu ne teslimiyet bu ne Sevgi...
Hayatımızda Sevgiyi sorgulamamız,bu dünyada niye varız,bunu sorgulamamız lazım...
Bu dünya bize ait değil,bizde bu dünyaya ,,,
Bu nedenle asıl yurdumuz için çalışmalıyız...
Bizi Bizden çok seven Allah Celle Celalühu rızası için yaşamalıyız...
Rabbim razı olduğu kullardan oluruz İnşallah...

Allah Celle Celalühu için ateşe atılmak vardır,
Lakin ateşe atılmadan önce kendinde
İbrahimlik olup olmadığını araştır.
Çünkü ateş sadece İbrahimleri tanır ve yakmaz!"
Hz. MEVLANA

ALINTI
ÇOKSEVDİĞİM BİR KARDEŞİMDEN....
SELAMETLE KALIN.

Nurşahh

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce ALLAH'ın rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun insallah. Şu anda ailemin gıybetini yaptığım için Rabbim beni affeder umarım. Desteğe ve duaya ihtiyacım olduğu için de bu siteye üye oldum. Annem,babam ve öz kardeşim başımı örtmeme karşılar.Evde hiç kimse benim tarafımda değil. Sayfa sayfa birçoğunuzun yazdıklarını okudum ve kendi yaşadıklarımı gördüm.

Burcu kardeşim ve siz din kardeşlerimden dileğim: Rabbime benim için de can-ı gönülden dua etmeniz. Özellikle namazlarınızdan sonra..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt