Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (13 Kullanıcı)

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve rahmetullah

Esselamu aleyküm ve rahmetullah

Değerli kardeşlerimiz,

Burda paylaşımlarını okuduğunuz kardeşlerimiz vesilesiyle
sizlerin bir adım atması daha kolay olur belkide..

Sizin adınıza çok seviniyoruz...
Yol belli.....
Başımızı kapatmak sadece beğendiğimiz bir örtüyü başa koymak değil...
Kalbimizle bunu hissederek yapmak...
Örtünmenin güzelliği...durdukça...kapandıkça...ortaya çıkıyor...
O bir bez parçası olmaktan öte...başımıza yapışmış bir derimiz oluveriyor...sadece evimizde izin veriyor çıkarmaya....
böylesine gönülden bağlı kardeşlerim..

Kitabımız KUR'AN-I KERİM ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.) herşeyi açıklıkla ifade etmiş.

Kime karşı mahrem olduğumuz aşikar.

" ALLAH Celle Celaluhu gönülden destek olan vesile olan yorum yapan örnek olan tüm kardeşlerimizden razı olsun...."

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye devam
İnşAllah

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
MasaAllah Deniz ablam..
Allah nazarlardan saklasın ne güzel bir haber bu..
Ne güzel bir his..

Ben 15 yaşındayım, ferace bulacak yerde yok Fransa'da. Aslında burda Arap çok, mutlaka vardır ama ben bilemiyorum. Şimdilik olanca sadelikte başörtümü tamamlıyorum :)
turkiye'deykende Ankarada oturuyorum. Acaba biliyor musun böyle bir yer?
Allah cc razı olsun Deniz ablam:)
öz ablam örtünmüş gibi sevindim, seni ve burdaki ablalarımı kardeslerimi gormedim sarılmak nasip olmadı ama cennette insaAllah..

-nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun..Kalbun-kesir kardeşim özellikle sana çok çok teşekkür ederim.
Bugün Allah ' ın izniyle fatihe gittim ve dönerkende feracem ve başörtüm üstümdeydi :)
müjdemi isterim Allah rızası için çok şükür kapandım :)
bu forumun bana çok faydası oldu.çok okudum yorumları.genelde ''ya kapandıktan sonra açılırsam'' yorumları benım dıkkatı çekti.dedim ki deniz bu şeytanın işi..böyle vesvese veriyor ki yolunda taş olsun..gerçi benım daha 1.günüm ama inşallah ölene kadar örtümü giyeceğim dua edin ne olur :( dükkandan çıktıktan sonra inanın öyle bir özgürlük hissi..Allah'ın memnun olduğunu bilmek..hiçbir şeye değişilmez kurban olduğum ne kadar şükretsem az..O dilemese hiçbirşey olmaz ki. ne büyük devlet ne büyük saadet ..Allah dileyen isteyen tüm kardeşlerimize nasib etsin.hiç düşünmeyin insanları.inanın kimseden fayda yok yok yok..
ve inanın 1 adım attığınızda Allah (c.c) çok yardım ediyor.dükkanda bir ferace sordum 85 tl dedi fakat ben kenarlarındaki süsten ötürü pek beğenmemiştim.bir tane daha gördüm sade dedim ki ben bunu denemek istiyorum 1 numarası var mı ?
satıcı kız 20 dk. sonra depodan getirdi denedim çok hoşuma gitti. içimden ''inşallah 85 değildir'' diyordum ki sordum fiyatını kız 45 tl demez mi :) bir siyahını birde laciveritini aldım :) 2 de başörtüsü.çok çok güzel bir his.inşallah dileyen herkese Rabbim nasib eder.
Selametle kalın.

Selamun aleykum kardeşim. Hayırlı olsun hem kapanman hemde feracelerin inşallah. Arkadaşım bende öyle bir şeyler almak istiyordum fiyatı da uygunmuş hangi mağazadan aldığını yazabilirmisin. Bende Fatihi pek bilmiyorum. 1 kere gittim hiç bir şey bulamadım. Hem çok pahalı idi hemde o bilinen markaların uygun olmayan ürünleriydi. Bende neredeyse ağlayacaktım birşey bulamadığım için. Arkadaşlar dedi sonradan orayı bilen birileriyle gitmek lazım diye. Hayırlı geceler. Allaha emanet olun inşallah.

imported_su_deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşlerim hepinizden.öncelikle mübarek kurban bayramınızı kutlarım.güzel hayırlı bir bayram diliyorum herkese.
yazdıklarınızla beni mutlu ettiniz Allah razı olsun.canlar ben feraceleri fatih çarşambadan aldım.çarşambaya doğru giderken yol ikiye ayrılıyor.bildiğiniz mahalle gibi iki dar sokağa ayrılıyor..bana yardım eden Kübra kardeşimiz dediki solda daha çok dükkanlar var ama sağdada beyzanur giyim var. (birkaç şubesi varmış) e dedim peki o halde zaten bana yazan kardeşte ben beyzanur giyimden alışveriş ediyorum yazmıştı dedim.ilk gösterdiği ferace süslüydü (bana göre). kenarları böyle kıvrıktı.ben daha sade gördüm dedim bunun 1 numarası var mı Allah yardım etti. hem 1 numarası hem siyahı hem laciverti vardı. o süslü olan 85 tl idi bense tanesini445 tl ye aldım.meğer indirimdeymiş :) Rabbim yardım etti.bende hiç bilmiyorum oraları .sadece eminönünden 90 numaralı otobüse binip çarşambada ineceğim dedim gerisi geldi elhamdülillah :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşlerim hepinizden Allah razı olsun..Kalbun-kesir kardeşim özellikle sana çok çok teşekkür ederim.
Bugün Allah ' ın izniyle fatihe gittim ve dönerkende feracem ve başörtüm üstümdeydi :)
müjdemi isterim Allah rızası için çok şükür kapandım :)
bu forumun bana çok faydası oldu.çok okudum yorumları.genelde ''ya kapandıktan sonra açılırsam'' yorumları benım dıkkatı çekti.dedim ki deniz bu şeytanın işi..böyle vesvese veriyor ki yolunda taş olsun..gerçi benım daha 1.günüm ama inşallah ölene kadar örtümü giyeceğim dua edin ne olur :( dükkandan çıktıktan sonra inanın öyle bir özgürlük hissi..Allah'ın memnun olduğunu bilmek..hiçbir şeye değişilmez kurban olduğum ne kadar şükretsem az..O dilemese hiçbirşey olmaz ki. ne büyük devlet ne büyük saadet ..Allah dileyen isteyen tüm kardeşlerimize nasib etsin.hiç düşünmeyin insanları.inanın kimseden fayda yok yok yok..
ve inanın 1 adım attığınızda Allah (c.c) çok yardım ediyor.
dükkanda bir ferace sordum 85 tl dedi fakat ben kenarlarındaki süsten ötürü pek beğenmemiştim.bir tane daha gördüm sade dedim ki ben bunu denemek istiyorum 1 numarası var mı ?
satıcı kız 20 dk. sonra depodan getirdi denedim çok hoşuma gitti. içimden ''inşallah 85 değildir'' diyordum ki sordum fiyatını kız 45 tl demez mi :) bir siyahını birde laciveritini aldım :) 2 de başörtüsü.çok çok güzel bir his.inşallah dileyen herkese Rabbim nasib eder.
Selametle kalın.

Ve aleykum selam kardeşim..O kadar çok sevindim ki.. Öyle mutlu oldum ki.. Hayırlı olsun.
Rabbim senden de razı olsun kardeşim.. Rabbim, razı olacağı, hayırlı amellerimizin sayısını arttısın inşaallah..
Dükkandan çıktıktan sonraki özgürlüğü söylemişsin.. İşte o özgürlüğün tadı.. Rabbim cümle kardeşlerimize nasip etsin inşaallah.. Rabbim hayırlı bir adım attığımızda karşımıza nasıl da kolaylıklar çıkarıyor... Elhamdülillah.. Rabbimize ne kadar şükretsek az gelir. Hayırlı bayramlar olsun.. Dua eder, dua beklerim.. :) Rabbimize emanetsin kardeşim.. Hayırla kal..

-nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşlerim hepinizden.öncelikle mübarek kurban bayramınızı kutlarım.güzel hayırlı bir bayram diliyorum herkese.
yazdıklarınızla beni mutlu ettiniz Allah razı olsun.canlar ben feraceleri fatih çarşambadan aldım.çarşambaya doğru giderken yol ikiye ayrılıyor.bildiğiniz mahalle gibi iki dar sokağa ayrılıyor..bana yardım eden Kübra kardeşimiz dediki solda daha çok dükkanlar var ama sağdada beyzanur giyim var. (birkaç şubesi varmış) e dedim peki o halde zaten bana yazan kardeşte ben beyzanur giyimden alışveriş ediyorum yazmıştı dedim.ilk gösterdiği ferace süslüydü (bana göre). kenarları böyle kıvrıktı.ben daha sade gördüm dedim bunun 1 numarası var mı Allah yardım etti. hem 1 numarası hem siyahı hem laciverti vardı. o süslü olan 85 tl idi bense tanesini445 tl ye aldım.meğer indirimdeymiş :) Rabbim yardım etti.bende hiç bilmiyorum oraları .sadece eminönünden 90 numaralı otobüse binip çarşambada ineceğim dedim gerisi geldi elhamdülillah :)

Allah razı olsun kardeşim cevabın için. Bakalım inşallah yarın eşim götürecek o biliyormuş tarif ettiğiniz yeri. Açıkmıdır bilmem ama kısmet artık.
Hepimizin kurban bayramı mübarek olsun inşallah. Allaha emanet olun.

suda

Kayıtlı Kullanıcı
ben şu konuda bir şeye değinmek istiyorum bazı insanlar dinin bütün emirlerini yerine getiriyor baş örtüsüne gelince yok dinde böyle bir şey yok diyor köylüler yaşlılar takar diyor ben bunu bir türlü anlamıyorum ALLAHhidayet versin diyorum birde KURANIN bir farzını yerine getirmemiş oluyor değilmi

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..

Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

Berat ablamızdan alıntı

Hatırlat/öğüt ver; çünkü hatırlatıp öğüt vermek müminlere yarar sağlar.

Zariyat Suresi / 55

finduk

Kayıtlı Kullanıcı
Malesefkı hep bır bahanemız var! Gereken ıman eksıklıgımıdır bızı bu huzursuzluk ve sıkıntılarla bogusturan yoksa nefsımızın kanımıza ısleyısımı bılemıyorum ama melesefkı hep bır bahanemız var :((
okadar zor gelıyorkı bugunkı günümkı düsüncelerımı yarın hala sürdürebılmenın zorlugunu yasarken helekı yurt dısında ve calısan bır bayan olarak kendı dınımızı yaymanın mutlulugu varken bızde günden güne onlara benzıyoruz :(( rabbım affetsın dua edın kardeslerım ben cok ürkek korkak cesaretsız bırıyım ınanclıyım cok sükür ama hep bır bahenem var ama bahanelerı düsünürken vaktımın nekadar oldugunu bıle bılmezken helekı ölüm bu kadar yakınken bu cırpınıslarım nıye hıc anlam veremıyorum dua edın lütfen bana :( hem cok yanlız hem cok bılıncsızım hemde karamsarım cevremde dogru yolu gösterebılen cok az kısı var :(( kendı basıma mücadeleye hazırmıyım bılemıyorum..

Selam ve dua ıle!!!

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Malesefkı hep bır bahanemız var! Gereken ıman eksıklıgımıdır bızı bu huzursuzluk ve sıkıntılarla bogusturan yoksa nefsımızın kanımıza ısleyısımı bılemıyorum ama melesefkı hep bır bahanemız var :((
okadar zor gelıyorkı bugunkı günümkı düsüncelerımı yarın hala sürdürebılmenın zorlugunu yasarken helekı yurt dısında ve calısan bır bayan olarak kendı dınımızı yaymanın mutlulugu varken bızde günden güne onlara benzıyoruz :(( rabbım affetsın dua edın kardeslerım ben cok ürkek korkak cesaretsız bırıyım ınanclıyım cok sükür ama hep bır bahenem var ama bahanelerı düsünürken vaktımın nekadar oldugunu bıle bılmezken helekı ölüm bu kadar yakınken bu cırpınıslarım nıye hıc anlam veremıyorum dua edın lütfen bana :( hem cok yanlız hem cok bılıncsızım hemde karamsarım cevremde dogru yolu gösterebılen cok az kısı var :(( kendı basıma mücadeleye hazırmıyım bılemıyorum..

Selam ve dua ıle!!!

Tevekkül etmek---- edebilmek

İnsan dolusu bir dünyadayız....

En bilgili insanlar bir adım uzağımızda....
iletişime geçmekte geçmemekte bizim elimizde....
bu bizim onlarla samimiyetimize,iletişim gücümüze,özgüvenimize bağlı biraz da...

ama en önemliside...

sırtımızı kime dayadığımız....

İyi günleri hamd etmekle geçirmek ne kadar güzel ise

kötü günlerde,ne yapacağımızı bilemediğimiz günlerde sadece O en Yüceye... ALLAH'a (Celle Celaluhu) başımızı eğip tevekkülle bağlanmak,yardım istemek,sadece ve sadece herşeyin O'ndan geleceğini bilmek de güzeldir...

Yani.....dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım,kişiliğimiz karakterimiz ne olursa olsun...sığınacağımız tek yüce makam O'nundur...Allah Celle Celaluhu bize yeter...

Sizde kendinizi huzurla Rabbimize bırakın.... Korktuğunuz her ne ise yardımcı ve vekil Rabbimizdir.

Adım atmaksa yine sizin elinizde ,nefsimiz ve şeytan sizin doğru yolda gitmenizi istemezler...Oysa onlara uymamak size doğru yolu gösterecektir.

Bizler ölene kadar mücadeler vereceğiz...Çünkü onlar bizi her saptırmak için uğraşacaklar....Her ibadete bir engel uyduracak ,tembellik verecek önemsiz gibi gösterecekler....

Oysa her an...her sıkıntıda ...Euzu Besmele çekin.... deneyin... Kovulmuş şeytanın şerrinden ALLAH' a c.c. sığınmak....

Daha güzel bir şey var mı?

Ağzınızdan..."La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" düşmesin...

Her işinizin başında
"Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr" ( "Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır") deyiverin....zor değil.....

Ahireti kazanmak kolay değil kardeşim....

İmtihan olmadan....

berat05

Yönetici
tekrar tekrar tekrardan....

tekrar tekrar tekrardan....

Ya ALLAH ( Celle Celaluhu )

İsmine kurban olduğum Allah (Celle Celaluhu) adına yemin ederim ki...kendinizi onun rızasında yaşıyor bulduğunuzda hiç birşey sizi bu kadar memnun etmeyecektir....

Ölümlü olan bu dünyada...giyimlerin ve gösterişlerin önemsizliğine bir bakıverin....

En kötü olayda başımız sıkışınca şeytana ve nefse başvurmuyoruz....

A L L A H Celle Celaluhu diyoruz....

Örtünme...kapanma... basit bir eylem değil ki....."başkası için mi ? " diye kendinizi sorgulayasınız...

Güçlü iradesi olanlar bilirler...Önce neyi istediklerini....

"Ben kendi adıma diyebilirim ki.... "

"
Neyi istediğimi bulmak- bilmek için ....derviş gibi ruhumun çöllere düşmesine izin verdim..
düştüm kalktım....yine düştüm..yine kalktım...aradım aradım ....

"Hayatın zevklerinin hiç te önemli olmadığını...bir balon gibi sönüverdiğini...asıl önemli olanın...KALBİNİN...ruhuna akmasını ve hayatın asıl o zaman başladığını gördüm...

BEN GÖRDÜM..."

"RUHUMUN BEZ PARÇASI DEDİKLERİ ŞEYLE doyduğunu...ALLAH ' a Celle Celaluhu yakınlığım artarsa doyumun arttığını,uzaklaşırsa donuklaştığını gördüm..."

"Her giysiyi giysemde asıl giysimin tesettür olduğunu...TESETTÜRÜN ruhumu da giydirdiğini....asıl zevkin bu olduğunu gördüm..."

"Önce kalbim girdi...tesettüre...ALLAH Celle Celaluhu nun adıyla hızlandı....dört nala coştu...tutamadım ruhumu..."

"Bedenim tesettürü böylesine sevdi..
Öylesine sevdi ki ALLAH Celle Celaluhu için örttüm bedeni...Sırf O'na layıklık amacı ile kapandım..Ne eşimin talebini sordum...nede bakışları umursadım....Ben BUYDUM işte....HAYATIM buydu..."

Sizde düşünmeyin....ALLAH Celle Celaluhu içinizdeki samimiyetinize,tevekkülünüze ,sabrınıza karşılığını verecektir.

ŞEYTAN,NEFİS,ARKADAŞLAR,BAKIŞLAR,İSTEMEYENLER,İSTEYENLER den bahsetmiyorum ben...kıyaslama yapmıyorum....

"A L L A H ' TAN " Celle Celaluhu BAHSEDİYORUM.....

ölçülmez ..biçilmez....

YAŞANILIR...........

"YA ALLAH " diyorum...

sizde dileyin...isteyin...ellerimizi uzattık gönül bahçenize....dualarla....

bir müjde bekliyorum sizden...

Bu cuma vakti hürmetine,,,,,

annenizi,,,eşinizi,,,ailenizi sevindirecek ama...

ALLAH Celle Celaluhu nun rızasını kazanmak istemez misiniz??

Hayırlı cumalar

"Not: Bazı yazıları tekrar ediyorum...
Vesile olabilmesi duasıyla inşaallah"

-nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamun aleykum ve rahmetullah arkadaşlar, bir soru soracaktım ama nasıl yardımcı olursunuz bilemiyorum bile. Ben çene altından bağlanıyor ya büyük eşarplar öyle yapmak istiyorum ama nasıl bağlanıyor o şekilde bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Acaba anlatabildim mi sizlere? İnşallah yardımcı olabilirsiniz. Es selamun aleykum ve rahmetullah.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamun aleykum ve rahmetullah arkadaşlar, bir soru soracaktım ama nasıl yardımcı olursunuz bilemiyorum bile. Ben çene altından bağlanıyor ya büyük eşarplar öyle yapmak istiyorum ama nasıl bağlanıyor o şekilde bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Acaba anlatabildim mi sizlere? İnşallah yardımcı olabilirsiniz. Es selamun aleykum ve rahmetullah.

Aleykum selam Nisa kardesim.. Sorunu anladim, bildigimce sana da anlatayim.. Basortusunu al basina, bir tarafini cenene dogru tut.Ucunuda basina dogru tut ve ignele. Cunku ceneni kapatacak bir sekil istiyorsan, ancak boyle mumkun.
Diger bir secenekte, cenenin tam ustunde ignele esarbi.. Bu sekilde cene altindan baglamis olursun. Anlatabildiysem ve yardimim dokunduysa ne mutlu.. Allah'a emanet ol :)

-nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam Nisa kardesim.. Sorunu anladim, bildigimce sana da anlatayim.. Basortusunu al basina, bir tarafini cenene dogru tut.Ucunuda basina dogru tut ve ignele. Cunku ceneni kapatacak bir sekil istiyorsan, ancak boyle mumkun.
Diger bir secenekte, cenenin tam ustunde ignele esarbi.. Bu sekilde cene altindan baglamis olursun. Anlatabildiysem ve yardimim dokunduysa ne mutlu.. Allah'a emanet ol :)
Allah razı olsun kardeşim, deneyeceğim inşallah. Yarın haber veririm başarıp başaramadığımı. Biraz yetenek sorunum vardır da bu konularda. :a35:

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim, deneyeceğim inşallah. Yarın haber veririm başarıp başaramadığımı. Biraz yetenek sorunum vardır da bu konularda. :a35:

Allah cumlemizden de sen de razi olsun. :) Merakla bekliyorum haberini. Ayrica senin yetenegin olmus, olmamis ne farkeder? Rabbim o yuregi sana verdikten sonra.. Emin ol sendeki yurek, cogu Musluman da yok ! :)

bayanseyma

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar ... aileminde çok istediğini bildiğim başörtü mevzusunda çok kararsız günler aylar geçirdim
kapanmayı istiyorum ama bana engel olan nefsim var sanırım ..
yazılarınızın bir kısmını okudum okurkende gözyaşlarıma engel olamadım
belki bir site bulurumm orda beni kapanmaya teşvik eden bazı yazılar olur diyerek oturdum netin başına ve bu sayfa ile karşılaştım
inşallah şeytanı bende birgün yenerimm.

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
merhabalar ... aileminde çok istediğini bildiğim başörtü mevzusunda çok kararsız günler aylar geçirdim
kapanmayı istiyorum ama bana engel olan nefsim var sanırım ..
yazılarınızın bir kısmını okudum okurkende gözyaşlarıma engel olamadım
belki bir site bulurumm orda beni kapanmaya teşvik eden bazı yazılar olur diyerek oturdum netin başına ve bu sayfa ile karşılaştım
inşallah şeytanı bende birgün yenerimm.

Esselamu aleykum ve rahmetullah canKardesim..
Neden agladin? Benim de yuregimi pare pare yaptin. Gectigimiz Ramazan'in 1. gunune kadar ben de boyle bir durumdayim.. Hem de ulkemden uzakta, gayrimuslim insanlarin arasinda..

Canim kardesim.. N'olur dusun.. Seni boyle buyuk bir huzurdan, ibadetten, ayetten ayiran seyler daha mi ilerde Allah'in emrinden? Ya kapanamadan olursen ? O zaman ben ne yaparim ? O zaman biz ne yapariz ?

PEKI YA O ZAMAN SEN NE YAPARSIN ?

Gectiginde kurbani oldugum Rabbimin karsisinda, demeyecek mi saniyorsun ?

"Seyma.. Benim yarattiklarim, Benim sana, senin icin serdiklerim Benden ote mi gecti?"

Peki ya simdi kararsizligini yasadigin seyleri Rabbine de bu sekilde soyleyebilecek misin? Buna yuregin yetecek mi? Hani o imanini, Peygamber (s.a.v) askini icinden sokup atamadigin, bu atamayislarin yuzunden ,disaridaki gulluk gulistanlik (!) dunya hayatina dalamadigin imanini neden basina alamiyorsun?

Eminim ki ;

Zoruna gitmeyecek, Rabbinin emrini basina almak!
Hicbir kinayicinin kinamasi..
Garip bakislar..
"Ilkel" diyecekleri , ilkel dusunceleri..

Zoruna gitmeyecek Peygamber (s.a.v) 'in kizlarina ve esine Allah'tan soyledigi..
Fatima'nin gururu..
Aise'nin davasi..

Ve NEFSIM deyip, pesine dustugun neye surukluyor seni?

Allahin emrini ihlal etmeye, Peygamber sozune kulak tikamaya, gunaha ve yanlisa.. VE ATESE..

Her Musluman kizkardesimin sahip oldugu, dogarken alinlarina muhurlenmis o haya nurunu, atesle mi yakmak istiyorsun? Yoksa cennette, hurilerin ve nurdan yaratilmis meleklerin ozendigi, Peygamber kizlarinin tabiini mi olmak ?

Ben bu soruyu kendime sordum. 15 yasinda olan her kiz gibi, seytan oyunlarinin, nefsimin bana soylediklerini dinledim ve dedim ki sol yanimdaki iblise "Senin dediklerin Rabbimin dedikleri yaninda bir sey mi ifade eder saniyorsun? "

Hem de boyle Fasli, Cezayirli ve Tunuslu Musluman genclerin, gunahla somuruldugu Fransa'da yasamaya baslamisken..

Onlari kinarken, giydikleri kiyafetleri, curetkat hareketlerini gorurken, hem de hristiyanlarsan ve ateistlerden beter hallerde onu izlerken.. "Ne yapiyorsunuz siz? " diye, Turk kizlarini dusunup, bunu onlara konduramiyorken..

Aynaya baktim..

"Senin onlardan ne farkin var? " dedim.. Turk kizlarinin, bunlardan farki ne? " sonra bir ciglik yankilandi yuregimde, aci ve aci gercek gibi vurdu yuzume.. "YOK !"

Okulda yasanilanlari kinayip, kendi okulumu gorememistim. Bizi farkli daha imanli zannettmistim. Biz yalnizca Ramazan'da hatirlamiyoruz Rabimizi ! dedim. Sonra iste.. Kadir gecesine niyetle, sabredemeyip Ramazan'in 1. gunu 1 Agustos'ta Allahin izniyle kapaniverdim. Hem de butun bunlara.. kapilsam kapilirim dedigim bu gunah ve gayri muslim ulkesine ragmen..

"Yurtdisina gidince degisir, onlara ozenir.. " diye ruhumu karartmaya calisanlara tagmen..

Sen de, ozledigim ulkemdeki bazi modern (!) dusunceli insanlarin abuk sabuk dusuncelerine, televizyondaki moda programlarina, ustunde hicbir sey birakmayan defilelere gozlerini kapat !
Nefsinin agzina imanindan bir bez tika !

Ve.. Gonlunun derinliklerinde yatan, Rahman Rahmeti'nin fisiltisini dinle..

Ben oyle yaptim..
Simdi tek amacim, bu ayeti tasiyabilmek ve Allah'a layik kul, Muhammed Mustafa'ya (s.a.v) layik bir ummeti olabilmek..
Ve simdi, simdilik bu genc ve 15 yillik omru, Azrail'e "Hos geldin" geride kalanlara "Allah razi olsun" dedirterek gitmeye ugrasiyorum..

Seni tanimiyorum , ama gonlunu biliyorum..

InsaAllah cennette, Aise, Fatima ve Hatice Validelerimiz gibi saliha kadinlarla, oksarken cennetin tatli ruzgari basortumuzu, el ele, can cana konusabilmek dilegiyle..

Guzel haberlerini can kulagiyla bekliyorum, tum kardeslerimle birlkte dualarim seninle..

Allah'a emanetsin..
Hepimizin oldugu gibi..

Esselamu aleykum ve rahmetullah..:a14:

bayanseyma

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim yazın için

çok karmaşık bir süreç içersindeyim ...

çıkmaz bir sokaktayım adeta

bir yolu bulsam çıkıcak bulmasam orda sıkışıp kalıcam sanki

allah yardımcım olsun ben ve benim gibi tüm müslümanların...

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
çok teşekkür ederim yazın için

çok karmaşık bir süreç içersindeyim ...

çıkmaz bir sokaktayım adeta

bir yolu bulsam çıkıcak bulmasam orda sıkışıp kalıcam sanki

allah yardımcım olsun ben ve benim gibi tüm müslümanların...

Butun bu "karmakarisiklik" diye ifade ettigin seyler, seytanin sana vesveleri ve cevrendeki bazi insanlarin sana ahirette isine yaramayacak seyler soylemesinden kaynaklaniyor..
Cikmaz yol dedigin seyi bile ALLAH yaratiyor, ALLAH hissetme ozelligini sana veriyorken NEDEN ?
Lutfen kardesim, bu kadar citkiriildimlastirmayin imaninizi, direncinizi..

ALLAH RIZASI daha onemli bunu dusun..
Bekliyorum..:)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Bütün elbiseleri gördüm; iffet ve sakınmaktan daha iyi elbise görmedim...!
Hz.ömer

Rabbimizin izniyle emanetimize sahip çıkalım
Rabbim bütün kardeşlerimize Tesettür nuruyla nurlanmalarını
Cümlemize emanet olan tesetürü/müzü hakkıyla taşımamızı nasip etsin
inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt