Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (9 Kullanıcı)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer Medeniyetse çıplak bırakmak bedeni
Öyleyse hayvanlar sizdende medeni.

RABBİMİN rahmeti, bereketi, selameti,hidayeti, inayeti,
ihlası, ihsanı, nuru siz Kardeşlerimizin üzerine olsun,
Gününüz mübarek olsun,
Dualarınızı bekleriz.

KAPANAN KARDEŞLERİMİ CANİ GÖNÜLDEN KUCAKLIYORUM.
YOLLARI AÇIK VE BEREKETLİ OLSUN.SELAMETLE KALIN.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
kapal.jpg

BAŞÖRTÜSÜ ;
ipliğin KUMAŞA ,kumaşın ÖRTÜYE ,
örtünün HAYSİYETE ,
haysiyetin VAKAR, ŞEREF ve İZZETE ,
vakar şeref ve izzetin TESLİMİ teslimiyetin KULLUĞA ,
kulluğun CENNETE dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...
SİRAT-İ MÜSTAKİMİN ta kendisidir!!

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah
yazdıklarınızı Maşallah Barekallah diyerek okudum..
Rabbim ne güzellikler sunuyor..Herkesin Davası aynı ama bu davaya Farklı vesilelerle geliyor..
Bu Güzellikleri Yaşatan Rabbimize sonsuz Şükürler olsun..
Bu Konuyu açan Burcumuzdan Bizlere herzaman bir abla şefkatini yüreklerimide hissetiren ve yazıları yüreklerimize işleyen Beraat ablacığımız gelmiş hoş geldiniz ablacığım:),Her zaman gönülden desteğini dualarıyla sunan mavci Kaan Miherhan abilerimiz,ve değerli ablalarımız ve maşallah barekallah yazmakla bitmeyecek sadece gönülden dua ettiğim..yüreği güzel can kardeşlerimizden Rabbim razı ve hoşnut olsun inşallah hepinizin yazılarınız nefsime/ize hitap olarak okuyor/uz güzel yürekli değerli büyüklerim ve kardeşlerim inci taneleri serpiyorsunuz yüreğime/ize
Rabbim sizden ebeden razı olsun inşallah
yazılanları okudum içinde yanan yürekler var ve yüreğimize su serpen bizleri sevindiren kardeşlerimizdende Rabbim ebeden razı olsun..
iyiki varsınız..Rabbim için sizi çok seviyorum
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını nasip etsin inşallah
Dava tek Ama Hz.Hatice(ra.),Hz. Fatıma(ra.),Hz.Sümmeye (r.a.)annelerimizin yolunda giden/gitmeye çalışan nice yürekler var isimlerini bilmediğimiz ama dualarımızda yer verdiğimiz kardeşlerimiz var..
Rabbim gönülden muhabetimizi daim etsin inşallah
Baki Muhabbetle ve baki dualarımla.

.​

Tebliğe ve desteğe hepbirlikte devam inşallah
40vo2.gif

esmersevda

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim annene şifa versin anneni hidayet etsin benim durumm gibi birazda kardeşim gözüm doldu inan allah yar ve yardımcın olsun şimdi ki durumun hakkında bilgi verirmisin merak ettim allah yar ve yardımcın olsun dualarım senle

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
B)B)B)
Nekadar güzel ifade etmişsin sueda kardeşim,
yüreğine emeğine ağzına sağlık canım kardeşim.
Bu güzel dualarına yürekten,
amin amin amin.......
çok hasas ve ince ruhlu bir kişi ama düya tatlısı
ne dersiniz?
Allaha emanet olun.
Selametle kalın.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
B)B)B)
Nekadar güzel ifade etmişsin sueda kardeşim,
yüreğine emeğine ağzına sağlık canım kardeşim.
Bu güzel dualarına yürekten,
amin amin amin.......
çok hasas ve ince ruhlu bir kişi ama düya tatlısı
ne dersiniz?
Allaha emanet olun.
Selametle kalın.
canım kardeşim hisseden güzel yüreğine sağlıkB)
Rabbim senden razı ve hoşnut olsun inşallah..
sen yüreğine ayna tutmuşsunuz bizide öyle görüyorsun..hüsnüzan eylemişsin.
Rabbim güzel yüreğinle gördüğün gibi eylesin bizi inşallah
dualarımdasın canım kardeşim..
baki selam ve muhabbetle
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinB)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim annene şifa versin anneni hidayet etsin benim durumm gibi birazda kardeşim gözüm doldu inan allah yar ve yardımcın olsun şimdi ki durumun hakkında bilgi verirmisin merak ettim allah yar ve yardımcın olsun dualarım senle

Esselamu aleyküm ve Rahmetullah
güzel kardeşim benden sonra yazdığın için anneminde sağlık sorunları olduğu için üstüme alındım ama sorunuz bana mı güzel kardeşim
dualarınıza cümlemiz için canı gönülden amin..dualarınızı bekleriz..
hamdolsun iyiyiz.
selametle kalın
baki selam ve dualarımlaB)

berat05

Yönetici
vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah
yazdıklarınızı Maşallah Barekallah diyerek okudum..
Rabbim ne güzellikler sunuyor..Herkesin Davası aynı ama bu davaya Farklı vesilelerle geliyor..
Bu Güzellikleri Yaşatan Rabbimize sonsuz Şükürler olsun..
Bu Konuyu açan Burcumuzdan Bizlere herzaman bir abla şefkatini yüreklerimide hissetiren ve yazıları yüreklerimize işleyen Beraat ablacığımız gelmiş hoş geldiniz ablacığım:),Her zaman gönülden desteğini dualarıyla sunan mavci Kaan Miherhan abilerimiz,ve değerli ablalarımız ve maşallah barekallah yazmakla bitmeyecek sadece gönülden dua ettiğim..yüreği güzel can kardeşlerimizden Rabbim razı ve hoşnut olsun inşallah hepinizin yazılarınız nefsime/ize hitap olarak okuyor/uz güzel yürekli değerli büyüklerim ve kardeşlerim inci taneleri serpiyorsunuz yüreğime/ize
Rabbim sizden ebeden razı olsun inşallah
yazılanları okudum içinde yanan yürekler var ve yüreğimize su serpen bizleri sevindiren kardeşlerimizdende Rabbim ebeden razı olsun..
iyiki varsınız..Rabbim için sizi çok seviyorum
Rabbim bütün kardeşlerimize tesettür nuruyla nurlanmalarını nasip etsin inşallah
Dava tek Ama Hz.Hatice(ra.),Hz. Fatıma(ra.),Hz.Sümmeye (r.a.)annelerimizin yolunda giden/gitmeye çalışan nice yürekler var isimlerini bilmediğimiz ama dualarımızda yer verdiğimiz kardeşlerimiz var..
Rabbim gönülden muhabetimizi daim etsin inşallah
Baki Muhabbetle ve baki dualarımla.

.

40vo2.gif
Esselamu aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu
HOŞBULDUK değerli kardeşim...
Gönlü güzel ,hitabeti güzel....kardeşim benim

Rabbim kardeşlik bağlarımızı güçlendirsin

Kalblerimize hidayet nasip eylesin

Birlik ve beraberliğimiz hiç bozulmasın inşallah
Amin....

A

Araz-

Selamun aleyküm.
Ben de kapanmak için uğraşan kardeşlerinizden biriyim. Sadece Allah'ın emri olduğu için uğraşıyorum. İçime kapanma isteğini yerleştirmeye çalışıyorum. Sizden gizlesem Allah'tan gizleyemem. Kapanmayı o kadar istemiyorum. Kapalı fakat sürekli bundan şikayet eden bir anneye sahibim. Benimle ilgilenmeyen 'baba' kelimesinin sadece eve yemek malzemesi getirmek ve elektrik, su vs. fatularını ödemek sanan bir babam var. Anlayacağınız çok bunalıyorum.
Namaz kılıyorum. Fakat namaz kılarken çok sıkılıyorum. Dile getirmesemde bazen şikayet ediyorum. Belki bu çok günah ama içimden gelen duygularımı gizlemeyi beceremiyorum. Bazen de o kadar istekli kılıyorum ki namazı. Anlatamam. Ama ne yazık ki istekli kıldığım namazlar azınlıkta. Dualarınızı ve desteklerini bekliyorum.
Selam ve dua ile.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.
Ben de kapanmak için uğraşan kardeşlerinizden biriyim. Sadece allah'ın emri olduğu için uğraşıyorum. Içime kapanma isteğini yerleştirmeye çalışıyorum. Sizden gizlesem allah'tan gizleyemem. Kapanmayı o kadar istemiyorum. Kapalı fakat sürekli bundan şikayet eden bir anneye sahibim. Benimle ilgilenmeyen 'baba' kelimesinin sadece eve yemek malzemesi getirmek ve elektrik, su vs. Fatularını ödemek sanan bir babam var. Anlayacağınız çok bunalıyorum.
Namaz kılıyorum. Fakat namaz kılarken çok sıkılıyorum. Dile getirmesemde bazen şikayet ediyorum. Belki bu çok günah ama içimden gelen duygularımı gizlemeyi beceremiyorum. Bazen de o kadar istekli kılıyorum ki namazı. Anlatamam. Ama ne yazık ki istekli kıldığım namazlar azınlıkta. Dualarınızı ve desteklerini bekliyorum.
Selam ve dua ile.

canım kardeşim.
önümüze çıkan tüm zorluklara katlanıp bu yolda sabır şükür ve kalben teslimiyetle manevi doyumsuz duygularla yükleneceğiz inşallah.ozaman yaptığımız ibadetler bize çok tatlı gelecek zorluk nedir bilmeyeceğiz inşallah.
Imtihan dünyasıdayız.her şey geçici belki bu gün son günümüz yada son saniyemiz ebedi yere azık toplamak varken neden dünya işleri,şu an fırsatımız var fakat yarın olmayabilir.bu yolda yürümek allah aşkıyla yanmak peygamber efendimizin heryerde kokusunu aramak çok güzel bir duygu.
ölene kadar rabbim yolundan ayırmasın.
Selametle kalın.

T

tevbekarım

Selamun aleyküm.
Ben de kapanmak için uğraşan kardeşlerinizden biriyim. Sadece Allah'ın emri olduğu için uğraşıyorum. İçime kapanma isteğini yerleştirmeye çalışıyorum. Sizden gizlesem Allah'tan gizleyemem. Kapanmayı o kadar istemiyorum. Kapalı fakat sürekli bundan şikayet eden bir anneye sahibim. Benimle ilgilenmeyen 'baba' kelimesinin sadece eve yemek malzemesi getirmek ve elektrik, su vs. fatularını ödemek sanan bir babam var. Anlayacağınız çok bunalıyorum.
Selam ve dua ile.

Aleyna ve aleykümselam kardeşim
Allah yar ve yardımcınız olsun Rabbim bu imtihan dünyasında imtihanımızı kolay eylesin.Örtünmekten bahsetmişsiniz okuyunca imrendim doğrusu düşüncenize size zor geliyor evet nefis istemiyor ama siz Allah rızası için istiyorsunuz kendi nefisimizi hesba çekecek olursak bizleri destekleyenler oldu belki örtündüğümüzde afferin diyenler oldu etrafımızda hep örtülü insanlar vardı ve bize zor görünmedi hatta Rabbim nefsimizle baş başa bırakmasın ki bizleri örtülü görenler ''çok yakışmış'' diyerek nefsimizide okşadılar ama size bakıyorum da nefsinizin zorlamalarına rağmen siz Allah rızası için örtünmeyi düşünüyorsunuz Maşallah...Rabbim kolaylaştırsın inşallah.....Namazı söylemişsiniz ben bundan yıllar önce bi sohbet meclisinde dinlemiştim nefsi zorlayarak namaza kalkmanında ayrı bir tadı varmış kimilerine namaz kılmak kolay olur zevk alır ve devam eder ama bazen imtihan vesilesi olarak Rabbim o zevki yaşatmadığında bazılarımız Allah muhafaza etsin ki namazı bırakabiliyor ama zevk alsakta almasakta sadece Allah emretti diye kılmanın ecrini sevabını Rabbim kat kat versin size bu konuda size yazar Cemil TOKPINAR ın SABAH NAMAZINA NASIL KALKILIR diye bir kitabu var kitapçılarda 1 TL ye satılıyor okumanızı kesinlikle tavsiye ederim internet ortamında da NAMAZLA DİRİLİŞ KONUSUNA bakınızRabbim yar ve yardımcınız olsun.işimiz kulluk ailemiz çevremiz ne olursa olsun işimiz kulluk en önce ilk görevimiz kulluk biz evlat olmadan önce öğrenci olmadana önce anne baba olmadan önce kulduk kuluz Allah ın kuluyuz bunun için hiçbir engeli tanımamak gerekiyor Rabbim işleriniizi kolaylaştırsın.size tavsiye ettiklerimi en önce kendi nefsime söylüyorum. selam ve dua ile.

T

tevbekarım

'' Bir Başörtüsü Hikayesi ''

Burası bir kumaş pazarı…

Ben de bir zamanların gözde kumaşıydım. Ama şimdi eskisi gibi bana rağbet etmiyorlar. Modam geçmiş… Renklerim canlı değilmiş… Yaşlı işiymişim… Bu yüzden diğer parlak renklerin altında kalmış, ezilme tehlikesiyle karşı karşıyaydım. O karanlık ve tozlu yerde yıllardan beri bekliyordum.

Üstümdeki top kumaşların parçaları bitiyor, yenileri geliyordu. Ustam kumaşları düzlerken bazen bana gözü çarpıyor, esefle “Yer kaplıyorsun yıllardan beri burada. Seni artık buradan kaldırmak gerekiyor” diyordu kendi kendine. “Hayır” diye avazım çıktığı kadar bağırmak istiyordum. “Bir gün elbet beni de alan biri bulunacak” Diğer havalı renkler alay ederek “Komik olma, artık senin yüzüne bakan bile yok” dediler. “Bir de bize bak. Ne kadar da güzeliz! Renklerimiz şeker gibi. Desenlerimiz göz alıcı. Oysa sen ne kadar da iç karartıcısın!” Kendimi savunarak “Hiç de iç karartıcı değilim! Bir zamanlar ben de yok satıyordum. Aranan bir kumaştım!”

“O bir zamanlardı şekerim, şimdi bayanlar kendilerinin farkına vardılar. Daha güzel olmak istiyorlar. Daha çekici, daha göz kamaştırıcı olmak istiyorlar. Ama sen mahkeme suratlısın!” dedi uçuk bir pembe kumaş. İşte her gün böyle sözler duyuyor, gittikçe daha derinlere doğru kayıyordum. Doğru söylüyorlardı. Benim çoktan modam geçmişti. Oysa önceden bayanlar dikkat çekmemek için beni tercih ederlerdi. Benden genellikle başörtüsü yaparlardı.

Ben bunları düşünürken içeriye genç bir bayan girdi. Ağır tavırlarıyla, sade giyimiyle vakarlı birine benziyordu. Ben bütün olanları diğer kumaşların altındaki küçük bir aralıktan izliyorum. Ustam müşteriyi görünce “buyurun küçük hanım, yardımcı olabilir miyim?” dedi. Genç kız sakin bir edayla bakışlarını kumaşların üzerinde gezdirip “başörtülük bir kumaş arıyorum” diye bir kuş gibi şakıdı. Bunu duyar duymaz, kalbimden vurulmuştum. Bizim bulunduğumuz yere doğru geliyorlardı. Üstümdeki uçuk renkli kumaşlar güzellik yarışına girmiş gibiydiler. Benim duyduğumu onlar da duymuş üstümde debelenip duruyorlardı. Fısıldayarak “susun geliyorlar” dedim.

Portakal rengi bir kumaş “Eee sana ne oluyor? Biz varken senin hiç şansın yok!” dedi eğlenerek. “Şans mı, kader mi göreceğiz!” dedim. Genç kızın beni görmesini çok arzu ediyordum. Ama nasıl? O kadar derinlerde kalmıştım ki, ustam beni zahmet edip çıkarır mıydı? Ustam eline fıstık yeşili bir kumaşı alıp “Küçük hanım bu renk size çok yakışır. Şimdi genç kızlar hep bu renklerden alıyor.” dedi.

Genç kız kumaşa göz ucuyla bakıp pek tenezzül etmedi. Diğer kumaşları inceliyor gittikçe gül yüzüne bir kaygı gelip oturuyordu. Ustam da genç kıza yardımcı oluyordu. “Yine siz bilirsiniz ama bence yaşınıza şu pembe, turuncu rengi çok uygun.” dedi. Renkli kumaşlar hep bir ağızdan “Eveeet!” dedi. Kendimi göstermek için büyük bir çabaya girmiştim. Ama diğerleri beni itekliyor, kendileri öne geçmek için beni eziyorlardı. İyice bunalmıştım. “Ahh boğuluyorum, çekilin üstümden be!” diye bağırmak istiyordum. Mutlaka beni arıyordu. Genç kız hayal kırıklığıyla “Aradığım burada değil galiba!” dedi.

“Buradayım küçük hanım, ne olur devam edin!” diye bağırmak istiyordum. O kadar altta kalmıştım ki, gördüğüm tek şey karanlıktı. “Allah’ım ne olur bana yardım et!” dedim debelenerek. Genç kız kumaşlara üzgün bir şekilde bakıp “Teşekkür ederim.” dedi ustama. İşte, gidiyordu. Ustam desen beni unuttu. “Usta! Duymuyor musun beni? Bak ben buradayım!” dedim çaresizlikle. Biliyordum ki beni duymayacaktı. Kaderimin gül yüzü gidiyordu işte. Ustam üstümdeki kumaşları düzlerken bir şey hatırlamış gibi birden “Küçük hanım bir dakika!” deyip üstümdekileri boşaltmaya başladı. Aman Allah’ım, giderek rahatlıyordum. Ferahlıyordum. Diğer kumaşlar mızmızlanıyordu. Kıvrak bir hareketle beni hızla çekip “Seni tamamen unutmuşum” dedi kendi kendine yine.

“Alıştık usta artık buna” dedim. Genç kız beni görünce hızla yanımıza geldi. Gözleri ışıldıyordu. Bana sevgiyle dokundu, işte birbirimize ilk sevdalandığımız an. Gözlerini benden alamıyordu. Ben de onun gül yüzünden. Kader bizi bir araya getirmişti sonunda. Diğer kumaşlar bize gıptayla bakıyordu. Bilge bir kumaş “Eyvah” dedi. “Eyvah, çok gözyaşı göreceksin!” “Evet,” dedim, “mutluluk gözyaşları…”

Eve geldiğimizde genç kız dakikalarca aynanın karşısında benden gözünü alamadı. Yıllardan beri böylesine değer verilmemişti bana. Beni başına örtüp namaz kılıyor, Kur’ân okuyordu. Hiç böyle duygular yaşamamıştım. Dışarıda gül yüzlümü bir kalkan gibi koruyor, kem gözlerden saklıyordum. Onunla çok güzel günlere şahit oldum. Arkadaşları tarafından çok sevilen bir kızdı. Bazen dostluklarını kıskanıyordum. Benim onu sevdiğim gibi acaba o da beni seviyor muydu? Sürekli ders çalışıyor, kitaplar okuyor, uzun uzun düşünüyordu. Bazı geceler masanın başında uyuyakalıyordu.Kimi zaman uzaklara dalar, akşam olduğunda bir nilüfer gibi kendini iç dünyasına kapatırdı. Sonra gözleri bana kayar, gül yüzü gerçekten bir gül rengini alırdı.

Bir gün ikimiz de korkunç bir şeyle sarsıldık. Mutlu günler sona ermişti artık. Gül yüzlüm artık okuyamayacaktı. Okuluna devam edemeyecekti. Okuma hakkını elinden almışlardı. Çünkü beni tercih etmişti.
Başörtüsünü…
Olmadık hakaretlere uğruyor, herkes geleceğini bilir gibi karanlık masallar uyduruyorlardı. Artık bizim için yeni bir süreç başlamıştı. Gül yüzlüm baskılara direnecek, kendisiyle aynı yasaklara maruz kalanlarla yeni ve anlamlı dostluklar kuracaktı.. Zulme, sürgüne duçar edilmişti. Bu bir başörtüsü sevdası olmalı.

Sabret gül yüzlüm,
sabret! Şu an karanlık.
Belki gecenin en koyu olduğu bir vakit.
Şafak yakındır gül yüzlüm,
şafak yakındır.
Başak başak olacak bir gün ümitlerimiz.
Allah’ın rahmet kanadının altında buluşacak bir gün ellerimiz.

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
ben bu siteye ilk üye olduğum zamnlarda, malesef kapalı değildim ve bu konuları okuyup bi gün bende burda konu açıcam diye hayal kuruyodum ki çok geçmeden kapandım hamdolsun ve burda bi konu açmıştım

söylemek istediğim şu ki rabim gerçekten i,steyene sebebler gönderir o sebebe yapışan ve onu alanda sonuca ulaşır inş.
isteyen herke tez zamnda nasip olması duasıyla
selametle kalın :)

A

Araz-

Aleyna ve aleykümselam kardeşim
Allah yar ve yardımcınız olsun Rabbim bu imtihan dünyasında imtihanımızı kolay eylesin.Örtünmekten bahsetmişsiniz okuyunca imrendim doğrusu düşüncenize size zor geliyor evet nefis istemiyor ama siz Allah rızası için istiyorsunuz kendi nefisimizi hesba çekecek olursak bizleri destekleyenler oldu belki örtündüğümüzde afferin diyenler oldu etrafımızda hep örtülü insanlar vardı ve bize zor görünmedi hatta Rabbim nefsimizle baş başa bırakmasın ki bizleri örtülü görenler ''çok yakışmış'' diyerek nefsimizide okşadılar ama size bakıyorum da nefsinizin zorlamalarına rağmen siz Allah rızası için örtünmeyi düşünüyorsunuz Maşallah...Rabbim kolaylaştırsın inşallah.....Namazı söylemişsiniz ben bundan yıllar önce bi sohbet meclisinde dinlemiştim nefsi zorlayarak namaza kalkmanında ayrı bir tadı varmış kimilerine namaz kılmak kolay olur zevk alır ve devam eder ama bazen imtihan vesilesi olarak Rabbim o zevki yaşatmadığında bazılarımız Allah muhafaza etsin ki namazı bırakabiliyor ama zevk alsakta almasakta sadece Allah emretti diye kılmanın ecrini sevabını Rabbim kat kat versin size bu konuda size yazar Cemil TOKPINAR ın SABAH NAMAZINA NASIL KALKILIR diye bir kitabu var kitapçılarda 1 TL ye satılıyor okumanızı kesinlikle tavsiye ederim internet ortamında da NAMAZLA DİRİLİŞ KONUSUNA bakınızRabbim yar ve yardımcınız olsun.işimiz kulluk ailemiz çevremiz ne olursa olsun işimiz kulluk en önce ilk görevimiz kulluk biz evlat olmadan önce öğrenci olmadana önce anne baba olmadan önce kulduk kuluz Allah ın kuluyuz bunun için hiçbir engeli tanımamak gerekiyor Rabbim işleriniizi kolaylaştırsın.size tavsiye ettiklerimi en önce kendi nefsime söylüyorum. selam ve dua ile.

Güzel destekleriniz için çok teşekkür ederim. Tavsiye ettiklerinize mutlaka bakacağım. Allah'a emanet olun. Selam ve dua ile.

A

Araz-

canım kardeşim.
önümüze çıkan tüm zorluklara katlanıp bu yolda sabır şükür ve kalben teslimiyetle manevi doyumsuz duygularla yükleneceğiz inşallah.ozaman yaptığımız ibadetler bize çok tatlı gelecek zorluk nedir bilmeyeceğiz inşallah.
Imtihan dünyasıdayız.her şey geçici belki bu gün son günümüz yada son saniyemiz ebedi yere azık toplamak varken neden dünya işleri,şu an fırsatımız var fakat yarın olmayabilir.bu yolda yürümek allah aşkıyla yanmak peygamber efendimizin heryerde kokusunu aramak çok güzel bir duygu.
ölene kadar rabbim yolundan ayırmasın.
Selametle kalın.

O duyguyu en kısa zamanda tatmak için uğraşıyorum inşallah. Çok teşekkür ederim. Amin. Allah'a emanet olun. Selam ve dua ile.

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm

Esselamu aleyküm

Değerli kardeşim
Rabbim hidayetini herkese nasip eyler mi?

Kişi..

şimdi bunları hissederde aman boşver diyebilir mi?

Kalbiniz böylesine Allah c.c. diye çarparken ,
Hidayete doğru giderken bu KORKUNUZ NİYE ?

Yarın ölüm geldiğinde KİM size yardım edecek ?

Allah elle celaluhu RIZASI ÖNEMLİ DEĞİL MİDİR ?

O'NUN huzuruna çıktığınızda nasıl cevap vereceksiniz?

BU YOKUŞU DİK OLAN UZUN BİR YOLDUR.....

Siz bir adım atın bakalım

RABBİM NASIL YARDIM EDECEK.....

BU FARZ' ı TERAZİYE KOYSANIZ AĞIRLIĞI KİM TAŞIYABİLİR ?
Anneniz? BABANIZ ?

Sizin kalbinizde İslam işlenmeye başlamış...

Söküp atacak mısınız?

Size elimizi uzatıyoruz....

sadece size ALLAH celle celaluhu tarafından kalbinize verilen hidayete kulak verin....

Sessizce gelen bu hidayeti şahlandıracak olan sizsiniz....

Siz elimizden tutun,

Allah C.C. YOLU HERŞEYDEN HAYIRLIDIR....

Sabır ve tevekkülle sadece O'na sığının....

Kimin ne dediği önemli mi?

biz buradayız

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Sizi tesettüre bürünmeye davet ediyoruz!

Sizi tepeden tırnağa güzelce kapanmaya çağırıyoruz!

Vücut hatlarınızı belli etmeyecek bir şekilde giyinmeye,

Başörtülerinizi omuzlarınızın üzerine salıvermeye çağırıyoruz..

Çünkü ALLAH Teala böyle istiyor!

Sizi ta başlangıçta edep ve haya duygularıyla donatan,bu yüce duyguları fıtratınıza yerleştiren ALLAH istiyor..

Fıtratınıza yerleştirdiği hazinenin görkeminden haberdar olmanızı,o muhteşem hazineye sahip çıkmanızı istiyor!
Biliyor musunuz?Hz.Meryem sonradan kazandıklarıyla değil,sırf bu mevcud hazineyi koruduğundan dolayı bütün alemlere seçkin kılındı..

Sizleri utanma ve terbiye duygusuyla süsleyerek yeryüzüne gönderen ALLAH Azimüşşan şimdi sizden onları ortaya çıkarmanızı istiyor..
ALLAH örtünmemizi bizden ta ilk günden itibaren yeryüzüne ilk ayak basar basmaz istemiştir.Bunun böyle bilinmesini istiyoruz ve bu meselenin özellikle İslamda örtünme diye ele alınmaması gerektiğine inanıyoruz.Çünkü örtünme Muhammed as. ile başlamamış ALLAH Teala ilk günden itibaren örtünmeyi hayalı ve edepli olmayı emretmiş,daha sonra toplumlar ne zaman ki bu çizgiden ayrılmaya başlamış,gönderdiği rasullerle bu çağrıyı yenilenmiştir.

Bugün bizle beraber tüm dünya bilmektedir ki başlangıcından itibaren günümüze kadar müslüman bayanlar örtünmekle yükümlüdür.Bütün İslam mezhepleri şu konuda ittifak etmişlerdir:Müslüman kadının ellerinin ve yüzlerinin dışında kalan yerlerini yabancı erkeklere göstermeleri haramdır,vücut hatlarını belli edecek şekilde giyinmeleri haramdır,tenlerini gösterecek derecede ince giyinmeleri haramdır,giyim kuşamda kafirlere benzemeleri haramdır.

Bu konuyu bunu dışında başka bir şekilde anlamaktan hele pazarlık masasına yatırmaktan tartışmaktan ALLAH'a sığınırız.

Kadının güzelce örtünmesi ALLAH'ın yeryüzündeki çizgilerinden bir çizgi,işaretlerinden bir işaret,şiarlarından bir şiardır! Herşeyden önce yerine getirilmekte olan bu emir buna şahit olanlara derhal o emri vereni hatırlatır..Yine örtülü bir bayan hayvani şeytani ve nefsani çağrışım yapacak bütün görünümünü geri plana atmış olacağından,şeytani atmosferin yerini Rahmani bir atmosfer kaplayacaktır.

Rabbimiz Bizim İyiliğimizi İstiyor!

Sizin tesettüre bürünmenizde ALLAH Teala'nın bir çıkarı var mıdır?İyi biliniz ki şu anda yeryüzünde yaşayan milyarlarca bayan,istisnasız hepsi örtünse her biri birer insanlık abidesi olsa,birer Meryem olsa,Asiye olsa,Hatice olsa,Fatıma olsa milyarlarca bayan edep ve hayada birbirleriyle yarışa girseler..ALLAH yine aynı ALLAHtır.Onun büyüklüğüne yüceliğine en ufak katkıda bulunmuş olmazlar.Ve yine yeryüzünde ne kadar bayan varsa hepsi edepsizlik,fuhşiyat ve kötülük yarışına girseler akla hayale gelmeyecek ahlaksızlıkları yapsalar..ALLAH Azmüşşanın şanına en ufak bir zarar gelemez.Eğer ALLAH Teala bizim örtünmemizi istiyorsa,işin ahiret yönü bir tarafa tamamen bizim menfaatimiz,bizim iyiliğimiz,dünyevi mutluluk ve huzurumuz için istemektedir.

Hem ALLAH değil midir insanlardan bir şey istemeye emretmeye en çok hak sahibi olan..Onları yaratan,yaşatan değil midir?Şu hususu aklınızdan hiç çıkarmayınız ki,ALLAH'a kulluktan kaçınanlar,kesinlikle şu anda birilerinin bir yerlerin kuludurlar!Varsın onlar özgür olduklarını,özgürce yaşadıklarını,özgürce bir tercihte bulunduklarını zannederek kendi kendilerini avutsunlar! İyice düşündüklerinde göreceklerdir ki örtüsüz olarak sürdürdükleri bu yaşantıyla birilerinin çağrısına uymaktadırlar,birilerini memnun etmektedirler.Bu birileri onların nefisleridir,şeytani duygularıdır,içinde yaşadığı toplumdur,modadır,başkalarının beğenisidir,başkalarının dışlama korkusudur,bir takım güç odaklarıdır,paradır,diplomadır,iştir,makamdır..

''Seçilin ayrılın şöyle ey mücrimler!Ey Ademoğulları!Size şeytana kulluk etmeyin,çünkü o apaçık düşmanınızdır.Bana kulluk edin.Dosdoğru yol budur,diye and vermedim mi?''

Şeytana ibadet etmek nitelemesi gerçekten çok acı bir niteleme.Birilerine ağır gelebilir kabullenmeyebilirler.Fakat şeytanın çağrısına uyup hayatını ona göre şekillendirenleri ALLAH böyle niteliyor.

Evet anlamak isteyen için bir konu ancak bu kadar berrak olur hak ve batıl birbirinden ancak bu kadar ayrılır.Örtünmenin ALLAH'ın emri olduğu,hem de ilk ve çok önemli emri olduğunu,örtüsüzlüğün de şeytanın bir emri ve çağrısı olduğu konusunda acaba bir tereddüdünüz var mı?

Benim Kapalı Olmamı Yüce Rabbim Emrediyor. Peki Ya Senin Açık Olmanı Kim Emrediyor?

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Kapanmak Allah'ın emri. Elbette yapmak zorundayım. Seçme şansım haşa yok. Ama kapanmayı hiç istemiyorum. İçimde bir tutam bile istek yok. Yapmam gerektiğini de biliyorum. Bazen kendimi dinin çok dışında görüyorum. Bazen tam içindeymişim gibi hissediyorum. İçimde istek olmamasına üzülmeye çalışıyorum. Ama onu bile yapamıyorum. Namazımı aksatmadan kılarım, Kuran'ımı okurum. Ama kapanmaya gelince yapamıyorum.

mir_erhan

Moderator
ben bu siteye ilk üye olduğum zamnlarda, malesef kapalı değildim ve bu konuları okuyup bi gün bende burda konu açıcam diye hayal kuruyodum ki çok geçmeden kapandım hamdolsun ve burda bi konu açmıştım

söylemek istediğim şu ki rabim gerçekten i,steyene sebebler gönderir o sebebe yapışan ve onu alanda sonuca ulaşır inş.
isteyen herke tez zamnda nasip olması duasıyla
selametle kalın :)

Allah celle celalüh yolunuzu daim açık eylesin.
Rabbimiz bu güzel hidayeti tüm kardeşlerimize nasip eylesin amin.

selam ve dua ile

Violin

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm. Kapanmak Allah'ın emri. Elbette yapmak zorundayım. Seçme şansım haşa yok. Ama kapanmayı hiç istemiyorum. İçimde bir tutam bile istek yok. Yapmam gerektiğini de biliyorum. Bazen kendimi dinin çok dışında görüyorum. Bazen tam içindeymişim gibi hissediyorum. İçimde istek olmamasına üzülmeye çalışıyorum. Ama onu bile yapamıyorum. Namazımı aksatmadan kılarım, Kuran'ımı okurum. Ama kapanmaya gelince yapamıyorum.

'Güncelleme'

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt