Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

narinn

Kayıtlı Kullanıcı

yabanguluii9.jpg
izlemeli+turkey.jpg

HEP BİRLİKTE

Tebliğ

ve

Desteğe
Devam

İnşallah

sa Su-Eda ne güzel yazmışsınız,yüreğinize sağlık.gerçekten düşünmeden kapanmak gerekiyor,yoksa uzadıkça uzuyor.önceleri daha duyarlıydım ama uzaklaştım.örtünme ile ilgili bu konuyu ararken bu forma rastladım.ve üye oldum.baştan beri okumaya çalışıyorum.etkilenmek,içime sindirmek istiyorum çünkü kalbimi yumuşatmak istiyorum.herkes isteyipte kapanamıyor da ben neyi bekliyorum anlamıyorum.içimi nasıl yumuşatabilirim?​

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim.
Bu konuyu açan burcu kardeşimizden allah razı olsun. Değerli yorumlarınız ve destekleriniz için de allah hepinizden razı olsun. Bende kapanmayı çok isteyen ama bir türlü kapanmaya cesaret edemeyen birisiydim. Allah kabul ederse namazlarımı kılan biriyim. Ama hep eksik hissediyordum kendimi. Netteki forumlarda hep aradım benim gibi isteyip de cesaretsiz olanlar var mı die ve sizi buldum çok şükür. Gerçekten çok hayırlara vesile oluyorsunuz arkadaşlar. Hemen üye oldum siteye ve bütün yazılanları okumaya çalıştım. Ve kurban bayramında kapanmaya karar vedim. Çok şükür eşim çok destekledi. Birlikte alışveriş yaptık ve allahıma çok şükür başörtümü taktım sonunda. Şimdi o kadar mutluyum ki. Ama şeytan vesvese sokmuyor değil. Beni görenler şaşırıyo ve aaaa nie kapandın daha gençsiz diyorlar. Ben buna çok şaşırıyorum arkadaşlar. İnsanların tepkileri ne kadar garip. Kendi ablam bile üzüldü kapandığıma. Ne diyelim allah yardım etsin hepimize. İşte bende sizi bu kadar zamandır okuyupta haber vermeden olmaz dedim.Mutluluğumu sizlerle paylaşmak istedim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Dualarınızı esirgemeyin benden de. Ben size çok dua ediyorum allah razı olsun hepinizden. Ve inşallah çok güzel paylaşımlar yapmaya devam ederiz. Bilmediğim bir sürü şeyi sizlerden öğrendim.
Allah yar ve yardımcımız olsun. Selametle kalın.

nisa senin adına çok sevindim ve gerçekten yerinde olmak isterdim...eşinin destek olması kapanmanda büyük rol oynamış..çünkü eşin sana hayır ben kapanmanı istemiyorum deseydi belki vazgeçerdin..ama şükretki eşin desteklemiş.....çok şanslısın....neler hissediyosun iyiki kapanmışım diyosundur ne güzel. allah kabul etsin banada nasip etsin

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlarım yine kapanamadım ben kimse destek olmuyo bana kendi sesimi dinletmio bana şeytan ..bir sürü vesvese var kafamda....ya bana biri destek olsa çoktan kapanırdım ama olmuyo işte..bahane olarak görmüyorum ama bişeyler var olmuyor....çok özeniyorum ya başı kapalı olanlara sizlere yani...özenerek gıptayla bakıyorum..hele evdeyken başlarında çember oluyo kapalıların bu çok hoşuma gidiyor.. okadar özeniyorumki...ben normalde kapalıyım zaten etek giyerim hep ne çok uzun ne çok kısa uzun kol giyerim yazın falan herzaman hiç kısa kol giymemişimdir ama gel görki başım açık..bana kapalı arkadaşlarım kızıyor artık..bizden kapalı giyiniosun hala başın açık ya diyorlar..onlar pantolon giyiyor arasıra düşünün ben onu bile giymiyorum ...ya nolur bana yardım edin destek olun bişeyler deyin.....hep çeyizlerimi yaparken çember oyalıyorum kapanıcam diye...hemde ne özenle oyalıyorum biliyomusunuz kızlar...geçende size yine yazdım çok güzel şeyler dediniz hadi kalk eşarp almaya git dediniz hemen ertesi gün eşarp aldım ama aradan aylar geçti eşrap hala duruyor hatta eskidi bile..utanarak söüyorumki o eşrabı kaldırdım yine kenara..kapatamadım yani.....tabi bunun sebebide kimsenin destek olmaması ..annem eşrabı görünce yorum bile yapmadı tuhaf bi yüz ifadesiyle...of başımın açık olmasından utanıyorum artık ...nolur bişeyler deyin bana tekrar...geçende bikaç sözünüzle bile eşrap aldım ki burası sanal alem olduğu halde okadar ciddiye alıyorum sizi burası çok farklı benim için çünkü...bana çok yakın gelior bu forum özellikle bu başlık....belki bana daha çok destek olursanız başımı kapatıcam kızlar...ben destek çok arayan biriyim ..yapım bu...yanımda olun lütfen..etrafda yanımda olan yok siz bari olun buarada ben namazımı 3 yıldır hiç bırakmadan kılıyorum allah kabul ederse inşallah...namaz kılarken başımın açık olması beni hepten utandırıyor...21 yaşındayım daha fazla geç olmadan kapanmam lazım ama hangi cesaretle:(
kapanınca ya açılırsam diye bir korkum yok allahın izniyle ama beni engelleyn başka bişey malesef:(

_DiLeKK_

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlarım yine kapanamadım ben kimse destek olmuyo bana kendi sesimi dinletmio bana şeytan ..bir sürü vesvese var kafamda....ya bana biri destek olsa çoktan kapanırdım ama olmuyo işte..bahane olarak görmüyorum ama bişeyler var olmuyor....çok özeniyorum ya başı kapalı olanlara sizlere yani...özenerek gıptayla bakıyorum..hele evdeyken başlarında çember oluyo kapalıların bu çok hoşuma gidiyor.. okadar özeniyorumki...ben normalde kapalıyım zaten etek giyerim hep ne çok uzun ne çok kısa uzun kol giyerim yazın falan herzaman hiç kısa kol giymemişimdir ama gel görki başım açık..bana kapalı arkadaşlarım kızıyor artık..bizden kapalı giyiniosun hala başın açık ya diyorlar..onlar pantolon giyiyor arasıra düşünün ben onu bile giymiyorum ...ya nolur bana yardım edin destek olun bişeyler deyin.....hep çeyizlerimi yaparken çember oyalıyorum kapanıcam diye...hemde ne özenle oyalıyorum biliyomusunuz kızlar...geçende size yine yazdım çok güzel şeyler dediniz hadi kalk eşarp almaya git dediniz hemen ertesi gün eşarp aldım ama aradan aylar geçti eşrap hala duruyor hatta eskidi bile..utanarak söüyorumki o eşrabı kaldırdım yine kenara..kapatamadım yani.....tabi bunun sebebide kimsenin destek olmaması ..annem eşrabı görünce yorum bile yapmadı tuhaf bi yüz ifadesiyle...of başımın açık olmasından utanıyorum artık ...nolur bişeyler deyin bana tekrar...geçende bikaç sözünüzle bile eşrap aldım ki burası sanal alem olduğu halde okadar ciddiye alıyorum sizi burası çok farklı benim için çünkü...bana çok yakın gelior bu forum özellikle bu başlık....belki bana daha çok destek olursanız başımı kapatıcam kızlar...ben destek çok arayan biriyim ..yapım bu...yanımda olun lütfen..etrafda yanımda olan yok siz bari olun buarada ben namazımı 3 yıldır hiç bırakmadan kılıyorum allah kabul ederse inşallah...namaz kılarken başımın açık olması beni hepten utandırıyor...21 yaşındayım daha fazla geç olmadan kapanmam lazım ama hangi cesaretle:(
kapanınca ya açılırsam diye bir korkum yok allahın izniyle ama beni engelleyn başka bişey malesef:(

öncelikle kardesim Allah hayırlısıyla bu isteğini gerçekleştirsin. bu cesaret işi değil bu Allahın emri bu emre uymak zorundayız. senin aklındaki sorunlar hep şeytanın seni bu vesveselere sokmasıdır. nefsine mi zor geliyor bilmiyorum ama kapandıktan sonra anlayacaksın ki bunlar boş bi kuruntu.. bende namaz kılardım ama basım açıktı. eksik olduğumu hissettim. gittim aklımda yokken esarp aldım kapandım cıktım dışarı. çok değişik bir duygu.ve uzuluyorum şimdi bosa gecen zamanıma.sadece içinde halletmen lazım senin isteğin olmadıgını bil. sana kalmış birsey değil bu. sen kapan ki Allah sana yardım etsin. içindeki tedirginlikle uğraşma Allah yardımcın olsun.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle kardesim Allah hayırlısıyla bu isteğini gerçekleştirsin. bu cesaret işi değil bu Allahın emri bu emre uymak zorundayız. senin aklındaki sorunlar hep şeytanın seni bu vesveselere sokmasıdır. nefsine mi zor geliyor bilmiyorum ama kapandıktan sonra anlayacaksın ki bunlar boş bi kuruntu.. bende namaz kılardım ama basım açıktı. eksik olduğumu hissettim. gittim aklımda yokken esarp aldım kapandım cıktım dışarı. çok değişik bir duygu.ve uzuluyorum şimdi bosa gecen zamanıma.sadece içinde halletmen lazım senin isteğin olmadıgını bil. sana kalmış birsey değil bu. sen kapan ki Allah sana yardım etsin. içindeki tedirginlikle uğraşma Allah yardımcın olsun.

amin kardeşim saol...inşallah bende aniden kapanırım senin gibi

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

bayram4044

Kayıtlı Kullanıcı
Ben bir erkek olarak bayan kardeşlerimden tesettüre ehemniyet göstermelirini Allah (cc) ın emirlerine mazaretsiz teslim olmaları Rabbimden diliyorum. İnşallah tüm kardeşlerimiz islamın gerektirdiği gibi yaşarlar

ben sokağa çıktığım zaman bazen çok rahatsız oluyorum inanın gözlerimi sağa sola yere cevirmekten bazen gözlerim ağrıyor Allah rızası için örtünün bizlerin gözlerinide ateşe atmayın Rabbim tüm iman edenlerin yardımcısı olsun. selametle

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

kardele aslında bunun cevabını ben biliyorum neden kapanamadığımı...nedeni çok saçma ama malesef bu böyle...nedeni yakışmayacağı sadece sebebi bu...ne kadar saçma değilmi....birde evlenince kapanırsın diyenlere kulak asıyorum malesef nefsim bana hiç izin vermiyor kapanmam konusunda...

bayram4044

Kayıtlı Kullanıcı
Hicran Teyze

Güzel bir cumartesi günüydü. Sibel pencereden dışarı bakıyor, bir taraftan da kahvaltı yapıyordu. (Ne güzel bir hava! Herkes dışarıda geziyor, çocuk sesleri sokağı dolduruyor, ben ise evde yalnızım. Allah’ım bana dinini bilen bir eş nasip eyle, kurtulayım bu hayattan, içinde bulunduğum bu koşuşturma bitirdi beni. Sen bana acı yarabbi!) diye dua etti. Duygulanmıştı Sibel. Gözleri nemlendi, elleriyle gözlerini sildi. Toparlamalıyım kendimi, Hicran teyzemi bir arayayım, evdeyse ona gideyim, biraz dertleşir açılırım diye düşündü. Telefon ederek ziyarete gelmek istediğini bildirdi.
Hicran hanım, çok eski bir aile dostlarıydı. İki aile memuriyet yıllarında aynı şehirde olmaları sebebiyle tanışmışlar, dost olmuşlardı. Emeklilik yıllarında da dostlukları devam etmiş, farklı şehirlerde olmalarına rağmen gidip gelmişlerdi. Hicran hanım, din kitapları okumayı seven, saliha bir hanımdı. Annesinin kapanmasına ve Kur’an-ı kerim öğrenmesine vesile olmuştu. Belki de bu sebeplerden dolayı, aileler arasında bir gönül bağı oluşmuş, muhabbetleri devam etmişti.
Sibel üniversiten hemşire olarak mezun olunca, ilk ataması Tokat’a yapıldı. Hicran hanımların da aynı memlekette olmaları, ailesini daha bir cesaretlendirerek, kızlarını Tokat’a göndermeyi kabul ettiler. Sibel hastaneye gittiğinde başhekim, örtülü olamayacağını söyleyince ailesi, (Bu kadar okudun, buraya kadar geldin, geri dönemezsin artık, devam edeceksin) dediler. Bu olay üzerine, zaten eve dönmek istemeyen Sibel başını açarak çalışmaya başladı. Ailesi Sibel’i Hicran hanıma emanet ederek memleketlerine döndüler.
Sibel, kendine ait küçük bir ev tutup azdan çoktan biraz eşyayla evini döşedi. Ara sıra ailesi de gelerek yanında kalıyor, sonra tekrar memleketlerine geri dönüyorlardı. İşte Sibel ne zaman daralsa, Hicran teyzesine gider, içini döker, Hicran teyzesinin sohbet ve nasihatleriyle rahatlardı. Tokat’a geleli 3 yıl olmuş, Sibel hem şehre, hem de arkadaşlarına iyice alışmıştı. Hicran hanım, onu kendisi gibi çalışan birkaç genç kızla tanıştırmış, hep birlikte Hicran hanımda Cumartesileri toplanıp çay içiyorlar, sohbet ediyorlar, bir yandan da ilmihal bilgileri öğreniyorlardı. Bu toplantılar, diğer kızlar gibi, Sibel’in de iple çektiği günler oluyordu. Hem bir şeyler öğreniyor, hem de birbirlerinin sıkıntılarını paylaşıyorlardı. Bir araya geldiklerinde, hepsinin ortak sorunu, çalışmanın getirdiği zorluk, yorgunluk ve hayattan duyulan bıkkınlıktı. Dini bilgileri öğrendikçe, dinimizin emir ve yasaklarının insanlar için birer nimet olduğunu, bu dini bilgileri bilen ve uyan beylerle evlilik hayatının ne kadar güzel ve kolay olacağını söyleyerek, böyle beylerle evlenmek istediklerini her fırsatta ifade ediyorlardı.
Sibel çabucak hazırlandı, Hicran teyzesiyle sohbet harika oluyordu. Gidene kadar, (Şu Hicran teyzem olmasa ben kime giderdim) diye düşünüp dualar etti içinden. Zile bastı, beklemeye başladı, bir müddet sonra kapı açıldı.
— Aman benim güzel kızım gelmiş, hoş geldin.
— Selamün aleyküm Hicran teyzeciğim.
— Ve aleyküm selam güzelim, geç bakalım içeriye!
— Şey, bir şeyler getirmiştim yeriz diye.
— Ne zahmet ettin be yavrum, ben yapmıştım bir şeyler. Eee, anlat bakalım, nasılsın iyi misin, annenlerden haberin var mı, onlar nasıllar?
— Hepimiz iyiyiz çok şükür. Size gelmeden önce, annemle konuştum çok selamları var.
— Ve aleyküm selam. Konuştuğunda benimde selamlarımı ilet, olur mu? Gelmiyorlar mı buraya?
— Şimdilik gelme niyetleri yok. Belki daha sonra gelirler. Zaten şimdi gelmesinler. Bu aralar nöbetlerim çok sıkışık, ayrılan hemşireler oldu, sayı azalınca nöbetler sıklaştı.
— Eh ne diyelim, darısı sana. İnşallah sen de bu yorucu hayattan bir an önce elini eteğini çekersin. Şu haline bak koşturmaktan, uykusuzluktan gözlerinin önü çökmüş. Bir deri bir kemik kaldın be yavrum, çok üzülüyorum senin için.
— İnşallah Hicran teyzeciğim. İnanın, ben de çok arzu ediyorum; ancak durumumu biliyorsunuz. Dinini doğru olarak bilen bir talip çıksa hiç tereddüt etmeyeceğim. Hemen işten ayrılıp kapanacağım, evimin hanımı olacağım, siz de benim için dua edin ne olur?
— Ah yavrum, hiç etmez olur muyum, ediyorum. Hem de diğer kızlara da beş vakit. Ancak seninle de daha önce konuşmuştuk bu konuyu. Örtünmek için, evlenmeyi beklemek yanlıştır. Ayrıca biliyorsun, senin şu içinde bulunduğun görüntü karşısında, sana salih bir talibin çıkması imkânsızdır. Hadi çıktı diyelim, sen onun, istediğin gibi birisi olacağını mı düşünüyorsun? Dinin emirlerini bilen birisi, hanımının başının açık olması günahının kendine de yazılacağını bilmez mi? Bunu göze alamaz elbette. Demek ki… Ah, kapı çaldı. Ben kapıya bakayım, sonra devam ederiz.
— Ben bakayım mı Hicran teyze?
— Yok, yavrum sağ ol! Ben bakarım, hem sürprizi bozulmasın.
— Ben geldim Hicran teyze.
— Hoş geldin, ne güzel, ne güzel! İki sevdiğim insanla güzel bir gün geçireceğim inşallah, geç içeri de anlat, neler oldu?
— Aaa, Sibel de buradaymış hoş geldin.
— Sen de hoş geldin Zeliha.
* * *
— Nasıl, güzel bir sürpriz oldu değil mi Sibelciğim?
— Haklısın Hicran teyze, galiba tek sıkılıp bunalan ben değilmişim.
— Şey, aslında Zeliha onun için gelmedi. Ne dersin Sibel’e de söyleyelim mi Zelihacığım?
— Tabii ki, ben her şeyi paylaşırım Sibel’le zaten. Sizden sonra Sibel’e giderek ona da anlatacaktım. Mademki hepimiz buradayız…
* * *
— Ay şimdi bayılacağım, anlatın artık neler oluyor? Kız, yoksa evleniyor musun?
— Eee, tabii ki seni mi bekleyecektim? 30 yaşındayım artık olsun o kadar.
— Siz ciddi misiniz, yoksa benimle eğleniyor musunuz?
* * *
— Anlat artık Zeliha kızım, görüştün mü oğlanla neler oldu.
— Görüştüm Hicran teyzeciğim görüştüm ama…
— Aması ne? Olmadı mı yoksa?
— Maalesef olmadı.
— Neden beğenmedin mi?
— 30 yaşımı doldurdum. Bu yaştan sonra insan, beklentilerini ve kıstaslarını düşürüyor. Ben sadece dinini bilen ve yaşayıp yaşatacak olan birisi olmasını istiyordum, benim tek ölçüm buydu. Olacağını zaten düşünmüyordum; ama ailem namazını kılan birisi diye çok ısrar ettiği için görüşmeyi kabul ettim. Karşı taraf öyle bir şey söyledi ki elim kolum bağlandı.
— Ne söyledi peki?
— Önce bana evlilik adına ne beklediğimi sordu. Ben de, (Ben namazlarımı kılıyor, dinimi öğrenerek uygulamaya çalışıyorum. Evleneceğim kişinin de dinini bilen, yaşayan, bana da yaşatacak birisi olmasını isterim. Sonra hemen işten ayrılıp kapanacağım ve evimin hanımı olacağım) dedim. Bana ne dedi biliyor musunuz? (Eğer bu söyledikleriniz ve istedikleriniz doğruysa, neden şimdi yapmıyorsunuz) dedi. Bu sözler karşısında ne diyeceğimi şaşırdım. Nasıl söylenir böyle bir şey Hicran teyze? Ben kendim söylüyorum, kapanıp evimin hanımı olmak istediğimi, yani kendim istiyorum, neden yalan söyleyeyim ki?
— Peki, sonra ne oldu kızım?
— Sonra, (Madem böyle düşünüyorsunuz, o zaman samimi olduğunuzu gösterin ve hemen icraata geçin) dedi.
— Çok güzel söylemiş. Niye tamam diye cevap vermedin?
Daha önce de size söylemiştim Hicran teyze, ben dediklerimi bir başkası için değil, Allahü teâlânın emri olduğu için yapmak isterim. O yüzden hemen olmuyor. Hiç umudum kalmadı Hicran teyze. Ehl-i sünnet bir bey gelse de, beni şu keşmekeş hayattan çekip kurtarsa diye beklemek, ne bileyim...
— Elindeki nasibi kaçırıyorsun. Benim başka diyeceğim bir şey yok.
* * *
— Bakın güzellerim. İkiniz de aynı dertten muzdaripsiniz. Sizi birlikte yapan, birbirinizi bu kadar sevmenize sebep olan şey, aynı büyükleri sevmeniz, aynı dili konuşmanız, sıkıntılarınızın aynı olması ve aynı şeyleri istemeniz yani ortak yönlerinizin çok olması, öyle değil mi? Eğer evlilikte de bu aynılar çok olursa mutlu olursunuz. Aslında konuştuğun kişi doğru söylemiş. Neden bozuluyorsun ki? Görüntünle düşündüklerin aynı olsaydı o zaman tamamdı. Böyle düşünüyorum ama böyle görünüyorum dersen samimi olmaz, doğru olmaz. Ben Rabbimi seviyorum deyip de, onun sevmediği şeyleri yapmak, nasıl sevgi olarak kabul edilir? Şimdi diyorsunuz ki, biz sizi çok seviyoruz. İyi güzel. Söylenilen şey size zor gelse de yapıyorsanız, gerçekten sevdiğiniz anlaşılır. İkinizden bir şey istenecek olsa, kim daha çabuk yapmak için hareket ederse, işte o ötekinden daha çok seviyor demektir. İslam âlimleri diyorlar ki, sevmek itaat etmektir, sevgide de itaatteki çabukluğa yani sürate bakılır. Demek ki sevgi itaattir, itaatteki süratle ölçülür. Peki, ne yapmak gerekir?
Kızlarını ikisi birden,
— Evet, ne yapmak gerekir Hicran teyze? dediler
— Sevgimizi göstermek gerekir. Sevgi fedakârlık ister. Neden fedakârlık yapacağız? Nefsimizden yani kendimizden vereceğiz. Şimdi sizler çalışıyorsunuz. Amirleriniz size, şu işi çok güzel yapmışsın dese, aferin dese ne kadar mutlu olursunuz, öyle değil mi? Peki, geçici olan şu dünyada aferin dense ne kazanırız, belki de en fazla bir maaş ikramiye. Onu da harcarız, biter, gider. Her şeyin yaratıcısına her an muhtaç olduğumuzu bildiğimiz halde, neden onun sevgisini tercih etmeyiz, onun sevgisini kazanmaya uğraşmayız? Oysa onun sevgisi geçici değil. Onun verdiği mükâfat geçici değil. Harcanıp bitecek bir şey değil, sonsuz. Sadece ahirette bize kulum dese yetmez m?
Yine kızlar,
— Elbette en büyük nimete kavuşmuş oluruz, dediler.
— Bir talebe hocasına gitmiş, efendim benim kemale erebilmem yani olgunlaşabilmem için bir himmet etseniz demiş, hocası (Evladım önce gayret, sonra himmet) demiş. Demek ki, önce biz gayret edeceğiz, sebeplere yapışacağız, sevgimizi göstereceğiz, sonra İslam âlimlerinden himmet isteyeceğiz. Göreceksiniz, Efendimiz, Eshab-ı kiram ve İslam âlimleri vesile edilerek yapılan duaları Rabbim kabul eder. Yeter ki biz samimi olalım. Ayrıca, ben insanlar için yapmıyorum, Rabbim için yapıyorum, bunun için hemen olmuyor demek de uygun olmaz. Elbette Allah için yapacağız; ama buna insanlar da vesile olabilir. Bu, insanlar için yapmak demek değildir. Yani neticede, sebep ne olursa olsun, hiç beklememek, Rabbimizin emirlerini hemen yerine getirmek gerekir. Aaa, hadi hiç kimse bir şey yememiş, hadi bakalım çaylarınızı tazeleyeyim.
— Bizi mahcup ediyorsunuz Hicran teyze lütfen siz oturun biz hizmet ederiz.
— Eh, peki o zaman. Hadi bakalım, Müslüman ümitsiz olmamalıymış. Ümitli olacağız, duaya devam edeceğiz, tamam mı güzellerim?
— Tamam Hicran teyze.
— Bir şey sormak istiyorum. Ben öğretmenim, etrafımdakiler bana, (Sen başarılı bir öğretmensin, bu şekilde hizmet etmiş oluyorsun. Neden ille de ayrılacağım diyorsun. Hem evli barklı çocuk sahibi birçok hanım var. Onlar her ikisini bir arada götürüyor, sen de götürürsün, ne olacak ki... Çocuğuna kreş zamanına kadar annen bakar, sonra kreşe verirsin. Kimse sana namazını kılma demiyor. Pekâlâ, hem dinini hem de dünyanı birlikte götürürsün) diyorlar. Siz ne dersiniz?
— Bakın etrafımızdakilerin anlayamadıkları bir husus var. İslamiyet kadınların günah işlemeden çalışmasını yasaklamamış, buraya dikkat edin. Harama bulaşarak çalışılmaz.
— Ama Hicran teyze, harama bulaşmadan çalışmak mümkün değil ki... Hiç olmazsa müdür erkek, okulun hizmetlisi erkek, hadi o da olmadı veliler, hadi o da olmadı gidip gelirken karşılaşılanlar. Kısaca harama bulaşmadan para kazanmak mümkün değil, ne yapacağız o zaman?
— Dinimizde çalışıp ailesini geçindirmek vazifesi erkeğe aittir. Dinimiz kadını çalıştırmaya mecbur bırakmamıştır; ama kadın günah işlemeden istediği işte çalışabilir. Evde oturarak yapılan işler de var. Dantel ör, sat, dikiş dik, yazma oyası yap. Zaten senin rızkını Rabbim baban eliyle gönderiyor, evlenince de beyinin eliyle gelecek. Allahü teâlâ rızka kefil ve bu rızklar ezelde takdir ve taksim edilmiş. Eksilmez çoğalmaz. Ancak insanlar rızklarına kavuşabilmek için tercihte bulunuyorlar. Şimdi sen evinde otursaydın bu rızkın sana gelmeyecek miydi? Kitaplarda geleceği söyleniyor, vaat ediliyor. Ama sen rızkına bu yolla kavuşmayı tercih ediyorsun. Bir başkası farklı yoldan kavuşuyor. Kimisi sıkıntı ve meşakkatlerle kimisi rahat bir şekilde rızkına kavuşuyor. Her şeyin yaratıcısı ve tek hâkimi olan Allahü teâlânın, yapmamızı emrettiği farz olan işleri yaparken bile haram işlenecekse o farzı tehir ediyoruz. Demek ki haramdan kaçmak her şeyden önce geliyor. Dinimiz para kazanarak evini geçindirme yükünü erkeğin omuzlarına yüklemiş. Kadının böyle bir mecburiyeti yok. Kadın beyinin getirdiklerine razı olur, beyine itaat eder, çocuklarını dine uygun yetiştirir, kendi de dinin emirlerini yaparsa, istediği her şeyi Allahü teâlâ onun ayağına gönderir. İslam âlimleri böyle bildiriyor kitaplarda. Yeter ki kanaat edelim, israf etmeyelim, yeter ki dine uyalım, yeter ki samimi olalım, hem ömrümüz, hem malımız bereketlensin.
Kızlar, lafa daldık ikindi vakti çoktan girmiş haydi namazlarımızı kılalım.
— Kıldıktan sonra ben hemen çıkayım annemler merak ederler.
— Sen bilirsin Zelihacığım.
* * *
Namazlar kılınmış dualar edilmişti. Kızlar çoktan namazı bitirmişler Hicran hanımın duasının bitmesini bekliyorlardı. Hicran hanım kızları için uzun uzun dua etti. Arkasını döndüğünde, kızlar giyinmiş kendisini bekliyorlardı.
— Demek hazırlandınız, sen nereye Sibel?
— Ben de Zeliha’yla çıkayım Hicran teyze. Hava kararmadan evde olmalıyız. Yolda Zeliha’yla konuşa konuşa gideriz.
— Çok haklısın. Hadi bakalım selametle gidin, konuştuklarımızı salim kafayla evde tekrar düşünün! Bir gün doğru kararı verip ona göre hareket edeceğine inanıyorum. Ancak o “bir gün” hep geciktikçe, yarın ahirette siz zararlı çıkacaksınız. Allahü teâlâ sizi doğru yolda bulundursun, ahir ve akıbetimizi hayreylesin…
Zeliha, (Yarın yaparım diyenler helak olmuştur) hadis-i şerifi düşünerek, bugünden tezi yok dedi ve hemen, yolda rastladığı bir dükkândan bir eşarp alarak başını kapattı. Sibel, evlenmen için mi kapandın diye sorunca, (Hayır, Allah rızası için kapandım, evlenme olur olmaz, o önemli değil) dedi. Onlar böyle konuşurken karşıdan, talip olan gençle karşılaştılar. Genç delikanlı dikkatlice Zeliha’ya baktı ve onu tanıdı. (Samimi olduğunu gösterdin Zeliha) dedi. O da, (Ben Allah rızası için kapandım, evlilik olsun olmasın fark etmez, önemli olan dinimi yaşamamdır) dedi.
Genç delikanlı, Zeliha’nın hiç açılmadığını görünce, samimi olduğuna kanaat getirip yeniden evlenme teklifinde bulundu. Çok geçmeden evlendiler. Çok mutlu bir hayat sürdüler.
Sibel ise, çalışmazsam perişan olurum endişesiyle başını kapatmaya cesaret edemedi. Hayatı maddi ve manevi sıkıntılar içinde geçti.
Alıntıdır (Z. Alkan yazısı)

-nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaşlar. Gülkoksam arkadaşım ne güzel istiyorsun kapanmayı. Bende ilk başları yakışır mı bana acaba ay ya çirkin olursam diye boşuna endişeleniyordum. Şeytanın vesvesesi işte. Aslında bence kapanma da allahın izniyle olan birşey. İşte bol bol dua et rabbim tüm kuruntularını atacaktır kalbinden. Ben kapanıp dışarı çıkacağım gün güzel bir abdest aldım namaz kıldım , tövbe ettim ve allahım senin rızan için tesettüre giriyorum. Sana teslim ettim kendimi dedim ve dua ettim. Taktım başörtümü ve eşimle çocuklarımla çıktık dışarı. Evlendikten sonra kapanmaya gelince burada bir sürü arkadaş var eşleri kötü bakıyor kapanmalarına ve bu yüzden kapanamıyorlar ya da sorun yaşıyorlar. Bence evlenmeden kapanırsan evlenceğin insanda seni baştan öyle kabul eder sonra ben istemiyorum deme hakkı olmaz. Aslında hiç bir kulun bunu deme hakkı yokta işte diyebiliyorlar. Ben bana gelen yakışmış v.b. yorumlara allahın rızası önemli dedim. Önemli olan tek şey o . KULUN RIZASINI KAZANMAYA çalışmıyoruz ki bizler sadece allahın rızasını almaya çalışıyoruz. İster yakışsın ister yakışmasın gülkoksam kardeşim, gönlünden geçiyorsa tak başörtünü çık dışarı. İnan bir iki kez çıkınca alışacaksın. Bunu herkes yaşamış. Burada bir sürü ablamız, kardeşimiz hepsi kapanmış ve bizim gibi belkide daha fazlasını yaşamış. Sakın evlenmeyi bekleme. Önce ALLAHIN RIZASINI VE EMRİNİ düşün. Biraz uzun oldu sana destek olmaya hazırız burda herkes çok yardımcı oluyo allah razı olsun hepinizden. Arkadaşlar bazen ailemizin vermediği desteği buradan alıyoruz emin olun iyi ki varsınız. Allaha emanet olun.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
kardele aslında bunun cevabını ben biliyorum neden kapanamadığımı...nedeni çok saçma ama malesef bu böyle...nedeni yakışmayacağı sadece sebebi bu...ne kadar saçma değilmi....birde evlenince kapanırsın diyenlere kulak asıyorum malesef nefsim bana hiç izin vermiyor kapanmam konusunda...

gülkoksam kardeşim,
kapanmak çok güzel bir duygu.ben yıllardır bu özlem içimdeydim.ama iş ortamımdan dolayı bende ertelemek zorunda kaldım.keşke daha önce bu mutluluğu yaşasaydım.ümreden dönüşte ramazan bayramında kapandım şükürler olsun rabbime.çevre ve bakışlar beni ilgilendirmiyor.çünkü onlar görmüyorum.sadece içimdeki huzuru hisediyorum.her şey şimdi dahada güzel ve anlamlı.bir kadına yakışan engüzel şey tesettür.rabbim sizlerede nasip etsin.rabbimin emrini yerine getirmek çok güzel bir duygu.rabbim yolundan ayırmasın son nefesimize kadar.allaha emanet olun.hayırlı cumalar diliyorum.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
ben bir erkek olarak bayan kardeşlerimden tesettüre ehemniyet göstermelirini allah (cc) ın emirlerine mazaretsiz teslim olmaları rabbimden diliyorum. Inşallah tüm kardeşlerimiz islamın gerektirdiği gibi yaşarlar

ben sokağa çıktığım zaman bazen çok rahatsız oluyorum inanın gözlerimi sağa sola yere cevirmekten bazen gözlerim ağrıyor allah rızası için örtünün bizlerin gözlerinide ateşe atmayın rabbim tüm iman edenlerin yardımcısı olsun. Selametle

allah razı olsun.hayırlı cumalar diliyorum.rabbime emanet olun.selametle kalın.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
BeNiM KaPaLı OLMaMı YüCe RaBBiM EMReDiYoR. PeKi Ya SeNiN AÇıK OLMaNı KiM EMReDiYoR ?

HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.ALLAHA EMANET OLUN.SELAMETLE KALIN.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kim dünya hayatını ve onun çekiciliğini isterse, onlara yapıp ettiklerini onda tastamam öderiz ve onlar bunda hiçbir eksikliğe uğratılmazlar. İşte bunların, ahirette kendileri için ateşten başkası yoktur. Onların onda (dünyada) bütün işledikleri boşa çıkmıştır ve yapmakta oldukları şeyler de geçersiz olmuştur.
(Hud Suresi, 15-16)

bursaa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm arkadaşlar.aranıza yeni katıldım.bende kapanmak istiyorum fakat bazı sebeplerden dolayı kapanamam.ALLAH ım banada o güzel duyguyu yaşatır inşallah.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rıza-yı İlahi kafidir (Allah'ın rızası kafidir). Eğer O yar (dost) ise, herşey yardır (dosttur). Eğer O y‰r değilse, bütün dünya alkışlasa beş para değmez..." (Risale-i Nur Külliyatı, 21. Lema, s. 668)

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm arkadaşlar.aranıza yeni katıldım.bende kapanmak istiyorum fakat bazı sebeplerden dolayı kapanamam.ALLAH ım banada o güzel duyguyu yaşatır inşallah.

Ve Aleyküm Selam kardeşimiz.
hoş geldiniz üyeliğiniz daim ve hayırlara vesile olur inşallah.
sevgili kardeşimiz demişsiniz ya ben de kapanmak istiyorum ama ......
aması aslında hiç önemli değil. içinizde o ışık yanmışsa eminim gerisi çok kolay gelecektir.
bir sabah kalktığınız da kendi kendinize diyeceksiniz ki bazı sebeplerim çok önemli
örneğin Allah c.c. emrinden daha mı büyük ve önemli
Resulullah Aleyhi ve selamın tebliğ ve tavsiyelerine engel olacak kadarmı önemli.
Neden Sümeyye annemiz şehadeti yudumlarken acaba onun da bazı sebepleri yokmuydu.
Benim kanım a basıp geçiyorsunuz da ama neden incitiyorsunuz.
.... ve sevgili kardeşimiz. ben dedimya çok umutlyum bir sabah bunlarla uyanacak ve gözünüze inen örtüyü kaldırıp başınıza
varsın dünya karşımda olsun Allah var ya o ne güzel dosttur ve ne güzel vekildir diyeceksinz.
ve ben yinede umutluyumki
o sabah YARın olabilir.
Allah celle celalüh yar ve yardımcınız olsun.

Selam ve dua ile

bursaa

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel yazmışsınız inşallah. ama burda pek acıklamakta istemiyorum eşim memur diyeyim siz anlayın artık ama inşallah eşimde istiyor kapanmamı inşallah olur inşallah tek istediğim dedikleriniz çok doğru yarın hesap gününde hesabını vercek olcan benim Rabbimin huzuruna çıkacak olanda benım bu dünya boş bununda farkındayım ama bir taraftanda hayat şartları işte.ne dıyeyım nasip.cevabınız için RABBİM sizden razı olsun inşallah.

nurumışıl

Kayıtlı Kullanıcı
mrh bende aranıza yenı katıldım bende evlendıgımde acıktım ama kapanmak cok ıstıyordum esım kapanma ozenırsın daha cok gencsın dedı tabı bende ıstıyorum kapalı olmanı ama acılmak ıstersın o zaman olmaz dedı.ogluma hamıleyken karar verdım kapanacagım dedım yıne aksılık cıktı takı esım arabıstana hac ıcın gıttıgı gun bende kapandım ıste cok sukur kapalıyım ve hıcde acılmak ıstemıyorum benımde 6yıl olacak kapanalı rabbım herkese nasıp etsın bu guzellıgı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt