Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (5 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
kapal.jpg

BAŞÖRTÜSÜ ;
ipliğin KUMAŞA ,kumaşın ÖRTÜYE ,
örtünün HAYSİYETE ,
haysiyetin VAKAR, ŞEREF ve İZZETE ,
vakar şeref ve izzetin TESLİMİ teslimiyetin KULLUĞA ,
kulluğun CENNETE dönüştüğü uzun upuzun bir yoldur...
SİRAT-İ MÜSTAKİMİN ta kendisidir!!

Selamun aleyküm su-eda kardeşim..
Allah celle celaluhu razı olsun..
Başörtüsü, ancak bu kadar güzel anlatılırdı..
Emeğine sağlık.. :)

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
emgine saglık edacım
bana verdigin destekler içinde rabbim razı olsun senden
a.e.ol canım

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim iyilik melegim sana ne kadar minnettarım bilemessin senin dualarınla ve büyük desteginle allahımın istegiyle oldu canım kapandıgım ğün nasıl yazdım sana bilmiyorum heyecandan ölücektim okadar mutluydumki ilk defa senle paylaştım söz verdigim gibi ama sen beni buğün duyabildin olsun canın sagolsun duydun okudunya inan şuan bile heyecanla yazıyorum sana dedigin gibi 5.nci ğün oldu kapanalı ve çok mutluyum allah herkese nasip etsin ama sagolsun sitedeki kardeşlerim beni yalnız bırakmadılar takdirlerini dualarını bana gönderdiler rabbim onlardanda katbe kat razı olsun hepside birbirinden degerli kardeşlerim hepsinide allaha emanet ediyorum artı sana gelince seni merak ettim bukız niye gelmiyo diye herğün bakıyorm gelirde süprizimi okur diye ama yok nerdeeee buğünde gelmeseydin gazetelere kayıp ilanı vercektim:))şükür geldin işin şakası bitanem yürekten teşekkür edrm sana buğün arkdşlrım sordu nasıl biranda kapandın diye bende dedim islam sitesinde denizkızı var o beni cesaretlendirdi kızımda çok istiyodu rabbim zaten istiyo ben ne duruyorum dedim ve kapandım dedim ama denizcim rabbime şükür 4 ğündür aldıgım ğüzel cvplar beni onurlandırdı her gören neğüzel olmuşun iyiki kapanmışın hepböyle kal bunun gibi birsürü taktirler yagdı allahta taktir eder inşallah
canım bukadar yeter sanırım bnde uyku gedi yarın görüşürüz inşallah kaybolma ama bak biliyon ilan gazete anladın
seni rabbime emanet ediyorum bitanem selametle

kaybolma bak ona göre

ayyy çok sevindim tekrardan.. ne güzel etrafında destekyicilerin maşallah fazla. Rabbim sayısını arttırsın inşallah.. ayrıca ben birşey yapmadım. Rabbim nasip ettikten sonra ben o başkası hiç kimse fayda vermez.. Yeter ki Rabbim istesin. demek ki senin kapanmanı da RAbbim istemiş..ben de heyecanlandım sen böyle güzel şeyler yazarken sabah 6 da yattım sonra uyanamadım servisi kaçırdım:) sonra başka servisle gittim ama değerdi.. çok güzel haberler aldım vesilenle.. hatta misafirlikteki akrabamızla da paylaştım durumunu.. o da çok sevindi.. tebrik etti. ben de kapanmama yakın bu sitedeydim.. Allah bana duan herkesten razı olsun herkes çok yardımcı oldu.. ama seni çok iyi anlıyorum bende de aynı şekilde bir anda içime indi.. neden kapanmıyorum diyip dışarda aldım soluğu hemen üstüme uzun birşey aldım sonra başörtü derken şimdi elhamdülillah çok mutluyum halimle. her üstümü giyindiğimde bir kez daha şükrediyorum. herkes açık dolanırken bana bunu nasip eden Rabbime şükrediyorum. hiç kıskanmıyorum aksine onlara da dua ediyorum çünkü bilselerdi yapmazlardı diye düşünüyorum. artık sen de inşallah tesettürlüsün hakkıyla eda edenlerden olursun inşallah.. biz de inşallah.. çok daha güzel haberlerini bekliyorum bitanecik ablam.. Rabbim kızına da nasip etsin en kısa zamanda onlar da bize emanetler.. üzerimizde hakları var inşallah sen de ona örnek olabilesin ki o da büyüdüğünde zamanı geldiğinde kapanır.. dualarım her zaman seninle ablacım.. çok öpüyorum.. bu sefer uzun kaybolmamaya çalışıcam.gazeteleri takip ettirmem kendime:) sen de beni mecbur bırakma bu arada ismini de bir ara söylersen sana ismen hitap etmek daha güzel olur diye düşünüyorum ablacım. benimki deniz.. kullanıcı adımdan da belli olduğu üzere:)
Allah a emanet olasın Rabbimin selamı bereketi rahmeti üzerine olsun inşallah..

nisan21

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı geceler herkese! Sizlere selam vermeden çıkmak istemedim netten... Nasılsınız arkadaşlar görüşmeyeli? Ben iyiyim şükür... Şubattan beri bende kapalıyım çok şükür... Rabbim herkese nasip etsin kapanmayı; yeni kapanan arkadaşlarımızı da tebrik ederim... Daim olur inşallah... ALLAH' ın rahmeti bereketi üzerinize olsun, hayırla kalın...

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
aman ablasının ğülü gelmiş korktun dimi ilan verir diye:)) canım bnm unutmadan söyliyeyim yaşlılık hani unuturum falan ismim mesude artı sabahleyin servisi kaçırdına üzüldüm benimle konuşcam diye uyumadın tabi sabah sabah oruç agıza bekledin demi canım benim hakkını helal et
denizcim ben sana bişey sorcam sakıncası yoksa sen herhangi bitarikata falan baglımısın yoksa ibadetlerini destek almadan kendinmi yapıyorsun
baglıysan hangisi sormamın nedenide şu bnm said nursiden çarşaflı bi arkdşım var bnde onların derslerine fırsat buldukca gitmeye çalışıyorum bana çok faydası oluyo daha kitaplarını okuyamıyorum ama okumayada çalışıyorm birde kuran yazıyorum ama kuran yazmak bana huzur veriyo çok seviyorum arkdşım kitaplarını okumamı çok istiyo ama bana biraz zor gibi geliyo allah nasip ederse onuda okuycam inşallah
senide merak ettim acaba bi destek görüyormusun diye ondan sordum canım bnm oglan başımın etini yiyo bilgsayara bn oturcam diye şimdilik seni a.e.ediyorum selamatle kal bitanem

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
aman ablasının ğülü gelmiş korktun dimi ilan verir diye:)) canım bnm unutmadan söyliyeyim yaşlılık hani unuturum falan ismim mesude artı sabahleyin servisi kaçırdına üzüldüm benimle konuşcam diye uyumadın tabi sabah sabah oruç agıza bekledin demi canım benim hakkını helal et
denizcim ben sana bişey sorcam sakıncası yoksa sen herhangi bitarikata falan baglımısın yoksa ibadetlerini destek almadan kendinmi yapıyorsun
baglıysan hangisi sormamın nedenide şu bnm said nursiden çarşaflı bi arkdşım var bnde onların derslerine fırsat buldukca gitmeye çalışıyorum bana çok faydası oluyo daha kitaplarını okuyamıyorum ama okumayada çalışıyorm birde kuran yazıyorum ama kuran yazmak bana huzur veriyo çok seviyorum arkdşım kitaplarını okumamı çok istiyo ama bana biraz zor gibi geliyo allah nasip ederse onuda okuycam inşallah
senide merak ettim acaba bi destek görüyormusun diye ondan sordum canım bnm oglan başımın etini yiyo bilgsayara bn oturcam diye şimdilik seni a.e.ediyorum selamatle kal bitanem

memnun oldum mesude ablacım.. herhangi bir yere tam olarak bağlı değilim ablacım. ama sohbetlere üstad hazretlerinin cemaatinde başladım. bizim okulun civarında onlar vardı hepsinden Rabbim razı olsun hakları çoktur üzerimde. bandırmada da nur cemaatinin sohbetlerine katıldım. istanbula geldim ev arkadaşlarım da nur cemaatinden ben de yine o sohbetlere katılıyorum. ama çeşitli cemaata tâbi arkadaşlarım var ablacım. ama yine senin kararın. Rabbim hangisi hayırlısı ise onu nasip etsin hakkında. öğrendiğin bilgilere de talibim bu arada.. beni de mahrum bırakma inşallah...

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
bir de ben istanbulda fatihte olduğum için çeşitli cematler var etrafımda. ama Peygamber Efendimiz asm halifeler için onlar yıldılardır hangisine tutunursanız kurtulursunuz buyuruyor. halife değil tabi bahsettiğimiz kişiler ama sonuçta dönemimizin alimleri. inşallah onların da şefatine nail olanlardan oluruz.

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı geceler herkese! Sizlere selam vermeden çıkmak istemedim netten... Nasılsınız arkadaşlar görüşmeyeli? Ben iyiyim şükür... Şubattan beri bende kapalıyım çok şükür... Rabbim herkese nasip etsin kapanmayı; yeni kapanan arkadaşlarımızı da tebrik ederim... Daim olur inşallah... ALLAH' ın rahmeti bereketi üzerinize olsun, hayırla kalın...

hayırlı geceler ablacım.. ve aleykumselam.. hepimiz iyiyiz elhamdülillah gördüğün gibi. Rabbim hayırlı etsin başörtünü hakkıyla yapanlardan eylesin.
Allah ın selamı rahmeti bereketi üzerine olsun ablacım.
Allah a emanet ol..

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
memnun oldum mesude ablacım.. herhangi bir yere tam olarak bağlı değilim ablacım. ama sohbetlere üstad hazretlerinin cemaatinde başladım. bizim okulun civarında onlar vardı hepsinden Rabbim razı olsun hakları çoktur üzerimde. bandırmada da nur cemaatinin sohbetlerine katıldım. istanbula geldim ev arkadaşlarım da nur cemaatinden ben de yine o sohbetlere katılıyorum. ama çeşitli cemaata tâbi arkadaşlarım var ablacım. ama yine senin kararın. Rabbim hangisi hayırlısı ise onu nasip etsin hakkında. öğrendiğin bilgilere de talibim bu arada.. beni de mahrum bırakma inşallah...

selamün aleyküm bitanem nasılsın canım inşallah iyisindir etrafında sana destek olanların olmasına çok sevindim insanın destege mutlaka ihtiyacı var hangi cemaat olursa olsun hiç önemli deil sonuçta hepside allaha giden yol dedigin gibi
her cemaat bi agacın dallarıdır hangisine tutunur gidersek sonu allaha varır önemli olan ibadetlerimizi tam yapabilmek öle deilmi canım
allah herherkese ibadet etme nasip etsin seni rabbime emanet ediyorum bitanem alla kötü niyetli kişilerden korusun seni sela ve duayla kal

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm nisacım ğüzel dileklerin için rabbim razı olsun sende kapandıgın için bnde seni yürekten tbrk edrm
sen benden daha önce kapanmış allahın emrini yerine getirmişin neğüzel ama bnde geçte olsa kapanabildim çok şükür tabi allah herkese bu ğüzel huzuru tatmak nasip etsin selametle kal nisancım A.E.OL

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....

kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Kendini ALLAH'a c.c. teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

berat05

Yönetici
Esselamu aleyküm Değerli kardeşim

Esselamu aleyküm Değerli kardeşim

deniz canım ben buğün ne yaptım hadi bil
bilmeni bekliyemiycem söylüyorum sıkı dur şükür rabbime ben buğün kapandım
çok mutluyum evet gerçekten çok mutluyum mutlulugumu tarif edemem sana dün akşam karar verdim dedimki yarın kapanıcam
ve akşama yemege davetliydik akrabaların oldugu bi davetti işte şimdi kararımı uygulamalıyım dedim kendime ama nefsim dediki
herkes var orda boşver buğün açık git yarın kapanırsın hayır dedim bn akşam karar vermiştim buğün kapanıcam
ve eşarpımı aldım taktım başıma kızım geldi beni öyle kapanmış görünce okadar ğüzel çıglık attıki anne sen kapandınmı böylemi gidiceksin dedi bnde evet kapandım böyle gidicem dedim kızım bana bi sarıldı annem çok ğüzel olmuşun neolur hep böyle örtün dedi tamam kızım önce allah istedigi için sonrada sen istedigin için kapandım dedim kızımı görmen lazımdı dokunsan aglıycaktı çok mutlu oldu yavrum çünki hep söylüyodu anne sende kapan diye şükür rabbime allahın istedigini ve kızımın itedigini yaptım rabbim birdaha açtırmasın örtümü birde gittigim davette beni kapanmış görünce herkes çok şaşırdı ama birkişi hariç hepside çok yakışmı ne ğüzel olmuşun iyiki kapanmışın hep böle takdirler aldım rabbimde takdir eder inşallahve biliyormusun denizcim senin katkında var kapanmamda rabbim senide en ğüzel cennet mekanına koysun peygamber efendimize komşu etsin inşallah rabbime emanet ol canım kardeşim

ALLAHÜ EKBER!!!
"La İlahe İLLALLAH"

berat05

Yönetici

Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu "Kapanan KARDEŞLERİMİZDEN kapanmak için yanan kardeşlerimizden destek isteyen kardeşlerimizden " RAZI OLSUN

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

KAPANMAK İSTEYEN KARDEŞLERİM
ANNESİNDEN AİLESİNDEN KORKAN KARDEŞLERİM

BİZİ KİM YARATTIKİ BAŞKALARIDAN KORKUYORUZ?????

HAYDİ....

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı

Resule Meftun

Kayıtlı Kullanıcı

Selam olsun o Efendilerin efendisine hakkın Habibi ve Resulüne
selam olsun Sahabesine
selam olsun yolundan gidenlere
selam olsun aşkından yananlara
selam olsun sevenlere sevinenlere ve SEVİNDİRENLERE.....

ALLAH Celle celaluhu "Kapanan KARDEŞLERİMİZDEN kapanmak için yanan kardeşlerimizden destek isteyen kardeşlerimizden " RAZI OLSUN

Yolumuz HAK yolu

Yolumuz SIRAT-İ MUSTAKİM

Yolumuz ZOR VE DİKENLİ

Yolumuz ÇETİN

Elele verelim kardeşlerim,,,

Öğretelim doğruyu,,,

Tatsın tüm Kardeşlerim

TESETTÜRDEKİ MUTLULUĞU

KAPANMAK İSTEYEN KARDEŞLERİM
ANNESİNDEN AİLESİNDEN KORKAN KARDEŞLERİM

BİZİ KİM YARATTIKİ BAŞKALARIDAN KORKUYORUZ?????

HAYDİ....

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı

çok güzel anlatmıssınız..Rabbım tesetturu layıkıyla tasıyabılmeyı nasıp etsın hepımıze

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
yüregine saglık beraat kardeşim çok ğüzel anlatmışın rabbim herkese kapanmak nasip etsin inşallah
daha önce niye kapanmadım diye yanıyor içim ama şükür rabbime nasip etti allah isteyen tüm müslüman kardelşlerimede
nasip ederde ben gibi keşke daha önce kapansaydım demez allaha emanet ol kardeşim selam ve duayla kal

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm değerli kardeşlerim
Bugün kapanalı tam bir yıl oldu o kadar mutluyum ki sizlerle paylaşmak istiyorum bu sevincimi :)
Hani hep düşünürsünüz ama bir türlü hayata geçiremezsiniz kararınızı işte bende öyle olduğum bir dönemde bu siteyle tanıştım ve en büyük destekçim burası oldu kapanmamda teşekkür ediyorum bütün kardeşlerime..Hala ilk günkü heyecanla takıyorum örtümü başıma..Bu o kadar güzel bir duygu ki anlatılmıyor kelimeler yetmiyor sadece yaşamak ve o hazzı tatmak lazım..
Allaha emanet olunuz..kararsız kardeşlerim hiç beklemeyin bir an bile..
selam ve dua ile..

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
ilknurcum önce ğüzel dileklerin için çok tşkr edrm inan bende sen gibi nefsime yeniliyordum çok istesemde bi türlü başaramıyodum kapanmayı
ama öyle bi an geliyoki bn bile anlayamadım ama şunu söylemeden geçemiycem sana ne olur nefsine itaat etme ona inat kapan bak görüceksin içinde tarif edilemez volkanlar çoşuyor bn kapandıgım ğünden beri okadar huzurluyumki niye daha önce yapmadım diye kendime sitem ediyorum biliyormusun şeytan bile vesvese veremiyo artık dinlemiycemi oda ögrendi:)) tek dilegim rabbim herkese nasip etsin
selametle kal allaha emanet ol ilknurcum

amin ablacım inşallah zaten artık sokağa bile çıkamıyorum çok huzursuz hissediyorum kendimi ama şimdi kapansam okul açılınca okula girip çıkarken ne olur bilemiyorum biz müslümanların bulunduğu bi ülkede yaşadığımız halde bu başörtüsü yasağı yüzünden benim gibi okulu ve dininin emirleri arasında bırakılan tüm kardeşlerime allah yardım etsin
allaha emanet ol

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim sendende razı olsun ilknurcum allah hakkında hayırlısını nasip etsin okulundada üstün başarılı ol inşallah seni rabbime emanet ediyorum bitanem selam ve duayla kal

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
amin ablacım inşallah zaten artık sokağa bile çıkamıyorum çok huzursuz hissediyorum kendimi ama şimdi kapansam okul açılınca okula girip çıkarken ne olur bilemiyorum biz müslümanların bulunduğu bi ülkede yaşadığımız halde bu başörtüsü yasağı yüzünden benim gibi okulu ve dininin emirleri arasında bırakılan tüm kardeşlerime allah yardım etsin
allaha emanet ol

Canımm benim yaa:a12::a12: dışarı bile çıkamıyormuşsun.. Kendimi düşündüm birden geçmişe döndürdün beni.. Ben de dışarı çıkınca çok utanıyordum açıkken:a03: Üniversiteye gidiyordum namazı camide kılıyordum çok zorlanıyordum.. Kapandığımda okulun kapanmasına da 2 ay kadar kalmıştı.. Rabbim en kısa zamanda nasip etsin kardeşim.. Dualarımda olacaksın.. Hepiniz.. tüm kapanmak isteyip de kapanamayan kardeşlerimizz..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt