Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

tubakt

Kayıtlı Kullanıcı
Bne de çok savaştım hatta başta(hazıranda)daha cok var dedim yaparım elbet okul bıtsın ama düşündüm yarına çıkacagım ne malum neden şeytanın dolduruşuna geliyorum ki ben okadar iradesiz miyim bir şeytanı yenemeyecek mıydım??vee ramazanı beklerken dedım 10 gun onceden olsun ne kaybederım ki şükür kapandım 2 hafta olacak nerdeyse...

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
selam olsun peygamber efendimiz'in s.a.v. Yolundan gidenlere....................

selam olsun allah'ın c.c. Emirlerini hakkıyla yerine getirenlere...............

selam olsun örtünmek için gayret gösterenlere...........

selam olsun tesettürü hakkıyla taşıyanlaRA.............

selam olsun ...................

selam olsun..............

allaha emanet olun.selametle kalın.

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Bne de çok savaştım hatta başta(hazıranda)daha cok var dedim yaparım elbet okul bıtsın ama düşündüm yarına çıkacagım ne malum neden şeytanın dolduruşuna geliyorum ki ben okadar iradesiz miyim bir şeytanı yenemeyecek mıydım??vee ramazanı beklerken dedım 10 gun onceden olsun ne kaybederım ki şükür kapandım 2 hafta olacak nerdeyse...

selamün aleyküm kardeşim. örtün hayırlı ugurlu olsun inşallah...
ne güzel bir haber. bu mübarek günlerde böyle güzel bir olaya vesile olman. allah c.c kabul etsin inşallah..
rabbim daim etsin inşallah..
hayırlı ve bereketli ramazanlar inşallah...
selam ve dua ile..

tubakt

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim. örtün hayırlı ugurlu olsun inşallah...
ne güzel bir haber. bu mübarek günlerde böyle güzel bir olaya vesile olman. allah c.c kabul etsin inşallah..
rabbim daim etsin inşallah..
hayırlı ve bereketli ramazanlar inşallah...
selam ve dua ile..

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.. İnşAllah Rabbim kabul eder.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
BEne de çok savaştım hatta başta(hazıranda)daha cok var dedim yaparım elbet okul bıtsın ama düşündüm yarına çıkacagım ne malum neden şeytanın dolduruşuna geliyorum ki ben okadar iradesiz miyim bir şeytanı yenemeyecek mıydım??vee ramazanı beklerken dedım 10 gun onceden olsun ne kaybederım ki şükür kapandım 2 hafta olacak nerdeyse..

HAYIRLI OLSUN........ CANIM BENİM.

berat05

Yönetici
bu sayfayı acan buraya yorum yapan bıze destek olan tum abı ve ablalarımız bızı lutfen yanlız bırakmayın,ben çok rahat yetıstım su anda nefsımle savsıyorum yenemıyorum cok sıkıntıdayım

Şeytanın boş durduğunu sanmayın...

Sizin en ufak açığınızı yakalasa peşinizi bırakmaz...vesvese verir...aslında bundan başka yapabileceği birşey yoktur...

Her vesvesede "LA İLAHE İLLALLAH....ALLAHÜ EKBER....la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim" deyin nasılda güçlü hissedeceksiniz kendinizi...

Şeytanında amacı dilediği gibi yoldan çıkarmak

Ama herşey sizin elinizde

Biz ALLAH celle celaluhu ya sığınalım yeterki...
Abdestli olalım..
Namazımızı kılalım..
Kötü olanları geride bırakalım..
GÖRECEKSİNİZ.....

Herşey çok güzel olacak inşallah

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.berat kardeşim.allaha emanet olun.selametle kalın.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm-Rabbim hakkıyla tesettürü taşıyanlardan eylesin inşallah

Esselamu aleyküm-Rabbim hakkıyla tesettürü taşıyanlardan eylesin inşallah

İlk örtünme nasıl başladı? Sahabi hanımlar örtünme emrini nasıl uyguladılar?

Tesettür, örtünme Allah`ın bir emridir. Bu emir ilk geldiğinde sahabi hanımların uygulama şekli önem taşıyor. Çünkü ilk uygulamadaki ölçü daha sonraki uygulamaların biçimini belirliyor. Diğer yandan bu ölçü bilinince konu hakkında farklı konuşmanın önü de kesilmiş oluyor. Ahzab Suresi 33`teki İslamdan önceki Cahiliye kadınlarının yaptığı gibi süslerinizi göstererek ve görünmek için dışarı çıkmayın” âyeti ve Nur Suresi`nin 31. ayet-i kerimesindeki, “kendiliğinden görünenleri müstesna, süslerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerinden iyice bağlasınlar(1) ifadeleri mü`min kadınların nasıl giyinecekleri konusunda ölçüyü veriyor.

Bu âyet iner inmez sahabe hanımların bu emri hayatlarına nasıl geçirdiklerini Hz. Âişe anlatırken diyor ki: Allah ilk muhacir kadınlara rahmet etsin, onlar, `Kadınlar başörtülerini yakalarının üzerinden iyice bağlasınlar... âyeti inince etekliklerini kesip bunlardan başörtüsü yaptılar.
:a03::a03::a03:teslimiyetin güzelliği Kuran'ı yaşamanın/yaşayanların en güzel örnekleri..
Satiyye binti Şeybe de bu konuda Hz. Âişe`den dinlediği şu hatırayı anlatır: Biz Âişe ile birlikte idik. Kureyş kadınlarından ve onların üstünlüklerinden söz ediyorduk. Hz. Âişe dedi ki: Şüphesiz Kureyş kadınlarının birtakım üstünlükleri vardır. Ancak ben, Allah`a yemin olsun ki, Allah`ın kitabını daha çok tasdik eden ve bu kitaba daha kuvvetle inanan Ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim.

Nitekim, Nur suresindeki Kadınlar başörtülerini yakalarının üzerinden iyice bağlasınlar...” ayeti inince, onların erkekleri bu ayetleri okuyarak eve döndüler. Bu erkekler eşlerine, kızlarına, kız kardeşlerine ve hısımlarına bu âyetleri okudular. Bu kadınlardan her biri etek kumaşlarından, Allah`ın kitabını tasdik ve ona iman ederek başörtüsü hazırladılar.

Ertesi sabah, Hz. Peygamber`in arkasında başörtüleriyle sabah namazına durdular. Sanki onların başları üstünde kargalar vardı. (2) Hz. Âişe`nin kendisi de bu emrin uygulanmasında hassas davranır, bu giyim tarzına uygun olmayanları uyarırdı. Bir seferinde huzuruna ince başörtülü bir gelin getirilmişti. O, şöyle dedi: Nur Suresi`ne inanan bir kadın böyle örtünmez.(3)

Peygamberimizin bu emri bizzat uygulama şeklini, Hz. Âişe, ablası Hz. Esmâ`yı örnek vererek anlatır: Bir gün Hz. Ebu Bekir`in kızı Esmâ ince bir elbise ile Resulullah`ın huzuruna girmişti. Hz. Peygamber ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu: Ey Esmâ! Şüphesiz kadın ergenlik çağına ulaşınca onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir. Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti. (4)

Hz. Esmâ bu konudaki uygulamasını ileri yaşlarında da Resulullah`ın tarif ettiği gibi devam ettirdi. Münzir bin Zübeyr Irak dönüşü ona bir elbise göndermişti. Hz. Esmâ elbiseye dokunmuş ve Bunu götürün ona verin! demesine kırılan Münzir, Anneciğim o ince değil, niye reddediyorsun? Hz. Esmâ Evet, ince değil, ama vücut çizgilerini belli eder.
:a03::a03::a03::a03::a03:

1 Nur suresi, 31. 2 Buhari, Tefsiru Sure 24:12; Ebu Davud, Libas:29. 3 el-Kurtubi, 14:157. 4 Ebu Davud, Libas, 31

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm
nezaman bu başlığı görsem içim gidiyo ben okadar çok istiyorum ki kapanmayı aylardır uraşıyorum nekadar çabalasam da sürekli bi sorun çıkıyo okulum en büyük sorundu zaten ama artık o bile kapanma arzumun önüne geçemeyeceğini anlayınca okulu bırakmak istedim bu seferde ailem karşı çıktı ne olursa olsun okulu bırakmamı istemiyolar ama bende ne olursa olsun kapanmak istiyorum kimse benim ne düşündüğümü önemsemiyo lütfen benim için dua edin kardeşlerim:a17:

melek25

Kayıtlı Kullanıcı
İlk örtünme nasıl başladı? Sahabi hanımlar örtünme emrini nasıl uyguladılar?

Tesettür, örtünme Allah`ın bir emridir. Bu emir ilk geldiğinde sahabi hanımların uygulama şekli önem taşıyor. Çünkü ilk uygulamadaki ölçü daha sonraki uygulamaların biçimini belirliyor. Diğer yandan bu ölçü bilinince konu hakkında farklı konuşmanın önü de kesilmiş oluyor. Ahzab Suresi 33`teki İslamdan önceki Cahiliye kadınlarının yaptığı gibi süslerinizi göstererek ve görünmek için dışarı çıkmayın” âyeti ve Nur Suresi`nin 31. ayet-i kerimesindeki, “kendiliğinden görünenleri müstesna, süslerini açmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerinden iyice bağlasınlar(1) ifadeleri mü`min kadınların nasıl giyinecekleri konusunda ölçüyü veriyor.

Bu âyet iner inmez sahabe hanımların bu emri hayatlarına nasıl geçirdiklerini Hz. Âişe anlatırken diyor ki: Allah ilk muhacir kadınlara rahmet etsin, onlar, `Kadınlar başörtülerini yakalarının üzerinden iyice bağlasınlar... âyeti inince etekliklerini kesip bunlardan başörtüsü yaptılar.
:a03::a03::a03:teslimiyetin güzelliği Kuran'ı yaşamanın/yaşayanların en güzel örnekleri..
Satiyye binti Şeybe de bu konuda Hz. Âişe`den dinlediği şu hatırayı anlatır: Biz Âişe ile birlikte idik. Kureyş kadınlarından ve onların üstünlüklerinden söz ediyorduk. Hz. Âişe dedi ki: Şüphesiz Kureyş kadınlarının birtakım üstünlükleri vardır. Ancak ben, Allah`a yemin olsun ki, Allah`ın kitabını daha çok tasdik eden ve bu kitaba daha kuvvetle inanan Ensar kadınlarından daha faziletlisini görmedim.

Nitekim, Nur suresindeki Kadınlar başörtülerini yakalarının üzerinden iyice bağlasınlar...” ayeti inince, onların erkekleri bu ayetleri okuyarak eve döndüler. Bu erkekler eşlerine, kızlarına, kız kardeşlerine ve hısımlarına bu âyetleri okudular. Bu kadınlardan her biri etek kumaşlarından, Allah`ın kitabını tasdik ve ona iman ederek başörtüsü hazırladılar.

Ertesi sabah, Hz. Peygamber`in arkasında başörtüleriyle sabah namazına durdular. Sanki onların başları üstünde kargalar vardı. (2) Hz. Âişe`nin kendisi de bu emrin uygulanmasında hassas davranır, bu giyim tarzına uygun olmayanları uyarırdı. Bir seferinde huzuruna ince başörtülü bir gelin getirilmişti. O, şöyle dedi: Nur Suresi`ne inanan bir kadın böyle örtünmez.(3)

Peygamberimizin bu emri bizzat uygulama şeklini, Hz. Âişe, ablası Hz. Esmâ`yı örnek vererek anlatır: Bir gün Hz. Ebu Bekir`in kızı Esmâ ince bir elbise ile Resulullah`ın huzuruna girmişti. Hz. Peygamber ondan yüz çevirdi ve şöyle buyurdu: Ey Esmâ! Şüphesiz kadın ergenlik çağına ulaşınca onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir. Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti. (4)

Hz. Esmâ bu konudaki uygulamasını ileri yaşlarında da Resulullah`ın tarif ettiği gibi devam ettirdi. Münzir bin Zübeyr Irak dönüşü ona bir elbise göndermişti. Hz. Esmâ elbiseye dokunmuş ve Bunu götürün ona verin! demesine kırılan Münzir, Anneciğim o ince değil, niye reddediyorsun? Hz. Esmâ Evet, ince değil, ama vücut çizgilerini belli eder.
:a03::a03::a03::a03::a03:

1 Nur suresi, 31. 2 Buhari, Tefsiru Sure 24:12; Ebu Davud, Libas:29. 3 el-Kurtubi, 14:157. 4 Ebu Davud, Libas, 31

Allah razı olsun ,rabbim hepimize nasip etsin inşallah

selamın aleyküm
nezaman bu başlığı görsem içim gidiyo ben okadar çok istiyorum ki kapanmayı aylardır uraşıyorum nekadar çabalasam da sürekli bi sorun çıkıyo okulum en büyük sorundu zaten ama artık o bile kapanma arzumun önüne geçemeyeceğini anlayınca okulu bırakmak istedim bu seferde ailem karşı çıktı ne olursa olsun okulu bırakmamı istemiyolar ama bende ne olursa olsun kapanmak istiyorum kimse benim ne düşündüğümü önemsemiyo lütfen benim için dua edin kardeşlerim:a17:

aleyküm selam canım bende aynı dertten muzdaribim ama karşı çıkan ailem değil eşim

tesettür konusunda söyledikleri beni hayrete düşüren cinstendi öyle ki izin vermemesinden çok o düşüncelere sahip olmasına üzüldüm diyebilirim. :(

inşallah rabbim bizlere de nasip eder

_ilknur_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun ,rabbim hepimize nasip etsin inşallah

aleyküm selam canım bende aynı dertten muzdaribim ama karşı çıkan ailem değil eşim

tesettür konusunda söyledikleri beni hayrete düşüren cinstendi öyle ki izin vermemesinden çok o düşüncelere sahip olmasına üzüldüm diyebilirim. :(

inşallah rabbim bizlere de nasip eder

amin melek abla allah sanada yardımcı olsun ama kimsenin sözü allahın sözünden önemli değil bizi kıyamet günü hiçbiri fayda etmeyecek ama aileminde hayallerini boşa çıkarmak istemiyorum bilemiyorum ne yapacağımı allah hepimize yardımcı olsun :a33:

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
arkdşlr bu konuyu ilk defa okuyorum ve inanın gözyaşlarımı tutamadım bnde kapanmak istiyorum ama nefsime yeniliyorum bana engel hiç bişey yok ama bn hala kapanmıyorum çokda istiyorum herğün rabbime dua ediyorum içimdeki şeytanı yenemiyorum daha önce kapanıp açılmıştım tekrar bu hatayı yaparım diyede korkuyorm daha hazır deilim deyip ğünaha girmeye devem ediyorum ama içimde öyle volkanlar kaynıyorki tekrar açınmıycamı bilsem hemen kapanıcam şükür namazlarımı kılıyorum birde kapansam çok ğüzel olucak biliyorum ama aynı hatayı yapmak beni geri adım attırıyor lütfen allah rızası için bnm için rabbime dua edermisiniz a.e.olun kardeşlerim

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selam olsun Hak Habibine

Selam olsun Al ve Ashabına

selam olsun yolunda giden ve gideceklere
Selam AllahCelle Celaluhu rızası için
Hz.Muhammed (s.a.v.) TEBLİĞ ETTİĞİ
için Tesettüre bürünenlere.

SELAM OLSUN

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
arkdşlr bu konuyu ilk defa okuyorum ve inanın gözyaşlarımı tutamadım bnde kapanmak istiyorum ama nefsime yeniliyorum bana engel hiç bişey yok ama bn hala kapanmıyorum çokda istiyorum herğün rabbime dua ediyorum içimdeki şeytanı yenemiyorum daha önce kapanıp açılmıştım tekrar bu hatayı yaparım diyede korkuyorm daha hazır deilim deyip ğünaha girmeye devem ediyorum ama içimde öyle volkanlar kaynıyorki tekrar açınmıycamı bilsem hemen kapanıcam şükür namazlarımı kılıyorum birde kapansam çok ğüzel olucak biliyorum ama aynı hatayı yapmak beni geri adım attırıyor lütfen allah rızası için bnm için rabbime dua edermisiniz a.e.olun kardeşlerim

selamunaleykum değerli ablacım.. öncelikle Rabbim kapanma yolunda yar ve yardımcın olsun bu mübarek günlerin hatrına en kısa zamanda hayırlısıyla kapanırsııın inşallah. sadece şunu söylemek istiyorum müsadenle ablacım, tekrar açılırım niyetiyle kapanmamanın sadece şeytanın vesvesi ve sağdan yaklaşması olduğunu düşünüyorum. sana helal olan şeyi geciktirmek için sana vesvese veriyor. asıl irade Rabbimin elinde olduğundan kapalı olanların tekrar açılmayacağını kimse iddia edemez. Nasip eden Rabbimse elimizden alan da O cc'dur. son ana kadar değil tesettürümüzün imanımızın bile bizde kalıp kalmayacağını bilemeyiz. diyeceğim odur ki eğer tereddüt şüphe veya herhangi bir engel varsa içinde çevrende, bunlardan biri tekrar açılırım korkusu olmasın. hayırlısı için dua et inşallah. gerisini Rabbim bilir. biz elimizden geleni yapalım takdir yalnız ve ancak O'nun.

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim sorunuma cvp verdigin sagduyulu davrandıgın için rabbim ensevdigi kullarından etsin seni inşallah biran önce kapanırımda ilk müjdeyi sizlere veririm birde siznle payşalmak istedigim bir rüyam var (bna ait bi eşyam kaybolmuştu ğünlerce aradım bulamadım nisan ayında bir rüya gördüm kaybolan eşyamdan daha ğüzeli elinde kapalı bir bayan bana onu verdi ama bi şartla kapanırsam bnm olacanı söledi ve gitti bn yinede kapanmadım ama çok kafama takılıyo artı gördüğüm rüyadan beri ehliyet sınavlarım var onları ya kazanamıyorum yada gününü unutup giremiyorum bn kapanmadıgım için çok istediğim ehliyeti rabbim bana bi engel çıkarıyo aldırtmıyo diye düşünüyor ve kendimi suçluyorum sizcede kapanmadıgımdan olabilirmi a.e.ol kardeşim

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
canım kardeşim sorunuma cvp verdigin sagduyulu davrandıgın için rabbim ensevdigi kullarından etsin seni inşallah biran önce kapanırımda ilk müjdeyi sizlere veririm birde siznle payşalmak istedigim bir rüyam var (bna ait bi eşyam kaybolmuştu ğünlerce aradım bulamadım nisan ayında bir rüya gördüm kaybolan eşyamdan daha ğüzeli elinde kapalı bir bayan bana onu verdi ama bi şartla kapanırsam bnm olacanı söledi ve gitti bn yinede kapanmadım ama çok kafama takılıyo artı gördüğüm rüyadan beri ehliyet sınavlarım var onları ya kazanamıyorum yada gününü unutup giremiyorum bn kapanmadıgım için çok istediğim ehliyeti rabbim bana bi engel çıkarıyo aldırtmıyo diye düşünüyor ve kendimi suçluyorum sizcede kapanmadıgımdan olabilirmi a.e.ol kardeşim

Güzel dualarını amin diyorum ablacım. Cümlemize nasip eder Rabbim inşallah.. Rüyana gelince de ben rüyaya yorum yapma yetkisine sahip değilim.eğer sahih rüya olduğunu düşünüyorsan inşallah uyarıcı niteliktedir ve nefsine söz geçirenlerden olursun. ihlasa giden yol riyadan geçer demiş büyüklerimiz. biz belki dünyalık sebeplerle birşeyler yapacağız ve sonunda inşallah Rabbimin rızasını kazanacağız. şunu demek istiyorum: ehliyet için bile olsa kapan. sonunda inşallah Rabbimin rızasına nail olursun. onunla ilgili de şu hikayeyi paylaşmak istiyorum: adamın biri zamanında kralın kızını sever dervişin birine gider ne yapacağını sorar o da filanca yere git orda otur ve Allah de deer sadece. o da Allah demeye başlar herşeye.. sonunda bu kralın kulağına gider, ve adamın yanına varır kral. der ki: ben de senin gibi birini arıyordum kızımla evlendirmek için. Dilinden "allah" lafzı düşmeyen birini. kızımla evlenir misin der. adam da: ben kızınla evlenmek için Allah dedim Allah cc seni benim ayağama getirdi. ya O cc'nun rızası için "Allah" deseydim kim bilir neler olurdu der ve kralı geri çevirir. şunu düşünmemiz lazım biz kralın ayağımıza gelmesini mi istiyoruz yoksa daha bilmediğimiz nice nimetlere kavuşmayı mı? bence en kötü ihtimalle kralın ayağmıza gelmesini isteyelim. böyle mübarek aylar vesiledir ablacım. acılar sıkıntılar kederler aksilikler kazalar belalar müslümanın fırsatıdır. elbet hepsinde hayır vardır. ama kullanmasını bilene elbet.. yaşım gereği tavsiyede bulunamam. büyüğümsünüz. nacizane söylerim sadece. her ne niyetle olursa olsun ister dünyalık için ister ahiretlik için bence doğru olanı yap inşallah. Allah rızası için yaparsan ne hoş. ama dünyalık için yaparsan da elbet ihlasa ulaşırsın Rabbimin izni ile..
güzel haberlerini almak duası ile..
hayırlı akşamlar hayırlı iftarlar.. bu akşam dualarımda olacaksın inşallah ablacım..

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
bu yazıların için beni bilgilendirdigin için allah razı olsun sen beni memnun ettin allahta seni memnun etsin inşallah tavsiyeye gelince büyükle ve küçükle alakası yok akıl akıldan üstün demişler sendeki akıl bnde olsaydı şuan nasıl kapanırım diye düşünmez hemen uygulardım demekki sen bnden daha ğüzel düşünen ve imanı kuvvetli birisin allah herkese iman kuvveti versinki senin gibi allah yolunda tereddütsüz yürüye bilelim
selam ve duayla kal kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt