Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (11 Kullanıcı)

-Hb-

Kayıtlı Kullanıcı
su-eda ablacığım öncelikle paylaşmış olduğun video için allah razı olsun senden çok güzeldi ve ayliz abla fırsat buldukça inşallah senin için dua edicem

berat05

Yönetici
Canım kardeşim SU EDAM....ve DİĞER KARDEŞLERİM..... AYLİZ KARDEŞİM siz okuyun lütfen

Canım kardeşim SU EDAM....ve DİĞER KARDEŞLERİM..... AYLİZ KARDEŞİM siz okuyun lütfen

ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık....hayırlı cumalar

ayliz

Kayıtlı Kullanıcı
çok guzeldı allah c.c razı olsun
hayırlı bereketlı cumalar
o guzel haberı verıcem ıns.allah

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
su-eda kardeşim video için Allah razı olsun çok beğendim ve etkilendim doğrusu.Allaha emanet ol.

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm.

''Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..''

sevgili Berat ablam. Allahcelle celalüh razı olsun. ne kadar da yerinde bir söz.
evet biz bir emirden konuşuyoruz.
haybeden değil FARZ olandan yani.
moda dan değil düğün defilesi de değil.

bizler Allah ı sevdiğimiz için onun emrettiği gibi davranacağız. bunun karşılığınca Rabbimizin o yüce sonsuz sevgisini kazanacağız.
huzur kazanacağız. içi dünyamızla artık cebelleşip psikolojik hastalığımız kalmayacak.
SADECE Bir ADIM ...
hele bir adım atalım bakalım ne kadar da yaklaşıyor Rabibimizn merhameti yardımı Rahmeti

oysa ne ucuza satıyoruz huzurumuzu mutluluğumuzu.
ne kadar mazeretlerimiz var kaçmaya dair.
ne kadar da yazık ediyoruz. ..

biraz düşünmek değil
çok düşünmek lazım değilmi artık.

E
y insanlar, Rabbinizden korkup-sakının
ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki,
(o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez
ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir.
Şüphesiz Allah'ın va'di haktır.
Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin
ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın
( lokman 33)

Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz? (Enam Suresi, 32)

Kim dünya hayatını ve onun çekiciliğini isterse, onlara yapıp ettiklerini onda tastamam öderiz ve onlar bunda hiçbir eksikliğe uğratılmazlar. İşte bunların, ahirette kendileri için ateşten başkası yoktur. Onların onda (dünyada) bütün işledikleri boşa çıkmıştır ve yapmakta oldukları şeyler de geçersiz olmuştur. (Hud Suresi, 15-16)

Hüküm, yalnızca Allah'ındır. O, Kendisi'nden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler. (Yusuf Suresi, 40)

Kuran'da bildirildiği gibi, "Şüphesiz, bu bir öğüttür. Artık dileyen Rabbine bir yol bulabilir." (Müzzemmil Suresi, 19)

Sizin dostunuz (veliniz), ancak Allah, O'nun elçisi, rüku ediciler olarak namaz kılan ve zekatı veren mü'minlerdir. Kim Allah'ı, Resûlü'nü ve iman edenleri dost (veli) edinirse, hiç şüphe yok, galip gelecek olanlar Allah'ın taraftarlarıdır. (Maide Suresi, 55-56)

berat05

Yönetici
vealeykümselamverahmetullah

vealeykümselamverahmetullah

Esselamu aleyküm değerli kardeşim

Allah Celle Celaluhu öncelikle sizden razı olsun...desteğinizle hep buradasınız....

Rabbimiz inşallah bu gece hürmetine tüm kardeşlerimizin kalbine tam hidayet nasip eyler,açılan elleri istenen, beklenen dualarının karşılığını hayırlısı ile verir ,
İnşallah bu geceyi hayırlı bir şekilde geçiririz ,kıymetini anlar ve beraatımızı alırız.
İnşallah hakkıyla imanı yaşayanlardan oluruz

Selam ve dua ile

HAYIRLI KANDİLLER DİLİYORUM TÜM KARDEŞLERİMİZE

ayliz

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam
tum kardeslerımızın berat kandılını muberak ederim.
inş.allah dualarımızı namazlarımı kabul eyler ellerımızı bos cevırmez.
rabbım yolundan ımanından ayırmasın.

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Su-edam video cok güzel.. duygulandırıyor..
Allah cc razı olsun cnm benim..
aylizcim bekledigin ne biliyorum ,ataletini ezemiyorsun..
aslında bir kere bile taksan sonu gelecek.. sadece ilk takış çok önemli..
Yüce Rabbime emanetsiniz.
selam ve dua ile..

tubakt

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM din kardeşlerim...ben de 21 yaşında 3 günlük taze kapalıyım.Ama hala tam alışamadım belki de yaşımdan olsa gerek yıllarca açık olup 20li yaşlardan sonra karar verınce sanki çevrede çok dikkat çekecekmissin gibi tedirginlik yaşıyorum...
Hikayeme gelince üniversiteye gidiyorum,yaklaşık 5 yıldır falan edepli giyinmeye çalısıyorum yazın ortasında bile açık olduğum hal de uzun kollu pantolonumun ustunu ortecek tarzda hırkalar gıyen bırısıydım.Haliyle bazı kesim tarafından taktir bazıları tarafından ise olumsuz laflara maruz kalıyorsun(yok çok sıcak ne gerek var kafan acık zaten pişmiyormusun,denıze neden gıtmıyorsun falan fılan yıllarca onları dinledim daha yenı yenı kabullenebıldıler) aslında ailem çok kapalı değil bana kıyafet konusunda hiç bir zaman zorlama yapmadılar ama ALLAH razı olsun erkek arkadaşım ilk konuşmaya başladıgımız gunler de bana başta şartlarını sundu.İlk önce zorlandım tabiki bazı günler geldi bunaldım sıcaktan neden açık oldugum halde uzun gıyınıyordum gibi dusunceler vardı hep kafamda ama kısa sürede değişti fikirlerim sonra kendim istedim hep uzun gıyınmeyı... neyse kıyafet konusu boyleydı okudugum ıcın kapalılığı da okul sonrası düşünüyordum hep aklımda vardı ama şuan için değil.. Tekrardan erkek arkadaşım ''neden sonrayı bekliyorsun nasılsa öğretmen olunca da kamuda acmak zorun da değil misin?ha şimdi ha sonra neden heran günah işleyesin ki'' dedi.birden afalladım tamam düşünüyordum ama şimdi mi diye çok kafam karıştı saolsun benimle oturdu boylu boyunca herşeyi konuştu onun benimle böyle ikna edercesıne konuşması ALLAH için yapmam gerektıgını anlatması ıyce mantıgıma yattı..Karar vermıstım bundan 2 ay once kapanacaktım ama bekledğim de oldu annem karşı çıktı okulun bitince veya evlendikten sonra yaparsın napacaksan dedi haliyle üzülmüştüm böyle bir şeye sevineceği yerine olumsuz bakması..neyse niyetim bu ramazan kapanmaktı ama dedim ne gerek var daha uzatmaya nasılsa tum hazırlıklarım tamamdı ve 3 gün önce örtündüm..ALLAH inşAllah utandırmaz
Buarada annem de artık yumuşadı ses çıkartmıyor hatta yakıştığını bile söyluyor saolsun...Şimdilik her şey yolunda okul açılınca nasıl olur bilmiyorum içim içimi yıyor kardeşlerim..Ve bayadır şeytan da beynımı kemiriyor olumsuz dusuncelere daldıgımda dırek bu siteye gırıp yorumları okuyunca rahatlıyorum kötü hisleri atmaya çalısıyorum... lütfen bana destek olun arkadaşlar

tubakt

Kayıtlı Kullanıcı
Geçmiş sayfalarda bir kardesım ruyasından bahsetmış ona benzer ben de bir rüya gördüm ama namazla ılgılıydı çok etkılendım hala da dun gormus gıbı hatırlarım...bikaç yıl önceydı..Ruyamda azraıl benı almaya gelmıs sırtına yukleyıp götürüyor,neye ugradıgımı sasırmıs vazıyette daha erken daha erken dıye yalvarıyordum...yolda gıderken bana senin vaktın geldı ama namazların eksık yazık etmıssın kendıne dedı ben de tekrardan yalvarırcasına bırak benı soz 5 vakıt namaza baslayacam nolur bana bır sans daha ver dıye haykırıyordum,olmaz gectı artık o deyıp benı ahıret kapısına tam gotururken senın daha 1 gunun varmış deyıp gerı goturuyor yarın senı almaya gelecem ama kımseye benden veya ölümünden söz etmeyeceksın dedı..gerı dondugumde herkesten helallık almaya baslayınca suphelendıler anlatmak zorunda kaldım dedım 2 saat sonra ben gıdıcıyım almaya gelecek ve namazlarımı kılmadıgım ıcın çok pişmanım.. 2 saat gecıyor beklıyorum ama gelmıyor sonra sevınıyorum senın daha vaden varmış dıyor...

Rüyam aynen böyleydı ben gunlerce etkısınden cıkamadım :( ama aptallık edıp namaza da baslamadım.. şükürler olsun 2 aydır kılıyorum ama neden ozaman baslamadım bilmiyorum çok üzülüyorum...
sizleri sıktıysam kusuruma bakmayın bayadır takıpteydım ama kapanmadan yazmak ıstemedım... İnşALLAH ALLAH kabul eder

F

FiSeBiLiLLaH

aleykum selam öncelikle hoş geldin değerli kardeşim.Bilki Rabbim seni seviyor sana darılmadı senin tövbe etmen ve hak yolunu bulman çok güzel..Rabbim tövbeleri çok kabul edicidir.Ölmeden önce hiçbirşey geç değildir kardeşim.Sen şuan güzel bir karar verdin ve Rabbinin emrine itaat ettin.Şimdi bu yolda sebaatkar olman ve her türlü ezalara karşı sabretmen gerekli.Çünkü Rabbim mü'min kullarını biraz maldan biraz candan vs diğer imhanlarla sınıyacaktır...İnşallah Rabbimin emri olan tesettürü hayatın sonuna kadar muhafaza eder ve ahiret gününde Rabbinin emrini yerine getirdiğin için sevinirsin.

tubakt

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim..ALLAH cümlemizi hak yolundan ayırmasın.. gercekten huzur buluyorum bu sitede

F

FiSeBiLiLLaH

ALLAH razı olsun kardeşim..ALLAH cümlemizi hak yolundan ayırmasın.. gercekten huzur buluyorum bu sitede

Amin.ecmain.
Kalplerin Allah'ın zikriyle mutmain olur kardeşim.
İnşallah onun kitabını okuyun.Hadisler okuyun.Sitemizde hadis bölümleri var.
Rabbimin razı olduğu kullardan olursunuz inşallah.

mir_erhan

Moderator
SELAMUN ALEYKÜM din kardeşlerim...ben de 21 yaşında 3 günlük taze kapalıyım.Ama hala tam alışamadım belki de yaşımdan olsa gerek yıllarca açık olup 20li yaşlardan sonra karar verınce sanki çevrede çok dikkat çekecekmissin gibi tedirginlik yaşıyorum.
......
................
......... lütfen bana destek olun arkadaşlar

ve Aleyküm selam ve rahmetüllahi ve berekatüh...
sevgili kardeşimiz Öncelikle adına ne kadar sevindiğimizi ve dualarımızla inşallah hep yanındayız demek istiyoruz.
Sevgili kardeşim sen bir adım atmışsan Rabbimiz sana metrelerceyakın olacaktır inşallah.
öncelikle buna inan ve şeytana o konuda taviz verme.

sevgili kardeşim hamd olsun sizler hidayet yoluna girdiniz. bunu korumak için artık çalışmalısınız.
etrafınızda sorulacaktır size yerli ve yersiz saçma sapan sorular.
bunlara karşı dik durabilmeniz için çalışmalısınız. daha çok araştırmalı
onları da bu yola teşvik edecek cevaplar bulmalısınız bulmalıyız.
ve inşallah bundan sonra bu taddınığız yüce ve ulvi lezzetin tadını
hem burda bizimle paylaşır hem de kalbi bir boşlukla cebelleşen
uzaktan bir misafir gibi gelip bu satırlarımızı okuyacaka ürkek yüreklere cesaret tad ve lezzet verenlerden olacaksınız.

Rabbimiz sizleri bu yolda yüzü ak ve gülenlerden eylesin yolunuzu açık eylesin.
ve sizi bu yolda Yardımı ve Rahmetinden mahrum bırakmasın inşallah.
dua eder dua bekleriz.

selam ve dua ile

tubakt

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim..Alışıyorum yavaş yavaş.. şuan ki tepkiler olumlu gerçi olumsuz olsa da bir şey değişmez ben istedikten sonra çünkü ahirette herkes kendinden sorumlu sonucta.. ALLAH utandırmaz inşAllah şeytanın beyin yıkamalarına yenik düşmem

-Hb-

Kayıtlı Kullanıcı
tubakt abla senin adına çok sevindim rabbim inşallah her daim yardımcın olur her konuda

berat05

Yönetici
Su Eda kardeşimizin yazısını okuyunuz....Kalbiniz HUZURLA DOLSUN

Su Eda kardeşimizin yazısını okuyunuz....Kalbiniz HUZURLA DOLSUN

La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)
La Tahzen
sabaha çıktıktan sonra artık geçen geceye bakma. Çünkü şerri ve hayrı ile giden dünü değil bugünü yaşayacaksın. farzet ki ömrün sadece birgün, o da bugün...
bugün doğdun ve bugün Rabbine kavuşacaksın.
geçmişin kederi, geleceğin kaygısı ile ayağının sürçmesine müsaade etme. bütün dikkatini, ihtimamını, çalışmanı, bugüne teksif et.
ömrünün bu son gününün namazlarını mutlak surette huşu içinde eda et! Kur'an'ı Kerim-i tedebbür ederek oku. Tesbihatını huzurda yapıyormuşçasına yap. ahlakına, muamelatına dikkat et. insanlara faydalı olacak işler konusunda son derece azimli ve gayretli olarak gününü geçir.
bu son gününün saatlerini iyi kullan. dakikalarını senelere, saniyelerini aylara dönüştür.
yüce Mevlayı çokça zikret. bugün tarlana hep hayır ek
. günahlarından tövbe et. kinden, hasetten uzak ol. rızkına razı ol. eşini, çocuklarını mutlu et.
kendin ol - İmmea olma
hiçbir zaman başkası olmaya gayret etme.
Çünkü bu gerçekten sonsuz bir sıkıntı sebebidir.
Adem aleyhisselamdan bugüne insanoğlundan biri diğeriyle aynı surette yaratılmamıştır. sen özelsin.
geçmişte hiç kimse senin suretinde yaratılmadı. bundan sonra da yaratılmayacak. sen Ahmet'ten Mahmut'tan farklısın.
bu yüzden kendini başkasında diriltmeye kalkışma.

hayata 'sen' olarak atıl. Yaratıldığın gibi yaşa. sesini, yürüyüşünü değiştirme.

Selam olsun PEYGAMBER EFENDİMİZ'in s.a.v. yolundan gidenlere

Selam olsun ALLAH'ın c.c. EMİRLERİNİ HAKKIYLA YERİNE GETİRENLERE

Selam olsun örtünmek için gayret gösterenlere

SELAM olsun TESETTÜRÜ HAKKIYLA TAŞIYANLARA

Selam olsun

SELAM OLSUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt