Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (3 Kullanıcı)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Rabbim cüzmlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah

Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah-Rabbim cüzmlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah

Kendini ALLAH'a Celle Celalühu teslim etmekten gayri ne var önemli olan ?

av3xbam0ys1.jpg

Tesettürlüyüm çünkü;
değerliyim!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Allah'a Celle Celalühu itaat ediyorum!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Allah'a Celle Celalühu teslim oldum!!
BENİM/BİZİM DAVAM/IZ BEŞERİ DEĞİLKİ ÜMİDİM/İZ KIRILGAN OLSUN

mir_erhan

Moderator

Ve Aleyküm selam canım
öncelikle hoşgeldin..:)
üyeliğin hayırlı ve daim olsun inşallah
Berat ablacığım ceylanturcum Gülşahcım can kardeşlerim yüreklere hitabeden yorumlar yapmışlar..
Rabbim onlardan razı olsun
insan kendi hastalağını Rabbimin izniyle kendi bilir..Canı nerede acıyorsa kendi bilir..Doktor hastanın yönlendirmesi tetkitler sonucu hastalığı tehşis eder..
Maşallah Barekallah Subhanallah
Sende herşeyin farkındasın düşmanın Şeytan ve nefsinle şavaştığının farkındasın..
Biliyorsun Savaş meydanındasın..vücudundaki virüsü yendiğin gibi gayret ile hayırlı adımlarınla nefsinle mücadelende yenen kişi sen ol..
Anımızın garantisi yok..
yazında babamın baskıları sonucu ona inat demişsin..
bu cümlen yüreğimi sızlattı..aslında yüreğimdeki korkuyu hatırlattı..hisettirdi
Ne mutlu kapan kapan diye yapan bir baban var..sana göre baskı aslında nimet canım
Bazen çok korkuyorum..Yeğenlerim var küçükler ama tertemiz yürekleriyle etrafı nefsin sardığı şeytani durumların sardığı zor zamanda yetişiyorlar..
Bazen üzerlerinde yoğunlaşıyorsun birşeyler verebilmek için..
küçükler bazen sıkılıyor..belki onlarada baskı olarak geliyor...Hep diyorum teyzecim şimdi sana baskı olarak geliyor namaz kıl demem/miz inanki ilerde anneanneciğine çok dua edeceksin diyorum..
şimdi küçük ilerde büyüyecek...Rabbimin tesettür emrini uygulamasını okadar çok istiyorumki...
Ailesinde etrafında çok az sayılı insanlar tesettürlü..bazen hevesleniyor..ama bilemiyorum sadece dua ediyorum Rabbim yüreğine sunsun..Rabbim hayırlı yetiştirmeyi nasip etsin inşallah..
sözü çok uzattım hakkını helal et işin özü benimde çevremde kapan kapan tesettürle nurlan diyen kişiler olsaydı..Her zaman Daha erken tatsaydım bu tarifsiz huzuru diyorum..
inanki çok büyük nimet...ne güzel mutluluk...
Huzur islamiyeti yaşayabilmekte canım..Sen hayırlı adımını at sen çevrende hayra vesile olanlardan ol inşallah..
sen tohum ek bahçende güller açsın..sen adımını hayr olarak atınca inanki Rabbim nice hayırlı insanlarla karşılaştırıyor seni..
Ve bizlere bu güzellikler yaşatan Rabbimize şükür etmek düşüyor..
canım hiç bekleme nefsinle savaşını yen...
seni yanlış anlamıyoruz canım yüreğin Rahmanı söylüyor..nefsin ise seninle savaşıyor..
Biz hayr içersinde olmaya gayret edip niyet edelim..
bu yolda mücadele edelim..inanki herşey güzelleşiyor..
Hayırlı haberlerini beklemekteyiz
Rabbim seninle birlikte bütün kardeşlerimize Tesettür nuruyla nurlanmalarını nasip etsin inşallah
selametle kal..
selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Cellalühu emanetsin
:a07:

Essealamü Aleyküm ve Rahmetüllahi ve Berekatüh.

Sevgili kardeşlerim ve sevgili SuEda kardeşim Allah celle celalüh sizlerden razı olsun.
Ne kadar güzel elinizden geldiğince kardşelerimizi yalnız bırakmıyor kana kana koşup
Yardımların en güzeli ile yapılabildiği kadar yardım ediyorsunuz.
Ben bir müddet uzak kaldım ve halende devam edecek ama aklım ve dualarım
en kalbi dileklerimle hep buradayım.
Allah celle celalüh kimseyi kendi ilminden ve dualardan mahrum etmesin.
inşallah en kısa zamada tekrar kardeşlerimizin paylaşımlarını okur sizin ve Berat Abalamızın Ceylantur kardeşimizin Ve emek veren göz nuru döküp okuyan ve yorumlayan kardeşlerimzin o güzel yorumlarından NASİPLENİRİM inşallah.
Dualarınızda kardeşinizi de unutmayın inşallah.

Bu güzel yorum için ellerine sağlık Allah celle celalüh razı olsun senden ve bütün kardeşlerimiziden

selam ve dua ile

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerimize desteğimiz sonsuzdur,
RABBİM razı olsun sizlerden,
Ne mutlu RABBİMİZİN rızası için örtünenlere,
Ne mutlu büyük emri yerine getirenlere
İnşallah o örtüleriniz sizleri Cehennem ateşinden korusun.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının [yüz ve iki elinden başka] bütün bedeni avrettir) [Mecmaul-enhür, El-mugni]
Bu hadis-i şerifte kadının tesettürü açıkça, bildiriliyor. Kur'an-ı kerimin 17 yerinde Resulullaha (De ki, bana tâbi olun) buyuruluyor. Allahü teâlânın Resulüne tâbi olup Onun bildirdiği şekilde tesettüre riayet etmelidir!

Hz. Esma, ince elbise ile gelince, Resulullah baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve elleri hariç, vücudunu erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun inşAllah değerli kardeşim

Rabbim razı olsun inşAllah değerli kardeşim

av3xbam0ys1.jpg

Tesettürlüyüm çünkü;
değerliyim!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Tesettürlüyüm çünkü;

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı

Dinimiz olan islam kadına ve erkeğe tesettürü yani dinin kadın ve erkek için ayrı ayrı belirlediği yerlerin örtülmesini farz kılmışdır. Bu kitapsünnet ve içma ile sabittir. Kuranın bu hukmüne uyan kimse farzı yerine getirmiş ve Allahın emrini ifa etmiş olur.Kuranın bu hükmüne uymayan kimse günahkar olur ve Allah katında mesul olmuş olur. Kuranın bu hükmünü inkar eden böyle birşey yoktur diyen kimse kafir yani inkarcı olur ve dinle bağlantısı kesilir....!

Kütüb-ü Sittede Hz. Aişe ra dan rıvayet ediliyor." Rasulüllah bileklerinin dört parmak yukarısını şaret ederek Allah ve ahiret gününe inanan bir kadın ergenlik cağına girince eli yüzü dişindaki yerlerini açması helal değildir."dedi.(Hadis no.13)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Sevgili kardeşlerim ve sevgili SuEda kardeşim Allah celle celalüh sizlerden razı olsun.
Ne kadar güzel elinizden geldiğince kardşelerimizi yalnız bırakmıyor kana kana koşup
inşallah en kısa zamada tekrar kardeşlerimizin paylaşımlarını okur sizin ve Berat Abalamızın Ceylantur kardeşimizin Ve emek veren göz nuru döküp okuyan ve yorumlayan kardeşlerimzin o güzel yorumlarından NASİPLENİRİM inşallah.

Bu güzel yorum için ellerine sağlık Allah celle celalüh razı olsun senden ve bütün kardeşlerimiziden

selam ve dua ile
Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berakatühu
Rabbim cümlemizden razı ve hoşnut olsun inşallah
Burcu kardeşimiz Besmele ile başlayıp hayırlı ilk adımı attı siz değerli kardeşlerimizin/ablalarımızın/abilerimizin değerli yorumlarıyla vesilesiyle Rabbim lütuf etti buradayız
Nasib ettiği sürece acizane yorumlarımızla burada olmaya çalışıyoruz..
Yazan önemli değil Yazdırtan Nasib eden Rabbimiz olunca bu lütuf karşısında bize şükür etmek düşüyor..
Sizinde belirtiğiniz gibi değerli kardeşim sizlerin kıymetli yorumlarınız destekleriniz yüreklerimizi aydınlatıp ferahlatıyor..Rabbime şükür ediyorum çok şükür Rabbim bu aileye dahil ettin beni..Yüreği güzel değerli ablalarım abilerim kardeşlerimlerin arasına kattın ve islamiyetin güzelliklerini öğretiyor ve yaşatıyorsun..Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun..
İnşallah Rabbimin izniyle en kısa zamanda aramıza dönersiniz kıymetli yorumlarımlarınızdan paylaşımlarınızdan nasiplenenlerden oluruz..
Rabbim yuvanızı cennet bahçesi eylesin Yaşadığınız maddi ve manevi bütün sıkıntılarınıza inşirah suresinin ferahlığını nasib etsin..Sabırla sabrettiğiniz sıkıntılarınız karşısında en güzel mükafatları nasib etsin..
Evinizin huzuru mutluluğu daim olsun inşallah
sizlere duacıyız değerli kardeşim
Hayırlı güzel haberlerinizi beklemekteyiz..
Sevgili kardeşimiz olan eşinizede bizden selamlar..
siz yüreğinizi ferah tutun Rabbim nasib ettikçe acizane yazmaya çalışıyoruz/yüreklere hitab eden değerli ablacığımın değerli abilerimizin can kardeşlerimizin destekleri yorumları oluyor, bunlarla birlikte - belki buraya hiç yorum yazmayıpta dualarında bizlere kardeşlerimize yürekten dua eden değerli kardeşlerimiz..var
Biz sizi beklemekteyiz..yürekten desteklerinizden nasiplenmek duamız/Ama dualarınıza muhtacız herdaim dualarınızı beklemekteyiz..
Bu Nedenle Rabbim bütün kardeşlerimizden razı ve hoşnut olsun inşallah
Selametle kalınız
Dualarda buluşmak duasıyla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz..​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullah

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kadının [yüz ve iki elinden başka] bütün bedeni avrettir) [Mecmaul-enhür, El-mugni]
Bu hadis-i şerifte kadının tesettürü açıkça, bildiriliyor. Kur'an-ı kerimin 17 yerinde Resulullaha (De ki, bana tâbi olun) buyuruluyor. Allahü teâlânın Resulüne tâbi olup Onun bildirdiği şekilde tesettüre riayet etmelidir!

Hz. Esma, ince elbise ile gelince, Resulullah baldızına bakmadı. Mübarek yüzünü çevirip (Ya Esma, bir kız, namaz kılacak yaşa gelince, yüz ve elleri hariç, vücudunu erkeklere gösteremez) buyurdu. (Ebu Davud)

Dinimiz olan islam kadına ve erkeğe tesettürü yani dinin kadın ve erkek için ayrı ayrı belirlediği yerlerin örtülmesini farz kılmışdır. Bu kitapsünnet ve içma ile sabittir. Kuranın bu hukmüne uyan kimse farzı yerine getirmiş ve Allahın emrini ifa etmiş olur.Kuranın bu hükmüne uymayan kimse günahkar olur ve Allah katında mesul olmuş olur. Kuranın bu hükmünü inkar eden böyle birşey yoktur diyen kimse kafir yani inkarcı olur ve dinle bağlantısı kesilir....!

Kütüb-ü Sittede Hz. Aişe ra dan rıvayet ediliyor." Rasulüllah bileklerinin dört parmak yukarısını şaret ederek Allah ve ahiret gününe inanan bir kadın ergenlik cağına girince eli yüzü dişindaki yerlerini açması helal değildir."dedi.(Hadis no.13)

Dualarınıza canı gönülden Amin..Amin..Amin..
Rabbim sizden razı ve hoşnut olsun değerli abimiz
Kıymetli paylaşımlar..Rabbim nasiblenenlerden eylesin bizleri
emeğinize ve yüreğinize sağlık
selametle kalınız
dualarda buluşmak duasıyla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsiniz​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

av3xbam0ys1.jpg

Tesettürlüyüm çünkü;
değerliyim!!
Tesettürlüyüm çünkü;
Tesettürlüyüm çünkü;

Ceylantur yüreği güzel canım kardeşim
Rabbim senden razı ve hoşnut olsun inşallah
emeğine ve yüreğine sağlık
Hep birlikte Tebliğ ve Desteğe Devam inşallah
Selametle kal.
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin
:a07:​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah yüreklerinize sağlık

Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun inşallah yüreklerinize sağlık

ka Pa Na ma yan....tüm kardeşlerime;;;;;;;

"Kapanmak özümüzle birdir...kalbimizle...ruhumuzla...
önceden düşündüğümüz tüm olumsuzlukları alır gider birden....
kendi içimizde yaşadığımız korkularımızın ne kadar da boş olduğunu gösterir bize....

hayat gibi...aynı...

yaşamımızı ne kadar içten yaşarsak...
islamı severek isteyerek öğreterek yaşarsak o kadar içten geçirmiş oluruz bu hayatı...yüzümüz gülen taraf olurken vicdanımızda rahatlayan taraf olur...

zorluklarla mücadelemi zor gelmiştir bizlere yoksa birkaç kişinin söylediği anlamsız cümleler mi????

başınızdaki eşarp içinmi dir bu korku..yüreğinize yerleşen islamı yaşama sevinci.....ya diğerlerinin korkusu.....

kendinize fırsat vermeden
soranlara güzelliği göstermeden bu kaçmak niye?

KENDİNİZE FIRSAT VERMEDEN...SONRASINI BİLMEDEN DENEMEMEK NİYE???

Biz bir EMİR den konuşuyoruz...FARZ olandan bahsediyoruz..yani..zevkimize kalmış,korkumuza kalmış,dillerin söylediklerine kalmış birşey değil bu..

ÇOK ÖNEMLİ...

1 adım atmadan
hiç karşımızdakine fırsat vermeden bu kaçış niye.??????

Allah c.c. siz hiç bir yapmadan bunca hayatı bahşederken......bu kaçış niye?
soruyorum tüm kardeşlerime.....

herkes bir düşünsün bakalım"

Ey insanlar, Rabbinizden korkup-sakının
ve öyle bir günün azabından çekinip-korkun ki,
(o gün hiç) bir baba, çocuğu için bir karşılık veremez
ve (hiç)bir çocuk da babası için bir şeyi verebilecek (durumda) değildir
.
Şüphesiz Allah'ın va'di haktır.
Artık dünya hayatı sizi aldatmaya sürüklemesin
ve aldatıcı(lar) da sizi Allah ile aldatmasın

( lokman 33)

Kadın bir mücevherdir..
Siz mücevherinizi açıkta bırakırmısınız?
Onları en güvenli kasalarda saklarsınız..
Başörtümüzde bizi kötülüklerden koruyan bir kasa gibidir.
Örtümüze ve dinimize sahip çıkalım...
Allaha emanetsiniz...

tesettür öyle önemli bi karar ki ve güzelliklerle dolu..

benim hayatımda ki en net en güzel tarihlerden biri çok unutkanımdır ama o günü öncesibi sonrasını unutmuyorum.. unutulmazda...

sıkıntı çeken kardeşlerim var hemde çok ama yaşayan biri olarak diyorum ki rabbim sabrını veriyo bi zamanlar nedenlerini niçinlerini sorgulayanlar şimdi ise iyiki diyorlar :)

ya öyle bişey ki kapandığım zaman herhalde bunun bi sevgilisi var o istedide ondan kapandılar bile diyen oldu :)) halbuki gerçek sevgiliyi unuttular..

inşa-ALLAH tüm kardeşlerim o gerçek sevgiliyi bulup aşk huzurunda bir farz emrini hayranlıkla incelikle yerine getirecektir..

inanmak başarmaktır..karar vermek yapmaktır uygulamaktır.

ama ne olursa olsun ertelemeyin yarın öbür gün daha sonra olur demeyin olmaz.
olmaz...
olmaz.
ertelerseniz olmaz anı yaşayın.
hakkın nasip ettigi anda yapın...

mevlam yardımcınız olsun inşa-ALLAH...

yabanguluii9.jpg

HEP BİRLİKTE

Tebliğ

ve

Desteğe
Devam

İnşallah

mir_erhan

Moderator

Burcu kardeşimiz Besmele ile başlayıp hayırlı ilk adımı attı siz değerli kardeşlerimizin/ablalarımızın/abilerimizin değerli yorumlarıyla vesilesiyle Rabbim lütuf etti buradayız
Yazan önemli değil Yazdırtan Nasib eden Rabbimiz olunca bu lütuf karşısında bize şükür etmek düşüyor..
Sizinde belirtiğiniz gibi değerli kardeşim sizlerin kıymetli yorumlarınız destekleriniz yüreklerimizi aydınlatıp ferahlatıyor..Rabbime şükür ediyorum çok şükür Rabbim bu aileye dahil ettin beni..Yüreği güzel değerli ablalarım abilerim kardeşlerimlerin arasına kattın ve islamiyetin güzelliklerini öğretiyor ve yaşatıyorsun..Rabbim cümlenizden razı ve hoşnut olsun..
İnşallah Rabbimin izniyle en kısa zamanda aramıza dönersiniz kıymetli yorumlarımlarınızdan paylaşımlarınızdan nasiplenenlerden oluruz..
Rabbim yuvanızı cennet bahçesi eylesin Yaşadığınız maddi ve manevi bütün sıkıntılarınıza inşirah suresinin ferahlığını nasib etsin..Sabırla sabrettiğiniz sıkıntılarınız karşısında en güzel mükafatları nasib etsin..
siz yüreğinizi ferah tutun Rabbim nasib ettikçe acizane yazmaya çalışıyoruz/yüreklere hitab eden değerli ablacığımın değerli abilerimizin can kardeşlerimizin destekleri yorumları oluyor, bunlarla birlikte - belki buraya hiç yorum yazmayıpta dualarında bizlere kardeşlerimize yürekten dua eden değerli kardeşlerimiz..var
Biz sizi beklemekteyiz..yürekten desteklerinizden nasiplenmek duamız/Ama dualarınıza muhtacız herdaim dualarınızı beklemekteyiz..
Selametle kalınız

Esselamü Aleyküm ve Rahmetüllahi ve Berekatüh.
Sevgil kardeşim. maşallah yazdırana Hamd olsun yazan yüreğinize de Rabbim dert keder ve sıktılar vermesin inşallah Rabbimiz.
o kadar güzel yazmışsınız ki. okudukça yüreğim ferahladı amin dedikçe bir dua ferahlığı sardı heryanımı.
siz değerli kardeşlerim olduğu için Rabbim nasip ettiği için her türlü hamd u senalar olsun.

Biz insanlar o kadar acizizki en büyük acizliğimiz zaten bizleri yaratıp VEHHAB ismiye karşılık beklemeden veren Rabbimize hamd etmeyip gösteriyoruz.
gidip mutluluğu huzuru başka yerlerde arıyor farkına vardıkça anlamıyor ısrarla uyanamıyoruz.
Ben en çok şunu anladım. Duasız yürekte ne merhamet ne bereket ne de huzur vardır. o yüzden en büyük korkum birgün DUA nimetinden mahrum kalmaktır.
Düşünsenize Rahmet kapıları kapanmış yok yok düşünmesi bile yüreğe ürkütücü bir hava veriyor daralıyor sine.
Allah ım sen mahrum etme bizi. ve bizleri kendine kul eyleyip değer verdiğin için HAMD U SENALAR olsun.

Gerçek bir kulluk bilinciyle uyanmadan güne
Ve Hakka Gereken kulluk hakı vermediğimiz sürece birilerine kul olma uçurumuna doğru sürükleniyoruz.
Ve işin en garip yani bunu bildiğimiz halde nefsimize her defasında yenik düşüyor bir vakit daha yitiriyoruz.
Ben ancak Rabbime kulluğuma yakışanı yaptığım kadar Rabbimime kulum
Aksi halde ben bir şirk yolunda bilerek yürümekte olmuş olacağım.
VE Günahın en büyüğü ise Bilerek şirk koşmaktır.

Allah ım sen koru Rabbim sen muhafaza et.
Sen tutmasan ben kayarım. sen gözetip kollamazsan ben düşerim.
bu yolda emekleyerek bile olsa sen yardım et. YA SENİN yolunda emeklemeyi bile untusam.
SEn koru RABBiM.

Hakkı bilip HAKKA riayet edenlerden eyle. amin.
Selam ve dua ile

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun inşAllah değerli ablamız

Rabbim razı olsun inşAllah değerli ablamız

Değerli kardeşlerimiz,

Burda paylaşımlarını okuduğunuz diğer kardeşlerimizden de
Sizlerin de bir adım atmanız daha kolay olur belkide..
Sizin adınıza çok seviniyoruz...
Yol belli.....
Başımızı kapatmak sadece beğendiğimiz bir örtüyü başa koymak değil...Kalbimizle bunu hissederek yapmak...Örtünmenin güzelliği...durdukça...kapandıkça...ortaya çıkıyor...O bir bez parçası olmaktan öte...başımıza yapışmış bir derimiz oluveriyor...sadece evimizde izin veriyor çıkarmaya....böylesine gönülden bağlı kardeşim..

Kitabımız KUR'AN-I KERİM ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.) herşeyi açıklıkla ifade etmiş.

Kime karşı mahrem olduğumuz aşikar.

Bizim yapmamız gereken ellerimiz ve yüzümüz dışında kalan yerleri örtmek
Burda önemli olan şu :
Kısa bir başörtü ile sadece başın 4/3 nü kapatıp arkadan kuyruk gibi sallamak değil ya da KISA BİR MANTO Giyip bele o meşhur kemeri bağlayıp belin inceliğini çıkarmak ,ayaklarına incecik çorap giyip salına salına dolaşmak değil...

Kapanmak doğru bir şekilde olmalı değil mi kardeşlerim???
Önce kalbin tesettürü sonra vücudumuzun

BİZ SİZLER İÇİN DUACIYIZ SİZLERDE BİZE DUA EDİNİZ KARDEŞLERİM

ALLAH c.c. yar ve yardımcımız olsun

Hayırlı cumalar

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı Cumalar

Hayırlı Cumalar

HEP BİRLİKTE

Tebliğ
ve
Desteğe
Devam

Öğrenmeye
ve
Öğretmeye devam
İnşAllah

berat05

Yönetici
vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

selam ve dua ile

Selametle kalınız
Dualarda buluşmak duasıyla​

Sevgil kardeşim. maşallah yazdırana Hamd olsun yazan yüreğinize de Rabbim dert keder ve sıktılar vermesin inşallah Rabbimiz.
o kadar güzel yazmışsınız ki. okudukça yüreğim ferahladı amin dedikçe bir dua ferahlığı sardı heryanımı.
siz değerli kardeşlerim olduğu için Rabbim nasip ettiği için her türlü hamd u senalar olsun.

Biz insanlar o kadar acizizki en büyük acizliğimiz zaten bizleri yaratıp VEHHAB ismiye karşılık beklemeden veren Rabbimize hamd etmeyip gösteriyoruz.
gidip mutluluğu huzuru başka yerlerde arıyor farkına vardıkça anlamıyor ısrarla uyanamıyoruz.
Ben en çok şunu anladım. Duasız yürekte ne merhamet ne bereket ne de huzur vardır. o yüzden en büyük korkum birgün DUA nimetinden mahrum kalmaktır.
Düşünsenize Rahmet kapıları kapanmış yok yok düşünmesi bile yüreğe ürkütücü bir hava veriyor daralıyor sine.
Allah ım sen mahrum etme bizi. ve bizleri kendine kul eyleyip değer verdiğin için HAMD U SENALAR olsun.

Ve Hakka Gereken kulluk hakı vermediğimiz sürece birilerine kul olma uçurumuna doğru sürükleniyoruz.
Ve işin en garip yani bunu bildiğimiz halde nefsimize her defasında yenik düşüyor bir vakit daha yitiriyoruz.

bu yolda emekleyerek bile olsa sen yardım et. YA SENİN yolunda emeklemeyi bile untusam.
SEn koru RABBiM.

Selam ve dua ile

Esselamu aleyküm Gönlü güzel kardeşlerim
Burcu kardeşimle başlayan bu kardeşlik bağlılık....
ve sizler
yazılarınız

Her birinizin yazısı yüzlerce kez okunsa bıkılmaz...

Her birinizden asıl ben nasipleniyorum...her yazınızda o güzelliği alıyorum inanın...

Sizlerin burda oluşu...birbirinize ve buraya gelecek tüm kardeşlerimize destek vermeniz beni çok mutlu ediyor.....diyorum...işte kardeşlerim....biz olmasak ta..devam edecekler var...
Hakkınızı helal ediniz...helalleşmek güzeldir...

Sueda,Ceylantur,Mir_erhan,acizanegünahkar

Maaşallah Barekallah geçtiniz bizleri...

Rabbim yolumuzu açık eylesin, Sırat-i Mustakim'den ayırmasın..
Gönüllere hidayet , kardeşlerimize vesile olabilmeyi nasip eylesin...
Ayaklarımızı ve kalbimizi dini üzerinde sabit kılsın...
HAK için Yaşayıp HAK için ölmeyi nasip eylesin...İNŞALLAH

Kardeşlerim şunu unutmayalım ki tek tesettürde değil yaşamımızın geneline HAK' kın rızasını alabilmek için çabalamalıyız...Elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız..
Yaşamımızda ki tüm insanlara davranışlarımızla,hareketlerimizle,yaşama biçimimizle örnek olmalıyız...Her birimiz kendimizi iyi biliriz değil mi ?

Hep birlikte

Tebliğ ve Desteğe
Devam İNŞALLAH

acizanegünahkar

Kayıtlı Kullanıcı
ve sizler
yazılarınız

Her birinizden asıl ben nasipleniyorum...her yazınızda o güzelliği alıyorum inanın...

Sizlerin burda oluşu...birbirinize ve buraya gelecek tüm kardeşlerimize destek vermeniz beni çok mutlu ediyor.....diyorum...işte kardeşlerim....biz olmasak ta..devam edecekler var...

Kardeşlerim şunu unutmayalım ki tek tesettürde değil yaşamımızın geneline HAK' kın rızasını alabilmek için çabalamalıyız...Elimizden geleni yapmaya çalışmalıyız..
Yaşamımızda ki tüm insanlara davranışlarımızla,hareketlerimizle,yaşama biçimimizle örnek olmalıyız...Her birimiz kendimizi iyi biliriz değil mi ?

Hep birlikte

Tebliğ ve Desteğe
Devam İNŞALLAH

Kardeşlerim
Desteğimiz sizlerle

Kardeşim RABBİM nuruyla nurlandırsın
Hesap gününde herkesin nefsi nefsi dediği günde
Peygamber Efendimizin Livaül Hamd isimli sancağının altında gölgelenmeyi nasip eylesin.

RABBİM nuruyla nurlandırsın sizleri artırsın, sizlerin hayr niyeti berket demektir, RABBİM razı olsun

CUMA günümüz mübarek olsun

Kardeşim helallik istemişsin ben hakkımı tüm Kardeşlerime helal ediyorum sizlerde helal edin

her şeyin en önemlisi şudur RABBİMİZİN RIZASI

Dualarınıza AMİNN selametle

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

SEn koru RABBiM.

Selam ve dua ile

Ve Aleyküm selam ve Rahmetullahi ve berakatühü
hayırlı Cuma'larB)
Hisseden yüreğinize sağlık..Hissetiren Yürekten Kelama döktüren Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun
Rabbim sizlerden razı ve hoşnut olsun değerli kardeşim..
Deki; Eğer duanız olmasa Rabbimin katında ne ehemmiyetiniz var." (Furkan suresi 77.Ayet)
Buyuruyor Rabbimiz..Kul olmanın en güzel ifadesi Dua..
Sizinde nefslerimize hitabeden güzel duanıza cümlemiz adına canı gönülden Amin..Amin..Amin..
Rabbimizin izniyle herdaim dualarda buluşmak duasıyla
Selametle kalın
Selam ve baki dualarımla

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
ve sizler
yazılarınız

Hep birlikte

Tebliğ ve Desteğe
Devam İNŞALLAH

Ve Aleyküm selam ve Rahmetullah yüreği güzel değerli ablacığım..
Rabbim sizlerden razı ve hoşnut olsun inşallah..
Hayırlı ve bereketli Cuma'larB)
Dualarınıza canı gönülden Amin..Amin..Amin..
Paylaşımlarınızı yorumlarınızı her okuduğumda,yüreklere hitabeden inci tanesi ışıltısını hissediyor yürekler...
Buradaki değerli kardeşlerimiz abilerimizin kıymetli yorumlarıyla..
Her seferinde ilk okuma heyecanıyla,susamış bir insanın bu yazılan maneviyat yüklü yazılarda Rahmet olan suyu yudumlayarak kana kana içmesi gibi yazılanları yudumluyorum..Ama her seferinde aynı ferahlık ...
Rabbim hisseden yüreklerinizi bereketlendirsin sizlerden razı ve hoşnut olsun inşallah..
Canım ablacığım bu yazınızda da herzamanki gibi yüreklere hitab ediyor nefsimize nasihat veriyorsunuz
Tesettür Ummanda bir damla gibi..
Eğer Bizim Niyettimiz Hakkın rızası için yaşamak ise..
Biz Ebediyet yolcuları Olarak..Bizi Bizden çok seven Rabbimizin Rızasını istiyorsak..
Bizim Davamız Ummanlara küçük adımlarlada olsa Yol almak..
Davamız Büyük Davamız islamiyet İslamiyeti Yaşayabilmek..
Nefismizle cihat edip..Bu Umman olan islamiyetin güzelliklerini bir damlada olsa hissedip yaşayabilmek../Yansıtabilmek..
Tesettür Aylin kardeşimizin ifadesiyle Sadece başörtüsü değil yüreğinide örteceksin..
Günahlara karşı..Tesettürünle Taçlanacaksın..Bu taç tek başına yetmez..İbadetlerinle Tacını kendine yakışır hale getireceksin..Oturman konuşman Hal ve tavırların ruhun yüreğin tesettüre girecek günahlara karşı..
Aslında Huzuru tadacaksın islamiyeti yaşayarak..Hayatın olacak..Çünkü Bunun için varız bu dünyada Kul olmak için..Aslında özümüze döneceğiz Kul olacağız Rahman'a
Bu yolda karınca misali emekleyerekte olsak yolun çok başındada olsak
Rabbim bu yolda ölenlerden eylesin bizi
Allah Celle Celalühu bir an bile nefsimizle başbaşa bırakmasın bizi
Rabbimizin razı olduğu kullardan olabilmemiz duasıyla..
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsinizB)

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
HAYIRLI günler arkadaşlar nasılsınız iyisinizdir İNŞALLAH

TrTs

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum ablalarim kardeslerim.

Nasilsiniz insaAllah?

Bu konuyu görünce cok mutlu oldum. Neden diyeceksiniz, aslinda üzülmem gerekti diyeceksiniz belkide.

Ama sevindim, cünkü yalniz degilmisim bu konuda.

Ben gecen sene Ramazandan beri kapanmak istiyorum.

Ama bir türlü yapamadim.

Nisan ayina kadar maddi durumum cok kötü idi. Calismiyordum. Hic bir gelirim yoktu.

Dolayisiyle gardorabimi yenileme sansim yoktu. Bunu cogu kisi sadece bahane olarak görüyordu.

Sen namaz kildigin kiyafetlerle Allahin huzuruna cikiyorsun ama insan icine cikmayami utaniyorsun diye kizanlar vardi.

Ama anlatamiyordum derdimi. Rabbim beni oldugum gibi kabul ediyor.

Evde basma etkele ve siradan basörtümle O'nun huzuruna cikabilirim cünkü.

Ama insan icine cikamam. Dinimi en güzel sekilde temsil edemezdim öyle.

Yanlismi düsünüyorum sizce?

Simdi ise issizlere yardimci olan bir yere kayit oldum. Bir aydir param geliyor. Cok fazla degil ama bana göre büyük bir hikmetti bu.

Az biraz kenara koydum. Bir daha ki ay yine gelirse yine kenara koymayi düsünüyorum.

Hala düsündügmü bir iki nokta var.

Benim yakinlarimdan bir kisi kapali idi iki sene sonra acildi.

Kendisine cok kötü sekile kizmistim karsi gelmistim.

Simdi büyük konusmusmu oldum? Acaba ayni sey benim basima gelirmi diye korkuyorum.

Ikincisi üstü mekke alti paris dedigimiz bacilarimiz var malesef. Onlari her gördügümde icimde bir öfke olusuyordu. Halen öyle.

Yinemi büyük konusmus oldum? Ya benimde basima böyle seyler gelirse diye korkuyorum.

Simdi kapali olmadigim icin kötü birimiyim acaba diye düsünüyorum.

Namazimi kiliyorum ama kapali degilim. Tam bir celiski diye düsünüyorum.

Sokakta bazen cok güzel kapali olanlari görünce gipta ediyorum, ben neden böyle degilim diye üzülüyorum.

Diger yandan ailemin konumunu tam olarak secemiyorum. Dinda diyecegim ama daha cok kültürel degerlerle dindar yada nasil söyleyim bilemiyorum.

Evlenmeden önce kapanmak istiyorum. Evlenecegim insan beni böyle kabul etsin istiyorum.

21 yasindayim, dogma büyüme yurt disindayim.

Bazilari diyor ki kapanirsan is bulman cok zor olacak. Ama ben iki senedir is ariyorum bulamiyorum, acik oldugum halde.

Acigim derken dikkat etmeye calisiyoum giysilerime. Her an O'nun huzurunda oldugumuzu hatirlamaya calisiyorum.

Kisacasi iyi bir kul olmak istiyorum. Rabbimin en sevdigi sekilde kapanmayi istiyorum.

Ama bir türlü nasip olmadi.

Cok fazla uzattim sanirim. Cok aff edersiniz.

InsaAllah Rabbim bize en güzel sekilde kapanmayi ve bir daha acilmamayi nasip eyler.

Arti bir kac gündür Metin Sever'den Türban ve Kariyer kitabini okuyorum. Ablalarimiz neler neler yasamislar basörtülü olduklari icin.

Okudukca utaniyorum, benim böyle olusumdan.

Allaha emanet.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum ablalarim kardeslerim.

Nasilsiniz insaAllah?

Bu konuyu görünce cok mutlu oldum. Neden diyeceksiniz, aslinda üzülmem gerekti diyeceksiniz belkide.

Ama sevindim, cünkü yalniz degilmisim bu konuda.

Ben gecen sene Ramazandan beri kapanmak istiyorum.

Ama bir türlü yapamadim.

Nisan ayina kadar maddi durumum cok kötü idi. Calismiyordum. Hic bir gelirim yoktu.

Dolayisiyle gardorabimi yenileme sansim yoktu. Bunu cogu kisi sadece bahane olarak görüyordu.

Sen namaz kildigin kiyafetlerle Allahin huzuruna cikiyorsun ama insan icine cikmayami utaniyorsun diye kizanlar vardi.

Ama anlatamiyordum derdimi. Rabbim beni oldugum gibi kabul ediyor.

Evde basma etkele ve siradan basörtümle O'nun huzuruna cikabilirim cünkü.

Ama insan icine cikamam. Dinimi en güzel sekilde temsil edemezdim öyle.

Yanlismi düsünüyorum sizce?

Simdi ise issizlere yardimci olan bir yere kayit oldum. Bir aydir param geliyor. Cok fazla degil ama bana göre büyük bir hikmetti bu.

Az biraz kenara koydum. Bir daha ki ay yine gelirse yine kenara koymayi düsünüyorum.

Hala düsündügmü bir iki nokta var.

Benim yakinlarimdan bir kisi kapali idi iki sene sonra acildi.

Kendisine cok kötü sekile kizmistim karsi gelmistim.

Simdi büyük konusmusmu oldum? Acaba ayni sey benim basima gelirmi diye korkuyorum.

Ikincisi üstü mekke alti paris dedigimiz bacilarimiz var malesef. Onlari her gördügümde icimde bir öfke olusuyordu. Halen öyle.

Yinemi büyük konusmus oldum? Ya benimde basima böyle seyler gelirse diye korkuyorum.

Simdi kapali olmadigim icin kötü birimiyim acaba diye düsünüyorum.

Namazimi kiliyorum ama kapali degilim. Tam bir celiski diye düsünüyorum.

Sokakta bazen cok güzel kapali olanlari görünce gipta ediyorum, ben neden böyle degilim diye üzülüyorum.

Diger yandan ailemin konumunu tam olarak secemiyorum. Dinda diyecegim ama daha cok kültürel degerlerle dindar yada nasil söyleyim bilemiyorum.

Evlenmeden önce kapanmak istiyorum. Evlenecegim insan beni böyle kabul etsin istiyorum.

21 yasindayim, dogma büyüme yurt disindayim.

Bazilari diyor ki kapanirsan is bulman cok zor olacak. Ama ben iki senedir is ariyorum bulamiyorum, acik oldugum halde.

Acigim derken dikkat etmeye calisiyoum giysilerime. Her an O'nun huzurunda oldugumuzu hatirlamaya calisiyorum.

Kisacasi iyi bir kul olmak istiyorum. Rabbimin en sevdigi sekilde kapanmayi istiyorum.

Ama bir türlü nasip olmadi.

Cok fazla uzattim sanirim. Cok aff edersiniz.

InsaAllah Rabbim bize en güzel sekilde kapanmayi ve bir daha acilmamayi nasip eyler.

Arti bir kac gündür Metin Sever'den Türban ve Kariyer kitabini okuyorum. Ablalarimiz neler neler yasamislar basörtülü olduklari icin.

Okudukca utaniyorum, benim böyle olusumdan.

Allaha emanet.

Ve Aleyküm selam ve Rahmetullah
Hoşgeldin canım:a12:
üyeliğin hayırlı ve daim olsun inşallah..
Yazdıklarını okudum anladığım kadarıyla maddi yönden sıkıntılı bir dönem geçiriyorsun..
Rabbim yüreğine inşirah suresinin ferahlığını nasib etsin inşallah..
Canım maşallah barekallah niyet etmişsin tesettürünle taçlanmaya..
Tesettür yürek işi..Yürekten isteyeceksin Rahmanın emrini yerine getirmeyi..
Aslında karar verilecek nokta.. başörtüsünü takıp takmamak değil..
Hangi bilinçle takıyoruz..Aslında buradaki karar verilecek nokta islamiyeti yaşamak istememiz..
Huzur islamiyette islamiyeti yaşayabilmekte..
Rahman'nın rızasını kazanmak istememizde..
örneklemek gerekirse bir işi bakarak yapmak/birde yaptığın işin içeriğini bilmek..
Bunlar çok önemli noktalar..Biz Tesettürümüz Rabbimizin rızası için taşımalıyız..
Çünkü bu rızayı gözettiğinde Tesettür senden bir parça oluyor..Canından bir parça kopamıyorsun..
Tesettürle yüreğin ruhun tesettüre giriyor..Kapıyorsun günahlara karşı. ruhunu yüreğini....
İbadetlerinle nefsinle savaşıyorsun aslında kendini bu savaş meydanında güçlendiriyorsun..Zırhlanıyorsun..
bu nedenle vesveseye kapılma canım...
şimdi sen Rahman'a hak yola yöneliyorsun nefsinde senle savaşıyor..Ama bu savaşı sen yen canım ..
Benim kanatim bu süreci fazla uzun tutma..
İnan ben ilk tesettüre girdiğimde ilk aldığım eşarbı uzun süre taktım başka eşarbım yoktu..eğer biriktirdiğin miktar bir eşarp ve eteğe yetiyorsa hemen tesettürüne bürün..
İlk pardesü aldığımda pardüsüler çok pahalıydı..ama Rabbim yardım etti..diyordum kendi kendime Kışlık pardüsü zor alırım..Ama Rabbim çok büyük yeterki hayra niyet edince Hayır kapılarını açıyor..
İnanki çok uzuca kışlık pardüsü aldım aldığım fiyata ben bile şaşırdım..
Yeterki biz hayra niyet edelim canım adım atalım..
Bizim Sahibimiz Rabbimiz yardımcımız oluyor..
Çünkü zamanımızın garantisi yok..
Bu tarifsiz huzuru tatmak için bekleme..
Canı gönülden hayırlı habarelerini bekliyorum..
Hem kendini hemde biz kardeşlerine bayram sevinci tadında mutluluk yaşa..
İş mevzusunu ne güzel ifade etmişsin rızkımız ne kadarsa Rahman okadarını nasib ediyor..
Rızkı veren Rabbimiz..Çalışma konusunu düşünme
Rabbim hakkında hayırlı ve güzel olanı nasip etsin
Selametle kal.
Selam ve baki dualarımla
En Güzel'e Allah Celle Celalühu emanetsin
:a07:​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim razı olsun değerli ablacığım..Yüreklere hitap eden sözler

Rabbim razı olsun değerli ablacığım..Yüreklere hitap eden sözler

Tüm kapanmak isteyen kardeşlerim için .......güncelleme

Hayat hep sorular ve cevapları aramakla geçer.....
Geçerkende nasıl geçtiğini anlayamayız...

Ha bugün ha yarın derken kendimizi mutlu etmediğimizi asıl çevre için yaşadığımızı anlamış oluruz.İş işten geçer....

Allah'ı Celle Celaluhu tanımak herşeyden önce ibadeti güzelleştirir..
Daha çok ibadet yapmayı,ibadet yaparken huşu içinde olmayı özendirir.
Başkaları için değil ALLAHÜTEALA için yaşamayı öğretir.
Sevdikçe daha çok araştırır,araştırdıkça daha çok severiz.
Rabbimiz bizim O' na yürümemize karşılık koşarak karşılık verir...
Gönlümüz sıkıntıdan kurtulur...
Herkese bu yolun ne kadar güzel olduğunu anlatır....
Bu bazen örtümüzle olur...
Bazense iman edenin nuruyla belli olur....

"Allah Celle Celaluhu nurunu tamamlayacaktır."

Rabbim bu yolda ayaklarımızı,
kalbimizi sabit kılsın,şaşırtmasın ...
Hidayette olup sapıtanlardan-saptıranlardan değil,
hidayete vesile olanlardan eylesin inşallah

KAPANMAK İSTEYEN TÜM KARDEŞLERİM

Zaman öylesine çabuk geçiyor ki
Siz sorularınıza cevap ararken....
Kapanmak isteğinizi her bir an ertelerken
Zamanın geçtiğini görmüyor musunuz

Eğer nefs ve şeytan olmasaydı insanlar nasıl imtihana tabi tutulacaktı???

İşte bizimde bu dünyada imtihanlarımızdan birisi bu...
Sizler okul,iş,kariyer diye düşünmeye devam ederseniz bir bakmışsınız bu huzursuzlukla yaşamınız devam etmiş gençliğiniz uçup gitmiş..
Bize verilmiş olan görevleri yapmak için ne kadar zaman verilmiş biliyor muyuz?

Ölümün Ne Zaman Geleceğini Biliyor musunuz?

ÖLÜM VARMIŞ diyebilmek için
Musalla Taşınımı Bekleyeceğiz?

ÖLMEDEN ÖNCE
Tüm korkularınızı yenin....
ÖLÜM ZATEN BİR KIYAMET

AHİRETE NASIL HAZIRLANACAĞIZ?

Vicdanınıza bir kulak verin bakalım....
İyice dinleyin...
Kalbiniz A L L A H C.C derken
...hala örtünmeyi bu kadar mı düşünür oldunuz ????

ALLAH'a C.C. tam tevekkülle gidin...
Tam bir teslimiyetle...
Bırakın korkularınızı....
Sadece Bir ADIM ATIN BAKALIM....
Bizi korkularımızla başbaşa bırakacakta
EMİN kılacakta Yalnız Rabbimiz değil mi?

İyice Düşünelim?
Bize bahşedilenlerin karşılığında
AHİRETİ KAZANMAK.......

AHİRETİ KAZANMAK
KOLAY MI SANIYORSUNUZ ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt