Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı

Ve Aleyküm Selam canım..
Dualarına canı gönülden Amin...
Rahman c.c. cümlemizden razı ve hoşnut olsun inşallah
Hayr adımınla Rahman c.c. izniyle bizlere örnek olmaktasın..
Rahman c.c. her daim hayr içersinde olup hayra vesile olmanı nasib etsin..
Rahman c.c. yar ve yardımcımız olsun inşallah
Selam ve baki dualarımlaB)

Rabbim senden de okuyan tüm kardeşlerimizden de razı olsun kardeşim..

Ben çok faydalandım burada yazılanlardan, öyleki Mevla farklı imtihanlar veriyor hepimize ama burada paylaşılanları görünce çoğunun benzer olduğunu gördüm ve bu beni de cesaretlendirdi...Dilerim okuyan tüm kardeşlerimiz de kendi hayatlarından birer parça bulakara yalnız olmadıklarını anlarlar... Sonrası zaten geliyor arkadaşlar, DUA İLE, MEVLA YA TESLİM OLMAK İLE VE NE OLURSA OLSUN PES ETMEDEN ŞÜKÜR İLE YAŞAMAKLA...

Rabbim bizleri dualarda buluştursun inşallah...

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı

La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)

La Tahzen

sabaha çıktıktan sonra artık geçen geceye bakma. Çünkü şerri ve hayrı ile giden dünü değil bugünü yaşayacaksın. farzet ki ömrün sadece birgün, o da bugün...
bugün doğdun ve bugün Rabbine kavuşacaksın.
geçmişin kederi, geleceğin kaygısı ile ayağının sürçmesine müsaade etme. bütün dikkatini, ihtimamını, çalışmanı, bugüne teksif et.
ömrünün bu son gününün namazlarını mutlak surette huşu içinde eda et! Kur'an'ı Kerim-i tedebbür ederek oku. Tesbihatını huzurda yapıyormuşçasına yap. ahlakına, muamelatına dikkat et. insanlara faydalı olacak işler konusunda son derece azimli ve gayretli olarak gününü geçir.
bu son gününün saatlerini iyi kullan. dakikalarını senelere, saniyelerini aylara dönüştür.
yüce Mevlayı çokça zikret. bugün tarlana hep hayır ek
. günahlarından tövbe et. kinden, hasetten uzak ol. rızkına razı ol. eşini, çocuklarını mutlu et.
kendin ol - İmmea olma
hiçbir zaman başkası olmaya gayret etme.
Çünkü bu gerçekten sonsuz bir sıkıntı sebebidir.
Adem aleyhisselamdan bugüne insanoğlundan biri diğeriyle aynı surette yaratılmamıştır. sen özelsin.
geçmişte hiç kimse senin suretinde yaratılmadı. bundan sonra da yaratılmayacak. sen Ahmet'ten Mahmut'tan farklısın.
bu yüzden kendini başkasında diriltmeye kalkışma.
hayata 'sen' olarak atıl. Yaratıldığın gibi yaşa. sesini, yürüyüşünü değiştirme.

Rabbim razı olsun canım kardeşim eğer hala örtünememiş olsaydım bu cümleler beni çok fazla etkileyecekti, dilerimki Yüce Allah senin paylaştığın bu güzel yazıyla birçok kardeşimize hidayet nasib eder...

SELAM VE DUA İLE

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ablacığım,

Rabbim razı olsun, amin inşAllah

selam ve dua ile, hayırlı günler

Dualarımız hepimize...

Kimbilir kimler nerelerde ve nasıl çekiyorlardır...

Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun...

Örtümüzü derimiz eylesin,kendinden başkasına muhtaç etmesin,Kalbimizi dini üzerine sabit kılsın inşallah

Rabbime emanet olun değerli kardeşim

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam kardeşim,

Rabbim razı olsun, ben şu an beklemede aşamasındayım, neredeyse 2 günde bir annemi rüyalarımda görüyorum. Neredeyse 1 yıldır bunun savaşını veriyorum, yeri geldi sesim yükseldi, yeri geldi sustum, ama artık kabullendim, ben bu savaşı kaybettim. tesettür için, eşim için kendi ailemi kaybettim, artık konular o kadar birbirine girdi ki, insan ne sağlıklı düşünebiliyor ne de bi şey yapabiliyor.

ben de şubat sonunda işten ayrılıyorum, birazcık bunda tesettürlü olmamın şirkette yarattığı imaj sorunu da var, ihtiyacımız olmadığı süre boyunca da çalışmayı düşünmüyorum, artık evimde bol bol dua edeceğim, zira şu anda elimden duadan başka bi şey gelmiyor, dedim ya işler o kadar karışık ki hiçbir şey söyleyemiyorsun, hiçbir adım atamıyorsun.

Rabbim inşAllah senin karşına helal süt emmiş, gerçekten İslamı benimsemiş, sana ve ailene değer verecek bir insan çıkartır, hayırlısıyla yuvanı kurarsın inşAllah,

Selamun Aleyküm güzel kardeşim konuyu çok güzel bir yerinden ele almışsın, hani bir söz varya halk arasında hem bu dünya için yaşa hem de ahiret için, ama bu denge hem mayoyla denize girip sonrasında Kur'an okumakla; hem açık ve vücut hatlarını gösteren kıyafetler giyip sonrasında namaz kılmakla maalesef sağlanmıyor. Ben çok açık giyinen biri değildim ama namaz kılmaya başladıktan sonra artık yavaş yavaş dışarıya örtüsüz çıkamayacağıma dair bir düşünce yerleştirdi Rabbim ve bu düşüncenin hayata geçmemiş haliyle bile namaz öyle huzurla tat buluyor ki arkasından bir de örtünmek eklenince artık insan Rabbinin huzurunda mahcup olmaktan kurtuluyor..

Canım kardeşim annem sakinleşmeye başladı ama içinde bu hayat dengeli şekilde yaşanmalı düşüncesi hala var. Bu kesinlikle bir övünme değil kendi adıma ama namazı kılan arkadaşlarım da bilir namazın yer almadığı günlük hayatın içinde yalnız temiz kalbe sığınarak bir yaşam sürmek insanı iki arada bırakmaktan ve huzursuz etmekten başka bir işe yaramıyor...

Rabbim evliliğinizi bir ömür boyu bu dünyada ve sonsuza kadar da ahiret aleminde daimi kılsın inşallah canım kardeşim, imtihanlarımız bazen uzun sürebiliyor, inşallah Rabbim geç kalmadan annenize bu bilinci verir, o da hidayete erenlerden olur, baksana Yüce Mevla ailemizden bağımsız olarak bize bu güzel yola girmeyi nasib etti, bu ne kadar gurur verici..şimdi şöyle düşünelim , Mevla ailemiz ve çevremiz içinde bizi örnek seçti, bize düşen de onlara fırsat verdikleri sürece bu yolun güzelliklerinden bahsetmek, fırsat vermeyip üzerimize geldikleri zamanlarda da sessiz kalıp karşı gelmekten sakınmak...Rabbim inşallah ailelerimizi de bu güzel yolla müjdeler geç kalmadan...Dualarımdasınız kardeşim...

SELAM VE DUA İLE​

berat05

Yönetici
vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

vealeykümselamveRahmetullahiveBerakatuhu

selamun aleyküm ablacığım,

Rabbim razı olsun, amin inşAllah

Güzel kardeşim ....

Hayatımızda elbette bazı güzlerimiz kötü geçecek.....ki aydınlığa çıktığımızda hem hatalarımızı anlayalım...hem başkaları bizleri anlasın..

Yüreğimiz ne için çarpıyor asıl bunun farkına varalım...

Sueda kardeşimiz ne güzel yazmış.....

Her birimiz bugün ölecekmişçesine günümüzü hidayet üzerinde geçirsek....daha ne isteyebiliriz ki?

Allah' a c.c. emanet olunuz

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
doğru söylüyorsunuz ablacığım, Allah cc razı olsun sizlerden, sağolun.

Güzel kardeşim ....

Hayatımızda elbette bazı güzlerimiz kötü geçecek.....ki aydınlığa çıktığımızda hem hatalarımızı anlayalım...hem başkaları bizleri anlasın..

Yüreğimiz ne için çarpıyor asıl bunun farkına varalım...

Sueda kardeşimiz ne güzel yazmış.....

Her birimiz bugün ölecekmişçesine günümüzü hidayet üzerinde geçirsek....daha ne isteyebiliriz ki?

Allah' a c.c. emanet olunuz

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
bugün eşrap aldım hoşuma gitti aldım ve eve geldim yaptım türbanımı çok yakıştırdım dışarı çıkmak kaldı bitek

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum gülkoksam kardesımm,

ne guzel cogu bıtmıs azı kalmıs kardesım:)

Hayırlı haberlerınızı beklıyoruz insallah ;)

Dualarımdasınız...

Selametle...

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim razı olsun, ben şu an beklemede aşamasındayım, neredeyse 2 günde bir annemi rüyalarımda görüyorum. Neredeyse 1 yıldır bunun savaşını veriyorum, yeri geldi sesim yükseldi, yeri geldi sustum, ama artık kabullendim, ben bu savaşı kaybettim. tesettür için, eşim için kendi ailemi kaybettim, artık konular o kadar birbirine girdi ki, insan ne sağlıklı düşünebiliyor ne de bi şey yapabiliyor.

ben de şubat sonunda işten ayrılıyorum, birazcık bunda tesettürlü olmamın şirkette yarattığı imaj sorunu da var, ihtiyacımız olmadığı süre boyunca da çalışmayı düşünmüyorum, artık evimde bol bol dua edeceğim, zira şu anda elimden duadan başka bi şey gelmiyor, dedim ya işler o kadar karışık ki hiçbir şey söyleyemiyorsun, hiçbir adım atamıyorsun.

Rabbim inşAllah senin karşına helal süt emmiş, gerçekten İslamı benimsemiş, sana ve ailene değer verecek bir insan çıkartır, hayırlısıyla yuvanı kurarsın inşAllah,

Canım kardeşim benim, dualarımdasınız, Yüce Allah sizin de benim aileme de hidayet nasib etsin inşallah. Benim annem gün geçtikçe sessiz kalmaya başladı şükürler olsun, inşallah bundan sonra da nefsine yenik düşüp beni yolumdan çevirmeye çalışmaz, o kadar çok istiyorum ki ailemin de en az benim kadar hatta benden de daha fazla bilinçlenmesini..İNŞALLAH RABBİM BÜYÜK CANIM KARDEŞİM..Anneni rüyanda görüyorsun, inşallah en yakın zamanda günlük hayatta Rabbim onu senin karşına geniş bir hoşgörüyle çıkarsın ve doya doya sarılın, hasret giderin, mutluluk gözyaşı dökün inşallah, bunca zamandır biriken sıkıntılarınıza gözyaşlarınız kefaret olsun inşallah...Dualar bizim her şeyimiz, doğru bir karar aldığınıza inanıyorum ben de. Başkalarına muhtac olmayacak kadar geliriniz varsa çalışmamanız en doğrusu, hem kendinizi toparlarsınız, dinlenmiş olursunuz. İş hayatının içindeyken insan kendini bilinçli bir şekilde veremiyor dualarına da, Rabbim çalışma hayatında olup da benzeri sıkıntıları yaşayan tüm kardeşlerimizin de yardımcısı olsun inşallah..Canım kardeşim benim RAbbim tekrar razı olsun senden, inşallah hem beni buyolda dosdoğru götürecek hem de aileme İslamı hayatı yaşamak adına en güzel şekilde örnek olabilecek bir eş nasib eder bana ve tüm diğer bekar kardeşlerimize de..Dualarımdasınız, şu an en karanlık günlerinizi yaşıyor olabilirsniz ama inanın aydınlık günlerin habercisidir bu günler, inanalım yeter ki...

SELAM VE DUA İLE, HAYIRLI GÜNLER İNŞALLAH..

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
bugün eşrap aldım hoşuma gitti aldım ve eve geldim yaptım türbanımı çok yakıştırdım dışarı çıkmak kaldı bitek

Selamün Aleyküm güzel kardeşim, ben de senin gibi önce eşarp alarak adım atmıştım aylar öncesinden, gizli gizli kimse görmeden bağlayıp kendimi izliyordum..O günlerin de huzuru ayrı oluyor, ben örtünmeye başlayalı 5 gün oldu. Ailemden annem baya karşı çıktı ilk söylediğimde, takamazsın ve öyle çıkamazsın dedi ben ise kararımı çoktan vermiştim, dediğim gün dediğim şekilde dışarıya çıkmayı başardım Rabbimin izniyle, şimdi annem sessiz, Rabbim inşallah yüreğine kabul görmesi ve değerini anlaması için bir bilinç nasib eder ona da..

Güzel kardeşim inşallah sen en kısa zamanda örtünür ve dışarıya öyle çıkarsın. Ben şu an içerde bile hiç çıkarmıyorum, o kadar huzur buldum ki, gelen misafirlerden bazıları içerde de mi örtünüyorsun diyorlar, verdiğim cevap onlara her ne kadar anlamlı gelmese de benim için huzuru eşsiz..RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN, HAYIRLI ADIMLAR ATIP HAYATA GEÇİRMENE VESİLELER YARATSIN İNŞALLAH...

SELAM VE DUA İLE..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm güzel kardeşim, ben de senin gibi önce eşarp alarak adım atmıştım aylar öncesinden, gizli gizli kimse görmeden bağlayıp kendimi izliyordum..O günlerin de huzuru ayrı oluyor, ben örtünmeye başlayalı 5 gün oldu. Ailemden annem baya karşı çıktı ilk söylediğimde, takamazsın ve öyle çıkamazsın dedi ben ise kararımı çoktan vermiştim, dediğim gün dediğim şekilde dışarıya çıkmayı başardım Rabbimin izniyle, şimdi annem sessiz, Rabbim inşallah yüreğine kabul görmesi ve değerini anlaması için bir bilinç nasib eder ona da..

Güzel kardeşim inşallah sen en kısa zamanda örtünür ve dışarıya öyle çıkarsın. Ben şu an içerde bile hiç çıkarmıyorum, o kadar huzur buldum ki, gelen misafirlerden bazıları içerde de mi örtünüyorsun diyorlar, verdiğim cevap onlara her ne kadar anlamlı gelmese de benim için huzuru eşsiz..RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN, HAYIRLI ADIMLAR ATIP HAYATA GEÇİRMENE VESİLELER YARATSIN İNŞALLAH...

SELAM VE DUA İLE..
maaşallah kardeşim.sizi tebrik ederim.5 gün olmuş huzura ulaşalı.ama inşallah bundan sonra onu hiç atmazsınız inşallah.Rabbimde yardımcınız olsun bu konuda.
annenize karşı gelip kapanmışsınız ya gerçekten tebrik ettim sizi..
ALLAH bundan sonraki hayatınızda yardımcınız olsun inşallah.
selam ve dua ile...
Rahman a emnaet olunuz...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim.maaşallah bu konuda tebrik edilecek birçok kardeşimiz varmış.
Allah a şükür benim ailem kapalı oladuğu için kapanmam zor olmadı.
ama asıl cihat eden bu yolda sizlersiniz.
annelerinize babalarınıza çevrenize karşı çıkıp da Allah ı tercih etmişsiniz.
sırf O nun rızası için en sevdiklerinizden vazgeçmişsiniz.
bu size nasıl büyük bir ecir kazandırmıştır RABBİM in izniyle..
siz sevdiklerinize tercih ettiniz Allah ı.
siz nefsinize tercih ettiniz imanı.
inşallah Rabbim bunun ecrini kat kat verecektir size.
siz Onu seçtiğiniz için Rabbim de sizin elinizden tutar inş bundan sonra.
işinizde ,evinizde,yuvanızda mutlu olursunuz.
gönlünüze ,ailenize bereket versin Rabbim.
herşey de bir hayır vardır.bir zaman sonra arkanıza dönüp baktığınızda ne güzel etmişim kapanmakla diyeceksiniz inşallah.
belki annenizde sizin sayenizde hidayete erer ve bir kişiyi Allah yoluna davet ettiğiniz için,onun bu yola gelmesine vesile olduğunuz için de Rabbim in rızasını kazanacaksınız inşallah.
kapandınız ...sevap
anneniz hidayete erdi...sevap
ailenize sevgi ,saygı ve bağlılığınız arttı...sevap
ooooooooo.bakın Rabbim in izniyle sevap kefeniz dolup taşack inşallah.
ama size gerekli olan sadece zaman ve sabır.
Allah ailenizi hidayete erdirsin kardeşim.
Allah her konuda yar ve yardımcın olsun.
Allah a emnet ol
selametle...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum gülkoksam kardesımm,

ne guzel cogu bıtmıs azı kalmıs kardesım:)

Hayırlı haberlerınızı beklıyoruz insallah ;)

Dualarımdasınız...

Selametle...

evet canım tek bir adım kaldı ay azöncede soğuk odada aynanın karşısındaydım yine türban yapcam diye dondum valla:a12::a12::a12:ama olsun değer busefer çokdaha cesaretlendim ya bu eşrabı alınca yakıştırdımda önceden pek yakıştıramıom ama bu sefer başkaydı:a15::a15:

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM VE DUA İLE..

canım benim annemde karşı okuyorsun diyor kararsız olduğumuda biliyor kesin karar ver öyle kapan diyor pek sıcak bakmıyor yani destek veren olsa ben bir dk bile beklememde işte destek verende olmayınca insan vesveseye düşüyor :a13::a13:

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim annemde karşı okuyorsun diyor kararsız olduğumuda biliyor kesin karar ver öyle kapan diyor pek sıcak bakmıyor yani destek veren olsa ben bir dk bile beklememde işte destek verende olmayınca insan vesveseye düşüyor :a13::a13:
biz sana destek veriyoruz ya.:a12:
inşallah sonuna kadar destek oluruz kardeşim.
sen yeter ki doğru yolu bul ve ayırma.
ayrıca senin en büyük destekçin şüphesiz Allah dır.
kalbindeki imandır.
eğer bunlar sana destek olmasaydı sen o eşarbı eline bile almazdın.
dini arkaşlar edinin kapalı kardeşim.
inşallah bunun büyük faydası olacaktır.
onlar size sonuna kadar destek verecektir.
ne demişler kör ile yatan şaşı kalkar.
sizde iyilerle olun ki kendiniz yalnız hissetmeyin.
biliyorum aileden destek gelmeyince kapanmak çok zor oluyor.
ama bu da iman yolunda bir cihattır kardeşim.
hem şanslısınız ki çok da sert çıkmamış aileniz.
Allah a emanet olun kardşim.
bugün eşerp almışsınız.
yarın böyle dolaşırsınız.
öteki günde bir bakmışsınız kapanmışsınız.:a12:
Allah yardımcın olsun kardeşim.
Allah aileni ve seni hidayete ulaştırsın inşallah.
selametle...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı

biz sana destek veriyoruz ya.:a12:
inşallah sonuna kadar destek oluruz kardeşim.
sen yeter ki doğru yolu bul ve ayırma.
ayrıca senin en büyük destekçin şüphesiz Allah dır.
kalbindeki imandır.
eğer bunlar sana destek olmasaydı sen o eşarbı eline bile almazdın.
dini arkaşlar edinin kapalı kardeşim.
inşallah bunun büyük faydası olacaktır.
onlar size sonuna kadar destek verecektir.
ne demişler kör ile yatan şaşı kalkar.
sizde iyilerle olun ki kendiniz yalnız hissetmeyin.
biliyorum aileden destek gelmeyince kapanmak çok zor oluyor.
ama bu da iman yolunda bir cihattır kardeşim.
hem şanslısınız ki çok da sert çıkmamış aileniz.
Allah a emanet olun kardşim.
bugün eşerp almışsınız.
yarın böyle dolaşırsınız.
öteki günde bir bakmışsınız kapanmışsınız.:a12:
Allah yardımcın olsun kardeşim.
Allah aileni ve seni hidayete ulaştırsın inşallah.
selametle...

saol canım amin:a15:

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Ayakta alkışlanacak kardeşlerimiz var.. Helal olsun diyorum..
Allah için kapanmışsınız ya Rabbim sizleri cennetine alsın inşAllah..
ne güzel haberler..
İnşaAllah daha nice güzel haberleride alırız..
Gülkoksam kardeşim,senden de güzel haberi bekliyoruz..:)
Örtüde ki huzur bambaşka..:)

berat05

Yönetici
Amin kardeşim, öyle güzel dualarda bulunmuşsun ki Rabbim hepimizin yardımcısı olsun,

Şu an örtünmek isteyip de ailesine bu konuyu açamayan ve bu yüzden gözyaşı döken sayısız kardeşim vardır,

Örtünmek isteyip de nefsine yenik düşen erteleyen kardeşlerimiz vardır,

Örtünmeyi hiç aklından bile geçirmeyen kardeşlerimiz de vardır,

Örtünmeyi yeni yeni hayat geçirmiş olanlarımız da var,

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun arkaşlar...Hayırlı vesilelerle bu güzel yolu açsın tüm isteyen kardeşlerimize, düşünmeyen kardeşlerimize de bilinç nasib etsin hayırlsıyla ve örtünmüş kardeşlerimizin de Rabbim daimi yardımcısı olsun...

HEP BİRLİKTE
Tebliğ

ve
Desteğe
Devam

İnşallah

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı

evet cnm bende o yüzden kapanamıyorum.okul bitince düşünüyorum ama kimseyi üzmekte istemiyorum.ailede tek türbanlı olucam sonuçta onların tepkiside beni üzüyor bende onları üzüyorum.kararlı olduğunu bilmeleri gerekir ondan ziyade sana güvenmeleri gerekir güvende olmayınca malesef çok zor oluyor.Allah yardımcın olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt