Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sizi gariplerden kılsın inşallah.

Gariplere(Guraba) müjdeler olsun.

Rabbim razı olsun kardeşim, örtündüm Allah a çok şükür ve hiç olmadığım kadar huzurluyum, evin içinde bile örtülü olmak ayrı bir huzur veriyor..İnşallah daim olur, Rabbim aldığı bu yolda yalnız bırakmayacak inşallah..Anneciğim de bir kabullense hayırlısıyla o da farketse birşeyleri ve kurtuluşa erenlerden olsa...İnşallah o günler de gelir...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun Aylin kardeşim, örtündüm çok şükür, şimdi anneciğim için dua ediyorum, şu günlerde hala kabullenemediğinden içindeki sıkıntıları dışa vuruyor ben de sessiz kalıyorum çünkü herhangi bir şey soylesem tartışma büyür..Rabbim razı olsun, dualarda buluşmak dileğiyle inşallah...

SELAM VE DUA İLE..

geçmiş sayfalarda duygularımı dile getirmiştim.

boşverin demek biliyorum benim için kolay uygulamak sizin için zor ama hayat bu bazen gerçekten boşvermek ve görmemezlikten gelmek şart oluyor şu an sizinde içinde bulunduğunuz durum gibi.

elhamdülillah siz bi kaç kelam ile atlatıyorsunuz bu güzel günlerinizi çoğu kardeşlerimiz daha daha daha zor durumlardan geçtiler rabbim öyle uygun gördü öyle nasip etti hamdolsun sizin bu durumunuzda eminim ki kısa sürecektir anne yüregi dayanmayacaktır evladını incitmeye..

siz tevekkül edin hayrı veren rabbimdir bu müşkül durumdan sizi kurtaracaktır hak yolu nurlu huzurludur kardeşim yolunuz daim olsun..

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Canım kardesım,inan bana benım de ortunme amaclarımdan bırıydı,evlenecegım ınsan benı boyle kabul etsın mantıgıydı.calışma konusu hakkında canım kardesım.o artık calısan hanımın becerısıne kalmıs bırsey.Rabbimiz herkesin rızkını verir,buna ınanıyorum.yanı calısmayınca ac-acıkta kalmayız.ben de sımdılık calısıyorum.varya canım kardesım sen sımdı kapandın ya yanı Rabbımın huzuruna bır adım yaklastın ya tum ıhlasınla,ınan buna Rabbimizde sana deyım yerındeyse bin adım yaklasacak.gercekten.butun işlerin rast gıdıyor.Rabbımız hep bır yerlerden bır kapı acıyor.fakat bızı yaratan Rabbımızın ıpını asla bırakmamak sartıyla.dua hep edelım canım kardesım.Yaratanımızı hıc unutmayalım.Canım kardesım Fetıh Suresı nı okumanı tavsıye ederım.manen cok rahatlıyorsunuz.Rabbım her daim tum yollarınızı acsın.sıkıntılarınızdan bır an once kurtulmanızı nasıp etsın.Annenızın ıcıne de merhamet ıhsan eylesın ınsallah.Sızı Sevıyorum kardesım.Hayırlı geceler.

Selametle...

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm değerli kardeşim,

benim annem de sizinki gibi, örtünürsem bi daha iş bulamayacağımı, ele muhtaç olacağımı söylerdi devamlı,

ama anladığım kadarıyla anneniz yine saygı duyuyor size, aslında kabullenmiş bile, sadece şu anda hazmedemiyor, o da zamanla geçecek inşAllah. Bizim evde ne kavgalar oldu, neler yaşandı bi biseniz, kendi istediklerini yapmıyorum diye, onlara göre her şeyin yeri ayrı, mayoyla denize de girersin, sonra namazını da kılarsın, Kuran'ını da okursun vb., ama mutlaka günlük hayatın içindeyken başın açık olacak. Hayatta her şeyin yapılması gerektiğini söylerlerdi.

4 aylık evliyim, bu sürede annemle sadece 1 kez yüz yüze görüşebildim, tesettür yüzünden eşime de cephe aldılar, şu anda ne eşim de ne de ailem birbirleriyle görüşmek istiyor, ortada kaldım, herkes bi yerden çekiştiriyor,

dualarınızda benim ailemin de hidayete ermesi için dua edin,

selam ve dua ile, hayırlı günler

Allah razı olsun kardeşim beniM :a12:, uzun yazmamışsın ve yazdıkların huzurumu arttırdı inanki..aklımdan geçenleri tam olarak özetlemişsin, bu beni rahatlattı. Evet benim annemin de benden istediği üniv. mezunu olduğum için iş bulup çalışmam ve çok iyi yerlere gelmem, ama benim düşünce alemim oylesine değştiki bunu anneme ifade edemiyorum ve artık da sessiz kalıyorum. Çalışmaya karşı değilim, insan zorunda da kalabilir, hayatın neler getireceği belli olmuyor. Ama şu da varki evli kadın çalışınca arada sorunlar da çıkyor, kadın parasına güvenip en ufak birşeyde kocasına karşı çıkıyor, egemenlik kurmak istiyor..bunlar acı durumlar...Annemin ilk söylediği şey şu olmuştu, sen çalışmamak için örtünüyorsun ve yarın öbürgün eşin sana hiçbir yardımda bulunmayacak, aç kalacaksın...önce iş bul, sonra evlen ondan sonra örtün dedi, iyi ama tesettürsüz olarak iş bulduğum yerde ve evlendikten sonra eşimin başımı örtmeme karşı çıkmayacağını nasıl bilebilrim ki, beni örtülü halimle seçmeli eşim olacak insan dedim, buna da karşı çıktı. Üstelik tesettürü erteleyip öncesinde sıraladığımız şeyler gerçekleşmeden hayatımız son bulursa ne olacak! ve erteledikçe bu güzel istek bizim yüreğimizden uzaklaşırsa ilerde büyük bir pişmanlık duymak da var Allah korusun ve bu pişmanlık ki hesap gününe denk gelirse bunun vebalini ne annem babam ne de başkaları ödeyebilir..

Canım kardeşim benim asıl ben uzun yazmamışdır inşallah, okuyan gözlerine sağlık olsun inşallah, dualarda buluşmak dileğiyle..

SELAM VE DUA İLE...

gokceayan

Kayıtlı Kullanıcı
Yüce Mevlam senden razı olsun Ayşe kardeşim, inşallah ben de senin gibi huzurlu günlere ulaşırım...Canım benim ben annemle imtihan ediliyorum bu yolda, iki gündür komşulara gidip geliyor, bize de iki tanesi geldi, görünce hayırlı olsun bile diyemediler oylece konuştular kısa kısa, annem belli ki onlara anlatmış, buna üzülüyorum annem adına, kendi adıma değil, çünkü ben ne yaptığımı biliyorum Rabbim ayırmasın...muhafaza eylesin inşallah...inanki annem için ailem için duacıyım her daim..bu akşam gelen bir komşunun yanında annem sanki hafız oldu da başını kapadı, namaz da kılıyor ama kabul oluyor mu belli değil dedi benim için, ben hiçbişey demedim, sonra namazda ağladım annem için, Rabbim ona da bu bilinci verse...Annem bir terslik yapacak ve üzerime çok gelecek diye korkuyorum....

Dualarıma ortak olduğunuz için Rabbim razı olsun kardeşim benim, bu yol çok huzurlu, kendimi hiç bu kadar vesveseden uzak ve ne yaptığnı bilen biri olarak hissetmemiştim hayatımda....Rabbim sıkıntıda olan tüm kardeşlerime yardım etsin inşallah...

SELAM VE DUA İLE...
amin...Allah kimseyi anne babasıyla sınav etmesin çok ama çok zor şu an aynı sorunları bende yaşamıyor değilim arkadaşım bana baskı yaptığını düşünüyorlar.gerçekten istediğini ve kendi fikrin olduğunu anlamaları gerek yoksa çok sıkıntılar yaşayacaksın cnm.annemle önceden çok iyi anlaşırdık kapanma konusunu açmasam Allaha şükür bir problemimiz yok ama tesettüre karşı olduklarından anlaşamıyoruz kırgınlıklar oluyor zaman zaman.
Dualarım seninle inş Annende anlar zamanla..
Hayırlı uğurlu olsun.İnş Allah ailesinin baskısından kapanamayan herkese nasip etsin...Allaha emanet ol..

berat05

Yönetici
esselamün aleyküm değerli kardeşim

esselamün aleyküm değerli kardeşim

benim annem de sizinki gibi, örtünürsem bi daha iş bulamayacağımı, ele muhtaç olacağımı söylerdi devamlı,

ama anladığım kadarıyla anneniz yine saygı duyuyor size, aslında kabullenmiş bile, sadece şu anda hazmedemiyor, o da zamanla geçecek inşAllah. Bizim evde ne kavgalar oldu, neler yaşandı bi biseniz, kendi istediklerini yapmıyorum diye, onlara göre her şeyin yeri ayrı, mayoyla denize de girersin, sonra namazını da kılarsın, Kuran'ını da okursun vb., ama mutlaka günlük hayatın içindeyken başın açık olacak. Hayatta her şeyin yapılması gerektiğini söylerlerdi.

4 aylık evliyim, bu sürede annemle sadece 1 kez yüz yüze görüşebildim, tesettür yüzünden eşime de cephe aldılar, şu anda ne eşim de ne de ailem birbirleriyle görüşmek istiyor, ortada kaldım, herkes bi yerden çekiştiriyor,

Dualarımız hepimize...

Kimbilir kimler nerelerde ve nasıl çekiyorlardır...

Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun...

Örtümüzü derimiz eylesin,kendinden başkasına muhtaç etmesin,Kalbimizi dini üzerine sabit kılsın inşallah

Rabbime emanet olun değerli kardeşim

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim sizlerden razi olsun,dualarinizla vesile oldunuz kardeşlerim..bu güzelliği yaşamak çok ayri bir huzurla nurlandiriyor yüreklerimizi, hissetmek bana da nasib oldu, rabbime çok şükürler olsun...

Tüm bu yolda çaba harcayan kardeşlerimizin de allah yar ve yardimcisi olsun her daim ...

Canim kardeşim hislerini ne kadar güzel ifade etmişsin, rabbim razi olsun...inşallah senin de yazdiğin gibi çevreme karşi güzel bir örnek teşkil ederim...

Sizlerin de mevlam her türlü sikintinizi hayirla mükafatlandirsin
inşallah..

Güzel niyetler versin mevla yüreklerimize ve amellerimiz de güzel sonuçlara vesile olsun inşallah,

niyetlerinizin arkasinda durun kardeşlerim, rabbim adim adim kendi huzuruna yaklaştiriyor, şükürler olsun...

Sabri bol olanlardan olalim, dualarimiz hepimiz için olsun...

Selam ve dua ile kardeşlerim...

Ve Aleyküm Selam canım..
Dualarına canı gönülden Amin...
Rahman c.c. cümlemizden razı ve hoşnut olsun inşallah
Hayr adımınla Rahman c.c. izniyle bizlere örnek olmaktasın..
Rahman c.c. her daim hayr içersinde olup hayra vesile olmanı nasib etsin..
Rahman c.c. yar ve yardımcımız olsun inşallah
Selam ve baki dualarımlaB)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarımız hepimize...

Örtümüzü derimiz eylesin,kendinden başkasına muhtaç etmesin,Kalbimizi dini üzerine sabit kılsın inşallah

Rahman c.c. sizden ve bütün kardeşlerimizden razı ve hoşnut olsun inşallah
Dualarınıza canı gönülden Amin..
Selam ve baki DualarımlaB)

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

Selam olsun PEYGAMBER EFENDİMİZ'in s.a.v. yolundan gidenlere

Selam olsun ALLAH'ın c.c. EMİRLERİNİ HAKKIYLA YERİNE GETİRENLERE

Selam olsun örtünmek için gayret gösterenlere

SELAM olsun TESETTÜRÜ HAKKIYLA TAŞIYANLARA

Selam olsun

SELAM OLSUN

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

La tahzen innallehel meana... (Üzülme Allah bizimle Beraberdir...)

La Tahzen

sabaha çıktıktan sonra artık geçen geceye bakma. Çünkü şerri ve hayrı ile giden dünü değil bugünü yaşayacaksın. farzet ki ömrün sadece birgün, o da bugün...
bugün doğdun ve bugün Rabbine kavuşacaksın.
geçmişin kederi, geleceğin kaygısı ile ayağının sürçmesine müsaade etme. bütün dikkatini, ihtimamını, çalışmanı, bugüne teksif et.
ömrünün bu son gününün namazlarını mutlak surette huşu içinde eda et! Kur'an'ı Kerim-i tedebbür ederek oku. Tesbihatını huzurda yapıyormuşçasına yap. ahlakına, muamelatına dikkat et. insanlara faydalı olacak işler konusunda son derece azimli ve gayretli olarak gününü geçir.
bu son gününün saatlerini iyi kullan. dakikalarını senelere, saniyelerini aylara dönüştür.
yüce Mevlayı çokça zikret. bugün tarlana hep hayır ek
. günahlarından tövbe et. kinden, hasetten uzak ol. rızkına razı ol. eşini, çocuklarını mutlu et.
kendin ol - İmmea olma
hiçbir zaman başkası olmaya gayret etme.
Çünkü bu gerçekten sonsuz bir sıkıntı sebebidir.
Adem aleyhisselamdan bugüne insanoğlundan biri diğeriyle aynı surette yaratılmamıştır. sen özelsin.
geçmişte hiç kimse senin suretinde yaratılmadı. bundan sonra da yaratılmayacak. sen Ahmet'ten Mahmut'tan farklısın.
bu yüzden kendini başkasında diriltmeye kalkışma.
hayata 'sen' olarak atıl. Yaratıldığın gibi yaşa. sesini, yürüyüşünü değiştirme.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

ne büyük erdemdir kapanmak..

öylesine bir huzur öylesine bir güzellik anlamı tarifsiz kelimeleri kifayetsiz.

yürek döker parmak uçlarına..

dile gelir parmaklarım hadii anlat dercesine...

ama yinede tutulur insan bu farklılıgın heycanında..

kapanmak ayrıcalıktır...

kapanmak hayırlıya dair adımdır..

kapanmak hayatın nur a huzura doğru ilerleyişinin en güzel örnegidir..

kapanmak..kelimelere sığmayan anlam hazinesinde sonsuz mutluluk sonsuz berekettir..

haydi kardeşlerim ertelemeyin,beklemeyin..
niye,ne olur,ne der.??

demeyin...

şeytanın vesvesesine kapılmayın kapanın tesettür emrini hak huzurunada hakkını vererek yerine getirin.yükünüzü hafifletin..

kapan kalbim o arsız bakışlara..

kapan kalbim o imansız yüreklere...

kapan kalbim sen hör gören herkese..

tesettür bir bütündür sadece saçı kapatmak yetmez..bedeninide hakkı ile kapatacaksın..ruhunuda..hayatınıda..konuşmanı bakışını oturuşunu duruşunu...

sokaklarda gülenlerden olmayacaksın..
gözleri heryeri kesenlerdende olmayacaksın..
boyanıp cıkmayacaksın...
sen yürüken haya hemen yanıbaşında olacak...
iman duygusunu baktıgın her yürek hissedecek..

selam vereceksin hiç tanımadıgın bir yürege tebbessüm edeceksin minicik bir yavruya..
ellerim sımsıcak ısıtcak yanındakileri..
sen parmakla gösterilecek mukaddes bir hanım olacaksın..

o başında ki örtü taçın olacak derin olacak kalbin olacak hayatının en kıymetli hali yaşam biçimin olacak..

haydi kardeşlerim kapanmaya tesettür emrini uygulamaya...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı

HEP BİRLİKTE
Tebliğ

ve
Desteğe
Devam

İnşallah

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun sueda ablacığım.çok güzel şeyler paylaşııyorsunuz.
Allah ecrini versin inşallah.

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
geçmiş sayfalarda duygularımı dile getirmiştim.

boşverin demek biliyorum benim için kolay uygulamak sizin için zor ama hayat bu bazen gerçekten boşvermek ve görmemezlikten gelmek şart oluyor şu an sizinde içinde bulunduğunuz durum gibi.

elhamdülillah siz bi kaç kelam ile atlatıyorsunuz bu güzel günlerinizi çoğu kardeşlerimiz daha daha daha zor durumlardan geçtiler rabbim öyle uygun gördü öyle nasip etti hamdolsun sizin bu durumunuzda eminim ki kısa sürecektir anne yüregi dayanmayacaktır evladını incitmeye..

siz tevekkül edin hayrı veren rabbimdir bu müşkül durumdan sizi kurtaracaktır hak yolu nurlu huzurludur kardeşim yolunuz daim olsun..

Selamun Aleyküm Aylin kardeşim,

Rabbime çok şükür çevremde söylenenlere aldırmıyorum, Rabbim kendinden emin olma duygusunu sağlam bir şekilde yerleştiriyor, şükürler olsun. Anneciğim de alışıyor yavaş yavaş, dularıma devam ediyorum, çünkü annemin ve ailemin yalnızca beni hoşgörmesini değil Yüce Rabbim in onlara da bilinç ve hidayet nasib etmesini diliyorum, Rabbim büyüktür..

Çok doğru söylüyorsun kardeşim, ben aileme ilk söylediğim gece annemden çok fazla tepki aldım, gözyaşı döktüm, Allah ın adıyla haykırdım annemin karşısında..Rabbim karşılıksız bırakmadı, annem hayır dedikçe, izin vermiyorum dedikçe benim yüreğimde kendimden ne kadar emin olduğuma dair huzur artarak beni çevreledi,şükürler olsun..

Bu yolda adım atma isteyen tüm kardeşlerim herkesin imtihanı farklı oluyor, bazı aileler çok normal bakıyor en başından ama çevreden birkaç kişi etkilemeye çalışıyor olumsuz olarak, bazen de ailenin içinden aşırı tepki verip karşı çıkanlar oluyor, Allah a tevekkül edin kardeşlerim, yardımcımız Rabbimizdir ve buradaki dualarımızla vesile oluyoruz birbirimize, şükürler olsun.. Adım atmaktan kesinlikle korkmayın, sonrasında etraftaki tepkiler bile çok basit geliyor, Aylin kardeşimizin dediği gibi boşverme devresi başlıyor ondan sonra, çünkü bizler yalnız Allah rızası için , hesap günü için istiyoruz bu güzelliği bu kesinlikle birçok şeyden mahrum kalmak anlamında anlaşılmamalı arkadaşlar, örtülüyüm ama denize girmek için içim gidiyor, örtülüyüm ama şu kıyafeti giymek için canım gidiyor gibi düşüncelerin esiri olmayın, olmayalım inşallah, unutmayalım asıl mekanımız burası değil...

SELAM VE DUA İLE..

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
Canım kardesım,inan bana benım de ortunme amaclarımdan bırıydı,evlenecegım ınsan benı boyle kabul etsın mantıgıydı.calışma konusu hakkında canım kardesım.o artık calısan hanımın becerısıne kalmıs bırsey.Rabbimiz herkesin rızkını verir,buna ınanıyorum.yanı calısmayınca ac-acıkta kalmayız.ben de sımdılık calısıyorum.varya canım kardesım sen sımdı kapandın ya yanı Rabbımın huzuruna bır adım yaklastın ya tum ıhlasınla,ınan buna Rabbimizde sana deyım yerındeyse bin adım yaklasacak.gercekten.butun işlerin rast gıdıyor.Rabbımız hep bır yerlerden bır kapı acıyor.fakat bızı yaratan Rabbımızın ıpını asla bırakmamak sartıyla.dua hep edelım canım kardesım.Yaratanımızı hıc unutmayalım.Canım kardesım Fetıh Suresı nı okumanı tavsıye ederım.manen cok rahatlıyorsunuz.Rabbım her daim tum yollarınızı acsın.sıkıntılarınızdan bır an once kurtulmanızı nasıp etsın.Annenızın ıcıne de merhamet ıhsan eylesın ınsallah.Sızı Sevıyorum kardesım.Hayırlı geceler.

Selametle...

Canım kardeşim, öyle güzel yazmışsınki düşünüyorum da arkadaşlar bu devirde kim kime bu tür sözler eder üstelik ismini cismini bilmediği bir insan için..Rabbimiz öyle büyük ki söz konusu olan onun yolunda atılacak olan bir adımsa kullarını öyle çıkarsız ve öyle samimi şekilde birbirine bağlıyor ki ve bunu da yalnız DUA ile yapıyor..Örtünmek isteyen kardeşlerimizin de yardımcısı olacaktır Rabbim..

Canım kardeşim annem bugün daha iyiydi, misafirlerimiz vardı, onların yanında sakindi, glen bir misafirle birlikte namaz kıldım, çok huzurlu hissettim kendimi, Rabbim annemin içine de huzuru naklediyor bunu hissedebiliyorum,inşallah daimi olur.. ve inşallah Mevlam bu güzel bilinci onlara da verir. Ya evin içinde bile başımda örtü varken öylesine huzur içerisindeyim ki, yaşaynca insan anlyor örtünmenin ne demek olduğunu, İslam da örtünme konusu çelişkilidir görüşüne katılan kardeşlerimiz emin olmak için yalnız ve yalnız Allah için örtünmeyi denesinler, bahsettiğim huzuru farkettikten sonra yazılı bir cümle aramalarına gerek kalmayacak...

Fetih suresini okuyacağım inşallah kardeşim, Allah razı olsun..Çalışma hayatı konusunda söylediklerine katılıyorum, ben şu anda çalışmıyorum ama Rabbim rızıksız bırakmaz elhamdülillah..İslam ı hayatında bir yol bir harita olarak seçenler için Yüce Mevla uygun eşler, uygun işler nasib edecektir inşallah...biz inanalım, dua edelim canım kardeşim dediğin gibi...Güzel düşüncelerini yansıtan yüreğine sağlık canım kardeşim, sen de, tüm kardeşlerim de dualarımdasınız...

SELAM VE DUA İLE..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm hidayete doğru kardeşim..
Hayırlı uğurlu olsun. Kapanmışsınız. O kadar çok sevindim ki..
Rabbim daim etsin.. Rabbim yardım etti elhamdülillah..
Rabbim razı olsun..

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
Canım kardeşim, öyle güzel yazmışsınki düşünüyorum da arkadaşlar bu devirde kim kime bu tür sözler eder üstelik ismini cismini bilmediği bir insan için..Rabbimiz öyle büyük ki söz konusu olan onun yolunda atılacak olan bir adımsa kullarını öyle çıkarsız ve öyle samimi şekilde birbirine bağlıyor ki ve bunu da yalnız DUA ile yapıyor..Örtünmek isteyen kardeşlerimizin de yardımcısı olacaktır Rabbim..

Canım kardeşim annem bugün daha iyiydi, misafirlerimiz vardı, onların yanında sakindi, glen bir misafirle birlikte namaz kıldım, çok huzurlu hissettim kendimi, Rabbim annemin içine de huzuru naklediyor bunu hissedebiliyorum,inşallah daimi olur.. ve inşallah Mevlam bu güzel bilinci onlara da verir. Ya evin içinde bile başımda örtü varken öylesine huzur içerisindeyim ki, yaşaynca insan anlyor örtünmenin ne demek olduğunu, İslam da örtünme konusu çelişkilidir görüşüne katılan kardeşlerimiz emin olmak için yalnız ve yalnız Allah için örtünmeyi denesinler, bahsettiğim huzuru farkettikten sonra yazılı bir cümle aramalarına gerek kalmayacak...

Fetih suresini okuyacağım inşallah kardeşim, Allah razı olsun..Çalışma hayatı konusunda söylediklerine katılıyorum, ben şu anda çalışmıyorum ama Rabbim rızıksız bırakmaz elhamdülillah..İslam ı hayatında bir yol bir harita olarak seçenler için Yüce Mevla uygun eşler, uygun işler nasib edecektir inşallah...biz inanalım, dua edelim canım kardeşim dediğin gibi...Güzel düşüncelerini yansıtan yüreğine sağlık canım kardeşim, sen de, tüm kardeşlerim de dualarımdasınız...

SELAM VE DUA İLE..

cok guzel kardesım.anenızın bır an once ılımlı olabılmesıne cok sevındım.daha ıyı olacak kardesım insaalah.iş de eş de yoluna gırer ınsallah:a26:
bu arada ben Ayşe.tahmın ettın zaten canım kardesım.ismen dua da bulunmak ıstıyorum canım kardesım.mahsuru yoksa ısım alsam.varsa da sorun degıl:)
Dualarımdasınız...

Selametle...

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm güzel kardeşim konuyu çok güzel bir yerinden ele almışsın, hani bir söz varya halk arasında hem bu dünya için yaşa hem de ahiret için, ama bu denge hem mayoyla denize girip sonrasında Kur'an okumakla; hem açık ve vücut hatlarını gösteren kıyafetler giyip sonrasında namaz kılmakla maalesef sağlanmıyor. Ben çok açık giyinen biri değildim ama namaz kılmaya başladıktan sonra artık yavaş yavaş dışarıya örtüsüz çıkamayacağıma dair bir düşünce yerleştirdi Rabbim ve bu düşüncenin hayata geçmemiş haliyle bile namaz öyle huzurla tat buluyor ki arkasından bir de örtünmek eklenince artık insan Rabbinin huzurunda mahcup olmaktan kurtuluyor..

Canım kardeşim annem sakinleşmeye başladı ama içinde bu hayat dengeli şekilde yaşanmalı düşüncesi hala var. Bu kesinlikle bir övünme değil kendi adıma ama namazı kılan arkadaşlarım da bilir namazın yer almadığı günlük hayatın içinde yalnız temiz kalbe sığınarak bir yaşam sürmek insanı iki arada bırakmaktan ve huzursuz etmekten başka bir işe yaramıyor...

Rabbim evliliğinizi bir ömür boyu bu dünyada ve sonsuza kadar da ahiret aleminde daimi kılsın inşallah canım kardeşim, imtihanlarımız bazen uzun sürebiliyor, inşallah Rabbim geç kalmadan annenize bu bilinci verir, o da hidayete erenlerden olur, baksana Yüce Mevla ailemizden bağımsız olarak bize bu güzel yola girmeyi nasib etti, bu ne kadar gurur verici..şimdi şöyle düşünelim , Mevla ailemiz ve çevremiz içinde bizi örnek seçti, bize düşen de onlara fırsat verdikleri sürece bu yolun güzelliklerinden bahsetmek, fırsat vermeyip üzerimize geldikleri zamanlarda da sessiz kalıp karşı gelmekten sakınmak...Rabbim inşallah ailelerimizi de bu güzel yolla müjdeler geç kalmadan...Dualarımdasınız kardeşim...

SELAM VE DUA İLE​

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
amin...Allah kimseyi anne babasıyla sınav etmesin çok ama çok zor şu an aynı sorunları bende yaşamıyor değilim arkadaşım bana baskı yaptığını düşünüyorlar.gerçekten istediğini ve kendi fikrin olduğunu anlamaları gerek yoksa çok sıkıntılar yaşayacaksın cnm.annemle önceden çok iyi anlaşırdık kapanma konusunu açmasam Allaha şükür bir problemimiz yok ama tesettüre karşı olduklarından anlaşamıyoruz kırgınlıklar oluyor zaman zaman.
Dualarım seninle inş Annende anlar zamanla..
Hayırlı uğurlu olsun.İnş Allah ailesinin baskısından kapanamayan herkese nasip etsin...Allaha emanet ol..

Allah ım senden razı olsun güzel kardeşim..Bu güzel yolda insanın ailesiyle imtihanı çok zor oluyor evet ama unutmayalım ki Rabbim kimseye kaldıramayacağı bir yük vermiyor ve her zorluk aslında içinde çok çok kolay bir çözümü de barındırarak kapımızı çalıyor, gün geçtikçe ben bunu daha da iyi anladım, annem giderek sakinleşiyor, herşeyden once düşünceleri hala sabit olsa bile hoşgörülü olmaya başlıyor, Rabbim inşallah düşünce alemini de değiştirsin..Ailemiz çok önemli bizler için..Bizler ki örtünmek için yola çıkıyoruz ve belki günlerce, aylarca hatta yıllarca mücadele veriyoruz, ailemize açıklayabilmek için bile zamana yenik şekilde erteliyoruz korkularımızdan ötürü..

Canım kardeşim tam olarak anlayamadım sen de örtünmek isteyen kardeşlerimizden misin yoksa örtündün mü?

SELAM VE DUA İLE...

hidayetedogru

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarımız hepimize...

Amin kardeşim, öyle güzel dualarda bulunmuşsun ki Rabbim hepimizin yardımcısı olsun,

Şu an örtünmek isteyip de ailesine bu konuyu açamayan ve bu yüzden gözyaşı döken sayısız kardeşim vardır,

Örtünmek isteyip de nefsine yenik düşen erteleyen kardeşlerimiz vardır,

Örtünmeyi hiç aklından bile geçirmeyen kardeşlerimiz de vardır,

Örtünmeyi yeni yeni hayat geçirmiş olanlarımız da var,

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun arkaşlar...Hayırlı vesilelerle bu güzel yolu açsın tüm isteyen kardeşlerimize, düşünmeyen kardeşlerimize de bilinç nasib etsin hayırlsıyla ve örtünmüş kardeşlerimizin de Rabbim daimi yardımcısı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt