Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar öncelikle Böyle bir konu açıldığı için Allah Razı olsun..Bende Kapanmayı Çok istiyorum fakat,askeriye uygun görmüyor ve Yaşım daha çok fazla uygun olmadığı için kapanamıyorum.Aslında uygun ama geri açılırım diye korkuyorum.Genciz yaparız bi cahillik diye..Şimdi kapansam Babam zor duruma düşecek..Ne yapicam bilmiyorum..Ancak Ünide Kısmet olacak sanırım.Allah izin verirde Ömrümüz yeterse..

SELAMUN ALEYKÜM sevgili kardeşim,öncelikle hoşgeldin,inşlh rabbim en kısa zamanda kapanmayaı nasip eyler,bizlerde bu haberle çok seviniriz,en önemlisi senin kalbinden gçenler unutma,hepimiz yalnız geldik ve yalnız göçeceğiz bu dünyadan ,kimse amelinden başka birşey götürmüyor yanında.
''GENÇLİK ZAMANINDA DİNİN EMİRLERİNE UYMAK,DÜNYA VE AHİRET NİMETLERİNİN EN ÜSTÜNÜDÜR''.............. rabbim yardımcın olsun kardeşim,hayırlı haberler verirsin inşlh....

gokcennur

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

kardeşim gerçekten çok güzel paylaşım olmuş,cok beğendim teşekkürler...

berat05

Yönetici
esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

inşlh ablacım,inşallah rabbim mücadelemizde bizleri muvaffak kılsın,yolundan ayırmasın,hepimizin tek çabası yüce mevlaya layık bir kul olabilmek,inşlh bu yolda hidayetle ilerleriz ablacım ALLAH'A EMANET OL....

amin amin amin değerli kardeşim benim

sizde Allah'a c.c. emanet olunuz

berat05

Yönetici

kardeşim gerçekten çok güzel paylaşım olmuş,cok beğendim teşekkürler...

doğru yoldan ayrılmamak

HAK'kın istediği-rızasına uygun bir kul olabilmek duasıyla inşallah

Allah c.c. razı olsun

gülseyma

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim yazdıklarınz yorumlar için Allah razı olsun sizlerden içim huzur dolu yakında güzel haberi vermek için gelicem ALLAHA EMANET OLUN

neslihan58

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım dostlarım allahın rahmeti ve bereketi üzermize olsun bende 4 yıldır kapalıyım şimdide pardüsü giymek istiyorum yeni kuran-ı kerim ögrendim allaha hamd-u senalar olsun ama çevremdeki insanlardan tepki alıyorum buda beni üzüyor allah onlara hideyet versin bizleri de dogru yolumuzdan ayırmasın şimdi bende yaşadıkça dinimizi daha çok ögreniyorum.

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm canım dostlarım allahın rahmeti ve bereketi üzermize olsun bende 4 yıldır kapalıyım şimdide pardüsü giymek istiyorum yeni kuran-ı kerim ögrendim allaha hamd-u senalar olsun ama çevremdeki insanlardan tepki alıyorum buda beni üzüyor allah onlara hideyet versin bizleri de dogru yolumuzdan ayırmasın şimdi bende yaşadıkça dinimizi daha çok ögreniyorum.

selamun aleyküm kardeşim hoşgeldin,ne kadar güzel rabbim tesettürünü daim kılsın inşlh,burada da kapanmak isteyen tüm kardeşlerimize nasip eylesin.çevremizde ki insanlar nedense hep olumsuz şekildeler bende zamanla anlamaya çalışıyorum onları,olacaktır mutlaka önemlisi bunlarla başedebilmek,rabbim mücadele edebilecek gücü esirgemesin.

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm kardeşlerim yazdıklarınz yorumlar için Allah razı olsun sizlerden içim huzur dolu yakında güzel haberi vermek için gelicem ALLAHA EMANET OLUN

ve aleyküm selam kardeşim.Allah kararlarında emin ve daim kılsın sizi kardeşim.
en az sizin kadar bizde sabırsızlıkla bu müjdeli haberinizi bekliyoruz hatta heyecanla.
selam ve dua ile.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm aylin kardeşim rabbim acil şifalar versin inşlh,en kısa zamanda sağlığına kavuştursun.rabbim razı olsun beni düşünerek bu inceliği gösterdiğin için,emin ol çok mutlu oldum,bende çok sık göz atamasamda diğer konulara ,bu konu benim ilkgözağrım olduğu için yeri farklı çoğunlukla burda bulunmak istyrum sanki....hep burda olmaya gayret göstereceğim rabbim izin verdiği sürece inşlh.ALLAH'A EMANET OL KARDEŞİM:a15:

eee müslümanın görevi teligdir..

umarım dilerim hakkını vermeye calışırız dinimizin..
ne yaparsak yapalım şükrümüz yetmez ama en azından rızasını almaya calışırız inşa-ALLAH...

biz niyet ettik ALLAH c.c rızası için müslüman kardeşlerimizle birlik olmaya onlar ve kendimiz hak yolunda hayırlı birer fert olmaya...

her işin başı ALLAH c.c rızasıdır kıymetli kardeşim..

siz mutlu olun çünkü inanın sizide ALLAH c.c rızası için sevgim kıymet verdim kardeşim....

elinizi emeginizi bu forumdan cekmeyin...

sevgili berat05 ablacım yolunuz daim olsun....

diger kardeşlerimdende ALLAH C.C RAZI OLSUN..

SELAM VE DUA İLE..

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı

ve aleyumselam ve rahmetullah ve berekatühü canım kardeşim..
ben de yeni kapananlardanım. inşallah hepimizinki daim olur. çok farklı güzel bir duyuymuş Rabbim herkese bunu nasip etsin.. yolunda olmayanları da hidayete erdirsin inşallah..
gittiğinden yoldan dönme inşallah kardeşim sen niyetine gir inşallah Rabbim öyle güzel kapılar açıyor ki.. ne güzel ki Allah kelamını da öğrenmeye niyetlenmişsin... bu yolda elbet seni destekleyenler olduğu gibi engellerin de olacaktır. ben kapalı oranı yüksek olan bir yerde yaşamıyorum istanbulda kapandım o yüzden çok iyi tepkilerle başladım ama sonra değişik tepkiler de aldım hatta bir arkadaşım kapalıyım diye benimle arkadaşlığını bitirdi. ve içindekilerini tutamayanların bu tepkilerinde ilerii gideceğini düşünüyorum. ama sorun değil Rabbim doğrudan ayırmasın engellere de sabretme kuvveti versin..üzülmen aslında endişenden yani onların güzeli görmemesine üzülüyorsun belki de.. ama dua et kardeşim.. çünkü önceden ben de görmeyenlerdendim şimdi Rabbimin izniyle güzeli görmeye başladım inşallah hepimizinki daim olur O cc 'a yaraşır kul Habib'ine yaraşır kul oluruz..
Duanı eksik etme inşallah
Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi üzerine olsun..

gokcennur

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyumselam ve rahmetullah ve berekatühü canım kardeşim..
ben de yeni kapananlardanım. inşallah hepimizinki daim olur. çok farklı güzel bir duyuymuş Rabbim herkese bunu nasip etsin.. yolunda olmayanları da hidayete erdirsin inşallah..
gittiğinden yoldan dönme inşallah kardeşim sen niyetine gir inşallah Rabbim öyle güzel kapılar açıyor ki.. ne güzel ki Allah kelamını da öğrenmeye niyetlenmişsin... bu yolda elbet seni destekleyenler olduğu gibi engellerin de olacaktır. ben kapalı oranı yüksek olan bir yerde yaşamıyorum istanbulda kapandım o yüzden çok iyi tepkilerle başladım ama sonra değişik tepkiler de aldım hatta bir arkadaşım kapalıyım diye benimle arkadaşlığını bitirdi. ve içindekilerini tutamayanların bu tepkilerinde ilerii gideceğini düşünüyorum. ama sorun değil Rabbim doğrudan ayırmasın engellere de sabretme kuvveti versin..üzülmen aslında endişenden yani onların güzeli görmemesine üzülüyorsun belki de.. ama dua et kardeşim.. çünkü önceden ben de görmeyenlerdendim şimdi Rabbimin izniyle güzeli görmeye başladım inşallah hepimizinki daim olur O cc 'a yaraşır kul Habib'ine yaraşır kul oluruz..

amin...

berat05

Yönetici
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berakatuhu

aramıza yeni katılan kardeşimiz Sukut' un açmış olduğu "sıkma baş" konusundan alınmıştır

"Sıkma Baş!"
Takıldığınız soruyu lütfen geçin ve müsaade edin biz takalım.
Üç yanlış bir başörtüyü götürmez.
Başörtülü bir kız bisiklete binebilir, piyano çalabilir, kiraz toplayabilir,

İyi derecede İngilizce bilebilir, topa vurabilir, laiklik konusunda çok güzel bir kompozisyon yazıp ağzınızı beyninizin mağarasına kadar açık bırakabilir, felsefe yapabilir,uçurtma uçurabilir, sizden ilginç kareler bulup aklınız kadar kısa film çekebilir, yıldızlara bakıp yarın havanın çok güzel olacağını düşünebilir, tesbih de çeker fotoğraf da çeker...

Hiçbir başörtülü kız
Sizin başörtüsüyle gündemi sıktığınız kadar
Başörtüsünü sıkmaz .
Dolayısıyla sıkma baş sizinkisi oluyo

Esra Elönü

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yolundan yürüyenin rızasını dileyenin daim yardımcısıdır ..Nerede olursanız olun . ihtiyacınız varsa Bir şekilde kapılar açılacaktır Rabbim herşeyi bilen gören ve herşeye gücü yetendir .Yeterki ihlas ile Haramı haram helali helal bilip ,Rabbim neyi emrediyorsa uygulayıp yaşayın . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah .. yeni kapanan kardeşlerime hayırlı ve daim olsun diyorum ..Rabbimin emirleri ve rızası herşeyin üstündedir ...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yolundan yürüyenin rızasını dileyenin daim yardımcısıdır ..Nerede olursanız olun . ihtiyacınız varsa Bir şekilde kapılar açılacaktır Rabbim herşeyi bilen gören ve herşeye gücü yetendir .Yeterki ihlas ile Haramı haram helali helal bilip ,Rabbim neyi emrediyorsa uygulayıp yaşayın . Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah .. yeni kapanan kardeşlerime hayırlı ve daim olsun diyorum ..Rabbimin emirleri ve rızası herşeyin üstündedir ...

maşALLAH süphanALLAH...

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
Berat kardeşim tebrik ediyor teşekkür ediyorum çok güzel açıklamışsınız Allah (c.c) razı olsun ..Bende kapalı olarak çalışmaktayım .. Ve Rabbime sonsuz Şükürler olsun . az önceki açıklamamda yazdım Allah (c.c) yolunda yürüyün rızasını arayarak tam bir kulluk bilincinde yaşayın .. teslim olun her kapıyı açacak olan herşeye gücü yetendir Rabbim.

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
dnzhkn ;

ben bir çok çarşaflı bayan biliyorum senden benden ileri düzeyde ilmi bilgisi var bunu toplum yozlaştırmaya çalışıyorsa köreltiyorsa sence onun suçu mudur? bence böyle düşünenlerin suçudur...

Yeni kapandığım sıralarda aldığım tepkiler beni üzüyodu .. Ama artık o kadar güçlüyüm ki Rabbimin izniyle kimsenin davranışı umurumda bile olmaz sadece gaflette oldukları için merhamet eder dua ederim . Yozlaştırma köreltme diye birşeyi kabul etmiyorum .. Yeterli ilme sahip olup örnek bir müslüman olarak yaşabiliyor Allahın huzuruna ..huzura kabul edildiğinizi hissederek çıkabiliyorsanız sahip olduğunuz en büyük hazine budur Allah aşkı ve Yakin olmak tadan için bunlardan kıymetli ve değerli bişey yoktur .. insan tek bunu yani imanını kaybetmekten korkar huzura çıkamayacak şekilde yaşamaktan korkar .. Evet dünya hayatı da devam ediyor ecel vakti gelinceye kadar da devam edecek süresini Rabbim bilir ama zannedildiği kadar hiçde uzun değil .. bu yüzden hesap gününü düşünerek yaşamamız insanlar şöyle diyor yok dışlıyor vs gibi sebepler sizleri asla yıldırmasın .. ve unutmayın ki Cenab-ı Hak sevdiği kullarını kimseye ezdirmez zulm etmelerine müsade etmez kalplerini yumuşatır da yumuşaklık gösterirler hiç tahmin etmiyeceğiniz bir şekilde .. Ameller niyetlere göredir .

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Oku

Oku

Ben Gayet Açık Ve Net bir mesaj yazıcagım Mehmet Akif Ersoy dan.bi dakka...

Herkesin anlamayacağı, Anlasa da işine gelmeyeceği şahane vecize.

Medeniyet Acmaksa Bedeni Hayvanlar En Medeni

Yüce Rabbimiz Kapanma Konusunda Müslüman Kadınlara Kapanmayı Farz Kılmıştır ve Peygamber efendimiz de hadisleri ile sabitlemiştir bunu. Yok ben Cehennemde ateşe dayanabilirim diyen bayan arkadaşlarımız var ise ben buna bişey demem. Başı açık kadınlar günümüzde daha çok tacize uğruyorlar. Buda islamın bize ne anlatmak istediğini açıkça ortaya koyuyor.
Ha yok benim kalbim temiz , Yok Günümüz şartları böyle diyenleriniz var isede vallahi onları size şeytan söyletiyor ve haliniz çok kötü bir hal kalbiniz ise kararmıştır. Allah bu tür mümin kardeşlerimizi en yakın zamanda hidayete erdirir İnşallah A M İ N

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
dnzhkn ;

ben bir çok çarşaflı bayan biliyorum senden benden ileri düzeyde ilmi bilgisi var bunu toplum yozlaştırmaya çalışıyorsa köreltiyorsa sence onun suçu mudur? bence böyle düşünenlerin suçudur...

Yeni kapandığım sıralarda aldığım tepkiler beni üzüyodu .. Ama artık o kadar güçlüyüm ki Rabbimin izniyle kimsenin davranışı umurumda bile olmaz sadece gaflette oldukları için merhamet eder dua ederim . Yozlaştırma köreltme diye birşeyi kabul etmiyorum .. Yeterli ilme sahip olup örnek bir müslüman olarak yaşabiliyor Allahın huzuruna ..huzura kabul edildiğinizi hissederek çıkabiliyorsanız sahip olduğunuz en büyük hazine budur Allah aşkı ve Yakin olmak tadan için bunlardan kıymetli ve değerli bişey yoktur .. insan tek bunu yani imanını kaybetmekten korkar huzura çıkamayacak şekilde yaşamaktan korkar .. Evet dünya hayatı da devam ediyor ecel vakti gelinceye kadar da devam edecek süresini Rabbim bilir ama zannedildiği kadar hiçde uzun değil .. bu yüzden hesap gününü düşünerek yaşamamız insanlar şöyle diyor yok dışlıyor vs gibi sebepler sizleri asla yıldırmasın .. ve unutmayın ki Cenab-ı Hak sevdiği kullarını kimseye ezdirmez zulm etmelerine müsade etmez kalplerini yumuşatır da yumuşaklık gösterirler hiç tahmin etmiyeceğiniz bir şekilde .. Ameller niyetlere göredir .

katılıyorum dediklerine değerli kardeşim.. benim burda demek istediğim insanları görünüşüyle yargılamaları...ama dediğin gibi Allah aşkı var.. gerisi yalan oluyor.. zaten hayat nedir 24 senesi geçmiş bile şurda ölüme ne kaldı belki saniyeler en fazla yıllar.. önemli olan Rabbim katı ebedi hayat. o yüzden benim endişem yok elhamdülillah.. Rabbim endişede olanların endişelerini gidersin bu güzel duyguyu içlerine sindirir..

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
yapılcak bişey varsa sen yapda bizde katılalım olmazmı...ben devrimden çok rabbimin edeceği yardıma inanırım..allah istemesse tek nefes alamayız.ben rabbim için değil iş değil okul herşeyden vazgeçerim anlıyomusun..

Zeki.42

Kayıtlı Kullanıcı
Bu hususta Kur’an-ı Kerimde iki ayet mevcuttur. Bu ayetlerde Cenab-ı Hak gayet açık bir şekilde mealen şöyle buyurmaktadır:

“Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle, evlerinden çıktıklarında dış örtülerini üzerlerine alsınlar.”(1)

“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar, zinetlerini açmasınlar, bunlardan görünen kısmı müstesnadır. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler.”(2)

Ayetlerde mü’min kadınların nasıl örtünecekleri, hangi yerlerini açabilecekleri açıkça belirtilmiyor. Fakat şu mealdeki hadis-i şerif ayetleri tefsir ediyor. Peygamberimiz (a.s.m.) baldızı Hz. Esma’ya hitaben, “Ey Esma! Bir kadın adet görmeye başlayınca el ve yüzünden başka yerini yabancılara göstermesi caiz değildir.”(3)

Demek ki, büluğ çağına gelmiş olan Müslüman bir hanımın başını kapatması hem Allah’ın hem de Peygamberin emridir. Yani yüz kısmı açık kalacak şekilde başın kalan kısmını, boyun ve göğüsleri örtmek farz-ı ayndır. Açmak ise bir farzın terki sayıldığından haramdır. Allah ve Resulünün emrini dinlemediği için günahkar olmakta büyük bir mes’uliyet altına girer. Günahkar olan kimse, bu günahından kurtulmak için tevbe istiğfar eder, Allah’tan affını diler.

“Ve bir günah işledikleri veya nefislerine zulmettikleri zaman, Allah’ı anarak günahlarının bağışlanmasını isteyenler, hem de yaptıkları günahta bile bile ısrar etmemiş olanlar. İşte onların mükafatı, Rablerinden bir mağfiret ve ağaçları altında ırmaklar akan Cennetlerdir. Orada ebedi olarak kalacaklardır. Güzel amel yapanların mükafatı ne güzeldir.”(4)

Demek ki, bir tevbenin kabul olması, bir günahın affa liyakat kazanması için hiçbir mazeret yokken o günahta ısrar edilmemesi şartı aranmaktadır.

Bu husustaki bir hadisin meali şöyle:

“Mü’min bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta belirir. Eğer o günahtan el çeker, Allah’tan günahının affını dilerse, kalbi o siyah noktadan temizlenir. Eğer günaha devam ederse, o siyahlık artar. İşte Kur’anda geçen ‘günahın kalbi kaplaması’ bu manadadır.”(5)

“Her bir günah içinde küfre gidecek bir yol vardır” sözü mühim bir gerçeği dile getiriyor. Şöyle ki, bir günahı işlemeye devam eden insan zamanla o günaha alışır, terk edemez bir hale gelir. Bu alışkanlık onu gün geçtikçe daha büyük manevi tehlikelere sürükler. Günahın uhrevi bir cezasının olmayacağına inanmaya, hatta Cehennemin bile olmaması gerektiğine kadar gider. (6)

Böyle bir tehlikeye maruz kalmamak ve şeytanın telkinlerine kanmamak için bir an önce tövbeyi icap ettirecek günahı terk ederek insanın kendine çeki düzen vermesi gerekir.

1) Ahzah Suresi, 59,
2) Nur Suresi, 31,
3) Ebu Davut, Libas 33,
4) Al-i İmran Suresi, 135-136,
5) İbn-i Mace Zühd 29,
6) Lem'alar s7, Mesnev-i Nuriye s115.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt