Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Mavci abimiz ALLAH c.c. sizden de razı olsun.Siz büyüksünüz affediniz..hep bayan diye yazarken sizi yazmamışım özür dilerim.

Rabbim çocuklarınızla eşiniz ve sevdiklerinizle daha nice kandillere hayırla erişmenizi nasip eylesin inşallah

Dualarınız için Allah cc. razı olsun..Beni dualarınızda unutmayınız.

En güzel'e emanet olunuz

Estağfurullah kardeşim...
Ne özürü...
Dularınıza gönülden amin herzaman...
Mü'minler ancak kardeştir...
Dualarımızdasınız inşallah...

Bu mübarek gün hürmetine Allah CC. dularımızı kabul eylesin inşallah...
Allaha emanet olun...

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
DEĞERLİ KARDEŞLERİM

hepinizin Regaip Kandili Mübarek olsun..Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın inşallah.

Bugün hürmetine ümmeti müslümanın ve burda olan tüm kardeşlerimin ;
burcumun-mir erhan kardeşimin-nur nisa kardeşimin-leyfennur-penye-gökceayan-kalbiminurlandır -ayya-aylin-mervenur1(ismi aklıma gelmeyenler beni affetsinler ) dualarını kabul ve makbul buyursun inşallah Rabbim...

Dualarınızda bu kardeşinizide unutmayın

Ağlayan gözlerdeki yaş hürmetine,
Uzanmış ellerdeki dua niyetine,
Hz.MUHAMMED MUSTAFA (s.a.v.) Hürmetine
KALBLEREE HİDAYET nasip eylesin....

ALLAH'ım sen sana uzanmış elleri geri çevirmezsin elbet,
Sen senin sevdiğin kulların hürmetine,
Sen verdiğin nimetlerin hürmetine,
Sen dualarını kabul ettiklerinin hürmetine
REGAİP KANDİLİ,ÜÇAYLAR HÜRMETİNE....
DUALARIMIZI KABUL EYLE

Amin, Amin ablacim...Bu güzel dualarin için Rabbim senden razi olsun;
cümlemizin (hayirli ise) dualarimizi kabul etsin bu mübarek günlerde
Hayirli aksamlar

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
DEĞERLİ KARDEŞLERİM

hepinizin Regaip Kandili Mübarek olsun..Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın inşallah.

burcumun-mir erhan kardeşimin-nur nisa kardeşimin-leyfennur-penye-gökceayan-kalbiminurlandır -ayya-aylin-mervenur1(ismi aklıma gelmeyenler beni affetsinler ) dualarını kabul ve makbul buyursun inşallah Rabbim...

DUALARIMIZI KABUL EYLE

selamun aleyküm değerli ablacım ;rabbim razı olsun güzel duaların için,regaip kandilin mübarek olsun senin ve diğer kardeşleriminde duaları kabul olsun haklrında hayırlısını rabbim nasip eylesin,bizi dinimizden ve peygamber efendimi(s.a.v)zin yolundan,izinden ayırmasın inşallh.hayırlı akşamlar....

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı
Bu gece nice gururdan ,kibirden,husumetden,hasetlikten,zorbalıktan,töbe ettik ya rabbi....sen sana gelmek için geçeceğimiz kabir yolumuzu aydınlat,bize azap gösterme,sen bizleri gıybet eden iki yüzlü münafıklardan koru,sen ruhumuzu kirlerden arındır,bugün iman ile sar bedenimizi ve ruhumuzu,sana açılan elleri boş çevirme ya rabbim.....bizi huzuruna kul hakkı ile gelmekten,nefsimizin batağında azap çekmekten vede en önemlisi şehadetsiz ölmekten bu gece hörmetine muhafaza eyle.....senin yüce kelamını edenlere,hazreti muhammet(s.a.v)in izinden gidenlere,huzurunda el açıp dua edenlere cennet anahtarlarını nasip eyle allah'ım......tüm ümmet-i muhammetin ve siz değerli kardeşleriminde ragaip kandili mübarek olsun,hayırlara vesile olsun inşlh,hakkınızı helal edin kardeşlerim,dualrım sizlerle sizlerde beni dualarınızdan eksik etmeyin...allah razı olsun

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
Bu gece nice gururdan ,kibirden,husumetden,hasetlikten,zorbalıktan,töbe ettik ya rabbi....sen sana gelmek için geçeceğimiz kabir yolumuzu aydınlat,bize azap gösterme,sen bizleri gıybet eden iki yüzlü münafıklardan koru,sen ruhumuzu kirlerden arındır,bugün iman ile sar bedenimizi ve ruhumuzu,sana açılan elleri boş çevirme ya rabbim.....bizi huzuruna kul hakkı ile gelmekten,nefsimizin batağında azap çekmekten vede en önemlisi şehadetsiz ölmekten bu gece hörmetine muhafaza eyle.....senin yüce kelamını edenlere,hazreti muhammet(s.a.v)in izinden gidenlere,huzurunda el açıp dua edenlere cennet anahtarlarını nasip eyle allah'ım......tüm ümmet-i muhammetin ve siz değerli kardeşleriminde ragaip kandili mübarek olsun,hayırlara vesile olsun inşlh,hakkınızı helal edin kardeşlerim,dualrım sizlerle sizlerde beni dualarınızdan eksik etmeyin...allah razı olsun

Amin, allah cümlenizden razı olsun

mir_erhan

Moderator

AMin ..amin amin...
selamün aleyküm...nur nisa kardeşim ne kadar içten samimi ve güzel bir dua.
ellerine yüreğine nefesine sağlık..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
DEĞERLİ KARDEŞLERİM

DUALARIMIZI KABUL EYLE

aleyküm selam ablam..
sizden bu duayı almak benim için onur inanın rabbim razı olsun.her daim bir olma şuuru nasip etsin bizlere..mevlam yolundan hayırlı ilimden hayırlı amelden ayırmasın..
ALLAH c.c razı olsun ablacım rabbim sizi bizden ayırmasın...

vesileniz ile konuyu güncellemiş oldum rabbim ecrini hanenize yazsın..

selam ve dua ile.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim birlikte olamayacgımız zaman zarfında beni dualarınızda unutmayın bu kardeşinizin sizin samimi dualarınıza ihtiyacı var..
rabbim başta burcuma bitanecik kardeşime ve berat ablama erhan kardeşime mavci abime sağlık sıhhat versin böyle güzel vesilelerle her daim yanımızda olsunlar inşa-ALLAH..

güzel hayırlı haberlerinizi bekliyorum kapanmaya yakın olan kardeşlerimizin..
kapananlarada yüce mevlamdan hayırlarının devamını bekliyorum..

rabbim hepinizden razı olsun..

selam ve dua ile.

nur nisa

Kayıtlı Kullanıcı

AMin ..amin amin...
selamün aleyküm...nur nisa kardeşim ne kadar içten samimi ve güzel bir dua.
ellerine yüreğine nefesine sağlık..

selamun aleyküm kardeşim,dualrımız hepimiz için rabbim cümlenizdn razı olsun,hayırlı günler.ALLAH 'A EMANET OL....

PeNYe.Zz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşlerimm bugün candostumla çarşıya gitcez.benim için alışveriş yapıcaz çok mutluyum çok..Allahım herkese nasip etsin..

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşlerimm bugün candostumla çarşıya gitcez.benim için alışveriş yapıcaz çok mutluyum çok..Allahım herkese nasip etsin..

ve aleykumselam canim, önündeki bütün engeller kalkti ne mutlu sana, Rabbim hakkiyla tesettürünü sürdümeyi nasip etsin, ALLAH c.c bütün kardeslerimize de nasip etsin.

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim birlikte olamayacgımız zaman zarfında beni dualarınızda unutmayın bu kardeşinizin sizin samimi dualarınıza ihtiyacı var..
rabbim başta burcuma bitanecik kardeşime ve berat ablama erhan kardeşime mavci abime sağlık sıhhat versin böyle güzel vesilelerle her daim yanımızda olsunlar inşa-ALLAH..

selam ve dua ile.

amin kardesim, Rabbim senden de razi olsun, dualarimizdasin insALLAH...

mir_erhan

Moderator

selam ve dua ile.

selamün aleyküm..
dualarımızdasın inşallah, dualarında oluruz inşallah..
bizim için öyle bir onurdur ki burdaki bir kardeşimzin bile tesettürle teslimiyetini Allah celle celalüh a bildirirken bugünki en çetin şartlarda temsil görevini sizler üstlenmişsiniz..bu durumda ne yapsakda sizin mücadeleniz yanında hiç bir şeydir.
mevlam iman yolunda hak nuru ile can vermeyi nasip etsin inşallah..
selam ve dua ile

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
bana da dua edin arkadaşlar... ben de bugün arkadşımla birlikte çarşıya gideceğim inşallah...:a15::a15::a15::a15::a15:

denizhkn

Kayıtlı Kullanıcı
bir de arkadaşlar başörtü konusunda yardımıınıza muhtacım.. "yardıma ihtiyacım var kafam çok karışık" adlı konuda da bahsettim zaten ordan da bakabilirsiniz.. saçım uzun toplayınca ve bone takınca ister istemez bir kabarıklık oluyor. rivayetlerde geçen deve hörgücünden kasıt nedir? saçımı nasıl toplamam ve nasıl bağlamam gerekiyor?
Selam ve Dua ile kalın.. dualarınızı eksik etmeyin..

bevadih

Kayıtlı Kullanıcı
burcu ablacım çok güzel bi konu acmışsın
eline saglık ablacım
benimde okulum oldugundan dolayı kapanamıyorum o kadar canı gönülden istiyorum ki kapanmayı ama sartlar el vermiyor...çevremdeki herkes kapalı o kadar çok imreniyorum ki onlara...ama Rabbimin izniyle bu güzelligi yakında yasayacagım
tekrar bu konuyu actıgın için tesekkür ederim
eline yüregine saglık ablam

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
bir de arkadaşlar başörtü konusunda yardımıınıza muhtacım.. "yardıma ihtiyacım var kafam çok karışık" adlı konuda da bahsettim zaten ordan da bakabilirsiniz.. saçım uzun toplayınca ve bone takınca ister istemez bir kabarıklık oluyor. rivayetlerde geçen deve hörgücünden kasıt nedir? saçımı nasıl toplamam ve nasıl bağlamam gerekiyor?
Selam ve Dua ile kalın.. dualarınızı eksik etmeyin..

canım. senin adına çok sevindim....
canım bir arkadaşın yazısından alıntı yaptım okuyabilirsin...

[B]'' Ümmetimden henüz görmediğim,cehennemlik olan iki sınıf vardır.Bunlardan bir sınıfı kadınlardır ki giyinik oldukları halde elbiseleri,örtülmesi gereken yerlerini örtecek derecede kalın,sık ve geniş olmadığı için onlar çıplak gibidir.Bunlar hem kendileri baştan çıkmışdır,hem de başkalarını baştan çıkarırlar.Başlarıda Deve Hörgücü gibidir.Bu gibi kadınlar,Cennet e girmek şöyle dursun,onun kokusunu bile alamazlar.Halbuki Cennet in kokusu çok uzak mesafeden bile hissedilir.''

Sahih Hadis-i Şerif,Müslim
[/B]

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Ebû Hüreyre (r.a)'dan rivayetle Resulü Ekrem şöyle buyurmuştur:

— ümmetimden henüz görmediğim cehennemlik olan iki sınıf vardır. Bunlardan bir sınıfı kadınlardır ki, giyinik oldukları halde elbisleri örtülmesi gereken yerlerini örtecek derecede kalın sık ve geniş olmadığı için onlar çıplak gibidirler. Başları da deve hörgüçleri gibidir. Onlar iffet sınırının dışına çıkıcı ve çıkarıcılardır. Onlar cezalarını çekmeden cennete giremezler."

ALLAHIN EMRETTiGi öRTüNME şEKLi BUDUR

örtü hakkında Kur'ân'daki nas, iddiaların aksine oldukça açıktır. şimdi biz bu naslardan örtünmenin farziyetini ve mahiyetini en açık bir biçimde izah eden iki tanesini bazı meal ve tefsirlere istinaden açıklayacağız. Bu açıklamamızı da herkesin tahkikine açık olması için mümkün olduğu kadar yüzeysel tutmaya çalışacağız.

Bu satırları okuduktan sonra tesettür hakkında hala bir tereddüde kalan olursa, derhal kaynaklara müracaatla hakikati öğrenebilir. Ondan sonra da tatmin olamazsa, ona düşen tek şey kendisini sorguya çekerek imanını kontrol etmesidir.

ilk zikredeceğimiz delil Ahzab sûresinin 59. âyetidir.

Diyanet işleri eski başkanlarından ömer Nasuhi Bilmen hocaefendi bu âyet-i kerimenin mealini şöyle yapmaktadır. "— Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına de ki: üzerlerine feracelerini sıkı sıkı örtsünler. Bu onların tanınmamaları ve eza edilmemelerine en yakın -en muvafık bir sebepdir. Ve ALLAH çok mağfiret edendir, çok merhametli olandır."

Burada, ömer Nasuhi hoca metinde geçen "cilbab" kelimesini "ferace" olarak terceme etmiştir. Bilindiği gibi ferace çarşafın tam karşılığıdır.

Yine istanbul eski müftü vekillerinden, -umumen itibar gören bir meal sahibi- A. Fikri Yavuz hocaefendi de bu ayetin mealini şöyle yapmıştır:

"—Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, (kendilerini baştan aşağı örten) elbiselerini giyinip örtünsünler, işte böyle giyinmeleri (iffetli) tanınıp da ahlaksızlar tarafından) eziyet edilmemelerine daha elverişlidir. ALLAH gafurdur, rahimdir."

Bu meale göre de "cilbab", kadının vücudunu baştan aşağı örten, onları kim oldukları tanınmayacak kadar kapatan elbiseler olarak tarif edilmiştir..Meşhur Celaleyn Tefsirinde ise "cilbab" kelimesi şöyle açıklanmıştır:

"Cilbab, kadının vücudunu kaplayan bir çeşit çarşaftır. Kadınlar bir ihtiyaçları için dışarıya çıktıklarında, onun (çarşafın) bir kısmını da yüzlerine çekerler. Böylece gözlerinden başka hiçbir uzuvları gözükmez."

Tefsir ve meâllerdeki: cilbab, mülâa, ferace, ve bürük malum çarşafın karşılığıdır. Peçe ve yaşmak ise yaklaşık manada yüzü örtmeye yarayan örtü anlamında kullanılır.
işte, müslümanları dinlerinden ayırmak isteyen sahte din adamları bu ayeti saptırarak örtünün farziyetini gizlemek istemişlerdir. Fakat ayet hakikati arayan bir kişi için hiç bir yorum kabul etmeyecek kadar açıktır. Kafirler istese de istemese de ALLAH emirlerini insanlara iletecek, dinini ebedi kılacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt