Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (1 Kullanıcı)

mir_erhan

Moderator
[/COLOR][/SIZE]

ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu

korkun değerli kardeşim korkun...
ama memur olamamaktan değil
insan olamamaktan korkun
Hak'kın verdiği görevleri layıkıyla yapamamaktan korkun

açık yerlerinize şehvetle bakan diğer insanların içinden geçenlerden korkun
kabre girdiğimizde sorulacaklardan korkun
tekrar Sur'a üfürüldüğümüzde nasıl haşrolacağız ondan korkun
Allah c.c. 'ın karşısında nasıl hesap vereceğiz ondan korkun

korkun değerli kardeşim

bu dünyanın bitmez nefsinden korkun

ve aramıza katılın
Allah c.c. rızası ve Hz.Muhammed Mustafa(s.a.v.)'in şefaati için
Okuduğunuz Kur'an-ı Kerim'in Hakkı için

Düşünün bir kez daha DÜNYADAKİ MEMURİYET HAYATI mı?

Yoksa kazanılmış AHİRET hayatımı???

Allah c.c. rızası için bir kez kapandınız mı hangi gönül onu açabilir ki????

Bir kez daha düşünün kardeşim

ve korkun

GEÇ KALMAKTAN.....

esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

........
.........

Allah razı olsun ellerine sğlık kardeşim..
ne kadar güzel özetlemişsin ve ne kadar güzel söyledin...

korkun...gelmesi kesin olan o büyük günden korkun...

Rabbim yardımcısı olsun kardşlerimizin,hidayet nasip etsin inşallah[/B]

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Eğer kalbiniz rahatsızsa ...yaşadığınız bu durumdan,
namaz kılıyor ve eksiklik hissesiyorsanız kendinizde,
başınız açık ama utanıyorsanız Allah(c.c.)'tan
neden beklemek öyleyse???

Kimi memnun edeceksiniz söyleyin bana???
Kötü bakacaklar diyemi korkunuz???
neden peki??? kötülük mü yapıyorsunuz

HAYIR!!!!

Birilerine hesap mı vermeniz gerekiyor???
Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

utancınız neden peki??? ne yaptınız???
kimi öldürdünüz??? bilmediğimiz adi bir suçunuz mu var???
HAYIR!!!

Peki Aileniz destek vermeyecek mi???
Arkadaşınız ,kardeşiniz sırt mı çevirecek size???
Kimler sizi üzerinizdeki bez parçası için seviyor???
KAÇ METRE UZATIRSANIZ ELBİSENİZİ SEVGİLERİ KAÇ MT AZALACAK SİZCE???

peki siz kimsiniz???
sizi YARATAN ve VAR EDEN kim???
nefes almanızı sağlayan????
Size yardım edecek kim????

Kefeye bile koyamayacağınız bu sorularıma tek cevabınız
BEN
İSTİYORUM VE KAPANACAĞIM olmalı..

Allah CC. razı olsun kardeşim...
O kadar açık yazmışsınız ki...
Anlamamak için ard niyetli olmak lazım...
Allah CC. cümlemizin günahlarını affetsin inşallah...

berat05

Yönetici

........
.........

Allah razı olsun ellerine sğlık kardeşim..
ne kadar güzel özetlemişsin ve ne kadar güzel söyledin...

korkun...gelmesi kesin olan o büyük günden korkun...

Rabbim yardımcısı olsun kardşlerimizin,hidayet nasip etsin inşallah

ALLAH C.C. razı olsun sizden de kardeşim
Katkılarınızdan dolayı Allah c.c. razı olsun..Sizler dekatılımınızla destek verin kardeşim...Her bir kişi kazansak..ahiret için ....ne güzel olur değil mi??

Allah c.c. yar ve yardımcımız olsun

selamün aleyküm

berat05

Yönetici
Allah CC. razı olsun kardeşim...
O kadar açık yazmışsınız ki...
Anlamamak için ard niyetli olmak lazım...
Allah CC. cümlemizin günahlarını affetsin inşallah...

Allah c.c. sizden de razı olsun abimiz..dualarınıza içten amin diyorum

Allah c.c. anlayıp uygulayanlardan HAK için ölenlerden olmayı nasip eylesin inşallah

selamün aleyküm

berat05

Yönetici
başörtümüzden vazgeçmeyelim.....

tesettür bedenin derisi gibidir

derimi söküp atamam ki.......

Ruhum ve bedenimle bu dünyada ölene dek derime işlemiş tesettürümle gurur duyuyor ve gidebileceğim yere kadar gidiyorum

mir_erhan

Moderator
belki hepimiz bu hikayeyi bir yerden okumuşızdur..yaşnmış bir hikaye anlatılmıştı..
paylaşmak istedim.

Başörtülü kız..

Genç kızın son senesiydi okulun bitmesine bir sene kala başörtüsü yasağının polis nezaretinde uygulanmaya başlanmıştı. Yasağa karşı direniş zincirleri de yavaş yavaş aile ve bazı cemaatlerden gelen başınızı açın emeğinizi zay etmeyin, büyük hayırlar için küçük şerleri kabul edin, yasağa direnmeyin, islama hizmet için başka çare yok, zaten başörtüsü fer-i bir mesele olduğunu islamın tek otoriter efendi hazretleri beyan etmeleriyle, çözülmeye başlamıştı, direniş zincirleri.

Genç kız bu fetvalar ve aile baskısı karşısında başını açıp taviz veren kervanına katılan kızların gitmesiyle artık iyice yalnız kalmıştı, kendisi gibi direnen birkaç kız kalmıştı yanıbaşında.Onun vicdanı bu fetvayı kabul etmiyordu bir türlü.başörtüsü farzdı nasıl farzı terk edebilirdi.İkna odalarına girmeden cemaat ağabeylerinin başınızı açın iknalarına maruz kalmıştı,nefsi aç diyordu,ama vicdanı rahatsız ediyordu onu açma diyordu.Bazı cemaatler ise haramdır başını açmak diyordu bazıları zaruret haramları helal eder diyordu.genç kız bu fikir ve fetva karmaşası karşısında bocalamaktan bıkmıştı.artık sadece medet umacağı ve güveneceği Allah kalmıştı.ONDAN YARDIM İSTEDİ.Rabbim işin hakikatini göster yardım et rabbim diye yaşlı gözlerle yalvarmıştı.

O gece rüyasında iki hakikat sineması görmüştü. O hakikat sinemasında mason vali Nevzat Tandoğan Bediüzzaman hazretlerine: Hoca şu sarığı çıkarıp şapkayı başına geçireceksin. Kanunlarımıza riayet edeceksin diyordu. Bediüzzaman hiddetlenmişti bana bak Nevzat bu sarık bu baş ile çıkar saçlarım adedince başım olsa hakikati Kuraniyeye hepsini feda ederim diyordu. İkinci hakikat sinemasında şöyle nida ediyordu: Bediüzzaman :Ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz asla,ve o BAŞÖRSÜNÜ TEFEURAT GÖREN FETVA SAHİBİNİ minberden aşağı atıyordu.ŞÖYE DİYORDU:

sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır diye haykırıyordu. Genç kız kan ter içinde rüyadan uyanmıştı, Rabbine şükür etti kendisine hakikati gösterdiği için. Kendisine kimin kötülük edip başlarını din namına İslam adına açtıranların gerçek yüzlerini anlamıştı artık .

Bediüzzaman sünnet olan sarığı için başını verirken, ben farz olan örtüm için hayatımı versem azdır diyordu niçin okulu bıraktın diyenlere.

selam ve dua ile.

uzgun_42

Kayıtlı Kullanıcı

HAYIR!!!!

Peki biryerlerimizi açsaydık memnun edebilirmiydik o kötü bakanları???(kelime için üzgünüm ama böyle anlatmak istedim)
HAYIR!!!!

HAYIR!!!

peki siz kimsiniz???

BEN

selamün aleyküm berat kardeşim. o kadar güzel anlatmışsınki. allah senden bin kere razı olsun. evet senin anlattıklarını düşündügüm için, kendi kendime muhasebesini yaptıgım için kapandım ben...
vede çok mutluyum rabbime bin şükür..
tek derdim keşke daha önce kapansaydım diyorum...
ama genede mutluyum o yönden huzurluyum. örtüm benim kalkanım oldu...
rabbim devamını diger kapanmak isteyenlerin başına amin. darısı....
selam ve dua ile...

berat05

Yönetici
selamün aleyküm berat kardeşim. o kadar güzel anlatmışsınki. allah senden bin kere razı olsun. evet senin anlattıklarını düşündügüm için, kendi kendime muhasebesini yaptıgım için kapandım ben...
vede çok mutluyum rabbime bin şükür..
tek derdim keşke daha önce kapansaydım diyorum...
ama genede mutluyum o yönden huzurluyum. örtüm benim kalkanım oldu...
rabbim devamını diger kapanmak isteyenlerin başına amin. darısı....
selam ve dua ile...

VE ALEYKÜM SELAM VE RAHMETULLAHİ VE BEREKATUHU

Allah c.c. sizden de razı olsun değerli kardeşim

Maaşallah kardeşim ne güzel mutlu ettiniz bizi Allah'a c.c. hamdüsenalar olsun

sizde inşallah diğer kardeşlerimize örnek olacaksınız

onlara önderlik yaparak

SELAM VE DUA İLE EN GÜZEL'E emanet olunuz

berat05

Yönetici

Ruhum ve bedenimle bu dünyada ölene dek derime işlemiş tesettürümle gurur duyuyor ve gidebileceğim yere kadar gidiyorum

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
************güncellemeeeeeeeeeeeeeeeee********************

belinay_nur

Kayıtlı Kullanıcı
canım tabi dua ederim senin için hemde canı gönülden...
İlk işin kesin karar ver..Düşün bu yoldan dönülmyeceğini nefise ve şeytana yeniipte asacılmayacağın dogrultusunda kaarın kesin olsun... Karar verdikten sonra bak göreceksin gerisi okadar kolay olacakki...
Kesin kararlı oldugunu hissettiğin zamanda ilk önce cevrende en yakının destek verebilecek sana birisi varsa ona acıl... yok mu biz varız burda biz sana elimzden geldiğince yardım ederiz..sen yeterki bizimle paylaş burdan...
bak ben anlatayım kısaca Rabbim razımolsun bu sitedeki canımarkadaşımın actıgı meal okumalrın dan cok etkilendim ve hemen eşime dedim ben kapanacağım artık Rabbim razı olsun destek verdi..
Sonra annem hiçistemiyordu kapanmamı hemen o kararalılıkla anneme söyledim sonra cevremdeki insanlara yavas yavas sonra burda paylaştım saolsun arkdaşlarımız cok yardımcı oldular zorlandıgım yerlerde Kararıın kesinliğinden ailende anlasın... Annem ne kadar karşı cıktıysada dedimki bubenim hayatım ben sizin yuzunuzden cehennemde yanmak istemiyorum siz nederseniz deyin ben bunu yapacağım... onlarda inanmadılar sonra sakince herdefasında uyugunortamını ayarlayıp aklıllarına girdim...Rabbime bol bol dua ettim Allahım bana yardımcı ol diye..Rabbim gerçkten ina bana hideyetini veriyor srn yeterki kararlı ol.. bak hani karşı cıkan annemle babamla beb tesettur alısverişlerine bile cıktım annemle başötüs bile aldıkki annem jhep benim acık giyinmemi isterdi.. bu halden bu hale nasıl mı döndü Rabbimin yardımyla ve kararlıgımla canım ....
Rabbim senin en buyuk yardımcı n olsun cok gec kalamdan canımsende faaliyete geçir yarınımızın bir garantisi varmı....

S.A KARDEŞ SENİN YAZDIKLARINI OKUYUNCA KENDİMİ GÖRÜR GİBİ OLDUM..BENİM AİLEM SİZİNKİLERİ BİLEMEM AMA ÇOK KATILAR yani şu şekilde anlatayım kapanıcam desem beni kapı dısarı koyarlar..babamın bnei dini bi konuda tartışmamızda sen dinci misin dedi?bende dedim ne demek dinci misin!sen dinsiz misin?!evet ben dinciyim dedim.BENİM EVİMDE SENİN GİBİSİNE YER YOK DEDİ.ben sabrettim belki çok yüreğime dokundu o sözleri.şeytan dedi bu evde yaşama..AMA SABRETTİM..kaçmak en kolayıydı kalıp mücadele etmek ti önemli olan..bikaç gün sonra gidip boynuna sarıldım sen beni kovsanda ben biyere gitmiyorum dedim.babamda sarıldı anladı hatasını ve bana karşı daha hoşgörülü oldu..ümit ediyorum ki hayırlısıyla allah ın izniyle benimde senin gibi kapandıgım günler olacak inş inş inş ..amin duayla..

bm-7884

Kayıtlı Kullanıcı
S.A KARDEŞ SENİN YAZDIKLARINI OKUYUNCA KENDİMİ GÖRÜR GİBİ OLDUM..BENİM AİLEM SİZİNKİLERİ BİLEMEM AMA ÇOK KATILAR yani şu şekilde anlatayım kapanıcam desem beni kapı dısarı koyarlar..babamın bnei dini bi konuda tartışmamızda sen dinci misin dedi?bende dedim ne demek dinci misin!sen dinsiz misin?!evet ben dinciyim dedim.BENİM EVİMDE SENİN GİBİSİNE YER YOK DEDİ.ben sabrettim belki çok yüreğime dokundu o sözleri.şeytan dedi bu evde yaşama..AMA SABRETTİM..kaçmak en kolayıydı kalıp mücadele etmek ti önemli olan..bikaç gün sonra gidip boynuna sarıldım sen beni kovsanda ben biyere gitmiyorum dedim.babamda sarıldı anladı hatasını ve bana karşı daha hoşgörülü oldu..ümit ediyorum ki hayırlısıyla allah ın izniyle benimde senin gibi kapandıgım günler olacak inş inş inş ..amin duayla..

Rabbim yar ve yardımcın olsun kardeşim benim ailemde aynı seninki gibi aylardır istememe rağmen bende hala kapanamadım annem çok karşı çıkıyor Rabbim ailelerimizede hidayet nasip etsin en kısa zamanda kapanırız inşallah geçen günlerin hesabını vermek daha zor biliyorum Rabbim affetsin(amiin)..bizim gibi kapanmak isteyen tüm kardeşlerimizede nasip olur inşallah...selam ve dua ile..

berat05

Yönetici
essalamün aleyküm verahmetullahi ve berakatuhu

essalamün aleyküm verahmetullahi ve berakatuhu

RABBİM c.c. yar ve yardımcınız olsun ailelerinize Rabbim hidayet nasip eylesin ...Tüm kalbler O' c.c. nun elindedir.O c.c. herşeyi en layıkıyla bilendir.

KAAN kardeşimizden ;
Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun...

Müslüman, Allah’ın seçimini kendisi için seçim kabul eden, ya da bir başka deyişle seçimini Allah’tan yana kullanan kişidir. Müslüman iradesini Allah’a teslim eden kişidir. Müslümanım diyen birisinin gerek kendisi hakkında, gerek evi ve ev halkı hakkında, gerek malı ve işi hakkında söz söyleme ve hüküm beyan etme hakkı yoktur. Bir müslüman asla, bu benim zevkimi okşamıyor, bu bana yakışmıyor, bu benim mantığıma ters geliyor, diyemez. Bunu ancak Allah’a inanmayan bir kâfir diyebilir. Çünkü o Allah’a inanmamıştır. Ben Allah filan ta-nımam.

Ben kendi hayatımı kendim belirlerim demiştir ve dilediğini yapabileceğine inanmıştır. Ama bizler Allah’a iman etmiş insanlarız. Öyleyse kâfirler gibi bizim muhayyerlik hakkımız, seçme hakkımız yoktur. Allah’ın bizim adımıza seçtikleri ve beğendikleri güzeldir, gerisi boştur ve batıldır.

Demek ki Rabb, günlük hayat programını çizendir. Günlük hayatımızın tümünde Rabbimiz Allah olmalı. Hayatımızın bazı bölümlerinde Rabbimiz Allah, bazı bölümlerinde de başka Rab’lere, başka efendilere hizmet etmemeliyiz. 24 saatin tümünde Rabbimiz Allah olmalı. Hayatımızın tümünde boyunlarımızdaki kulluk ipinin ucu Allah’ın elinde olmalı.

Eğer günlük hayatımızın herhangi bir biriminde arzuları Rabbimizin arzularıyla çatışan bir varlığın arzularını gerçekleştirmeye yönelirsek, o zaman -Allah korusun- hayatımızda başka rab’ler edin-mişiz demektir. Emirleri ve arzuları istikâmetinde hareket ettiğimiz bu varlık babamız, annemiz, karımız, kocamız, çocuklarımız, patronumuz, devletimiz, nefsimiz, şeytanımız olabilir. Allah'ın arzularıyla bun-ların arzusu çatıştığı zaman Allah’ın arzuları tercih edilecek ki sonun-da
Allah’tan başka Rabbimiz yok diyebilelim.

Sabahleyin erken kalkıp namaz kılmalıyım, neden? Çünkü bu konuda benim kulu olduğum Rabbim öyle istiyor. Yemeğimde soframda içki olmayacak, Rabbim öyle istiyor. Yerken, içerken, giyerken, harcarken israf etmeyeceğim, Rabbim öyle istiyor. Konuşurken hep hayır konuşacağım, yalan söylemeyeceğim, Rabbim öyle istiyor.

Gece Kur’an okuyacak, anlayacak ve gündüz onu yaşayacağım, başka-larına anlatacak ve ilan edeceğim, Rabbim öyle istiyor. Harama el sürmeyeceğim, başkalarının namusuna el uzatmayacağım, kendi na-musuma sahip çıkacağım, Rabbim öyle istiyor. Çocuklarıma, hanımı-ma, komşuma, arkadaşlarıma, talebelerime her fırsatta Allah’ı anlata-cağım, Rabbim öyle istiyor. En çok O’nu öveceğim, en çok O’nu gündeme alıp O’ndan bahsedeceğim, O’nu ölçü alacağım,

Rabbim öyle istiyor. Hukuk olarak O’nun hukukunu hamd edeceğim, kılık kıyafet olarak O’nun seçtiğini hamd edeceğim, Rabbim öyle istiyor. Hayatı-mın tümünde sadece O’nun çektiği yere gideceğim.

Ondan başkası-nın önünde eğilmeyeceğim, O’ndan başkalarının yasalarını benimsemeyeceğim, Rabbim öyle istiyor. Hâsılı tüm hayatımda sadece O’nu dinleyecek ve yüzümü sadece O’na döneceğim, Rabbim öyle istiyor. O Allah benim Rabbimdir. Benim ondan başka arzusunu yerine getireceğim, emir ve yasaklarını hayatımda uygulayacağım, daraldığım zaman kendisine dua edip imdadıma çağıracağım, sığınıp korunaca-ğım Rabbim, efendim yoktur.

"O gün onlar meydana çıkarlar. Onların hiç bir şeyi Allah’a gizli kalmaz. Bugün mülk kimindir? Kahhâr olan tek Allah’ındır."
(Mü’min 16)

kalplerimize en ağırından tesir eder inşaALLAH.Selametle kalınız.
[/quote]

HAYIR!!!!

HAYIR!!!!

HAYIR!!!

peki siz kimsiniz???

BEN

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun...​

Mücahide_r

Kayıtlı Kullanıcı
bende kapanmayı çok istiyorum ama istemek yetmiyo tabi ama benim yetiştiğim çevre benim istediğim gibi olmadı arkadaş çevrem çok farklıydı aslında hiçte istediğim gibi değillerdi ama onlarla mecburen arkadaş olmuştum yoktuki çevremde Allahını Peygamberini bilen hiç kimse insanın arkadaşlarının hayatında çok büyük bi etkisi var aslında kapanıp kapanmama konusunda hep kararsız kalmıştım kapanırsam acaba arkadaşlarım ne derler benimle bi daha konuşurlar mı bana ne derler beni sevmeye devam ederlermi gibi şeyler düşünüyodum bunu artık düşünmüyorum anladım ki benim için önemli olan beni yaratan bana can veren Rabbim benim hakkımda ne düşündüğü arkadaşlarımın değil Rabbimin istediği gibi biri olmak en güzeli ve inş öylede olucam Allah inş bana da nasip eder şuurluca kapanmayı.Allaha herzaman 'bana daima seni hatırlatacak seni bana unutturmayacak arkadaşlar nasip et ' diye dua ederim.ne büyük bi şeref o başörtüyü hakkıyla taşımak başörtüsü Allahın bize emaneti başımızın tacı..inş emanate hakkıyla bakarız..:a33:

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
bende kapanmayı çok istiyorum ama istemek yetmiyo tabi ama benim yetiştiğim çevre benim istediğim gibi olmadı arkadaş çevrem çok farklıydı aslında hiçte istediğim gibi değillerdi ama onlarla mecburen arkadaş olmuştum yoktuki çevremde Allahını Peygamberini bilen hiç kimse insanın arkadaşlarının hayatında çok büyük bi etkisi var aslında kapanıp kapanmama konusunda hep kararsız kalmıştım kapanırsam acaba arkadaşlarım ne derler benimle bi daha konuşurlar mı bana ne derler beni sevmeye devam ederlermi gibi şeyler düşünüyodum bunu artık düşünmüyorum anladım ki benim için önemli olan beni yaratan bana can veren Rabbim benim hakkımda ne düşündüğü arkadaşlarımın değil Rabbimin istediği gibi biri olmak en güzeli ve inş öylede olucam Allah inş bana da nasip eder şuurluca kapanmayı.Allaha herzaman 'bana daima seni hatırlatacak seni bana unutturmayacak arkadaşlar nasip et ' diye dua ederim.ne büyük bi şeref o başörtüyü hakkıyla taşımak başörtüsü Allahın bize emaneti başımızın tacı..inş emanate hakkıyla bakarız..:a33:

Esselamu aleykum karde$im,
Allah c.c. yardimcin olsun, in$aALLAH kapanirsin ve seni Allah için seven arkada$larin olur. Anladigim kadariyla ailen kapanmana kar$i çikmiyor??
In$aAllah kararsizligini yenersin ve rabbimin istedigi gibi biri olursun.
Unutmaki Allah rizasini gözeterk kapanacaksin o yüzden cesaretini topla ve güzel haberini bizimle payla$...in$aALLAH...
Allah'a emanet ol...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun...

elif_91

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm arkadaslar

Namaz kilmayi bilmiyordum ve her zaman kendi kendimi sen nasil bir müslümansin diye soruyordum kendimden utaniyordum ama sonra büyük bir azimle senin baskalarindan ne eksigin var diye 2 sene önce bes vakit namaz kilmaya basladim o ilk namazimin tadi daha cikmiyor aklimdan o namazin tadini baska hic birnamaz tutmadi

inanin bende cook kapanmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum cünkü almanyada bir gymnasium yani trde süper lise seviyesinde olan bir okulda okuyorum bu okulda benim yasimda türkler zaaten az 4-5 tane
ve hic kapali kiz yok bizim okulda. Birden kapaninca sinif arkadaslarim ögretmenlerim buba nasil bir tepki gösterir acaba yabanci düsmanliklarini artirirlarmi dislanirmiyim diye sorular kafamdan geciyor
Bizim ailede kapali cok kisi var ama annem acik.

camiiye gidince özene özene basimi bagliyorum arkadas cevrem bas örtyüyü bana cok yakistiriyor hatta benim bir imam kuzenim var o da benim kapali fotoraflarimi görünce basörtünün bana cok yakistigini söyledi bunlar acaba bir isaretmi diye düsünüyorum ama yukarida beyanettigim sorular kafami baya bir yoruyor en cok korktugum sey basimi baglarsam egitimime bir engel olabilirmi
Türkiyede olsam evet de ama bildiyiniz gibi Almanyada basörtü yazagi yok yani serbest

sizin tavsiyelerinize ihtiyacim var
biliyorum daha 17 yasindayim ama inanin okulum biterbitmez en büyük hayalim bir kez olsun hacca/ ümreye gittemek ve o kutsal topraklari görmek
ondan sonrada hukuk okumak Allahin izniyle

berat05

Yönetici

peki siz kimsiniz???

BEN

burgutex

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.proweblabs.com
Kardeşler, benim eşim de kapanmayı çok arzuluyor. Fekat, İzmir'in hali malumunuzdur. Şimdi aynı yerde çalışıyoruz ve çalıştığımız yer de büyük bir şirket. Kapanmaya kalktığı zaman sanıyorum ki kapının yerini gösterirler. Bu da bizde sıkıntı oluşturuyor. Ben kapanmadan evvel diğer imani konular üzerinde durabileceğini ve kendini yetiştirebileceğini önerdim. Ancak bunlar yeterli değil tabi ki.. Bu durumda neler önerirsiniz ve tecrübelerinizden neler çıkartmamız gerekir? Ayrıca mümkün olursa Mümine kardeşlerimden İzmir'de yaşayanlarla eşimin direkt irtibatını da sağlamak isterim. Güzel ve samimi arkadaşlıkları olsun, onlardan birşeyler öğrensin, onların yönlendirmelerinden istifade etsin, katılabileceği dersler olursa iştirak etsin isterim. Baki selamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt