Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (14 Kullanıcı)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
hicrancım, evet pardesülü olmak çok güzel bişey.. başkalarını açık görünce ben de senin gibi daha dik yürüyorum ve onlara da dua ediyorum Allahım sen onlara da nasip et diye.çünkü ne kadar yanlış yaptıklarının farkında değiller önceden de bizim farkında olmadığımız gibi.
benim pardesüm tam yazlık bi pardesü..sen mevsimlik mi aldın bilmiyorum ama mevsimlikle yani astarlı olanlarda yaz çok geçmez canım.. benim pardesümde astar hiç yok çok sıcaklarda bile giyilebilir.. ona dikkat et hicrancım.
ama sana hakikaten maşallah diyorum.. ben kapandğımda pardesüyü bırak kap bile hemen giyemedim.. e tabi belli bir alışkanlığın geçmişinin ardından çok kolay olmuyor .. ne güzel çarçabuk alıştın sen...
dilek ile buluşuyor konuşuyorsunuz ya ne kadar güzel.. çok şasnlısınınz ikinizde bence.:)
benim de aklımda hep o ayet geliyor biliyor musun cehennem ateşi daha sıcak...
büyük huzur olmaz mı hiç hicran..benim vicdanım artık o kadar rahatki.. başımı secdeye daha rahat koyuyorum işte tesettür özgürlüktür. benim de en büyük özgürlüğüm bu.. allah cc un senin ne kadar sevdiğini öğrenmek istiyorsan kalbine bak denilir. Sen O nu çok seviyorsan Rabbim de seni çok seviyor demektir inşallah.
Sevdiğine emanet ol..:)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
dün kışlıkları kaldrıp yazlıkları çıkardım.. bir sürü artık giymediğim - çok şükür- elbiseleri çıkardım.. dün eşime gösteriyorum ayırt ettğim kıyafetleri kısa etekler felan :) ama şimdi pardesüm var üzerimde.. Dün kapanalı 10 ay geçen süredeki farkı gördüm.. nerden nereye....:)
diyorum ya geçen gün bu pardesüyü alan ben miyim diye..ama kararsız kaldım bazılarında evde giyerim diye bi kaç pantolon çıkardım..bunu verirsem acaba sonrdan ihtiyaç duyarmıyım vermesem mi felan diye şaşırıp kaldım...bir de aklıma şu takıldı. eğer pantolon bir erkek kıyafeti ise bizim pantolonu sadece evde bile giymemiz gene de doğru olmaz. çünkü evde sadece mahremin görüyor olması onu erkek kıyafeti olmaktan çıkarmaz.. yani sanki değil mi...
dün yazlık üstleri çıkardım ama çoğunluğu kısa kol hatta uzun kol hiç yok gibi.. bazı kısa kol gömleklerin altına badi giyiniyim diyorum ama ne kadar rahat olacak.. anlyacağınız eksik bitmiyor hiç bi de çalıyosanız daha çok ihtiyaç duyuyorsunuz. kızlar of puf yani...:(

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
dün kışlıkları kaldrıp yazlıkları çıkardım.. bir sürü artık giymediğim - çok şükür- elbiseleri çıkardım.. dün eşime gösteriyorum ayırt ettğim kıyafetleri kısa etekler felan :) ama şimdi pardesüm var üzerimde.. Dün kapanalı 10 ay geçen süredeki farkı gördüm.. nerden nereye....:)
diyorum ya geçen gün bu pardesüyü alan ben miyim diye..ama kararsız kaldım bazılarında evde giyerim diye bi kaç pantolon çıkardım..bunu verirsem acaba sonrdan ihtiyaç duyarmıyım vermesem mi felan diye şaşırıp kaldım...bir de aklıma şu takıldı. eğer pantolon bir erkek kıyafeti ise bizim pantolonu sadece evde bile giymemiz gene de doğru olmaz. çünkü evde sadece mahremin görüyor olması onu erkek kıyafeti olmaktan çıkarmaz.. yani sanki değil mi...
dün yazlık üstleri çıkardım ama çoğunluğu kısa kol hatta uzun kol hiç yok gibi.. bazı kısa kol gömleklerin altına badi giyiniyim diyorum ama ne kadar rahat olacak.. anlyacağınız eksik bitmiyor hiç bi de çalıyosanız daha çok ihtiyaç duyuyorsunuz. kızlar of puf yani...:(

Selamun aleykum Mehtap'çım..
Canım eşine evde istediğin şekilde giyinebilirsin.. Vermek istemediğin pantolonlarından bir kaç tane bırakabilirsin.
Bunda sorun olmaz ki.. Kısa kollu badilerini de çok sıcak günlerde dışarıya çıkarken pardüsenin altına giyebilirsin..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum Mehtap'çım..
Canım eşine evde istediğin şekilde giyinebilirsin.. Vermek istemediğin pantolonlarından bir kaç tane bırakabilirsin.
Bunda sorun olmaz ki.. Kısa kollu badilerini de çok sıcak günlerde dışarıya çıkarken pardüsenin altına giyebilirsin..

ve aleyküm selam dilekçim....
benim demek istediğim , eğer pantolon bir erkek giysisi ise evde yalnız iken bile giymek erkek giysisi olmaktan çıkarır mı ?
mesela, etek bi bayan giysisidir.. adam kişi bunu evde tek başınayken dahi giyse etek bayan giysisi olmaktan çıkmaz ... bağlantı kuracak olursak pantolon erkek giysisiyse çünkü bilmiyorum yalnızken giymek de durumu değiştirmez sanki.. burda ölçüt pantolon sadece erkek giysisi olup olmadığı.. dilekçim bilmiyorum da hani ne bileyim mantıken böyle olmuyo mu ki..
evet kısa kollulları öyle yapayım.. bi de ben iş yerimde beyaz önlük giyiniyirum gene önlüğün altından da giyinebilrim.. altarnatif çözümler.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ayrıca buketçim canım resimlerine baktım... gerçekten çok çok yakışmış feracen.. ve sen tesettür konusunda baya bi yol katetmişsin... ben henüz siyah giyinemiyorum geçen gün pardesü almaya gittiğimde ilk siyah denedim ama alamadım gene koyu vizon renk aldım...ablam kuran kursu öğretmeniydi.. imam hatip çıkışlı bi de mehtap sorun olmaz diyor ama ne bilim alacam canım ben de bir gün o feraceyi inşallah ve burdan söyleyecğim size kızlaar bugün ferace aldım diye :) gene de çevreme bakıyorum kaç yıllık kapalı insanlardan daha kapalı giyniyiorum..şükür.
buketçim kalbinin güzellği yüzüne öyle yansmımış ki.. sen beğenmemiş olabilrisin kendini ama gerçekler böyle. :) biz beğendik...dur ben de sana göndereyim kapalı foto ..

hira06

Kayıtlı Kullanıcı
anneler gününüz kutlu olsun anneleeeerrrrrr :)

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
:) evet daha anneler aranacak anneler günü kutlanacak.

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Geçmiş olsun kardeşim Rabbim hastalığınıza acil şifalar versin inşaallahu teala..Receb-i şerif ayı girdi akşam ezanı okunmadan 11 ihlas oku recebi şerif ayına hürmeten diye de kalbinde niyetini tut ve recep ayı çıkana kadar bunu her gün yap inşaallah çok ama çok sevaplı birşeydir bu..

Allah razı olsun selametle dua ile..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam dilekçim....
benim demek istediğim , eğer pantolon bir erkek giysisi ise evde yalnız iken bile giymek erkek giysisi olmaktan çıkarır mı ?
mesela, etek bi bayan giysisidir.. adam kişi bunu evde tek başınayken dahi giyse etek bayan giysisi olmaktan çıkmaz ... bağlantı kuracak olursak pantolon erkek giysisiyse çünkü bilmiyorum yalnızken giymek de durumu değiştirmez sanki.. burda ölçüt pantolon sadece erkek giysisi olup olmadığı.. dilekçim bilmiyorum da hani ne bileyim mantıken böyle olmuyo mu ki..
evet kısa kollulları öyle yapayım.. bi de ben iş yerimde beyaz önlük giyiniyirum gene önlüğün altından da giyinebilrim.. altarnatif çözümler.

Bu biraz göreceli.. Arabistanda da elbise erkek giysisi mesela..
Erkek giysisi olduğunu değiştirse de değiştirmese de evde eşimize giyeceğimiz kıyafette belirli bir ölçü yok.
Rahatlığın, senin rahat olman önemli..
Ama için eğer rahat değilse sen bilirsin..

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Bu biraz göreceli.. Arabistanda da elbise erkek giysisi mesela..
Erkek giysisi olduğunu değiştirse de değiştirmese de evde eşimize giyeceğimiz kıyafette belirli bir ölçü yok.
Rahatlığın, senin rahat olman önemli..
Ama için eğer rahat değilse sen bilirsin..

dileğim ya internetten felan okuyorum bellli başlı sabit bişey yazan yok ki ...hocanın biri başka bişey diyo öteki başka bişey... kafa karışıyor...biraz önce stv de ayna programı sudi arabistanı tanıtıyordu.. orada erkekler beyaz kadınlar da siyah elbise giyiniyorlar.. oralarda bir renk cümbüşü yok.. ama kendi adıma söyleyim ben de seviyorum renkleri.. ama dikkatimi çeken.. kadınların hertarafları kapalı ama yüzleri ( tabi genelleme yapamam )bi ton makyaj.. kadının bi tanesi de cep telefonuyla konuşurken çekmişlerdi dikkatimi çekti kadının tırnakları o kadar bakımlı.. ve pembe ojeli..yani kadınların fıtratındaki süslenme isteği heryerde kendini gösteriyor... velhasıl kadın olmak başlı başına bir sanat :) ve çok zor......:(

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
hicrancım, evet pardesülü olmak çok güzel bişey.. başkalarını açık görünce ben de senin gibi daha dik yürüyorum ve onlara da dua ediyorum Allahım sen onlara da nasip et diye.çünkü ne kadar yanlış yaptıklarının farkında değiller önceden de bizim farkında olmadığımız gibi.
benim pardesüm tam yazlık bi pardesü..sen mevsimlik mi aldın bilmiyorum ama mevsimlikle yani astarlı olanlarda yaz çok geçmez canım.. benim pardesümde astar hiç yok çok sıcaklarda bile giyilebilir.. ona dikkat et hicrancım.
ama sana hakikaten maşallah diyorum.. ben kapandğımda pardesüyü bırak kap bile hemen giyemedim.. e tabi belli bir alışkanlığın geçmişinin ardından çok kolay olmuyor .. ne güzel çarçabuk alıştın sen...
dilek ile buluşuyor konuşuyorsunuz ya ne kadar güzel.. çok şasnlısınınz ikinizde bence.:)
benim de aklımda hep o ayet geliyor biliyor musun cehennem ateşi daha sıcak...
büyük huzur olmaz mı hiç hicran..benim vicdanım artık o kadar rahatki.. başımı secdeye daha rahat koyuyorum işte tesettür özgürlüktür. benim de en büyük özgürlüğüm bu.. allah cc un senin ne kadar sevdiğini öğrenmek istiyorsan kalbine bak denilir. Sen O nu çok seviyorsan Rabbim de seni çok seviyor demektir inşallah.
Sevdiğine emanet ol..:)

benim ki kap pardesü zaten canım astarlı değil trençkot kumaşından rahat şimdilik.ama etek falanda aldım,aşırı sıcaklarda giyebilmek.allah affetsin ya dayanamazsam diye... bakalım hayırlısı tatlım.sende allaha emanet ol canım... :)

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
müjdemi isterim....:) annemi pardesü almaya ikna ettim. dükkandan geçiyorduk bi deniyim anne dedim denedim onunda hoşuna gitti paramda var. Rabbime şükürler olsun. siyah ve bol alıcam inşAllah

ayşe137

Kayıtlı Kullanıcı
şalımı da aldım :) yakındır kapandım diye haberi vercegim inşALLAH :)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
19793673b735a8ce_240x240.jpg

BeNiM KaPaLı OLMaMı YüCe RaBBiM EMReDiYoR.
PeKi Ya SeNiN AÇıK OLMaNı KiM EMReDiYoR ?

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
müjdemi isterim....:) annemi pardesü almaya ikna ettim. dükkandan geçiyorduk bi deniyim anne dedim denedim onunda hoşuna gitti paramda var. Rabbime şükürler olsun. siyah ve bol alıcam inşAllah

canım inşallah ya aldığın da buradan ben pardesü aldım diye yazmayı ihmal etme ( :) ben öle yaptım )

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt