Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kapanmak isteyipte kapanamayan arkadaşlar haydi buyrun... (6 Kullanıcı)

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah kerdeşim madem istiyosun dinleme nefsini ben eşimin ağzından çıkacak iki kelimye bakıyorum ailensevdiklerin yanındaysa kimseyi takma karşı olanlar muhakkak olacaktır Rabbim yar ve yardımcın olsun cümlemizin inşallah

repsol

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm...
Kaç gün oldu Hastanelerde şifa umudundaydık yine o yüzden yoktum ama aklım ve duam hep sizinleydi...
sayfaları okuyayım dedim sizin yazınız dikkatimi çekti...
Adet tokat yer gibi oldum...evet Tokat gibi...
Bizler yada ben hiç bir baskı altında değilken...
İbadetlerin hakkını verememenin hesabını nasıl vereceğim...
Yeterince Kuran ve Sünnet ile meşgul olamayışımı nasıl izah edeceğim...
Cehennemin kavurucu sıcağından ürkmeden Sıcak yatağımda Sabah Namazına fırlayamayışımı ne ile örteceğim....

Oysa Kardeşim inşallah senin derecen daha yüksektir...
Birden senden daha zor durumda olanları düşünmek bile istemiyorum...
Evet Düşünemiyorum...
Bir DÜŞÜNSEM... Sonu Hz. Sümeyye Annemize dayanır..ki O Canı pahasına İmanından bir zerre taviz vermedi..
Ama öyle böyle değil işkenceler ile can ödeme...

Yada Said bin Amir ağzından HUBEYBİ dinleyelim...
-....
'' Ben Ensardan Hubeybin Mekkede şehit edilişine şahit oldum.Kureyş vucudunu lime lime etmişti. onu bir deveye bindirmişlerdi. Sordular ona ''istemisin şimdi Muhammed senin yerinde olsun. Sende kurtul rahata kavuş.?'' o da şu cevabı vermişti. ''YEMİN OLSUN Kİ ALLAH RESULÜNE BİR DİKEN BİLE DOKUNACAK OLSA BEN VE ÇOCUKLARIM BERABER DÜNYA AFİYETİ VE NİMETİ İÇİNDE OLMAYI İSTEMEM...''
Her ne zaman bu manzara gözümün önüne gelse ki ben o sırada bir müşriktim o gün Hubeybe yardım etmeyişim hatırladıkça
Allahın azabından duyduğum korkudan beni bir titreme tutuyor ve kendimden geçip bayılıyorum...''

Evet böyle Demişti Said bin amir.. Allah c.c. onlardan razı olsun...
Razı olduda.. Onlar öyleleriydiler ki .. hepsi sözlerinde sadık kaldılar.. kimide sözünü tutumak için bekliyor...
diyen Rabbimiz.. inşalla bizi bu bekleyenler arasına katar...

Rabbimiz hepimizin yardımcısı olsun inşallah

selam ve dua ile

Rabbim sağlık sıhhatten ayırmasın inşallah herkesin yaşadıkları farklı şeyler her namazımdan sonra dua ediyoırum babam için babam gibiler için ahireti için üzülüyorum o bile kabahat oluyor söyleyecek çok fazla birşey yok malesef Rabbim inşallah kalbini yumuşatsın babamada doğru yolu göstersin amin.

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
Es selamu aleykum ve rahmetullah kardeşim..
Çok üzüldüm.. Rabbim hidayet, idrak nasip etsin babana da inşaAllah..
Rabbim çok büyük.. Sana da dayanma gücü, sabır versin.. Zor bir imtihandasın..
Allah razı olsun deyip de babanın o şekilde davranmasına özellikle çok üzüldüm..
Dua et kardeşim, sıkma canını.. Rabbim'den iste.. Dualarımdasın.. Rabbim yar ve yardımcın olsun..

amin sağolasın çocukluğumuzu yaşamdık ki hiç hep sorunluydu soframızda huzurlu oturduğumuz sayılıdır içki yüzünden zaten ne huzur kalıyor ne iman yinede çok şüükür ki babama uygun çocuklar olmadı bu yüzden babam hep laf söyler bana anneme varsın söylesin inşallah doğru yolu görsün RABBİMDEN duam budur

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
nezaman kapanıcam neyi beklıyorum bilmıyorum.şu nefsimi yenemedım,yenemedim.aslında küçüklüğümden beri kendımin ilerde hep kapalı olcagını hayal ederdim.şimdi neyi bekliyorum.ne olur dua edin bana,kapanıp hakkını verebileyim.

Bence beklenecek bi durum yok. Kapanmamızın şart olduğunu biliyorsak bunu yapmazsak da günah olabilir. Ben haftaya kapanıyorum Allah'ın izniyle nefsinizi dinlemeyin ilk başörtüsü takarsınız yavaş yavaş etek bol giysi giyersiniz sonra çarşaf ferace giyersiniz. Bu birden olacak birşey değil bizim rızamıza bağlı ama kapanalım nolursa olsun.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
Bu konuya ilk mesajımı yazdığımda 3 yıl olmak üzereydi kapanmıştım elhamdülillah. Ve şu an tam 8 yıl oldu hamd olsun önce başımı kapattım sonra pardesumu giydim ne kadar hakkını veriyorumdur bilmem ama 8 yıl bana 1 günmüş gibi. Yaşadığım her anımı dün gibi hatırlıyorum kapanmama dair. Sıkıntılar nefsimizin bir sınavı. İnşaALLAH siz kardeşlerimde geç olmadan bu güzel adımı atarlar ve nice seneleri başlarında bir ayeti temsil ederek yaşarlar.. Dua ile.

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Örtünmek için geç değil..

Hep ertelerizya hayırlı işleri, ama bu sefer öyle olmasın. Artık tesettürünüzü ertelemeyin. Yarın yaparım demeyin, yarın diyen aldandı! Hala açık gezmekle işlenilen günahların farkındasınız. Bu günahlar ağır gelsin artık omzunuza.. Karar verin, emri düşünün ve tövbe ile omzunuzdaki günahları şöyle bir silkeleyin..

Geç değil çünkü bundan böyle nefse uymama zamanı. Kendini gizleme, örtüyle korunma, örtüyü koruma zamanı. Seni gören adeta tesettür ayetlerini hadislerini okumalı. Öyle yaşamalısın ki gerçek tesettürü, gören "işte! Ümmet-i Muhammed" demeli

Geç değil çünkü sen örtünmenin farz olduğunu biliyorsun. Yapmamakla vebal altına girersin, bilip de amel etmemek daha kötüdür. Öğrendiğinle amel etmen ise senin için bir hazinedir..
Daha erteleyecek misin örtünmeni???

Geç değil; çünkü biliyorum sen artık nefsinin isteklerini yapmak istemiyorsun. Sen onun değil, o senin esirin olsun istiyorsun. Bunu yapmak zor olsa da başarabileceğini biliyorsun. Şeytanın açıklığı ve fuhşiyatı yaydığını da gayet iyi biliyorsun, o yüzden şu an bulunduğun açıklıktan kurtulmak için bir adım at.

Geç değil; çünkü çevrenin istekleri ve görüşleri Allah'ın emrinden mühim değil. "Acaba beni beğenirler mi bugün ne giysem?" değil de "Acaba giydiklerim Allah'ın emrine ve hadislere uygun mu?" diye düşünürsen daima doğruyu bulursun. Rahat olmak istiyorsan ayetin rahatlığına sığın. Endişe etmek istiyorsan; günahkâr ve lanetlik olmaktan endişe et.

Geç değil; çünkü vereceğin karar senin dünya ve ahiret saadetine sebeb olabilir. Korku ve ümit arasında kalarak kendinden hiçbir zaman emin olma ama ümitli ol. Bu hayatın imtihan olduğunu biliyorsan, bu imtihanda başarılı olmak için elinden geleni yap.

Evet kardeşim örtünmek için geç değil. Örtün seni bekliyor, sen neyi bekliyorsun?

Ümmü Seleme

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm...
Kaç gün oldu Hastanelerde şifa umudundaydık yine o yüzden yoktum ama aklım ve duam hep sizinleydi...
Cehennemin kavurucu sıcağından ürkmeden Sıcak yatağımda Sabah Namazına fırlayamayışımı ne ile örteceğim....

Evet Düşünemiyorum...
Bir DÜŞÜNSEM... Sonu Hz. Sümeyye Annemize dayanır..ki O Canı pahasına İmanından bir zerre taviz vermedi..

-....
'' Ben Ensardan Hubeybin Mekkede şehit edilişine şahit oldum.Kureyş vucudunu lime lime etmişti. onu bir deveye bindirmişlerdi. Sordular ona ''istemisin şimdi Muhammed senin yerinde olsun. Sende kurtul rahata kavuş.?'' o da şu cevabı vermişti. ''YEMİN OLSUN Kİ ALLAH RESULÜNE BİR DİKEN BİLE DOKUNACAK OLSA BEN VE ÇOCUKLARIM BERABER DÜNYA AFİYETİ VE NİMETİ İÇİNDE OLMAYI İSTEMEM...''
Her ne zaman bu manzara gözümün önüne gelse ki ben o sırada bir müşriktim o gün Hubeybe yardım etmeyişim hatırladıkça
Allahın azabından duyduğum korkudan beni bir titreme tutuyor ve kendimden geçip bayılıyorum...''

Razı olduda.. Onlar öyleleriydiler ki .. hepsi sözlerinde sadık kaldılar.. kimide sözünü tutumak için bekliyor...

selam ve dua ile

Rabbim acil şifalar versin kardeşim..
Hastalık tekrarlandı mı yine?
Yoksa başka bir sorun mu var?
Rabbimyar ve yardımcınız olsun..
Dualarımız sizinle..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bu konuya ilk mesajımı yazdığımda 3 yıl olmak üzereydi kapanmıştım elhamdülillah. Ve şu an tam 8 yıl oldu hamd olsun önce başımı kapattım sonra pardesumu giydim ne kadar hakkını veriyorumdur bilmem ama 8 yıl bana 1 günmüş gibi. Yaşadığım her anımı dün gibi hatırlıyorum kapanmama dair. Sıkıntılar nefsimizin bir sınavı. İnşaALLAH siz kardeşlerimde geç olmadan bu güzel adımı atarlar ve nice seneleri başlarında bir ayeti temsil ederek yaşarlar.. Dua ile.

Aynen kardeşim, katılıyorum..
Benim de 8 sene oldu ve herşey ne kadar çok değişti..
Öyle çok imtihanlardan geçtik ki.. Ailevi olsun, çevre olsun, nefsi olsun..
Sıkıntılar da bir yere kadar. Zaman geçtikçe çevre, aile de alışıyor.
Vesile olduğun insanları görünce huzurun bambaşka oluyor..
Zaman öyle çabuk geçiyor ki.. İçinde bir yudum da olsa tesettür aşkı taşıyan kardeşlerimize buradan sesleniyorum..
Bir an bile olsun, düşünmeyin.. Zaman varken ertelemeyin.. Hiçbir şey bahane olamaz.. Yeter ki çok isteyin. Rabbim yardım ediyor..
İsteyin, veriyor.. Fazlasıyla.. Bunu yaşarken görüceksiniz..
Buradaki kardeşlerimize anlatırken, o günleri yaşıyor gibiyim.. Zamana bakıyorum.. Seneler geçmiş..
Dün gibi hatırlıyorum herşeyi.. Rabbim herkese nasip etsin.. İnşaAllah.. Hepimizin duası bu..

AcizBirKul.

Kayıtlı Kullanıcı
Kapanmak değilmiş mesele layık olabilmekmiş bunu bir kez daha anladım

Başının üstünde taşıdığın ayete Nur a layık olabilmek...

Rabbim hakkıyla yerine getirenlerden eylesin

mir_erhan

Moderator
Alnını secdeye vururken nasıl da asil bir duruş sergiler insan
ben sana geliyorum Rabbim.
benin sen koru sen kabul et neolur derkenki çaresizlik.
Kazanan sensin onlar değil. Bilincinde ol.
Başında taşıdığın ayetin hakkını verebileceğin korkusuyla ezilsin yüreğin.
sen sakın ezilme onlara karşı.
Ayetler 1400 yıldır dik durdu Ayakta
Kuran dik İman dik...
Şimdi sıra sen de geç karşılarına Ve Neyi taşıdığının bilincinde ol.
sen de dik dur sende gururla taşı Rabbinin ayetini.
Ve Hala yüreğinde bir korku varsa...
Dinle.. Rabbimiz ne diyor...

'' Ey iman edenler ! Siz kendinizi düzeltin. Siz doğru yolda olursanız yoldan sapan kimse size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allahadır. O zaman Allah size yaptıklarınızı haber verecektir..'' ( MAİDE 105)

Selam ve dua ile

meanihta

Kayıtlı Kullanıcı
Benim annem de kapalı olduğu halde pardesü giydiğim için etmediğini demediğini bırakmadı. 5 yılı aşkın zaman oldu pardesü giymeye başlayalı hala beni vazgeçirmeye çalışır laf sokar durur. Ne yapayım yani, doğru şeyi yaptığıma olan inancım kuvvet veriyor Allah vesile kılıyor, yoksa gücüm yetmezdi gerçekten.. Siz de güzel kardeşlerim zorluklardan kaçmayın, zorluklar hayatın her alanında. Aldığınız her kararda karşınıza zorluklar çıkacak. Yeterki sizin içiniz doğru olanı yapmanın huzuruyla dolsun gerisi boş.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com

Selamün Aleyküm...

Evet Düşünemiyorum...

-....

selam ve dua ile

ALLAH'dan hastalıklarına acil şifalar dilerim. ALLAH yar ve yardımcın olsun. ALLAH'a emanet ol. Selam ve dua ile.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
REPSOL kardeşim ne gariptir yaşadıklarımız aynı benim babam sadece karşı çıktı ama çok büyük tepkiler göstermedi ve ben en çok babama üzülüyodrum içki yüzünden yaşayacağı azaba.... ağlamaktan gözlerim acıyo düşününce canım acıyo yüreğim yanıyo okadar dua ediyorum ki anlatamam keşke diyorum keşke vazgeçseler hepsi haram bilseler... belki bizler kurtarırız onları azaptan ha belki bir dua değiştirir...
bence artık bekleme eşinle konuş senin istediğin herşeye tamam de ve başla inşallah
MİRERHAN abi geçmiş olsun allahım şiflar versin inaşallah

repsol

Kayıtlı Kullanıcı
REPSOL kardeşim ne gariptir yaşadıklarımız aynı benim babam sadece karşı çıktı ama çok büyük tepkiler göstermedi ve ben en çok babama üzülüyodrum içki yüzünden yaşayacağı azaba.... ağlamaktan gözlerim acıyo düşününce canım acıyo yüreğim yanıyo okadar dua ediyorum ki anlatamam keşke diyorum keşke vazgeçseler hepsi haram bilseler... belki bizler kurtarırız onları azaptan ha belki bir dua değiştirir...
bence artık bekleme eşinle konuş senin istediğin herşeye tamam de ve başla inşallah
MİRERHAN abi geçmiş olsun allahım şiflar versin inaşallah

inşallah arkadaşım bu durumda olan nerde varsa Rabbim hidayet versin ahiretini düşündükçe ben yanıyorum üzüntüden beni düşünmeyin diyor yaptığından pişmanlık duymuyor en çok ona yanıyorum
beklmekle ne kadar büyük bir hata yaptığımın farkındayım kendime bi kap aldım eşimin rızasıyla oda görüp beğendi ,nternetten elime bi geçsin bakalım üzerimde görünce ne diyecek gayet güzel uzunca dar değil tam istediğim gibi

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
çok sevindim canım hayırlı olsun hayırla giy inşallah, benim babam üzül-üyor ama vazgeçirmiyor çevresi işte :( ah canım ah çok üzülodrum allah biliyo...
bence eşinde senden bi kararlılık bekliyo

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
ben bugün nefsime karşılık gidip şal aldım param yoktu bi tanıdığımdan aldım. evde takmaya çalıştım beceremedim. ikiye katlıyorum saçım arkadan gözüküyor ama diğer taraflarıda çok uzun. nasıl örtünebilirim ben böyle istiyorum
hyb8k.jpg

omuzlarımı kapatmasını göğsümü kapatmasını istiyorum boynumu sarmasın istiyorum. akıl verebilir misiniz bana. bugün bir tane hanım gördüm eşarbı siyahtı kalındı sadece eşarbın bi ucunu çenesine iğnelemiş boyutuda çok güzeldi tam heryerini kapatıyordu bende öyle istiyorum işte ona keşke sorsaydım nerden aldı diye

Paradiseee

Kayıtlı Kullanıcı
ben bugün nefsime karşılık gidip şal aldım param yoktu bi tanıdığımdan aldım. evde takmaya çalıştım beceremedim. ikiye katlıyorum saçım arkadan gözüküyor ama diğer taraflarıda çok uzun. nasıl örtünebilirim ben böyle istiyorum
hyb8k.jpg

omuzlarımı kapatmasını göğsümü kapatmasını istiyorum boynumu sarmasın istiyorum. akıl verebilir misiniz bana. bugün bir tane hanım gördüm eşarbı siyahtı kalındı sadece eşarbın bi ucunu çenesine iğnelemiş boyutuda çok güzeldi tam heryerini kapatıyordu bende öyle istiyorum işte ona keşke sorsaydım nerden aldı diye

Bu sorunun cevabını ben de arıyorum canım ama daha bulamadım, beceremiyorum bağlamayı.. Nasıl yapıyorlar akıl sır erdiremiyorum:D

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yakistigi icin degil hakkiyla kapananlardan eylesin .genc kardeslerim onemli olan sacini kapatmak degil usule uygun kapanmak yasiniz itibariyle dis goruntuye onem vermektesiniz gayet normal ama unutmayalimki agac yasken egilir simdiden farkinda olun inanin kapaninca acaba yakismismidan cok rabbine karsi yapman gerekeni yerine getirmenin huzurundan daha muhim bir haz yok.simdiden rabbim hayirlara vesile etsin daimi kilsin. Selametle. Dua ile...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim yakistigi icin degil hakkiyla kapananlardan eylesin .genc kardeslerim onemli olan sacini kapatmak degil usule uygun kapanmak yasiniz itibariyle dis goruntuye onem vermektesiniz gayet normal ama unutmayalimki agac yasken egilir simdiden farkinda olun inanin kapaninca acaba yakismismidan cok rabbine karsi yapman gerekeni yerine getirmenin huzurundan daha muhim bir haz yok.simdiden rabbim hayirlara vesile etsin daimi kilsin. Selametle. Dua ile...

Öyle. Genç olunca açılmak istiyor insan ama ben öyle değilim fazla süslenmem. Rabbimin istediği gibi kapanmaya çalışıyorum. Şimdi başımı örttüm inşallah yavaş yavaş gerisi gelir. Evet kapandıkça Allah'a yaklaşıyoruz bunun huzuru bambaşka. Selametle dua ile...

duyggu

Kayıtlı Kullanıcı
Eşarbın önünü kaldırıyor musunuz? Ben kaldırıyorum ama çok az bone gözüküyor. Kaldırmadan olmuyor ki.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt