inşallah kerdeşim madem istiyosun dinleme nefsini ben eşimin ağzından çıkacak iki kelimye bakıyorum ailensevdiklerin yanındaysa kimseyi takma karşı olanlar muhakkak olacaktır Rabbim yar ve yardımcın olsun cümlemizin inşallah
Selamün Aleyküm...
Kaç gün oldu Hastanelerde şifa umudundaydık yine o yüzden yoktum ama aklım ve duam hep sizinleydi...
sayfaları okuyayım dedim sizin yazınız dikkatimi çekti...
Adet tokat yer gibi oldum...evet Tokat gibi...
Bizler yada ben hiç bir baskı altında değilken...
İbadetlerin hakkını verememenin hesabını nasıl vereceğim...
Yeterince Kuran ve Sünnet ile meşgul olamayışımı nasıl izah edeceğim...
Cehennemin kavurucu sıcağından ürkmeden Sıcak yatağımda Sabah Namazına fırlayamayışımı ne ile örteceğim....
Oysa Kardeşim inşallah senin derecen daha yüksektir...
Birden senden daha zor durumda olanları düşünmek bile istemiyorum...
Evet Düşünemiyorum...
Bir DÜŞÜNSEM... Sonu Hz. Sümeyye Annemize dayanır..ki O Canı pahasına İmanından bir zerre taviz vermedi..
Ama öyle böyle değil işkenceler ile can ödeme...
Yada Said bin Amir ağzından HUBEYBİ dinleyelim...
-....
'' Ben Ensardan Hubeybin Mekkede şehit edilişine şahit oldum.Kureyş vucudunu lime lime etmişti. onu bir deveye bindirmişlerdi. Sordular ona ''istemisin şimdi Muhammed senin yerinde olsun. Sende kurtul rahata kavuş.?'' o da şu cevabı vermişti. ''YEMİN OLSUN Kİ ALLAH RESULÜNE BİR DİKEN BİLE DOKUNACAK OLSA BEN VE ÇOCUKLARIM BERABER DÜNYA AFİYETİ VE NİMETİ İÇİNDE OLMAYI İSTEMEM...''
Her ne zaman bu manzara gözümün önüne gelse ki ben o sırada bir müşriktim o gün Hubeybe yardım etmeyişim hatırladıkça
Allahın azabından duyduğum korkudan beni bir titreme tutuyor ve kendimden geçip bayılıyorum...''
Evet böyle Demişti Said bin amir.. Allah c.c. onlardan razı olsun...
Razı olduda.. Onlar öyleleriydiler ki .. hepsi sözlerinde sadık kaldılar.. kimide sözünü tutumak için bekliyor...
diyen Rabbimiz.. inşalla bizi bu bekleyenler arasına katar...
Rabbimiz hepimizin yardımcısı olsun inşallah
selam ve dua ile
Es selamu aleykum ve rahmetullah kardeşim..
Çok üzüldüm.. Rabbim hidayet, idrak nasip etsin babana da inşaAllah..
Rabbim çok büyük.. Sana da dayanma gücü, sabır versin.. Zor bir imtihandasın..
Allah razı olsun deyip de babanın o şekilde davranmasına özellikle çok üzüldüm..
Dua et kardeşim, sıkma canını.. Rabbim'den iste.. Dualarımdasın.. Rabbim yar ve yardımcın olsun..
nezaman kapanıcam neyi beklıyorum bilmıyorum.şu nefsimi yenemedım,yenemedim.aslında küçüklüğümden beri kendımin ilerde hep kapalı olcagını hayal ederdim.şimdi neyi bekliyorum.ne olur dua edin bana,kapanıp hakkını verebileyim.
Selamün Aleyküm...
Kaç gün oldu Hastanelerde şifa umudundaydık yine o yüzden yoktum ama aklım ve duam hep sizinleydi...
Cehennemin kavurucu sıcağından ürkmeden Sıcak yatağımda Sabah Namazına fırlayamayışımı ne ile örteceğim....
Evet Düşünemiyorum...
Bir DÜŞÜNSEM... Sonu Hz. Sümeyye Annemize dayanır..ki O Canı pahasına İmanından bir zerre taviz vermedi..
-....
'' Ben Ensardan Hubeybin Mekkede şehit edilişine şahit oldum.Kureyş vucudunu lime lime etmişti. onu bir deveye bindirmişlerdi. Sordular ona ''istemisin şimdi Muhammed senin yerinde olsun. Sende kurtul rahata kavuş.?'' o da şu cevabı vermişti. ''YEMİN OLSUN Kİ ALLAH RESULÜNE BİR DİKEN BİLE DOKUNACAK OLSA BEN VE ÇOCUKLARIM BERABER DÜNYA AFİYETİ VE NİMETİ İÇİNDE OLMAYI İSTEMEM...''
Her ne zaman bu manzara gözümün önüne gelse ki ben o sırada bir müşriktim o gün Hubeybe yardım etmeyişim hatırladıkça
Allahın azabından duyduğum korkudan beni bir titreme tutuyor ve kendimden geçip bayılıyorum...''
Razı olduda.. Onlar öyleleriydiler ki .. hepsi sözlerinde sadık kaldılar.. kimide sözünü tutumak için bekliyor...
selam ve dua ile
Bu konuya ilk mesajımı yazdığımda 3 yıl olmak üzereydi kapanmıştım elhamdülillah. Ve şu an tam 8 yıl oldu hamd olsun önce başımı kapattım sonra pardesumu giydim ne kadar hakkını veriyorumdur bilmem ama 8 yıl bana 1 günmüş gibi. Yaşadığım her anımı dün gibi hatırlıyorum kapanmama dair. Sıkıntılar nefsimizin bir sınavı. İnşaALLAH siz kardeşlerimde geç olmadan bu güzel adımı atarlar ve nice seneleri başlarında bir ayeti temsil ederek yaşarlar.. Dua ile.
Selamün Aleyküm...
Evet Düşünemiyorum...
-....
selam ve dua ile
REPSOL kardeşim ne gariptir yaşadıklarımız aynı benim babam sadece karşı çıktı ama çok büyük tepkiler göstermedi ve ben en çok babama üzülüyodrum içki yüzünden yaşayacağı azaba.... ağlamaktan gözlerim acıyo düşününce canım acıyo yüreğim yanıyo okadar dua ediyorum ki anlatamam keşke diyorum keşke vazgeçseler hepsi haram bilseler... belki bizler kurtarırız onları azaptan ha belki bir dua değiştirir...
bence artık bekleme eşinle konuş senin istediğin herşeye tamam de ve başla inşallah
MİRERHAN abi geçmiş olsun allahım şiflar versin inaşallah
ben bugün nefsime karşılık gidip şal aldım param yoktu bi tanıdığımdan aldım. evde takmaya çalıştım beceremedim. ikiye katlıyorum saçım arkadan gözüküyor ama diğer taraflarıda çok uzun. nasıl örtünebilirim ben böyle istiyorum
![]()
omuzlarımı kapatmasını göğsümü kapatmasını istiyorum boynumu sarmasın istiyorum. akıl verebilir misiniz bana. bugün bir tane hanım gördüm eşarbı siyahtı kalındı sadece eşarbın bi ucunu çenesine iğnelemiş boyutuda çok güzeldi tam heryerini kapatıyordu bende öyle istiyorum işte ona keşke sorsaydım nerden aldı diye
Rabbim yakistigi icin degil hakkiyla kapananlardan eylesin .genc kardeslerim onemli olan sacini kapatmak degil usule uygun kapanmak yasiniz itibariyle dis goruntuye onem vermektesiniz gayet normal ama unutmayalimki agac yasken egilir simdiden farkinda olun inanin kapaninca acaba yakismismidan cok rabbine karsi yapman gerekeni yerine getirmenin huzurundan daha muhim bir haz yok.simdiden rabbim hayirlara vesile etsin daimi kilsin. Selametle. Dua ile...