Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KALPLERİN ISLAHI (1 Kullanıcı)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KALPLERİN ISLAHI

S.A.KARDEŞİM EMEĞİNİZE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE A.E.O

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm canım kardeşim B)B)B)
Rahman razı olsun gönlünüze sağlık Kalpler ancak Allah ı zikretmekle tatmin olur bolca zikretmeye gayret edelim inşallah Rabbim kalplerimizi mühürlemesin inşaallah selam ve dua ile...

ve aleyküm selam kardeşim. amin amin, ecmain inşallah, duanıza amin kardeşim. Allah razı olsun güzel yorumunuz için. evet kalbin tüm hastalıklarının ilacı, ayette de belirtildiği üzere, ''rabbimizi bolca anmak, zikretmektir.'' kalpler, başka hiçbir şeyle mutmain olmuyor ve huzur bulmuyor gerçekten..kalbi Allah diye çarpan kullardan olmak duasıyla.. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.B)B)B)B)

volide

Kayıtlı Kullanıcı

YÜREĞİNDE GÜZELLİKLER GÜLE DÖNÜŞSÜN SEVENLER BİRBİRİNE KAVUŞSUN YÜREĞİNDEKİ HAS GÜLLER AÇAR GÖRMEYEN GÖZLER GÖRÜR VE O GÜLLERE AŞIK OLUR.ALLAH SANA YETER..SELAMETLE KALIN.

EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM SENİN YÜREĞİNDE GÜZELLİKLER DOLU ZATEN KARDEŞLERİMİZLE BUNLARI PAYLAŞIYOSUN.RİYA OLMADAN BUNLARI KENDİNE GÖREV EDİNİRSEN RAHMAN SENİ DOST EDİNECEKTİR..SELAMETLE KAL

volide

Kayıtlı Kullanıcı

YÜREĞİNDE GÜZELLİKLER GÜLE DÖNÜŞSÜN SEVENLER BİRBİRİNE KAVUŞSUN YÜREĞİNDEKİ HAS GÜLLER AÇAR GÖRMEYEN GÖZLER GÖRÜR VE O GÜLLERE AŞIK OLUR.ALLAH SANA YETER..SELAMETLE KALIN.

EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM SENİN YÜREĞİNDE GÜZELLİKLER DOLU ZATEN KARDEŞLERİMİZLE BUNLARI PAYLAŞIYOSUN.RİYA OLMADAN BUNLARI KENDİNE GÖREV EDİNİRSEN RAHMAN SENİ DOST EDİNECEKTİR..SELAMETLE KAL

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN İNŞLH..HEPİNİZİ ANLATIKLARI ÇOK GÜZEL ŞEYLER ALLAH DİLİ ZİKİRLE DÖNENE KALBİ NURLANAN VE ŞEYTANDAN UZUAK OLAN KULLARINDAN ETSİN İNŞALLAH ...ALLAHA EMAENT OLUN VE SELAMUN ALEYKÜM

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

volide yazdı:

B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

ararat yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ALLAH RAZI OLSUN İNŞLH..HEPİNİZİ ANLATIKLARI ÇOK GÜZEL ŞEYLER ALLAH DİLİ ZİKİRLE DÖNENE KALBİ NURLANAN VE ŞEYTANDAN UZUAK OLAN KULLARINDAN ETSİN İNŞALLAH ...ALLAHA EMAENT OLUN VE SELAMUN ALEYKÜM

ve aleyküm selam kardeşim. Amin duanıza. Allah razı olsun.Allah'a emanetsiniz. selam ve dua ile.B)

H

harputlu

«Dikkat edin cesette bir et parçasi vardir ki o, salih (kötülüklerden arinmis) olursa bütün ceset salih olur ; o bozuk olursa bütün ceset bozulur. Iste o et parçasi kalptir. » (Buhari, Iman, 39)

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

harputlu yazdı:
«Dikkat edin cesette bir et parçasi vardir ki o, salih (kötülüklerden arinmis) olursa bütün ceset salih olur ; o bozuk olursa bütün ceset bozulur. Iste o et parçasi kalptir. » (Buhari, Iman, 39)

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN B)B)B)

rabbimiz cümlemizden razı olsun inşallah. dua ile.

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Selamünaleyküm

Allah (c.c.) razı olsun senden kardeşim... yine önemli bir paylaşımda bulunmuşsun emeğine sağlık...
Rabbim bizleri kalpleri kararanlardan eylemesin inşallah...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)​

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

tevbekar yazdı:
Selamünaleyküm

Allah (c.c.) razı olsun senden kardeşim... yine önemli bir paylaşımda bulunmuşsun emeğine sağlık...
Rabbim bizleri kalpleri kararanlardan eylemesin inşallah...

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)​

ve aleyküm selam ablam. Rabbimiz sizden de razı olsun inşallah. beğendiğinize sevindim. dualarınıza amin ablam.. Kalbin ilacı olan o zikirden bol bol nasiplenebilmek duasıyla inşallah.. Gerçek sahibimize emanetsiniz. selam ve dua ile.B)B)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı

Allah'ın emirlerini yerine getirmekte ve nehiylerinden kaçinmakta titiz olmayan bir kalbin günahlardan korunma hassasiyeti de azalir. Böylece kisi, kalbinin paslanmasi ve kararmasi olgusu ile karsi karsiya kalir.

Bu hususta Peygamberimiz S.A.V söyle buyuruyor:

''Kul bir hata islediginde kalbine bir siyah nokta vurulur. Sayet (o günahtan) el çeker, bagislanma diler ve tevbe ederse kalbindeki o siyahlik gider. Böyle yapmaz da, tekrar hatalara yönelirse, siyah nokta arttirilir ve neticede bütün kalbi kaplar. Iste Hak Teala'nin ''Hayir dogrusu onlarin isleyip kazandiklari kötü seyler, kalplerinin üzerine pas olmustur.’ (Mutaffifin, 14) diye (Kur'an'da) zikrettigi (Reyn/Pas) budur. '' (Tirmizi, Tefsir, 83)

Bir diger ünlü hadisinde de Sevgili Peygamberimiz S.A.V söyle buyuruyor:

Anlasiliyor ki,
Kalbin bozulmasi ferdin bozulmasina, ferdin bozulmasi toplumun bozulmasina, toplumlarin bozulmasi da bütün insanlik alemine yansiyor ve kalplerden tasan fitne bütün alemi ifsad ediyor.
Iste bugün sosyal, siyasal, ekonomik bozulmanin önünde günahlarla kirlenmis kalp unsuru önemli rol oynuyor.
Mukaddes Kitabimiz'a ve Peygamberimizin hadislerine dayanan derin gözlemler bize su gerçegi gösteriyor:
''Nefis'' insanin içinde tasidigi bir gerçektir ve insani günaha meylettirir; günahlar da kalbe akar.
Bu günahlar kalpte yer edince de insan, hak ve adalet ölçülerini tanimaz, o sürekli kendini düsmanliga yöneltir.
Bu düsmanlik, ferde bir çok hata yaptirir ve fitneye hazir hale getirir. Artik böyle kisiler için hak tanimazlik ve sinirsizlik siradan davranislardir.

Iç alemimizdeki anarsiyi durdurmak ve fitneden korunmak için hepimize, Allah'a ibadete yönelen ve zikir ile huzur bulan kalpler gerekir;
çünkü ideal müminler, özlerini böylece korumuslardir.
Günahtan korunan gönüllerden, topluma, hep hayir ve güzellikler akar. Onlarin elleri hep sadaka verir.
Dilleri, ya dogruyu ve hakki söyler, ya da susar.
Onlarin bulundugu toplum huzurludur, anarsi o toplumda tutunamaz. Onlarin olusturdugu toplumun sokaklarinda kapkaç olmaz, sokaklari emindir.
Böyle güzel gönüllerden olusan toplumun temelinde adalet vardir ve fitne karanligi kaçip gitmistir...

selamun aleykum gül tanem hayırlı bereketli günler inşallah
ellerine güzel yüreğine saglık can kardeşim benim rabim razı olsun
eski konulara bakıyorum çok güzel paylaşımlar okuyorum bu paylaşımında onlardan biriydi:)
YÜREĞİNDE GÜZELLİKLER GÜLE DÖNÜŞSÜN SEVENLER BİRBİRİNE KAVUŞSUN YÜREĞİNDEKİ HAS GÜLLER AÇAR GÖRMEYEN GÖZLER GÖRÜR VE O GÜLLERE AŞIK OLUR.ALLAH SANA YETER..
bu duayı çok güzelmiş bende sana ediyorum can kardeşim benim
güzel rabbimize emanetsin inşalalh
selam ve dua ile inşallah

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Allah'ın emirlerini yerine getirmekte ve nehiylerinden kaçinmakta titiz olmayan bir kalbin günahlardan korunma hassasiyeti de azalir. Böylece kisi, kalbinin paslanmasi ve kararmasi olgusu ile karsi karsiya kalir.

Bu hususta Peygamberimiz S.A.V söyle buyuruyor:

''Kul bir hata islediginde kalbine bir siyah nokta vurulur. Sayet (o günahtan) el çeker, bagislanma diler ve tevbe ederse kalbindeki o siyahlik gider. Böyle yapmaz da, tekrar hatalara yönelirse, siyah nokta arttirilir ve neticede bütün kalbi kaplar. Iste Hak Teala'nin ''Hayir dogrusu onlarin isleyip kazandiklari kötü seyler, kalplerinin üzerine pas olmustur.’ (Mutaffifin, 14) diye (Kur'an'da) zikrettigi (Reyn/Pas) budur. '' (Tirmizi, Tefsir, 83)

Bir diger ünlü hadisinde de Sevgili Peygamberimiz S.A.V söyle buyuruyor:

Anlasiliyor ki,
Kalbin bozulmasi ferdin bozulmasina, ferdin bozulmasi toplumun bozulmasina, toplumlarin bozulmasi da bütün insanlik alemine yansiyor ve kalplerden tasan fitne bütün alemi ifsad ediyor.
Iste bugün sosyal, siyasal, ekonomik bozulmanin önünde günahlarla kirlenmis kalp unsuru önemli rol oynuyor.
Mukaddes Kitabimiz'a ve Peygamberimizin hadislerine dayanan derin gözlemler bize su gerçegi gösteriyor:
''Nefis'' insanin içinde tasidigi bir gerçektir ve insani günaha meylettirir; günahlar da kalbe akar.
Bu günahlar kalpte yer edince de insan, hak ve adalet ölçülerini tanimaz, o sürekli kendini düsmanliga yöneltir.
Bu düsmanlik, ferde bir çok hata yaptirir ve fitneye hazir hale getirir. Artik böyle kisiler için hak tanimazlik ve sinirsizlik siradan davranislardir.

Iç alemimizdeki anarsiyi durdurmak ve fitneden korunmak için hepimize, Allah'a ibadete yönelen ve zikir ile huzur bulan kalpler gerekir;
çünkü ideal müminler, özlerini böylece korumuslardir.
Günahtan korunan gönüllerden, topluma, hep hayir ve güzellikler akar. Onlarin elleri hep sadaka verir.
Dilleri, ya dogruyu ve hakki söyler, ya da susar.
Onlarin bulundugu toplum huzurludur, anarsi o toplumda tutunamaz. Onlarin olusturdugu toplumun sokaklarinda kapkaç olmaz, sokaklari emindir.
Böyle güzel gönüllerden olusan toplumun temelinde adalet vardir ve fitne karanligi kaçip gitmistir...

selamun aleykum gül tanem hayırlı bereketli günler inşallah
ellerine güzel yüreğine saglık can kardeşim benim rabim razı olsun
eski konulara bakıyorum çok güzel paylaşımlar okuyorum bu paylaşımında onlardan biriydi
YÜREĞİNDE GÜZELLİKLER GÜLE DÖNÜŞSÜN SEVENLER BİRBİRİNE KAVUŞSUN YÜREĞİNDEKİ HAS GÜLLER AÇAR GÖRMEYEN GÖZLER GÖRÜR VE O GÜLLERE AŞIK OLUR.ALLAH SANA YETER..
bu duayı çok güzelmiş bende sana ediyorum can kardeşim benim
güzel rabbimize emanetsin inşalalh
selam ve dua ile inşallah

Ve aleyküm selam ve berekatühü ve rahmetullahi Can Damlam..Çok teşekkür ederim canım kardeşim..Allah c.c razı olsun, beğendiğine sevindim.. Ellerine, güzel yüreğine sağlık senin de Nur Damlası, hem bu güzel çiçekler için hem de güzel yorumun için..Nur Damlası, iyisindir inşallah bugün:(..Rabbimiz c.c acil şifalar ihsan eyler inşallah, dualarımdasın kardeşim..Ben de sana bu güzel duayı ediyorum canım kardeşim..Bir de ''gül güzelliğinde geçsin ömrün, bunu da ekliyorum duama''..Rabbimiz c.c, Gül Sultanımıza komşu eylesin seni inşallah..Rabbimize emanetsin inşallah, selam, dua ve baki muhabbetle canım kardeşim..Bunlar da sana,
frowncc2.gif
frowncc2.gif

00024.jpg

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam ve berekatühü ve rahmetullahi Can Damlam..Çok teşekkür ederim canım kardeşim..Allah c.c razı olsun, beğendiğine sevindim.. Ellerine, güzel yüreğine sağlık senin de Nur Damlası, hem bu güzel çiçekler için hem de güzel yorumun için..Nur Damlası, iyisindir inşallah bugün..Rabbimiz c.c acil şifalar ihsan eyler inşallah, dualarımdasın kardeşim..Ben de sana bu güzel duayı ediyorum canım kardeşim..Bir de ''gül güzelliğinde geçsin ömrün, bunu da ekliyorum duama''..Rabbimiz c.c, Gül Sultanımıza komşu eylesin seni inşallah..Rabbimize emanetsin inşallah, selam, dua ve baki muhabbetle canım kardeşim..Bunlar da sana,
frowncc2.gif
frowncc2.gif

gültanem benim bugün biraz daha iyiyiym inşallah ama dün çok kötüydüm nerdeyse aglıcak duruma gelmiştim çok şükür bugün iyiyim birde dün yengemlere gittik hasta hasta orda da beni oturturmadılar allah razı olsun börek açtırdılar açana kadar nerdeyse aglıcaktım ama kimseye belli etmedim...
sagol can kardeşim güzel duan için amin inşallah
çiçekler içinde çok teşekkür ederim küçük güllerde çok güzel kardeşim benim:)
rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabbetle inşallah

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
gültanem benim bugün biraz daha iyiyiym inşallah ama dün çok kötüydüm nerdeyse aglıcak duruma gelmiştim çok şükür bugün iyiyim birde dün yengemlere gittik hasta hasta orda da beni oturturmadılar allah razı olsun börek açtırdılar açana kadar nerdeyse aglıcaktım ama kimseye belli etmedim...

sagol can kardeşim güzel duan için amin inşallah
çiçekler içinde çok teşekkür ederim küçük güllerde çok güzel kardeşim benim:)
rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabbetle inşallah

akbeyazgulcicekuv9.jpg

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Dünya bütün insanlar için bir imtihan yeridir. Allah "O, amel (davranışve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı..." (Mülk Suresi, 2) ayeti ile bütün insanlara bu gerçeği bildirmiştir.

Bu imtihanın gereği olarak insanlar yaptıkları her tavırdan, fiili olarak yerine getirdikleri veya getirmeyip erteledikleri tüm ibadetlerden sorumludurlar. Böyle bir durumda kalp temizliği tek başına bir ölçü olamaz.

Muhakkak ki kişinin kalbinin temiz olması, iyi niyetli, dürüst bir kişiliğe sahip olması Allah katında değerlidir. Ancak bu kalp temizliği ve samimiyetin en önemli göstergesi de kişinin Allah'ın emirlerini titizlikle yerine getirmesiyle kendini belli eder.

Yoksa Kuran'da bildirilen ibadetleri yerine getirmeyen, Allah'tan korkup sakınmayan, ölçüsü Kuran ve Allah rızası olmayan bir insan ne kadar iyi niyetli olduğunu iddia ederse etsin, bu düşüncesinin ona ahirette bir faydası olmayacaktır.

Ayrıca "kalp temizliği"nin tek ölçüsü Kuran'dır.​

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Kalb ile yürek farklı mıdır?

Kalbi nasıl temizlemek gerekir?

Göğsün sol tarafındaki et parçası yürektir. Yürek, hayvanlarda da bulunur. Kalb, yürekte bulunan bir kuvvettir. Görülmez. Ampulde bulunan elektrik cereyanı gibidir. Buna, gönül de denir. Gönül, insanlarda bulunur, hayvanlarda bulunmaz.

Bedendeki bütün a’za, kalbin emrindedir. His uzuvlarımızın duydukları bütün bilgiler kalbde toplanır. İnanmak, sevmek, korkmak, insanın kalbindedir. İman eden, kâfir olan, kalbdir. Kalbi temiz olan, dine uyar. Kalbi kötü olan dinden kaçar. Güzel, iyi ahlakın ve kötü huyların yeri kalbdir. Allahü teâlâ dinlerini, peygamberleri, kalbi temizlemek için gönderdi. Kalbi temiz olan, herkese iyilik eder. Dünyada rahat, huzur içinde yaşar. Ahirette de sonsuz saadete kavuşur. Kötü huylar, kalbi, ruhu hasta eder. Hastalığın artması, kalbin, ruhun ölümüne sebep olur. Önce kalbi temizlemek lazımdır.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Kalb bozuk olunca, bedenin işleri de hep bozuk olur.) [Beyheki]

İnsanı Allahü teâlânın rızasına, sevgisine kavuşturan yol kalbdir. İnsanı Allahü teâlâdan uzaklaştıran şeylerin en zararlısı, kalbin kararmasıdır. Bu sevgi, kötü arkadaşlardan ve lüzumsuz ve zararlı şeyler seyretmekten hasıl olur. Faydasız kitap, [roman, hikaye, gazete, dergi] okumak, lüzumsuz şeyler konuşmak, bu sevgiyi arttırır. Kadın ve kadın resimleri [resimli dergi, filmler, tv] seyretmek, şarkı, çalgı dinlemek, bu sevgiyi kalbde yerleştirir. Bunların hepsi, insanı Allahü teâlâdan uzaklaştırır.

Kalb, sevgi yeridir. Sevgi bulunmayan kalb ölmüş demektir. İslamiyet’in emir ve yasaklarına uymalıdır. Kalbi uyanık olmayanın, Allahü teâlânın varlığını, büyüklüğünü ve Cennet nimetlerini ve Cehennem ateşinin şiddetini hatırlamayanın, düşünmeyenin bedeninin İslamiyet’e uyması güç olur. Bedenin İslamiyet’e severek ve kolay uyması için, kalbin temiz olması lazımdır. Kalbin temiz ve nefsin mutmainne [uysal] olduğunun alameti, bedenin İslamiyet’e seve seve uymasıdır.

Namaz kılmak, kalbi temizler. Günahların affedilmesine sebep olur. Fakat, kulluk vazifesi olduğunu düşünmeden, şehvetlerini, dünya çıkarlarını düşünerek kılınan namaz, şartlarına uygun olup, sahih olsa bile, dünyada ve ahirette faydası olmaz. Namaz kılarken, Allahü teâlânın büyüklüğünü, Onun emrini yapmayı düşünmek lazımdır. Ancak, böyle kılınan namaz, kalbi temizler, insanı kötülük yapmaktan korur.

Feyz, kalbden kalbe gelen, insana Allahü teâlânın razı olduğu şeyleri yaptıran nurdur, bir kuvvettir. Feyzler, Resulullah efendimizin mübarek kalbinden yayılmakta, evliyanın kalbleri vasıtası ile, evliyayı çok seven kalblere gelmektedir. Feyze kavuşan bir insanın kalbi, ilimler, marifetler, kerametler hazinesi olur. Bu saadete kavuşmak için, Ehl-i sünnet itikadında olmak ve dinin emir ve yasaklarına uymak şarttır.

Bedeni besleyen rızıklar ve kalbi temizleyen feyzler, ezelde takdir ve taksim edilmiştir. Fakat, bunlara kavuşmak için, âdet-i ilahiyyeye uymak, sebeplerini aramak, bulmak için çalışmak lazımdır. Şartlarına uyarak çalışana elbet verilir. Kıymetli ulema ve evliyanın kitaplarından tercüme edilerek hazırlanmış olan Hakikat Kitabevi’nin yayınlarından ilmihal ve diğer kitaplardan her gün bir veya iki sayfa okuyan o büyüklerden feyz alır. Feyz, nur demektir. Nur kalbe yağar, kalbi temizler. Okudukça kalb nurlanır. Okuduğunu da anlamaya başlar. Evliya, Resulullahı iyi tanıdığı için, Onun mübarek kalbinden feyz alır ve bu feyzler, bunun kalbinden, kendisine bağlananların kalblerine akar. Feyz gelen kalb temizlenir. Ahlakı güzel olur. Velinin kalbindeki feyzler, nurlar, güneşin ziyası gibi yayılır. Onu seven müslümanların kalblerine akar. Onların bu feyzleri aldıklarından haberleri olmaz. Kalblerinin temizlendiğini anlarlar. Karpuzun güneş karşısında olgunlaştığı gibi, kemale gelirler. Eshab-ı kiram, Resulullahın sohbetinde, böyle kemale geldi.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Kalbi temizlemek için ne yapmalıdır?

Kalbi karartan günahlardır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Bir kimse, günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta hasıl olur. Eğer tevbe ederse, o leke silinir. Tevbe etmeyip tekrar günah işlerse, o leke büyür ve kalbin tamamını kaplar, kalb, kapkara olur.) [Harâiti]

Günahlar kalbi kararttığına göre günaha sebep olacak şeylerden de kaçmak gerekir. Mesela uyku mubahtır. Ancak çok uyumak kalbe kasvet verip günah işlemeye zemin hazırlar. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Üç şey kalbe kasvet verir: Yemeği, uykuyu ve rahat olmayı sevmek.) [Deylemi]

Günah işleyince, hemen tevbe ve istiğfar etmelidir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Paslanan her şeyin bir cilası vardır. Kalbin cilası "Estağfirullah" demektir.) [Deylemi]

Ölümü çok hatırlamak da, oruç tutmak da kalblerin pasını siler. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Her ay 3 gün oruç tutanın kalbinin pası temizlenir.) [Nesai]

(Su değdiği, [rutubette kaldığı] zaman demirin paslandığı gibi, kalbler de [günah yüzünden] paslanır.) Orada bulunanlar, (Kalblerin cilası nedir ya Resulallah) dediler. Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Ölümü çok hatırlamak ve Kur'an-ı kerim okumaktır.) [Beyheki]

Müminin kalbi temizdir. Fasıkların kalbi kirlidir, karadır. Kâfirlerin kalbi ise simsiyahtır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Müminin kalbi temizdir, orada parlayan bir ışık vardır. Kâfirin kalbi simsiyahtır ve terstir.) [Taberani]

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt