Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kalıbını Secdeye, Kalbini Kıbleye Bırak!!! (2 Kullanıcı)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

Kıpırtısız bir boşluğa koyarsın alnını günde beş vakit. Secdenin alnını nereye değdirdiğinden habersizsin. Gösterişsiz bir yöne dönersin yüzünü; ışıktan yolları yoktur şehrin kıblesinin. Kıblenin yüreğini nereye götürdüğünü bilmiyorsun. Suskun bir duvarın dibinde oturur gibisin her tahiyyatta... Selâmının kimleri neşelendirdiğini tahmin edemiyorsun, aldığın selâmların sıcağını hissedemiyorsun. Adını bilmediğin bir deniz kıyısında yürür gibisin. Yüzünü görüyorsun sadece mavinin; derindeki incilerin pırıltısına dokunamıyorsun. Terazinin bu kefesindesin; varlığını inceltirken rükûlarda, karşı kefede neyi biriktirdiğini bilmiyorsun. Şimdilik hece hece tutunduğun duanın gölgesinin haber verdiği ışıktan nasibin pek az. Dudaklarını ıslatan abdest suyunun her bir damlasının dudaklarını hangi billur pınarlara değdirdiğini fark etmiyorsun.

Hüznünün kuytularından taşırdığın fısıltılarını dök seccadene...

Aynalarda aradığın avuntuları sök bakışının perçemlerinden..

Bulduğunu yitir bir tekbirin yankısında... De ki "ben buraya razı değilim!"

Yitiğini bul elini elin üzerine koymana fırsat veren vuslatın arefesinde.. De ki "ben sonsuzluğa adayım!"

Varı yok et secdenin yüzünde; benliğini sıfırın altına çek, varlığını sonsuzluğun başına taşı.

Yoğu var et niyetin fısıltısında; ettiklerinin değil niye/t ettiklerinin seni kurtardığını anla..

Diriyi öldür rükûların darağacında; teninden geç, bedenini yık dağ gibi..

Ölüyü dirilt dualarının burcunda; çağır günahın peltesinde dilsiz ettiğin ruhunu..

Umutlarını namazların ipeğine tane tane dizdiğini bil de sevin dostum. Namazın uçuruma atılmış en güzel gülündür senin. Namaz gülünün bin bahar olup içinde yankılandığını bil de sevin.

Bir namazı kaçırmış olmanın o hüznü yok mu? Hiç olmazsa onu al yedeğine? Sana müşfik bir vaize olsun...Pişmanlık değil midir bizi en çok büyüten? Yüzü yerde pişmanlıklarının kalbine attığı sızıları kaybetme lütfen.. Bu bize lazım.. Hep lazım.. İncelmiş duygularımızın izinde yürüyelim hep... İçimizdeki hüzün yol göstersin bize. Kırık kalbimiz, bükük boynumuz Rabbimizin rahmet dergâhına bitiştirsin secdemizi. Göz yaşlarımız rahmetin kucağına akıtsın yakarışlarımızı.

"Din sadeliktir" der peygamberimiz [asm].. Bu zamanda beş vakit namazı bir kenara koyup, aradaki vakitleri de namaz beklentisi içinde yaşaman yeter... Tesbihatını yapabildiğin kadar yap; "subhanallah"ı, "elhamdulillah"ı, "allahuekber"i dilinden kalbine indirmeye çalış. Sakın telaşlanıp kendini altından kalkılmaz dil kalabalıklarına, binlerce binlerce ezbere mahkûm etme daha baştan... Önce durul, namazın sükûnetini dinle...

Werda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum

Selamun aleykum

'Ezan-ı Muhammedi okundukta İsrafil aleyhi's-selam Sur'u üfüreyor deyü ve abdeste kalkarken kabrimden kalkıyorum deyü, camiye giderken mahşer yerine gidiyorum deyü, müezzin kamet edip, cemaat saf saf ölürken bu insanlar mahşer yerinde yüz yirmi saf olup seksen safı bizim peygamberimizin ve kırk safı sair peygamberlerin ümmetleri olsa gerektir deyü, imama uyduktan sonra imam Fatiha-yı şerifeyi okurken sağımda Cennet, solumda Cehennem, ensemde Azrail, karşımda Beytullah, önümde kabir, ayağım altında Sırat, acaba benim sualim asan olur mu, ettiğim ibadet ahirette başıma tac ve yanıma yoldaş ve kabrimde çerağ olur mu, yoksa kabul olmayıp eski bez gibi yüzüme vurulur mu deyü tefekkür etmek gerek'.

Cok güzel bir paylasim, güzel kardesim, Allah Celle Celâluhu size râzi olacak ameller islettirsin...

Kalibimizin secdede, kalbimizin kiblede olabilmesi duasi ile...

Selam ile, dua ile ve yine dua ile insAllah..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
'Ezan-ı Muhammedi okundukta İsrafil aleyhi's-selam Sur'u üfüreyor deyü ve abdeste kalkarken kabrimden kalkıyorum deyü, camiye giderken mahşer yerine gidiyorum deyü, müezzin kamet edip, cemaat saf saf ölürken bu insanlar mahşer yerinde yüz yirmi saf olup seksen safı bizim peygamberimizin ve kırk safı sair peygamberlerin ümmetleri olsa gerektir deyü, imama uyduktan sonra imam Fatiha-yı şerifeyi okurken sağımda Cennet, solumda Cehennem, ensemde Azrail, karşımda Beytullah, önümde kabir, ayağım altında Sırat, acaba benim sualim asan olur mu, ettiğim ibadet ahirette başıma tac ve yanıma yoldaş ve kabrimde çerağ olur mu, yoksa kabul olmayıp eski bez gibi yüzüme vurulur mu deyü tefekkür etmek gerek'.

Cok güzel bir paylasim, güzel kardesim, Allah Celle Celâluhu size râzi olacak ameller islettirsin...

Kalibimizin secdede, kalbimizin kiblede olabilmesi duasi ile...

Selam ile, dua ile ve yine dua ile insAllah..

Ve aleyküm selam güzel kardeşim.

Aminn.. Rabbim cümlemizden razı olsun inşaallah..

Rabbimin razı olduğu kullardan olabilmemiz, razı olduğu amelleri can_ı gönülden yapabilmemiz duasıyla inşaallah..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kalıbını Secdeye, Kalbini Kıbleye Bırak!!!

süper bi cümle yaaa...

Rabbim razı olsun çok güzel bir yazı:a12:

Rabbim hepimizden razı olsun kardeşim..
Gerçekten de öylee.. Çok derin anlamlı yazılar yazıyor..
Senai Hocamızın yazılarının hemen hemen hepsinde var bu tarz benzetmeler..
Rabbim ondan razı olsun..

Werda

Kayıtlı Kullanıcı
amiiinnn insAllah güzel kardesimmm

ya hakkinizi helal edinn,:a22: bende yesil erigi çok seviyorumm :a37:ama daha mevsimi degill hemen kaldiriyorummm, tekrar hakkinizi helal edinizzzzzz

Selam, dua ve hep dua ile insAllah, mahçup Tugba kardesiniz:a33:

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

ya hakkinizi helal edinn,:a22: bende yesil erigi çok seviyorumm :a37:ama daha mevsimi degill hemen kaldiriyorummm, tekrar hakkinizi helal edinizzzzzz

ben de çok severim:a12:
mevsimi gelsin inşaallah afiyetle yeriz:a12:

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
insAllah insAllah, bu arada bezelye mi? Allah iyiliginizi versin güzel kardesim, bei güldürdügünüz gibi Mevlâmizda sizi güldürsün...

Hayirli günler... Wesselam

Bezelye..:D Ben de baya bi güldüm, yakından bakıp erik olduklarını anlayınca.. :a12: Rabbim yüzümüzden tebessümü eksik etmesin inşaallah.. Size de hayırlı günler. Rabbim sizi korusun:a14:

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

helal olsun kardeşim ne demek.
bilakis sen kusura bakma hakkımız yok kaldırtmaya ama nefis işte:)

dedim ya başka meyva olsa aklıma gelmez bayılırım eriğe :D

öneme aldığın için Allah razı olsun canım:a12:

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Çevreni temiz tut

Çevreni temizle. Namaza kalktığın zaman, yeryüzünün bütün gürültülerini sustur, işleri durdur, yollardan ayrıl, kenara çekil. Ruhunun yanına park et, kalbinin ahengsiz çırpınışlarına mola ver. Kapat kapıları; başkalarını alma içeri; dudaklarını kapat yalana, boş söze... Lüzumsuzlukları terk et, silkele üzerindeki şehrin görünmez tozlarını, cebinden boşalt sahte paraları, elini göğsüne sokup alıp verdiğin nefesi, kâinatın o en eşsiz, en görkemli ahengini farket.

Yüzünü fenaya çevirmekten, ümitsizliğin karanlıklarında tüketmekten, gözlerini harama bakmanın kirinden, dilini yalanı/yanlışı dillendirmekten, dudaklarını boş sözlerin tozundan yıka, temizle. Ellerini şerre alet olmaktan yıka. Başını şu fani dünyada Rabbinin aziz bir misafiri olma şerefiyle meshet. Topuklarla birlikte ayaklarını da dünyadan yıka; seni yükselteceğini sandığın şeyleri ayaklarının altından çek. Namazın eşiğinde doğrul yeniden. Orada En Sevgili'nin en çok sevdiği halde olduğunu hatırla. Orada En Sevgili'nin en çok sevildiği hale büründüğünü bil. Kâinatın sahibinden, kalbini kudret elinde evirip çeviren Rabbinin en sıcak, en taze aferinini alıyorsun şimdi. Duyuyor musun?

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kalıbını Secdeye, Kalbini Kıbleye Bırak!!!

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Bedenini pak eyle...

Bedenini, elbiseni, namaza durduğun yeri temizle. Güzel bir kokuyu koklar gibi bedeninden sıyrıl, teninden ruhuna taşın. Mevki ve makamını yansıtan her türlü elbiseyi çıkar üzerinden. Irkınla övünmeyi bırak, kavminden ayrıl, ülkeni terket, varsa, müdürlükten istifa et. Sadece seccadenin yöneldiği yere yönel; bulunduğun yerin ihtişamından sıyrıl. Sadece yüzünün döndüğü yerde ara itibarını, kalbini Kâbe'nin eteğine bırak. Kıbleyi bulduğunda, başka türlü endişelerden yüz çevir. Her yanını saran kaygıları, korkuları, hüzünleri, abdest suyunun alıp götürmesine izin ver. Dağılan gönlünü geri topla, uçurduğun huzuru geri çağır. Gamı sil göğsünden, dünyalıkları yıka elinden, benliğini düşür yakandan. Öylece temizlen....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt