Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kalbin Ayarı Kaçarsa Namaz iNsanı Terk Eder (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
s.a kardeşim değişik ve güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık.malesef günümüz insanının ibadetleri böyle kendimde içindeyim bu arada.allah akıl fikir ve iman versin bizlere.selametle kal canım benim.

_______aleyküm selam kardeşim benim
teşekkür ederim(senin bir çift ayakkabımı olacagız hikayenden sonra yazıyorum mesajı hala aklım hikayede tekrar yazıyım çokkkkk güzeldi:))evet çok haklısın kardeşim hiç bir şeyin hakkını veremediginmiz gibi namazıızında hakkını tam veremiyoruz ... rabbim bizlere hakkı ile kılmayı şuurlanmayı nasip etsin inşallah
emanetin rahmana
selam ve dua ile______

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
wwwmowjeldohacombordersuy6.gif

NAMAZI HUŞU İLE KILMAK

Yüce Allah Kur’an’da namazla ilgili olarak; “Namazı kıl! Muhakkak ki namaz, (insanları) fenalıklardan ve kötülüklerden alıkoyar” buyurmuştur.(ankebut 45/29) Namaz kılanlar kıldıkları namazdan istenilen lezzeti alamadıklarını sürekli dile getirirler. Lezzet alamama onları bazen farz olan bu ibadeti terk etmeye kadar götürmektedir.
Namaz kılan insanın kıldığı namazdan lezzet almasına da huşu diyebiliriz, kısaca…

Huzûr ve huşû' ile kılınan iki rek'at namaz, gâfil (Allahü teâlâyı unutmuş) bir kalb ile akşamdan sabaha kadar kılınan namazdan hayırlıdır. (Abdullah ibni Abbâs)

Tevâzû, alçak gönüllülük. Hakk'a boyun eğmek. Korku ve sevgiden meydana gelen edepli hale huşu denir.

Cenab-ı Hak MU'minUn süresin de" Muhakkak mü'minler felah buldu, ki onlar namazlarında huşuludurlar. Onlar ki, faydasız işe, boş lafa bakmazlar. Onlar ki, zekâtlarını vermek için çalışırlar," buyurarak, namazlarını huşu ile kılan mü'minlerin felah bulacağını beyan etmektedir. (Muminun süresi Ayet 1-4)

O zaman namazda huşu çok önemli bir mevzudur. Mutlaka sağlanması gerekmektedir.

Namazda huşunun zıddı gaflettir. Gafletle namaz kılanlar, kur’an da tehdit edilmişlerdir.

“Yazıklar olsun O namaz kılanlara ki Onlar kıldıkları namazdan gafildirler”(Maun suresi)

Kılınan namazın gafletten kurtarılması ; yalnız Allah için kılındığının şuuruna erişmekle mümkündür. “ ve zikrim için namaz kıl” ( taha : 14) ayeti bunu işaret eder. Yani kılınan namaz Allah’ı hatırlatıyorsa istenilen namazdır. İşte o namaz, sahibini gafletten kurtarır; huşuya yönlendirir.

Nitekim Peygamber Efendimiz(S.A.V):" Kul namaza durduğu zaman, ancak Hz. Allah'ın huzurundadır. Sağa-sola iltifat ederse, Hz. Allah; " Kime iltifat ediyorsun ? Benden hayırlısına mı ? Bana dön ey âdemoğlu! Çünkü ben iltifat ettiğin şeyden daha hayırlıyım" buyurur. (Ruhül Beyan cilt 6 sahife 67)

Namazda huşu nasıl sağlanabilir? ” “Namazın dışında huşuyu sağlarsanız o zaman namazda da huşuyu sağlarsınız.” Bu nasıl olur diye sorulunca, O da konuya şöyle bir açıklık getirmişti: ”İnsan kalbini fotoğraf stüdyolarındaki banyo odasına benzetirsek, makine ila çekilen pozlar banyoda tüm detaylarıyla meydana nasıl çıkarsa; Namazda da namaz dışında meşgul olduğunuz şeyler gönlünüze gelir. Sizi meşgul eder. Namazın dışında dünya ile meşgul olur. Zamanınızı boş ve gereksiz şeylerle geçirirseniz, namaza durunca da gönlünüzün, gözünüzün ve diğer azalarınızın yaşadıkları şeyler kalbinize gelir ve sizi meşgul eder. Bu haldeyken namazda huşuyu sağlayamazsınız. Eğer namazın dışında hayırla, hasenatla, iyiliklerle, zikirle vel-hâsıl Allah’la meşgul olursanız; namazda da Allah’la meşgul olur ve istenilen huzuru yani huşuyu yakalamış olursunuz. İşte O namaz, seni Allah’ı anmaya yöneltir. Maksat hâsıl olur .“

Behlüldane hazretlerine huşu hakkında soru sorarlar. O da Padişah Harun Reşid’e “Getirin bu adama, ağzına kadar doldurulmuş bir tuluk zeytinyağı verin. Birkaç asker verip, Şehrin sokaklarını dolaştırın. Eğer bir damla yağı yere dökerse, başını vurun” der. Hikmetini anlamazlar ama mutlaka bizim Behlüldane bir şeyler anlatacak diye, dediğini yapmağa koyulurlar. Adamcağız denildiği şekilde gönderilir. Bir süre sonra adam salimen döner. Behlüldane sorar”Anlat bakalım şehrin sokaklarında neler gördün ? Adam cevap verir: “ Ben tuluktaki zeytinyağından başka hiçbir şey görmedim.” Behlüldane tekrar sorar “ Ama nasıl olur, falan yerde düğün dernek vardı; davullar zurnalar çalıyordu nasıl görmez, nasıl duymazsın” Adam ”Aman efendim bana öğle bir dert verdiniz ki başımın kesilme korkusundan başka bir şey ne duydum, ne de gördüm.” Behlüldane Hazretleri hikmetli sözünü kondurur: “Namaz kılarken Azrail’in kılıcını başında bekler vaziyette ; Bu namazdan sonra canını teslim alacağını hayal edersen, başka bir şey hatırına gelmez. Sende o zaman huşu içinde namazını kılarsın.” Allah’ın huzurundaymış gibi namaz kılmanın yolu, demek ki gayretle bulunabilirmiş. Bize düşen bu bilge insanların tarif etmeye çalıştıkları yollardan giderek namazda huşu haline erişmek olmalıdır.
Allah cümlemize huşu ile namazlar kılmamızı nasip eylesin. Âmin!

wwwmowjeldohacombordersuy6.gif

ozlemkoca

Kayıtlı Kullanıcı
amin !!

amin !!

Allah cümlemize huşu ile namazlar kılmamızı nasip eylesin. Âmin!

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
Önce zekât vermenin heyecanı terk eder kişiyi.
Heyecanını yitirdiğiniz şeyi hepten yitik sayabilirsiniz.

“İmanın halâveti” yitince geriye kuru şekiller kalır.

Ruhu çoktan uçup gitmiş bir namazın,

içi çoktan boşaltılmış bir orucun,

esprisi kaybolmuş zekâtın,

anlamı kaymış haccın, cihadın ve kurbanın
MEWLAM TÜM İBADETLERİMİZİ KABUL BUYURSUN İNŞ.
slm we dua ile

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim.

İnsan ile küfür arasındaki sınır, namazı terk etmektir

Çünkü namaz, insanı küfre varmaktan koruyan bir perdedir. Bu perde aradan kalkınca kul, küfre kayar. Bu hadis-i şerif, namazı terk etmenin çok fena olduğunu göstermektedir. Eshab-ı kiramdan çok kimse, namazı özürsüz terk eden kâfir olur dediler. Hadis imamları, söz birliği ile; “Bir namazı vaktinde bilerek kılmayan, yani namaz vakti geçerken, namaz kılmadığı için üzülmeyen, kâfir olur veya ölürken imansız gider” buyurmuşlardır.

Selam ve baki dua ile kalın.

ferit_ua

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun yazı gerçekten mükkemmel:(

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ,

ayakları şişinceye kadar namaz kılan peygamberin ...
gözleri şişinceye kadar uyuyan ümmetiyiz ...

allaha emanet olunuz ...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Önce zekât vermenin heyecanı terk eder kişiyi.
Heyecanını yitirdiğiniz şeyi hepten yitik sayabilirsiniz.

“İmanın halâveti” yitince geriye kuru şekiller kalır.

Ruhu çoktan uçup gitmiş bir namazın,

içi çoktan boşaltılmış bir orucun,

esprisi kaybolmuş zekâtın,

anlamı kaymış haccın, cihadın ve kurbanın
MEWLAM TÜM İBADETLERİMİZİ KABUL BUYURSUN İNŞ.
slm we dua ile

________amin amin ecmain
güzel kardeşim
emanetim rahmana
selam ve dua ile________

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Allah razı olsun kardeşim.

İnsan ile küfür arasındaki sınır, namazı terk etmektir

Çünkü namaz, insanı küfre varmaktan koruyan bir perdedir. Bu perde aradan kalkınca kul, küfre kayar. Bu hadis-i şerif, namazı terk etmenin çok fena olduğunu göstermektedir. Eshab-ı kiramdan çok kimse, namazı özürsüz terk eden kâfir olur dediler. Hadis imamları, söz birliği ile; “Bir namazı vaktinde bilerek kılmayan, yani namaz vakti geçerken, namaz kılmadığı için üzülmeyen, kâfir olur veya ölürken imansız gider” buyurmuşlardır.

Selam ve baki dua ile kalın.

_______aleyküm selam kardeşim
yorumunuz için teşekkür ederim
evet haklısınız
mesep imamları özürsüz hiç bir namazın kazası olmayacagını söylemişlerdir...
rabbim gaflete düşürmesin inşallah bizleri
rabbim razı olsun kardeşim
selam ve dua ile________

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.Allah cümlemizin namazlarını hayırlı ve daim eylesin...

asos1907

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler...
bende aynen böyle şeyler oldu...sabah namazlarına üşenerek kalkıyordum...yada ezanı duysamda uyuyordum sonra artık uyandığımda güneş doğmuş oluyordu...
öğle namazlarını düzenli bir şekilde kılıyordum sonra şuraya gitmem lazım acil falan orda kılarım onuda kılamaz olmuştum
ikindi namazında hep bir üşenmek ve birileriyle meşgulken oda beni terk etti
akşam namazları hep dizi saatlerine raslıyordu reklam arası kılarım diye diye oda terk etti
yatsı namazı zaten okadar ertelediğim bir namazdıki uykum geliyor amn sonra kılarım diyip yatıyordum
tabi oda beni terk etti
veeeeeeeeeeeeeeeee
namaz beni terk etmişti...hakketmiştimm ama çok huzursuzdumm sonra kendi kendime dedimki kendine gelllllllllllllllll....ve inşallah birdaha birbirimizi bırakmayız.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt