Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kalbin Ayarı Kaçarsa Namaz iNsanı Terk Eder (3 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
cicekhk7.gif

Kalbin ayarı kaçarsa namaz insanı terk eder!

Önce azaltır ziyaretlerini…

Ekstraları keser; günde yalnızca beş kez uğrar.

Sonra dörde indiriverir.

Sabahın o sağaltan bereket ikliminden mahrum kalırsınız.

İkindiler meşgaleye takılır, öğleyi de sürükler peşinden.

Akşam nazlı bir gelinin duvağının ardındaki tebessüm gibidir.

Kıymetini bilmez, zaman denen ırmağın akışına karşı müteyakkız olmazsanız, Sonunda o da göstermez olur yüzünü.

Yatsıyı yitirmek geceyi direksiz bırakmaktır.

Sabahı savsaklamanın gündüzü savunmasız bırakması gibidir bu.

Evrenin her an başınıza yıkılabileceğini duyumsarsınız alıp verdiğiniz her nefeste. “Oruçsuz neş’esiz” kalıverirsiniz sonra ortalıkta…

Bindiğiniz dalları kesmekten beter, beslendiğiniz kökleri kurutursunuz.

Namaz terk ederse sizi, sonunda oruç da bırakır.

Önce bir iki delik, sonra kalbura döner kalbiniz...

Namaz – oruç ikilisinin gurbetindeyseniz, reklâm vermeye cömert elleriniz, zekât vermeye cimrileşir. Oysa zekât verebilmek dünyanın en büyük bahtiyarlıklarındandır. Bunu hak etmiyorsanız, mahrum bırakılırsınız.

Verebiliyorsanız, hâlâ sevinecek, hâlâ avunacak bir şeyiniz kalmış demektir.

Her an, önceki mevzileri kazanma gücüne kavuşabilir;

Her an oruçla ve namazla ödüllendirilebilirsiniz.

Önce zekât vermenin heyecanı terk eder kişiyi.
Heyecanını yitirdiğiniz şeyi hepten yitik sayabilirsiniz.

“İmanın halâveti” yitince geriye kuru şekiller kalır.

Ruhu çoktan uçup gitmiş bir namazın,

içi çoktan boşaltılmış bir orucun,

esprisi kaybolmuş zekâtın,

anlamı kaymış haccın, cihadın ve kurbanın faydası mı, zararı mı çok kestirmek güçtür.

Yitiğinin bilincinde olursa insan, onu yeniden arayıp bulmak, yeniden kazanmak için harekete geçebilir.

Ya sahtesiyle değiştirilmiş kopya bir namaza, oruca, zekâta, cihada tutunmuşsa bir ömür!

Vah o kişinin haline!

cicekhk7.gif

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim Allah razı olsun ..
Rabbim Namazlarını Dostoğru kılan kullarından eylesin ..yaptığımız ibadetleri kabul eylesin inşallah
Allaha emanet ol selam ve dua ile. ..

Şaşkın nefis!
Şimdi necat umuyorsan, yoluna girmelisin.
Büyüklerin hâli sana bir şey söylemez mi: Oruçtan rengi sararanlar.. her gece sabaha kadar namaz kılanlar.. Kur'an'ı günde iki defa hatmedenler.. ağlamaktan gözlerini kaybedenler.. bütün bunlara rağmen akıbetinden endişe edenler...
Söyle bana onlar mı hatalı yoksa sen mi çok rahatsın?

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşim...ellerine sağlık...çok güzel bir paylaşım...biz namazlarımızı severek her an isteyerek kılmazsak o da bizi terkeder haklı olarak değil mi...ALLAHım Peygamber Efendimizin(sas) "gözümün nuru" dediği namazdan alıkoymasın...ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamünaleyküm kardeşim...ellerine sağlık...çok güzel bir paylaşım...biz namazlarımızı severek her an isteyerek kılmazsak o da bizi terkeder haklı olarak değil mi...ALLAHım Peygamber Efendimizin(sas) "gözümün nuru" dediği namazdan alıkoymasın...ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...
aleyküm selam kardeşim
teşekkür ederim
haklısınız namazları dosdogru kılmazsak bizi terk eder
o zaman halimiz nice olur.rabbim namazın hakkını vererek kılmayı bize nasip etsin inşallah,amin kardeşim,
sagolun,rabbim sizden razı olsun
selametle

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...
İNŞALLAH namazlarını hakkı ile eda eden kullardan oluruz...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle-İNŞALLAH...

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim şeytana ve nefsimize uymaktan korusun.İnşallah gafillerden olmayalım.Amin
Güzel konun için Allah(c.c)razı olsun aminenur

azrl26

Kayıtlı Kullanıcı
Selaminaleyküm Kardeeşim öncelikle çok Güzel Bir Yazi Olduğunu Bana çok şeyi Tekrar Hatirlatan 2. Kişi Olduğun Için Sana Minnettarim Sitenize Yeni üye Oldum Ve Uzun Yillardan Sora Bayram Namazlari Ve Cuma Namazlarindan Hariç Ilk Defa Sabah Namazi Kildim Ve Beni Tekrar Hak Yoluna Teşfik Eden Ve Yakinda Eşim Olacak Olan Sevdiğime Dua Ettim Belki Eksik Belki Doğru Allahim Kabul Eder Inşallah Sizide Sikmak Istemiyorum Belki Buzamana Kadar Dini Vazifelerimden Bukadar Uzun Zaman Uzak Durduğum Için Beni Kinimakta çok Haklisiniz Ama Artik Hiç Bişey Beni şeytanin Eline Düşüremez Bana Tekrar Allah Yolunun Güzel Olduğunu Gösteren Bu Yazi Için Sana Teşekkür Etmek Istedim Allah Senden Razi Olsun Saygilarimla....

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...

İNŞALLAH namazlarını hakkı ile eda eden kullardan oluruz...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

selametle-İNŞALLAH...
aleyküm selam
kardeşim rabbim sizdende razı olsun inşallah duanıza amin amin amin ... diyorum inşallah
mevla yar ve yardımcınız olsun
selametle

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine sağlık ALLAHA cc emanet ol

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selaminaleyküm Kardeeşim öncelikle çok Güzel Bir Yazi Olduğunu Bana çok şeyi Tekrar Hatirlatan 2. Kişi Olduğun Için Sana Minnettarim Sitenize Yeni üye Oldum Ve Uzun Yillardan Sora Bayram Namazlari Ve Cuma Namazlarindan Hariç Ilk Defa Sabah Namazi Kildim Ve Beni Tekrar Hak Yoluna Teşfik Eden Ve Yakinda Eşim Olacak Olan Sevdiğime Dua Ettim Belki Eksik Belki Doğru Allahim Kabul Eder Inşallah Sizide Sikmak Istemiyorum Belki Buzamana Kadar Dini Vazifelerimden Bukadar Uzun Zaman Uzak Durduğum Için Beni Kinimakta çok Haklisiniz Ama Artik Hiç Bişey Beni şeytanin Eline Düşüremez Bana Tekrar Allah Yolunun Güzel Olduğunu Gösteren Bu Yazi Için Sana Teşekkür Etmek Istedim Allah Senden Razi Olsun Saygilarimla....
aleyküm selam
kardeşim,üyeliginiz hayırlı olsun faydalanmanız ve etkili olması dilegi ile ..ne mutlu size gafletten uyanmışsınız rabbim şeytana bir daha uydurmasın inşallah neden kınayım kardeşim olurmu,bizimde yıgınla eksiklerimiz hatalarımız var,rabbimine yapılacak ibadetler ummanlar kadar benimkisi içerisinde sadece küçücük bir damla bile olamaz,sadece sizin degil hepimizin eksikleri var ama bunun varkında olmanız güzel bir durum, bunun farkında olamıyanlarda var öyle degilmi,takrar namaz kılmanıza vesile oldugum için inanın çok mutlu oldum kardeşim rabbim yolunda gitmeyi ömrünüzün sonuna kadar size nasip etsin inşallah,müstakbel eşinizle size mutlu bir yuva kurmayı mevla nasip eder inşallah.yuvanız mutlu huzurlu berketli olur inşallah,rabbim sizdende razı olsun kardeşim
selam ve dua ile

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim belki uzatıyorum ama kusura bakmayın. benim forumuma meşgul ettim üzülüyorum yazmışsınız...içinizde en ufak bi üzüntü kalmaması dileğiyle buraya yazıyorum...hiç ama hiç öyle düşünmeyiniz...Hakkınızı helal ediniz...ALLAHa emanet olunuz...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
kardeşim belki uzatıyorum ama kusura bakmayın. benim forumuma meşgul ettim üzülüyorum yazmışsınız...içinizde en ufak bi üzüntü kalmaması dileğiyle buraya yazıyorum...hiç ama hiç öyle düşünmeyiniz...Hakkınızı helal ediniz...ALLAHa emanet olunuz...
sagolun kardeşim rabbim razı olsun sizden inşallah,
helal olsun ne hakkım varki
selam ve dua ile

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim değişik ve güzel bir çalışma olmuş emeğine sağlık.malesef günümüz insanının ibadetleri böyle kendimde içindeyim bu arada.allah akıl fikir ve iman versin bizlere.selametle kal canım benim.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
RAHMAN razı olsun..
yüreğinize emeğinize sağlık..
selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt