Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kalbin 7 dostu (4 Kullanıcı)

_berna

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2007
Mesajlar
38
Tepki puanı
0
Puanları
0
Kalp sağlığının günlük hayatta yenilen yemeklerle yakın ilişkili olduğunu belirten uzmanlar, balık, soya, siyah susam, yulaf, ıspanak, havuç ve yeşil çayın kandaki yağı temizleme ve kalp damarlarını koruma işlevlerine sahip olduğunu bildirdi.

Kalp hastalıkları son yıllarda ölüm nedeni olarak ilk sıraya yerleşince, kalbi korumak herkesin ilgi gösterdiği bir konu haline geldi. Uzmanlar, doymamış yağ asidi, A vitamini ve folik asit içeren yemeklerin kandaki yağı temizleme ve kalp damarlarını koruma işlevlerine sahip olduğunu belirterek, kalbe yararlı 7 yemeği şöyle sıralıyor:

Balık: Özellikle deniz balıklarının içerdiği yağ ve doymuş yağ asidi diğer etlere göre daha düşük. Deniz balıklarında bulunan Omega-3 yağ asidi, felç riskini de düşürür. Bu da, deniz ürünlerini çok tüketen bir ülkede felç oranının düşük olmasının nedenlerinden biridir.

Soya: İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asit ve doymamış yağ asidi içeren soya, vücuttaki yağ ve kolesterolün emilmesini hızlandırarak, kalp damarlarının açılmasını sağlar.

Siyah Susam: Zengin E vitamini içeren siyah susam, kalp damarlarının esnekliğinin korunmasında son derece etkilidir. Bunun yanı sıra siyah
susamın içerdiği alfalinolenik asit (damarların duvarlarını kolesterole
karşı koruyan bir asit türü) tansiyonu düşürme ve kanın pıhtılaşmasını
önleme işlevine de sahiptir.

Yulaf: Linoleik asit ve B vitamini bakımından zengin olan yulaf,
atardamarların sertleşmesini önler. Bunun yanı sıra yulafta bol
miktarda bulanan lifler de kandaki kolesterol oranını düşürür.

Ispanak: Folik asit içermesinden dolayı ıspanak, kalp hastalıklarına
yakalanma riskini yüzde 25 oranında düşürebilir.

Havuç: Kan damarlarının açılmasını sağlar ve böylece felci
önleyebilir.

Yeşil Çay: Çok zengin besin değerlerine sahip olan çaydaki en önemli
besin, polifenoldür. Araştırmalar, çay yaprağında bulunan polifenolün
kandaki kolesterol oranını düşürdüğünü, atardamarların sertleşmesini ve
kanın pıhtılaşmasını önlediğini, tansiyon ve kan yağını düşürücü
işlevlere sahip olduğunu gösteriyor.
 

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haz 2007
Mesajlar
2,893
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
45
Faydalı bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için sağolun selam ve dua ile...
 

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Nis 2007
Mesajlar
60
Tepki puanı
5
Puanları
0
Yaş
62
s.a. kerdeşim ellerine sağlık a.e.o.
 

koksal_19

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2007
Mesajlar
55
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
sa. çok teşekürler Allah salğlıklı sıhat nasip etsin inş
Allaha emanet olun
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt