yasminq1
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 24 Kas 2007
- Mesajlar
- 149
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 56
- Web Sitesi
- www.teknikoto.forumup.com
Kağıt Kebabı
Malzemesi:
300g arpacık soğanı
250g (1 iri) domates
100 g sivribiber
30 g tereyağ ( 2 çorba k.)
5 adet 25 x 35 cm boyutunda yağlı kağıt
750 g kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı but yada koldan)
kekik
tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı bezelye
1 demet dereotu (iri kıyılmış)
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak arpacık soğanları soyun. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp biçiminde doğrayın. Sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, iri doğrayın. Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın.
tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ erir erimez kabı ateşten alın. Malzemenin tümünü tencereye katıp, bir kaşıkla iyice karıştırın.
Yağlı kağıtları ikiye katlayın. Kenarlarından yarım ay biçiminde makasla kesin. Tekrar açıp bir yüzüne tenceredeki malzemeyi çiğden, eşit miktarlarda paylaştırarak, yerleştirin. Kağıtları katlayıp, açık kenarlarından kıvırarak kapatın.
Kağıt kebablarını fırın tepsisine dizin. Tepsiyi önceden 170 dereceye getirip ısıtılmış olan fırına sürüp, 45- 60 dakika pişirin.
Kağıt kebablarını fırından alın. Üstlerini keserek açın ve sıcak olarak yanında pilavla servis yapın.
Bu benim davet yemeklerimdendir. Afiyet olsun!
Malzemesi:
300g arpacık soğanı
250g (1 iri) domates
100 g sivribiber
30 g tereyağ ( 2 çorba k.)
5 adet 25 x 35 cm boyutunda yağlı kağıt
750 g kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı but yada koldan)
kekik
tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı bezelye
1 demet dereotu (iri kıyılmış)
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak arpacık soğanları soyun. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp biçiminde doğrayın. Sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, iri doğrayın. Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın.
tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ erir erimez kabı ateşten alın. Malzemenin tümünü tencereye katıp, bir kaşıkla iyice karıştırın.
Yağlı kağıtları ikiye katlayın. Kenarlarından yarım ay biçiminde makasla kesin. Tekrar açıp bir yüzüne tenceredeki malzemeyi çiğden, eşit miktarlarda paylaştırarak, yerleştirin. Kağıtları katlayıp, açık kenarlarından kıvırarak kapatın.
Kağıt kebablarını fırın tepsisine dizin. Tepsiyi önceden 170 dereceye getirip ısıtılmış olan fırına sürüp, 45- 60 dakika pişirin.
Kağıt kebablarını fırından alın. Üstlerini keserek açın ve sıcak olarak yanında pilavla servis yapın.
Bu benim davet yemeklerimdendir. Afiyet olsun!