Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kağıt Kebabı (1 Kullanıcı)

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Kas 2007
Mesajlar
149
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
Kağıt Kebabı

Malzemesi:


300g arpacık soğanı
250g (1 iri) domates
100 g sivribiber
30 g tereyağ ( 2 çorba k.)
5 adet 25 x 35 cm boyutunda yağlı kağıt
750 g kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı but yada koldan)
kekik
tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı bezelye
1 demet dereotu (iri kıyılmış)

Yapılışı:

Ön hazırlık olarak arpacık soğanları soyun. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp biçiminde doğrayın. Sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, iri doğrayın. Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın.
tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ erir erimez kabı ateşten alın. Malzemenin tümünü tencereye katıp, bir kaşıkla iyice karıştırın.
Yağlı kağıtları ikiye katlayın. Kenarlarından yarım ay biçiminde makasla kesin. Tekrar açıp bir yüzüne tenceredeki malzemeyi çiğden, eşit miktarlarda paylaştırarak, yerleştirin. Kağıtları katlayıp, açık kenarlarından kıvırarak kapatın.
Kağıt kebablarını fırın tepsisine dizin. Tepsiyi önceden 170 dereceye getirip ısıtılmış olan fırına sürüp, 45- 60 dakika pişirin.
Kağıt kebablarını fırından alın. Üstlerini keserek açın ve sıcak olarak yanında pilavla servis yapın.

Bu benim davet yemeklerimdendir. Afiyet olsun!
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,197
Tepki puanı
3,563
Puanları
163
Yaş
46
Kağıt Kebabı

Malzemesi:


300g arpacık soğanı
250g (1 iri) domates
100 g sivribiber
30 g tereyağ ( 2 çorba k.)
5 adet 25 x 35 cm boyutunda yağlı kağıt
750 g kemiksiz kuzu eti (kuşbaşı but yada koldan)
kekik
tuz
taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı bezelye
1 demet dereotu (iri kıyılmış)

Yapılışı:

Ön hazırlık olarak arpacık soğanları soyun. Domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp biçiminde doğrayın. Sivribiberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, iri doğrayın. Bezelyeyi diri kalacak biçimde haşlayın.
tereyağını bir tencerede orta ateşte eritin. Yağ erir erimez kabı ateşten alın. Malzemenin tümünü tencereye katıp, bir kaşıkla iyice karıştırın.
Yağlı kağıtları ikiye katlayın. Kenarlarından yarım ay biçiminde makasla kesin. Tekrar açıp bir yüzüne tenceredeki malzemeyi çiğden, eşit miktarlarda paylaştırarak, yerleştirin. Kağıtları katlayıp, açık kenarlarından kıvırarak kapatın.
Kağıt kebablarını fırın tepsisine dizin. Tepsiyi önceden 170 dereceye getirip ısıtılmış olan fırına sürüp, 45- 60 dakika pişirin.
Kağıt kebablarını fırırndan alın. Üstlerini keserek açın ve sıcak olarak yanında pilavla servis yapın.

Bu benim davet yemeklerimdendir. Afiyet olsun!
sa.aaaaa bak benimde özel yemeklerimdendir.çok lezzetlidir çok.a.e.o
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt