Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kafayi Yiyecem Yanlişmi Yapiyorum (1 Kullanıcı)

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşlerim Size Danişmak Istediğim Bir Sorunum Var. Ben 3 Senelik Evliyim 1,5 Yaşinda Bir Kizim Var. Eşim Evlendiğimizin Ilk Senesi Arkadaşlarina Uyup Ondan Bundan Borç Almiş. Mağazalara Borç Yapmişti. Arakadaşlari Yüz çevirince Bize Kaldi. Ve Ben Tekrar 4 Aylik Kizimi Kaynanama Birakip çalişmak Zorunda Kaldim. Evlerimiz Uzak Olduğu Içinde Beraber Yaşadik 1 Sene Ama Sürekli Kavga Gürültü. Bana Ağiza Alinmayacak Hakaretler Ettiler Aileme Göndermediler. Eşimin Borçlarindan Beni Sorumlu Tuttular. Sabir Sabir Dedim Olmadi. Ayrilmak Istedik Bizi Kovdular Kötü Bir Ev Tuttuk Eşyalarimizi Vermediler. şimdi Hala Ben Milletin Verdiği Eski Eşyalarla Oturuyorum Onlar Benim Gelinlik Eşyalarimda Oturuyolar. Ve çeyizlerimi Bile Vermediler. Ailemi Engelliyorum Almalari Için çünkü Allah Korkusu Bilmeyen Iinsan Onlar Herşeyi Yapabilirler. Oğullari Bile Gitmek Istemiyor. Ama Sürekli Torunlarni Görmek Için Eşimi Arayip Kizi Getir Diyolar. Bir Kaç Kez Gönderdim Hala Tavirlari Değişmedi Bana Düşmanlar şimdide 2 Aydir Göndermiorum. Sizce Yanlişmi Yapiyorum. Nolur Yardimci Olun. Beni Istemeyenlerle Benim Kizimin Ne Işi Olur. Ama Eşime Karişmiyorum Git Diyorum Ama Kendi Gitmiyor. Onun Gitmemesini Bile Sen Göndermiyosun Diye Bana Bağliyolar. Allah Görüyor. Dünyalik Mali Bana Koz Kullandi Huzurlu Oturamasin Orda. Ama üzüntüm Kendi Oğlunuda Kaybediyor Bu Davranişlarla. Sizce Kizimi Arada Bir De Olsa Göndermem Lazimmi Yoksa Bu Yaptiğimla Günahami Giriyorum. Allah Hepinizdn Razi Olsun.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Kardeşim Göndermek Istemeyişinizi Anliyorum Ve Haklisinizda Yapilan şeyler Hiç Hoş Değil çirkin şeyler Malasef.birakin Insanlik Sizde Kalsin Gönderin Bana Kalirsa Her Nekadar Siz Onlari Sevmesenizde Istedikleri Zaman Gönderin Kardeşim Eden Bulur.selametle

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküme selam kardeşim.inan okuduğumda şok oldum aynı aynı olayları yaşadım.ama sana tavsiyem benim çeyizmde verilmemişti.kızımı gönderdim ve bence sende gönder .kızıma hiç yansıtmadım.taki büyüyüp birtakım şeyleri görene kadar.sen gönder büyüklüğünü yap.beddua olayına gelince bırak eşyalar onda kalsın bir iğnemi bile almadım.ama beddua etmiyorum.enbüyük acı evlat acısıdır canım ve ben 6 ay evladımın kokusuna hasret kaldım eşya neki.ama yinede beddua etmedim.kayınvalidem benim sınavımdı ve çok şükür sınavımı geçtğimi düşünüyorum.allah ondan razı olsun bana o kadar acı çektirmeseydi ben bugün bukadar sabırlı rabbime bukadar yakın olamazdım.
allah razı olsun kayınvalidemden çektirdiği bütün acılar ışık oldu yoluma.ve rabbim ona merhamet etsin.hakkım var ama helal olsun.son nefesime kadar ayaklarını bile yıkarım onun.

herşeyde bir hayır vardır.diyorum ya kayınvalidem sınavımdı benim.çok şükür şimdi 10 yıl sonra dile kolay tam 10 yıl.kayınvalidem eskiye göre iyi.bence kardeşim sende sabret ve beddua etme .allah yardımcın olsun.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
KARDEŞİM YAZDIKLARINA ÜZÜLDÜM ... NİYE BÖYLE OLUYOR NİYE GELİN KAYNANALAR ANNE KIZ GİBİ OLAMIYORLAR .....RABBİM HİDAYET NASİP ETSİN HERKESE... BENCE SEN ŞEYTANA UYMA AL KARŞINA AÇIK AÇIK DERTLERİNİ SOR ...BÖYLE YAPARAK OĞLUNUZU KAYBEDİYORSUNUZ TORUNUNUZUDA OLANLARI BOŞVERELİM OTURUP EKSİKLERİMİZİ SÖYLEYELİM NEDEN BÖYLE OLDUK BUNLARI ARAŞTIRALIM BELKİ İYİ OLUR DE VE SABRET KÖTÜ SÖZ SÖYLEME ONLARA NEDE OLSA BÜYÜKLER... RABBİM ISLAH ETSİN ...ALLAHIM YARDIM ETSİN SANADA.....

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Haklisin Ama Ben Onlara Bişey Yapmadim Inanki Ağzimi Açip Onca Laflara Karşilik Bile Vermedim. Onlar Bana Iftira Bile Atti. Kizimi Oraya Gönderince Huzursuz Oluyorum Zaten Biraz Büyüssün Benim Hakkimda Söylenenleri Onun Yaninda Söylesinler Kendi Gitmek Istemez Bunu Biliyorum. Annemde Sürekli Birak Kizim Gönder Eden Bulur Onlar Utansin Sen Allaha Siğin Onlarinda Torunu Der. Düşünüyorum Içinden çikamiyorum. Allah Razi Olsun Kardeşim Selametle.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküme selam kardeşim.inan okuduğumda şok oldum aynı aynı olayları yaşadım.ama sana tavsiyem benim çeyizmde verilmemişti.kızımı gönderdim ve bence sende gönder .kızıma hiç yansıtmadım.taki büyüyüp birtakım şeyleri görene kadar.sen gönder büyüklüğünü yap.beddua olayına gelince bırak eşyalar onda kalsın bir iğnemi bile almadım.ama beddua etmiyorum.enbüyük acı evlat acısıdır canım ve ben 6 ay evladımın kokusuna hasret kaldım eşya neki.ama yinede beddua etmedim.kayınvalidem benim sınavımdı ve çok şükür sınavımı geçtğimi düşünüyorum.allah ondan razı olsun bana o kadar acı çektirmeseydi ben bugün bukadar sabırlı rabbime bukadar yakın olamazdım.
allah razı olsun kayınvalidemden çektirdiği bütün acılar ışık oldu yoluma.ve rabbim ona merhamet etsin.hakkım var ama helal olsun.son nefesime kadar ayaklarını bile yıkarım onun.

herşeyde bir hayır vardır.diyorum ya kayınvalidem sınavımdı benim.çok şükür şimdi 10 yıl sonra dile kolay tam 10 yıl.kayınvalidem eskiye göre iyi.bence kardeşim sende sabret ve beddua etme .allah yardımcın olsun.

FUNDA ABLAM SEN NE MÜKEMMEL İNSANSIN... O KADAR ÇEKTİRMELERİNE RAĞMAN KAYNANAMIN AYAKLARINI YIKARIM DİYORSUN ...ABLAM RABBİM BÜTÜN GÜNAHLARINI BAĞIŞLASIN ...SENİN GİBİ BİRİNİ TANIDIĞIM İÇİN ÇOK MIUTLUYUM:) GEÇEN GÜN VERDİĞİN MORAL İÇİNDE RABBİM KAT VE KAT RAZI OLSUN ... PEYGAMBER EFENDİMİZİN(S.A.V) ŞEFAATİNE NAİL OLURSUN İNŞALLAH

gizemmsevgi

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım Allah cc yardımcın olsun..Allah sana bol bol sabır versin evli olmdığım için sanırım pek anlayamam ama durumunuza gercekten çok çok üzüldüm....Selametle ablacım..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
FUNDA ABLAM SEN NE MÜKEMMEL İNSANSIN... O KADAR ÇEKTİRMELERİNE RAĞMAN KAYNANAMIN AYAKLARINI YIKARIM DİYORSUN ...ABLAM RABBİM BÜTÜN GÜNAHLARINI BAĞIŞLASIN ...SENİN GİBİ BİRİNİ TANIDIĞIM İÇİN ÇOK MIUTLUYUM:) GEÇEN GÜN VERDİĞİN MORAL İÇİNDE RABBİM KAT VE KAT RAZI OLSUN ... PEYGAMBER EFENDİMİZİN(S.A.V) ŞEFAATİNE NAİL OLURSUN İNŞALLAH
Allah cümlemizden razı olsun ayşem.biz rabbimin karşısına ne günahlarla gideceğiz.rabbimin kapısı tövbe kapısı yinede herkese açık demi.peki biz kim oluyoruzda affetmeme gibi bir davranışta bulunuyoruz.sence böyle bir lüksümüz varmı.bu arada kimlikteki adımıda yazmışsın :Küzülme ama ebru de sen emi.herkes bunu söyler.:H

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cümlemizden razı olsun ayşem.biz rabbimin karşısına ne günahlarla gideceğiz.rabbimin kapısı tövbe kapısı yinede herkese açık demi.peki biz kim oluyoruzda affetmeme gibi bir davranışta bulunuyoruz.sence böyle bir lüksümüz varmı.bu arada kimlikteki adımıda yazmışsın :Küzülme ama ebru de sen emi.herkes bunu söyler.:H

KUSURA BAKMA ABLA DÜZENLEME BUTONU YOK OLSA DÜZENLEYİP SİLERDİM
ÖZÜR DİLERİM ...HAKKINI HELAL ET

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım Allah cc yardımcın olsun..Allah sana bol bol sabır versin evli olmdığım için sanırım pek anlayamam ama durumunuza gercekten çok çok üzüldüm....Selametle ablacım..

SAĞOL CANIM KARDEŞİM ALLAH SANA MUTLU BİR YUVA AHLAKI GÜZEL İYİ BİR EŞ NASİP ETSİN. İNSAN EVLATLARIYLA KARŞILAŞTIRSIN. ALLAHA EMANET OL.

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Yazdiklarina üzüldüm ... Niye Böyle Oluyor Niye Gelin Kaynanalar Anne Kiz Gibi Olamiyorlar .....rabbim Hidayet Nasip Etsin Herkese... Bence Sen şeytana Uyma Al Karşina Açik Açik Dertlerini Sor ...böyle Yaparak Oğlunuzu Kaybediyorsunuz Torununuzuda Olanlari Boşverelim Oturup Eksiklerimizi Söyleyelim Neden Böyle Olduk Bunlari Araştiralim Belki Iyi Olur De Ve Sabret Kötü Söz Söyleme Onlara Nede Olsa Büyükler... Rabbim Islah Etsin ...allahim Yardim Etsin Sanada.....

Canim Kardeşim Sanada Teşekkür Ederim. Ama Onlarla Normal Bir şekilde Konuşmayi çok Denedim Ama Olmadi. üstüme Bile Yürüdülr. özellikle Kaynanam. Ama Iki Oğlu Daha Var Bekar Ve Hiç Kizi Yok Kizinda Göremez Ama Belki Bir Gelin Daha Alirsa Bana Yaptiği Haksizliklarin Farkina Varir Inşallahç Allaha Emanet Ol Kardeşim Allah Bahtini Güzel Eyler Inşallah Senin.

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
Canim Ebru Ablacim Tavsiyelerin Için Teşekkür Ederim. Haklisin Bidahaki Aradiklarinda Kendimi Yenebilirsem Gönderecem çok Kötü Günler Yaşadim Ablacim Anlatamam Kizim Küçük Onu Birakip Borçlar Için çaliştiğimami Yoksa Annemin Yok Haliyle Göz Nuru Dökerek Yaptiği çeyizleremi Yanayim. Ben Onu Annemden Ayirt Etmedim Ama O Beni Kizi Olarak Sahiplenemedi. Herşeye Bir Kulp Takti. Kizima Baktiği Için Onu Sahiplendi. Senin Değil O Benim Sen Anne Değilsin Dedi. 3 Saat Bakmakla Anne Olunmaz Dedi. Daha Ağiza Alinmayacak Küfürler. Bide Namaz Kilar Ve Namazlarimda Sana Dua Ediyorum Bir It Gitsin Ben Oğluma Başka Bir It Alirim Diyom Dedi. Rabbimden Böyle şey Istenirmi Ablacim. Ben Anladim Demek Istediğini Gönderecem Sirf Onlar Utansin Diye. Sağol Ablam Dualarini Eksik Etme Bende Senin Gibi Bu Imtihanimdan Başariyla çikayim. Allah Razi Olsun.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Canim Ebru Ablacim Tavsiyelerin Için Teşekkür Ederim. Haklisin Bidahaki Aradiklarinda Kendimi Yenebilirsem Gönderecem çok Kötü Günler Yaşadim Ablacim Anlatamam Kizim Küçük Onu Birakip Borçlar Için çaliştiğimami Yoksa Annemin Yok Haliyle Göz Nuru Dökerek Yaptiği çeyizleremi Yanayim. Ben Onu Annemden Ayirt Etmedim Ama O Beni Kizi Olarak Sahiplenemedi. Herşeye Bir Kulp Takti. Kizima Baktiği Için Onu Sahiplendi. Senin Değil O Benim Sen Anne Değilsin Dedi. 3 Saat Bakmakla Anne Olunmaz Dedi. Daha Ağiza Alinmayacak Küfürler. Bide Namaz Kilar Ve Namazlarimda Sana Dua Ediyorum Bir It Gitsin Ben Oğluma Başka Bir It Alirim Diyom Dedi. Rabbimden Böyle şey Istenirmi Ablacim. Ben Anladim Demek Istediğini Gönderecem Sirf Onlar Utansin Diye. Sağol Ablam Dualarini Eksik Etme Bende Senin Gibi Bu Imtihanimdan Başariyla çikayim. Allah Razi Olsun.
çok zor bir dönemden geçiyorsun aman dikkat et canım.sakın isyan etme.beddua yerine allahım onun kalbinde bana olan nefretini sevgiye dönüştür diye dua et .sürekli bunu söyle ihlasla.bak canım et tırnaktan ayrılmaz.ne kadar kötülük yaparsa yapsın sonuçta eşinin ailesi.şimdi eşin kızıyor olabilir ama ona bişey olduğunda yine koşa koşa gider.eşinin gözünde sabrınla yücel.sakın annesinden nefret ettiğini söyleme.çünkü biryerden sonra eşin bunalıma girer allah korusun.sen sabırlı ol,eşine bugünler geçer diye teselli ver inan eşinin başına taç olursun.allaha emanet ol canım .

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
çok Sağol Ablam Allaha şükür Asla Isyan Etmiyorum Herşey Bizler Için Biliyorum. Allahima şükrediyorum Sağlikliyim Kötüde Olsa Bir Evim Var Kocam Yanimda Elim Ayağim Tutuyor Diyorum. Ama Onlara Nefretimi Ben Dindiremiyorum. Inşallah Bitirecem Içimdeki Nefreti Onlara Hidayet Etsin Diye Rabbim Dua Edecem Ve Inaniyorum Ki Imtihanimi Başim Dik Verecem. Yazdiklarindan çok Dersler Aldim Ablacim çok Sağol Hakkini Helal Et. Rabbime Emanet Ol.

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı

Kardelen..

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim bence gönderme nasıl bir soygunculuktur bu böyle Allah Allah rabbim hidayet versin.ayıp ya yaşını başını almış iki dünya malını evine bastırıyor nasıl verir hesabını bilmem bence gönderme yavrununda beynini yıkarlşar yok burda kal derler yok başka birşey derler aklını kullan kardeşim.Allah c.c. emanet ol rabbim onlara hidayet versin sanada yardımcı olsun rabbim fikir firaset ihsan eylesin..

reyyan68

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
İYİLİĞE İYİLİK HERKESİN KARI,
KÖTÜLÜĞE İYİLİK ER KİŞİNİN... bence sen ER KİŞİ olarak kaL,
RABBİM YARDIMCIN OLSUN...buda senin sınavın bunu unutma..DUA ile a.e.o.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
bu insanlar kendilerinden başkasını sevmeyen insanlar ,evladını seven gelinini yada damadınıda sever.
malesef bende kayın validemle sorun yaşıyorum 4.5 yıl evlilik 1.5 yılda nişanlılık yani 6 yıldır çekiyorum gelin gittigim gün kovuldum o evden sebebi aldıkları kıyafetler annemde kaldı diye (sanki annem giycek onları)bu altı yılda yaşadıklarım anlatmakla bitmez kadın cahil naparsın ?
Allah bunların kalplerini yumuşatsın .

eşim kimsesiz gibi geliyo çok üzülüyorum insan evladına bunu yaparmı? kayın validem diyorki" ben okuttum büyüttüm gelinlerim yiyor yaşıyor "

resmen rahatsız oluyor bizim huzurumuzdan ya insan evladı mutluysa ne isterki ?
biz ayrı oturuyoruz ama onlara her ziyarete gittigmizde bir kusurum aranıyor ,e bulunuyorda arayan bulur sonra başlıyor dedikodu .
her yolu denedik eşimle ,onlarla oturup konuştuk gene olmadı mesafe koymaya karar verdik bayramdan bayrama gidiyoruz şimdilik kızım onları seviyo asla kötülemiyorum bigün anlamaya başladıgında mutlaka farkedecek olanları.
gönderme konusuna gelince beni istemeyene çocugmu göndermem istiyolarsa bana saygı göstericekler gelsin evimde görsün ama asla göndermem bundan dolayıda günaha giriceni düşünmüyorum kardeşim..allah a emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt