Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kafama Takıldı (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mtemel20

Kayıtlı Kullanıcı
üstadlarım geçende bir abimizle sohbet ederken bana bi soru sordu cevabını veremedim acaba aranızda bilen varsa bana yardım etsin. dedi ki
Allah niçin insanları yarattı, gerek varmıydı böyle bişiye vb. gibi tuhaf tuhaf sorular sordu nedir arkadaşlar bunun cevabı

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm her yaradılışın bir sebebi mutlak vardır
“ben cinleri ve insanları, ancak bana ibadet -kulluk- etsinler diye yarattım.” ( zâriyât sûresi, 56)

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam kardeşim

size bir kitap tavsiye edicem okuyun inşallah.düzceli mehmet ismi düzceli mehmetinde kafasina bir çok soru var( inançsiz kendisi) cvplarda hocasi tarafindan verilmekte ben çok beğenmiştim.mutlaka okumanizi tavsiye ederim yada o arkadinişiza tavsiye edin

kadirhizir

Kayıtlı Kullanıcı
Hadisi Kudsi :

" Ben bilinmekliği sevdim ve mahlukatı yarattım "

mtemel20

Kayıtlı Kullanıcı
....

....

arkadaşlar ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim fakat sizin vermiş olduğunuz cevapları bende verdim ama dediki Allahın bilinmeye ne ihtiyacı var yada kendisine kulluk edilmesine dediki O zaman Allah' ında insana benzeyen yönleri var ve öyleki kendine oyuncak arıyor ve insanları yaratmış, hiç bişi diyemedim :-(

kadirhizir

Kayıtlı Kullanıcı
Ruhul furkan tefsirinin birinci cildinin en başlarında ( mealen )şöyle yazıyor.

Allah c.c. bilinmekliği sevip mahlukatı yarattı. Allah c.c. mahlukat için sırf hayır dilediği için, yokluktan varlığa çıkardı. (kelime kelime doğru olmayabilir)

Yani Allah c.c. bizim için sırf iyilik, hayır dilediği için bizi yokluktan varlığa çıkardı gibi bir mana Allah c.c. en iyi bilendir

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim fakat sizin vermiş olduğunuz cevapları bende verdim ama dediki Allahın bilinmeye ne ihtiyacı var yada kendisine kulluk edilmesine dediki O zaman Allah' ında insana benzeyen yönleri var ve öyleki kendine oyuncak arıyor ve insanları yaratmış, hiç bişi diyemedim :-(

Allahü tealanın haşa ihtiyacı elbette yok. Bizi yaratmakla bizi şereflendirdi. Kendisine muhatab aldı. Nice nimetler ihsan eyledi. Bu nimetlere karşı duran yani bu nimetlerin sahibini inkar eden, onu tanımak şerefine nail olmak istemeyen hayvandanda aşağı oldu. Ama onu tanıyan aşıkları melektende üstün oldular. Yani bizi yaratmakla bizi şereflendirdi.

zeynep36

Kayıtlı Kullanıcı
müslüman kardeşim allahın senin ne namazına nede ibadetlerine ihtiyaçı vardır sen o ibadetleri kendin için onun cennetinde azda olsa bir yer kazanmak için yaparsın allah bizi niye yarattı madem herşeyi biriyor niye bizi cennete veya cehenneme koyacak diye düşünenler size öyle bir örnek vereyim.mesela siz öğretmensiniz sizin sınıfta tembel bir öğrenci var ona diyorsunuzki zaten sen sınıfta kalacaksın seni sınav etmeme gerek yok sen sınıfta kaldın sizce bu adaletli olurmuydu. öğrenci ağlar ama öğretmenim ben belki kendimi düzeltirdim çalışırdım sınavı geçerdim der.yani allahın bizi bu yüzden dünyaya yollamıştır eğer ölürsek sen dünyada böyle günah işledin dediğinde senin söylüyecek birşeyin kalmas çünkü sende birirsin yaptığını cezan neyse ona katlanacaksın. allaha sakın şirk koşma veya bilmediğin soruralıda sorgulama çünkü bazen nefsin seni yanıltıp günaha girersin. o arkadaşların zaten ne söylersen söyle sana inanmazlar çünkü inanmak istemezler görmez onların ne beklediğinide bilmezler allah onları ıslah etsin allahı sorgulamak neden öyle yaptı neden böyle yaptı demek kimseye düşmes allah herşeyi bilendir allahın selameti üzerinizde olsun.allaha emanet olun...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt