Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KAFAMA TAKILAN SORULAR (1 Kullanıcı)

rimano

Kayıtlı Kullanıcı
1- Hz Muhammed Hz Ebubekir'in Hz Aise ile evlendiginde Hz Aise 9 yasindaymis, Hz Muhammedde 52 yasindaymis. Bu bana cok garip geldi. Bir peygamberin 9 yasinda bir cocukla evlendirilmesi bana garip geldi. O daha bir cocuk sonucta...

2- Kuran anlatim olarak hep erkeklere seslenerek anlatiliyor. Kadinlarinizi soyle yapin filan seklinde cumleler hep... Bunun sebebi nedir?

3- Kadınlarınızdan fuhuş (zina) yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp ****ürünceye veya Allah onlar hakkında bir yol açıncaya kadar kendilerini evlerde tutun (dışarı çıkarmayın) (Nisa 15)

Neden kadin icin 4 sahit isteniyorda erkek icin bu kural yok.. Kadinlarin sozune guvenilmezmi?

Daha cok kafama takilan sey var aslinda zamanla onlarinda cevaplarini sorarim sizlere... Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim..

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KAFAMA TAKILAN SORULAR

RİMA HEMEN HARUN YAHYA SİTESİNE GİR CVP ARA.

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

Abdulbaki yazdı:
RİMA HEMEN HARUN YAHYA SİTESİNE GİR CVP ARA.

Ben sizlerin goruslerinizi merak etmistim. Yoksaki girer bakarim.

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı

KAFAMA TAKILAN SORULAR DEMİSSİNDE.

polyana

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. rimano kardeş kendi bilgim yettiğince ilk sorunu sanırım açıklayabilirim çünkü bunu bende çok merak etmiştim ve sebebini öğrenmiştim, o dönemde o şartlarde ve en önemlisi o iklimde yaşan insanlar daha çabuk yetişiyor ve açıkçası ergenlik çağına daha erken giriyorlarmış bu nedenden dolayı o yaşta evlenmesine müsade ediyorlardı, inşallah biraz olsun merakını gidermiştir. selam ve dua ile

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

Tesekkur ederim cevabiniz icin peki gunumuzde yasindan olgun gosteren 9 yasinda bir cocukla evlenmek caizmidir? Yani demek istedigim aslolan sey kadinin fiziki olarak ergen olmasi evlenmesi icin yeterli sebepmi? Kafa olarak hala cocuksa ne olacak? Kaldiki Buharinin hadislerinde Hz Aise kendi agzindan anlatiyor. Ben arkadaslarimla bahcede oyun oynuyordum. Beni alip goturduler nikah yaptilar diye.. Gerci zifaf olmasi nikahtan 2 yada 3 sene sonra olmus ama yinede oyun cagindaki bir cocukla evlenmek bana sicak gelmiyor.

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

rimano yazdı:
1- Hz Muhammed Hz Ebubekir'in Hz Aise ile evlendiginde Hz Aise 9 yasindaymis, Hz Muhammedde 52 yasindaymis. Bu bana cok garip geldi. Bir peygamberin 9 yasinda bir cocukla evlendirilmesi bana garip geldi. O daha bir cocuk sonucta...

2- Kuran anlatim olarak hep erkeklere seslenerek anlatiliyor. Kadinlarinizi soyle yapin filan seklinde cumleler hep... Bunun sebebi nedir?

3- Kadınlarınızdan fuhuş (zina) yapanlara karşı içinizden dört şahit getirin. Eğer onlar şahitlik ederlerse, o kadınları ölüm alıp ****ürünceye veya Allah onlar hakkında bir yol açıncaya kadar kendilerini evlerde tutun (dışarı çıkarmayın) (Nisa 15)

Neden kadin icin 4 sahit isteniyorda erkek icin bu kural yok.. Kadinlarin sozune guvenilmezmi?

Daha cok kafama takilan sey var aslinda zamanla onlarinda cevaplarini sorarim sizlere... Simdiden cevaplariniz icin tesekkur ederim..

s.a. kardeşim şimdi hepsini cevaplıyacak kadar ilmim yok... ilk sorunuza cevap yazmak istiyorum.

Eski arap toplumunda kadınların yaşı ergenlik çağlarından sonra olarak hesaplanırdı yani 9 yaşında olan kadın muhtemelen 10 yıl eklenerek düşünülmeli.
inşallah diger sorularınıza cevapları bulurum yada diger arkadaşlar yardımcı olur...

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
Eski arap toplumunda kadınların yaşı ergenlik çağlarından sonra olarak hesaplanırdı yani 9 yaşında olan kadın muhtemelen 10 yıl eklenerek düşünülmeli.
inşallah diger sorularınıza cevapları bulurum yada diger arkadaşlar yardımcı olur...

Bir kaynakta buldugum yaziya gore Hz Aise 612 de dunyaya gelmis.Hz.Ayşe'nin Resulullah'a nikahlanması 620 yılında oldu. Zifaf olamasida 623 te..

Bu durumda 620-612=8 yasinda nikahlanmis ve 623-612=11 yasindada zifaf olmus gozukuyor.

Bu tarihleri http://****.biriz.biz/sahabiler/peyhan11.htm kaynagindan aldim.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

LÜTFEN SORULARINIZI SORULARLA İSLAMİYET BÖLÜMÜNDEKİ SORU SORUN KISMINA YAZARSANIZ SORULARINIZ HOCALAR VE MÜFTÜLERİMİZ TARAFINDAN CEVAPLANDIRILACAKTIR.ALLAH RAZI OLSUN CÜMLENİZDEN

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

Peki kardeşim rivayetler çok ben size bir Hadisle tavsiyede bulunucam. Ben dinimden şüphe duymuyorum ve araştırma geregi duymuyorum sizde değişebilir sizi n kınarım nede size bir laf söylerim siz bilriisiniz.

Efendimiz buyuruyor ki: Bir konuda takıldıysanız onu kenara koyunuz.

Bence bu hadisi iyi algılayınız. Şüphesiz ki allah rızası güdülen işte allah yar ve yardımcıdır.

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

Siyahgulsevdalisi yazdı:
Peki kardeşim rivayetler çok ben size bir Hadisle tavsiyede bulunucam. Ben dinimden şüphe duymuyorum ve araştırma geregi duymuyorum sizde değişebilir sizi n kınarım nede size bir laf söylerim siz bilriisiniz.

Efendimiz buyuruyor ki: Bir konuda takıldıysanız onu kenara koyunuz.

Bence bu hadisi iyi algılayınız. Şüphesiz ki allah rızası güdülen işte allah yar ve yardımcıdır.

Tesekkur ederim sorularimi Islamiyet bolumundeki soru sorun kismina soracagim. Zira uzman birilerinin bu konulardaki goruslerine ihtiyacim var.

Siyahgulsevdalisi, sizinde ornek verdiginiz hadis icin tesekkur ederim. Ben bu sorulari soruyorum. (Bu sorulara bakarak sakin Ateist oldugumu dusunmeyin). Cunku imanimda catlaklar var. Bu catlaklari kapamak zorundayim. Bu nedenle bu sorulari soruyorum. Siddetle bu sorulara icimi rahatlatacak aklima mantigima uyacak cevaplar bulmaya ihtiyacim var.

polyana

Kayıtlı Kullanıcı

ELBETTE HAKLISINIZ KAFANIZDAKİ SORULARI ÇÖZÜN Kİİ İMANIMIZ BİRAZ DAHA KUVVETLENSİN İNŞ. İSTEDİĞİNİZ CEVAPLARI BİRANÖNCE BULURSUNUZ

ihl16

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim kafanı kurcalayan soruları anlıyabiliyorum. bende birazcık bilgim dahilinde 3. sorunuza cevap vermek istiyorum.

zina çok büyük ve çirkin bir günah olduğu için birisine zina yaptı denildiğinde bu kişiye insanlar kötü gözle bakacaktır.belki de bunu iftira olarak kulanan zalim,inançsızlar da olacaktır.zannediyorum bu yüzden 4 şahit isteniyor.ki zina göz öünde yaopılan bir şey olmadığı için 4 şahit bulmakta öyle kolay olmamalı.eğer 1 yada 2 şahit denilseydi belki bulunablirdi ama 4 şahit denilmesi bu konuda büyük bir rakamdır ki bu da allahın merhametindendir.

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

ihl16 yazdı:
s.a kardeşim kafanı kurcalayan soruları anlıyabiliyorum. bende birazcık bilgim dahilinde 3. sorunuza cevap vermek istiyorum.

zina çok büyük ve çirkin bir günah olduğu için birisine zina yaptı denildiğinde bu kişiye insanlar kötü gözle bakacaktır.belki de bunu iftira olarak kulanan zalim,inançsızlar da olacaktır.zannediyorum bu yüzden 4 şahit isteniyor.ki zina göz öünde yaopılan bir şey olmadığı için 4 şahit bulmakta öyle kolay olmamalı.eğer 1 yada 2 şahit denilseydi belki bulunablirdi ama 4 şahit denilmesi bu konuda büyük bir rakamdır ki bu da allahın merhametindendir.

ihl arkadasim ben 4 sahit istenmesine degil bu 4 sahidin kadindan istenmesine kafam takildi neden erkekten istenmiyorda kadindan isteniyor?? erkektende istense kafama takilmicakti.

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

Rica etsem KAFAMA TAKILAN SORULAR VE KAFAMA TAKILAN SORULAR 2 basliklarini komple silermisiniz?

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. SEVGİLİ KARDEŞİM SİZİ ANLIYORUM HERKEZİN İMTAHAN YÖNÜ FARKLI OLUYOR TABİ Kİ SİZ BAŞKA BİR YERDE BEN BAŞKA BİRYERDEN BAŞKASI DAHA BAŞKA BİR YERDEN OLABİLİR HİÇ BELLİ OLMAZ BU İŞLER HAYIRLISI OLSUN KONUYA PROF. YARDIM ALMANIZ LAZIM YAPTIGINIZ GÜZEL İNŞ. MAVLAM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN S.A.

cryintale

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardeşim şimdi hepsini cevaplıyacak kadar ilmim yok... ilk sorunuza cevap yazmak istiyorum.

Selamun aleyküm. Bu söz konusu bilgiyi hangi kitapta, ya da kimden, ne şekilde duyduğunuzu açıklar mısınız? Kaynak belirtmenizi rica ederim. Bir zahmet acil olsun. Teşekkür ederim.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz (sav) sözlüsü oldu 9 yaşında ,ama daha sonra evlendi tam hatırlamıyorum 13 mü yaşındayken ,

sen hiç bir şey bilmezsin , Arabça da yapısı bakımından hiç Türkçeye benzemez , bu bomboş sualler ,kaç zaman ayırdın acaba bu soruları ortaya çıkarmak için

kadınlar psikolojik yapısı erkeklerden çok farklı ,
kadının 8 duygusu varken erkeğin sadece 2si var anlıyacağın...

rimano diye neyi kastediyorsun
amacın ne senin , bak arkadaşlar da siteyi söyledi sana oraya takıl,orda daha sağlam cevab bulabilirsin

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
iman gönül işidir ,kalb ile tasdik dil ile ikrar,iman zaten gayba olur ,görülen şeylere iman etmek çok tuhaf olur, onun için çatlaklara gelince ..
iman ya var ya yok, zayıf ile güçlü iman arasında büyük fark var tabi,
ama bir itham sonucu zayıf iman da yok olabilir (bundan korkanlar için tabi ki)

hücra

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM RİMANO KARDŞİM sana kafana takılan ilk sorun hakıında şöyle cevap verebilirim peygamber efendimizin aişe validemizle evlenmisinin bir sürü hikmeti var birincisi ahiret gününde dünyadaki bütün akrabalıklar bitecek herkes birbirinden kaçacak yanlız resulullahın akrabalığı bitmeyecek ve oki ebubekir en yakın dostuydu onunla bir kan bağının olmasını istedi,ikincisi aişe validemiz çok zekiydi peygamber efendimizin kadınlar hakkındaki özel konuları ona anlatırdı aişe vademizde kadınlara bildirirdi yani hiçbir nefsi bir düşünce değildi sadece istenilen dinin kuvvet bulmasıydı vede öyle oldu aişe validemiz sayısızca hadis rivayet etti inş yardımcı olabilmişimdir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt