Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kadir suresi ve faziletleri (1 Kullanıcı)

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahi Rahmani Rahim

Okunusu:

inna enzelnahü fi leyletilkadr. Vema edrake ma leyletülkadr.Leyletülkadri hayrum min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verrühu fiyha bi'izni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matla'ılfecr.

Manasi:

şüphesiz biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.Bildinmi nedir Kadir Gecesi. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gecede melekler ve Rüh (Cebrail) Rablarının izniyle her iş icin arka arkaya iner. O gece fecrin dogusuna kadar selamettir.

Ey Cennet yolcusu Kardeslerim Kadir Süresini okuyanlar süre-i serifenin ismi gibi kadre ererler.

1- "Kadir Süresini 10 kere okuyan kimse bin kücük günahi bagislanır" Hadis-i Serif yine:

2- "Kadir Süresini 100 kere okuyan kimsenin kalbine ismi Ä'zamin ilham eder o kimse diledigi kadar dua eder ve duasi kabul olur.Yani Cenab-i Hak, bu kimsenin hacetini istek dileklerini lutfederek verir"

3- "Cuma gecesi Kadir Süresini 1000 kere okuyan kimse Sevgili peygamberimizi rüyasında görür"

4- "Kim ki bir dilegi vardir 41 kere okusun.Dilegi verilir.(Muradina nail olur)

5- Sabah ve aksam namazlardan sonra 3 kere okuyan kimse seytanın serrinden emin olur,cümle sıkıntılardan necat (kurtulus) bulur"

Su halde kadir süresini okuyanin tüm dilekleri verilir.Rizki bol ve kolay olur. Hasta ise sifa bulur.Belalardan uzak kalir.Sihhat ve afiyeti devamli olur.

Ey Cennet Yolcusu Kardeslerim Hadisi serifte Söyle diyiyor: Bir kimse abdest aldiktan sonra "Kadir Süresini" bir veya üc kere okursa kiyamet günü peygamberlerle beraber hasrolur (diriltilir) Ve abdest alip kelimeyi sahadet getirerek bu sureyi okursa sekiz cennetin kapisi acilir."istedigin kapidan gir denir" buyrulmustur.

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah ve aksam namazlardan sonra 3 kere okuyan kimse seytanın serrinden emin olur,cümle sıkıntılardan necat (kurtulus) bulur"

3 kere okudum haydi kardeşlerim hep beraber okuyalım....

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Sabah ve aksam namazlardan sonra 3 kere okuyan kimse seytanın serrinden emin olur,cümle sıkıntılardan necat (kurtulus) bulur"

3 kere okudum haydi kardeşlerim hep beraber okuyalım....

bende şimdi okudum 3 kere Allah kabul etsin..sendende razı olsun rabbimB)

eren emin

Kayıtlı Kullanıcı
Bismillahi Rahmani Rahim

Okunusu:

inna enzelnahü fi leyletilkadr. Vema edrake ma leyletülkadr.Leyletülkadri hayrum min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verrühu fiyha bi'izni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matla'ılfecr.

Manasi:

şüphesiz biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.Bildinmi nedir Kadir Gecesi. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gecede melekler ve Rüh (Cebrail) Rablarının izniyle her iş icin arka arkaya iner. O gece fecrin dogusuna kadar selamettir.

Ey Cennet yolcusu Kardeslerim Kadir Süresini okuyanlar süre-i serifenin ismi gibi kadre ererler.

1- "Kadir Süresini 10 kere okuyan kimse bin kücük günahi bagislanır" Hadis-i Serif yine:

2- "Kadir Süresini 100 kere okuyan kimsenin kalbine ismi Ä'zamin ilham eder o kimse diledigi kadar dua eder ve duasi kabul olur.Yani Cenab-i Hak, bu kimsenin hacetini istek dileklerini lutfederek verir"

3- "Cuma gecesi Kadir Süresini 1000 kere okuyan kimse Sevgili peygamberimizi rüyasında görür"

4- "Kim ki bir dilegi vardir 41 kere okusun.Dilegi verilir.(Muradina nail olur)

5- Sabah ve aksam namazlardan sonra 3 kere okuyan kimse seytanın serrinden emin olur,cümle sıkıntılardan necat (kurtulus) bulur"

Su halde kadir süresini okuyanin tüm dilekleri verilir.Rizki bol ve kolay olur. Hasta ise sifa bulur.Belalardan uzak kalir.Sihhat ve afiyeti devamli olur.

Ey Cennet Yolcusu Kardeslerim Hadisi serifte Söyle diyiyor: Bir kimse abdest aldiktan sonra "Kadir Süresini" bir veya üc kere okursa kiyamet günü peygamberlerle beraber hasrolur (diriltilir) Ve abdest alip kelimeyi sahadet getirerek bu sureyi okursa sekiz cennetin kapisi acilir."istedigin kapidan gir denir" buyrulmustur.

Allah razı olsun mü'min kardeşim çok güzel bi paylaşımda bulunmuşsun... 3 kere okudum inşallah Yüce Rabbimin rızasına nail oluruz...

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim yarın ingilizce sınavım var ne yapacağımı bilmiyorum dua edersiniz inşe-Allah banada
selam ile kalınız...B)

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim yarın ingilizce sınavım var ne yapacağımı bilmiyorum dua edersiniz inşe-Allah banada
selam ile kalınız...B)

inşallah kardeşim Rabbim gönlüne göre versin bak sende kadir suresinden oku
"Kim ki bir dilegi vardir 41 kere okusun.Dilegi verilir.(Muradina nail olur) diye faziletlerinde belirtilmiş....

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
Ebrar ablam palaşımın için çok teşekkürler...
inggilizce sınavı ile kaygılarım vardı Elhamdülillah çok güzel geçti.En az 80 alırım
Sözün özü sınavdan önceki gece 41 tane Kadr Suresi'ni okudum
Rabb'im nicefaydalı paylaşımlar nasip etsin.
Selam ve dua ile... B)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
kadir.gif

Allah Razı olsun...

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
Ebrar ablam palaşımın için çok teşekkürler...
inggilizce sınavı ile kaygılarım vardı Elhamdülillah çok güzel geçti.En az 80 alırım
Sözün özü sınavdan önceki gece 41 tane Kadr Suresi'ni okudum
Rabb'im nicefaydalı paylaşımlar nasip etsin.
Selam ve dua ile... B)

çok sevindim şeyma kardeşim ALLAH emeklerini zayi etmesin ....amin..

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı
...................................................

ebrar_reyyan

Kayıtlı Kullanıcı

okudum

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt