En güzel yuvayı anneler yapar...
![]()
Aleyna ve aleyküm selam hocam çok güzel bi paylaşım Allah razı olsun.
Güzel bir konu,Allah razi olsun.
Kadinlar eve dönmek ister,ama Erkekler vazifelerine ve evin sorumlulugunu almiyorlarsa ne yapmali?
Erkek sen git calis,eve gel ev islerine yap denilirse,ne olur?
Kadın çalışmalıdır ama çalışması gerektiği yerlerde...
Olması gerekli yerlerde...
KIYMETLİ HOCAM,
YÜREĞİNİZE VE EMEĞİNİZE SAĞLIK.
ALLAHA EMANET OLUN..
ÇOK GÜZEL BİR KONU,
SELAMETLE KALIN.
selamün aleyküm.........
bir bayanın edebiyle işyerinde çalışması bence mümkündür, kişiliği oturmu RABBİNDEN korkan bir bayan namusuyla dinine uygun şekilde çalışabir bu benim nacizane düşüncemdir.
bunun yanısıra bana göre evli bir bayanın çalışmaması gerekiyo özelliklede çocuk oldugunda çocuguna ve eşine bakmakla yükümlüdür..bende yeni evliyim çalışıyorum bir kaç ay sonra işim bitiyo evime eşime rabbim iznile ilerde olacak çocuguma bakmak sorumlulugumu yerine getirmek isterim..
ALLAHA EMANET OLUN HUZUR SAĞLIK DİN AŞKI İLE YAŞAMAYI HERKESE NASİP EYLESİN
ağladım tutamadım kendimi....
çalışıyorum her sabah evimi kızımı sıcacık yuvamı bırakıp yollara düşmek zor geliyor aslında... ama mecburum çalışmaya ve çalıştığım yer ALLAHIM İSTEMİYORUM BURDA ÇALIŞMAK affet beni.... ne büyük nankörlük bu okadar uğraştım işe girmek için şimdi güzel bi işim var ama ben memnun değilim bu durumdan ... evimde olmak çocuklarıma bakmak eşimle ilgilenmek ibadet etmek istiyorum ama yapamıyorum..
RABBİM SENSİN HAYRI BİLEN YARDIM ET....
Güzel bir konuya değinmişsiniz allah razı olsun....
Bende ağlıyorum şuan,,,
bugün biricik oğlumu;anne işe gitme derken ağlayarak bıraktım geldim....
Allahım yüce rabbim yardım etsin bizlere,,,
hiç çalışmak istemiyorum helede dinle kitapla ibadetle alakası olmayan insanların yanında.
Ama ev borcumuz var şuan başka çarem yok gibi....
Her sabah ayrı bir kıyım ,ayrı bir ıstırap
rabbim yardımcımız olsun inşallah her an her gün her gece sadece sırf oğlumu öksüz bırakıp gelmiyim diye rabbime yalvarıyorum.
Güzel bir konuya değinmişsiniz allah razı olsun....
Bende ağlıyorum şuan,,,
bugün biricik oğlumu;anne işe gitme derken ağlayarak bıraktım geldim....
Allahım yüce rabbim yardım etsin bizlere,,,
hiç çalışmak istemiyorum helede dinle kitapla ibadetle alakası olmayan insanların yanında.
Ama ev borcumuz var şuan başka çarem yok gibi....
Her sabah ayrı bir kıyım ,ayrı bir ıstırap
rabbim yardımcımız olsun inşallah her an her gün her gece sadece sırf oğlumu öksüz bırakıp gelmiyim diye rabbime yalvarıyorum.
Rabbim gönlünüze göre hayırlı ve güzel olanı nasip etsin inşallah...
Dualarınıza gönülden aminnn...
Selam ve DUA ile...
aynen eşimin maaşı çok az ki doğumdan sonra herşeye rağmen çalışmadım 1,5 yıl kendim baktım kızıma ama şimdi çok zor geliyor ya cezaevinde çalışıyorum tek bayanım tamam çok şükür bir sıkıntı olmuyor öle çalıştığım yere günde 3 kişiden başka girip çıkan yok ama yoruldum bazen doğru dua etmek lazım heralde aman işim olsun yeter derdim yetmedi evimi istiyorum yada en azından kendi işimi öğretmenliğieşim her sabah arkamdan gitme der gibi bakıyor ama gitme diyemiyor..
rabbim hepimize yardımcı olsun inşallah.evlatlarımızı bize en muhtaç oldukları dönemde yalnız bırakıyoruz.mesala bugün oğlumun 3. Doğum günü ama ben hiç bir gün yanında olmadığım gibi bugunde yanında değilim.bazen istemeden de olsa eşimin de kalbini kırıyorum bu konuda....ama bahsetmeden edemeyeceğim içinde bulunduğumuz toplum okadar zorluyor ki kadını,kimse hadis ne diyor kitap ne diyor diye düşünmüyor..başta aile geçimi bahane ediliyor.geçinemezsiniz ikinizde çalışırsınız vs...... Allahın bize emaneti olan evlatlarımızı bizde başkalarına emanet edip yuvamızı kitleyip çıkıyoruz..akşam olunca:
Birde bu kısım var ki içler acısı: çocuk anneden uzak ,kadın evden uzak, koca kadından uzak, buz gibi insanlar, buz gibi bir ev, katılaşmış kalpler......
Haykırmak istiyorum bazen ama rabbime sığınıyorum....ya sabır ya alah diyorummmm...
Istemesini bilmiyoruz galiba yada hayırlı olan bu biz bakmasını bilemiyoruz![]()