Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadınla Erkek Tokalaşması (1 Kullanıcı)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz,kendisine biat için gelen sahabi hanımlara şöyle buyurmuşlardır:

"Ben kadınlarla tokalaşmam.Benim yüz kadına söylediğim söz bir kadına söylediğim söz gibidir."

Hz.aişe Validemiz(r.a) ise Resulullah'ın(a.s.m)mübarek eli hiçbir yabancı kadının eline kesinlikle değmedi".
Bundan dolayı gerek iş hayatında,gerekse diğer görüşmelerde erkeğin kendisine yabancı bir kadinla veya kadının yabancı bir erkekle tokalaşması konusunda bir "izin"verilmemektedir.

Ayrıca bu bir zaruret de değildir.Yani,"Bu zaruri bir haldir" diye insan gönül rahatlığı içinde bu yasağı işleme yoluna gidemez.
"Zaruret",ancak insanın"çaresiz"halde kaldığı,haram olan o şeyi yapmadığı zaman canına,malına ve namusuna bir zarar gelebilecekse ve bu durum da kuvvetli bir ihtimalle tahmin ediliyorsa,ancak o zaman yapılır.

UYARI=Karşinizdaki size elini uzattiği zaman o mahçup olmasin diye tokalaşmayin. O zaman da biz ALLAHa karşi mahçup duruma düşüyoruz!!!

selamun aleyküm ablacım..
rabbim senden razı olsun inşaallah..
emeğine sağlık..
rabbime emanet ol dua ile ..
hayırlı geceler...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.ALLAH celle celaluh razı olsun.selametle kalınız.

________selamun aleykum kaan kardeşim
gündelik yaşamda aslında çok bayanın ve erkegin dikkat etmedigi zor durumda taviz verilen bir durum..

dinimizin yasakladıgı .. reygamber efendimiz -sallallahu aleyhi ve sellem

yasakladıgı her durum bizim dünyamız ve ahiretimiz için hayır/huzurlu olmamızı mutlu olmamamızı saglayan birewr anahtar.. bir bayan tanımadıgı kendisine haram olan bir beyin elini neden tutsunki...bakmak bile haramken dokunmak neden.. bilerek isteyerek...

zaten türlü fesatın ve fitnenin çirit attıgı bir zamanda yaşıyoruz...neden bunlara meyil veriliyor.. sonrada şöyle oldu böyle oldu deniliyor. bayanlar olarak sakınmamız gerekiyor.. olaki hastalıklı kalpler bundan bir pay çıkarmasın.. rabbim bizlere yardım etsin korusun sakındırsın inşaALLAH .. hataya düşmekten ..yanlışa düşmekten korusun .. şeytana ve nefsimize fırsat vermesin inşaALLAH..
rabbim razı olsun kardeşim
selam ve dua ile_______

fahrunnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kaan kardeşim güzel bir konuya değinmişsiniz..bende calıştığım için bu durumlar bazen başıma geliyor malesef banada el uzatan oluyor fakat ben geri ceviriyorum yani karşımdakinin eli havada kalıyor ve birazda olsa bozuluyor acıkcası...ben nikah düşen kişilerle tokalaşılmayacağını biliyorum...ne kadar doğrudur?onu sizler daha iyi bilirsiniz...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli abimiz.ALLAH celle celaluh razı olsun.selametle kalınız.

Selamün Aleyküm kardeşim ,gerçekten vaziyet içler acısı kadın ve erkek tokalaşıyor ,sarılıyor , ... , ALLAH c. c. sonumuzu hayır etsin.
Rahmetli anneanemin ince beyaz bir eldiveni vardı elini biz dahi böyle öperdik ,nur içinde yatsınlar .inşaALLAH gerçekleri görüp , doğru yolu bulanlardan oluruz selametle

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh.
Allah razı olsun kardeşim,
Faydalı bir konu olmuş,
Selam ve baki dua ile kalın.

93270140eb0.gif
97906724wb4.gif

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim.ALLAH celle celaluh razı olsun.selametle kalınız.

selamünaleyküm kaan abi...

nedense artık tesettürlü hanımların tokalaşması bile, bizi çok fazla şaşırtmamakta...alıştık sanki...
fakat zamanımızın paradokslarından biride bu mesele diye düşünüyorum...
çünkü,
bir yandan görünmesi günah olduğu için nefse ket vurularak örtünen baş,
diğer yandanda önemsenmeyen direk temas yani tokalaşma var...
günah olduğunu bilmeyen varmıdır...sanmam...ama önemsemeyen desek...fazlası ile...
birde durumu şu şekilde algılayanlar var...
hanımı tokalaşamaz... ama kendisi iş gereği tokalaşabilir...
bu zihniyete de yeryer şahit olmaktayız...
Rabbim haramın hertürlüsünden muhafaza etsin...
Hadis-işerif:

bir kadınla tokalaşan, kıyamet gününde eline ateş parçası almış demektir

konu için teşekkürler...

ALLAHA EMANET OLUNUZ

GÖNÜLDENİZİ

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir konu açmış kaan kardeşimiz. bu arada özlem arkadaşımızın sıkıntısını da çok iyi anlıyorum. benim çalıştığım iş yerindede aynı sıkıntıyı yaşayan bayan arkadaşlar var ve bir çoğuna şu anda çok baskı kuruluyor. bazıları bu meseleyi hafife alsada aslında çok önemli bir mesele. biz ekekler olarak bu konuda biraz daha şanslıyız. çünkü tokalaşmayı genelde erkekler başlatır. onun için bayan arkadaşlar daha zor durumda kalıyor. ve özellikle bazı erkekler ki bunu özellikle yapıyor. yani bilerek ten karşıdaki insanı test etmek için. Allah bu hususlarda bayan arkadaşların yardımcısı olsun inşallah öyle bir olayla karşılaşmak zorunda kalmazlar.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..ALLAH celle celaluh razı olsun.selametle kalınız.(doğru biliyorsunuz kardeşim.)

selamün aleyküm kaan kardeşim güzel bir konuya değinmişsiniz..bende calıştığım için bu durumlar bazen başıma geliyor malesef banada el uzatan oluyor fakat ben geri ceviriyorum yani karşımdakinin eli havada kalıyor ve birazda olsa bozuluyor acıkcası...ben nikah düşen kişilerle tokalaşılmayacağını biliyorum...ne kadar doğrudur?onu sizler daha iyi bilirsiniz...

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
eline emeğine sağlık kıymetli abim Rabbimiz okuduğumuz değerli yazının tesirini nasip eylesin
hayırlı günler inşaallah
SELAMUN ALEYKÜM

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Tokalaşmamanın güzel bi yöntemi vardır belki karşıdakinide kırmadan yanlış şeyler düşündürmeden bunu yapabilirmiyim bilgilerinize..

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm
çok düzel bir konuya değinmişsiniz.Allah razı olsun sizden.
maalesef bu zamanda böyle şeylere pek kimse dikkat etmiyor gördüğüm kadarıyla.
Allahım bilerek ve bilmeden işlediğimiz hatalarımızı ve günahlarımızı bağışlasın.
Selam ve dua ile kalın...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli kardeşim.hoş geldin samimi ve yürekten kardeşliğinle tekrardan aramızda olman ne güzel.

selametle kalın kardeşim.

selamünaleyküm.

selamun aleyküm

eline emeğine sağlık kıymetli abim Rabbimiz okuduğumuz değerli yazının tesirini nasip eylesin
hayırlı günler inşaallah

SELAMUN ALEYKÜM

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli.ALLAH celle celaluh razı olsun.selametle kalınız.

selamünaleyküm.

Tokalaşmamanın güzel bi yöntemi vardır belki karşıdakinide kırmadan yanlış şeyler düşündürmeden bunu yapabilirmiyim bilgilerinize..

Selamünaleyküm
çok düzel bir konuya değinmişsiniz.Allah razı olsun sizden.
maalesef bu zamanda böyle şeylere pek kimse dikkat etmiyor gördüğüm kadarıyla.
Allahım bilerek ve bilmeden işlediğimiz hatalarımızı ve günahlarımızı bağışlasın.
Selam ve dua ile kalın...

ozlem_37

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam değerli kardeşim.

aslında incelenmesi gereken,üstünde kaynak ve delilleri ile istişare edilecek önemli bir konu..(!)

söyledikleriniz kabul edilecek ve hoş görülecek bir durum değil siz zaten bunun farkındasınız inşaALLAH kardeşim.

diğer husus ise staj yaptığınız yerde islami şartların oluştuğu bir ortam değil gibi anlaşılıyor bu tokalaşma meselesinden daha da mühim.

kardeşim bunları yazarken ALLAH celle celalühu rızası gözeterek ve hayırlı işlere sebep vesile olmak adına yazıyorum.Şimdi sakın etkiye tepki olarak ''bence'' ile cevap vermeyelim.bu izahlar sizi kırmak yada tenkit etmek adına yazılmıyor.Konu hakkında inşaALLAH çevremizde bulunan müslüman ve ilmen donanımlı bir kardeşimiz yada hoca ablamız ile istişare yapalım.

selam ve yürekten samimi dualarımla kalın kardeşim.

Selamün Aleyküm Kaan Abi
Uzun zamndır siteye girmiyorum ve verdiğiniz cevabı merak ettiğim için hemen açtım.Şunu söyleyeyim çalıştığım yer gayet İslami kuralları uygulayan ve dinin farkında olan insanlarla dolu.Çünkü orası bir katılım bankasının genel müdürlüğü.Orada mescitimiz bile var Elhamdülillah.Ama sadece dindar insanlar işe alınmıyorki.Zaten şefimiz altın yüzük takıyor oradan anlamıştım pek bilinçli bir insan olmadığını .Sadece o tokalaştı zaten diğerleri gayet seviyeli bir baş işaretiyle hoşgeldiniz dedi.İşte böyle Kaan Abi ne derler bilirsiniz söz ölüm götürmez.Bende böyle birşey yapmak zorunda kaldım.Fakat inanıyorum ki böyle bir duruma meydan vermeyeceğimi nşallah.Herşeyin en iyisini Raabim bilir.Selam ve dualarımla .

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
gerek iş hayatında,gerekse diğer görüşmelerde erkeğin kendisine yabancı bir kadinla veya kadının yabancı bir erkekle tokalaşması konusunda bir "izin"verilmemektedir.[/CENTER]

Ayrıca bu bir zaruret de değildir.Yani,"Bu zaruri bir haldir" diye insan gönül rahatlığı içinde bu yasağı işleme yoluna gidemez.
"Zaruret",ancak insanın"çaresiz"halde kaldığı,haram olan o şeyi yapmadığı zaman canına,malına ve namusuna bir zarar gelebilecekse ve bu durum da kuvvetli bir ihtimalle tahmin ediliyorsa,ancak o zaman yapılır.

UYARI=Karşinizdaki size elini uzattiği zaman o mahçup olmasin diye tokalaşmayin. O zaman da biz ALLAHa karşi mahçup duruma düşüyoruz!!!

Allah razı olsunn paylasım için , cok güzel acıklanmıs konu
zaruriyet konusu daima farklı anlasılıyordu
burada cok güzel ifade edilmiş
Allah c.c cümlemizi Efendimiiz sallahüaleyhu veselem ve O'nun ashabının yolundan gidenlerden eğlesin Amin

hüsna.86

Kayıtlı Kullanıcı
maalesef hepimiz yapıyoruz veya yapmak zorunda kalıyoruz....

allah yar ve yardımcımız olsun....

kanayan gül

Kayıtlı Kullanıcı

çok doğru bir söz. bazen karşımızdaki mahçup olcak die elimizi uzatıveririz.ama allaha mahcup olacağımızı unutuyoruz.bu hatırlatma için allah razı olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt