Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kadınla Erkek Tokalaşması (1 Kullanıcı)

abbinaf

Kayıtlı Kullanıcı
siz ne kadar güzel insanlarsınız böyle dediklerinzi yapıyorsunuz şu dönemde sahabe hayatı yaşıyorsunuz ama şöyle bir bakın bakalım haramdan ne kadar uzak duruyoruz her şeyi bitirdikmi acaba mesala diğer büyük haramları bence hepimiz geriye dönüp yada ilerki günlerde yaptığımız işlerde davranışlarda buna bir dikkat edelim

Kaan Erdem

Yönetici
siz yatsı namazınızı kıldınız mı?

siz ne kadar güzel insanlarsınız böyle dediklerinzi yapıyorsunuz şu dönemde sahabe hayatı yaşıyorsunuz ama şöyle bir bakın bakalım haramdan ne kadar uzak duruyoruz her şeyi bitirdikmi acaba mesala diğer büyük haramları bence hepimiz geriye dönüp yada ilerki günlerde yaptığımız işlerde davranışlarda buna bir dikkat edelim

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...

Helal ve haram sınırlarını iyi bilelim ve uygulayalım inşaALLAH.

Selamün Aleyküm Kaan Abi
Uzun zamndır siteye girmiyorum ve verdiğiniz cevabı merak ettiğim için hemen açtım.Şunu söyleyeyim çalıştığım yer gayet İslami kuralları uygulayan ve dinin farkında olan insanlarla dolu.Çünkü orası bir katılım bankasının genel müdürlüğü.Orada mescitimiz bile var Elhamdülillah.Ama sadece dindar insanlar işe alınmıyorki.Zaten şefimiz altın yüzük takıyor oradan anlamıştım pek bilinçli bir insan olmadığını .Sadece o tokalaştı zaten diğerleri gayet seviyeli bir baş işaretiyle hoşgeldiniz dedi.İşte böyle Kaan Abi ne derler bilirsiniz söz ölüm götürmez.Bende böyle birşey yapmak zorunda kaldım.Fakat inanıyorum ki böyle bir duruma meydan vermeyeceğimi nşallah.Herşeyin en iyisini Raabim bilir.Selam ve dualarımla .

gerek iş hayatında,gerekse diğer görüşmelerde erkeğin kendisine yabancı bir kadinla veya kadının yabancı bir erkekle tokalaşması konusunda bir "izin"verilmemektedir.[/center]

Ayrıca bu bir zaruret de değildir.Yani,"Bu zaruri bir haldir" diye insan gönül rahatlığı içinde bu yasağı işleme yoluna gidemez.
"Zaruret",ancak insanın"çaresiz"halde kaldığı,haram olan o şeyi yapmadığı zaman canına,malına ve namusuna bir zarar gelebilecekse ve bu durum da kuvvetli bir ihtimalle tahmin ediliyorsa,ancak o zaman yapılır.

UYARI=Karşinizdaki size elini uzattiği zaman o mahçup olmasin diye tokalaşmayin. O zaman da biz ALLAHa karşi mahçup duruma düşüyoruz!!!

Allah razı olsunn paylasım için , cok güzel acıklanmıs konu
zaruriyet konusu daima farklı anlasılıyordu
burada cok güzel ifade edilmiş
Allah c.c cümlemizi Efendimiiz sallahüaleyhu veselem ve O'nun ashabının yolundan gidenlerden eğlesin Amin

maalesef hepimiz yapıyoruz veya yapmak zorunda kalıyoruz....

allah yar ve yardımcımız olsun....

çok doğru bir söz. bazen karşımızdaki mahçup olcak die elimizi uzatıveririz.ama allaha mahcup olacağımızı unutuyoruz.bu hatırlatma için allah razı olsun..

abbinaf

Kayıtlı Kullanıcı
Şüphesiz iman edip salih ameller işleyen, namazı dosdoğru kılan ve zekatı verenlerin mükafatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır.

Bakara 277 ne mutlu böyle yaşayan insanlara

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH celle celaluh razı olsun.Dua eder dua bekleriz inşaALLAH.Paylaşıma bıraktığınız mesaj bizler tarafından farklı algılandı / algılanmış / algılanacaktır.

Şüphesiz ki kalplerdeki yalnız ALLAH celle celaluh bilir.Yorum yazarken yanlış anlaşılmalara meydan vermeyelim kardeşim.

Ben sizin yazdığınızı okurken yönelttiğim sorunun ağırlığında hisettim ve bunu algılamanız için size böyle bir yaklaşımda bulundum.Kırmayalım,kırılmayalım,zanda bulunmayalım bizlerede bulunmasınlar.

Selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız.

Şüphesiz iman edip salih ameller işleyen, namazı dosdoğru kılan ve zekatı verenlerin mükafatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır.

Bakara 277 ne mutlu böyle yaşayan insanlara

E

es_selam

allah razı olsun sizin sayenizde bi kez daha hatırlamış olduk ..aslında bazı yakınlarımız için zor olcak ama bundan sonra olmuycak inşallah .selam ve dua ile......

berat05

Yönetici
esselamünaleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

esselamünaleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

İslamı yaşadıkça seviyor ve daha çok yaşamayı,yaşarken paylaşmayı,öğrenmeyi ve öğretmeyi istiyoruz..........

İş yaşamında , Dışarda, sohbette, düzenlenen çay sohbetlerinde ya da karma toplantılarda kendimizi belli etmez isek davranışlarımızı sınırlamazsak nasıl doğru yola gireceğiz???

ELbette biraz elimizi taşın altına koyacağız değil mi?

Erkek varken,yabancı ortamdayken davranışlarımıza daha da dikkat edeceğiz......
Giydiğimiz tesettürün hakkını vereceğiz.......

Yeri gelecek tokalaşmak için uzatılmış eli geri çevireceğiz.....

Ama İSLAM ADABINI MUTLAKA ÖĞRENECEĞİZ

Başkaları için değil RABBİMİZİN RIZASI nı kazanmak için

Selam ve dua ile Rabbime emanet olunuz değerli kardeşimiz

Kaan Erdem

Yönetici
Ve Aleyküm Selam Ve Rahmetullahi Ve Berakatühü değerli ablamız;

Amin.İnşaALLAH,selametle kalınız ablamız.

İslamı yaşadıkça seviyor ve daha çok yaşamayı,yaşarken paylaşmayı,öğrenmeyi ve öğretmeyi istiyoruz..........

İş yaşamında , Dışarda, sohbette, düzenlenen çay sohbetlerinde ya da karma toplantılarda kendimizi belli etmez isek davranışlarımızı sınırlamazsak nasıl doğru yola gireceğiz???

ELbette biraz elimizi taşın altına koyacağız değil mi?

Erkek varken,yabancı ortamdayken davranışlarımıza daha da dikkat edeceğiz......
Giydiğimiz tesettürün hakkını vereceğiz.......

Yeri gelecek tokalaşmak için uzatılmış eli geri çevireceğiz.....

Ama İSLAM ADABINI MUTLAKA ÖĞRENECEĞİZ

Başkaları için değil RABBİMİZİN RIZASI nı kazanmak için

Selam ve dua ile Rabbime emanet olunuz değerli kardeşimiz

alyazmalım

Kayıtlı Kullanıcı
tokalaşmanın tek yöntemi el sıkışmak mıdır ?
karşımızdaki insanı kırmamak adına
uzatılan eli
kalbimize yöneltirsek
buda bi tokalaşma yöntemi değil midir ?
ve ne derece doğrudur?
aydınlatırsanız sevinirim
şimdiden teşekkürler

Kaan Erdem

Yönetici
Tokalaşma yöntemi değildir,ten tene temas yoktur,çok doğrudur.Selametle kalınız.

tokalaşmanın tek yöntemi el sıkışmak mıdır ?
karşımızdaki insanı kırmamak adına
uzatılan eli
kalbimize yöneltirsek
buda bi tokalaşma yöntemi değil midir ?
ve ne derece doğrudur?
aydınlatırsanız sevinirim
şimdiden teşekkürler

nuuur

Kayıtlı Kullanıcı
gerçektende söylediğiniz gibi tokalaşmayınca karşıdaki kişiyle a ne cahil ne kendini beğenmiş nezaket kurallarını bilmiyo vs. gibi sözlerle karşılaşıyoruz. ama ne kadar günah oldugunu ve dinimizce ters dogru karşılanmadıgını açıkca ((bir kadınla tokalaşan, kıyamet gününde eline ateş parçası almış demektir )))belirtilmiştir.

bence zamanla insanlar bu tokalaşma mevzusunu ortadan kaldırcaklardır nasılmı derseniz benim senin gibi kardeşlerimiz tokalaşmaktan uzak durdukça haliyle insanlarda bunu anlayıp onlarda aynı şekilde davranmaya çalışıcaktır diye ümit ediyorum....
kendime gelince elimden geldiğince tokalaşmamaya özen gösteriyom ki karşımdaki beni yadırgadıgındada anlatıyorum neden böyle davrandıgımı anlayışla karşılıyo kimi kimi ise gülüyo beni o kadar bağlamaz zaten karşı tarafın ne düşündüğü önemli olan burda rabbime uymam saygılarımla allaha emanet olun

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
bu tür durumlarla karşılaşmayız inşaALLAH...karşıdaki insan bunun yanlış olduğunu bilse ve elinide uzatmasa hiç bi sorun olmicak ama herkes bir olmuyor işte....ALLAH razı olsun....

Kaan Erdem

Yönetici
Katılımınız ve yazdıklarınız için sağ olasınız kardeşimiz.Bu ve bir çok emir, yasaklarımızda dikkatli olmalıyız.Bırakalım kulu ALLAH celle celaluh rızasını düşünelim.

Selametle kalınız.

gerçektende söylediğiniz gibi tokalaşmayınca karşıdaki kişiyle a ne cahil ne kendini beğenmiş nezaket kurallarını bilmiyo vs. gibi sözlerle karşılaşıyoruz. ama ne kadar günah oldugunu ve dinimizce ters dogru karşılanmadıgını açıkca ((bir kadınla tokalaşan, kıyamet gününde eline ateş parçası almış demektir )))belirtilmiştir.

bence zamanla insanlar bu tokalaşma mevzusunu ortadan kaldırcaklardır nasılmı derseniz benim senin gibi kardeşlerimiz tokalaşmaktan uzak durdukça haliyle insanlarda bunu anlayıp onlarda aynı şekilde davranmaya çalışıcaktır diye ümit ediyorum....
kendime gelince elimden geldiğince tokalaşmamaya özen gösteriyom ki karşımdaki beni yadırgadıgındada anlatıyorum neden böyle davrandıgımı anlayışla karşılıyo kimi kimi ise gülüyo beni o kadar bağlamaz zaten karşı tarafın ne düşündüğü önemli olan burda rabbime uymam saygılarımla allaha emanet olun

Kaan Erdem

Yönetici
Riya'ya düşmemek ve farklı anlaşılmamak için kendi durumumu örnek olarak yazmak istemiyorum,iş sadece bizlerde ve halis niyetimizde bitiyor.

Selametle kalınız,katılımınız için t.ederim kardeşim.

bu tür durumlarla karşılaşmayız inşaALLAH...karşıdaki insan bunun yanlış olduğunu bilse ve elinide uzatmasa hiç bi sorun olmicak ama herkes bir olmuyor işte....ALLAH razı olsun....

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
evet bende çok tereddütte kalıyorum bu durum karşısında ama kimseyede uzatmıyorum elimi tepki aldığımda oldu ama onada tepki vermedim

Kaan Erdem

Yönetici
Emir bellidir kardeşim,buna ne ortam nede fırsat vermeliyiz.Dış görünüşümüzle dahi ALLAH celle celaluh'a nasıl bağlı olduğumuzu belli etmeliyiz.Buna ters hareket ve tarzlar ile laf olsun diye iş yaparsak biraz abes olur değil mi?

Tesettür yok yada olması gereken gibi değilse buda karşı tarafı bu gaflet hali içerisine şüphesiz sokar elini uzatmayı bırakın çirkin duygu ve düşüncelerden de nasibimizi alırız.

Hakkı ile yaşayanlara çaba gösterenlere bu yolda daim olup sabit kalanlara Selamünaleyküm.Selametle kalınız kardeşim.

evet bende çok tereddütte kalıyorum bu durum karşısında ama kimseyede uzatmıyorum elimi tepki aldığımda oldu ama onada tepki vermedim

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Emir bellidir kardeşim,buna ne ortam nede fırsat vermeliyiz.Dış görünüşümüzle dahi ALLAH celle celaluh'a nasıl bağlı olduğumuzu belli etmeliyiz.Buna ters hareket ve tarzlar ile laf olsun diye iş yaparsak biraz abes olur değil mi?

Tesettür yok yada olması gereken gibi değilse buda karşı tarafı bu gaflet hali içerisine şüphesiz sokar elini uzatmayı bırakın çirkin duygu ve düşüncelerden de nasibimizi alırız.

Hakkı ile yaşayanlara çaba gösterenlere bu yolda daim olup sabit kalanlara Selamünaleyküm.Selametle kalınız kardeşim.

evet çok doğru
hiç gerek yok yani tanımadığın bir erkekle tokalaşmayı başını eğersin hafif allahın selamını verirsin bu kadar basit

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz,kendisine biat için gelen sahabi hanımlara şöyle buyurmuşlardır:

"Ben kadınlarla tokalaşmam.Benim yüz kadına söylediğim söz bir kadına söylediğim söz gibidir."

Hz.aişe Validemiz(r.a) ise Resulullah'ın(a.s.m)mübarek eli hiçbir yabancı kadının eline kesinlikle değmedi".

Bundan dolayı gerek iş hayatında,gerekse diğer görüşmelerde erkeğin kendisine yabancı bir kadinla veya kadının yabancı bir erkekle tokalaşması konusunda bir "izin"verilmemektedir.

Ayrıca bu bir zaruret de değildir.Yani,"Bu zaruri bir haldir" diye insan gönül rahatlığı içinde bu yasağı işleme yoluna gidemez.

"Zaruret",ancak insanın"çaresiz"halde kaldığı,haram olan o şeyi yapmadığı zaman canına,malına ve namusuna bir zarar gelebilecekse ve bu durum da kuvvetli bir ihtimalle tahmin ediliyorsa,ancak o zaman yapılır.

UYARI=Karşinizdaki size elini uzattiği zaman o mahçup olmasin diye tokalaşmayin. O zaman da biz ALLAHa karşi mahçup duruma düşüyoruz!!!

selamün aleyküm _KAAN_ abi
ALLAH CELLE CELALÜHÜ razı olsun
yaşamaında uygulayanlardan eylesin RABBİM cümlemizi
selametle kalın değerli abimiz:a35:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt