Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kader Değişirmi? Duanın Faydası Nedir... (2 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Kader Değişirmi? Duanın Faydası Nedir...

s.a çok önemli ve güzel bir paylaşım olmuş kardeşim...Allah razı olsun..selametle...

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH(C.C) RAZI OLSUN ÇOK GÜZELDİ.

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

emeğine sağlık

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN... EMEĞİNE SAĞLIK....

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Kaderi ancak dua engeller. Ömrü ancak iyilikler artırır. Kul işlediği günahlar yüzünden rızkından mahrum olur.

S.A PEKİ EĞER GÜNAHTAN TEVBE EDİLİRSE RIZKTAN MAHRUM KALINIRMI YİNE.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun arkadaşlar

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BU KONU SANIRIM RİSALE-İ NUR DA ATA,KAZA,KADER KONUSU OLARAK İŞLENMİŞ.HENÜZ O KISMI TAM İNCELEYEMEDİM.AMA ÇOK DERİN BİR KONU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER.SEN ÇOK GÜZEL VE SADE ÖZETLEMİŞSİN.A.E.O.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BU KONU SANIRIM RİSALE-İ NUR DA ATA,KAZA,KADER KONUSU OLARAK İŞLENMİŞ.HENÜZ O KISMI TAM İNCELEYEMEDİM.AMA ÇOK DERİN BİR KONU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER.SEN ÇOK GÜZEL VE SADE ÖZETLEMİŞSİN.A.E.O.

evet abla kader çok derin bi konu
onun için fazla depreştirmemek
emirlere uyup yasaklardan kaçmak
ve aklımızı kulanmak yeterli
inş inceleyince bizimle paylaşırsınız

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Ancak Yüce Rabbimiz: Bana dua edin; dualarınıza karşılık vereyim [Ğâfir, 60.] buyuruyor.

osmanyusuf

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMIN ALEYKÜM...

Şunu unutmayalım arkadaşlar..Ezelden takdir edilmiş imtihan sorularına kader demek daha doğru olur sanırım..Başa gelen her hal ve her durum elbekteki takdiri ilahinin tecellisidir.Sabırla ; itiraz ve isyan etmeden ve tabiki DUALARLA bu sınavlar geçilir.

Unutmayalım her işte bir hayır vardır..DUALARIMIZI KENDİMİZDEN VE TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZDEN EKSİK ETMEYELİM İNŞALLAH...

VE ALEYKÜMSELAM...ALLAHA EMANET OLUN....

kuyumcufaruk

Kayıtlı Kullanıcı
Ezelden ebede her şeyi hakkı ile bilen Allah(cc); yarın başıma gelecek bir musîbeti, bugün yapacağımı bildiği duâ'm için yazmamış olabilir. O halde bize düşen, aczimizi bilmek, duâ edip istemek, zira duâmıza icâbet etmeyi murad etmişse, bütün sebepleri yaratacak olan O(cc)dur.

Duâlarımıza, Allah'a (cc) hamd, Rasûlallah'a(sas) salavatla başlayıp, yine bunlarla bitirmeliyiz.
Selâmetle kalın inşâAllah.

fuzgunm

Kayıtlı Kullanıcı
Bizler, kader çizgimizin sadece yaşadığımız kısımını biliyoruz. Bundan sonrasını bilmiyoruz, ötesini göremiyoruz.

Ancak Yüce Rabbimiz: Bana dua edin; dualarınıza karşılık vereyim [Ğâfir, 60.] buyuruyor.

Dua, henüz elimizde olmayan bir nimete ulaşmak veya içinde bulunduğumuz bir sıkıntıdan kurtulmak için yapılır. Yani, bizler dua ile mevcut halimizin değişmesini veya iyi halimizin devamını istiyoruz demektir.

Bu konuda Efendimiz [s.a.v] şöyle buyurmuştur:

Kaderi ancak dua engeller. Ömrü ancak iyilikler artırır. Kul işlediği günahlar yüzünden rızkından mahrum olur.

Dua, başa gelen sıkıntıyı gidermede ve henüz başa gelmeyeni engellemede sahibine fayda verir.

Şüphesiz sadaka Rabbin gazabını söndürür ve kötü ölümü engeller.

Allah razi olsun kardesim.emegine saglik. yazdigini okuyunca yine kendimi iyi hissettim. cok güzel bir yazi. tekrar Allah razi olsun:!

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun Aleyküm

ALLAH (c.c) Razi Olsun Abi duanin önemi bir kez daha hatirlamis olduk
"Dua, henüz elimizde olmayan bir nimete ulaşmak veya içinde bulunduğumuz bir sıkıntıdan kurtulmak için yapılır. Yani, bizler dua ile mevcut halimizin değişmesini veya iyi halimizin devamını istiyoruz demektir."

Bastan Sonu Kadar Begenerek okudum_ Emegine Saglik Abi

ALLAH´a Emanet Ol

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
sELAMUN ALEYKUM.DUA İLE KADERİN DEĞİŞTİĞİNİ DUYMUŞTUM.HATTA ÖLÜM ZAMANINI BİLE DEĞİŞTİREBİLİRMİŞİZ.TABİİ BUNUN OLABİLMESİ İÇİN ÇOKÇA SADAKA ŞARTMIŞ.SOHBETTE DİNLEMİŞTİM.ÇOK FAYDALI BİR PAYLAŞIM OLMUŞ EMEĞİNİZE SAĞLIK

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardesım.ömrü iyilikler arttırır ve akraba hukukunu gozeten kımsenın omru uzar hadısı serıflerını okuduk okuduk.tamam.ama mutlak kader yanı degısmez kaderın ıcınde ecel oldugunu da okuduk.kafam karıstı kardesım.Aydınlatır mısınız bu konuda.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt