nigdeli yazdı:
s.a çok önemli ve güzel bir paylaşım olmuş kardeşim...Allah razı olsun..selametle...
mustafa_xtar yazdı:
Kaderi ancak dua engeller. Ömrü ancak iyilikler artırır. Kul işlediği günahlar yüzünden rızkından mahrum olur.
ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BU KONU SANIRIM RİSALE-İ NUR DA ATA,KAZA,KADER KONUSU OLARAK İŞLENMİŞ.HENÜZ O KISMI TAM İNCELEYEMEDİM.AMA ÇOK DERİN BİR KONU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER.SEN ÇOK GÜZEL VE SADE ÖZETLEMİŞSİN.A.E.O.
Bizler, kader çizgimizin sadece yaşadığımız kısımını biliyoruz. Bundan sonrasını bilmiyoruz, ötesini göremiyoruz.
Ancak Yüce Rabbimiz: Bana dua edin; dualarınıza karşılık vereyim [Ğâfir, 60.] buyuruyor.
Dua, henüz elimizde olmayan bir nimete ulaşmak veya içinde bulunduğumuz bir sıkıntıdan kurtulmak için yapılır. Yani, bizler dua ile mevcut halimizin değişmesini veya iyi halimizin devamını istiyoruz demektir.
Bu konuda Efendimiz [s.a.v] şöyle buyurmuştur:
Kaderi ancak dua engeller. Ömrü ancak iyilikler artırır. Kul işlediği günahlar yüzünden rızkından mahrum olur.
Dua, başa gelen sıkıntıyı gidermede ve henüz başa gelmeyeni engellemede sahibine fayda verir.
Şüphesiz sadaka Rabbin gazabını söndürür ve kötü ölümü engeller.
Allah razi olsun kardesim.emegine saglik. yazdigini okuyunca yine kendimi iyi hissettim. cok güzel bir yazi. tekrar Allah razi olsun:!