
Yağlı bol kalorili bir tatlı.Evet yalana ne gerek var? Yumurtaya bulanmış,yağda kızartılmış bir tatlıdan hafif olmasını beklemek,hayal ötesi olur.Ağır ama çok lezzetli.İnsan yerken unutuyor kiloyu falan :a04:Ben tarifi vereyimde siz yapıp yapmıyacağınıza kendiniz karar verin;:a14:Malzemeler
- 1/2 kg.taze tel kadayıf
- 200 gr ceviz
- 3 adet yumurta
[*=left]Kızartmak için zeytinyağı
Kadayıf şurubu
- 4 su bardağı şeker
[*=left]3 su bardağı su - çeyrek limon
- bir fiske tuz
- Şerbet malzemeleriyle koyuca bir şurup hazırlayın,soğumaya bırakın.
- Kadayıfınız taze ve kırpılmamış olmalı.Kadayıftan uzunlamasına parçalar koparıp 10 x18 gibi bir dikdörtgen düşünün o şekilde ayarlayın.
- Uç kısmına bir tatlı kaşığı kadar ceviz koyup,uzunlamasına sıkıca sarın.
- İyice çırptığınız yumurtaya kadayıfları hafifçe batırın.
- Bu aşamada yumurtaya bulanmış kadayıfı elinizle sıkmak gibi bir gaflete düşmeyin.Yoksa kadayıfların içi sırf yumurta olur.Kadayıfı çok hafif ve çok oyalanmadan yumurtaya bulamanız lazım.
- Kızgın ve bol yağın içine atıp nar gibi kızartın.
- Yağdan aldığınız kadayıf dolmalarını soğuk şuruba atıp,1 dakika kadar bekletin ve şuruptan çıkarıp sıcak sıcak servis yapın
