kerem gamze
Kayıtlı Kullanıcı
Allah Korusun
öncelıkle tesekkurler sayın kaan erdem.. en azından bırazcık olsun bana tekrar cihadı anımsattıgınız, cıhad ayetlerını tekrar okumama vesıle oldugunuz ıcın.. bundan ıkı gun once ıdı sanırım çeçenkafkas rumuzlu bı kardesımız tanısalım bolumune bır not bırakmıs ''aranıza yenı katldım fakat yazım bıraz sıtemlı olacak'' acıklamasını duserek.. kardes sıtemızde mızaha kadar dahı mevzu bulundgunu fakat cıhad ıle ılgılı bır sey goremedıgı ıcın uzuldugunu soyluyr.. umarım kardesımzn mesajına tek bır cevap bıle vermeyen sıte uyelerı ve eger okuyrsa yetkılıler sımdı sızın bu yazınızı okuyarak belkı o kardesımızın uyarısını dıkkate alırlar...:! selametle..
Allah Korusun
umdugunu bulamadıkı sanırım bır daha hıc gırdıgını gormedım halbu kı ben tavsıye etmıstım hıc boyle bır eksıklıgı farkedecegını dusunemedım ne yazıkkı sız de sağolun.. selametle..
eger cevap vermekte zahmet cekmezsenız öğrenmek ıstedıgım bir şey sormak istıyorum size. acaba konuların başına ÖNEMLİ yazısını nasıl koyabılırım? bırde sıtede sadece belle kımselerın konularımı okunuyor:? bu ınce bır sıtem cunku okunmasını ıstedıgım cok onemlı bır mevzu acmıs ıdım.. TESETTÜR.. SEBEBI; BAZI SITE UYELERININ TESETTURLE ILGILI OLMADIK SEYLER YAZMASINDAN DOLAYI İDİ.. ALLAH BILMEDIKLERIMIZI ÖĞRETSIN INSAALLAH .. SELAMETLE..
"İmam-ı Azam'ın üstüne bomba yağarken, Hz. Ali'nin türbesi yerle bir edilirken bir buçuk milyarlık İslam aleminden ses çıkmadı. Bu suskunluk niye? Nasıl bu kadar tepkisiz hale getirdiler İslam ümmetini?"
selamunaleyküm...ALLAH c.c.razı olsun...ALLAH C.C yar ve yardımcımız olsun...ALLAH c.c. bizleri ıslah etsin..ALLAH c.c. emanet olun...selametle...
Söze mi desem yoksa yazıya mı? Biliyorum pek farketmiyor aslında. Ama insan şimdi tam da bu durumda ne söylesem,ne yazsam diye sözcükleri ararken,nereden başlamalıyım diye düşünürken zorlanıyor.Zor olan şu bence; ''içinde olduğumuz ZİLLET !'',bir türlü asırlardır kendimize gelemeyişimiz...
Bir asır önce vilayetlerimiz olan yerler,ümmetin can damarları olan yerler, o günlerden bugünkü zilleti yaşatabilmek için,ellerinde CETVEL'lerle SINIR'lar tayin eden,yüz yıl öncesinin MİLLİYETÇİLİK damarlarları vasıtasıyla kardeşi kardeşten ayırıp koparan fitne tohumlarını sinsice ekebilmişler,bu ahvale zemin hazırlamışlardır. Suçu başkasına atmak mı? Asla bunu düşünmedim,ancak tarihi sürecin işleyişi bu durumu zaten bütün çıplaklığıyla gözler önüne seriyor kanısındayım.
Çok uzağa gitmeden,daha 20 sene öncesinde iki müslüman devleti birbiriyle savaştıran,güya SÜNNİ-Şİİ iki devletin meselesiymiş gibi ümmeti ortadan ikiye yarma ameliyesinin 10 yıla yakın sürmesini göz önüne alırsak,yine aynı zamanda bugün hamisi kesildiği K.Irak'ta yaşayan insanların ZEHİRLİ Gazlarla katledilmesine seyirci kalan ve hatta kullanılan Kimyasal silahları Saddam'a bizzat veren, başından sonuna bütün bu pislikleri, Ümmet'in zaten olmayan(!!!) ferasetiyle de birleştirirsek, gözgöre göre tezgahlayanlar, daha yapacaklarını bitirmediklerini elbette böylesine FÜTURSUZCA açıklamalarla gösterme cesaretini her daim bulacaklardır.Suçlu biziz,suç onlarda değil !!!
Bu gün (Allah(CC) ondan razı olsun) bir kardeşimiz hitabettiği bir topluluğa şunları haykırıyordu;
-Birleşmeliyiz...! Hemen ve derhal.Her ülke kendi içinde bağımsız, ancak dışa karşı behemahal YEK VÜCUT olmak zorundayız.Bunun için ne gerekiyorsa,kimin elinden nasıl bir gayret geliyorsa VAHDET yolunda adımlar atılmalıdır....
Ya biz bireyler olarak,müslümanım diyen(Elhamdülillah),en önce kardeşlik şuuru ile birbirlerimizi yeterince ve herşeyden önemlisi yalnız ve yalnızca ALLAh(CC) Rızası için sevebiliyor muyuz ? Önceliklerimiz farklı farklı olmuş,'' hiç ölmeyecek miş gibi dünya için çalışı şiar edinmişiz,yarın ölümün bizi yakalayabileceğini ise hepten unutmuşuz.Yaşama tutkusu-Ölüm korkusu !Suç kafirlerde mi?
Yaratılmışların en Mukaddesi(SAV) örnek alıyor idiyse ne menem bir asabiyet içindeyiz o zaman? Kimimiz ırkımızı ön plana almış başka kimseyi tanımıyor, kimimiz geşmişimize saplanıp kalmış sanki Osman_Fatih geri gelecekmişcesine, kimilerimizde sevgisizlikten beslenip her daim bu hali yaşatma gayretinde....Suç kimde?
KAANERDEM kardeşim konunun içimizi acıtan yönü,dümeni olmayan başıboş seyreden bir gemide,bir de üstüne üstlük tabiri caizse kaptansız belirsiz bir yola doğru SÜRÜKLENİYORUZ ...!!!
Dağınıklığın kolay kolay toparlanamayacağını bilen bugünün Firavun ları için, göz dikmedik belde, çiğnenmedik onur ve haysiyet bırakmayacağını, bu zillet içersindeki halimiz sürdüğü müddetçe yüzlerimize bir kırbaç gibi çarpmaya devam edeceklerdir.
Rabbim İman ve şuur eksikliğinden hepimizi muhafaza etsin.
Allah Azze ve Celle gayretlerinizi boşa çıkarmasın inş.A.E.O.
''Dinlerini parça parça edenler,bölük bölük olanlar yok mu,senin onlarla bir alakan yoktur.Onların işi ancak Allah'a kalmıştır.Sonra O,ne yaptıklarını kendilerine haber verecektir.'' (EN'AM:159)
KAANERDEM kardeşim konunun içimizi acıtan yönü,dümeni olmayan başıboş seyreden bir gemide,bir de üstüne üstlük tabiri caizse kaptansız belirsiz bir yola doğru SÜRÜKLENİYORUZ ...!!!
yorumlarınız için ALLAH cc razı olsun...amin...İNŞAALLAH.selam ve dua ile kalın selametle...
YAZDIKLARINIZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN. MAALESEF PAYLAŞILAN HERŞEY DOĞRU. YUKARIDA GEMİYLE İLGİLİ BENZETMEYİ OKUYUNCA BİRİNİN ÜLKEMİZ İÇİN SÖYLEDİĞİ BİR SÖZ AKLIMA GELDİ BUNU PAYLAŞMAK İSTEDİM:
"BİZ BATIYA DOĞRU GİDEN BİR GEMİNİN İÇİNDE, DOĞUYA DORU YÜRÜYORUZ"
bu sözü ülkemizin durumunu özetleyen çok açıklayıcı olarak bulurum.
selam ve dua ile...
''Dinlerini parça parça edenler,bölük bölük olanlar yok mu,senin onlarla bir alakan yoktur.Onların işi ancak Allah'a kalmıştır.Sonra O,ne yaptıklarını kendilerine haber verecektir.'' (EN'AM:159)
talipamcanın yazısını baştan sona okumuştum, tekrar bu ayeti bizlere hatırlatan talipamcadan ve senden Allah razı olsun. bana bazı şeyler için boşuna çene yormamam gerektiğinide hatırlattı, nihayetinde dini bölmek isteyenlerin düşüncelerini değiştirmek kolay değil..Yüce Yaradan herşeyin en iyisini ve en doğrusunu bilir. hüküm yalnızca ona mahsustur. Allahın izniye Ona layık kul, ümmeti Muhammede layık ümmetler oluruz. inşallah...
selam ve dua ile....