Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kabeye bomba düşerse ebabil kuşları ne yapar? (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin yattığı şehir bombalanıyor. Kimsenin sesi çıkmadı... Hz. Ali’nin türbesi bombalanırken de kimsenin sesi çıkmadı

Amerika'nın, "özgürlük getireceğiz ve dünyayı nükleer bir tehditten kurtaracağız" bahanesiyle Irak'a saldırdığı günlerdi. Evde bir dostumla haberleri izliyorduk. Bağdat'ın üstüne yağan bombaları, havai fişek gösterisi gibi izleyen binlerce insan gibi…
Bombalanan şehir Bağdat'tı… Nükleer fabrikaları bombalamıyordu ABD. Bağdat'ın merkezine yağıyordu bombalar. Bağdat deyip geçmeyin…
İmam-ı Azam Ebu Hanife'nin yattığı şehir bombalanıyor. Kimsenin sesi çıkmadı... Hz. Ali'nin türbesi bombalanırken de kimsenin sesi çıkmadı.

Arkadaşıma döndüm ve dedim ki; "Acaba Mescid-i Nebevi'ye bomba yağıyor olsaydı İslam dünyasından tepki gelir miydi? Yada Mekke semalarından, Kabe'nin üzerine bombalar yağsa nasıl bir tepki gelirdi İslam coğrafyasından?"
Merak ettiğim şey tepkinin gelip gelmeyeceği değildi. Tepki gelmeyeceğini düşündüğüm için sorguluyordum suskunluğumuzu…

İslam şehirleri denilince akla gelecek üç-beş isimden bir tanesi değil miydi "Bağdat"? Bağdat'a bomba düşerken seslerini bile çıkartmayanlar, Mekke'ye bomba yağmaya başlayınca nasıl bir tepki verirler çok merak ediyorum?

Şimdi nerden çıktı bunlar diyorsanız, hemen söyleyeyim. Aşağıdaki haberi okuyunca aklıma "Bağdat" düştü. Bağdat'a düşen bombalar gibi…

* * * * *

Amerikalı Cumhuriyetçi başkan adayı Tom Tancredo, başkanlığı kazanması halinde terörist saldırıları engellemenin en iyi yolu olarak başta Mekke ve Medine olmak üzere Müslümanların kutsal mekanlarını tehdit etme politikası izleyeceğini açıkladı.

Amerika'nın Iowa eyaletinde belediye binasında taraftarlarına seslenen Tancredo, ABD'ye nükleer terörist saldırı ihtimalinin yakın bir ihtimal olduğunu ve Washington'ın bunu önlemek için derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Tancredo daha sonra konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Yönetim benim elimde olsaydı, ülkemize yönelik böyle bir saldırı olması durumunda Mekke ve Medine'ye saldıracağımızı açıkça ilan ederdim".

Cumhuriyetçi başkan adayı, ancak böyle bir tehdidin Amerika'ya karşı terörist saldırı düzenleme niyetindeki kişi veya kişileri durdurabileceğini öne sürdü.

* * * * *

"Bağdat bize ne kadar IRAK?" başlığı ile afişler asıldı o günlerde İstanbul sokaklarına. Ne kadar anlamlı, ne kadar güzel cümle… Bu cümleyi okur okumaz hem ajandama hem zihnime kazıdım. Bağdat size ne kadar IRAK?...

İmam-ı Azam'ın üstüne bomba yağarken, Hz. Ali'nin türbesi yerle bir edilirken bir buçuk milyarlık İslam aleminden ses çıkmadı. Bu suskunluk niye? Nasıl bu kadar tepkisiz hale getirdiler İslam ümmetini?

Tepkisizlik, kölelik değil midir? Kölelik başka nasıl tarif edilir ki? Her şeye susan, hiçbir şeye tepki vermeyen, her şeye razı olan…

Çökertilen, köleleştirilen sadece bir toplum değil. Bir Medeniyeti yok etmeye çalışıyorlar.

Bağdat bombalanırken dünya haritasına baktım. ABD dünyanın bir ucunda, Irak diğer ucunda... ABD'nin bahanelerinden birisi de Irak'ı kendisine tehdit olarak görmesiydi. Küre şeklinde ki Dünya haritasına baktığınız zaman daha net fark ediyorsunuz bu gerçek yalanı!

Daha acı olan ise Bağdat'ın dört bir yanını çevirmiş olan İslam ülkelerinin hiçbirinden ses çıkmamış olmasıydı. Hani birkaçı tepki verse, birkaçı sussa yine bir şey demeyeceğim. Ama hepsi sustu. Kimsenin sesi çıkmadı. "Kınama mesajları" dışında ciddi hiçbir tepki gelmedi.

* * * * * * * *

Özgürlükte, kölelikte sokakta değil evinizde başlar.

Kimseye sokağa dökülün, ABD elçiliğine yumurta atın (!) diyecek değilim. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar üzerine bomba yağdıranların elçiliklerine yumurta atmak ne anlama geliyorsa…
ABD, Mekke yada Medine'yi bombalar mı bilmiyorum?
Bildiğim ve gördüğüm en korkunç gerçek suskunluğumuz.
Bombalar evlerimize atılmış.
Sokaklarımız yağmalanmış.
Değerlerimiz parçalanmış.

Bir toplumun değerleri çökertildikten sonra, tepkisizleştirip uyuşturduktan sonra şehirleri çökertmek, yerle bir etmek çok zor olmasa gerek.

"Bir toplum nasıl çökertilir?" sorusunun cevabını CIA raporlarında dört maddeyle özetleniyor.
1) Şayet bir toplumu çökertmek istiyorsanız, önce onların "kendi paralarına olan güvenlerini" sarsacaksınız.
2) O toplumun "kendi değerlerini" yıkacaksınız. Tarihinden, medeniyetinden ve kültüründen beslenmesine engel olacaksınız.
3) Toplumu "tüketim toplumu" haline getireceksiniz.
4) Toplumu bilgisizleştireceksiniz. Bilgi toplumu olmaktan uzaklaştıracaksınız.

Bu dört maddeden hangisini gerçekleştiremediler ki?

Onlar bizleri bilgisizleştirmek istiyorsa biz daha çok bilgilenmek için çalışmak zorundayız. Daha çok okumalıyız. Daha çok düşünmeliyiz.
Medya, insanlığı köleleştirmek, bilgisizleştirmek, kendi değerlerinden uzaklaştırmak ve bizleri tüketim toplumu haline getirmek için çabalıyor.
Asıl bombalar evlerimize atılmış anlayacağınız…
Evlerimiz kan revan içinde…
Dizi, maç ve magazinden başka hiçbir gerçeği olmayan ailelerin evleri çoktan yerle bir edilmiş….

* * * * *

Biliyorum bazılarınızın aklına hemen "Ebabil kuşları" geliyor. "
aaa2.gif
yine ebabil kuşlarını gönderir, Mekke'yi korur" diyorsunuz içinizden.
aaa2.gif
elbette Ebabil kuşlarını göndermeye de, Mekke'yi korumaya da kadirdir.

Ama beni düşündüren mesele bu değil. Benim derdim tepkisizliğimiz.

"Ebabil kuşları Kabe'yi yıkmaya gelenler üzerine siccim taşlarını atmadan önce, Kabe'nin bombalanışını seyreden bizlerin üzerine o taşları yağdırır mı acaba?" diye bir soru takılıyor aklıma.

İki sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum:

BİR: Mekke yada Medine bombalansa biz nasıl bir tepki veririz?
İKİ: Ebabil kuşları önce nereye yağdırmalı siccim taşlarını?

Evinizi medeniyetin bombalarından kurtarın!
Biz hata yaparız.
Ebabil kuşları asla hata yapmaz.

* * * * * * *

CIA raporlarına bakacak olursak, şehirler bombalanmadan çok önce, evlerimiz bombalanmış zaten.

Evlerimize düşen bombalardan kendimizi korumaya başlayarak ilk adımı atmalıyız diye düşünüyorum.

Sait ÇAMLICA
Eğitimci - Yazar

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Onlar bizleri bilgisizleştirmek istiyorsa biz daha çok bilgilenmek için çalışmak zorundayız. Daha çok okumalıyız. Daha çok düşünmeliyiz.
Medya, insanlığı köleleştirmek, bilgisizleştirmek, kendi değerlerinden uzaklaştırmak ve bizleri tüketim toplumu haline getirmek için çabalıyor.
Dizi, maç ve magazinden başka hiçbir gerçeği olmayan ailelerin evleri çoktan yerle bir edilmiş….

MALESEF GÜNÜMÜZ TOPLUMUNUN KANAYAN YARASI.
MÜSLÜMAN YAŞAYIŞINDA SEÇİCİ OLMALI. HELAL HARAM KAVRAMINDAN DOLAYI.
GEL GÖRKİ YAZILI VE GÖRSEL YAYIN ORGANLARI TOPLUMU ÖYLE BİR HALE GETİRDİ Kİ , DİZİLER REKLAMLAR V.S ARACILIĞIYLA FARKINDA OLMADAN BAZI ŞEYLER BENİMSETİLDİ. ÖMRÜMÜZ TV KARŞISINDA GEÇER OLDU. YENİ YETİŞEN NESLİ DE TV YE MAHKUM HALE GETİRDİK. ANNELER BEBEKLERİNE TV KARŞISINDA YEMEK YEDİRİRKEN TV TİRYAKİLİĞİNİ AŞILAMAYA BAŞLIYORLAR ÇOCUKLARINA FARKINDA OLMADAN.
VE SONUÇ İŞTE ORTADA....
SELAM VE DUA İLE YARADAN 'A EMANET OLUN...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Kaan Kardeşim Göstermiş Olduğun Hassasiyeti Anliyorum.bu Sessizlik Tepkisizlik Müslüman ülkerini Yöneten Yöneticilerin Suçudur.bu Kafirlerle Masaya Oturcaklarina Gerekeni Yapsinlar.hem Sen Gerçekten Bu Kafirlerin Kabeye Saldirmaya Cesaret Edebileceklerine Inaniyormusun?ben Hiç Zannetmiyorum.bunu Göze Alamazlar Aldiklari Vakit Işte Ozaman 3.dünya Savaşi Başlar.yüreğini Ferah Tut.hayirli Düşünelim Bizim Silahimiz Duamiz Unutma . Selametle Kal.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Kaan Erdem Kardeşim.....hepsi Doğru Hepsi Gerçek,nerdeyse Müslümanliğimizi Unutcak Duruma Geldik..allah C.c.hepimizi Doğru Yolundan Ayirmasin Inşallah.....allaha Emanet Ol Dua Ile..

Kaan Erdem

Yönetici
açıklamınız ve tespitiniz çok yerinde ''anneler bebeklerine mamalarını tv karşısında en sevdiği ve görünce hatta oynamaya çalıştığı reklamlar ile avutarak yedirirken çocuğunu nasılda kendi eli ile itiyor bu karanlığa''
selam ve dua ile kalın selametle....

MALESEF GÜNÜMÜZ TOPLUMUNUN KANAYAN YARASI.
MÜSLÜMAN YAŞAYIŞINDA SEÇİCİ OLMALI. HELAL HARAM KAVRAMINDAN DOLAYI.
GEL GÖRKİ YAZILI VE GÖRSEL YAYIN ORGANLARI TOPLUMU ÖYLE BİR HALE GETİRDİ Kİ , DİZİLER REKLAMLAR V.S ARACILIĞIYLA FARKINDA OLMADAN BAZI ŞEYLER BENİMSETİLDİ. ÖMRÜMÜZ TV KARŞISINDA GEÇER OLDU. YENİ YETİŞEN NESLİ DE TV YE MAHKUM HALE GETİRDİK. ANNELER BEBEKLERİNE TV KARŞISINDA YEMEK YEDİRİRKEN TV TİRYAKİLİĞİNİ AŞILAMAYA BAŞLIYORLAR ÇOCUKLARINA FARKINDA OLMADAN.
VE SONUÇ İŞTE ORTADA....
SELAM VE DUA İLE YARADAN 'A EMANET OLUN...

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc bu düşünce ve hareketten tüm nasipsizleri muhafaza buyursun..hidayete erdirsin...selam ve dua ile kalın..böyle bir tereddüt yok fakat bu konu çok manidar anlamlı ve gerçeğe yakınlığı ile dikkatimi çekti sizler ile paylaşmak istedim..selametle kalın....

Kaan Kardeşim Göstermiş Olduğun Hassasiyeti Anliyorum.bu Sessizlik Tepkisizlik Müslüman ülkerini Yöneten Yöneticilerin Suçudur.bu Kafirlerle Masaya Oturcaklarina Gerekeni Yapsinlar.hem Sen Gerçekten Bu Kafirlerin Kabeye Saldirmaya Cesaret Edebileceklerine Inaniyormusun?ben Hiç Zannetmiyorum.bunu Göze Alamazlar Aldiklari Vakit Işte Ozaman 3.dünya Savaşi Başlar.yüreğini Ferah Tut.hayirli Düşünelim Bizim Silahimiz Duamiz Unutma . Selametle Kal.

Kaan Erdem

Yönetici
sizde ALLAH cc emanet olun..selam ve dua ile kalın selametle....

Kaan Erdem Kardeşim.....hepsi Doğru Hepsi Gerçek,nerdeyse Müslümanliğimizi Unutcak Duruma Geldik..allah C.c.hepimizi Doğru Yolundan Ayirmasin Inşallah.....allaha Emanet Ol Dua Ile..

Kaan Erdem

Yönetici
Evinizi medeniyetin bombalarından kurtarın!
Biz hata yaparız.
Ebabil kuşları asla hata yapmaz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm Kaan abi. çok güzel bir paylaşım olmuş. Allah razı olsun..yanıbaşımızdaki canlı mezar Irakta olanlar malesef böyle.. nice mübarek şahsiyetlerin türbeleri üzerine bombalar yağdı. o kutsal beldelerdeki halk birbirlerine düşürüldü..ama hiçbir şey yapılamadı ''ben müslümanım.'' diyenlerce... öyle bir raddedeyiz ki, ben artık ''kabeye de saldırılsa, herhalde ''tepkisizlik tepkisi'' devam edecek galiba'' diye düşünmeye bile başladım..çok yazık..

batıl dinlerin mensupları bile, çıkarlar sözkonusu olduğunda birleşirken, hak din islamın mensubu olan bizler, kutsi değerlerimiz için bile birbirimizle ''birlik olma'' tahammüliyetini gösteremiyoruz.. artık bir şeyleri sorgulamanın zamanı geldi de geçiyor bile.

inşallah ibret olur paylaşımınız.. selam ve dua ile. hayırlı cumalar

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..sizede hayırlı cumalar...evet bizler gözümüzü,kulağımızı ve yüreğimizi hatta kalbimizi hissiyatlarımızı kapadık her şeye...nasıl olurda böyle olabildik sorduk mu kendimize...suçluyuz hemde vebalı çok olan hakkına girdiğimiz tüm konularda suçluyuz dualarımızda yer vermiyorsak...suçluyuz yanan biten yok olan canlara müslüman kardeşlerimize dökmediğimiz göz yaşlarımız için suçluyuz...

ALLAH CC BİZLERİ İSLAH ETSİN..selam ve dua ile kalın kardeşim..dediklerine katılmamak mümkün değil selametle...

selamün aleyküm Kaan abi. çok güzel bir paylaşım olmuş. Allah razı olsun..yanıbaşımızdaki canlı mezar Irakta olanlar malesef böyle.. nice mübarek şahsiyetlerin türbeleri üzerine bombalar yağdı. o kutsal beldelerdeki halk birbirlerine düşürüldü..ama hiçbir şey yapılamadı ''ben müslümanım.'' diyenlerce... öyle bir raddedeyiz ki, ben artık ''kabeye de saldırılsa, herhalde ''tepkisizlik tepkisi'' devam edecek galiba'' diye düşünmeye bile başladım..çok yazık..

batıl dinlerin mensupları bile, çıkarlar sözkonusu olduğunda birleşirken, hak din islamın mensubu olan bizler, kutsi değerlerimiz için bile birbirimizle ''birlik olma'' tahammüliyetini gösteremiyoruz.. artık bir şeyleri sorgulamanın zamanı geldi de geçiyor bile.

inşallah ibret olur paylaşımınız.. selam ve dua ile. hayırlı cumalar

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
Tepkisiz kalınıyo çünkü dini,kültürü, medenıyeti,geçmişi düşünen liderler yok.menfaat önde gidiyo ve amerika yandaşlığı hepsinden önde.bağdat ırak bu pastanın sadece dilimleri..yakında tüm islam ülkelerine yoketme planlarına oyunlarına giriecekler.medya ön büyük yılan sokuldu girdi başköşeye beyinleri yıkamaya.ee tazelenmeyen beyincikler hergün bununla yıkanırsa bzizm suskunluğumuz tepkisiz ülkecik halınde dinine kültürüne osmanlının özde bıraktığı cihadına biz sözde bakar hale geleceğiz...
PASTANIN YARISI TÜKENDİ BİLE..!!!

Kaan Erdem

Yönetici
yorumlarınız için t.ederim..selam ve dua ile kalın selametle...

Tepkisiz kalınıyo çünkü dini,kültürü, medenıyeti,geçmişi düşünen liderler yok.menfaat önde gidiyo ve amerika yandaşlığı hepsinden önde.bağdat ırak bu pastanın sadece dilimleri..yakında tüm islam ülkelerine yoketme planlarına oyunlarına giriecekler.medya ön büyük yılan sokuldu girdi başköşeye beyinleri yıkamaya.ee tazelenmeyen beyincikler hergün bununla yıkanırsa bzizm suskunluğumuz tepkisiz ülkecik halınde dinine kültürüne osmanlının özde bıraktığı cihadına biz sözde bakar hale geleceğiz...
PASTANIN YARISI TÜKENDİ BİLE..!!!

Kaan Erdem

Yönetici
Özgürlükte, kölelikte sokakta değil evinizde başlar.

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
biz onlardan zengin,teknolojide üstün olduğumuz zaman bu saldırılar biter kendini korursun.buda nasıl olacak.ilk insan uçtugu zaman onu öldürmeyeceksin.dünyanın ilk rasat hanesi kuruldugunda kapatmayacaksın.matbaayı yasaklamıyacaksın.hepsinin üzerindede hurafe lerden uzak duracaksın.dinimizi anlatan uyulması gereken yegane kitap kuran iken biz onu okumaz kervan saraylara bile sıgamıyacak kadar cok fıkıf,içma
,içtihat diye bir sürü hurafeleri okursak olacagı bu çok çalışmamız lazım çok buda biz müslümanlara düşer.ALLAH HEPİMİZİ KORUSUN

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı
İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin yattığı şehir bombalanıyor. Kimsenin sesi çıkmadı... Hz. Ali’nin türbesi bombalanırken de kimsenin sesi çıkmadı

"Bir toplum nasıl çökertilir?" sorusunun cevabını CIA raporlarında dört maddeyle özetleniyor.
1) Şayet bir toplumu çökertmek istiyorsanız, önce onların "kendi paralarına olan güvenlerini" sarsacaksınız.
2) O toplumun "kendi değerlerini" yıkacaksınız. Tarihinden, medeniyetinden ve kültüründen beslenmesine engel olacaksınız.
3) Toplumu "tüketim toplumu" haline getireceksiniz.
4) Toplumu bilgisizleştireceksiniz. Bilgi toplumu olmaktan uzaklaştıracaksınız.

Bu dört maddeden hangisini gerçekleştiremediler ki?

"Ebabil kuşları Kabe'yi yıkmaya gelenler üzerine siccim taşlarını atmadan önce, Kabe'nin bombalanışını seyreden bizlerin üzerine o taşları yağdırır mı acaba?" diye bir soru takılıyor aklıma.

Sait ÇAMLICA
Eğitimci - Yazar

EVET NASIL MEDENİYET MEDENİYET BATI BATI DİYE DİYE BİZİ DİPSİZ BİR ÇUKURA ÇEKTİKLERİ ORTADA... BİZE GETİRDİKLERİ SADECE EĞLENCEYE TAMAH EDEN Bİ KÜLTÜR. BİR FİLM ÇEKİLMİŞ VE FİLMDE 3 AVRUPALININ HAYATI ANLATILMIŞ. BİRİ AŞIRI HIZ TUTKUNU ARABA SEVDALISI, DİĞERİ KAFAYI BULDURAN ALKOL, UYUŞTURUCU MÜBTELASI DİĞERİDE KADINLARA DÜŞKÜN. VE FİLMİN SONUNDA HEPSİDE BU SEVDALARI YÜZÜNDEN ÖLMÜŞ. BİRİNCİSİ AŞIRI HIZ NEDENİYLE YAPTIĞI KAZADAN, DİĞERİ UYUŞTURUCU KOMASINDAN, DİĞERİ BİR KADININ YATAĞINDA ÖLMÜŞ. BU FİLMİN SENARİSTİYLE KONUŞMUŞLAR DEMİŞKİ MAALESEF AVRUPALININ DURUMU ORTADA BU ÜÇ ŞEYDEN BAŞKA BİR ŞEY İÇİN YAŞAMIYORLAR. HAYATLARI ANLAMSIZ HİÇ BİR ŞEYLE İLGİLEN MİYORLAR? DEVLETTE BUNLARIN BOYLE OLMASINI DESTEKLEMEKTE EĞLENCE MEKANLARINI ARTIRMAKTA BOYLECE PASİF SİYASETTEN Bİ HABER HALK KİTLELERİ OLUŞTURULMAKTA. ÜLKEMİZDE BU HIZLA FELAKETE DOĞRU GİDİYOR.
KAPİTALİST SİSTEMLE GELEN REKABET ANLAYIŞI VE AŞIRI TÜKETİM.... ORTADİREK DEDİĞİMİZ KESİMİZ HIZLA ERİTİP BİTİRMEKTE İKİ ZÜMRE ARASINDA KESİN BİR SINIR ÇİZMEKTE. FAKİRİ ÇOK FAKİR ZENGİNİ ÇOK ZENGİN HALE GETİRMEKTE...
SEVERSEK YARADANI BAŞKA ŞEYLERE KAPILIP GİTMEZSEK HİÇ UĞRUNA DEĞİL YARADAN UĞRUNA ÖLMÜŞ OLURUZ.

EVET EBABİL KUŞLARI KİMİ TAŞLAR???
İLİMİ İRFANI BIRAKIP ZEVK SEFA İÇİNDE YAŞAYIP, EVET HAKLISINIZ AMA BEN NE YAPABİLİRİM NASIL SESİSİMİ DUYURABİLİRİM DEYİP HERŞEYİ BOŞ VERİP YAN GELİP YATANLARI MI?

ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK.. BİR YERLERE GELİP MÜCADELE VEREBİLMEK ÇOK ÖNEMLİ...

İNŞALLAH NE FİİLİ NE SÖZLÜ TEPKİ GÖSTERMEYİP SADECE KÖTÜLÜĞE KALBİYLE KARŞI KOYMAYA ÇALIŞAN İMANI EN ZAYIF OLANLARDAN OLMAYIZ.

RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN.

SELAMETLE..

Kaan Erdem

Yönetici
amin..selam ve dua ile kalın selametle...

biz onlardan zengin,teknolojide üstün olduğumuz zaman bu saldırılar biter kendini korursun.buda nasıl olacak.ilk insan uçtugu zaman onu öldürmeyeceksin.dünyanın ilk rasat hanesi kuruldugunda kapatmayacaksın.matbaayı yasaklamıyacaksın.hepsinin üzerindede hurafe lerden uzak duracaksın.dinimizi anlatan uyulması gereken yegane kitap kuran iken biz onu okumaz kervan saraylara bile sıgamıyacak kadar cok fıkıf,içma
,içtihat diye bir sürü hurafeleri okursak olacagı bu çok çalışmamız lazım çok buda biz müslümanlara düşer.ALLAH HEPİMİZİ KORUSUN

Kaan Erdem

Yönetici
güzel yorumlarınız için t.ederim..selam ve dua ile kalın selametle...

EVET NASIL MEDENİYET MEDENİYET BATI BATI DİYE DİYE BİZİ DİPSİZ BİR ÇUKURA ÇEKTİKLERİ ORTADA... BİZE GETİRDİKLERİ SADECE EĞLENCEYE TAMAH EDEN Bİ KÜLTÜR. BİR FİLM ÇEKİLMİŞ VE FİLMDE 3 AVRUPALININ HAYATI ANLATILMIŞ. BİRİ AŞIRI HIZ TUTKUNU ARABA SEVDALISI, DİĞERİ KAFAYI BULDURAN ALKOL, UYUŞTURUCU MÜBTELASI DİĞERİDE KADINLARA DÜŞKÜN. VE FİLMİN SONUNDA HEPSİDE BU SEVDALARI YÜZÜNDEN ÖLMÜŞ. BİRİNCİSİ AŞIRI HIZ NEDENİYLE YAPTIĞI KAZADAN, DİĞERİ UYUŞTURUCU KOMASINDAN, DİĞERİ BİR KADININ YATAĞINDA ÖLMÜŞ. BU FİLMİN SENARİSTİYLE KONUŞMUŞLAR DEMİŞKİ MAALESEF AVRUPALININ DURUMU ORTADA BU ÜÇ ŞEYDEN BAŞKA BİR ŞEY İÇİN YAŞAMIYORLAR. HAYATLARI ANLAMSIZ HİÇ BİR ŞEYLE İLGİLEN MİYORLAR? DEVLETTE BUNLARIN BOYLE OLMASINI DESTEKLEMEKTE EĞLENCE MEKANLARINI ARTIRMAKTA BOYLECE PASİF SİYASETTEN Bİ HABER HALK KİTLELERİ OLUŞTURULMAKTA. ÜLKEMİZDE BU HIZLA FELAKETE DOĞRU GİDİYOR.
KAPİTALİST SİSTEMLE GELEN REKABET ANLAYIŞI VE AŞIRI TÜKETİM.... ORTADİREK DEDİĞİMİZ KESİMİZ HIZLA ERİTİP BİTİRMEKTE İKİ ZÜMRE ARASINDA KESİN BİR SINIR ÇİZMEKTE. FAKİRİ ÇOK FAKİR ZENGİNİ ÇOK ZENGİN HALE GETİRMEKTE...
SEVERSEK YARADANI BAŞKA ŞEYLERE KAPILIP GİTMEZSEK HİÇ UĞRUNA DEĞİL YARADAN UĞRUNA ÖLMÜŞ OLURUZ.

EVET EBABİL KUŞLARI KİMİ TAŞLAR???
İLİMİ İRFANI BIRAKIP ZEVK SEFA İÇİNDE YAŞAYIP, EVET HAKLISINIZ AMA BEN NE YAPABİLİRİM NASIL SESİSİMİ DUYURABİLİRİM DEYİP HERŞEYİ BOŞ VERİP YAN GELİP YATANLARI MI?

ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK.. BİR YERLERE GELİP MÜCADELE VEREBİLMEK ÇOK ÖNEMLİ...

İNŞALLAH NE FİİLİ NE SÖZLÜ TEPKİ GÖSTERMEYİP SADECE KÖTÜLÜĞE KALBİYLE KARŞI KOYMAYA ÇALIŞAN İMANI EN ZAYIF OLANLARDAN OLMAYIZ.

RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN.

SELAMETLE..

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm abi ne güzel bi yazı paylaştın allah razı olsun :(

Önce evlerimizdeki kölelikten kurtulmamız gerekiyo sanırım ibadet etmenin tadına varmak gerekiyo Müslüman bi ülkede müslümanlığın gerektiği şekilde yaşamak gerekiyoki şu zamanda çok zor görünüyo kimsenin umrunda değilmi yaa yan gelip yatmasını biliyoruzda :( mekkeye yapılacakk bi saldırı düşünmesi bile kötü ırakta olan olaylar bi bahaneyle saddam gösterilerek saldırılar gerçekleşti ki müslüman kardeşlerimizin yürekleri yandı çok üzüldük mekke topraklarına kutsal topraklara saldırılabileceği sorusu akla gelince iplerin kopma noktası olarak görüyorum allah yar ve yardımcımız olsun inş uyanalım artık gafletten

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..yorumlarına katılmamak mümkün değil...amin inşaALLAH.ALLAH CC yar ve yardımcımız olsun..selametle kalın....

s.aleyküm abi ne güzel bi yazı paylaştın allah razı olsun :(

Önce evlerimizdeki kölelikten kurtulmamız gerekiyo sanırım ibadet etmenin tadına varmak gerekiyo Müslüman bi ülkede müslümanlığın gerektiği şekilde yaşamak gerekiyoki şu zamanda çok zor görünüyo kimsenin umrunda değilmi yaa yan gelip yatmasını biliyoruzda :( mekkeye yapılacakk bi saldırı düşünmesi bile kötü ırakta olan olaylar bi bahaneyle saddam gösterilerek saldırılar gerçekleşti ki müslüman kardeşlerimizin yürekleri yandı çok üzüldük mekke topraklarına kutsal topraklara saldırılabileceği sorusu akla gelince iplerin kopma noktası olarak görüyorum allah yar ve yardımcımız olsun inş uyanalım artık gafletten

humyra

Kayıtlı Kullanıcı
cevaben..

cevaben..

öncelıkle tesekkurler sayın kaan erdem.. en azından bırazcık olsun bana tekrar cihadı anımsattıgınız, cıhad ayetlerını tekrar okumama vesıle oldugunuz ıcın.. bundan ıkı gun once ıdı sanırım çeçenkafkas rumuzlu bı kardesımız tanısalım bolumune bır not bırakmıs ''aranıza yenı katldım fakat yazım bıraz sıtemlı olacak'' acıklamasını duserek.. kardes sıtemızde mızaha kadar dahı mevzu bulundgunu fakat cıhad ıle ılgılı bır sey goremedıgı ıcın uzuldugunu soyluyr.. umarım kardesımzn mesajına tek bır cevap bıle vermeyen sıte uyelerı ve eger okuyrsa yetkılıler sımdı sızın bu yazınızı okuyarak belkı o kardesımızın uyarısını dıkkate alırlar...:! selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt