Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

japonların seni seviyorum diyemediklerini biliyormuydunuz.... (1 Kullanıcı)

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim....

Fasulye tanelerinin üzerine lazerle 'seni seviyorum' lafını kazıyorlarmış.
Nemli toprağa gömülmüş fasulyeyi alıp uygun gördüğünüz kişiye hediye ediyormuşsunuz.
Beş gün sonra fasulye filizlendiğinde de ortaya 'seni seviyorum' yazısı çıkıyormuş.
Bu haliyle de elbette haber değeri var ama bir malumatı eklersem sanırım daha da ilginç hale gelecek.
Böyle bir ürünü Fransız yahut Brezilyalı bir firma da üretebilirdi.
Sonuçta, aşk meşk filan evrensel meseleler.
Fakat 'seni seviyorum' diyen fasulyelerin Japonya'da satışa çıkması gayet anlamlı.
Çünkü orada çiftler birbirlerine asla 'seni seviyorum' demiyormuş!
'Hiç öyle şey olur mu yahu?' tepkisi verdiyseniz yerden göğe haklısınız.
İlk duyduğumda bana da inanılmaz gelmişti.
Ama bizzat Japonlar'a doğrulattığım için, 'vallahi de, billahi de, tillahi de demiyorlarmış' diye yemin
bile edebilirim.
Tabii ki de Japonya'da 'seni seviyorum' demeyi yasaklayan bir kanun yok.
Hatta 'aşk'a karşılık gelen 'koi' diye bir sözcük de varmış.
Ancak kimse bunu kullanmıyormuş!
Bir Japon, aşkından ölse dahi en fazla 'suki desu' diyormuş. Yani, 'senden hoşlanıyorum'.
Onlara göre bunun nedeni, 'sevginin kelimelerle değil,davranışlarla ifade edilmesi gerektiğine inanmaları' imiş.
Hadi bunu çok güzel açıklamışlar. Kulağa bayağı hoşgeliyor.
Peki Japonca'da 'canım, cicim, hayatım,tatlım, meleğim' gibisinden sevgi sözcüklerinin hiç
olmamasına ne diyorsunuz?
'Seni seviyorum'u geçtik, kimse kimseye 'kınalı kuzum'da demiyormuş yani!
Evli çiftler birbirlerine, çocukları olana kadar ''ano ne!'' (hey!), çocuklardan sonra, ''okaasan'' (anne) ve
''otoosan'' (baba), torun torba sahibi olduklarında ise, 'oi!' (hey sen!) diye hitap ediyorlarmış.
Bu konular için deniyor ki, Japonlar ask ilişkilerinde çok kör topal ilerliyor.
Yeni nesil aşmak istese de gelenekler önlerinde Beton Bayram olarak dikiliyor.
Onlar da çaresiz boyun eğiyor. Böyle gelmiş,böyle gidiyor.
Velhasılı kelam, Japonlar'ın 'seni seviyorum' diyen fasulyeleri aslında toplumsal bir ihtiyacın
itelemesinin sonucu.
Çok isteseler bile alışkın olmadıkları için 'seni seviyorum' demeyi tuhaf buluyorlar.
Kültürleri bu cümleyi hayatlarına almaya izin vermiyor.
Onlar da problemi fasulye desteğiyle çözmeye çalışıyorlar işte.
Açıkçası, ben bunları öğrendiğimde direkt, 'Ne mutlu Türküm diyene' demiştim!
Madem Türküz, doğruyuz, şanslıyız, o halde hadi şu Japonlar'a hava atalım.
Lütfen şimdi yerinizden kalkın yahut telefona elinizi atın ve sevginizi hak eden birine, 'Seni seviyorum' deyin.
Aranıza fasulye sokmaya gerek duymadan.
:a15:

sindy

Kayıtlı Kullanıcı
bn bilmiyodum emegine saglık:)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
cok ilginc şaşırdım seni seviyorum demek bukadarmı zor.ben anneme dedim bile SENİ SEVİYORUM annecigim:):)

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
oooo eveeet aslında en dogrusu bende diyorum SENİ ÇOKK SEVİYORUM RABBİMM

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
seni seviyorum rabbimin habibi:):)...........

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
tamamda... islami forumda bunun ne alaka anlamadım.Putlara tapanları seni seviyorum diyememesi bizene ki... islami bir konu açsaydındaha iyi olurdu...puta tapanlardan banene.

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
tamamda... islami forumda bunun ne alaka anlamadım.Putlara tapanları seni seviyorum diyememesi bizene ki... islami bir konu açsaydındaha iyi olurdu...puta tapanlardan banene.

selamun aleykum _SeNaToR_;

konu sadece ilginç geldıgı için açmıştım baska bır amacım yok putlara tapmaları onlara kalmıs herkesın aklı var kullanmayı bıllene Rabbım herkese dogru yolu göstersın hidayet versın....

ayrıca islami forum ama sadece islami konular içermiyor mizah bölümünde de komık konular paylasılıyor mesela...

bir başka ayrıntı da açtiğim diğer konulara da bakabılırsınız islamı konularlaılgılı de bırcok konu paylaştığımı görebilirsiniz......

selametle...

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Evet baya ilginçmiş.. Bende japonların küfür bilmediğini duymuştum. Bu da ilginç tabii ki(Özellikle bizim gibi müslüman bir ülkeyle kıyaslandığında)...

GEVHER

Yönetici
hayırlı sabahlar arkadaşlar..

çok güzel bir konuya değinilmiş. Japonlardan yola çıkarak kendi kültürümüzün , dinimizin güzelliğini ve kıymetini anladık bir kez daha.Allah razı olsun paylaşımınız için.

dinimiz islamiyet , sevgi dinidir, sevgi temellerine dayanır.
Rabbimizin güzel isimlerinden biri de '' VEDUD '' değil midir .. SEVEN ve SEVİLEN ..

Peygamber Efendimiz (S.A.V) , kendisine '' Seni Seviyorum '' diyene '' Beni kendisinden ötürü sevdiğin Allah da seni sevsin '' şeklinde cevap verirmiş..

çünkü sevgi paylaştıkça çoğalır , güzelleşir , anlam kazanır.

Allahım, bizlere seni sevmeyi, seni sevenleri sevmeyi, senin sevgine yaklaştıran amelleri yapmayı sevenleri sevmeyi nasip et!”
Amin ..

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir paylaşım olmuş sagolasın kardeş..
şu fasulyeleride merak ettim dogrusu :)
selametle

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
msnsayfam17nw4.gif
msnsayfam139sk8.gif

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt