Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İşten Çıkarılan İŞçi Hakları Nelerdir? (1 Kullanıcı)

Betül YURDAKUL

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Arkadaşlar.

Benim Size Bi Sorum Var Bu Konuda Bana Yardımcı Olabilecek Arkadaşlar Olabilecegini DÜşündügüm için Bu Konuyu Açma Geregi Duydum. Ben Yaklaşık 2 yıllık Sigortalı Alarak Çalıştıgım İşyeri Tarıfından İşten Çıkarılıyorum. Yaklaşık 10 Gün Müddet Verildi.
Sorum İse, Benim İşten Çıkarılmam İle Hakettigim Tazminatlar Nelerdir?
Kullanmayı hakettgim yılı dolmamış yıllık izin Hakkım NE olacak?
İşsizlik Maaşını Hak Ediyormuyum Ve Alabilmem İçin Ne yapmam Gerekiyor.
Ve Benim Bilmedigim Yada Şu Anda Aklıma Gelmeyen Birşey Varsa Yardımlarınızı Bekliyorum
Allaha Emanet Olun Dualarınızı Eksik etmeyin İnşallah....
Hayırlı GÜnler

kursun kalem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

öncelikle geçmiş olsun. umarım en kısa zamanda iş bulursunuz. sorularınıza gelince..

1) hakedilen tazminatlar :
Kıdem tazminatı : çalıştığınız her yıl için 1 tam aylık
İhbar tazminatı : 1,5 yıl ile 3 yıl arası çalışmalarda 6 hafta önceden haber verilmesi gerekiyor. layet habersiz işten çuıkarma olursa bu kadarlık sürenin para olarak verilmesi gerekir.

2) yıllık izinler: yıllık izni haketmek için 1 tam yıl çalışmış olmak şartı vardır. ( her yıl için ayrı yarı) şayet izni hakettiyseniz işveren ya sizi izne çıkaracak yada izin paranızı verecek. Ama kanunda yıllık izinler parayla ölçülemez. illaki izne çıkarması gerekir ama uygulamada izin parası verilerek anlaşma sağlanıyor.

3) işsizlik sigortasını haketmeniz için işverenin sizi işten çıkarması gerekiyorki buda olmuş . işveren 15 gün içinde size sizi işten çıkardığına dair matbu bir form verecek kaşeli imzalı olarak sizde bununla vakit geçirmeden size enyakın İŞKUR bürosuna giderek başvuracaksınız. yanlış hatılamıyorsam resmi olarak aldığınız ücretin 3/2 si bağlanıyor.

Sormak istediğiniz başka soru olursa ben buralardayım.

bu arada sakın boş kağıda imza atmayın. işveren ne kadar ne ödüyorsa ve ne için ödeme yapıyorsa imzalayacağınız ibranamede bunlar açık açık yazsın ve öyle imzalayın. kanunda geçerli olan budur

Allah yar ve yardımcınız olsun

Betül YURDAKUL

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Teşekkür Ederim Allah Razı Olsun
Kardeşim
Bakalım Bi Kaç İş Görüşmesi Yaptık Biri İyi Geçti Umarım 1 Hafta İçerisinde Sonuçlanacak İnş. Hayırlısı Olur

Hayırlı Günler

silvig

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı geceler benimde bir sorum olacak ben 136 güdür bir işte calısıyorum şimdi beni cıkartıyorlar acaba ben onlardan bi hak idda edebilirmiyim herhangi bir tazminat hakkım varmıdır acaba birde vergi iadelerimi hiç ödemediler onlarıda çıkartılırken isteme hakkım varmı şimdiden tşk cvp için a.e.o

cambaz737

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

öncelikle geçmiş olsun. umarım en kısa zamanda iş bulursunuz. sorularınıza gelince..

1) hakedilen tazminatlar :
Kıdem tazminatı : çalıştığınız her yıl için 1 tam aylık
İhbar tazminatı : 1,5 yıl ile 3 yıl arası çalışmalarda 6 hafta önceden haber verilmesi gerekiyor. layet habersiz işten çuıkarma olursa bu kadarlık sürenin para olarak verilmesi gerekir.

2) yıllık izinler: yıllık izni haketmek için 1 tam yıl çalışmış olmak şartı vardır. ( her yıl için ayrı yarı) şayet izni hakettiyseniz işveren ya sizi izne çıkaracak yada izin paranızı verecek. Ama kanunda yıllık izinler parayla ölçülemez. illaki izne çıkarması gerekir ama uygulamada izin parası verilerek anlaşma sağlanıyor.

3) işsizlik sigortasını haketmeniz için işverenin sizi işten çıkarması gerekiyorki buda olmuş . işveren 15 gün içinde size sizi işten çıkardığına dair matbu bir form verecek kaşeli imzalı olarak sizde bununla vakit geçirmeden size enyakın İŞKUR bürosuna giderek başvuracaksınız. yanlış hatılamıyorsam resmi olarak aldığınız ücretin 3/2 si bağlanıyor.

Sormak istediğiniz başka soru olursa ben buralardayım.

bu arada sakın boş kağıda imza atmayın. işveren ne kadar ne ödüyorsa ve ne için ödeme yapıyorsa imzalayacağınız ibranamede bunlar açık açık yazsın ve öyle imzalayın. kanunda geçerli olan budur

Allah yar ve yardımcınız olsun

Merhaba Ben Bir iş Yerinde 9 yıldır çalışıyorum.Bodrolarımız yüksek ödeniyor.1 milyar civarında.Aniden işten çıkardılar mazaret olarak küresel krizi bahane edip ve küçülmek istiyoruz dediler.Benim Sadece Öğrenmek İstediğim Hakkım oLan TAZMİNATIM Ne kadar oLarbilir bunu öğrenmek istiyorum.
Not: Bodromda Toplam Kazancım 1.724.05 net ödenek ise 1.124.70 en kısa zamanda cvp werırseniz sevinirim iyi günler

tolg

Kayıtlı Kullanıcı
merhaba ben iş yerinde 8 ay çalıştım ve aniden (15 gün önce haber vermeden)çıkardılar benim negibi hakkım olabilir ne alabilirim iş yerinden
teşekkürler

ruhsatsız

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm benim de bir işten çıkma problemim var ; çalıştığım iş yerinden çıkıyorum çıktığıma dair hiç bir form da doldurmadım . ama alacaklarımı da alamadım ne yapmam lazım ne gibi haklara sahibim. normalde helal bile edebilirdim ama o kadar ters davranılıyor ki hiç bir hakkımı bırakmak istemiyorum hakkımı almak için ne yapmam gerekiyor teşekkürler

musab61

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm benim de bir işten çıkma problemim var ; çalıştığım iş yerinden çıkıyorum çıktığıma dair hiç bir form da doldurmadım . ama alacaklarımı da alamadım ne yapmam lazım ne gibi haklara sahibim. normalde helal bile edebilirdim ama o kadar ters davranılıyor ki hiç bir hakkımı bırakmak istemiyorum hakkımı almak için ne yapmam gerekiyor teşekkürler
Aleyküm Selam. Kendiniz işinizi bıraktığınız için herhangi bir tazminat hakkınız olmaz. Bunun dışında maaş, prim gibi çalıştığınız müddetçe hak ettiğiniz ve alamadığınız ücretlerinizi alma hakkına tabiki sahipsiniz. Herhangi bir alacağınız kalmadığına dair bir evrağı bu ücretlerinizi almadan imzalamayın. Bunun dışında dediğimiz gibi kendiniz çıktığınız için tazminat alma hakkınız olmaz vesselam.....

farukc

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaslar yardımınıza igtiyacım var ben kolumu incıttım ve 10gun istırat aldım ve acık ıstıratım var benim magasımı sigorta verecek askeri ucreten cünki işyeri beni askeri ucreten gösteriyor peki benim magasım fazla bunun üzerini işyeri tamamlaması gerekiyormu lütfen bana yardımcı olursanın sevinirin arkadslar allaha emanet olun allAHIN RAHMETİBEREKETİ UZERİNİZE OLSUN ARKADSLAR

nurludil

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim 136 günlük çalışma için kıdem tazminatı alamazsınız diye düşünüyorum. bir tam yılı doldurmlanız gerekmektedir. iyi günler

musab61

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaslar yardımınıza igtiyacım var ben kolumu incıttım ve 10gun istırat aldım ve acık ıstıratım var benim magasımı sigorta verecek askeri ucreten cünki işyeri beni askeri ucreten gösteriyor peki benim magasım fazla bunun üzerini işyeri tamamlaması gerekiyormu lütfen bana yardımcı olursanın sevinirin arkadslar allaha emanet olun allAHIN RAHMETİBEREKETİ UZERİNİZE OLSUN ARKADSLAR

Aleyküm Selam... Kardeşim, yasal olarak ne şekilde sigortalı iseniz ki dediğiniz üzere asgari ücret ise, ssk size o ücret üzerinden maaş verecektir... İşyerinizin bildirdiği ücret o olduğundan.. Yasal olarak bir talebiniz olamaz.. Ancak bunu işyerinizden taleb edebilirsinizki, buda aranızdaki durumla alakalıdır :a35: Şayet incinme olayı iş ile alakalı ise belki iş yeriniz size bu farkı ödeyebilir. Fakat iş yeri dışı özel hayatsa buna yanaşmayabilirler.... Kısaca tamamlaması gibi bir durum yasal olarak sözkonusu değildir. Zaten işyeri sizi düşük ücretli göstermek ile aslen yasadışı bir şey yapmış oluyor... Anlayacağınız, bu karşılıklı konuşulacak bir durumdan başka değil. Şikayet edilecek, yasal olarak aranacak bir hak yok.. Bunu yaparsanız, onları sizi düşük pirim veriyor diye şikayet etmiş olursunuz vesselam...

soytarı28

Kayıtlı Kullanıcı
Işten çikarilma durumu

Işten çikarilma durumu

İŞTEN ÇIKARTILMA DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER VE HAKLARIMIZ

İş nedir?
İş, insanlara faydalı olacak mal veya hizmetlerin üretilmesidir. İçinde yaşadığımız kapitalist düzende insanlığa faydalı olacak her şey patronların para kazanması için yapılır hale gelmiştir. Sermaye zenginlerde olduğu için işi kuran da sermaye sahibi olmuş işi yapan işçi ise patronun yanında bir köle haline gelmiş. Bu insanlık düşmanı kapitalist düzen değişmediği sürece de bu kölelik ilişkisinin değişmesi imkansız.

İşçi neden çalışmaya gerek duyar?
Aslında mesele sadece işçinin yaşamak için çalışması gerekir meselesi değildir. Patron daha çok zengin olmak için işçi çalıştırmak zorundadır. Emek sömürüsü yapacak ki, kar ortaya çıksın. Kendisi ya da çoluğu çocuğu çalışacak değil ya...! Sabancı’nın babası 50 sene önce küçük bir çırçır fabrikasıyla başladığı patronluk hayatından buraya nasıl geldi. Kendileri mi çalıştı da bugün Sabancı Holding oldular. Demek ki, işçinin emeği olmazsa sermayenin büyümesi imkansız.

Nasıl yani, işçi patrona muhtaç değil mi, patron olmazsa işçiye kim iş verir?
İşçi patrona muhtaç değildir. İşçinin sadece çalışmaya ihtiyacı vardır. Esasında patron işçiye muhtaçtır. Çünkü sermaye denilen şey emek sömürüsüyle biriken paradır. Ama işçi çalışmak için illa ki bir patrona kendini sömürtmek zorunda değildir. Örneğin kamu bütçesiyle kurulan bir şeker fabrikasında işçiler çalışarak hayatlarını kazanabilmektedir.

Öyleyse işçiler niye patron karşısında bu kadar aciz durumdalar?
Öncelikle kapitalist düzenin kanunu budur. Fabrikalar, atölyeler halkın malı haline gelmedikçe zenginler işçileri sömürmeye devam edecek. Ancak işçiler yine de patronun kölesi olmak zorunda değiller. Bunun için kendilerine iş veriyor diye patrona minnet duyma anlayışından vazgeçmeleri lazım.

Ne yapacaklar öyleyse?
Öncelikle kendilerinin işçi, onların patron olduğunu bilecekler. Patron işyerini para kazanmak için kurmuştur. Para kazanmak için işçiyi düşük ücretle ve kötü koşullarda çalıştırmak zorundadır. Dolayısıyla işçi ile patron arasında uzlaşmaz bir çelişki vardır. Patronlar ancak işçilerin gücünü gördüklerinde işçinin haklarını verirler. Avrupa’da bugün işçiler biraz rahatsa zamanında verdikleri mücadeleden dolayıdır. Bu nedenle işçiler aynı yolun yolcusu olduklarını bilmeliler ve ortak hareket etmelidirler.

Yani patron ona kapıyı gösterince ne yapacaklar?
Bir keresinde o işyerini ayakta tutan sermayenin kendisinin ve arkadaşlarının ortak emeğinin ürünü olduğunu bilecekler. Dolayısıyla işyeri patronun çiftlik gibi yöneteceği bir yer değildir. Bu nedenle öncelikle işyerindeki ve çevredeki işçi arkadaşlarıyla bir olup, patronun karşısına dikilmelidirler. "Biz senin kölen değiliz, bizimle istediğin gibi oynayamazsın" demeliyiz.

Peki ya işçilerin böyle bir birlikteliği ve örgütlülüğü yoksa?
Öncelikli mutlaka böyle bir birliktelik için uğraşılmalı. Örgütlü olmaktan daha garanti bir çözüm yok. Ama yine de bu birliktelik henüz kurulmamışsa o zaman yasal haklarımıza bakmamız lazım.

Yasalarda işçileri koruyan bir şeyler var mı?
Yasalar esas olarak patronların çıkarlarını korumak için vardır. Ancak eğer işçilerin bir gücü varsa yasa yapılırken işçiler de örgütlü güçleriyle, sendikalarıyla, eylemleriyle hükümete baskı yaparak kendi lehlerine bazı yasa maddelerini kabul ettirebilirler.

Şu anki yasada bizi koruyan neler var?
Öncelikle yasa patrona işçiyi işten çıkartma hakkını veriyor. Çünkü yasada işyerini patronun evi gibi görüyor. İşçiyi patronun yanında çalışan, ona muhtaç kişi olarak tanımlıyor. Ama işçi mücadeleleri sonucunda patronların işçileri işten çıkartmaları bazı koşullara bağlı hale getirilmiş. Yani patronun keyfi davranması biraz önlenmiş.

İhbar tazminatıyla mı?
Evet. Öncelikle patron işçiyi çıkartacağı zaman önceden haber vermesi gerekiyor. “Ben seni şu gerekçeyle çıkartıyorum, haberin olsun kendine iş aramaya başla” demesi lazım. Buna ihbar süresi deniyor. Eğer patron bunu yapmamışsa işçiye ceza ödüyor. Buna da ihbar tazminatı deniyor. Örneğin yasaya göre 1,5 yıl ile 3 yıl arasında bir süredir işyerinde çalışan bir işçiyi patron eğer işten çıkartacaksa patron işçiye 6 hafta önce bunu bildirmek zorunda. Eğer bildirmeden çıkarırsa 6 haftalık ücret tutarında ceza öder.

Başka ne tür haklarımız var?
İşçinin çalışma süresi 1 yılı geçmişse kıdem tazminatı hakkı vardır. Çalıştığı yıl başına aylık brüt ücreti ve sosyal haklarının toplamı kadar tazminat alır. Yıllık izin kullanmamışsa veya ödenmeyen fazla mesai ücreti vb. varsa onları alır.

Patron vermezse...?
Bu durumda işçi İş Mahkemesine dava açar. Kıdem tazminatı hakkı için 10 yıl, diğer alacaklarda 5 yıl boyunca dava açma hakkı vardır.

Her türlü işten çıkartmada bu haklar var mıdır?
Hayır. Eğer patron işçiyi yasada belirtilen (haklı sebeplere dayanan gerekçelerle yani işçinin açık kusurundan kaynaklanan nedenlerle) işten çıkartıyorsa kıdem tazminatı alamaz. Örneğin işçi hırsızlık yapmışsa veya bir başka işçi arkadaşına haksız olarak zarar vermişse vb. Bunlar yasada açık açık yazılıdır.

Peki işten atılan işçi, "Yapılan haksızlıktır ben tazminatımı falan almak istemiyorum, çalışmak istiyorum." diyebilir mi?
Evet diyebilir. Ancak bunun için o işyerinde 30’dan fazla işçi çalışıyor olması ve o işçinin en az 6 aydır orada çalışıyor olması lazım. Bir de işinin süresiz olması lazım. Yani 3 aylığına, 5 aylığına bir iş için alınmamış olması lazım. Bu koşulları yoksa, örneği işyerinde 25 kişi çalışıyorsa bu hakkı yoktur.

Koşulları uyuyorsa ne yapacak?
Koşulları uyuyorsa hemen mahkemeye başvuracak. "Ben haksız yere işten atıldım işime geri dönmek istiyorum" diyecek. Bunu işten çıkartıldığının kendisine bildirilmesinden itibaren 1 ay içinde yapmak zorunda.

Diyelim ki, mahkeme işçiyi haklı buldu...
Bu durumda patron işçinin işten çıkartıldıktan sonraki süreçte çalışamadığı süreler için 4 aylık ücretini ödemek zorundadır. Ayrıca işçinin mahkeme kararından sonra 10 gün içinde (İşe geri dönmek istiyorum) diye patrona başvurması lazım. 10 günü geçirirse hakkını kaybeder. İşveren de işçinin başvurusundan sonra 1 ay içinde de işçiyi yeniden işe başlatmak durumundadır

Patron mahkeme kararına uymazsa ne olur?
Eğer patron mahkeme kararına uymayıp işçiyi işe almazsa mahkemenin belirleyeceği miktarda bir para cezasını ayrıca işçiye ödemek zorundadır. Bu ceza en az 4 aylık en çok 8 aylık ücret tutarındadır.

damlanur75

Kayıtlı Kullanıcı
10 günün kalanını vermek işyerinin insiyatifine bağlı, sigorta karşıladığı için işyeri deme yapmaz ama düşük gösteriyorsa üstünü vermek sizin ordaki konumunuza ve işyerinin insiyatfine kalmış allah yardımcınız olsun,geçmiş olsun..

_AYDIN_

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam kardeşim,RABBİM yar ve yardımcın olsun inşaallah.
selam ve dua ile,RABBİME emanet ol.

cetinbadall

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm ben 6'nci aydan itibaren sigortalı çalışıyorm ama 1yıl 3 aydır çalışmaktayım yani sigortam geç yapıldı ve işten çıkartılıyorum ne yapmam lazım alacagım para nedir nasıl oluyor bu işler ilgi için teşekkürler

imported_ahmet_erdem

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm

selamun aleyküm

9 yıldır çalışmışlıgım var iş veren tazminatımızı ödeme yolunu açarak işten çıkışımızı kabulleniyor..tazminat haklarımızı uzun tabana yayarak ödemek istiyor bizleri istifaya zorluyor..işsizlik parasından yararlandırmamak için bu yola başvuruyor ..maaşım 1.000 tl benim kaç gün işte çalışmam gerekiyor yasal olarak işten çıkış tarihim ne olur?bize 8 hafta diyorlar dogrumudur?ne gibi yasal haklarımız vardır?bize sigortamız askeri üçretten gözüküyor maaşımız askeri ücret değil..bize nasıl yardımcı olunabilirsiniz..tşk..

cüneyt89

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm benim bir sorunum var anlama veremediğim ben ocak 10 da iş yerinde usta başı bana küfrettiği için kavga ettim tüm uyarılarıma rağmen devam etti bende karşılık verdim o anki öfkeyle bu sebepten dolayı iş yeri müdürümüz usta benle çalışmak istemiyince istemeyince ben ustasına küfür eden adamı çalıştırmam diyerek beni işten kovdu içeride 10 günlük maaşım ve biraz mesaim kaldı 5 dün sonra almaya gittim müdür benle konuştu istifa dilekçesini imzalama mı istedi ben hayır dedim imzalamadım ben kendim çıkmadım çünkü kovuldum haksız yere ve o ana kadar güzel konuşan müdürümüz hemen üslubunu değiştirdi beni kovar gibi hiç bir şey demeden dışarı çıkarttı paramı alamadım o günden 2 ay sonra iş yerine gittim bana bankaya yatırdık dedi paranı bankaya gittiğim de 2 aylık maaşımı yatırdıklarını far ettim ve bu 3'CÜ ay oldu hala maaşım yatıyor aynı şekilde benim böyle bir hakkım varımı ben anlamadım paraya dokunmuyorum bir sorun çıkar diye 3 aydır kovulduğum iş yerinden maaşımı alıyorum ve kovulduğuma dahil hiç bir belge bir şey imzalamadım ve bana bir şey bildirilmedi aldım ceketimi çıktım sadece lütfen bana en kısa zamanda cevap verin ne yapmam gerekiyor

H

hado77

selamun aleykum

işten çıkarılan işçinin temel hakları konusunda öncelikle uyuşmazlığa konu hakkında tarafların kusur durumları tespit edilmelidir.

her ne kadar iş kanunu çerçevesinde haklı gerekçeler kısmında gösterilecek maddeler mevcutsa da bu maddeler somut durumu yansıtmamaktadır

açıkçası işverenlerin genel olarak kaybettikleri bu davalar esasında işverence de kazanılabilecekken işçiye hiç bir hak vermemek amacı güdülmesi sorunu arttırmaktadır.

işçisi küfürbaz olan veya içki içen bir işveren bu işçisini işten çıkrabilecekken içki içip zina yapabilen dostları ile yaşayabilmektedir veya kendisi böyledir. kanunun bu şekilde dolanıldığının bilinci yargılamaya değişik boyutlar katılması gerekliliğini dile getirmektedir.

çok kitabi olarak üst üste işe gelmeme, işyerinde zarar verici tavırda bulunma gibi davranış çeşitleri sıralanmakta ve bunlar olaya uydurulmaya çalışılmaktadır. işçiden tutulan tutanak çerçevesinde imza istenmekte işçide mecburen vermekte veya niza ile anlaşmazlığa neden olan olaya başlamaktadır.

bu açıdan tarafların birbirlerine karşı hak ve ödevleri denen şeylerin iyiniyet kurallarına göre beyan edilmesi gerekmektedir.

benim genel olarak iş davalarında gördüğüm temel eksiklik olarak taraflar davalı pozisyonuna geçtiğinde ılımlı davranmamakta ve hak peşinde koşarken diğerinden ne kadar alabilirse kar amacı gütmekte.

bu açıdan işverenin özellikle işçinin hakları konusunda en ayrıntılı şekilde haklar tanımış olması gerekmekte ve işten çıkarılmalar halinde geçmiş personel dosyalarını da ibraz edebilecek kadar dürüst bir tutum izlemesi gerekmektedir.

özellikle çoklu işçi çıkarışları kıdem fazlasından dolayı işçi çıkarmaları gibi hallerde işveren eski özlük dosyalarında eynı nedenlere dayanmadığını ispat edebilir ve özellikle uzun süreli çalışmalarda mesela 15 yıl üstü gibi haklılığını kanıtlayabilir.

sorunun genelinde yatan neden umum itibariyle hakkı ihlal edildiği için pek zikri geçmeyen dini yaşam konusu gibi görülmekte. zira davacı ve davalı gerekirse yalan beyanda bulunarak yemin edebildikleri gibi yalan yanlış deliller de üretebiliyorlar.

ki zaten bir davada bir taraf kaybetmişse bu ceza davası olmadığından yani şüphe hali beraat gerekçesi olmadığından diğeri yalan söylemektedir neticesine otomatikmen ulaşılmaktadır.

bu açıdan işverenin işçinin dini koşullarına uygun yer sağladığı ve işçinin bu kurumdan yararlanıp yararlanmadığı konusu değerlendirmeye tabi tutulabilir.

iş davalarındaki savlar o kadar klişedir ki en baştan dava hakimi çalışan lehine karar vermeye hazır bir profil çizer.

aslında bir çok işveren verilen molalar konusunda işçisine ibadet özgürlüğü adı altında ekstra zamanlar meydana getirebilir ve işçiler de hem ibadet hem de dinlenme molası olarak bu süreleri kullanır hem de mevcut davada mümkün olduğunca hakkaniyete yakın sonuç üretmek için ki sulh her zaman mümkündür bu konu yargılamaya konu yapılabilir.

5 vakit namazı yıllarca kılan bir kimsenin kolay kolay yalan söyleyemeceği umulur.öteki türlü davada işçim şöyle davrandı diyen kimse eşine işçisi gibi davranmakta ve aynı şeyi ondan gördüğünde akte son vermemektedir.

bu yüzden ALLAH teala bir çok işyerinde aslında işçisi gibi olan aileleri birarada yaşatır ve eksik olan ahlaki çözünmeyi gösterir.

ALLAH teala bizlerden razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt