Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

*İSTEDİĞİN HADİSİ BULURUM OYUNU* (1 Kullanıcı)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: *İSTEDİĞİN HADİSİ BULURUM OYUNU*

Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam en çok, hıbere (denen Yemen'de mamul, çubuklu) kumaştan giyinmemizi severdi."

Buhari, Libas 18; Müslim, Libâs 32, (2079); Ebu Dâvud, Libas 15, (4060); Tirmizi, Libas 45, (1788); NesâÎ, Zinet 95 (8, 203).

Sıradaki kelime Takı

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı

Hz. Aişe (ra)'nin yanına, üzerinde ziller bulunan bir kız getirildi. Kızın zilleri çıngır çıngır ses çıkarıyordu. Hz. Aişe (ra): "Sakın ha! zillerini koparmadan onu yanıma getirmeyin!" dedi ve ilave etti: "Ben Resulullah (sav)'ın: "Zil bulunan eve melake girmez" buyurduğunu işittim.

Kaynak: Ebu Davud, Hatem 6, (4231)

SIRADAKİ KELİME**TÜTÜN**

BATU_BATU

Kayıtlı Kullanıcı

İsmail Hakkı Hazretleri hazzırladığı Hadisi Erbaiyn'in 6. Hadisi Şerifinin Şerhinde şöyle buyuruyor: "Bir şeyin zararı asli fıtrata ( yaratılışa) dokunuyorsa diğer zararlılardan daha çirkindir. Mesela tütün gibi ki bunun zararı doğrudan fıtrat-ı asliyedir. İbadetlere karşı bir ağırlık ve isteksizlik meydana getirir."

kelimemiz....YETİM....

tebessum

Kayıtlı Kullanıcı

İbnu Abbas'tan Rivayet olundu ki;
Resulullah (sav) buyurdu ki: "Kim Müslümanlar arasından bir yetim alarak yiyecek ve içeceğine dahil ederse, affedilmez bir günah (şirk) işlememişse, Allah onu mutlaka cennete koyacaktır."

Kelime: Hırs

kopzehra_06

Kayıtlı Kullanıcı

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Ademoğlu ihtiyarladıkça onda iki şey gençleşir. Mala karşı hırs ve hayata karşı hırs"

Kaynak: Buhari, Rikak 5; Müslim, Zekat 115, (1047); Tirmizi, Zühd 28, (2340); İbnu Mace, Zühd 27, (4234)

sıradaki kelime:iyilik

asli88

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.
EFENDİMİZ(SAV) BUYURDULAR Kİ:
CEBRAİL BANA KOMŞUYA İYİLİK ETMEYİ TAVSİYE EDİP DURDU.NEREDEYSE KOMŞUYU KOMŞUYA MİRASÇI KILACAK SANDIM.
BUHARİ,EDEB28;MÜSLİM,BİRR 140-141

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt