Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Işte sustum seni dinliyorum (1 Kullanıcı)

PERDAH

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm paylaşimin için allah razi olsun;

bizlere birkere daha o mübarek nidanin kaynağini hatirlattin.

Efendimiz (sav)kavuşunca rabbine hz bilal okuyamaz olmuştu ezani.sonra birgün efendimizi rüyasinda görmüşte yeniden okumasi gerektiğini anlamişti.

Bir müddetten sonra bilalin sesini yeniden duyan muhammed ümmeti geri geldi sanmişti efendimiz(sav)'i.taki bilal habeşinin ezanda muhammed kelimesi geçtiğinde hiçkiriklardan ezana devam edemeyişini duyuncaya kadar.

Her ezanda bu coşkuyu yaşamak hz bilal in yaşadiği duyguyu dinlerken yaşamak duasiyla.allah'a emanet olun.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kalp incim
nerelerdesiniz güzel kardeşim.. göremiyoruz sizi uzun süredir, merak ettim..
çevrimiçi görünce sormak istedim kardeşim /ablacım ;)
herşey yolundadır, bir sıkıntınız yoktur inşaAllah..

hayırlı, bereketli akşamlarınız olsun..
Rabbimize emanetsiniz inşaAllah..
selam, dua ve muhabbetle..:a14:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm kalp incim

nerelerdesiniz güzel kardeşim.. göremiyoruz sizi uzun süredir, merak ettim..
çevrimiçi görünce sormak istedim kardeşim /ablacım ;)
herşey yolundadır, bir sıkıntınız yoktur inşaAllah..

hayırlı, bereketli akşamlarınız olsun.. Rabbimize emanetsiniz inşaAllah..
selam, dua ve muhabbetle..:a14:

aleykum selam kalp incim teşekkürler güzel kardeşim..biraz yogunlUk var giremiyorum siteye hamdolsun herşey yolunda çok şükür ... duanıza muhtacız..sıkıntınız kul varmı güzellik ama imtihan dünyası rabbim bu günlerimizi aratmasının inşaALLAH..cannnn rabbim razı olsun ..temiz kalpli bacım....rabbimize emanetimsiniz inşaALLAH
muhabbetle..selam sevgi dua ......:a14:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamün aleyküm paylaşimin için allah razi olsun;

bizlere birkere daha o mübarek nidanin kaynağini hatirlattin.

Efendimiz (sav)kavuşunca rabbine hz bilal okuyamaz olmuştu ezani.sonra birgün efendimizi rüyasinda görmüşte yeniden okumasi gerektiğini anlamişti.

Bir müddetten sonra bilalin sesini yeniden duyan muhammed ümmeti geri geldi sanmişti efendimiz(sav)'i.taki bilal habeşinin ezanda muhammed kelimesi geçtiğinde hiçkiriklardan ezana devam edemeyişini duyuncaya kadar.

Her ezanda bu coşkuyu yaşamak hz bilal in yaşadiği duyguyu dinlerken yaşamak duasiyla.allah'a emanet olun.

aleykum selam ALLAH -azze ve celle-sizdende razı olsun teşekkürler kardeşim
baki selamlar

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Allah razı olsun paylaşımın için
Eyüp te sabah ezanı dinlemenizi tavsiye ederim HZ.Bilal in okuması gibi asla olamaz ama
insanı bi huzur kaplar...
Allah a emanet olun

mevla sizdende razı olsun kardeşim teşekkürler
ah!! istanbula gelebilsemde dinlesem :) ne güzel olur inşallah nasip olur birgün ..
muhabbetle baki selamlar

leyla-1

Altın Üye
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğinize yüreğinize sağlık çok anlamlı önemli bir paylaşımdı.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam kalp incim teşekkürler güzel kardeşim..biraz yogunlUk var giremiyorum siteye hamdolsun herşey yolunda çok şükür ... duanıza muhtacız..sıkıntınız kul varmı güzellik ama imtihan dünyası rabbim bu günlerimizi aratmasının inşaALLAH..cannnn rabbim razı olsun ..temiz kalpli bacım....rabbimize emanetimsiniz inşaALLAH
muhabbetle..selam sevgi dua ......:a14:

esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühu canım kardeşim
Rabbul alemin
sizden de her daim hoşnut olsun inşaAllah..
Tüm sıkıntılarınızdan feraha ulaştırsın sizi . musibet ve bela sizden beri olsun inşaAllah..
dualarınıza talibim inşaAllah ben de
kalp incisi..Rabbimize emanetimsiniz .
baki dua ve muhabbetle .. hayırlı ve bereketli günler ..

zemzemm

Kayıtlı Kullanıcı
Ferahlat yüreğimi, kuşatsın gönlümü ahengin, ey sevgili mübarek ezanım!

s.a ne kadar güzel bir konu Rabbim sizden razı olsun inş...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
R842902.jpg

İşte asrı saadette bir gün, kâinatın kalbi olan Medine'de, kainatın övünç kaynağı Allah Resûlü (sallallahu aleyhi vesellem) konuşuyor: “Erihnâ Ya Bilal” (Ezan ile bizi ferahlandır)…

İşte Hazreti Bilal (radıyallahu anh) ezan okuyor ötelerden...

Aman Ya Rabbi! Keşke bir kez duyabilseydik, Allah Resûlü'nün müezzininden bu muhteşem sedayı.

Ey mübarek sedâ-yı Dâvûdî! Muhteşem ezan, ezanım, ezanımız; o gün de ferahlattın sineleri, bugün de seninle ferahlıyor mahzun yürekler, susamış bağırlar.

Yüreğim sıkılıyor; bütün iç disiplini tahrip edilmiş, manadan yoksun yürekler karşısında...

Ferahlat yüreğimi, kuşatsın gönlümü ahengin, ey sevgili mübarek ezanım! Zaman durur, kâinat seni dinlerken, doldurur evreni eşsiz bir huzur ve sûrur. Susma ne olur, düş yüreğimin sınırlarına, koru fıtratımı, çalmasınlar şahsiyetimi, şerefimi, yâdımı.

Hayata madde ve şehvet gözlüğünden bakan kokuşmuş yaklaşımlar karşısında; iman adına, mukaddesat adına, insanlık adına bu çağın beklediği nefes; ötelerden süzülüp gelen pörsümez, solmaz yeni, senin nefesin!

Kulaklarını bu sese tıkayıp özgürlük teranesi okuyanlar, işte bu seda, işte bu ses, özü gürleştiren, özgürleştiren bedenleri ve ruhları… Rabbe kul olmanın çağrısı bu, söz verip de tutamadığımız ahitlerimiz...

Takımlar tuttuk, partiler tuttuk, adamlar tuttuk ama kendimizi tutamadık. Uyduk tutamadığımız nefislerimize. Ey ezanım!.. Ulvi ve garip sedam, tut beni ne olur!

Ahenginle, gelişinle her vakit efsunla vicdanımı, vicdanlarımızı... Oğlunu cepheye uğurlayan Anadolu gibi, ana gibi, hani demişti ya: "Oğlum babanı Dimetoka'da, dayını Şıpka'da, ağabeylerini de Çanakkale'de kurban verdim. Git! Sen de git oğul! Minareler ezansız, camiler Kur'an'sız kalmasın!" diye...

Sen susma ezanım! Susturmasın seni Yüce Mevlam, kalmasın minareler ezansız. Yadellerde sana hasret olanların hüznü var derunumda, koşarken vatanına bir ezan sesi duymak için.

Erihna Ya Bilal! Ferahlat bizi kıyamete kadar, sonsuza değin...

Ruhlar eskimeyen esvaplarını giyiniyor, bahar yüklü ıtırların. Suyun içinde ahenkle raks eden yosunları seyreder gibi, yağmur damlalarının duru sulara düşüşü gibi sen düşerken kâinatın bağrına; bir kayanın üzerine oturup da dinlesem seni, bu girift halimi dinlesem seninle birlikte.

Şair; "Mecnunsan sus" diyor. İşte sustum, seni dinliyorum...

ZEKERİYA MARAL
...........

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Takımlar tuttuk, partiler tuttuk, adamlar tuttuk ama kendimizi tutamadık. Uyduk tutamadığımız nefislerimize. Ey ezanım!.. Ulvi ve garip sedam, tut beni ne olur!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt