Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İşte Japonların kilo almadan yıllarca genç kalmalarının sırları.. (6 Kullanıcı)

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
İşte Japonların kilo almadan yıllarca genç kalmalarının sırları..

Gözlerinizle yiyin

Japonların yemek sırrı yavaş ve ufak parçalarla küçük porsiyonlarda yemek.. Yemeğinizi yavaş yerseniz beyninizde tokluk hissi oluşacak ve az yiyeceksiniz. Kaloriyi azaltmak acı vermez. Ekstra bir yiyecek yemeksizin, çikolata, cips, bisküvilerin yerine meyve, sebze ve çorbaları tercih edebilirsiniz.

Küçük porsiyonlar

Porsiyon güçtür. Japonlar yemeklerini küçük tabaklarda ve kaselerde alırlar. Akşam yemeklerinde herşey azar azar tadılır.

Ufak porsiyonlar belki de sağlıklı yaşamalarının ve zayıf kalmalarının en önemli yoludur. Araştırmalara göre ise, büyük servislerde sunulan yemekler bitirilmeye çalışıldığınmdan kilo almaya neden oluyor.

Büyük tabaklarda servis edildiğinde kişi % 45 daha fazla yiyebiliyor. Bu hem iyi hem de kötü haber! Düşünmeden yenildiği için kötü, yiyeceklerin değerini değiştirmeye yardımcı olduğu için iyi haber. Daha az yemeye alışılabilir öyl değil mi?

Temel besin kaynağı pirinç

Japon diyetinde pirincin büyük yeri var. Bir kişi günde 6 kereden fazla pirinç yiyebilir. Kahvaltı dahil hemen hemen her öğünde küçük bir kasede pirinç servis edilir. Yağ oranı düşük, kompleks karbonhidrata sahip pirinç birkaç kalorinin yükselmesine neden olabilir. Hamur işi ve bisküvileri göbeklenmeye neden olabileceği için azaltmanız gerekir. Kalbe yararlı yağlar içeren pirinç, Japonya'da sadece haşlanarak yenir, yağ eklenmez.

Sebzeler lezzetlidir

Japon kadınları haşlanmış, karışık sebzeleri yemeye bayılırlar. Kırmızı biber, kabak, taze fasulye, patlıcan, soğan, domates, yeşil biber, salata, havuç, ıspanak, pancar, şalgam, patates, mantar, deniz sebzeleri, patates gibi sebzeler beslenme alışkanlıklarında önemli yer tutar. Bir öğünde en az 4-5 farklı sebze yemeği servis edilir. Hiç kimse sabah kahvaltısında salata yemenin veya çorba içmenin garip olduğunu düşünmez.

Ana yiyecek balık

Özellikle somon, tuna, sardalya, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar, kalbe yararlı omega-3 kaynağıdır. Japonlar dünyanın % 2'sini oluşturmalarına rağmen dünya balığının % 10'unu tüketirler. Dolayısıyla Japonlar daha az kırmızı et tüketirler ve kırmızı etin neden olabileceği hastalık risklerinden korunurlar.

Soya yararlıdır

Soya yetiştirilmeye ve tüketilmeye başladığından beri, kırmızı et kadar yararlı olduğu ancak daha az yağ içeridiği biliniyor. Bu nedenle Japon yemeklerinde daha çok soya yağı kullanılır. Bunun yanı sıra soya, mayalanmış çorba olarak da tüketilir.

Sağlıklı tatlılar

Japon tatlıları mevsim meyvelerinin karışımıdır. Dondurma ve kek gibi tatlı türlerini daha çok seven Japonlar, tatlıdan sonra bir fincan Japon yeşil çayı içmeyi ihmal etmez. Sadece birkaç düzenleme ile Japon diyetinizi uygulayabilir ve daha sağlıklı yaşayabilirsiniz. Öncelikle her yerde olan beyaz yerine, kahverengi pirinç tüketin. Sushi'yi tercih ederken 2-3 damla soya sosu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
 

şirin gözüküçük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ağu 2008
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
57
Bizde de en büyük tabaklar bile tıka basa dolar.Sofrada ne varsa tadına bakılır.Tadına bakılmakla kalmaz silinip süpürülür.Japon kültürü bize uymazzz....
 

gulen76

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
360
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
49
bir doktor olarak yinede kırmızı et tüketiminden yanayım..tabi herşeyin fazlası zarar..
 

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
evet haklısınız japon kültürü kesinlıkle bize uymaz biz önümüne ne gelirse yemeğe alışkın bi toplumuz tabağımıza ne konmuşşa onu yemeğe kendimizi şartlandırıyoruz bikere
 

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ara 2008
Mesajlar
1,037
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
ALLAH razı olsun kardeşimmm
 

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
ALLAH senden de razı olsun kardeşim selam ve dua ıle
 

acmiyy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Eki 2007
Mesajlar
121
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
emeginize saglik selam ve dua ile....
 

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
saol kardeşim selametle...
 

EL-CAMİ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ara 2008
Mesajlar
186
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Zaten çok yemenin zararlarıda var az yemenin de zararlarıdan var ama ben şofrada doymadan kalkıyorum çünkü paygamber efendimiz'in (s.a.v.) yaptığı bir davranışıdır.
 

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nis 2009
Mesajlar
298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
haklısın kardeşim bizlerinde yapması gereken bi davranış ama toplum olarak bizler sofreda ne varsa deyım yerındeyse silip süpürüyoruz sankı acıkınca tekrar yesek olmuyo napalım bizler böyleyiz selametle...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt