Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İşte DECCAL ! (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ahmed Muhammed

Kayıtlı Kullanıcı
Deccalin etkisi şimdiden başladı.Bu ortamda bile karışıklığa neden olan birinin fitnesi ; Dünyayı sardığında ne denli etki yapacağını Allah bilir.
Hak teala bizleri Deccalin fitnesinden korusun.

أكبر

Kayıtlı Kullanıcı
Deccalin etkisi şimdiden başladı.Bu ortamda bile karışıklığa neden olan birinin fitnesi ; Dünyayı sardığında ne denli etki yapacağını Allah bilir.
Hak teala bizleri Deccalin fitnesinden korusun.

Amin. Hiç şüphesiz Allah CC. iman edenlerin yanındadır.B)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Önemli olan;
KULLUK GÖREVLERİMİZİ YAPABİLİYOR MUYUZ?

http://forum.islamiyet.gen.tr/risale-i-nur/90259-deccal-dahi-kendini-bilmiyor.html
Konunun bam teli burası...
Biz samimi kulluk görevimizi yapalım,Allahcc bizleri Hz Mehdi AS ın askeri eyleyecektir...
Biz samimi kulluk görevlerimizi yapalım,değilse Allah muhafaza...
Kimin Deccal veya Hz Mehdi AS olduğundan ziyade,KİMİN SAMİMİ MÜSLÜMAN OLDUĞUDUR ÖNEMLİ OLAN...
Bu mihenge göredir,bizi bağlayan...
Allahcc,bizleri İslamın samimi erleri,Peygamberimize layık ümmeti eylesin,Hz Mehdi AS ın askeri eylesin...
Rabbimize emanetsiniz...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
Besmele...Selam...Dua...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Değerli Kardeşlerimiz...
Deccalin çıkıp çıkmaması ya da kıyametin kopup kopmaması bizi fazla ilgilendirmesin inşallah...:a03:
Önemli olan;
Bizler KULLUK GÖREVLERİMİZİ YAPABİLİYOR MUYUZ?

Rabbim bizleri yolundan ayırmasın inşallah...

Deccal hakkında bilgiler için...
BURAYI TIKLAYIN...

Konunun bam teli burası...
Biz samimi kulluk görevimizi yapalım,Allahcc bizleri Hz Mehdi AS ın askeri eyleyecektir...
Biz samimi kulluk görevlerimizi yapalım,değilse Allah muhafaza...
Kimin Deccal veya Hz Mehdi AS olduğundan ziyade,KİMİN SAMİMİ MÜSLÜMAN OLDUĞUDUR ÖNEMLİ OLAN...
Bu mihenge göredir,bizi bağlayan...
Allahcc,bizleri İslamın samimi erleri,Peygamberimize layık ümmeti eylesin,Hz Mehdi AS ın askeri eylesin...
Rabbimize emanetsiniz...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
Besmele...Selam...Dua...

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
QUOTE=أكبر;1285980]Deccal İnsandır. - Barak obama bir insan.
Deccal rüzgar kadar insandır. - Günümüz teknolojisinde Uçaklar,arabalar vb. taşıtlar rüzgar kadar hızlıdır. Barak Obama bu araçlara biniyor demekki rüzgar kadar hızlı.
Deccal Yağmur yağdırıp bitkileri yeşertir. - ABD devletleri Yağmur bombası yapmıştır kullanılan bölgeye müthiş bir yağmur yağmaktadır. Barak obama'da ABD başkanı olduğuna göre yağmur yağdırabilir.
Deccalin yanında su ve ateş bulunacak - Bir hadiste ateşinde su olarak göründüğü bildirlmektedir. Bu suyun biri Çok parlak albenili bir sudur (Ateş) Bu sudan içen DECCALIN safında yer alacaktır. Diğeri ise normal sudur (Su) Bu sudan içen Hz.İsa ve Hz. Mehdi'nin safında yer alacaktır. ABD kıtasının 2 tarafı suyla kaplıdır ATLAS OKYANUSU ve PASİFİK OKYANUSU.
Deccalin tek gözü kördür. - Hadislerde bu körlüğün illahaki fiziksel bir körlük olduğu söylenmemiştir. Bu körlük gönül kalp körlüğüde olabilir. Tek gözü kör anlamına gelen Arapça a'ver kelimesinin "içinde asla hayır bulunmayan kimse" için de kullanılması(23) oldukça mânâlıdır. Folklörde ise tek gözlülüğün kötüler ve zorbalar için kullanıldığını görüyoruz. Deccal için kullanılan tek gözlülük de "herşeyin kötüsü" anlamına gelmektedir. Arap folklöründe "gözleri cam gibi" tabiri de kadınlara düşkün kimse için kullanılmaktadır.(22)

Deccal esmerdir,Parlak tenlidir ve Kıvırcık saçlıdır. - Barak obama esmerdir, biraz parlak tenlidir ve kıvırcık saçlıdır.
Deccal Ahir zamanda doğudan gelecek ve müslümanların oturdupu birr şehirde ortaya çıkacak. - Barak obama Honolulu doğmludur.Honolulu Hawai dedir. ve ABD'ye göre Honolulu Doğudadır. Bilindiği üzere ABD de milyonlarca müslüman oturmaktadır.
Deccal Mekke,Medine ve Mescid-i Aksa'ya giremeyecektir. - Obama bu şehirlerin ve Mescid-i Aksa'ya hiç gitmedi.

Deccal'in alnında Kafir yazılıdır. - Evet Barak Obama'nın anlında kafir yazılıdır. Fakat bu yazıyı sadece İmanı güçlü olanlar görebilir.

4922.jpg

Anlındaki işaretlerin bütünü arapçada KAFİR demektir. Resmi kaydetip zoom yaparak bakarsanız daha net göreceksiniz.

4915.jpg

Başka sorun varsa Cevaplayabilirim.
[/QUOTE]

peki bana obamaya tapan insanları göster...

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
ben obama denen şahsın deccal olduğuna inanmıyorum...özelliklerinide taşımıyor..kuran-ı kerim de apacık fiziksel özellikleri belirtilmiş..yani bizim başka bir mana ve anlam katmamıza gerek yok...herşey apacık belirtiliyor...

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
alnındaki yazıyı gördüm fakat araştırmam gerek...fikrim halen sabit

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
أكبر;1286035' Alıntı:
Rahat ve Güzelmi ? Rahatlık ve güzellikten kastın nedir tam anlayamadım iman kardeşim.

deccalin ortaya çıkmasıyla gelebilecek fitne fesat ve musibetleri düşünürsek şimdiki hayatımız rahat ve güzel geçiyo tabiki benim kanımca bölyle siz ne anladınız acaba rahat ve güzellikten

أكبر

Kayıtlı Kullanıcı
QUOTE=أكبر;1285980]

peki bana obamaya tapan insanları göster...

Hadislerde deccalin kendini ilan etmesi için birbiri ardına gerçekleşmesi gereken alametler oldugu bildirilmektedir.

Bu alametlerin hepsi tam olarak gerçekleşmedi. Zaten gerçekleşseydi DECCAL kendini ilan eder Hz.Mehdi ve Hz.İsa çıkardı.

gerçekleşmeyen alametlerden biride OBAMA ya tapan insanların daha ortaya çıkmamasıdır.
Fakat bununda kısa bir sürede çıkmasını beklemekteyim. Çünkü şuanda OBAMA'nın başkanlığını yürüttüğü Amerika Birleşik Devleti Süper güç olarak tanınmnakta ve dünyayı yönetmektedir.
Bir çok insanda OBAMA'ya yakınlaşmak istemekte ve onun isteklerini iyi veya kötü kabul etmektedir.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
cid05a001c6ec53e7d89790nf1.jpg

BEŞİNCİ MES'ELE:

Rivayette vardır ki:
"Âhirzamanda Deccal gibi bir kısım şahıslar, uluhiyet dava edecekler ve kendilerine secde ettirecekler."

Allahu a'lem, bunun bir tevili şudur ki:
Nasılki padişahı inkâr eden bir bedevî kumandan, kendinde ve başka kumandanlarda, hâkimiyetleri nisbetinde birer küçük padişahlık tasavvur eder.

Aynen öyle de:
Tabiiyyun ve maddiyyun mezhebinin başına geçen o eşhas, kuvvetleri nisbetinde kendilerinde bir nevi rububiyet tahayyül ederler ve raiyetini kendi kuvveti için kendine ve heykellerine ubudiyetkârane serfüru ettirirler, başlarını rükûa getirirler demektir.

Beşinci Nokta:

Hem her iki Deccal'ın asırlarına ait olan hârikaları, onların bahsiyle ve münasebetiyle rivayet edildiğinden onların şahıslarından sudûr edeceği telakki ve tevehhüm edilmesinden, o rivayet müteşabih olmuş, manası gizlenmiş.
Meselâ, tayyare ve şimendiferle gezmesi...

Hem meselâ, meşhur olmuş ki;
İslâm Deccalı öldüğü vakit ona hizmet eden şeytan, İstanbul'da Dikili Taş'ta bütün dünyaya bağıracak ve herkes o sesi işitecek ki: "O öldü."
Yani pek acib ve şeytanları dahi hayrette bırakan radyo ile bağırılacak, haber verilecek.

Hem Deccal'ın rejimine ve teşkil ettiği komitesine ve hükûmetine ait garib halleri ve dehşetli icraatı, onun şahsıyla münasebetdar rivayet edilmesi cihetiyle manası gizlenmiş.
Meselâ:
"O kadar kuvvetlidir ve devam eder; yalnız Hazret-i İsa (A.S.) onu öldürebilir, başka çare olamaz." rivayet edilmiş.
Yani, onun mesleğini ve yırtıcı rejimini bozacak, öldürecek; ancak semavî ve ulvî, hâlis bir din İsevîlerde zuhur edecek ve hakikat-ı Kur'aniyeye iktida ve ittihad eden bu İsevî dinidir ki, Hazret-i İsa Aleyhisselâm'ın nüzulü ile o dinsiz meslek mahvolur ölür.
Yoksa onun şahsı bir mikrop, bir nezle ile öldürülebilir.

Hem bir kısım râvîlerin kabil-i hata içtihadlarıyla olan tefsirleri ve hükümleri, hadîs kelimelerine karışıp hadîs zannedilir, mana gizlenir.
Vakıa mutabakatı görünmez, müteşabih hükmüne geçer.

Hem eski zamanda, bu zaman gibi cemaatin ve cem'iyetin şahs-ı manevîsi inkişaf etmediğinden ve fikr-i infiradî galib olduğundan, cemaatin sıfat-ı azîmesi ve büyük harekâtı o cemaatın başında bulunan şahıslara verildiği cihetiyle; o şahıslar, hârika ve küllî sıfatlara lâyık ve muvafık olmak için yüz derece cisminden ve kuvvetinden büyük bir acûbe cisim ve müdhiş bir heykel ve çok hârika bir kuvvet ve iktidar bulunmak lâzım geldiğinden öyle tasvir edilmiş. Vakıa mutabakatı görünmüyor ve o rivayet müteşabih olur.

Hem iki Deccal'ın sıfatları ve halleri ayrı ayrı olduğu halde, mutlak gelen rivayetlerde iltibas oluyor, biri öteki zannedilir.
Hem "Büyük Mehdi"nin halleri sâbık Mehdilere işaret eden rivayetlere mutabık çıkmıyor, hadîs-i müteşabih hükmüne geçer.
İmam-ı Ali (R.A.) yalnız İslâm Deccalından bahseder.

Risale-i NUR- 5.ŞUA

Gulsahh

Kayıtlı Kullanıcı
nasıl bukadar emin konuşabiliyorsunuz....

أكبر;1285952' Alıntı:
Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde Deccal'in çıkış alametleri olduğunu bildirdiği olayların birbiri ardınca gerçekleşmiş olması, Mesih Deccal'in ortaya çıktığını işaret eden alametler olarak kabul edilmektedir. Gerek yakın tarihte gerçekleşen alametler gerek içinde bulunduğumuz dönemde Dünya üzerinde yaşanan olaylar, Peygamberimiz (sav)'in ve İslam alimlerinin, Mesih Deccal'in ortaya çıkacağı tarih ve yapacağı faaliyetler hakkında verdikleri bilgilerle tam olarak mutabıktır.

Büyük İslam alimi Said Nursi "...Deccal, büyük bir baskı ve büyük bir zulüm ve büyük bir şiddet ve dehşet ile hak ettiklerinden büyük bir iktidar görünür." (Şualar 469) sözleriyle Deccal'in gücünün ve iktidarının şiddete ve baskıya dayalı olduğunu bildirmektedir. Son zamanlarda yeryüzünde iyice artan ve şimdiye kadar benzeri olmamış bir boyuta ulaşan şiddet, anarşi, kargaşa, katliamlar ve terör olayları ise Deccal'in faaliyet halinde olduğuna ve tüm bunları adeta yönettiğine işaret etmektedir.

Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde Deccal'in tüm kesimlere farklı metodlarla yaklaşacağı ve onları birbirlerine düşürerek yeryüzünde büyük bir fitne ve bozgunculuk çıkarmaya çalışacağına işaret edilmektedir. Deccal'in bazı kesimlere oynamaya çalıştığı oyuna göre, Ahir Zamanda beklenen müjdeli gelişmelerin gerçekleşebilmesi için, bunun öncesinde medeniyetlerin birbirine düşman olup yeryüzünde büyük bir savaş yaşanması gerekmektedir. Bu amaçla Deccal bazı grupları Hz. İsa'nın gelişine kadar pek çok ön şartın oluşması gerektiğine, bunlardan en önemlisinin de dünyada savaş, kargaşa ve anarşi ortamının yaşanması olduğuna inandırmaya çalışmaktadır. Etkisi altına aldığı insanlara, Mesih'in gelişinden önce barışı vaaz etmenin sözde bir delalet, kutsal kitapların sözüne karşı gelmek ve hatta Deccallik olacağına inandırmakta, bu yolla Ortadoğu'da gerilimin düşürülmemesi gerektiğine ikna etmektedir.7 Bu doğrultuda savaş karşıtı ülkeleri ve barış hareketlerini Deccal hareketi olarak göstermekte, Mesih gelene kadar asla barış olmaması için bölgedeki savaş ortamının mutlaka sürmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Dolayısıyla günümüzde Ortadoğu topraklarında yaşanan gelişmelerde Deccal'in fitnesinin önemli bir rolü olduğunu söylemek mümkündür. (En doğrusunu Allah bilir) Ancak bununla birlikte unutulmaması gereken bir konu ise, tüm bu gelişmelerin bir kader dahilinde Allah'ın izniyle gerçekleştiğidir.

Günümüz dünyasında yaşananlar her ne kadar Deccal'in sessizce faaliyetlerine başladığını gösteriyor olsa da, Deccal'in bizzat kendisi henüz tanınmamaktadır. Bunun sebebi ise Deccal'in türlü aldatmacalar ve hilelerle kendisini insanlara farklı şekilde tanıtmasıdır. Bu nedenle negatif bir güç olduğu da hemen anlaşılamayacak ve hemen tanınamayacaktır. Ayrıca hadislerde Hz. İsa'nın Deccal'i arayacağı haber verilmekte ve bu da Deccal'in bir süre saklanacağına işaret etmektedir.

Anlayacağın kardeşim DECCAL önce gelecek savaşı,fitneyi,feshatlığı,kötülüğü yayaşacak daha sonra Hz. İsa çıkacak. Deccal şuanda dünyada ve kötülükleri yayıyor bunlar tam anlamıyla gerçekleştiği zaman Hz. İsa ve Hz. Mehdi gelecek. Hepsi tam anlamıyla gerçekleşmedi daha yani deccal hala varlığı gizli bir şekilde sürdürüyor. Anladın mı kardeşim. Bana göre İRAN & ABD-İSRAİL savaşının tam anlamıyla bittiği zaman Hz.mehdi gelicek. Savaşında bu sene kasım ayında çıkmasını bekliyorum.(EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR)

أكبر

Kayıtlı Kullanıcı
nasıl bukadar emin konuşabiliyorsunuz....

Değerli iman kardeşim. Anlamakta zorlandığınızın farkındayım. Sorduğun sorulara cevap veeriyorum. Neyin nasıl neden ve ne olduğunuda anlattıyorum. inanmak ve inanmamak senin elinde.

Fakat ben konunun ilk başına bir yazı yazmştım sanırım okumamışsınız. Yaada pek dikkatınızi cekmemiş.

EN DOĞRUSUNU ALLAH BİLİR

Benim yazdıklarım sadace ihtimaller bana sorduğunuz tüm sorulara mantıklı bir şekilde cevap vermiş bulunmaktayım ve daha ötesini yapamam değerli iman kardeşim. Ben görevimi yerine getirdim. Tüm insanlığı uyardım. Karar sizin saygı sevgi ve imanla kalın. Allah yolunuzu her daim açık etsin. DECCAL'in ve tüm düşmanların şerrinden korusun(Amin)

Yüce ALLAH CC. her zaman iman edenlerin yanındadır.

أكبر

Kayıtlı Kullanıcı
deccalin ortaya çıkmasıyla gelebilecek fitne fesat ve musibetleri düşünürsek şimdiki hayatımız rahat ve güzel geçiyo tabiki benim kanımca bölyle siz ne anladınız acaba rahat ve güzellikten

Güzel geçiyor demek ne mutlu sana :)

Hiç birşey demiyorum değerli iman kardeşim. Sadece PARA diyorum insanların onun için yaptıklarını ve neler yapabileceklerini tekrrardan düşünmeni istiyorum.
Demekki paran var mutlusun mutluluğun bundan ibarettir.
İnş. yüce ALLAH'IM daha da güzel günler yaşamanı nasip eyler.

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
أكبر;1286309' Alıntı:
Güzel geçiyor demek ne mutlu sana :)

Hiç birşey demiyorum değerli iman kardeşim. Sadece PARA diyorum insanların onun için yaptıklarını ve neler yapabileceklerini tekrrardan düşünmeni istiyorum.
Demekki paran var mutlusun mutluluğun bundan ibarettir.
İnş. yüce ALLAH'IM daha da güzel günler yaşamanı nasip eyler.
amin cümlemize güzel günler nasip etsin ayrıca sen bütün mutluluğu para olarak mı görüyosun ben zengin deilim ama nasıl mutlu olabileceğimi biliyorum mutluluk para değil ben ailemle dinimle çevremle mutlu olabiliyorum zenginliğide hiç sevmem kardeşim

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Uzun Araştırmalarım Sonunda Tahminen DECCAL

Hem uzamanca bir araştırma yapıyorsunuz hemde tahminlerimce ifadesini kullanıyorsunuz bu bilgi nederece sağlıklı olailir ki. Şahsi fikirlerinizi bu şekilde beyan etmeniz üstecelikle resimlerle desteklemeniz bence hiç hoş değildir. Ayrıca uzman Araştırmalarınızı ne ölçüde hangi değerlerde yaptığınız konusunda hiç bir bilgi vermemişsiniz. Bu iddayı hangi delillere dayanarak açıklamanız ve kaynak sunmanız gereklidir. Lütfen Lafolsun Topra Dolsun düşüncesi ile değerlendirme yapmayalım Müslümanın vakti değerlidir. Bu tür şeylerle hesabı sorulacak vakti tüketmeyelim.

Konunuz tarafımca kapatılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt