Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İŞTE BU KIYAMETTTTTTTTTTTT...... (4 Kullanıcı)

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com
RE: OKUYUN BUNU..ALLAH CC RIZASI İÇİN

Kıyamet, yaratılmışların en hayırlıları olan müminler (Beyyine Suresi, 7) ile yaratılmışların en kötüleri olan (Beyyine Suresi, 6) inkarcıların birbirinden sonsuza kadar ayrılma vaktidir. Ayırma günü Kuran'da şöyle belirtilmiştir:
Ve resuller de (şahitlik için) belli bir vakitte getirildiği zaman (bu,) hangi gün için ertelenmişti? (Mü'mini müşrikten, haklıyı haksızdan) Ayırma günü için. Bu ayırma gününü sana ne bildirdi? O gün, yalanlayanların vay haline. Biz, öncekileri helak etmedik mi? Sonra arkadan gelenleri onların izinde yürüteceğiz. İşte biz, suçlu-günahkarlara böyle yapıyoruz. O gün, yalanlayanların vay haline. (Mürselat Suresi, 11-19)
Bu ayırma günü ölümle başlar, dirilişle ve hesapla devam eder ve insanların ebedi yurtlarına yollanmasıyla son bulur. Kaf Suresi'nde kafirlerin ve müminlerin ebedi yurtlarına yaptıkları yolculuk şöyle anlatılır:

O, ölüm sarhoşluğu, bir gerçek olarak gelip de, (insana) "İşte bu, senin yan çizip-kaçmakta olduğun şeydir" (denildiği zaman da). Sur'a da üfürülmüştür. İşte bu, tehdidin (gerçekleştiği) gündür. (Artık) Her bir nefis, yanında bir sürücü ve bir şahid ile gelmiştir. Andolsun, sen bundan gaflet içindeydin; işte Biz de senin üzerindeki örtüyü açıp-kaldırdık. Artık bugün görüş-gücün keskindir. Onun yakını olan (ve yanından ayrılmayan melek) dedi ki: "İşte bu, yanımda hazır durumda olan şey." Siz ikiniz (ey melekler), her inatçı nankörü atın cehennemin içine, Hayra engel olan, saldırgan şüpheciyi, Ki o, Allah'la beraber başka bir ilah edinmişti. Artık ikiniz, onu en şiddetli olan azabın içine atın. Onun yakın-dostu (saptırıcı) dedi ki: "Rabbimiz, ben onu kışkırtıp-azdırdım. Ancak kendisi (haktan) uzak bir sapıklık içindeydi." (Allah buyurur "Benim huzurumda çekişip-durmayın. Ben size daha önce 'kesin bir uyarı' göndermiştim." "Huzurumda söz değişikliğe uğratılmaz ve Ben kullara zulmedici değilim." O gün cehenneme diyeceğiz: "Doldun mu?" O da: "Daha fazlası var mı?" diyecek. Cennet de, muttakiler için, uzakta değildir, (o gün) yakınlaştırılmıştır. Bu, size vadolunandır; (gönülden Allah'a) yönelip-dönen (İslam'ın hükümlerini) koruyan, Görmediği halde Rahman'a karşı 'içi titreyerek korku duyan' ve 'içten Allah'a yönelmiş' bir kalb ile gelen içindir. Ona 'esenlik ve barış (selam)la' girin. Bu, ebedilik günüdür. (Kaf Suresi, 19-34)

ALAH RAZI OLSUN KARDEŞ EMEĞİNE SAĞLIK ..GERÇEKTENDE GÜZEL BİR PAYAŞIMDI..SELAMETLE İNŞAALLAH...

kun_feyekun

Kayıtlı Kullanıcı

cok muhtesem bi o kadar da dehset verici bir yazı...cok etkilendim.ALLAH RAZI OLSUN bunu paylastıgın icin.Allah hepimize o yedi sınıf insanın icine girebilmeyi nasip etsin...AMIN
SELAM VE DUA İLE...

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

ve aleyküm selam abi;
Allah c.c. senden razı olsun...hayır abi uzun değil yazı aslında, o kadar kısa ki ömrüm 20 dk.da bitti dirildi san ki okuyunca...bu ne anlatım bu ne ibretlik bir yazı...
Ey Alemlerin Rabbim Allahım günahlarımızı affet, bizlere sonsuz Rahmetinle muamele et...Yaptığımız her ameli senin rızan için yapmayı bizlere, tüm ümmeti muhammede nasip et...ve günahlarımızı bağışla...:(

Allahın gölgesinden başka gölgenin olmadığı o günde, sadece yedi sınıf insan zıllullahın altında gölgelenirler: Âdil devlet başkanı, Allaha ibadet ederek yetişen genç, gönlü mescidlere bağlı olan kimse, Allah için seven-sevişen, o sevgiyle birleşip o sevgiyle ayrılan iki dost, mevki sahibi güzel bir kadın tarafından harama davet edilip de kadın kendisini ona arzettiğinde Ben Allahtan korkarım! diyerek haram işlemeyen kimse, sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyecek şekilde gizlice sadaka veren kişi, ve yalnız kaldığı vakitlerde gizli gizli Allahı zikredip gözyaşı döken kimse.

Errahmanirrahim bizleri arşın gölgesinde gölgelenen kullarından eylesin İnşAAllah...bizleri ameli salih işleyenlerden eylesin...
bu yazıyıda bize ukba dan gelmiş gibi kabul edip kendimizi muhasebe etmeyi nasip etsin...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

AFRA_NUR yazdı:
S.A. KARDEŞİM OKUDUM ÇOK UZUNDU AMA ÇOK ETKİLENDİM Bİ ARA İÇİM DEN TÖBE AMA KEŞKE HİÇ DOĞMAMIŞ OLSAYDIM DİYE GEÇTİ.RABBİM YARDIMCIMIZ OLSUN AKIL FİKİR İMAN VERSİN İNŞ.ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM HAKKINI HELAL ET,SELAMETLE
A.E.O.

A.S

ABLAM NASILKİ ÖLMEK ELİMİZDE DEĞİLSE,DOĞMAKTA DEĞİL...MADEM BU ŞEREF BİZE VERİLDİ O HALDE ÖMRÜ HAYATIMIZI EN VERİMLİ ŞEKLİYLE YAŞAMALIYIZ...
İNŞAALLAH AKIBETİ HAYIRLI OLANLARDAN OLURUZ...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

bilgideposu1982 yazdı:
RABBİM EY YÜCE RABBİM SANA SIGINIRIM, SEN YARDIM ET SEN MERHAMETİNDEN EKSİK EYLEME YARABBİM SEN BAGIŞLA BİZİ YAZI COK GÜZEL VE ANLAMLIYMIŞ , ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

ESSELAMUN ALEYKÜM

AMİN ABLAM ..ONUN RAHMETİNDEN SUAL OLUNMAZ..BİZLERDE ALLAHIN CC RAHMETİNİ GÖZETEREK YAŞARSAK İNŞAALLAH KURTULUŞA ERENLERDEN OLURUZ...

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

yun_us25 yazdı:
Kıyamet, yaratılmışların en hayırlıları olan müminler (Beyyine Suresi, 7) ile yaratılmışların en kötüleri olan (Beyyine Suresi, 6) inkarcıların birbirinden sonsuza kadar ayrılma vaktidir. Ayırma günü Kuran'da şöyle belirtilmiştir:
Ve resuller de (şahitlik için) belli bir vakitte getirildiği zaman (bu,) hangi gün için ertelenmişti? (Mü'mini müşrikten, haklıyı haksızdan) Ayırma günü için. Bu ayırma gününü sana ne bildirdi? O gün, yalanlayanların vay haline. Biz, öncekileri helak etmedik mi? Sonra arkadan gelenleri onların izinde yürüteceğiz. İşte biz, suçlu-günahkarlara böyle yapıyoruz. O gün, yalanlayanların vay haline. (Mürselat Suresi, 11-19)
Bu ayırma günü ölümle başlar, dirilişle ve hesapla devam eder ve insanların ebedi yurtlarına yollanmasıyla son bulur. Kaf Suresi'nde kafirlerin ve müminlerin ebedi yurtlarına yaptıkları yolculuk şöyle anlatılır:

O, ölüm sarhoşluğu, bir gerçek olarak gelip de, (insana) "İşte bu, senin yan çizip-kaçmakta olduğun şeydir" (denildiği zaman da). Sur'a da üfürülmüştür. İşte bu, tehdidin (gerçekleştiği) gündür. (Artık) Her bir nefis, yanında bir sürücü ve bir şahid ile gelmiştir. Andolsun, sen bundan gaflet içindeydin; işte Biz de senin üzerindeki örtüyü açıp-kaldırdık. Artık bugün görüş-gücün keskindir. Onun yakını olan (ve yanından ayrılmayan melek) dedi ki: "İşte bu, yanımda hazır durumda olan şey." Siz ikiniz (ey melekler), her inatçı nankörü atın cehennemin içine, Hayra engel olan, saldırgan şüpheciyi, Ki o, Allah'la beraber başka bir ilah edinmişti. Artık ikiniz, onu en şiddetli olan azabın içine atın. Onun yakın-dostu (saptırıcı) dedi ki: "Rabbimiz, ben onu kışkırtıp-azdırdım. Ancak kendisi (haktan) uzak bir sapıklık içindeydi." (Allah buyurur "Benim huzurumda çekişip-durmayın. Ben size daha önce 'kesin bir uyarı' göndermiştim." "Huzurumda söz değişikliğe uğratılmaz ve Ben kullara zulmedici değilim." O gün cehenneme diyeceğiz: "Doldun mu?" O da: "Daha fazlası var mı?" diyecek. Cennet de, muttakiler için, uzakta değildir, (o gün) yakınlaştırılmıştır. Bu, size vadolunandır; (gönülden Allah'a) yönelip-dönen (İslam'ın hükümlerini) koruyan, Görmediği halde Rahman'a karşı 'içi titreyerek korku duyan' ve 'içten Allah'a yönelmiş' bir kalb ile gelen içindir. Ona 'esenlik ve barış (selam)la' girin. Bu, ebedilik günüdür. (Kaf Suresi, 19-34)

ALAH RAZI OLSUN KARDEŞ EMEĞİNE SAĞLIK ..GERÇEKTENDE GÜZEL BİR PAYAŞIMDI..SELAMETLE İNŞAALLAH...

S.A

ECMAİN KARDEŞİM..SİZİN PAYLAŞIMINIZDA ÇOK FAYDALI İDİ...HARMAN GÜNÜ HAKKINDA HAYIRLI OLANLARDAN OLALIM İNŞAALLAH...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ?????????????????????????????

SELAMUN ALEYKÜM ABİM ALLAH RAZI OLSUN.ALLAHIM DÜNYADA HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUM.DÜNYALIK HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUM.YETERKİ BENİ KURTULUŞA ERENLERDEN EYLE.BENİ ANAMI BABAMI KARDEŞLERİMİ VE BÜTÜN MÜMİNLERİ KURTULUŞA ERENLERDEN EYLE YARABBİİ.:(:(:(ABİM YAZDIRIP ALDIM HAKKINI HELAL ET.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

meftun61 yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ABİM ALLAH RAZI OLSUN.ALLAHIM DÜNYADA HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUM.DÜNYALIK HİÇBİR ŞEY İSTEMİYORUM.YETERKİ BENİ KURTULUŞA ERENLERDEN EYLE.BENİ ANAMI BABAMI KARDEŞLERİMİ VE BÜTÜN MÜMİNLERİ KURTULUŞA ERENLERDEN EYLE YARABBİİ.:(:(:(ABİM YAZDIRIP ALDIM HAKKINI HELAL ET.

VE ALEYKÜMSELAM ABLAM...

NE GÜZEL DUA..BİZEDE AMİNNN DEMEK DÜŞÜYOR...

ABLAM SİTEDE EN SİNİR OLDUĞUM HAREKET FORUMU ANASAYFAD UTABİLMEK ADINA ÇABALAMAKTI..FAKAT BU YAZIYI ÖZELLİKLE HERKESİN OKUYABİLMESİ İÇİN AKTİF TUTMAYA ÇALIŞIYORUM...O YÜZDEN ALINTI YAPMAN YADA ÇIKTISINI ALMAN BENİ MUTLU EDER...

LÜTFEN DİĞER KARDEŞLER SİZLERDE OKUYUN BUNU...ES GEÇMEYEİN...

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ABİ BEN ŞUAN OKUYAMIYORUM VAKTİM YOK...AMA YAZDIRIP ALDIM..OKUYACAM İNŞAALLAH...HATTA ÇEVREMDEKİLERE DE OKUTACAM İNŞAALLAH..SELAMETLE KALIN ŞİMDİLİK...OKUDUKTAN SONRA DÜŞÜNCELERİMİ YAZARIM İNŞ..SELAM VE DUA İLE...

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

tövbesi kabul edilmislerden
duasi kabul olmuslardan
rabbinin rizasini almis
peygamber efendimiz (sav)IN sefattina layik olmuslardan
kevser havuzu basinda toplananlardan oluruz insAllah!!!!

amin amin amin......
ellerine saglik

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ireme yazdı:
S.A ABİ BEN ŞUAN OKUYAMIYORUM VAKTİM YOK...AMA YAZDIRIP ALDIM..OKUYACAM İNŞAALLAH...HATTA ÇEVREMDEKİLERE DE OKUTACAM İNŞAALLAH..SELAMETLE KALIN ŞİMDİLİK...OKUDUKTAN SONRA DÜŞÜNCELERİMİ YAZARIM İNŞ..SELAM VE DUA İLE...

A.S

EYVALLAH ABLAM...

MUTLAKA OKU VE OKUT...KAÇINILMAZ GERÇEKTEN Bİ HABER OLMAYALIM

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

gurbetten yazdı:
tövbesi kabul edilmislerden
duasi kabul olmuslardan
rabbinin rizasini almis
peygamber efendimiz (sav)IN sefattina layik olmuslardan
kevser havuzu basinda toplananlardan oluruz insAllah!!!!

amin amin amin......
ellerine saglik

s.a

inşaallah ablam...

bende ekleyeyim bu güzel duaya bir şey..

inşaallah bu duaya mazhar olmak için çabalayanlardan oluruz...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani- yazdı:
meftun61 yazdı:

VE ALEYKÜMSELAM ABLAM...

ABLAM SİTEDE EN SİNİR OLDUĞUM HAREKET FORUMU ANASAYFAD UTABİLMEK ADINA ÇABALAMAKTI..FAKAT BU YAZIYI ÖZELLİKLE HERKESİN OKUYABİLMESİ İÇİN AKTİF TUTMAYA ÇALIŞIYORUM...O YÜZDEN ALINTI YAPMAN YADA ÇIKTISINI ALMAN BENİ MUTLU EDER...

SELAMUN ALEYKÜM ABİM EVDE ANNEME KARDEŞLERİMEDE OKUYACAM İNŞALLAH BU YAZIYI.O DEHŞETLİ GÜNÜN NASIL OLDUĞUNU ONLARDA BİLSİN VE ONA GÖRE HAREKET ETSİNER.:(:(

EFSUN-C

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜN OKUDUM ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN. RABBİM OGÜNDE BÜTÜN MÜMİNLERİN YARDIMCISI OLSUN HUZURUNA YÜZÜ KARA ÇIKARMASIN PEYGAMBER EFENDİMİZİN( SAV) ŞEFAATİNE NAİL ETSİN. A M İ N

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

meftun61 yazdı:
-Esmani- yazdı:
meftun61 yazdı:

VE ALEYKÜMSELAM ABLAM...

SELAMUN ALEYKÜM ABİM EVDE ANNEME KARDEŞLERİMEDE OKUYACAM İNŞALLAH BU YAZIYI.O DEHŞETLİ GÜNÜN NASIL OLDUĞUNU ONLARDA BİLSİN VE ONA GÖRE HAREKET ETSİNER.:(:(

S.A

İNŞAALLAH ABLAM..AMAÇ SADECE YAŞAMAK DEĞİL YAŞANMASINA VESİLE OLMAK OLMALIDIR...ELİNİZDEN GELDİĞİNCE BUNLARI ÇEVRENİZLE PAYLAŞIN

ireme

Kayıtlı Kullanıcı

KEŞKE ÖTEDE HİÇ KEŞKE! DEMEYECEKLERDEN OLABİLSEYDİK...

İNŞAALLAH OLABİRİZ...RABBİM KEŞKE DEDİRTMESİN İNŞAALLAH...

S.A ABİM ABİM ABİM ABİM ABİM......NE DİYEBİLİRİM ÇOK MUHTEŞEM Bİ YAZI MUTLAK VE MUTLAK HERKESEN OKUMASI GEREKEN Bİ YAZI...EMEĞİNE SAĞLIK...RABBİM ZÜL CELAL HAZDETLERİ SENDEN EBEDEN RAZI OLSUN...

RAHMAN (CC) O GÜNÜMÜZDE BİZİM YANIMIZDA OLSUN..BİZİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...KENDİ (CC) ŞEFAATİNDEN VE PEYGAMBER EFENDİMİZİN (SAV) ŞEFATİNDEN MAHRUM BIRAKMASIN İNŞAALLAH...YOKSA HALİMİZ YAMAN...:(:(:(

SELAM VE DUA İLE ABİM BENİM...

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM ABİM

WALLA KALBİM DARALDI...

HANİ BİLİYORUZ GELECEK O GÜN..VARLIĞIMIS BİLE BUNUN İŞARETİ..AMA İNSANOĞLU SANKİ ÇOK SONRA OLACAKMIŞ GİBİ NEFİS ARAYA GİRİYO...

MEVLAM SEVDİĞİ KULLARINDAN EYLESİN..O GÜNÜMÜZDEDE BUGÜNÜMÜZDEDE YAR VE YARDIMCIMIS OLSUN İNŞAALLAH...

BENDE ÇIKTI ALIP SOHBETLERDE GÜNDEME GELMESİNE VESİLE OLACAĞIM İNŞAALLAH..

ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE YÜREĞİNİZE SAĞLIK..SELAMETLE..

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

EFSUN-C yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜN OKUDUM ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN. RABBİM OGÜNDE BÜTÜN MÜMİNLERİN YARDIMCISI OLSUN HUZURUNA YÜZÜ KARA ÇIKARMASIN PEYGAMBER EFENDİMİZİN( SAV) ŞEFAATİNE NAİL ETSİN. A M İ N

A.S

AMİN İNŞAALLAH ABLAM..BU TEMENNİLERE UYGUN YAŞARSAK ALLAHIN CC RAHMETİ VE EFENDİMİZİN SAV. ŞEFAATİ BİZİ MUTLAKA BULACAKTIR

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

ireme yazdı:
KEŞKE ÖTEDE HİÇ KEŞKE! DEMEYECEKLERDEN OLABİLSEYDİK...

İNŞAALLAH OLABİRİZ...RABBİM KEŞKE DEDİRTMESİN İNŞAALLAH...

S.A ABİM ABİM ABİM ABİM ABİM......NE DİYEBİLİRİM ÇOK MUHTEŞEM Bİ YAZI MUTLAK VE MUTLAK HERKESEN OKUMASI GEREKEN Bİ YAZI...EMEĞİNE SAĞLIK...RABBİM ZÜL CELAL HAZDETLERİ SENDEN EBEDEN RAZI OLSUN...

RAHMAN (CC) O GÜNÜMÜZDE BİZİM YANIMIZDA OLSUN..BİZİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...KENDİ (CC) ŞEFAATİNDEN VE PEYGAMBER EFENDİMİZİN (SAV) ŞEFATİNDEN MAHRUM BIRAKMASIN İNŞAALLAH...YOKSA HALİMİZ YAMAN...:(:(:(

SELAM VE DUA İLE ABİM BENİM...

S.A

EYVALLAH ABLAM...SAOLUN...

ABLAM SİZE ZAHMET BUNU PAYLAŞIN ÇEVRENİZLE..BENİ EN SEVMEDİĞİM ŞEY OLAN BİR FORUMU AYAKTA TUTMAYA ÇALIŞMAKTAN KURTARIRSANIZ MÜTEŞEKKİR OLURUM :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt